Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell orvoshoz (515 db)

Férfiaknál az önvizsgálat odalent hogyan történik és mire kell odafigyelni és mikor kell orvoshoz fordulni?

Észrevettem némi herenagyoboddást,de lehetséges hogy csak a koromnak köszönhet? 18F.

Legjobb válasz: Errõl számos írást találsz a neten! Íme az egyik: A 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban elõforduló rákos megbetegedés a hererák. Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat. Fontos, hogy a fiúk már 13-15 éves korban elkezdjék rendszeresen, legalább havonta egyszer megvizsgálni a heréiket, megtanulni érzékelni azok normális állapotát, mert csak így fogják tudni a késõbbi eltéréseket felismerni. Különösen nagy figyelmet kell arra fordítani, ha herék nem szálltak le három éves korig, mert ebben az esetben nagyobb a betegség kockázata. A mûvelet nem vesz igénybe három percnél többet, ám akár életmentõ is lehet, ha idejében felismerik az esetleges elváltozásokat! A hererák tünetei, okai, kezelése Rizikófaktornak számít a herét ért korábbi trauma - rúgás, ütés, összeszorítás -, valamint bizonyos fertõzõ betegség, heregyulladás gyakori fellépte. Az önvizsgálat menete A herevizsgálatra a legalkalmasabb idõpontot egy meleg fürdõ, vagy zuhany utáni percek jelentik, mikor a herezacskó izomzata ernyedt állapotban van. 1. Elõször is a tenyérre helyezett herezacskót óvatosan emelgetve kell megvizsgálni annak súlyát; egyszerre mindig csak egy herét. Nem rendellenes, ha az egyik here egy kissé súlyosabb, mint a másik; az a fontos, hogy késõbb ebben bekövetkezik-e változás. 2. A hüvelyk- és mutatóujj segítségével óvatosan körbe kell tapogatni mindkét herét, ellenõrizve, hogy nem tapintható-e rajtuk csomó, vagy nem nagyobbodtak-e meg. Ha könnyen összenyomódó, rugalmas duzzanat található rajta, nem kell megijedni, nem a hererák jele. Valószínûleg ez a herezacskóban lévõ folyadék, ami vízsérv formájában jelentkezik, ám egyszerûen kezelhetõ. 3. Ezután következik a mellékherék és ondóvezeték vizsgálata. A heréket a pénisz töve felé tapintva lehet érezni a mellékherét. Érintésre kissé érzékeny lehet, s akik elõször vizsgálják magukat, esetleg csomónak érezhetik azokat. Az ondóvezeték a mellékherék mögött elhelyezkedõ, sima, kemény "csõ". Mindkét odalát meg kell vizsgálni. Mikor kell orvoshoz fordulni? Amennyiben bármilyen eltérés tapasztalható, forduljon orvoshoz! Ez lehet: fájdalom vagy kellemetlen érzés a herében vagy a herezacskóban, bármilyen szokatlan eltérés a két here között, csomó vagy eltérés a here felszínén.

Errõl számos írást találsz a neten! Íme az egyik: A 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban elõforduló rákos megbetegedés a hererák. Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat. Fontos, hogy a fiúk már 13-15 éves korban elkezdjék rendszeresen, legalább havonta egyszer megvizsgálni a heréiket, megtanulni érzékelni azok normális állapotát, mert csak így fogják tudni a késõbbi eltéréseket felismerni. Különösen nagy figyelmet kell arra fordítani, ha herék nem szálltak le három éves korig, mert ebben az esetben nagyobb a betegség kockázata. A mûvelet nem vesz igénybe három percnél többet, ám akár életmentõ is lehet, ha idejében felismerik az esetleges elváltozásokat! A hererák tünetei, okai, kezelése Rizikófaktornak számít a herét ért korábbi trauma - rúgás, ütés, összeszorítás -, valamint bizonyos fertõzõ betegség, heregyulladás gyakori fellépte. Az önvizsgálat menete A herevizsgálatra a legalkalmasabb idõpontot egy meleg fürdõ, vagy zuhany utáni percek jelentik, mikor a herezacskó izomzata ernyedt állapotban van. 1. Elõször is a tenyérre helyezett herezacskót óvatosan emelgetve kell megvizsgálni annak súlyát; egyszerre mindig csak egy herét. Nem rendellenes, ha az egyik here egy kissé súlyosabb, mint a másik; az a fontos, hogy késõbb ebben bekövetkezik-e változás. 2. A hüvelyk- és mutatóujj segítségével óvatosan körbe kell tapogatni mindkét herét, ellenõrizve, hogy nem tapintható-e rajtuk csomó, vagy nem nagyobbodtak-e meg. Ha könnyen összenyomódó, rugalmas duzzanat található rajta, nem kell megijedni, nem a hererák jele. Valószínûleg ez a herezacskóban lévõ folyadék, ami vízsérv formájában jelentkezik, ám egyszerûen kezelhetõ. 3. Ezután következik a mellékherék és ondóvezeték vizsgálata. A heréket a pénisz töve felé tapintva lehet érezni a mellékherét. Érintésre kissé érzékeny lehet, s akik elõször vizsgálják magukat, esetleg csomónak érezhetik azokat. Az ondóvezeték a mellékherék mögött elhelyezkedõ, sima, kemény "csõ". Mindkét odalát meg kell vizsgálni. Mikor kell orvoshoz fordulni? Amennyiben bármilyen eltérés tapasztalható, forduljon orvoshoz! Ez lehet: fájdalom vagy kellemetlen érzés a herében vagy a herezacskóban, bármilyen szokatlan eltérés a két here között, csomó vagy eltérés a here felszínén.
miden renben nyugi

