Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell váltani (88 db)

Hogy jönnek sorban a tápszerek? Mikor kell váltani a következőre?

Mi pl. Milupa Milumil HA start optima 0+ nev? tápit esszük. Mi a különbség eközött és amire 1-es van írva? A dobozok hátoldalán ugyanúgy írja az adagolást 0 hótól, szóval nem értem, mi a különbség. És mikor kell továbbmenni és mi a következ??? Köszönöm! 10 hetes a babaám.

Legjobb válasz: Humana HA 1-et használtunk, a gyerekorvos írta fel. Kérdeztem ,hogy mikor kel váltani, azt mondta, hogy nem kell, addig eheti ezt, amíg tápot kap. 14 hónapos koráig fogadta el, addig felírta a doki. Tehát nem kell feltétlenül váltani, beszéld meg inkább a gyerekorvosotokkal.

Humana HA 1-et használtunk, a gyerekorvos írta fel. Kérdeztem , hogy mikor kel váltani, azt mondta, hogy nem kell, addig eheti ezt, amíg tápot kap. 14 hónapos koráig fogadta el, addig felírta a doki. Tehát nem kell feltétlenül váltani, beszéld meg inkább a gyerekorvosotokkal.
Az a tápszer amit te írsz hipoallergén.A sima 1-es pedig újszülött kortól adható szintén, de nem hipoallergén, hanem sima tejalapú.Elvileg ha nem indokolt (nincs tejérzékeny a családban)akkor adhatod neki a sima 1-est is, de errõl kérdezd meg a gyerekorvost. Olcsóbb is mint a hipoallergén.Az én lányom azthiszem 3 dobozzaol ivott meg a HA-sból aztán simát kapott és nem volt baj. Utána 6 hós kortól 2-es tápszert lehet adni illetve 9 hós kortól 3-ast(fajtánként lehetneik eltérések). Remélem tudtam segíteni! 8 hónapos kislány anyuja

Honnan tudja a régebbi automata váltó, hogy mikor kell váltani?

Pl.: az Ikarusok Prága vagy Voith váltója. Mert gondolom nincs számítógép vezérli.

Legjobb válasz: Nagyon leegyszerûsítve: a váltóban van egy turbina, ami olajat keringet, lapátkerekeket hajt meg, minden lapátkerékhez tartozik egy-egy fokozat. A vezérlést egy hidraulikus vezérlõ végzi, a kihajtás (azaz a kardán, vagy a féltengelyek) és a motor fordulatszámkülönbségébõl "tudja" hogy mikor "kell váltania", tehát mikor melyik lapátkerékre kell engednie az olajat. Nagyjából ennyi, ha szakmabeli vagy hozzáértõ olvassa a haját fogja tépni, de a lényege ez. Laikusnak nem tudom egyértelmûbben elmagyarázni.

Nagyon leegyszerûsítve: a váltóban van egy turbina, ami olajat keringet, lapátkerekeket hajt meg, minden lapátkerékhez tartozik egy-egy fokozat. A vezérlést egy hidraulikus vezérlõ végzi, a kihajtás (azaz a kardán, vagy a féltengelyek) és a motor fordulatszámkülönbségébõl "tudja" hogy mikor "kell váltania", tehát mikor melyik lapátkerékre kell engednie az olajat. Nagyjából ennyi, ha szakmabeli vagy hozzáértõ olvassa a haját fogja tépni, de a lényege ez. Laikusnak nem tudom egyértelmûbben elmagyarázni.
A nyomaték is belejátszik, de tényleg nem menjünk bele, maradjunk annyiban hogy a fordulatszámkülönbség és a leadott nyomaték alapján dolgozik a vezérlés, elég komplex rendszer. :) Elméleti részét ismerem én is csak, nagyon kevesen foglalkoznak pl. automata-javítással is, pont a rendszer bonyolultsága miatt.
Elõzõ kérlek fejtsd ki jobban, ha van idõd ;)
Köszi, azt tudom hogy mûködik, csak az nem volt tiszta, hogy honnan tudja, mikor erõlködik a motor, vagy mikor válthat föl. De akkor ezek szerint csak a fordulatszám az ami irányítja.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Mikor kell váltani kettes méretű cumikra? (etetős és játszós)

Legjobb válasz: Szia. Nem hiszem,hogy KELL. De ha jol tudom az egyes az 0-3 hónapos korig a kettes 3-6 hónapos korig és így tovább. De rá is van írva a cumik dobozolására. Mi már 9 hónaposak vagyunk,de még mindig a kettes cumit használjuk az tetszik neki a nagyobbat be sem veszi a szájába. Baba függõ.

