Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell védőnőhöz (89 db)

Mikor kell védőnőhöz menni?

Tegnap orvos is megállapította a terhességet. Külön igazolást nem tudom, hogy kellett-e volna kapni, az ambuláns lapon szerepel, hogy élő embrió. Három hét múlva vissza kell mennem ellenőrzésre. Most keressek védőnőt, vagy majd a következő vizsgálat után?

Legjobb válasz: A 15 védõnõbõl csak 1-hez tartozol, nem osztoznak az embereken, hanem bizonyos utcákat bizonyos védõnõk látnak el. Tehát 1-hez tartozol, aki vagy ráér vagy nem. Kérdezted mit csinál: õszintén? Nem sokat. Vérnyomást mér, irányít, hogy még miket kell elintézni, ajánl dolgokat, ha kérdésed van (pl. tornát, ruházatot, stb.), ha már elég nagy a baba, akkor szívhangot hallgat. Az enyém ezeken kívül még semmit nem csinált. A súlyomat bemondásra elfogadja, az orvosi papírjaimat átolvassa, amihez van jogosultsága, azokat az eredményeket bemásolja a kiskönyvembe (amit én is megtehetnék, de ugye nem szabad). Az én életemhez és várandósságomhoz érdemben még nem szólt hozzá, de mivel kell, ezért járok.

