Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell vérvételre És (21 db)

Nőgyógyász elküldött vérvételre . Fizetni kell érte? és ha kell mennyit? Mikor?

Legjobb válasz: Ha a magánrendelésén belül küldött el (vagyis, ha maga a vérvétel is a magánrendelõben zajlik), akkor igen. Ha csak adott egy beutalópapírt és megadta a kórház nevét, ahova menni kell, akkor nem kell.

Ha a magánrendelésén belül küldött el (vagyis, ha maga a vérvétel is a magánrendelõben zajlik), akkor igen. Ha csak adott egy beutalópapírt és megadta a kórház nevét, ahova menni kell, akkor nem kell.
ha van TB kártyád, akkor nem kell ha kaptál beutalót a nõgyógyásztól, akkor azzal elsétálsz a vérvételre, ha nem, akkor elõször kérsz a háziorvosodtól egyet és azzal
Gondolom kaptál beutalót-mert ugye laborhoz kell. Ezesetben nem kell érte fizetni.
A kérdező hozzászólása: Igen kaptam. mert sztkás alapú rendelésre mentem el. remélem nem kell fizetni. köszii.
Biztos, hogy nem kell:) Én is nemrég voltam!

Nekem a terheléses cukort a 23. héten csinálják nem túl korai? Ja és mikor reggel bemegyek vért vesznek, megiszom a löttyöt és 2 óra múlva kell visszamenjek, akkor megint vérvétel és utána kell bemennem a dokihoz?

Mert nekem tanácsadással egy id?pontban van?

Legjobb válasz: Nálunk csinálnak egyet már 7 hetesen, és utána 26 hetesen. Nem baj, hogy most van, mert minél korábban kiderül, annál jobb. Éhgyomorra bemész, vért vesznek, megiszod, és kórháza válogatja, utána fél-fél és egy órával van megint vérvétel. A lényeg a 2 órás eredmény. Nálunk az eredmény délutánra van meg. A szünetek közben is elmehetsz a dokihoz, ha bejutsz és nem kell várnod annyit:-) Én is így csináltam annó:-) Vihetsz citromot, kicsit ihatóbbá teszi a lötyit:-)

Nálunk csinálnak egyet már 7 hetesen, és utána 26 hetesen. Nem baj, hogy most van, mert minél korábban kiderül, annál jobb. Éhgyomorra bemész, vért vesznek, megiszod, és kórháza válogatja, utána fél-fél és egy órával van megint vérvétel. A lényeg a 2 órás eredmény. Nálunk az eredmény délutánra van meg. A szünetek közben is elmehetsz a dokihoz, ha bejutsz és nem kell várnod annyit:-) Én is így csináltam annó:-) Vihetsz citromot, kicsit ihatóbbá teszi a lötyit:-)
Azén dokim azt mondta, betöltött 24. hét után menjek csak, mert elõtte még lehet, hogy hamis eredményt mutat ki. Én a 26. héten megyek.
A kérdező hozzászólása: Kösz csajok :) )

Mikor kell menni először vérvételre? 12. hétben járok, és engem még nem küldtek. A védőnőm a 16. heti afp vizsgálatkor akar küldeni csak. Nem baj?

Legjobb válasz: Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama

Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama
Engem is akkor küldtek elõször vérvételre.üdv 32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szia Engem is akkor akart az orvos kuldeni /16 het/ de En mondtam neki, h nalunk kutyus van a lakasban, es ezert a 12. heten elkuldott.De szerintem semmi gond nem lesz abbol, ha Te csak a 16.heten mesz. Nagyon boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
szia nekem 3x volt vérvétel 12.hét 16.hét 28.hét itt terheléses cukorvizsgálatot nem csinálnak ( az még a 24.hét körül szokott lenni ) 30hetes kismama, boldog babavárást
én is 16 hetesen voltam elõször. 25 hetesen másodszor.
Szia, Én is 12 hetes vagyok, és még én sem voltam vérvételen. Nekem is csak a 16. hetet mondták. Boldog babavárást!

