Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell otthon (125 db)

Mit csinál egy táppénzes ellenőr, azaz beteglátogató? Mit kérdezhet tőlem, ha kijön? Mi történik, ha épp nem vagyok otthon, mert dokinál vagyok? Egyáltalán mikor kell otthon lennem, idegi alapon vagyok beteg, akkor elmehetek otthonról?

Legjobb válasz: Az ellenõr elõször a dokidnak szól, hogy ki fog menni. Én pont így jártam, az idegeimmel voltam kiírva és rámküldték az ellenõröket. Dokim telefonált, hogy legyek otthon aznap, de végül is az ellenõr csak a doktort ellenõrizte, engem nem.

Az ellenõr elõször a dokidnak szól, hogy ki fog menni. Én pont így jártam, az idegeimmel voltam kiírva és rámküldték az ellenõröket. Dokim telefonált, hogy legyek otthon aznap, de végül is az ellenõr csak a doktort ellenõrizte, engem nem.
Amikor anyukám volt táppénzen kapott egy papírt, hogy 10-12 óra közt hagyhatja el az otthonát egyébként köteles otthon lenni. Egyébként ha éppen nem vagy otthon, mert dokinál vagy nem csinálhat semmit. Nem olyan véres mint ahogy látszik.
Dehogynem "véres". Nagyon súlyos pénzbüntetést kaphat érte az ember, ráadásul nem lehetsz dokinál, mert azzal együtt megy ki az ellenõr.
Miért ellenõriznek Téged? A munkahelyed intézte?

Fitymafék átvágáson estem át. Miket kell otthon tennem hohy gyorsabb legyen a gyógyulás?

Azt mondta az orvos hogy kamilla teába áztassam bele. De most komolyan rakjam bele a farkam egy kis tálkába amibe kamilla tea van? :)

Legjobb válasz: "De most komolyan rakjam bele a farkam egy kis tálkába amibe kamilla tea van?" igen...

"De most komolyan rakjam bele a farkam egy kis tálkába amibe kamilla tea van?" igen...
Ne tálkába tedd, ez a gólya mesére hasonlít. Egy tejfölös pohár erre sokkal jobb, vagy akármilyen hasonló.Bele lógatod, kb 10 percekre, napjában 3-4 x.Betadine fertõtlenítõ oldattal kenjed, ez nagyon fontos.Neogranormon kenõccsel kenegesd.Zuhanyozni szabad .A vérzés nem jellemzõ már .5 nap után már hullnak a varratok is ki
Ezt most úgy mondod mintha bármit változtatna a hatáson hogy most tál vagy kupa. xd
A kérdező hozzászólása: Péntek este lévén nem tudok már beszerezni semmit sem mert bezárnak a gyógyszertárak. Jövõ hét elejéig ráér a Betadine fertõtlenítõ oldat és a Neogranormon kenõcs? Addig kamilla teában áztatnám. Egyékbként a Neogranormon kenõcs helyett jó a Betadine kenõcs? Mert az van otthon!
A Betadine fertõtõlenítõ, a fertõzések megelõzése érdekében kell azzal kenni. A Neogranormon hámosító, gyorsítja a gyógyulást. Tök más a kettõ, úgyhogy nem jó egyik a másik helyett.

Tegnap óta van egy 2 hónapos simaszőrű foxterrierem. Napközben egyedül kell otthon lennie (panel), de nagyon sír, ugat. Mit tehetnék, hogy valahogy elviselhetőbbé tegyem számára a magányt? Vagy ez hiszti csak?

Sajnos panellakásban élek, ami 2 szobás, és ugye a szobába nem lehet beengedni, még sokat kell tanulnia.

Legjobb válasz: Nem hisztis, hanem nagyon magányos és valószínûleg nagyon fél. Õszintén szólva teljesen meg is tudom érteni. Egy nap elszakítják az anyjától, a testvéreitõl és bekerül pár négyzetméterre tök egyedül egész napra. Igazán otthon maradhattál volna vele egy pár napot, amíg megszokja az új helyet, helyzetet. Ha nem tudsz vele most otthon maradni, akkor úgy lett volna jó idõzíteni a hazahozatalt, hogy szabadság vagy hosszú hétvége elõttre essen. Kár, hogy még ilyen kicsi, mert még jó pár hét, mire minden oltása meglesz és le tudod vinni sétálni, pedig sokat segítene egy kora reggeli kiadós séta. Akkor az egyedüllét egy részét átaludná. Én nem tudok neked mást tanácsolni, hogy próbálj vele minnél többet foglalkozni, minnél jobban lefárasztani.