Ha bárányhimlő gyanús (nem sok pötty van) a babám, mikor kell orvoshoz vinni? Egyáltalán el kell vinni.

Legjobb válasz: Mindenképpen orvoshoz kell vinni, mivel a bárányhimlõ fertõzõ, így jelentési kötelezettséggel is jár. Mármint az orvosnak kell lejelentenie, de csak akkor fog tudni róla, ha elviszed. Nem is beszélve arról, hogy azért az a pár pötty is nagyon tud viszketni, nem árt ha felír rá valami keveréket. Ha meg véletlenül nem bárányhimlõ, akkor is jobb tudni, nehogy valami nagyobb baj legyen a szövõdményekbõl.

Mindenképpen orvoshoz kell vinni, mivel a bárányhimlõ fertõzõ, így jelentési kötelezettséggel is jár. Mármint az orvosnak kell lejelentenie, de csak akkor fog tudni róla, ha elviszed. Nem is beszélve arról, hogy azért az a pár pötty is nagyon tud viszketni, nem árt ha felír rá valami keveréket. Ha meg véletlenül nem bárányhimlõ, akkor is jobb tudni, nehogy valami nagyobb baj legyen a szövõdményekbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Több évnyi tablettaszedés után mennyi idő alatt rendeződik a menstruáció? Mikor kell orvoshoz fordulni?

Legjobb válasz: Ez szerintem egyén függõ is. Én múlt hónapban hagytam abba a tablettát(igaz én csak 1 évig szedtem),és nekem pontosan 28 napra rá jött meg a havim.Nekem a tabletta szedése elõtt is napra pontosan jött meg,és a tabletta szedése közben is.Ebben szerencsés vagyok!! De valakinek kell 3-4 hónap is mire rendesen beáll a vérzése. Szerintem ha addig nem áll be akkor el kell menni az orvoshoz!!!

