Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell védőnőhöz menni (25 db)

Mikor kell védőnőhöz menni?

Tegnap orvos is megállapította a terhességet. Külön igazolást nem tudom, hogy kellett-e volna kapni, az ambuláns lapon szerepel, hogy élő embrió. Három hét múlva vissza kell mennem ellenőrzésre. Most keressek védőnőt, vagy majd a következő vizsgálat után?

Legjobb válasz: A 15 védõnõbõl csak 1-hez tartozol, nem osztoznak az embereken, hanem bizonyos utcákat bizonyos védõnõk látnak el. Tehát 1-hez tartozol, aki vagy ráér vagy nem. Kérdezted mit csinál: õszintén? Nem sokat. Vérnyomást mér, irányít, hogy még miket kell elintézni, ajánl dolgokat, ha kérdésed van (pl. tornát, ruházatot, stb.), ha már elég nagy a baba, akkor szívhangot hallgat. Az enyém ezeken kívül még semmit nem csinált. A súlyomat bemondásra elfogadja, az orvosi papírjaimat átolvassa, amihez van jogosultsága, azokat az eredményeket bemásolja a kiskönyvembe (amit én is megtehetnék, de ugye nem szabad). Az én életemhez és várandósságomhoz érdemben még nem szólt hozzá, de mivel kell, ezért járok.

