Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell v (168 db)

Miért van az hogy egy csomó ruhának nincsen meg az öve az üzletekben? Ellopják? Ezt mondtak de minek kell v. kinek és mire egy xar kis ruhaanyagöv? Ti vittetek mar haza ilyet?

Legjobb válasz: Sok ruhához NEM adnak övet,csak dísz rajta,hogyan is lehet hordani!Amúgy rengeteg vásárló van aki elviszi...vagy a nyakláncot ami ugyan úgy a rucihoz való!Tudod vannak olyan emberek,akik nem tehetik meg,hogy megvegyenek egy övet...és ezért ellopja!

Sok ruhához NEM adnak övet, csak dísz rajta, hogyan is lehet hordani!Amúgy rengeteg vásárló van aki elviszi...vagy a nyakláncot ami ugyan úgy a rucihoz való!Tudod vannak olyan emberek, akik nem tehetik meg, hogy megvegyenek egy övet...és ezért ellopja!
A kérdező hozzászólása: Az eladok mondtak hogy ellopjak és ADNAK hozzá övet azokra gondolok amik a ruha sajat anyagabol vannak.de én nem értem az kinek kell miert viszik el nem a mübör övekre gondolok

Májusba szeretnék angolból középfokon nyelvvizsgát tenni, és ilyenkor mit kell tenni v h melyik nyelvvizsgáztató típust válasszam? V ez az egész h működik? Hogy kezdjem el?

Legjobb válasz: A nyelvvizsga típusának kiválasztása elõtt azt kellene eldöntened, hogy mire szeretnéd használni a nyelvvizsgát. Egyébként én is az ECL-t ajánlanám, az egynyelvû, vagyis nem kell a fordítással bajlódnod, ui. az államinál sokan pont azon hasalnak el. Továbbá az ECL sokkal komunikatívabb, vagyis nem a nyelvtani ismeretekre kíváncsiak, hanem sokkal inkább a lexikai tudásodra.

A nyelvvizsga típusának kiválasztása elõtt azt kellene eldöntened, hogy mire szeretnéd használni a nyelvvizsgát. Egyébként én is az ECL-t ajánlanám, az egynyelvû, vagyis nem kell a fordítással bajlódnod, ui. az államinál sokan pont azon hasalnak el. Továbbá az ECL sokkal komunikatívabb, vagyis nem a nyelvtani ismeretekre kíváncsiak, hanem sokkal inkább a lexikai tudásodra.
Elõször is válaszd ki milyen nyelvvizsgát akarsz tenni, és konkrétan célzottan arra készülj fel! Bemész abba a vizsgközpontba amit szeretnél csinálni, kérsz gyakorló feladatsort és további hasonló dolgokat gyakorolsz. Nyelvtanár segíthet felkészülni. Én "ECL" egynyelvû nyelvvizsgát csináltam, ebben ez van: -szövegértés -levél + fogalmazás írás -magnó -beszélgetés ennyi. szerintem ez a legpraktikusabb és legegyszerûbb. persze függ te miben vagy erõs.
én BME közép fokú nyelvvizsgát csináltam novemberben németbõl, nekem bevált:) ismerõseim, akik angolból voltak, õk mind ECL-t csináltak. de a legjobb ha megnézed néhány fajta nyvizsga feladatsorait, megpróbálod õket megcsinálni, és amelyik úgy érzed jobban "fekszik" neked, abba vágsz bele
Keresgess a neten. Beírod a keresõbe, h nyelvvizsgák, kiad egy csomót, vannak mintafeladatok is, és az alapján eldöntheted, h melyiket szeretnéd csinálni. Letölthetsz jelentkezési lapot is a weboldalról, aztán kinyomtatod, kitöltöd, és azt hiszem a vizsgadíjat és jelentkezési lapot már személyesen kell beadni v megkérsz vkit, h vigye el. Én a TIT-Telc-et ajánlom, én azt csináltam. Egész könnyû a többihez képest, nincs benne fordítás, viszont szótárat egyáltalán nem használhatsz. Nem kell mondatokat írnod, csak a megadott lehetõségek közül egyet x-elned. Szal mindenképp lehet tippelni. :)

Szeretnék vállalkozást inditani, de csak igazolvánnyal. Van főállásom, de mellette akarom. Ha nincs bevétele a váll. nak, csak a munkahelyem fizet utánnam adót, v. nekem is kell v. Mit, persze a könyvelőn kivül?

Ha pályázaton kapok vissza nem téritend? támogatást, akkor is kell adózni, ha igen pl mennyit? F?leg gipszkartonozásról lenne szó. De ha nincs meló a vállalkozásban egész hónapban, akkor mivan?

