Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell vagyonosodási (3 db)

Mikor kell fizetni vagyonosodási adót?

Most hallottam hogy valaki vásárolt 70 ezerért autót és ezután kelett neki fizetnie 20 ezer ft vagyonosodási adót.Most akkor hogy is van ez,én akkor mit fogok fizetni a lakás után?

Legjobb válasz: nem vagyonszerzési illetékre gondolsz? Olyanról még nem hallottam hogy vagyonosodási adó, pedig ilyen körökben mozgok, hidd el. Ha veszel egy lakász akkor az után a vagyon szerzési illeték 4 M-ig 2% és 4M felett 6%, de más ingatlan esetében (garázs, üzlet, tehát ami nem lakás) 10%

nem vagyonszerzési illetékre gondolsz? Olyanról még nem hallottam hogy vagyonosodási adó, pedig ilyen körökben mozgok, hidd el. Ha veszel egy lakász akkor az után a vagyon szerzési illeték 4 M-ig 2% és 4M felett 6%, de más ingatlan esetében (garázs, üzlet, tehát ami nem lakás) 10%
A kérdező hozzászólása: szia és ezt mikor kell fizetni, ha lejár a kölcsönöm a lakásvásárlás után, mert illetéket fizettem már utána , 8 milliós lakás:-)Köszi elõre is!
A kérdező hozzászólása: Jah az illeték 300 ezer ft volt
ha már fizettél illettéket akkor az le van rendezve, nincs köze a kölcsönhöz
A kérdező hozzászólása: jah akkor jó, mert már felhúztak hogy utána is kell fizetnem, mikor már az apeh kiküldte a 300 ezer ft-os illetéket!ezer hála!

Kaphatok-e vagyonosodásit és ha igen, mivel kell számolnom?

Külföldi saját tulajdonú cégbõl fogok felvenni havi rendszerességgel osztalékot. Minden hónapban Forint-ban számolva milliós tételt. Tisztában vagyok vele, hogy 16% SZJA-t plusz 450,000Ft EHO-t kell ez után fizetnem és ezt meg is fogom tenni, nem akarok trükközni!

Legjobb válasz: A kockázatát mérsékelheted ha kevset használod a bankkártyád és kpben fizetsz (ne látják mire mennyit költesz, fõleg külföldön). Ha tényleg szabályosan intézed a dolgokat akkor a vizsgálat esetén elég elküldened a könyvelõdet (vagy ügyvédet), õ majd bemutat minden bekért adatot és intézkedik. Általában 5 évre visszamenõleg vizsgálhatnak.

A kockázatát mérsékelheted ha kevset használod a bankkártyád és kpben fizetsz (ne látják mire mennyit költesz, fõleg külföldön). Ha tényleg szabályosan intézed a dolgokat akkor a vizsgálat esetén elég elküldened a könyvelõdet (vagy ügyvédet), õ majd bemutat minden bekért adatot és intézkedik. Általában 5 évre visszamenõleg vizsgálhatnak.
A kérdező hozzászólása: 11: Én? Azt sem tudom, hogy kell töröltetni egy kommentet! Pénzügyekkel kapcsolatos vállalkozás, itt pontosabb leírást nem adnék, természetesen a NAV felé bármikor be tudom mutatni, hogy a cégén belül mi mibõl lett. Nem emiatt, hanem a már leírtak miatt tartok tõle, hogy mit mondok az elmúlt 5+1 évre. Amikor még nem volt vállalkozásom, hogy nem volt még sosem bejelentett munkám, jövedelmem, semmim. Tanultam, megtakaritottam, eltartott a családom majd a kb. 10 év alatt félre tett pénzbõl nyitottam egy céget. Az aggályom, hogy nem tudom dokumentáltan bizonyítani azt a megtakarított pénzt amibõl a céget csináltam és a cég nem 5 éve keletkezett tehát ez még vizsgálható!
Én pedig arra lennék kíváncsi, hogy kik azok a marhák, akik lepontozzák a jó válaszokat.
Hm már a 4edik válaszomat töröltetted! 5-ödszörre kérdezem, mibõl van a bevételed? (Ha nem illegális forrásból, akkor miért törölteted a hozzászólásomat... )
Így van, nem fogsz kapni. Akkor kaphatnál ha azt látnák, hogy a költekezésed magasabb, mint az adózott jövedelmed, de ez esetben errõl nincs szó.
Ha legális a jövedelem, akkor azt az szja-ban bevallod, az adót befizeted és nem kapsz vagyonosodási vizsgálatot.
Ne parázz! Fizess rendesen, és nem fognak zaklatni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nagyon sok rémtörténetet olvastam / hallottam a Magyar adóhatóságról és lévén külföldi cégrõl beszélünk, az itteni NAV-os dolgokkal nincsen tapasztalatom. Mindegy, lényeg az, hogy ha normálisan befizetek a jövõbeli jövedelmem után majd mindent és nincs semmi extra költés a múltban, akkor nincs gond!? Még mindig egy kicsit az zavar, hogy bizonyítom be, hogy mibõl lett a cég, az az honnan lett rá a pénz, mert azt olvastam, hogy az én esetemre vennek leginkább kihegyezve, nevezetesen arra, hogy családi pénzekbõl (szülõk, nagyszülõktöl kapott pénz) plusz még 8 évvel ezelõtt eladtam pár értéktárgyamat az expressz-en de, hogy ezeket hogy bizonyítom.... Remélem értitek, hogy arra keresem a választ, hogy mit mondok ha megkérdezik, hogy mibõl alapítottam a céget és az én esetemben az igazság gyanút kelthet, legalábbis a neten ezt írják mindenhol.
Nem is értem, ha ilyen tudatlan vagy, hogyan tudtál ilyen üzletet összehozni. Hiszen magad írod, hogy adózni fogsz belõle. AKkor meg mi a para? LOL
Ne izgulj! Te kispályás vagy :) "A gondom az, hogy mit mondok, mibõl vettem ruhát, élelmiszert és egyéb hétköznapi dolgokat magamnak?" Na EZT nem fogják megkérdezni. Inkább azt, mibõl vettél 300 milliós házat, és mibõl parkol 3 Ferrari a garázsban. Azt a kutya nem nézi, hogy akciós párizsit vagy olasz sonkát raksz a kosaradba :)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Más szavakkal: eddig semmilyen jövedelmem nem volt soha. Találtam egy jó lehetõséget és a félretett pénzemet belefektettem. Tizen éves korom óta gyüjtöttem tudatosan de utólag már látom, hogy egy valamit elszúrtam: nem bankszámlára, hanem az otthoni széf-be. Jelenleg úgy néz ki, hogy havi $20, 000 körüli összeget tudok kivenni a cégbõl, ezután be fogok fizetni 3, 200 dollár SZJA-t (persze Ft-ban) és évi 450, 000 EHO-t. Habár nem tudják azt mondani, hogy ekkor vagy akkor sokat költöttem miközben nem volt jövedelmem, hiszen tényleg nem volt jövdelmem és tényleg nem is költöttem eddig semmire, tehát emiatt nem félek. A gondom az, hogy mit mondok, mibõl vettem ruhát, élelmiszert és egyéb hétköznapi dolgokat magamnak? A valóságban a családom segített, mert még fiatal voltam, de ezt papirok nélkül nem hiszem, hogy elfogadják, miközben havi 4 millió Ft-nyi összeg fog beérkezni a számlámra? Ami engem elõre is zavar, hogy marha nagy a kontraszt a semmi jövedelem és havi 4+ millió Ft között. Nyílván azt is megkérdezik, hogy mibõl csináltam a céget külföldön stb. és bár tényleg a széfben felhalmozott egyébként nem kevés pénzbõl, ezt hogy a francba igazolom?
Ha nem trükközöl, akkor mitõl félsz? Hiszen számot tudsz adni a keresetedrõl. Amúgy ez elég kispályás pénz a vállalkozókhoz mérten.
A kérdező hozzászólása: 12: Na az engem is érdekelne! Mindenesetre én mindenkit felpontoztam!