Szia. Nem hiszem, hogy KELL. De ha jol tudom az egyes az 0-3 hónapos korig a kettes 3-6 hónapos korig és így tovább. De rá is van írva a cumik dobozolására. Mi már 9 hónaposak vagyunk, de még mindig a kettes cumit használjuk az tetszik neki a nagyobbat be sem veszi a szájába. Baba függõ.

Mekkora pelenkát (hánytol hány kg-ig) vegyek az ujszülött babámnak amit kell bevinnem a korházba? Mire hazajövünk még jo lessz ugyan az a méret és meddig, mikor kell váltani várjam meg amig kinövi suly szerint vagy elöbb? Melyik márka jo?

Bocsi a hülye kérdésér,elsö baba és fogalmam sincs mekkorát vegyünk és melyik fajta jo?!Hány csomaggal vegyünk indulásnak és popsitörlöböl melyik jo,mi a külömbség annyi féle van nem igazodok el.

Legjobb válasz: Szia! Én a 2es pampersel kezdtem,vettünk belõle 2nagycsomaggal de még 1/5 se használtunk el,mert kinõtte.Nagyon megvagyok elégedve vele,használtam liberot,meg haggist is,de maradtam a pampersnél,és popsitörlõbe is azt használom.

Szia! Én a 2es pampersel kezdtem, vettünk belõle 2nagycsomaggal de még 1/5 se használtunk el, mert kinõtte.Nagyon megvagyok elégedve vele, használtam liberot, meg haggist is, de maradtam a pampersnél, és popsitörlõbe is azt használom.
Én pampers new born-t vettem és ez elég volt egy hónapig kb. Kislányom van egyébként. Kipróbáltam én a Huggies pelust is és a többit is de hidd el a pampers a legjobb. A többibõl kifolyik az "áru". Viszont a törlõkendõben meg csakis a Huggeis a jó, mert az nem szakad olyan könnyen, és a nedvessége is nagyobb mint a többinek, árban pedig nem drágább. Remélem tudtam segíteni a döntésben. 4 hónapos kislány anyukája
Szia. Én most vagyok 33 hetes, nekünk is elsõ baba.A kórházba én a Dm-s new born pelust vettem(2-4 kg, 28db)valószínû azt fogom bevinni.Amúgy meg vettem Huggiest new bornt(2-est, 3-6 kg-ig, ez 66 darabos)1 csomagot, mivel nem tudom mennyivel születik a pindúr, majd a párom elmegy venni ha hazajöttünk a kórházból.Szerintem mindenkinek más válik be, ha visszaolvasol(más kérdésekben rákeresel), van akinek mondjuk a Pampers nem jön be, de mondjuk a Liero igen, van akinek a Tesco lila is beválik stb.gyereke válogatja.Amúgy a Pampers és a Libero a legdrágább.Popsitörlõt én valószínû, hogy Dm-est fogok használni(bár hallottam, hogy a Rossmannos sem rossz), ha beválik, ráadásul az ára is kedvezõbb, mint pl.a Johnsons stb.pláne ha multipack.Ne értsd félre, nem vagyunk szegények, de lehet , hogy egy kakis popóra elmegy 1 alkalommal akár 5-6 lap is és akkor már húzós, amúgy sokszor a márkát fizeti meg az ember .... Szerintem nézz körbe...Jó babavárást.