Nem hisztis, hanem nagyon magányos és valószínûleg nagyon fél. Õszintén szólva teljesen meg is tudom érteni. Egy nap elszakítják az anyjától, a testvéreitõl és bekerül pár négyzetméterre tök egyedül egész napra. Igazán otthon maradhattál volna vele egy pár napot, amíg megszokja az új helyet, helyzetet. Ha nem tudsz vele most otthon maradni, akkor úgy lett volna jó idõzíteni a hazahozatalt, hogy szabadság vagy hosszú hétvége elõttre essen. Kár, hogy még ilyen kicsi, mert még jó pár hét, mire minden oltása meglesz és le tudod vinni sétálni, pedig sokat segítene egy kora reggeli kiadós séta. Akkor az egyedüllét egy részét átaludná. Én nem tudok neked mást tanácsolni, hogy próbálj vele minnél többet foglalkozni, minnél jobban lefárasztani.
lehet, hogy hülyén hangzik, de a kezedbe leviheted "sétálni".addig is lát uj dolgokat.csak ne tedd le.én szoktam azt csinálni, h beállítom a tvt 2órára, aztán kikapcsol.addig is hallanak emberi hangot.nekem két yorkim van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos nem lehet mindig úgy szabályozni az otthonlétet ahogy mi szeretnénk, fõleg ha valaki egyedül él. De a kiskutya gyorsan tanul, és már rájöttem én is a TVre, illetve adtam neki jégkockát. Azzal pedig olyan jól eljátszott h észre se vette h eljöttem, és mikor elmentek megnézni tesóim, teljesen csendben volt. Köszönöm mégegyszer a válaszokat.
Nekem is foxterrierem van és kint tartom az udvaron.Már egy éves.Mikor játszok vele vagy kint vagyok vele, aztán bemegyek a házba mindig nyuszít, sír mintha azt mondaná hogy játszunk még egy kicsit, ne menj be :( Lehet hogy ez a természetükben van nemtudom de sok foxterrieres barátom van és nekik is vannak ien tapasztalataik.bár lehet hogy a kutyád tényleg csak féll és megvan rémülve:) majd kinövik (reméljük)

Mit kell vennem ha otthon szeretném befesteni a szemöldökömet?

és mik a lépései ennek?tapasztalatok?köszönöm el?re is

Legjobb válasz: Bemész egy fodrászkellékeshez és õ ad hozzá oxidot, elmagyarázza h hogyan kell öszekeverni.Otthon összekeversz annyit amennyi kell és (én)egy kerevégû fogpiszkálóval felkened, majd fültisztítóval helyreigazítod, majd a végén nedves vattával lemosod:)

Bemész egy fodrászkellékeshez és õ ad hozzá oxidot, elmagyarázza h hogyan kell öszekeverni.Otthon összekeversz annyit amennyi kell és (én)egy kerevégû fogpiszkálóval felkened, majd fültisztítóval helyreigazítod, majd a végén nedves vattával lemosod:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod
Bocsánat, Dm-be helyett Dm-ben-t akartam írni, -n lemaradt!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!

Szerintetek egy 20 éves lánynak mit kell segíteni otthon?

Legjobb válasz: Nem segíteni kell, hanem kivenni a részét a munkából. Elvileg mindent, meg kellene látnia, hogy teli a szemét, leviszi, megbeszélni anyukával, hogy most ki fõz, ki mos, ki takarít. Mondjuk én 20 évesen már nem laktam otthon, de mosogatást csináltam leggyakrabban, néha viráglocsolást, porszívózást.