Mikor kell mennem vérvételre? És a védőnőhöz? 7 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Ha voltál már uh-on, akkor van róla papírod, hogy terhes vagy. Ezzel a papírral el tudsz menni a védõnõhöz, aki kiállítja a kiskönyvedet, és egy csomó beutalót ír laborra. Nálam legalábbis így volt. Vérvétel, vizelet, háziorvosnál vizsgálat, ekg (az ekg-ért nekem pl fizetnem is kellett). Szerintem menj minél elõbb.

Ha voltál már uh-on, akkor van róla papírod, hogy terhes vagy. Ezzel a papírral el tudsz menni a védõnõhöz, aki kiállítja a kiskönyvedet, és egy csomó beutalót ír laborra. Nálam legalábbis így volt. Vérvétel, vizelet, háziorvosnál vizsgálat, ekg (az ekg-ért nekem pl fizetnem is kellett). Szerintem menj minél elõbb.
Én sem voltam még védõnõnél. 8 hetes vagyok. úgy gondolom az orvosom majd elküld, ha már jónak látja. Nekem azt mondta, babonából még nem küld, várjunk egy picit. Szóval tutira nem vagy elkésve.
Igazából nem késel el róla, én a 12 hétben voltam, akkor küldött el a doki, és minden rendben volt. 18 hetes kismami
Az elsõ válaszoló vagyok. Igazából azért írtam, hogy menj minél elõbb, mert engem például már 6 hetesen táppénzre vettek. Nagyon sokat utaztam ( a munkahelyem 1, 5 óra busszal, ez naponta oda-vissza) úgy, hogy mivel nem látszik még semmi, senki nem adja át a helyét azért mert esetleg nem érzem jól magam, és a napom is 12 órából állt úgy, hogy itthon még akkor nem is csináltam semmit. Émelyegés, szédülés, hányinger, nekem így sokkal jobb volt, ezért jelentkeztem. Ha Nálad nincs ilyesmi, akkor valóban mehetsz késõbb is, bár a laborvizsgálatok is jobb, ha minél elõbb elkészülnek, szerintem. De ha oda az orvos is elküld, nincs gond. Kérdezz rá.

1 hét múlva vérvételre kell mennem és vizeletet kell adnom. Mit tegyek hogy a legjobb legyen az eredmény? Hogy tudom befolyásolni?

1 hét és vért vesznek t?llem meg vizeletet kell adnom. Alaposan ki fogják elemezni vagy mi, nem tudom még nem volt ilyenben részem viszont azt szeretném hogy minél jobb legyen az eredményem, a vérvétel ereedménye (vérkép??) meg a vizeletminta eredménye. Mit tegyek? Sok teát igyak vagy mi?? Testépítéssel foglalkozom kb másfél éve és beszedtem már ezt azt ha értitek:) Néhány buliban kipróbáltam egy bizonyos dolgot ami nem épp jó dolog, lényeg nem kaptam rá csak 2 alkalom volt össz vissz viszont azok nem régen. Szóval a szervezetemben van egy pár szintetikus dolog, viszont az ezdés miatt vitamint is szedek. 19 éves férfi vagyok. Ezeket kiegészítésnek írtam gondolom sokat számít, szeritnem befolyásol sokat a vérképemen ez a sok cumó. A jobb eredmény érdekében mit tanécsolnátok?? Én a zöld teára gondoltam..