A 15 védõnõbõl csak 1-hez tartozol, nem osztoznak az embereken, hanem bizonyos utcákat bizonyos védõnõk látnak el. Tehát 1-hez tartozol, aki vagy ráér vagy nem. Kérdezted mit csinál: õszintén? Nem sokat. Vérnyomást mér, irányít, hogy még miket kell elintézni, ajánl dolgokat, ha kérdésed van (pl. tornát, ruházatot, stb.), ha már elég nagy a baba, akkor szívhangot hallgat. Az enyém ezeken kívül még semmit nem csinált. A súlyomat bemondásra elfogadja, az orvosi papírjaimat átolvassa, amihez van jogosultsága, azokat az eredményeket bemásolja a kiskönyvembe (amit én is megtehetnék, de ugye nem szabad). Az én életemhez és várandósságomhoz érdemben még nem szólt hozzá, de mivel kell, ezért járok.
Nem keresni kell, lakóhelyed szerint van, hogy kihez tartozol. Öt kell felhívni és kérni egy idõpontot, hogy mikor mehetsz hozzá. Szerintem változó, hogy ki mikor megy elõször, én 12. Heten mentem... A lényeg hogy kell 4 pecsét a kis könyvbe, hogy megkaphasd a támogatásokat, havonta egyszer kell vele talizni.
A kérdező hozzászólása: Lakást szintén nézheti, mert most vagyunk vásárlás elõtt és szerintem eleinte kétlakiak leszünk. A súlymérést azért nem értem, mert magamat is be tudom ruházattal csapni (pl farmer fémcsatos övvel simán rádob egy kg-ot). Gondolom nem anyaszült meztelen mér le. Tényleg nem sok értelme lesz, csak a fõnökömet fogom idegesíteni a "talik" miatti reggeli késésekkel.
A kérdező hozzászólása: Vérvételre eljöhet velem, ott rendszeresen elájulok, foghatja majd a kezemet és akkor mérhet egy érdekes vérnyomást :) ))
Én 14 hetesen mentem elsõnek mert akkor ért rá a védõnõ, de nálunk a 12. hét után szokták javasolni az elsõ találkozást. Jó babavárást!:-) 19 hkm
Szerintem is érdemesebb telefonálni, fõleg ha ennyien vannak, biztos tudtok olyan idõpontot egyeztetni, ami mindkettõtöknek jó! Egyébként a védõnõi feladatokról itt olvashatsz: http://babafalva.hu/a-vedono-feladatai/ Én védõnõnek tanulok, nagyon sok feladatunk van már a várandósokkal is, más kérdés, hogy vannak kontár védõnõk, akik nem szeretik ezt ellátni :(
Elsõ vagyok! Mit csinál? Semmit! :D szerintem felesleges elkapkodni az elsõ talit, legalább annyival is kevesebbszer kell vele talizni, azért írom a talit mert nem mindig te mész hozzá, hanem õ is megy hozzád. Nekem pl egyik hónap én mentem aztán õ jött, ez ment végig, aminek szintén semmi értelmét nem láttam :D még szerencse, hogy egy fiatal, kedves védõnõt fogtam ki különben megõrültem volna. Állítólag vannak kimondott elmebeteg, gusztustalan védõnõk akik végig baszogatnak. Gratula a babához! :)
Nem a 15-bõl fog valamelyik ráérni, hanem a lakcímkártyádon szereplõ címhez tartozó védõnõ fog ellátni téged. A 15 védõnõ között van elosztva a kerület lakcím szerint. Ha te mondjuk XY kerület Z utcájában laksz, akkor csak és kizárólag egy védõnõhöz tartozol, nem tizenöthöz.
A kérdező hozzászólása: Egyelõre munkahelyen nem akarom még reklámozni a terhességet. Köszönöm az infókat, akkor megvárom a következõ kontrollt (akkor leszek 9 hetes) és utána hívom a védõnõt. A 15-bõl egy csak ráér pár héten belül.
Csak, hogy ne lepõdj meg, nem biztos, hogy a védõnõ azonnal rá is ér. Én 3-4 hetet vártam, mire mehettem hozzá, nagyon tele volt. Én azt javaslom, keresd fel õket telefonon, kérdezd meg, utca szerint kihez tartozol és vedd fel vele így a kapcsolatot, a munkaidõdben is ki tudsz ugrani 1 percre telefonálni. Idõpontot így is tudsz vele egyeztetni. A védõnõk ugyanis hiába dolgoznak ettõl-eddig, nagyon gyakran nincsenek bent, mert háznál vannak kint, intéznek ezt-azt, és nehogy az legyen, hogy szabit veszel ki és semmit nem tudsz elintézni. Én a helyedben mielõbb felkeresném. Én vártam a 10. hétig, aztán a 13. hét után tudtam vele találkozni és kellemetlen volt, m ert a 12. heti uh meg minden más vizsgálat eredményét a tõle kapott kiskönyvbe kellett volna beírni és utána mehettem plusz köröket.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mit csinál a védõnõ (ami plusz azon kívül, hogy az orvoshoz járok rendszeres kontrollra)?
A kérdező hozzászólása: Neten megtaláltam, van vagy 15 név a kerületre. A munkaidejük meg egybeesik az enyémmel... Lehet, hogy tolom még kicsit, aztán kiveszek inkább egy nap szabit védõnõre, fogorvosra, stb. Ha nem annyira sürgõs, akkor a 3 héttel késõbbi kontrollt megvárom, legyen biztos a terhesség, inkább utána mennék.
Ha máshova költöztök akkor az új címed szerinti védõnõhöz fogsz tartozni, tehát nem ahhoz, akihez elõször mész. Ahhoz meg szokj hozzá, hogy számos vizsgálat, védõnõi találka lesz a terhességed alatt, amire a fõnököd köteles elengedni. És az élet is alakíthatja úgy, hogy esetleg hamarabb kell táppénzre, szülési szabadságra menned, mint ahogy tervezed.Én pl. a második trimeszter végéig terveztem dolgozni....aztán a 17. hét óta itthon vagyok veszélyeztetett terhesként..és ezt a békát is le kellet nyelnie a fõnökömnek...

Mikor kell védőnőhöz menni?

Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni, hogy most miként van a véd?n?s dolog?

Legjobb válasz: nálam úgy volt hogy hivatalosan jelent meg a kirendelt védõnõ. A terhesgondozáson felírták az adataim, és utána jelentkezett nálam a védõnõ.