Nem segíteni kell, hanem kivenni a részét a munkából. Elvileg mindent, meg kellene látnia, hogy teli a szemét, leviszi, megbeszélni anyukával, hogy most ki fõz, ki mos, ki takarít. Mondjuk én 20 évesen már nem laktam otthon, de mosogatást csináltam leggyakrabban, néha viráglocsolást, porszívózást.
Attól függ, hogy osztják be a családtagok a házimunkát. Az a normális, ha mindenkinek megvan a feladata, amit korához és erejéhez mérten tud végezni. Egy szüleivel lakó 20 éves felnõtt lány, aki erõs és egészséges, elég sok mindent tud csinálni(legalábbis a kérdés ezt sejteti, hogy szülõkkel lakóról van szó).
20 évesen, amíg el nem költöztem otthonról, gyakorlatilag én voltam az ingyencseléd. 5 emberre fõztem, mostam, takarítottam, pakoltam, bevásároltam. Szerintem az az ideális, ha a család összefog, tehát nincs az, hogy az egyik semmit sem csinál, amíg más megszakad. Mindenki tartsa rendben a saját holmiját, szobáját, a közös helyiségeket pedig meg kell beszélni ki takarítja. A fõzést is fel lehet osztani, hogy ki mikor csinálja.
Amire megkérnek. Ha nem szoktak, mondván hadd pihenjél, utána meg zsörtölõdnek, hogy semmit se csinálsz, akkor nem megkérdezni kell, hogy mit segíthetsz, hanem odamész és átveszed tõlük. (pl. mosogatás, vasalás, gyomlálás, fûnyírás, ami épp van) Egy 20 éves felnõtt embernek meg kéne tudni csinálni. Az egyedüli dolog, amit nem csinálok itthon az a fõzés. Viszont az elõkészítésben szoktam.
Én mindenben segítettem, magamtól. Mostam, fõztem, takarítottam, bevásároltam, vasaltam, varrtam is, ha kellett. Nem tudtam volna elnézni, hogy anyunak kelljen mindent megcsinálnia munka után.
Semmit nem KELL. Amit megbeszéltek. Én pl. sosem vasaltam otthon, a saját ruháimat se, takarítást sem csináltam (wc, kádpucolás, felmosás, ilyeneket nem), csak porszívztam és mosogattam, meg magam után elpakoltam.
Mindent. Mosni, fõzni, takarítani, vasalni.
Ja, fõzni se fõztem soha.
Amit a szülei hagynak neki megtenni. Az én anyám nem engedett semmit.
Miért lettek lepontozva azok a válaszok, ahol nem cselédként kezelik a gyereket?
20 évesen már nem anyukámmal laktam, de kb 16 éves koromtól én sikáltam a lakást. önszántamból. láttam, hogy anyum azért gebed néha napi 12 órákat, hogy nekem legyen pénzem az angolórára, sportra, nyelvvizsgára, ruhára, ételre. láttam, hogy mikor hazajön az egyetlen vágya, hogy kajáljon, feltegye a lábát a fotelba, és kicsit pihenhessen. soha nem nehezményeztem, hogy én mosogatok, pucolom a fürdõt, porszívózok, rendet teszek a lakásban. igaz, õ fõzött, én még nem voltam nagy mogul, de mikor elköltöztem, akkor folyton hordta a kaját, amit néha nem ettem meg. mondtam neki, hogy inkább ne csinálja, majd kotyvasztok valamit :) felcsaptam a netet, receptoldalakat bújtam, és mostanra kb 10-15 kaját meg tudok csinálni. de végülis bármit, ha van hozzávaló, és le van írva, hogy hogy kell. :) szóval egy 20 éves lánynak illik segíteni, sõt, ha úgy alakul, akkor mindent megcsinálni. pláne ha még nem dolgozik, hanem csak tanul. ha elköltözik, akkor sem fogja más megcsinálni helyette.
Szinte semmit nem szoktam, anyukám vezeti a háztartást. Mosni szoktam, általában a saját ruháimat, illetve a wc-t szoktam még letakarítani.Legtöbbször fõzni szoktam, illetve fõzésbe besegíteni.De mindegyiket alkalomszerûen.Nem kérnek meg rá, magamtól szoktam.
Mivel az élet alakítja, azért nem kell. Csak lehet. Szerintem. :)
Addig KELL(ene) megtanítani a dolgokra, amíg LEHET(õség) van rá! Amikor már tudja, attól kezdve kinek, mikor, mit kell, és mit nem kell, azt az élet majd kialakítja. Csak egy vélemény a sok közül.