A 15 védõnõbõl csak 1-hez tartozol, nem osztoznak az embereken, hanem bizonyos utcákat bizonyos védõnõk látnak el. Tehát 1-hez tartozol, aki vagy ráér vagy nem. Kérdezted mit csinál: õszintén? Nem sokat. Vérnyomást mér, irányít, hogy még miket kell elintézni, ajánl dolgokat, ha kérdésed van (pl. tornát, ruházatot, stb.), ha már elég nagy a baba, akkor szívhangot hallgat. Az enyém ezeken kívül még semmit nem csinált. A súlyomat bemondásra elfogadja, az orvosi papírjaimat átolvassa, amihez van jogosultsága, azokat az eredményeket bemásolja a kiskönyvembe (amit én is megtehetnék, de ugye nem szabad). Az én életemhez és várandósságomhoz érdemben még nem szólt hozzá, de mivel kell, ezért járok.
Nem keresni kell, lakóhelyed szerint van, hogy kihez tartozol. Öt kell felhívni és kérni egy idõpontot, hogy mikor mehetsz hozzá. Szerintem változó, hogy ki mikor megy elõször, én 12. Heten mentem... A lényeg hogy kell 4 pecsét a kis könyvbe, hogy megkaphasd a támogatásokat, havonta egyszer kell vele talizni.
A kérdező hozzászólása: Lakást szintén nézheti, mert most vagyunk vásárlás elõtt és szerintem eleinte kétlakiak leszünk. A súlymérést azért nem értem, mert magamat is be tudom ruházattal csapni (pl farmer fémcsatos övvel simán rádob egy kg-ot). Gondolom nem anyaszült meztelen mér le. Tényleg nem sok értelme lesz, csak a fõnökömet fogom idegesíteni a "talik" miatti reggeli késésekkel.
A kérdező hozzászólása: Vérvételre eljöhet velem, ott rendszeresen elájulok, foghatja majd a kezemet és akkor mérhet egy érdekes vérnyomást :) ))
Én 14 hetesen mentem elsõnek mert akkor ért rá a védõnõ, de nálunk a 12. hét után szokták javasolni az elsõ találkozást. Jó babavárást!:-) 19 hkm
Szerintem is érdemesebb telefonálni, fõleg ha ennyien vannak, biztos tudtok olyan idõpontot egyeztetni, ami mindkettõtöknek jó! Egyébként a védõnõi feladatokról itt olvashatsz: http://babafalva.hu/a-vedono-feladatai/ Én védõnõnek tanulok, nagyon sok feladatunk van már a várandósokkal is, más kérdés, hogy vannak kontár védõnõk, akik nem szeretik ezt ellátni :(
Elsõ vagyok! Mit csinál? Semmit! :D szerintem felesleges elkapkodni az elsõ talit, legalább annyival is kevesebbszer kell vele talizni, azért írom a talit mert nem mindig te mész hozzá, hanem õ is megy hozzád. Nekem pl egyik hónap én mentem aztán õ jött, ez ment végig, aminek szintén semmi értelmét nem láttam :D még szerencse, hogy egy fiatal, kedves védõnõt fogtam ki különben megõrültem volna. Állítólag vannak kimondott elmebeteg, gusztustalan védõnõk akik végig baszogatnak. Gratula a babához! :)
Nem a 15-bõl fog valamelyik ráérni, hanem a lakcímkártyádon szereplõ címhez tartozó védõnõ fog ellátni téged. A 15 védõnõ között van elosztva a kerület lakcím szerint. Ha te mondjuk XY kerület Z utcájában laksz, akkor csak és kizárólag egy védõnõhöz tartozol, nem tizenöthöz.
A kérdező hozzászólása: Egyelõre munkahelyen nem akarom még reklámozni a terhességet. Köszönöm az infókat, akkor megvárom a következõ kontrollt (akkor leszek 9 hetes) és utána hívom a védõnõt. A 15-bõl egy csak ráér pár héten belül.
Csak, hogy ne lepõdj meg, nem biztos, hogy a védõnõ azonnal rá is ér. Én 3-4 hetet vártam, mire mehettem hozzá, nagyon tele volt. Én azt javaslom, keresd fel õket telefonon, kérdezd meg, utca szerint kihez tartozol és vedd fel vele így a kapcsolatot, a munkaidõdben is ki tudsz ugrani 1 percre telefonálni. Idõpontot így is tudsz vele egyeztetni. A védõnõk ugyanis hiába dolgoznak ettõl-eddig, nagyon gyakran nincsenek bent, mert háznál vannak kint, intéznek ezt-azt, és nehogy az legyen, hogy szabit veszel ki és semmit nem tudsz elintézni. Én a helyedben mielõbb felkeresném. Én vártam a 10. hétig, aztán a 13. hét után tudtam vele találkozni és kellemetlen volt, m ert a 12. heti uh meg minden más vizsgálat eredményét a tõle kapott kiskönyvbe kellett volna beírni és utána mehettem plusz köröket.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mit csinál a védõnõ (ami plusz azon kívül, hogy az orvoshoz járok rendszeres kontrollra)?
A kérdező hozzászólása: Neten megtaláltam, van vagy 15 név a kerületre. A munkaidejük meg egybeesik az enyémmel... Lehet, hogy tolom még kicsit, aztán kiveszek inkább egy nap szabit védõnõre, fogorvosra, stb. Ha nem annyira sürgõs, akkor a 3 héttel késõbbi kontrollt megvárom, legyen biztos a terhesség, inkább utána mennék.
Ha máshova költöztök akkor az új címed szerinti védõnõhöz fogsz tartozni, tehát nem ahhoz, akihez elõször mész. Ahhoz meg szokj hozzá, hogy számos vizsgálat, védõnõi találka lesz a terhességed alatt, amire a fõnököd köteles elengedni. És az élet is alakíthatja úgy, hogy esetleg hamarabb kell táppénzre, szülési szabadságra menned, mint ahogy tervezed.Én pl. a második trimeszter végéig terveztem dolgozni....aztán a 17. hét óta itthon vagyok veszélyeztetett terhesként..és ezt a békát is le kellet nyelnie a fõnökömnek...

Mikor kell védőnőhöz menni?

Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni, hogy most miként van a véd?n?s dolog?