nálam úgy volt hogy hivatalosan jelent meg a kirendelt védõnõ. A terhesgondozáson felírták az adataim, és utána jelentkezett nálam a védõnõ.
Elõzõ vagyok, én nem tervezek neki juttatást adni, majd egy ajándékcsomagot.
Védõnõhöz nekem elõször akkor kellett menni, mikor már az orvos csinált egy uh képet és ráírt számokat és mondta, h ezzel jelentkezzek a védõnõnél. A helyi sztk-ba mentem be, ott megmondták, h területileg kihez tartozok és azóta hozzá járok. Általában akkor hív be, ha orvoshoz is megyek, vagy amikor beutalót ad vmire, pl: afp, cukorterhelés, stb. Érdemes hozzá járni, mert jó tanácsokkal lát el és persze nem kell neki semmiért fizetni. Mibõl gondoltad, h a védõnõ fizetõs? Egyébként hol laksz? Ja, egyébként nekem a kiskönyvet is a védõnõ adta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az igazság az, hogy a barátnõm terhes és az elsõ gyerekét várja. A férjével azon veszekednek, hogy kell-e a védõnõ vagy sem, ill. hogy ha kell, akkor juttatás jár-e neki vagy sem. A juttatás is probléma lenne a barátnõmnél, mert nem éppen fényûzõen gazdagok, de a kicsinek jó helye lenne. Azért gondoltam, hogy kell-e valamit zsebbe fizetni, mert manapság sajnon ez a tendencia-ami szerintem nagyon szomorú. De örülök, hogy akadnak még olyanok, akiknél nem ez az alap :) A barátnõm 22 éves és Sejcén lakik, itt Pest megyében.
Biztos hogy kötelezõ, õ adja a kiskönyvet is, de a juttatás miatt ne aggódj, ez a dolguk, és remélem a többség szívesen is segít. 1 válaszoló voltam.
Szia!Én Nõtincsi vagyok.Nálunk a 12-dik hétig kell a védõnõnél jelentkezni.Ingyenes!!Sok okos dolgot hallhatsz tõle.Igen a kiskönyvet is tõle kapod és szól, hogy mikor kell a különbözõ vérvételekre menned, testsúlyt mér, vérnyomást ellenõriz, vizeletet néz stb.Remélem segítettem szia
nálunk jön a védönö, aki a körzetett visszi, és nem kell se pénzt se ajándék csomagot adni ez a dolguk, nálunk a beutalot a doki adja ki nem a védönö
A 12. hétig kell a védõnõnél jelentkezni, mert õ adja a kiskönyvet, meg a beutalókat is a laborra, amit a háziorvosod pecsétel majd le. A 8. héten volt szívhanjga a kicsinek, akkor mentem el védõhöz, megkaptam a kiskönyvet, kitöltöttük a papírokat, elbeszélgettünk, megmérte a vérnyomásomat, súlyomat, majd odaadta a beutalókat, amivel elmentem a házodokihoz és onnan az SZTK-ba. Pénzt nem szándékozok neki adni, majd ajándékcsomagot, amikor már véget ér nálunk a feladata.

Mikor kell védőnőhöz menni ha babás vagyok? A doki után, gondolom. De hányadik héten érdemes? Falun élek és a pletyák elkerülése miatt a 12. hétig nem szeretném ha kiderülne a terhességem. Titoktartás kötelezi?

Legjobb válasz: Az elsõ uh után menj. Amikor már van bizonyítékod a terhesség felõl. Biztos kötelezi õt is titoktartás,de azért mond el neki hogy ez most csak a te örömöd... Hány hetes vagy egyébként? Boldog babavárást neked :)

Az elsõ uh után menj. Amikor már van bizonyítékod a terhesség felõl. Biztos kötelezi õt is titoktartás, de azért mond el neki hogy ez most csak a te örömöd... Hány hetes vagy egyébként? Boldog babavárást neked :)
szia.én a második uh után mentem el védõnõhöz, ami 9 hetesen volt, akkor már volt szívhangja.én is falun élek, és tapasztalatból mondom, h ha megjelensz a védõnõnél azt valaki tuti látni fogja.12 hetesen már kötelezõ uh van, akkorra már kelene a kiskönyv is.sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Számításom szerint 6. de várok jövõ hétig a dokival.
Ó akkor még nagyon az elején vagy! tervezett baba volt?
A kérdező hozzászólása: Igen terveztük és 5 hónap próbálkozás után SIKERÜLT!!! Köszi a válaszokat


Hogy találhatom meg az illetékes védőnőt? Házidokihoz mikor kell először menni? Jó, ha először hozzá megyek, és hátha ott megtudják mondani, hogy ki a védőnőm?

Legjobb válasz: Házi orvoshoz a nõgyógyászati javalattal kell menni.Biztos tudnak segiteni az illetékes védõnõben.Viszont én annak idején az utcánk végén kérdeztem meg egy babakocsis kismamát,kihez tartozunk védõnõileg.Kétségesen segitett.

Házi orvoshoz a nõgyógyászati javalattal kell menni.Biztos tudnak segiteni az illetékes védõnõben.Viszont én annak idején az utcánk végén kérdeztem meg egy babakocsis kismamát, kihez tartozunk védõnõileg.Kétségesen segitett.
Én úgy kerestem meg, hogy melyik védönõhoz tartozom, hogy beírtam netes keresõbe. Város, meg hogy védödnõ. És ott körzet szerint kihozta.