Szia! Sajnos ez is babafüggõ, mint sok más dolog. Nekünk pl csak a libero jó, minden másból kipisil a fiam. Még a pampers-bõl is! Törlõkendõt már könnyebb ajánlani, de ezt is magatokhoz kell igazítani, neked kell kitapasztalni. Én pl Helen Harpert használok, de nagyon jó még az Axxo is. Elõbbi 800 ft, utóbbi 350. Egy tanácsot tudok adni: elõször csak kis csomag pelust vegyél, és ha beválik már megéri a nagy. Így nem dobod ki feleslegesen sem a pelenkát, sem a pénzt. Méretre pedig elõször mindenképpen new born-t! Remélem tudtam segíteni! 6 hós kisfiú anyukája
Szia! A kórházba mindenképpen newbornt vigyél, ez mindegyik márkánál (Libero, pampers, dm, rossmann) 28db-os kiszerelés és 1000 Ft. Törlõkendõbõl ajánlották a dm-est, amibõl a 4es pack 1500 Ft körül van, de érdemes figyelni az akciókat, nekünk Johnsont sikerült ugyanennyiért venni. Mondjuk ez tényleg elég 'pazarló' erre mondták a kórházban és a védõnõ, hogy otthon a legpraktikusabb és gazdaságosabb ha langyos vízzel leöblíted.
A legkisebbet kell venni, pl. Libero Newborn, vagy Pampers New Baby. De ne vegyél sokat, mert én is elkövettem azt a hibát, hogy két nagy csomag ilyen pelust vettem, és az elsõ is csak félig fogyott el, utána váltanunk kellett nagyobbra. Popsitörlõbõl én a Niveát szeretem nagyon, bár az elég drága mulatság, azt nem is használtam sokáig, de amíg újszülött volt, addig megvettem, aztán áttértem egy-két hónap után a Profisra, ami olcsó és jó is. Én elsõre vettem belõle két csomaggal, de azt úgyis állandóan kell venni. Múltkor a Rossmannban láttam valami mega-pack csomagolást a saját márkás popsitörlõjükbõl, hat csomag volt egy dobozban potom pénzért, hát azt rögtön meg is vettem :) )
Szia! Mi a libero 1 méretét vettük elõször, ami 2-4kg jó. Két csomaggal. 2*28 db. 10 db-ot kellett leadni a kórházban. Mikor hazajöttünk is még jó volt persze, hisz a születési súlyig mentük csak vissza, 3300gr. Utána vettünk olcsó pelenkát, ami 100 db-os kiszerelésben van, de nekünk az nem vált be. Mostanában már 3, 70-3, 80 között van a súlyunk, és nem az elsõ méretet vettük liberóból, hanem a 2-t, ami 3-5 kg-ig jó. Nekem azt javasolták, mikor eléri a nagyobb pelenka alsó határát súlyban, akkor már célszerû azt használni. Eleinte még kicsit nagyobbacska az új méret, de nem folyt ki semmi, sosem. Mi a liberoval meg vagyunk elégedve. Popsitörlõbõl még nincs végleges döntés, a Pampers sensitivet és a gabit próbáltuk, szerintem nem sok különbség van köztük. Minden jót, remélem tudtam segíteni.

Mikor kell váltani 1-es méretű cumiról 2-re?

Kisfiam 4,5 hós,még az egyest használjuk(MAM).Mikor kell váltani?Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia.szerintem ezt nem lehet korban meghatározni.Mi szopisak voltunk,és 3 hós volt amikor mellgyull miatt elment a tejem.Cumisüveg kelett,és az egyesbõl ivott.ma 7 hós lesz.Avent cumit használok,de annak is az egyes,vagy a 2 es részét.a hármastól fuldoklik.szerintem ez babája válogatja.