Legjobb válasz: nálam úgy volt hogy hivatalosan jelent meg a kirendelt védõnõ. A terhesgondozáson felírták az adataim, és utána jelentkezett nálam a védõnõ.

nálam úgy volt hogy hivatalosan jelent meg a kirendelt védõnõ. A terhesgondozáson felírták az adataim, és utána jelentkezett nálam a védõnõ.
Elõzõ vagyok, én nem tervezek neki juttatást adni, majd egy ajándékcsomagot.
Védõnõhöz nekem elõször akkor kellett menni, mikor már az orvos csinált egy uh képet és ráírt számokat és mondta, h ezzel jelentkezzek a védõnõnél. A helyi sztk-ba mentem be, ott megmondták, h területileg kihez tartozok és azóta hozzá járok. Általában akkor hív be, ha orvoshoz is megyek, vagy amikor beutalót ad vmire, pl: afp, cukorterhelés, stb. Érdemes hozzá járni, mert jó tanácsokkal lát el és persze nem kell neki semmiért fizetni. Mibõl gondoltad, h a védõnõ fizetõs? Egyébként hol laksz? Ja, egyébként nekem a kiskönyvet is a védõnõ adta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az igazság az, hogy a barátnõm terhes és az elsõ gyerekét várja. A férjével azon veszekednek, hogy kell-e a védõnõ vagy sem, ill. hogy ha kell, akkor juttatás jár-e neki vagy sem. A juttatás is probléma lenne a barátnõmnél, mert nem éppen fényûzõen gazdagok, de a kicsinek jó helye lenne. Azért gondoltam, hogy kell-e valamit zsebbe fizetni, mert manapság sajnon ez a tendencia-ami szerintem nagyon szomorú. De örülök, hogy akadnak még olyanok, akiknél nem ez az alap :) A barátnõm 22 éves és Sejcén lakik, itt Pest megyében.
Biztos hogy kötelezõ, õ adja a kiskönyvet is, de a juttatás miatt ne aggódj, ez a dolguk, és remélem a többség szívesen is segít. 1 válaszoló voltam.
Szia!Én Nõtincsi vagyok.Nálunk a 12-dik hétig kell a védõnõnél jelentkezni.Ingyenes!!Sok okos dolgot hallhatsz tõle.Igen a kiskönyvet is tõle kapod és szól, hogy mikor kell a különbözõ vérvételekre menned, testsúlyt mér, vérnyomást ellenõriz, vizeletet néz stb.Remélem segítettem szia
nálunk jön a védönö, aki a körzetett visszi, és nem kell se pénzt se ajándék csomagot adni ez a dolguk, nálunk a beutalot a doki adja ki nem a védönö
A 12. hétig kell a védõnõnél jelentkezni, mert õ adja a kiskönyvet, meg a beutalókat is a laborra, amit a háziorvosod pecsétel majd le. A 8. héten volt szívhanjga a kicsinek, akkor mentem el védõhöz, megkaptam a kiskönyvet, kitöltöttük a papírokat, elbeszélgettünk, megmérte a vérnyomásomat, súlyomat, majd odaadta a beutalókat, amivel elmentem a házodokihoz és onnan az SZTK-ba. Pénzt nem szándékozok neki adni, majd ajándékcsomagot, amikor már véget ér nálunk a feladata.

Mikor kell védőnőhöz menni ha babás vagyok? A doki után, gondolom. De hányadik héten érdemes? Falun élek és a pletyák elkerülése miatt a 12. hétig nem szeretném ha kiderülne a terhességem. Titoktartás kötelezi?

Legjobb válasz: Az elsõ uh után menj. Amikor már van bizonyítékod a terhesség felõl. Biztos kötelezi õt is titoktartás,de azért mond el neki hogy ez most csak a te örömöd... Hány hetes vagy egyébként? Boldog babavárást neked :)

Az elsõ uh után menj. Amikor már van bizonyítékod a terhesség felõl. Biztos kötelezi õt is titoktartás, de azért mond el neki hogy ez most csak a te örömöd... Hány hetes vagy egyébként? Boldog babavárást neked :)
szia.én a második uh után mentem el védõnõhöz, ami 9 hetesen volt, akkor már volt szívhangja.én is falun élek, és tapasztalatból mondom, h ha megjelensz a védõnõnél azt valaki tuti látni fogja.12 hetesen már kötelezõ uh van, akkorra már kelene a kiskönyv is.sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Számításom szerint 6. de várok jövõ hétig a dokival.
Ó akkor még nagyon az elején vagy! tervezett baba volt?
A kérdező hozzászólása: Igen terveztük és 5 hónap próbálkozás után SIKERÜLT!!! Köszi a válaszokat