Ez szerintem egyén függõ is. Én múlt hónapban hagytam abba a tablettát(igaz én csak 1 évig szedtem), és nekem pontosan 28 napra rá jött meg a havim.Nekem a tabletta szedése elõtt is napra pontosan jött meg, és a tabletta szedése közben is.Ebben szerencsés vagyok!! De valakinek kell 3-4 hónap is mire rendesen beáll a vérzése. Szerintem ha addig nem áll be akkor el kell menni az orvoshoz!!!
Szia, ez szerintem is részben egyén függõ, de függ attól is, hogy mennyi ideig szedted. Én szedtem pár évig (sajnos!) és az abbahagyás után pár hónapig nem volt semmi baj, rendszeresen jött meg, aztán késõbb borult fel. Sjanos ezt a mérget ki kell üríteni a szervezetbõl. Sokan azt mondják, hogy annyi idõ múlva ürül ki a szervezetbõl, ahány évig szedted. Ezt lehet felgyórsítani egy átfogó célzott méregtelenítéssel. Sok sikert hozzá:)
A kérdező hozzászólása: 9 éve kezdetem, volt 1 évnyi szünet, amikor 3x menstruáltam, elmentem akkor dokihoz, erre felírt egy másik tablettát. Ez volt 4 éve. Most úgy döntöttem, hogy abbahagyom, az elsõ hónapban rendesen megjött, de most már a 76. napon vagyok. Köszi a válaszokat!
Ez a méreg dolog egy baromság. Nincs semmiféle méreg, hormonok vannak. 3 hónapot szoktak javasolni (hogy addig ne essen teherbe valaki), tehát annyi idõ után elvileg rendben kell lenni a dolognak. Nekem elõször 60 nap után jött meg, utána pedig rendszeresen. Ha aggódsz, kérdezz meg egy dokit. Ha nem aggódsz, várj még egy hónapot, és ha semmi, akkor doki. Ha annak idején 1 év alatt 3-szor menstruáltál, akkor sajnos nagy hiba volt egy újabb tabletta, mert azzal tünetileg kezelték a problémát, létrehoztak egy mesterséges ciklust, de az évi 3 mensturáció OKÁT nem oldották meg. Valószínûleg most szükséges lesz. Ezek ismeretében lehet, hogy mégsem várnék tovább, hanem elmondanám az egész sztorit egy dokinak. De újabb fog. gátlót ne fogadj el, nem az lesz a megoldás!
Nos baromságnak semmiféleképpen nem nevezném. A szervezetünk maga állítja elõ a mûködéséhez szükséges hormonokat. Szerveink, izmaink (szívün, májuk, stb..) mûködését a megfelelõ hormonok segítik. A kintrõl beleszólt "mûhormonok" pedig terhelték a májadat, nem ártana egy alapos májtisztítás! Ha nem teszed, nagyon megsínyli a bõröd és a hajad. Terhelted az ereidet és a keringésedet, nem ártana regenerálni azt. Évekig mûhormonok dolgoztak a valódi hormonjaid helyett, nem ártana újra megtanítani õket, hogy mi is a dolguk! Amíg ez nem következik be, nem biztos, hogy kiegyensúlyozott lesz a ciklusod. Blokkolva volt az ösztrogén és/vagy a progeszteron mûködésed. Vissza kéne állítani, mert ennek vannak mellékhatásai. Segítséget kell nyújtanod a szervezetednek, hogy megtanulja újra ezeket a folyamatokat. Sok sikert hozzá!
"9 éve kezdetem, volt 1 évnyi szünet, amikor 3x menstruáltam, elmentem akkor dokihoz, erre felírt egy másik tablettát." Az ilyen idióta orvosnak kellene elvenni a diplomáját. Menj el egy olyanhoz, aki nem a tünetet, hanem az okot kezeli. Remélhetõleg helyre fog jönni a ciklusod, de szerintem nem lesz egyszerû menet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Akkor elmegyek dokihoz, keresek egy jót. Ha pedig fog.gátlót akar felírni ez is, akkor otthagyom egybõl. :( Esetleg nem tudtok Székesfehérváron vagy esetleg Budapesten egy jó dokit ajánlani?
Magánorvos lehet? Én tudok ajánlani egy jót, de elég drága.
Én januárban hagytam abba, elõször 37 majd 45 napra jött meg. Dokinál voltam, azt mondta ez elõfordul tablettaszedés után. A menszesz meghozásában nekem a cickafark tea és az aviva torna segített. Cickafarkot akkor kezdtem inni, amikor már meg kellett volna jönnie és mindkét alkalommal az elsõ bögre tea után egy héttel megjött. Minden reggel egy bögrével ittam mindenféle ízesítés nélkül, éhgyomorra. Amúgy ha nem jön meg három hónap után kell orvoshoz fordulni.

Mikor kell orvoshoz fordulnom?

Én 26 vagyok a párom pedig 27. 5 hónapja próbálkozunk a babával, de eddig semmi, még csak nem is késik a menzeszem soha. Tanácstalan vagyok, hogy mikor kellene orvoshoz fordulnom. 20 éves koromban azt mondták endometriózisom van, akkor volt is 2 műtétem, azóta nincsenek cisztáim se. Az is lehet, hogy mégsem volt endometriózisom? Mert hát azóta a nőgyógyászom még csak nem is emlegeti, sőt nem is utal rá, hogy lenne. Régebben fogamzásgátlóval védekeztünk.

Legjobb válasz: Elvileg ilyen fiatalon egy évet szoktak mondani, de én a helyedben az elõzményekre való tekintettel megemlíteném az orvosomnak hogy aggódok, mert ha endód van megint, akkor azt ismét mûteni kell, különben nem tudsz teherbe esni. Lehet hogy egy eü. kürettel, vagy egy laporoszkópiával/ méhtükrözéssel érdemes lenne kizárni az endót, és akkor van értelme kivárni az egy évet :-)

Elvileg ilyen fiatalon egy évet szoktak mondani, de én a helyedben az elõzményekre való tekintettel megemlíteném az orvosomnak hogy aggódok, mert ha endód van megint, akkor azt ismét mûteni kell, különben nem tudsz teherbe esni. Lehet hogy egy eü. kürettel, vagy egy laporoszkópiával/ méhtükrözéssel érdemes lenne kizárni az endót, és akkor van értelme kivárni az egy évet :-)
Sajnos az orvosok ha ilyen fiatal vagy elhajtanak, hogy majd akkor gyere vissza ha egy éve nem jön a baba, sõt valaki 2 évet mond, mivel 2 év után nyilvánítható valaki meddõnek.