Szia.szerintem ezt nem lehet korban meghatározni.Mi szopisak voltunk, és 3 hós volt amikor mellgyull miatt elment a tejem.Cumisüveg kelett, és az egyesbõl ivott.ma 7 hós lesz.Avent cumit használok, de annak is az egyes, vagy a 2 es részét.a hármastól fuldoklik.szerintem ez babája válogatja.
Azt nemtudom mikor kell. Nekünk Avent-os van igaz mi csak vizet iszunk belõle de még mindig az 1-es van mert a többibõl nem iszik ha iszik is dõl belõle attól meg fuldoklik.
Ja és 8, 5 hós utolsó voltam.
Nekem 10 hónapos, és még mindig az 1-est hasznájuk.
Szia.Én na váltottam vasárnap volt fél éves a baba, és elfogadta belle a tejet.Mi NUK-ot használunk.

Mikor kell váltani tápszert? Ha Jana vízből csinálom akkor elég ha meleg vízbe teszem az üveget?

Pár nap múlva lesz 6 hónapos a babám, eddig csak szopizott, de a mai napon kevés volt a tejem, talán azért mert éjszaka sokat volt cicin,jön a fels? foga,és csak a cicin nyugszik meg.

Legjobb válasz: Szia!Nekem is 6 hós nekem is kevés a tejem de én tejpépet adok már neki pótlásnak. Én Szentkirályiból csinálom neki azt felbontás után nem forralom csak szobahõmérsékleten adom hozzá de másnap már azt is forralni szoktam,ha erre gondoltál.

Szia!Nekem is 6 hós nekem is kevés a tejem de én tejpépet adok már neki pótlásnak. Én Szentkirályiból csinálom neki azt felbontás után nem forralom csak szobahõmérsékleten adom hozzá de másnap már azt is forralni szoktam, ha erre gondoltál.

Mikor kell váltani bébihordozórol gyerekülésre?

Ha már lelóg a lába? Vagy eléri a 13kg-ot?

Legjobb válasz: ha lelóg a lába

ha lelóg a lába
Nem nem! Ha eléri a kg-t! (attól függ, 9 vagy 13) Ha a lába lóg le, még nem számít, viszont a feje ne érjen túl.
Mindkettõtõl fontosabb, hogy a feje ne lógjon túl, mert az életveszélyes. De ezzel én is gondban vagyok, mert kinövõben a hordozó és nincs még ülésünk :-(

Mikor kell váltani? Milyen fordulatnál gazdaságos?

1.4 benzines kocsiban mikor kell váltani? én hang alapján szoktam, úgy 2500-3000 között ha pörg?sebbre veszem. Milyen fordulaton ideális váltani fogyasztás szempontjából?

Legjobb válasz: tiltás elõtt egy picivel ;)

tiltás elõtt egy picivel ;)
Milyen autó? Nekem volt 1.4 8V Kalosom is, hát az akárhogy nyomtam neki szart se ment. De volt 1.4 16V Corollám is, az ment rendesen :) Szóval attól függ. A helyzettõl is, mikor hogy.
az a nyomatékhangolástól is függ, de ha takarékosan akarsz vezetni akkor 2ezres fordulat környékén gazdaságos
A fogyasztást úgy teszteli minden gyár (az EU irányelveknek megfelelõen), hogy 20-nál váltanak 2-esbe, 35-nél hármasba, 50-nél négyesbe és városi szimuláció mellett nem kapcsolnak 5-öst. Mivel úgy hangolják a gyártók a motort, váltót, hogy ilyen feltételek mellett a lehetõ legjobb legyen a fogyasztás, ezért célszerû neked is így végezni a kapcsolásokat.
A kérdező hozzászólása: Igen, kb úgy váltok, ahogyan a 2. számú válaszoló írta. Köszönöm a válaszokat

BEBA 1et eszik 6és fél hónapos babánk, elég jó húsban van, mikor kell váltani 2esre?

A 2es vagy az 1es hízlal jobban??

Legjobb válasz: Az én kisfiam dec. 29-én volt féléves, én már váltottam Beba 2-re. Nem tudom, az 1-es elég-e még nekik, én a védõnõt kérdeztem, azt mondta, vegyek Beba 2-eset. Szerintem ezek a tápszerek nem nagyon hízlalnak, nem úgy, mint a régiek, bár a 2-es zsírosabbnak tûnik.