Legjobb válasz: Ha mellékállás akkor a munkáltatód fizeti utánad a járulékokat. Egyéb költséged autó, anyag stb lesz gondolom és adót azt is kell. De van itt valaki aki nálam jobban ért hozzá. Majd õ leírja:)))

Ha mellékállás akkor a munkáltatód fizeti utánad a járulékokat. Egyéb költséged autó, anyag stb lesz gondolom és adót azt is kell. De van itt valaki aki nálam jobban ért hozzá. Majd õ leírja:) ))
Mivel a fõállásodban a munkáltatód a nem bérjellegû terheket megfizeti, így a vállalkozásodban a bérjellegû terheket kell megfizetned. (Azaz azokat, amik a bér nagyságától függenek, százalékosan meghatározottak.) Ha nincs béred a vállalkozásból, akkor értelemszerûen ezek a terhek sincsenek. Azonban arra figyelni kell, hogy a fõállásod az adóterheket csak a nála szerzett jövedelmed után fogja vonni. Így, ha a vállalkozásból szerzett jövedelmednek és a fõállásod jövedelemének az összege már új adókulcsban számítandó, akkor bizony igen nagy mértékû adóráfizetésed is lehet, tehát a könyvelõddel folyamatosan egyeztetni kell, hogy mi hogy jár. A vissza nem térítendõ támogatás az nem minõsül bevételnek. De ez nagyban függ attól, hogy honnan és milyen formában jön. Ez a támogatástól függ.


Latin írásban mikor kell az "U" betűt "V"-vel helyettesíteni? Ha a válasz az, hogy mindig, akkor valamit nem értek. (bővebben katt)

Több szónál is problémát okoz ez nekem, de a legszembet?n?bb talán a 'kesely?' írása, akárhány szótárt is néztem (internetes és nyomtatott egyaránt), mindenhol így szerepel:

Legjobb válasz: A latin nagy U alakilag megegyezett a nagy V-vel,és mivel az eredeti latin ábécé csak maiusculaból (nagybetû)állt ezért láthatod például így leírva JVLIVS vagy AVGVSTVS. De ez a mai latin nyelv tanításban ez nem okoz gondot mivel mind kis betûket, mind a nagy U-t is használjuk, pusztán praktikussági szempontok miatt.

A latin nagy U alakilag megegyezett a nagy V-vel, és mivel az eredeti latin ábécé csak maiusculaból (nagybetû)állt ezért láthatod például így leírva JVLIVS vagy AVGVSTVS. De ez a mai latin nyelv tanításban ez nem okoz gondot mivel mind kis betûket, mind a nagy U-t is használjuk, pusztán praktikussági szempontok miatt.
Nem kell az u-t v-vel helyettesíteni, és ma megkülönböztetünk v-t és u-t. Eredetileg nem volt szükség az U betûre (latin szövegekhez ma sincs), mert a V kiejtése w volt, a w pedig félmagánhangzó, ami úgy viselkedik egy másik magánhangzó mellett, mint egy U (kettõshangzót képez vele). Vö. az angol "what" szóval (kiejtése kb. félúton a vat és uat között). A héberben is ugyanazzal a betûvel (ו) lehet jelölni a v-t és u-t is (bár ott ez azért nem pont ugyanígy megy). Az U és W új fejlemények a latin ábécében, a más nyelvekre való alkalmazás igénye hozta létre õket. Klasszikusan csak V van (és ahogy az elõzõ is mondta, csak nagybetûk).
én tanulok latint, az én könyvemben U betûk vannak a tanár nekünk nem mondott ilyet, de van néhány õsrégi kép a könyvben ahol U helyett V van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Ungvári v beregszászi piac (ruha, cipő)? Mi kell a kocsiba, amik hiánya nélkül büntetnek kint.200 ft? Melyik piacra érdemesebb mennem? A gázos kocsival szórakoznak e? Mit kell a határnál csinálni? Valamit ki kell tölteni? Nyitva tartás?

Legjobb válasz: A Konzuli Szolgálat honlapja szerint a következõkre kell figyelni: - a vámárunyilatkozatban az autót, amivel beutazol, fel kell tüntetni, de emellett célszerû a bevitt valuták összegét és a személyes értéktárgyakat (ékszerek, elektronikai cikkek) is beírni - a határon ki kell töltened az idegenrendészeti regisztrációs kérdõívet (ez lehet, hogy rövid tartózkodásnál nem szükséges) - szükséged lesz biztosítási zöldkártyára A 200 forintos nem praktikus, mert már nem papírpénz, nem lehet az útlevélbe belecsúsztatni. De ha nem csempészni indulsz, nem kell ilyesmivel trükközni. A határátkelõk közül a záhonyi, a beregsurányi és a tiszabecsi nonstop nyitva van, a lónyai és a barabási csak reggeltõl estig.

A Konzuli Szolgálat honlapja szerint a következõkre kell figyelni: - a vámárunyilatkozatban az autót, amivel beutazol, fel kell tüntetni, de emellett célszerû a bevitt valuták összegét és a személyes értéktárgyakat (ékszerek, elektronikai cikkek) is beírni - a határon ki kell töltened az idegenrendészeti regisztrációs kérdõívet (ez lehet, hogy rövid tartózkodásnál nem szükséges) - szükséged lesz biztosítási zöldkártyára A 200 forintos nem praktikus, mert már nem papírpénz, nem lehet az útlevélbe belecsúsztatni. De ha nem csempészni indulsz, nem kell ilyesmivel trükközni. A határátkelõk közül a záhonyi, a beregsurányi és a tiszabecsi nonstop nyitva van, a lónyai és a barabási csak reggeltõl estig.
tomboly007! A beregsurányi határátkelõ ukrán oldalán törölték az idegenrendészeti kérdõívet. Viszont a magyar oldalon még mindig megvan a "kis papírocska".