Mikor kell először védőnőhöz menni?

pont ma vagyok 7 hetes terhes.Voltam UHn is,eddig minden rendben van.Legközelebb csütörtökön megyek orvoshoz.A n?vérke szerint 16hetesen elég véd?n?höz menni,de azt olvastam valahol,hogy 12 hetes kor el?tt kell menni,hogy gyest kaphassak.Most melyik az igaz?

Legjobb válasz: Semmi köze a Gyeshez annak, hogy mikor mész el a védõnõhöz. Az egyszeri anyasági segélyhez kell minimum 4x megjelenned terhesgondozáson. A védõnõhöz úgy a 9-10. hét körül érdemes elmenni, mert esetleg õ adja a beutalókat a különféle kötelezõ vizsgálatokra, bár ez helyileg is változó.. a 12. héten szoktak genetikai uh-t csinálni, erre mindenképpen beutaló kell vagy a védõnõtõl (orvossal íratja ki) vagy a saját dokidtól..

Semmi köze a Gyeshez annak, hogy mikor mész el a védõnõhöz. Az egyszeri anyasági segélyhez kell minimum 4x megjelenned terhesgondozáson. A védõnõhöz úgy a 9-10. hét körül érdemes elmenni, mert esetleg õ adja a beutalókat a különféle kötelezõ vizsgálatokra, bár ez helyileg is változó.. a 12. héten szoktak genetikai uh-t csinálni, erre mindenképpen beutaló kell vagy a védõnõtõl (orvossal íratja ki) vagy a saját dokidtól..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, értem már:) Bocsánat, de még nem voltam ilyen helyzetben.A dokim biztos jobban tudja majd mint én.:) Köszönöm a válaszokat!:)
Szia. Engem a dokim küldött mindenhova, õ írta a beutalókat. Így én a védõnõnél 11 hetesen voltam. Mehetsz most is, ha a dokid igazolta a terhességet. :) Gratulálok a babához! Sok boldogságot!
12 hét elõtt tényleg menni kell a gyed miatt, engem a doki küldött el. De ha nem küld, akkor is menj. Engem is csak a doki küldött vizsgálatra, a védõnõ csak helyben nézett meg pár dolgot.
Szia! Nem a gyes miatt kell elmenned a védõnõhöz, hanem azért, mert õ irja ki neked a vérvételeket, meg õ küld el mindenhova, ahova csak menned kell.
Szia!A 12 hetes uh-t kiskönyv nélkül meg sem csinálják.Azért kell menni a védõnõhöz.

Mikor kell elmennem elöször védőnőhőz?

Õ adja a kiskönyvet? 5 hetes terhes vagyok. (Még dokinál se voltam csak jöv?héten megyek) Oda már vinni kell?

Legjobb válasz: Szia,igen,a védõnõ adja a kiskönyvet,és a nõgyógyász abba fogja majd beleírni a méhszály állapotát,meg a védõnõ is,h. mikor voltál nála,súlyt,vérnyomást. Védõnõi bejegyzésnek min. 4-nek kell lenni,h kaphass anyasági támogatást.Ha elõször még nem tudod vinni a nõgyógyászodhoz a kiskönyvet,az szeintem nem baj.A védõnõnél a 12. hét elõtt kell megjelenni,célszerû a 11.-12. héten,mert akkor vannak a kötelezõ vizsgálatok is-UH,vérvétel,én a védõnõt és ezeket egy nap alatt rendeztem le. Boldog babavárást:)