Mi kell ahhoz, hogy a NAV (APEH) vagyonosodási vizsgálatot indítson?

Tételezzük fel, hogy van egy személy, aki legalább 4-5 éve nem dolgozik, csak segélyeket kap, néhanapján lop ezt-azt. Van fekete munkája, amiből elég szép pénzt akaszt le. Megél, mint hal a vízben, és röhögve közli hogy neki a TB és minden ingyen van, adózzanak a hülyék. Az adóhivatal milyen bejelentés alapján "csap le" rá? Névtelen, névvel bejelentés, vagy esetleg tettenérés a munkahelyén ahol nincs bejelentve? Vagy nem is fogja érdekelni őket?

Legjobb válasz: Hát azért tetten érni elég nehéz valakit a munkahelyén, regisztrálandó dolgokat ne nagyon vegyen. (kocsi, ház), és ne számlán tartsa a pénzt. Ami nincs bankszámlán az nem is létezik ;-).

Hát azért tetten érni elég nehéz valakit a munkahelyén, regisztrálandó dolgokat ne nagyon vegyen. (kocsi, ház), és ne számlán tartsa a pénzt. Ami nincs bankszámlán az nem is létezik ;-).
Én is lájkolom!!!!!! Teljesen igaza van. Nekem is ezzel lett tele a batyum, azóta nem veszek a lelkemre semmit sem, ami nem teljesen fehér színû.
Az elõzõ hozzászólást csak lájkolni tudom.
Persze hogy lehet bejelentést tenni. Általában az irigy emberek csinálják mert jobban érzik magukat tõle. Egy ismerõsöm apja pl feketén vállalt autószerelést és valaki feldobta õket. Kijöttek ellenõrizni, látták hogy 6 autó áll az udvarban és nem tudták igazolni hogy kié. 500.000-re bírságolták õket. Ez volt az egyetlen bevételük.
Sajnos azt kell mondjam, jól teszi az illetõ. Ma itt ebben az országban aki becsületesen dolgozik az nem (vagy nagyon nehezen) tud megélni. Szerinted kiknek kéne példát mutatni? Szerintem az ország vezetõinek. Ehhez képest bekapcsolom a híradót és csak azt látom, hogy eltûnt 50 millió, eltûnt 100 millió, eltûnt 10 milliárd, felvett 100 millió végkielégítést de 3 hónap múlva visszament dolgozni havi 3 millióért. Ki a [email protected] kíváncsi erre? Akkor csesszék meg, ha így lehet megélni, akkor csinálja ezt a "hétköznapi" ember is.
A kérdező hozzászólása: Nem az a kérdés lényege, hogy szeretjük-e a bûnözõket vagy nem. Fogad még a NAV névtelen bejelentést adócsalókról, jövedéki csalókról és indít eljárást, vagy nem?
Persze, igazad van. Attól, hogy lájkoltam a hozzászólást, még nem értek egyet azzal, hogy egyesek feketén vígadnak, míg mások fehéren-szürkén kínlódnak. Csak éppen arra akartam utalni ezzel, hogy addig úgy sem lesz rend, és ilyen lesz a mentalitás, amíg fejtõl bûzlik a láb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!