Egyetértek, olyan nincs, hogy kell! De olyan van, nem is egyszer, hogy huszonéves lányok görcsölnek azon, hogy nem sikerül a palacsinta, hogy csomós maradt a fõzelék, vagy akármilyen (mások számára) alapvetõ dolgokat kénytelen kérdezni, mert amíg otthon voltak, addig nem volt olyan, hogy kell!
Olyan nincs, hogy kell.
Mindenhez kell már ilyen korban értened (persze a fõzés mindig tud hozni új tapasztalatot még 50 év múlva is...). Az, hogy mennyit segítesz, az meg már rajtad, és szüleiden (esetleg testvéreiden) múlik. Nálunk pl a nõvérem 25-26 évesen kezdett bele a házimunkába, ez már vérciki.
Én a saját szobámat takarítottam csak, meg néha összepakoltam kicsit a konyhát, meg kuktáskodtam(krumplipucolás stb) Elég nagy pofonvágás volt, mikor összeköltöztem a párommal és mindent én kellett csináljak. Még most, egy év után se sozktam meg. Azt hiszem, sosem leszek egy házitündér.
Én néha mosogatok (magam után mindig), fõzök magamra, meg pakolászok, szemetet kiviszek, de nagyon több elvárás nincs. A mosást jobb szereti anyu csinálni, mert fél hogy valamit elszúrok.
Persze, sok helyen van, ahol bizony az anyu nem úgy áll hozzá a munkához, hogy más is hozzáférjen, pedig pont azokat a munkákat kellene átengedni, tanítani, amik még nem mennek. Pl. vasalás. Nekem (ma már tudom) szerencsém volt, hogy édesanyám olyan szolgáltatócégnél dolgozott, amelyik vasárnap is üzemelt (fedett strandfürdõ télen-gyáron), ezért elég sokszor elõfordult, hogy a hétvégi ebédet is én készítettem el. Péntek-szombat megbeszéltük (és ahhoz vásároltunk), hogy mit fõzünk vasárnap, és megcsináltam. Nem volt olyan házimunka, amire nem tanított volna meg, persze ez nem jelenti azt, hogy attól kezdve minden az én dolgom volt. Ahogy itt írta valaki: éppen mi volt soron, hogy csinálni kell, azt csináltuk.
igaz én csak 18 vagyok és csak hétvégén vagyok itthon (plusz nyáron hébe-hóba). Nálunk úgy alakult, hogy mikor hétvégente együtt van a család, vagy a mamánál ebédelünk, vagy anyu csinál sok kaját, hogy mindenki tudjon magával vinni a hétre, így nekem kb. semmi szerepem. Persze amikor ketten vagyunk itthon tesómmal, megcsinálom a bolognait vagy a rakott krumplit, de ennyi. Porszívózni nem szoktam, mert kiskoromban az az én feladatom volt, és olyan szinten megutáltam, hogy inkább wc-t takarítok, mint porszívózzak. A vasalást anyuval ketten intézzük, a saját cuccaimat mindig én, meg a többiekét is, ha van idõm. A mosogatást tesómmal ketten osztjuk fel, de ha úgy jön ki, van hogy más csinálja. Nálunk ez tök flexibilis, és mivel keveset vagyunk itthon, így ritkán is kell foglalkozni vele.
10-es vagyok Na, hát minden nap azért nem kell nagytakarítást rendezni, és halálra dolgozni magad, az baromság. Azt kell elvégezni, ami adja magát (ha sok a mosatlan, kimosok, de heccbõl nem állok neki ablakot pucolni).
mit kell mindennap, ne viccelj. Mosogatni, esetleg, de takarítani heti 2* untig elég, kétnaponta fõzni, és nem egyedül kellene csinálnod mindent.
A kérdező hozzászólása: Igen még itthon lakom a szüleimmel. Majdnem mindent meg szoktam csinálni: sepregetek, mosogatok, néha fõzök, fürdõt takarítok, kiviszem a szemetet, ablakot pucolok. Vasalni nem szoktam mert azt nem tudok. De ezeket minden nap meg kell csinálni? Mert szüleim szerint igen.
Utolsó, énsem értem!Anyukámnak nincs munkája, egés znap itthon van, ráér.Nekem egyetem, meg diákmunka.Miért baj ha csak keveset segítek be?!