Legjobb válasz: Ihatsz és vízhajtózhatsz, hogy hamarabb kimenjen a cucc. Nem kifejezetten egészséges. Nem tudom mire kell a minta, de a vízhajto doppinglistás,pont ezért

Ihatsz és vízhajtózhatsz, hogy hamarabb kimenjen a cucc. Nem kifejezetten egészséges. Nem tudom mire kell a minta, de a vízhajto doppinglistás, pont ezért
Meg kell nézni, hogy amiket szedtél, szívtál, szúrtál, beöntöttél, azok mennyi idõ alatt ürülnek ki. Ha sok folyadékot fogyasztasz, akkor lehet persze siettetni. Azért vigyázz ezzel, a veséket ne terheld túl.
Mivel az ilyen cuccok leginkább a májat és a vesét csinálják ki, rövid távon sokat nem tehetsz, hogy javuljon az eredmény.
hígítsd a cuccot csapvízzel vagy kávéval
igyál sokat hamarosan jobban leszel, nem kell speciális dolgot enni inni.
igyál sokat, ha tudsz, pihenj le picit. azt edd, amit kívánsz, pici csoki vagy bármilyen fõtt kaja ami jólesik. kicsit meg is lepheted magad valami kedvenceddel. nyugi, hamar vissza fogtermelõdni anno emlékszem véradás után sört/üdítõt meg szendvicset+szõlõcukrot kaptunk és fél órát kellett ücsörögni mielõtt kiengedtek.
A kérdező hozzászólása: Ha innék egy kis tejeskávét az gond lehet, a baba miatt? Amúgy nem kávézom egyáltalán.
valami gyengébb kv (több tejjel esetleg) nem hiszem hogy ártana :) fõleg , hogy kivételes alkalomról van szó. nem halálos beteg vagy, csak várandós :) amúgy anyám végigkávézta a terhességét velem és kutya bajom nem lett, neki meg kellett a vérnyomása miatt.
Pont ne kávét igyál, mert a koffein vizet von el a szervezetbõl. Folyadék, folyadék, folyadék. Amúgy nem vagyok a kávé ellensége, minden nap iszom egyet. De ilyenkor csak a folyadék használ :) . Rendszeres véradó vagyok, elõtte és utána is mindig rengeteget iszom.
A kérdező hozzászólása: Nem hagyom el magam, és pont emiatt bosszant, hogy visszaesett a tempóm. Most épp fõzök :) és már kimostam.
nagyon sok vizet igyál!

Az fSH-szintnek menstruácio után mikor kell elkezdeni csökkenie és hány napig, a peteérésig? Amúgy egy álltalános vérvételen mért FSH szint ha 11, 98 az baj, vagy pont hogy ebből kell csökkenie? Légyszi irjatok mert nem értem és megijedtem hogy magas!

Legjobb válasz: Ha ciklus elején mérték a 11,98-at, az tényleg magas. Klimaxra, petefészek kimerülésre utal. De ezt csak akkor jelenti ki a doki, ha több hónapon keresztül ilyen magas. Hány éves vagy? És az LH értéke mennyi volt?

Ha ciklus elején mérték a 11, 98-at, az tényleg magas. Klimaxra, petefészek kimerülésre utal. De ezt csak akkor jelenti ki a doki, ha több hónapon keresztül ilyen magas. Hány éves vagy? És az LH értéke mennyi volt?
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok átlag 30-32naposak a ciklusaim és a16.napon mérték. Ezek szerint nem baj? Már sirtam is ugy kétségbe estem hirtelen. Köszönöm a válaszod!!!
A kérdező hozzászólása: ja az lh pedig33, 48.
Az érték jó. Van peteérésed, ezt bizonyiitja. Nyugi!

A 12. hét körül kellett menni vérvételre és vizeletre. Ilyenkor mit néznek a vérből? Ebből megnézik az összes dolgot, mint a fertőzések, vércsoport, stb? és a vércukorszint mérését mikor kell először? (amikor tesztreggelit adnak)

Legjobb válasz: Attól függ hol laksz! Mert az ország más-más pontján mást néznek! Nálunk mindenkinek és ingyen néznek kombinált tesztet a 12. héten!!! Tehát a down szindrómát. Valamint a 16. héten is vérbõl nézik az integrált tesztet. És nálunk a vércukrot tesztreggeli alapján (zsemle+kefir) nézik a 24. héten. Tehát lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ.