Hogy találhatom meg az illetékes védőnőt? Házidokihoz mikor kell először menni? Jó, ha először hozzá megyek, és hátha ott megtudják mondani, hogy ki a védőnőm?

Legjobb válasz: Házi orvoshoz a nõgyógyászati javalattal kell menni.Biztos tudnak segiteni az illetékes védõnõben.Viszont én annak idején az utcánk végén kérdeztem meg egy babakocsis kismamát,kihez tartozunk védõnõileg.Kétségesen segitett.

Házi orvoshoz a nõgyógyászati javalattal kell menni.Biztos tudnak segiteni az illetékes védõnõben.Viszont én annak idején az utcánk végén kérdeztem meg egy babakocsis kismamát, kihez tartozunk védõnõileg.Kétségesen segitett.
Én úgy kerestem meg, hogy melyik védönõhoz tartozom, hogy beírtam netes keresõbe. Város, meg hogy védödnõ. És ott körzet szerint kihozta.

Mikor kell először mennem a védőnőhöz?

Most derült ki hogy 9 hetes terhes vagyok.A n?gyógyászom elküldött laborba,ekg-ra,háziorvoshoz,véd?n?höz.Mikor kell el?ször megjelennem a véd?n?nél és ? mit csinál?

Legjobb válasz: 9-12-ik hét között kersd fel vmikor a védõnõt. A 12-ik heti genetikai vizsgálatnál már jó ha megvan a kiskönyved, amit a védõnõtõl kapsz meg.

9-12-ik hét között kersd fel vmikor a védõnõt. A 12-ik heti genetikai vizsgálatnál már jó ha megvan a kiskönyved, amit a védõnõtõl kapsz meg.
Õ végzi a terhesgondozás egy részét. Ha nincs dokid (illetve ha van is) õ küld el vizsgálatokra, õ adja a terhességi kiskönyvet. A 12. hétig kell felkeresned.
Védõnõhöz bármikor mehetsz így a 9 hétnél. Nekem is adott a doki beutalót ekg-ra meg házidokihoz, de én nem mentem el, kérdeztem késõbb h ez baj e aztán mondta, h egyáltalán nem. Védõnõ felvesz téged, mint kismama kiadja a kiskönyvedet, kérdez pár személyes adatot (a kiskönyv fontos, kövtkezõ orvoslátogatásnál az orvos is pecsétel és vezeti) elbeszélget veled, megkérdezi, hogy vagy, hogy viseled a terhességed, van e valami panaszod... ilyesmi. Aztán 1-2 alkalommal még menned kell hozzá, utána õ megy ki hozzád, ahol laksz, körülnéz, ott is beszélgettek... aztán bizonyos idõközönként el kell menned jelentkezni nála, ugyanígy kérdezgetni fog, h minden okés e... nagyjából ennyi.
Én a 16.héten mentem elõször mert õ adta a beutalót az AFP-re, kiskönyvet is csak akkor kaptam, elõbb nem is volt rá szükségem.Súlyt, vérnyomást mér és a vizeletet nézi meg, nekem már a szívhangot is meghallgatja. 27hkm

Mikor kell először védőnőhöz menni a terhesség során?

A terhesség elején mi a teend?je a kismamának az orvosi vizsgálatokon kívül?Köszönöm a választ!