Náthás babát mikor kell orvoshoz vinni?

5 hónapos kisfiamnak elkezdett szörcsögni az orra és elég sokat tüsszög meg köhécsel is ( száraz köhögés nem hurutos). Láza nincs, kedve jó, orra nem folyik. Elég otthon kezelni valamivel vagy le kéne vinni orvoshoz?

Legjobb válasz: Igazából ha az porvos normális akkor úgy sem ír ilyen dologra semit sem. Elmondja, hogy szívjad az orrát, igyon nagyon sokat és ennyi. Fekvö babáknak még köptetöt nem írnak. Amíg rendesen iszik eszik nincs 3 napnál tovább tartó láza, ha lázas is csillapítható, addig az orvos semmit nem csinál. akkor vírus fertözése van, nem jó rá semmi, és hogy az immunrendszere erösödjön ahhoz túl kell esni sok sok ilyen betegségen.

Igazából ha az porvos normális akkor úgy sem ír ilyen dologra semit sem. Elmondja, hogy szívjad az orrát, igyon nagyon sokat és ennyi. Fekvö babáknak még köptetöt nem írnak. Amíg rendesen iszik eszik nincs 3 napnál tovább tartó láza, ha lázas is csillapítható, addig az orvos semmit nem csinál. akkor vírus fertözése van, nem jó rá semmi, és hogy az immunrendszere erösödjön ahhoz túl kell esni sok sok ilyen betegségen.
Én már nem vinném, persze te döntöd el. 2 hónaposan náthás lett a lányom, láza nem volt, csak orrfolyás, tüsszögés. A doki csak azt mondta adjak neki Cebion cseppet és szívjam az orrát. Ennek tudatában már nem töltenék feleslegesen idõt még egyszer sima náthával.
én azonnal elvinném! pici még! az, hogy te nem látsz semmi olyat az egy dolog, de nézze meg az orvos. bár sokan mondják majd azt, hogy ne, mert ott még betegebb lesz.
2-es: sima náthának indult, és hurutos lett, antibiotikum gyógyította meg. örülök, hogy beadtam, mert lehetett volna nagyobb baj is. ne a szülõ adja meg a diagnózist!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egész nap tisztítottam az orrát így a köhögés és tüsszögés is abbamaradt. Láza még mindig nincs, már nem szörcsög annyira és az éjszakát is átaludta rendesen. Kicsit nyugodtabb lettem bár az utolsó két válasz elbizonytalanított. Remélem nem lesz semmi gond és persze figyelem és ha kicsit is rosszabb lenne inkább viszem is orvoshoz. Mindenkinek szép napot. A zöld kezek mentek:-)

Here viszerem van 16 éves vagyok . Mikor kell orvoshoz fordulnom és megműteni?

Legjobb válasz: Orvoshoz,amilyen gyorsan csak lehetõséged adódik rá . Ha még nem voltál orvosnál ,honnan tudod ,hogy ez a bajod ? Ha azt mondja a doki,hogy meg kell ,akkor ne halogasd,mert másként van a mûtét is fiatal korúaknál .

Orvoshoz, amilyen gyorsan csak lehetõséged adódik rá . Ha még nem voltál orvosnál , honnan tudod , hogy ez a bajod ? Ha azt mondja a doki, hogy meg kell , akkor ne halogasd, mert másként van a mûtét is fiatal korúaknál .
A kérdező hozzászólása: Mert tudom hogy az van.
Én kb ennyi idõs voltam, mikor dokihoz mentem vele, mondta, ha akarom meg lehet mûteni, ha nem okoz egyéb kellemetlenséget, pl gyakori erõs fájdalom akkor nem muszáj, annyi, hogy benne lehet a pakliban a terméketlenség késõbb a magasabb hõmérséklet miatt a zacsiban, na akkor célszerû majd mûteni, azóta sem mûttettem meg 29 éves vagyok.