Idősek otthonáról tapasztalatokat keresek: mire kell rákérdezni, odafigyelni az otthon választásánál? Örülnék pár negatív, pozitív tapasztalatnak.

Legjobb válasz: Emelt szintû, vagy állami otthonról van szó? Ha emelt szintû, akkor a bekerülés több millió forint is lehet, ahol az idõs embert egy apartmanban helyezik el saját fürdõszobával. Én megkérdezném, hogy a nyugdíj hány százalékát veszik el az ott lakótól? Hányszor étkezik egy nap? Magával viheti-e a bútorait? Állandó orvosi felügyelet van-e? Hányan lesznek egy szobában? Milyen szórakozási lehetõségek vannak? Vallásgyakorlás, ha érintett a néni/bácsi benne? Nagyon fontos kérdés szerintem, hogy mi lesz az ingatlannal, amiben eddig lakott, hallottam olyanokat, hogy rábeszélik az idõs embert, hogy írassa az otthon nevére. Most ennyi jutott eszembe hirtelen.

Emelt szintû, vagy állami otthonról van szó? Ha emelt szintû, akkor a bekerülés több millió forint is lehet, ahol az idõs embert egy apartmanban helyezik el saját fürdõszobával. Én megkérdezném, hogy a nyugdíj hány százalékát veszik el az ott lakótól? Hányszor étkezik egy nap? Magával viheti-e a bútorait? Állandó orvosi felügyelet van-e? Hányan lesznek egy szobában? Milyen szórakozási lehetõségek vannak? Vallásgyakorlás, ha érintett a néni/bácsi benne? Nagyon fontos kérdés szerintem, hogy mi lesz az ingatlannal, amiben eddig lakott, hallottam olyanokat, hogy rábeszélik az idõs embert, hogy írassa az otthon nevére. Most ennyi jutott eszembe hirtelen.
Megint én vagyok: egyetemi gyakorlat alatt látogattam államit is, fizetõst is - hát mondhatom, az államinál csak szörnyülködni tudtam:(( Oda semmiképp ne add be a hozzátartozódat!

Nincs megadva otthon idöpontot a következö konzultaciora, uh. Ra vagy akarmire? Sok kerdes van, hogy ide vagy oda mikor kell menni? Külföldön elek, azert kerdezem.

Legjobb válasz: Pl. vérvételhez a védõnõ, majd a nõgyógyász adja a papírt, a védõnõ megmondja, mikor kell menni. Minden uh-n a nõgyógyász megmondja mikor kell legközelebb menni. Nst nálunk 35. héten kezdõdik, uh-n mondja a doki, hogy azt mostmár el kell kezdeni, és hetente, szülésig menni kell.

Pl. vérvételhez a védõnõ, majd a nõgyógyász adja a papírt, a védõnõ megmondja, mikor kell menni. Minden uh-n a nõgyógyász megmondja mikor kell legközelebb menni. Nst nálunk 35. héten kezdõdik, uh-n mondja a doki, hogy azt mostmár el kell kezdeni, és hetente, szülésig menni kell.
Tedd fel még egyszer a kérdésed, mert nem igazán értem, mit szeretnél tudni...
A kérdező hozzászólása: Puszta kivancsisag. pl. volt olyan kerdes - Mikor lesz a következö ultrahang? vagy Mikor kell menni vervetelre? Mikor kérjek beutalot ide meg oda?Ez nem automatikus otthon? Nektek kell beutalot meg idöpontot kérni?
Nekem van egy kis kártyám arról, hányadik héten milyen vizsgálatok vannak, vagy vérvétel, uh. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: En? 31+5napos! Nekem 2het mulva lesz NSTm! De itt a nögyogyasz csinalja a rendelöjeben. Ha valahova idöpont kell, ö keri pl. most volt konzultaciom a korhazban, a szülesszel meg az aneszteziologussal!