Legjobb válasz: A védõnõt csak akkor kell felkeresni ha már van szívhangja a picurnak ( Én a 7-8. hét körül kerestem fel). Az orvosok addig csak terhesség "gyanúját" állpítják meg. A vedõnõ el fog küldeni egy csomó vizsgálatra (vérvétel, belgyógyász, stb)és mindent elmond. Pl mikor milyen vizsgálatra kell menni... Neked a legfontosabb teendõd hogy pihenj és örülj:) Gratula a picihez!! 20 hetes kismama

A védõnõt csak akkor kell felkeresni ha már van szívhangja a picurnak ( Én a 7-8. hét körül kerestem fel). Az orvosok addig csak terhesség "gyanúját" állpítják meg. A vedõnõ el fog küldeni egy csomó vizsgálatra (vérvétel, belgyógyász, stb)és mindent elmond. Pl mikor milyen vizsgálatra kell menni... Neked a legfontosabb teendõd hogy pihenj és örülj:) Gratula a picihez!! 20 hetes kismama
Szia nekem tök máshogy volt.Én mondjuk magán dokihoz járok és a6hétben mentem el, akkor elküldött vérvételre , majd a 8-9hét körül hívott vissza.Ekkor már volt szívhangunk és megvolt a lelet.Kiállított egy papírt a védõnõnek amiben igazolja a terhességet és, hogy vállalja a további terhesgondozásomat.A9héten jutottam el a védõnõhöz aki súlyt mért hasi körfogatot, tesztet töltetett ki ideadta a kiskönyvet stb.És most csak a fogászatra kell menjek majd, meg igazolás kell a dokitól és a háziorvostól-azt nem tudom mi, de õ biztos tudja majd.DE szerintem ahány orvos annyi féle.Sok sikert a picihez
Amikor van olyan papírod, amin már biztos a terhesség.

Ha nem akarom hogy választott dokim legyen, akkor honnan fogom tudni hogy mikor kell mennem UH-ra meg a vizsgálatokra? A védőnő mondja majd el ezeket vagy hogy vam ez ilyenkor?

Legjobb válasz: A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet,ha megvan az elsõ UH lelet,hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó),ott kapsz beutalót UH-ra,Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is,mikor kell hozzájuk menni,ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm

A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet, ha megvan az elsõ UH lelet, hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó), ott kapsz beutalót UH-ra, Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is, mikor kell hozzájuk menni, ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm
Szia! Nálam az úgy volt, h elmentem a helyi rendelõintézetbe egy nõdokihoz. Õ adott meg idõpontokat uh-ra, meg vizsgálatokra. Volt h helyben volt, volt h el kellett mennem máshova. A védõnõnek csak a vizsgálatok eredményeit kellett megmutatni.(ahogy persze a dokinak is)
Add egy papírt a doki, amivel a védõnõhöz kell menned.Ha nem vagy még ott ismerõs akkor kérdezd meg a dokit hogy hova kell menned, hol a védõnõ.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyászhoz holnapra van idõpontom UH-ra, utána egybõl keresnem kell védõnõt vagy elmondja majd az orvos? Sajnos itt helybe nem tudom hogy hol van védõnõ és a háziorvost sem ismerem, mert 1 hónapja költöztem ide, és nem ismerek még semmit sem :(
4.vagyok Ahogy itt olvasom a kommenteket, mindenhol másképp van.Van ahol a doki adja a beutaló van ahol a védõnõ(nálunk is), van ahol több doki is rendel sztkba van ahol 1(nálunk, illetve 2 de a terhesgondozást csak az egyik csinálja, az NST-t meg a másik)Ezt úgyis megtudod ha elmész majd a védõnõdhöz.De persze elõtte dokihoz kell elmenni.
Kedves 87%-os nagyon jól összefoglaltál mindent, elméletben így van. De területenként változik a dolog. Én is azt hittem, h ez mindenütt hasonló, de ahogy olvasom van, akinek a védõnõ, háziorvos "ad" idõpontokat. Mindig az adott városban/településen kell érdeklõdni az "illetékesektõl", elõször a védõnõtõl persze, az még kis településeken is van.
Én sztkba jártam dokihoz.Havonta 1x kellett mennem elõtte mindig a védõnõhöz kellett menni.Õ adta a beutalókat a doki csak aláírta, meg az idõpontokat uh-ra is a védõnõ kérte.De nekem még a legelején mikor elõször mentem hozzá adott egy papírt amire le volt írva hogy mit melyik héten csinálnak.
Terhesgondozásra attól még kell járni, gondolom a te esetedben a helyi sztk-ba, ott az adott orvostól kapod meg az idõpontokat, hogy mikor hova kell menned!
Nálam a védõnõ kérte az idõpontokat, õ figyelmeztetett mikor hova kell menni. Ahová pedig beutaló kellett, oda meg az háziorvosom adta. Amúgy minden hónapban egyszer volt terhesgondozás, oda jártam és ott vizsgált meg az orvos.
Ne aggódj, a védõnõt általában senki sem ismeri, én sem tudtam, hogy hol vannak és én melyikükhöz tartozom. De interneten meg lehet keresni a rendelõintézeteket telefonszámmal, és ott tudsz érdeklõdni. Tõlem megkérdezték, hogy melyik utcában lakom, és az alapján megmondták, hogy kihez tartozom. Felhívtam, egyeztettünk idõpontot, és akkor adta ki a kiskönyvet. Ezt jó, ha a 12. hétig intézed, addig nem vagy elkésve. A válaszok alapján tényleg jó, ha majd a dokinál rákérdezel, hogy mi a rendszer náluk, kitõl fogod kapni a beutalókat, mert úgy látszik mindenhol másképp van ez.