Mikor kell orvoshoz fordulni? :O

Üvegtesti homályaim vannak,az orvosok mindig mérgesek,ha megyek ellenőrzésre,mert hogy "felesleges. 1 hónapja voltam,akkor nem volt semmi eltérés. Most azonban ilyen fehér homályokat látok,mintha nagy vízcseppek lennének,ilyen folyadékszerű,és elég eres a szemem. Kicsit fáj is. Nem akarok megint pupillatágítást,már sok volt az elmúlt időben. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Hülye orvosok (tiszt. a kivetelnek)! Menj el szerintem mert az egeszseget sokkal fontosabb.Azert fizetik az orvos,hogy dolgozzon.

Hülye orvosok (tiszt. a kivetelnek)! Menj el szerintem mert az egeszseget sokkal fontosabb.Azert fizetik az orvos, hogy dolgozzon.
A kérdező hozzászólása: 3 hét múlva amúgy is mennék egy másik helyre, csak félek, hogy késõ lesz. Szerintetek? :S

Honnan tudhatom mikor kell orvoshoz menni?

Mindig frászba vagyok,mikor valami nem úgy megy ahogy szokott.PL babám ma alig evett,elég ny?gös,nem lázas, de nem akar enni,tápszeres,3,5 hós baba.Létezik hogy egyszer?en nem éhes? De komolyan szó szerint alig evett,és bukott is 2x keveset igaz.

Legjobb válasz: szerintem ha a súlya gyarapszik akkor nincs gond, neki ennyi is elég lehet. ha több napig tapasztalod hogy keveset eszik és még bukik is akkor fordulj orvoshoz igaz a tápszeres részéhez én nem tudok hozzá szólni mert anyatejesek vagyunk, de nálunk is van hogy egyik nap kevesebb másnap már több kell neki. 11 hetes baba anyukája.

szerintem ha a súlya gyarapszik akkor nincs gond, neki ennyi is elég lehet. ha több napig tapasztalod hogy keveset eszik és még bukik is akkor fordulj orvoshoz igaz a tápszeres részéhez én nem tudok hozzá szólni mert anyatejesek vagyunk, de nálunk is van hogy egyik nap kevesebb másnap már több kell neki. 11 hetes baba anyukája.
A kérdező hozzászólása: 37, 0 a hõje.Lehet hogy beteg lesz, vagy esetleg fogzás elõjele lehet? Kicsit nyálzik.
Sztem a foga lesz.Az enyém most legutóbb 1 hétig volt étvágytalan a foga miatt.A bukás a túletetés miatt is elõfordulhat.Gondolom már tudod milyen az Õ éhes sírása.Csak akkor etesd, ha kér, feleslegesen ne tömd meg, úgyis csak kijönne belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezek szerint nem lehet túl korai neki.Persze odafigyelek, csak annyira zavar hogy nem eszik, és mivel elfogadta...De már annyira nem kell neki, 30 ml-kel araszolgatunk elõre.Köszönöm nektek.
VAnnak napok, mikor egyszerûen nyûgösebbek, ez nem gond. Nálunk is van, hogy nem eszik, hogy óránként eszik, hogy egész nap alszik vagy épp nem alszik. Ha valami baja lenne, úgyis sírna, ne félj. És mivel láza sincs, lehet csak az idõt érzi. 4 hós lányos anyuka

Kisfiam 7 hónapos, náthás. Mi a teendő vele? Mikor kell orvoshoz vinni?

Amit teszek: kap kálciumot, cebion cseppet, (napi 5 csepp) sóoldatos orrcseppet csepegtetek, párásítok és szívom az orrát. Plusz tömöm bele a folyadékot. Ezen kívül valami ötletetek van?

Legjobb válasz: Laz, kohoges, eros tusszoges es orfolyas eseten vidd el orvoshoz.

Laz, kohoges, eros tusszoges es orfolyas eseten vidd el orvoshoz.
Szia. Szerintem azért legalább hívd fel az orvost, nehogy baj legyen a hétvégére.

Mikor kell orvoshoz vinni 11 és fél hónapos babámat?

Kislányom múlt hét csütörtökig kapta a Curam nev? antibiotikumot, mert lázas beteg volt(tüsz?s mandulagyulladása volt).

Legjobb válasz: Szerintem hívd fel az orvosát és kérdezd meg hogy mi legyen. Amúgy házhoz is ki lehet hívni.

Szerintem hívd fel az orvosát és kérdezd meg hogy mi legyen. Amúgy házhoz is ki lehet hívni.
A kérdező hozzászólása: Ezt egy kicsit elstresszeltem. Én butus! Nem szörcsögött az orra már régóta, azt hittem már nem náthás, így nem is szívtam le az orrát. Most megtettem és rengeteg váladék jött ki. Gondolom ez csordogált le a torkán és ezért köhögött!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!