FIZIKA - mikor kell oda tenni a kepletbe a "V. T" s = v. t+1/2. a. t^2 kepletben?

pl. egy olyan pl. amiben a vonat elkezd lassitani,fekezni majd megáll,megvolt adva a kezdeti sebesseg de nem tettek oda csak... s=1/2.a.t^2 szerint szamoltak.

Legjobb válasz: akkor valószínûleg csak lassítás alatt megtett utat kérdezték

akkor valószínûleg csak lassítás alatt megtett utat kérdezték
Mindig ez a képlet: s = v0*t +1/2 * a * t^2 Ha v0=0, akkor s = 0*t +1/2 * a * t^2 s = 1/2 * a * t^2 --> v0=0-nál az elsõ tag eltûnik. Ha v0 nem 0, akkor ki kell írni a v0*t-s részt.
A kérdező hozzászólása: En is igy tettem volna. Hogy kiirom a v0 részt, mivel a vonat mozgásban volt es elkezdett fekezni ezért volt valamilyen kezdeti sebessége. Igy is szamoltam de viszont nem jott ki az eredmeny. negativ jott ki az utra. sot mivel ha fékez ezért s = vo.t - 1/2 .a.t·2 szoval ilyenkor - jel lessz a ket tag kozott, mivel fekezz? jol csinaltam? Igen azt kellet hogy mekkora utat tesz meg mig lefekezz a vontat.
Ha lassul, akkor negatív a gyorsulása.

Hogy kell helyesen kiszamolni, hogy mikor kell megjojjon a menzesz? 28 nap a menzesz elso napjatol v miutan befejezodott a menzesz attol kell szamolni 28 napot?

Legjobb válasz: Nem 28 naposnak kell lennie. 25-35 napos normális, meg kell nézned, neked hány napos a ciklusod, és abból tudod számolni, hogy mikor fog megjönni. Nem értem ezt miért olyan nehéz felfogni a fiataloknak:D Menzeszed elsõ napjától következõ menzesz elsõ napjáig megnézed hány nap telik el. Ha rendszeres a ciklusod, akkor ennyi nappal késõbb fog megjönni a következõ.

Nem 28 naposnak kell lennie. 25-35 napos normális, meg kell nézned, neked hány napos a ciklusod, és abból tudod számolni, hogy mikor fog megjönni. Nem értem ezt miért olyan nehéz felfogni a fiataloknak:D Menzeszed elsõ napjától következõ menzesz elsõ napjáig megnézed hány nap telik el. Ha rendszeres a ciklusod, akkor ennyi nappal késõbb fog megjönni a következõ.
A kérdező hozzászólása: oké, akkor várok:)
Én a cégemtõl kaptam egy nyilatkozatot, amit ki kell tölteni és amiben nyilatkozom, hogy mennyi családit kapok és abból mennyi után adózok én (fele, mert a másik fele a férjemé). mivel gyeden vagyok, ezt a cég postán küldte el.
A kérdező hozzászólása: köszi. én még nem kaptam semmit.
én is csak tegnap.

Ki tud adatot adni Pontiac Transsport fogyasztåsåról? 3, 1-es benzin gåz. Esetleg mire kell figyelni szerkezetileg a våsårlås folyamån?

Legjobb válasz: Városi vogyasztás olyan 15-20 liter. Mire kell figyelni? El kell vinni egy szervizbe ahol értenek hozzá, itthon ezt elég nehéz lesz megvalósítani mivel nagyon ritka autó így ha egy tucat szerelõ ha van az országban aki már látott ilyet. Ha számítanak a költségek akkor nem ilyet veszel.

Városi vogyasztás olyan 15-20 liter. Mire kell figyelni? El kell vinni egy szervizbe ahol értenek hozzá, itthon ezt elég nehéz lesz megvalósítani mivel nagyon ritka autó így ha egy tucat szerelõ ha van az országban aki már látott ilyet. Ha számítanak a költségek akkor nem ilyet veszel.
A kérdező hozzászólása: Köszi...

Uj teleszkopos villát szeretnék venni, nem vagyok tisztába az ijen dolgokkal, hogy mit kell figyelembe vegyek, milyen mereteket, hogyan tudom meg hogy mekkora kell v hogy talaljon mikor megveszem, ?

Legjobb válasz: Azt még írd le, hogy mire használnád (csak simán néha biciklizgetni, vagy esetleg erdõkben, túra, stb...), és hogy milyen biciklihez kell?

Azt még írd le, hogy mire használnád (csak simán néha biciklizgetni, vagy esetleg erdõkben, túra, stb...), és hogy milyen biciklihez kell?
A kérdező hozzászólása: csak simán biciklizni:)
HA teleszkópos villát szeretnél venni akkor javaslom az otthoni villát és hosszabísd meg a papa rádió antenjájával


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!