Védőnőhöz szeretnék menni, de a lakcímem és a háziorvosom miatt eléggé bonyolult a helyzet, ilyenkor mit kell csinálni?

Sziasztok! Az a problémám, hogy nem nagyon tudom, hová menjek véd?n?höz. Volt már egy sikertelen terhességem, akkor is szóltam a háziorvosomnak, hogy a helyzet, azt mondta, hogy mindenképpen Vácra kell kijárnom véd?n?höz, mert ? a háziorvosom, és ugye ? is váci (majdnem megkérdeztem, hogy csak ezért Vácon kell majd szülnöm is??? Elég nevetségesnek tartom...) Agyaltam rajta, hogy akkor átjelentkezek Budára dokihoz, de ott meg telt ház van. Én mondtam a dokinak, hogy az ideiglenes lakcímem (tartózkodási hely) Bp. III. ker., de azt mondta, az nem számít. Szerintetek ilyenkor mi van? A n?gyógyászom meg azt mondta, hogy mehetek nyugodtan a III. kerületihez, a háziorvos valamit nem jól tudott.

Legjobb válasz: Oda kell, ahol fizikailag tartózkodsz, mert a védõnõ elvileg kijön hozzád és ne kelljen messzire mennie. Gyakorlatilag nem jön ki, neked kell bemenj, mert lusta, mint a dög.