Szia, igen, a védõnõ adja a kiskönyvet, és a nõgyógyász abba fogja majd beleírni a méhszály állapotát, meg a védõnõ is, h. mikor voltál nála, súlyt, vérnyomást. Védõnõi bejegyzésnek min. 4-nek kell lenni, h kaphass anyasági támogatást.Ha elõször még nem tudod vinni a nõgyógyászodhoz a kiskönyvet, az szeintem nem baj.A védõnõnél a 12. hét elõtt kell megjelenni, célszerû a 11.-12. héten, mert akkor vannak a kötelezõ vizsgálatok is-UH, vérvétel, én a védõnõt és ezeket egy nap alatt rendeztem le. Boldog babavárást:)
Nem védõnõi pecsétnek kell minimum 4-nek lenni, hanem a nõgyógyász pecsétjének. Elsõ babámnál én is azt hittem, ezért minden szabad percemet a védõnõnél töltöttem, aztán igencsak meglepõdtem, amikor szülés után 1-2 nappal a dokim a kezembe nyomta az igazolsát, hogy ezt adjam le az anyaságihoz... De a kiskönyvet tényleg a védõnõ adja, én az elõs babámnál a 15. héten voltam elõször, most a 12. héten. 37 hetes
Nem, a védõnõnél kell min. 4X megjelenni, ehhez a nõgyógyász is kiadhatja az igazolást, de a védõnõ is, amivel be kell menni a mák-hoz.
Elõször mindenképpen dokihoz kell menned, mert amíg õ nem bólint rá a terhességre, addig hiába mész a védõnõhöz. A doki fog szólni, hogy mikor kell felkeresned a védõnõt. Addig nem amíg nincs szívhang. Csak amikor már tuti a terhesség.
Elõször a dokihoz kell menni, ha késik a mensid 2 hetet. Ha már van szívhang, akkor ad egy papírt róla, amivel el kell menni a védõnõhöz.
Elõször el kell menni a nõgyógyászhoz, aki megállapítja a terhességet és ad róla egy igazolást. Ezzel kell elmenni a védõnõhöz (a 12.hétig), tõle kapod a kiskönyvet és õ számolja ki hogy mikor fogsz szülni. Legalábbis nálam ez volt.
Elõször mindenképpen doki, ahogy a többiek is írták, mert õ ad egy papírt arról, hogy valóban fennáll e a terhesség. Bár szerintem nem kell sokat várni utána a védõnõ felkeresésére, fõleg ha dolgozol, mert elvileg ha már megvan a kiskönyved nem rúghatnak ki!
Nekem az államkincstárban azt mondták, hogy a dokinál kell min. 4-szer megjelenni, védõnõnél tök mindegy, hogy hányszor.

Mikor kell először védőnőhöz menni a terhesség során?

A terhesség elején mi a teend?je a kismamának az orvosi vizsgálatokon kívül?Köszönöm a választ!

Legjobb válasz: A védõnõt csak akkor kell felkeresni ha már van szívhangja a picurnak ( Én a 7-8. hét körül kerestem fel). Az orvosok addig csak terhesség "gyanúját" állpítják meg. A vedõnõ el fog küldeni egy csomó vizsgálatra (vérvétel, belgyógyász, stb)és mindent elmond. Pl mikor milyen vizsgálatra kell menni... Neked a legfontosabb teendõd hogy pihenj és örülj:) Gratula a picihez!! 20 hetes kismama

A védõnõt csak akkor kell felkeresni ha már van szívhangja a picurnak ( Én a 7-8. hét körül kerestem fel). Az orvosok addig csak terhesség "gyanúját" állpítják meg. A vedõnõ el fog küldeni egy csomó vizsgálatra (vérvétel, belgyógyász, stb)és mindent elmond. Pl mikor milyen vizsgálatra kell menni... Neked a legfontosabb teendõd hogy pihenj és örülj:) Gratula a picihez!! 20 hetes kismama
Szia nekem tök máshogy volt.Én mondjuk magán dokihoz járok és a6hétben mentem el, akkor elküldött vérvételre , majd a 8-9hét körül hívott vissza.Ekkor már volt szívhangunk és megvolt a lelet.Kiállított egy papírt a védõnõnek amiben igazolja a terhességet és, hogy vállalja a további terhesgondozásomat.A9héten jutottam el a védõnõhöz aki súlyt mért hasi körfogatot, tesztet töltetett ki ideadta a kiskönyvet stb.És most csak a fogászatra kell menjek majd, meg igazolás kell a dokitól és a háziorvostól-azt nem tudom mi, de õ biztos tudja majd.DE szerintem ahány orvos annyi féle.Sok sikert a picihez
Amikor van olyan papírod, amin már biztos a terhesség.

Ha nem akarom hogy választott dokim legyen, akkor honnan fogom tudni hogy mikor kell mennem UH-ra meg a vizsgálatokra? A védőnő mondja majd el ezeket vagy hogy vam ez ilyenkor?