Ha én főállásban dolgozom és mellékállásba otthon szeretnék műkörmözni, ahoz kellenek papírok és ha igen mik kellenek hozzá?

Legjobb válasz: Kell egy egyéni vállalkozói igazolvány,amit a polgármesteri hivatalban tudsz igényelni.Kb 25.000 ft. Mivel fõ állásban dolgozol,ezért magad után nem kell járulékot fizetned,hiszen azt megteszi a munkáltatód.Ezért csak a kiadót számla mennyiségétõl függ,h mennyit kell adóznod.Tehát ha nem adsz számlát ,akkor nem fizetsz semmit az államnak adóban.Viszont ez meredek,mert manapság már az ilyen szépségipari szakmában is ellenõriznek,és ha ne adj isten lebuksz akkor a bírságra a gatyád is rámegy.(Saját tapasztalat)

Kell egy egyéni vállalkozói igazolvány, amit a polgármesteri hivatalban tudsz igényelni.Kb 25.000 ft. Mivel fõ állásban dolgozol, ezért magad után nem kell járulékot fizetned, hiszen azt megteszi a munkáltatód.Ezért csak a kiadót számla mennyiségétõl függ, h mennyit kell adóznod.Tehát ha nem adsz számlát , akkor nem fizetsz semmit az államnak adóban.Viszont ez meredek, mert manapság már az ilyen szépségipari szakmában is ellenõriznek, és ha ne adj isten lebuksz akkor a bírságra a gatyád is rámegy.(Saját tapasztalat)

Mi kell ahhoz hogy 5 Ghz-s wifit használjak otthon?

Le kell cserélni a routert első körben, mert az csak 2,4ghz. És mi a helyzet a laptop beépített wifi adapterével? És az asztali gép USB-s wifi stick-jével? És az okostelefon, tablet wifi adaptereivel? Azok hogy fognak működni?

Legjobb válasz: amennyiben tudják a 802.11n/5GHz szabványt, nem kell cserélni, egyébként kell honnan tudjuk, hogy milyen telefonod van? amúgy meg minek neked 5gs wifi? csak arra lenne jó, hogy lecseréld a gépparkot

amennyiben tudják a 802.11n/5GHz szabványt, nem kell cserélni, egyébként kell honnan tudjuk, hogy milyen telefonod van? amúgy meg minek neked 5gs wifi? csak arra lenne jó, hogy lecseréld a gépparkot

Hogyan kell hagyományos moshato pelenkát használni? Textil pelust mibe kell beletenni ugy értem amivel rögzítem a babához? Ti mit mondtok nem baj ha otthon napközben evvel pelenkázom a babám?

Legjobb válasz: Van hozzá való gumi pelenka rész is abba kell beletenni a textil pelenkát, régen megkötõsek voltam most úgy tudom már van tépõzáras is és ha minden igaz kimondottan erre való bugyi is. De ennek utána kellene nézni. Nem akarok hülyeséget írni. Bajnak nem baj régen is felnõttek a gyerekek ilyen pelenkákban, sõt anyu többre is becsülte mert azt mondta a Húgom és én hamarabb szobatiszták lettünk tõle mint öcsém az eldobhatós pelenkától...

Van hozzá való gumi pelenka rész is abba kell beletenni a textil pelenkát, régen megkötõsek voltam most úgy tudom már van tépõzáras is és ha minden igaz kimondottan erre való bugyi is. De ennek utána kellene nézni. Nem akarok hülyeséget írni. Bajnak nem baj régen is felnõttek a gyerekek ilyen pelenkákban, sõt anyu többre is becsülte mert azt mondta a Húgom és én hamarabb szobatiszták lettünk tõle mint öcsém az eldobhatós pelenkától...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen hogy válaszoltál:) Várom a továbbiakat is!
Én ezt a márkát nézegettem, mikor vártam a fiam, ma már sajnálom, h nem ruháztam be rá:( http://www.monapel.hu/
Nézd meg ezt a linket. Kb. minden rajta van, amit a mosható pelenkázásról tudni kell. http://moshatopelus.blogspot.com/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!