Oda kell, ahol fizikailag tartózkodsz, mert a védõnõ elvileg kijön hozzád és ne kelljen messzire mennie. Gyakorlatilag nem jön ki, neked kell bemenj, mert lusta, mint a dög.
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez volt a bajom, hogy az óbudai 2 percre van a házunktól, a váci meg... télen kivonatoztatni oda a picit... 2 óra csak oda... akkor köszi :)
A védõnõ a tartózkodási hely szerint jön ki, és neked is oda kell menni. A háziorvos más tészta, engem nem akart fogadni a házidoki, hiába volt a lakcímkártyámon az ideiglenes lakcímem...ami ugye megint csak baromi, mert hogy menjek pl. 200 km-rel odébb, ha beteg vagyok? Na de a lényeg, hogy a védõnõ nálunk is a tartózkodási hely szerint jött.
Igaza van az elsõnek! Oda kell járni, ahol fizikailag laksz, semmi köze a háziorvoshoz. Én is így voltam, csak városon belül. Felhívtam az itteni védõnõt és felvilágosított. Nem csak a kijárás miatt, hanem azért is, mert neki figyelni kell az összes gyereket a körzetében. A háziorvosod el van tájolva:)
Még pontosabban: oda kell járnod körzet szerint, ahová a baba születni fog! Tök mindegy mi van a lakcímkártyádon! Viszont arra figyelj a késöbbiekben, hogy a a baba a te állandó lakcímedre lesz bejelentve automatikusan. Ez az orvosválasztás és a eü. ellátások miatt hátrányos lesz - így ebben a formában. Én is emiatt változtattam lakcímet.
Mindenképpen a tartózkodási helyed szerinti védõnõhöz kell járnod. Semmi köze se a háziorvosodhoz, se a leendõ gyerekorvosodhoz, se a nõgyógyászhoz, se a kórházhoz. Én a terhességem alatt a kerületen belül (én is III. kerületi vagyok) költöztem, mégis váltani kellett védõnõt. /Ráadásul a kerületben is szültem (Margit), a kórházban is van egy külön védõnõ./ Tehát: a védõnõ szigorúan körzethez kötött, nem lehet választani, míg pl. háziorvost, gyerekorvost, kórházat választhatsz. Az obuda.hu oldalon kikeresheted, hogy cím szerint ki a védõnõd, és ott találsz hozzá telefonszámot is.

Ha védőnő szakon vesznek fel, akkor áttudok menni a gyógytornász szakra? Mit kell tennem?

Legjobb válasz: Meg kell majd kérdezni annak a szaknak a tanulmányi osztályán, ahová át szeretnél menni.

Meg kell majd kérdezni annak a szaknak a tanulmányi osztályán, ahová át szeretnél menni.

Mikor kell menni védőnőhöz? Dec 27. én voltam uh-n oda köv. Alkalommal 12. én kell mennem de a dokimhoz nem kerülök be mert nincs hely csak az uh-s orvoshoz.

Az aszisztens csaj azt mondta hogy türelem a véd?n?vel mert a 12.hétig még bármi megtörténhet.ez normális??Tényleg nem kés? akkor menni véd?n?höz meg vizsgálatokra?Kiskönyvem sem lesz addig?

Legjobb válasz: magada halgass, sztem ha van szívhang mehetsz....én is 9 hetesen mentem...12 re már õ adja vérvételi papírt...most erre az új kombináltra

magada halgass, sztem ha van szívhang mehetsz....én is 9 hetesen mentem...12 re már õ adja vérvételi papírt...most erre az új kombináltra
Én is mentem már kilenc hetesen. Adott kiskönyvet is meg beutalókat vérvételre. Nem kellett megvárnom a 12. hetet, sõt addigra elintéztem a vérvételeket, meg az ekg-t is. Szerintem nyugodtan mehetsz. Amúgyis, hogy mondhatnak olyat, hogy 12. hétig bármi történhet???? Ennyi erõvel akkor a kilenc hónap alatt is történhet bármi!!!!!! Boldog baba várást!! 34 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor az orvos tudta nélkül lehet menni? annyi elég hogy elviszem a terhességet igazoló uh-s leletet és ennyi?
Igen elég az a papír, amin rajta van hogy terhes vagy és hogy hanyadik hétnél tartasz. :)
Engem a dokim küldött, de én már 5 hetesen mentem.Akkor még nem is volt szívhangja, de a kiskönyvet megkaptam, és az elsõ 3 hónapban táppénzen voltam:) Szerintem is menj el nyugodtan:) )Tök jó amikor már a kezedben van a kiskönyv:)
Ha van szívhang, már el kellett volna küldenie! Már csak a kiskönyv miatt is! Érdekes ez az asszisztens... Nekem a védõnõ adta a beutalókat is!
Szia! Engem is a 6. héten küldött el a dokim, amikor megvolt a szívhang. Szerintem is menj el hozzá. Miért kell így hozzáállnia egy dokinak, hogy bármi megtörténhet?! Nekem nagyon hasznos tanácsokat adott a védõnõm, megérte elmenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!