Az én kisfiam dec. 29-én volt féléves, én már váltottam Beba 2-re. Nem tudom, az 1-es elég-e még nekik, én a védõnõt kérdeztem, azt mondta, vegyek Beba 2-eset. Szerintem ezek a tápszerek nem nagyon hízlalnak, nem úgy, mint a régiek, bár a 2-es zsírosabbnak tûnik.

Mitől függ, mi határozza meg, hogy mikor kell/lehet 1-be, 2-be, stb. váltani?

Most kezdtem el vezetni, els? rutinórámon vagyok túl. De ezt a váltást (mikor és miért stb.) egyáltalán nem értem.

Legjobb válasz: Ha túlpörög a motor, akkor váltani kell. Ezt az elején a km órán látod, mármint a sebességen, aztán már rá sem kell nézned, hallani fogod, hogy "kéri" a motor a váltást. Dízel kocsikat általában nem "húzatunk"ki annyira, tehát hamarabb váltunk.

Ha túlpörög a motor, akkor váltani kell. Ezt az elején a km órán látod, mármint a sebességen, aztán már rá sem kell nézned, hallani fogod, hogy "kéri" a motor a váltást. Dízel kocsikat általában nem "húzatunk"ki annyira, tehát hamarabb váltunk.
elõzõ vagyok. Felfelé, csak egyesével lehet váltani, tehát mondjuk 2-esbõl 5-be nem szabad, visszaváltani lehet több fokoztatot is.
fordulatszám, de a hangján hallod a motornak, ha túl hangos kezd lenni válts, idõvel meg kell tanulnod a "túl hangos" rész elõtt váltani ;)
leginkább az a jó, ha folyamatosan kihasználod a sebességfokozatokat, azaz ahogyan egyesbe elindulsz és az autó kicsit meglódul (ezt érzed) már váltasz is kettesbe, majd hármasba és így tovább. Érezned kell, hogy melyik sebességben van a motor egészséges fordulatszám tartományban, azaz nem pörög túlságosan, de nem is túl alacsony a fordulat. Nagy általánosságban talán elmondható hogy benzines autóknál mondjuk 2500 körül el lehet váltani és körülbelül kicsivel 2000 alatt érdemes tartani folyamatos haladáskor ha lehetséges. Ez a fogyasztás szempontjából sem mind1.
egyébként ez az egész tanulható, mint az a folyamat, ahogyan váltasz, vagy megállsz, vagy elindulsz. Gyakorolni, és menni fog! :) (énis így kezdtem körülbelül két éve, nagyon sutának éreztem magam... azóta eltelt egy kis idõ és bõ 70 ezer km:)
A motor maximális fordulatszáma korlátolt, ezért 1-esbe (legnagyobb áttétel) és 5-ösbe(legkisebb áttétel), más lesz a maximális sebessége, ezzel arányosan a nyomaték is változik, 1-esbe dombon mehetsz föl, lassan de nagy nyomatékkal, 5-ösben pedig elérheted a jármû végsebességét, a többi fokozat ezen határok közötti hézagokat tölti ki, de létezik fokozatmentes automata váltó is.
Ne pontozzatok le, de én nem értem, hogy hogy nem érzi valaki, hogy mikor kell váltani! És felfelé is lehet néha 2-õt váltani! Például: Egy falu határánál vagyunk, én éppen 3-masban vagyok, ekkor meglátok egy Simson huszárt. 3-masban kihúzatom, hogy megelõzzem. Mondjuk megyek már 80-al 3-ban, és akkor nem rakom be már 4-be, hanem ráküldöm az 5-öst!
A kérdező hozzászólása: Csak ha vizsgán ráküldöd 3-ból az 5-re, akkor leállítanak szépen oldalra, és helyet is cserélhetsz...vagyis megbuksz. Felfelé valóban csak egyesével szabad (helyesen) váltani. Ezt az oktató mondta. Más az, amikor már megvan a jogsid, és úgy vezetsz, persze akkor is körültekintõen, mint amikor vizsgára készülsz, ahol mindent szabályosan kérnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!