Legjobb válasz: A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet,ha megvan az elsõ UH lelet,hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó),ott kapsz beutalót UH-ra,Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is,mikor kell hozzájuk menni,ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm

A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet, ha megvan az elsõ UH lelet, hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó), ott kapsz beutalót UH-ra, Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is, mikor kell hozzájuk menni, ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm
Szia! Nálam az úgy volt, h elmentem a helyi rendelõintézetbe egy nõdokihoz. Õ adott meg idõpontokat uh-ra, meg vizsgálatokra. Volt h helyben volt, volt h el kellett mennem máshova. A védõnõnek csak a vizsgálatok eredményeit kellett megmutatni.(ahogy persze a dokinak is)
Add egy papírt a doki, amivel a védõnõhöz kell menned.Ha nem vagy még ott ismerõs akkor kérdezd meg a dokit hogy hova kell menned, hol a védõnõ.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyászhoz holnapra van idõpontom UH-ra, utána egybõl keresnem kell védõnõt vagy elmondja majd az orvos? Sajnos itt helybe nem tudom hogy hol van védõnõ és a háziorvost sem ismerem, mert 1 hónapja költöztem ide, és nem ismerek még semmit sem :(
4.vagyok Ahogy itt olvasom a kommenteket, mindenhol másképp van.Van ahol a doki adja a beutaló van ahol a védõnõ(nálunk is), van ahol több doki is rendel sztkba van ahol 1(nálunk, illetve 2 de a terhesgondozást csak az egyik csinálja, az NST-t meg a másik)Ezt úgyis megtudod ha elmész majd a védõnõdhöz.De persze elõtte dokihoz kell elmenni.
Kedves 87%-os nagyon jól összefoglaltál mindent, elméletben így van. De területenként változik a dolog. Én is azt hittem, h ez mindenütt hasonló, de ahogy olvasom van, akinek a védõnõ, háziorvos "ad" idõpontokat. Mindig az adott városban/településen kell érdeklõdni az "illetékesektõl", elõször a védõnõtõl persze, az még kis településeken is van.
Én sztkba jártam dokihoz.Havonta 1x kellett mennem elõtte mindig a védõnõhöz kellett menni.Õ adta a beutalókat a doki csak aláírta, meg az idõpontokat uh-ra is a védõnõ kérte.De nekem még a legelején mikor elõször mentem hozzá adott egy papírt amire le volt írva hogy mit melyik héten csinálnak.
Terhesgondozásra attól még kell járni, gondolom a te esetedben a helyi sztk-ba, ott az adott orvostól kapod meg az idõpontokat, hogy mikor hova kell menned!
Nálam a védõnõ kérte az idõpontokat, õ figyelmeztetett mikor hova kell menni. Ahová pedig beutaló kellett, oda meg az háziorvosom adta. Amúgy minden hónapban egyszer volt terhesgondozás, oda jártam és ott vizsgált meg az orvos.
Ne aggódj, a védõnõt általában senki sem ismeri, én sem tudtam, hogy hol vannak és én melyikükhöz tartozom. De interneten meg lehet keresni a rendelõintézeteket telefonszámmal, és ott tudsz érdeklõdni. Tõlem megkérdezték, hogy melyik utcában lakom, és az alapján megmondták, hogy kihez tartozom. Felhívtam, egyeztettünk idõpontot, és akkor adta ki a kiskönyvet. Ezt jó, ha a 12. hétig intézed, addig nem vagy elkésve. A válaszok alapján tényleg jó, ha majd a dokinál rákérdezel, hogy mi a rendszer náluk, kitõl fogod kapni a beutalókat, mert úgy látszik mindenhol másképp van ez.

Leírnátok, hogy akinek 5 hónapos (vagy elmúlt az hogy emlékszik? ) a kisfia az a baba forog már? Egyáltalán mikor kell megfordulniuk? (védőnő szerint a 6. hónapban)

Ha oldalra fordítom onnan már egy mozdulattal átbillen hasra de magától még nem, és a játékaiért sem nyúlkál a járókában csak ha én szórakoztatom velük.

Legjobb válasz: A 6. hónap végégig bármikor megfordulhat, nincs szabály hogy mikor kell, és az sem tragédia ha egy-két héttel késõbb csinálja mint az átlag. az én babm 4 hónapos, most kezdett forogni, de még csak hasról hátra megy neki nagy nehezen, kb 5 perc mire sikerül neki. A barátnõm kisfia 5 és fél hónaposan kezdett forogni, de hallottam olyanról is akinek a 3 hónapos gyereke már oda-vissza forgott. Ez nagyon változó.