Attól függ hol laksz! Mert az ország más-más pontján mást néznek! Nálunk mindenkinek és ingyen néznek kombinált tesztet a 12. héten!!! Tehát a down szindrómát. Valamint a 16. héten is vérbõl nézik az integrált tesztet. És nálunk a vércukrot tesztreggeli alapján (zsemle+kefir) nézik a 24. héten. Tehát lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ.
A 12. héten uh van. A 16. héten van vérvétal -serum AFP mérése. A 18. héten genetikai uh, az AFP eredményével A 22-26 .héten van a cukorterheléses vérvétel..nem tesztereggeli van hanem 3 dl tömény cukros víz.. A 30. hét körül van egy uh. A vizeletet minden orvosi vizsgálaton , tehát havonta nézi a védõnõ, vagy a doki.. Ez a szakmai protokoll kötelezõ menete.. Nem tudom miért kellneked külön 12. héten vérvétel, max a vércsoport , toxoplazmózis, volt-e bajod nézhetõ, de a serum AFP-re ezen a héten nem tudnak értékelhetõ eredményt nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a második válaszoló értette meg, mit akartam tudni. Köszönöm a válaszokat.
Nálunk a terheléses cukor a 26-28. héten van. Ezt a dokid dönti el, hogy mikor szeretné, ha elvégeztetnéd. Nekem a 12. héten nem néztem sem vizeletet, sem vért, csak a kombinált teszthez vették le a vért. Ebbõl pedig azt nézik hány százalék esély van Down kóros babára.

Ma voltam vérvételen AFP vizsgálat miatt (Sztk alapon). Azt mondták, hogy 2 hét mire meglesz az eredmény. Mindenkinek ilyen sokat kell várni? És mi van ha rossz az eredmény, akkor nem csinálnak másikat? Mert annak már más lesz az eredménye.

Legjobb válasz: Szia! Nekem az Afp-re 3hetet kellett várni itt Debrecenbe de minden eredmény rendben volt és utánna rögtön genetikai uh-om volt az is tökéletes eredménnyel zárult.

Szia! Nekem az Afp-re 3hetet kellett várni itt Debrecenbe de minden eredmény rendben volt és utánna rögtön genetikai uh-om volt az is tökéletes eredménnyel zárult.
én még talán többet is vártam rá, de azt mondták minél késõbb jön meg az eredmény annál biztatóbb, hogy nem beteg a babó. a rossz eredményeket hamarább küldik / állítólag/. igen ha rossz az eredmény akkor megismétlik
szia, Mindenkinek ennyi az idõ...legalábbis amiket én hallat, mindenkiinek ennyi volt. Nekem is, már a 2. babát várom, mind a két esetben ennyi volt. Ne izgulj, semmi baj nem lesz. Ez egy igen megbízhatatlan vizsgálat, nem is tudom minek csinálják. Nagyon sok a téves eredmény. A 18- heti genetikai UH a döntõ, de ne izgulj, minden OKÉS lesz!
Szia, Nálunk egy hét alatt megvan az eredmény, minden kismamának... Ilyen kérdéseknél állok értetlenül, hogy akkor hol rontják el, nálunk vagy azokon a helyeken, ahol váratják a mamákat, nekem elõzõ héten kedden vették le a vért, szerdán már megkapom, 5én genetikai UH. Vagy ennyire sz*r az egészségügyünk?
Nálunk Kecskeméten 3 hét múlva jött meg az eredmény.Ha rossz az eredmény, felküldenek Pestre genetikai uh-ra, de szerintem ne aggódj, minden rendben lesz!Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
sajna vagy rák!
Azért ismétlik meg, hogy biztosak legyenek benne. Lehet, hogy valami gyanúsat találtak, de amíg nem lesz meg a másik tükrözés eredménye, addig ne aggódj.
Bocsi, másik szövettan eredménye. Második voltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!