Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell vagyonosodási (2 db)

Mikor kell fizetni vagyonosodási adót?

Most hallottam hogy valaki vásárolt 70 ezerért autót és ezután kelett neki fizetnie 20 ezer ft vagyonosodási adót.Most akkor hogy is van ez,én akkor mit fogok fizetni a lakás után?

Legjobb válasz: nem vagyonszerzési illetékre gondolsz? Olyanról még nem hallottam hogy vagyonosodási adó, pedig ilyen körökben mozgok, hidd el. Ha veszel egy lakász akkor az után a vagyon szerzési illeték 4 M-ig 2% és 4M felett 6%, de más ingatlan esetében (garázs, üzlet, tehát ami nem lakás) 10%

nem vagyonszerzési illetékre gondolsz? Olyanról még nem hallottam hogy vagyonosodási adó, pedig ilyen körökben mozgok, hidd el. Ha veszel egy lakász akkor az után a vagyon szerzési illeték 4 M-ig 2% és 4M felett 6%, de más ingatlan esetében (garázs, üzlet, tehát ami nem lakás) 10%
A kérdező hozzászólása: szia és ezt mikor kell fizetni, ha lejár a kölcsönöm a lakásvásárlás után, mert illetéket fizettem már utána , 8 milliós lakás:-)Köszi elõre is!
A kérdező hozzászólása: Jah az illeték 300 ezer ft volt
ha már fizettél illettéket akkor az le van rendezve, nincs köze a kölcsönhöz
A kérdező hozzászólása: jah akkor jó, mert már felhúztak hogy utána is kell fizetnem, mikor már az apeh kiküldte a 300 ezer ft-os illetéket!ezer hála!

Mi kell ahhoz, hogy a NAV (APEH) vagyonosodási vizsgálatot indítson?

Tételezzük fel, hogy van egy személy, aki legalább 4-5 éve nem dolgozik, csak segélyeket kap, néhanapján lop ezt-azt. Van fekete munkája, amiből elég szép pénzt akaszt le. Megél, mint hal a vízben, és röhögve közli hogy neki a TB és minden ingyen van, adózzanak a hülyék. Az adóhivatal milyen bejelentés alapján "csap le" rá? Névtelen, névvel bejelentés, vagy esetleg tettenérés a munkahelyén ahol nincs bejelentve? Vagy nem is fogja érdekelni őket?

Legjobb válasz: Hát azért tetten érni elég nehéz valakit a munkahelyén, regisztrálandó dolgokat ne nagyon vegyen. (kocsi, ház), és ne számlán tartsa a pénzt. Ami nincs bankszámlán az nem is létezik ;-).

Hát azért tetten érni elég nehéz valakit a munkahelyén, regisztrálandó dolgokat ne nagyon vegyen. (kocsi, ház), és ne számlán tartsa a pénzt. Ami nincs bankszámlán az nem is létezik ;-).
Én is lájkolom!!!!!! Teljesen igaza van. Nekem is ezzel lett tele a batyum, azóta nem veszek a lelkemre semmit sem, ami nem teljesen fehér színû.
Az elõzõ hozzászólást csak lájkolni tudom.
Persze hogy lehet bejelentést tenni. Általában az irigy emberek csinálják mert jobban érzik magukat tõle. Egy ismerõsöm apja pl feketén vállalt autószerelést és valaki feldobta õket. Kijöttek ellenõrizni, látták hogy 6 autó áll az udvarban és nem tudták igazolni hogy kié. 500.000-re bírságolták õket. Ez volt az egyetlen bevételük.
Sajnos azt kell mondjam, jól teszi az illetõ. Ma itt ebben az országban aki becsületesen dolgozik az nem (vagy nagyon nehezen) tud megélni. Szerinted kiknek kéne példát mutatni? Szerintem az ország vezetõinek. Ehhez képest bekapcsolom a híradót és csak azt látom, hogy eltûnt 50 millió, eltûnt 100 millió, eltûnt 10 milliárd, felvett 100 millió végkielégítést de 3 hónap múlva visszament dolgozni havi 3 millióért. Ki a [email protected] kíváncsi erre? Akkor csesszék meg, ha így lehet megélni, akkor csinálja ezt a "hétköznapi" ember is.
A kérdező hozzászólása: Nem az a kérdés lényege, hogy szeretjük-e a bûnözõket vagy nem. Fogad még a NAV névtelen bejelentést adócsalókról, jövedéki csalókról és indít eljárást, vagy nem?
Persze, igazad van. Attól, hogy lájkoltam a hozzászólást, még nem értek egyet azzal, hogy egyesek feketén vígadnak, míg mások fehéren-szürkén kínlódnak. Csak éppen arra akartam utalni ezzel, hogy addig úgy sem lesz rend, és ilyen lesz a mentalitás, amíg fejtõl bûzlik a láb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!