A 6. hónap végégig bármikor megfordulhat, nincs szabály hogy mikor kell, és az sem tragédia ha egy-két héttel késõbb csinálja mint az átlag. az én babm 4 hónapos, most kezdett forogni, de még csak hasról hátra megy neki nagy nehezen, kb 5 perc mire sikerül neki. A barátnõm kisfia 5 és fél hónaposan kezdett forogni, de hallottam olyanról is akinek a 3 hónapos gyereke már oda-vissza forgott. Ez nagyon változó.
szia az én fiam 3 hónapos kora óta átfordul.de vissza még nem most 4 hónapos.
Szia! Az én fiam még nem volt egészen 3 hónapos amikor minden irányban forgott.
Az én kisfiam 3 hónaposan fordult elõször hátról hasra, aztán pár héte elteltével már hasról hátra is sikerült neki. Elõször mindig csak egy irányba csinálta, de 4 és fél hós korára már ment neki mindenhogyan. Most 6 hós lesz, egy hónapja gyakorolja a kúszást is, már egész jól megy neki :-).
Kisfiam 9 hónapos. 3 hónaposan fordult hátról hasra, 4, 5 hónapos volt, amikor már körbefordult, tehát hasra, és rögtön hátra. Erre viszont nem lehet alapozni, mert minden babának máshogy zajlik a mozgásfejlõdése. Ha eljön az ideje, vagy motiválva érzi magát, meg fog fordulni, ne aggódj!
Az én kisfiam 3 hónaposan fordult hasról hátra, de fordítva még most se fordul. 8 hónapos.
Szia! Az én fiam 6 hónaposan kezdett el forogni.
Épp most néztem vissza a videókat, 3 hónaposan fordult hátról hasra, kb.10 percbe telt az elsõ idõkbn míg áthintázta magát, vagy volt hogy a kiságy rácsába kapaszkodott és úgy pördült hasra, de a lábait hintáztatva vagy a feje súlya rántotta át hasra. 4 hónaposan vissza is tudott fordulni addigra elég erõs volt hogy kitolja magát. 6 hónaposan felült és elkezdtett mászni, 7 hónaposan felállt.
A kislányom 4, 5 hónapos volt, amikor hasra fordult. Most 6 hónapos és a napokban sikerült neki visszafelé is. A védõnõdnek igaza van, a 6. hónap körül szoktak a babák legkésõbb forogni.
Az én babám is 5 hónapos, de még õ sem forog. Oldalra már fordul, de tovább még nem. Volt már hogy átbillent hasról hátra, mikor úgy raktam le hasra hogy elvesztette az egyensúlyt. A játékaiért már nyúl 3 hónapos kora óta.
A kérdező hozzászólása: Látom itt azért forognak a gyerekek :) Legalább az egyik irányban megfordulhatna már az enyém is... na talán karácsonykor :) ) köszi csajok

Hallásvizsgálatra mikor kell vagy lehet vinni pár hónapos babát? Védőnő nem mondta ezt el, 3 hónapos múlt a kislányom.

Kell-e beutaló stb. ? Mit néznek ott? Hogy zajlik a vizsgálat?

Legjobb válasz: Nálunk csak akkor kell vinni, ha indokolt. A 2,5 évesemmel most voltunk, mert megkésett a beszédfejlõdése. Elméletileg a kórházban újszülött korban van hallásvizsgálat. Szerintem ha az rendben, akkor nem kell vinni, csak ha gond van.

Nálunk csak akkor kell vinni, ha indokolt. A 2, 5 évesemmel most voltunk, mert megkésett a beszédfejlõdése. Elméletileg a kórházban újszülött korban van hallásvizsgálat. Szerintem ha az rendben, akkor nem kell vinni, csak ha gond van.
Én 5 hete szültem, nekem a kórházban elmondták a csecsemõsök hogy 6 hetesen kell visszavinni a picit hallásvizsgálatra és idõpontot kell rá kérni.
Nálunk is 6 hetesen kellett visszavinni a kórházba, ahol szültem. Akkor volt a csípõszûrés is, meg a hallás is. A vizsgálat kb. 2 perc, egy kis szerkezetet helyeznek a füléhez, amiben egy kattanó hangot hall, és arra reagál valahogy a gép szerint.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!