Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell oktató (18 db)

Mikor kell intézkedni oktató ügyben?

Arról lenne szó, hogy nemrég letettem a KRESZt de még nem kezdhetem el a vezetést a korom miatt. Viszont már megvan az oktatóm, csak ezt nem tudom, hogy most menjek be intézkedni (megmutatni a vizsgalapomat) és akkor szoljak hogy xynál szeretnék vezetni, vagy ráérek akkor amikor már mehetek?

Legjobb válasz: Akkor osztanak be oktatóhoz, amikor kifizeted az elsõ részét a gyakorlati képzésnek... Akkor elmondhatod, hogy mi a kívánságod. De ha egy meghatározott oktatóhoz akarsz kerülni, akkor ha minél elõbb intézkedsz, annál biztosabb, hogy lesz nála szabad hely.

Akkor osztanak be oktatóhoz, amikor kifizeted az elsõ részét a gyakorlati képzésnek... Akkor elmondhatod, hogy mi a kívánságod. De ha egy meghatározott oktatóhoz akarsz kerülni, akkor ha minél elõbb intézkedsz, annál biztosabb, hogy lesz nála szabad hely.
A kérdező hozzászólása: Viszont a tesóm még nem fizetett be egy fillért se (gyakorlati képzésbe), mégis kapott oktatót már, aki õt fel is hívta... Õszintén.nem tudom hogy van ez.
Mikor én egy évvel ezelõtt csináltam a jogosítványt, bementem az irodába, kértem nevekeket.. megadták hozzá a telefonszámot, és miután kis autón akartam tanulni, úgy válogatták össze õket. Ezután teljesen rám bízták az egészet, azt hívtam fel akit akartam, innentõl kezdve az autósiskola teljesen kiszállt a szervezésbõl. Szerintem az lenne a legjobb, ha felhívnád az oktatót, õ biztos meg tudja neked mondani + az árakat is elmesélheti. Sok sikert!
igen igen, menyj be kérdezd meg, ha van lehetöség már most lebeszélni az oktatóval tedd meg és ha okos vagy akkor minél elöbb beiratod magad heti 2 alkalomra minimum, mert van olyan hogy az oktató 2 hetente vállal csak, így szart sem ér az egész vezetés.

Szerdán lesz a forgalmi vizsgám, és az oktatóm semmit nem mondott, hogy mit kell mondani az elején? Miket kell megvizsgálni az autón? És neten olvastam, hogy van fékpróba, az kell?

Legjobb válasz: Ha már forgalmi vizsgára mész. akkor valószínû hogy már tudni kéne hogy a kötelezõ napi indulás elõtti teendõk vannak. Persze nem minden oktató vagy vizsgabiztos kéri. Indulás elõtt ha kéri az vizsgabiztos akkor gyorsan végig nézed,aztán indulás. Fékpróba pedig úgy mûködik,hogy beültök az autóba 1-be kapcsolsz majd kicsit elindulsz aztán elkiabálod magad hogy FÉKPRÓBA! majd hirtelen vészfékezel.

Ha már forgalmi vizsgára mész. akkor valószínû hogy már tudni kéne hogy a kötelezõ napi indulás elõtti teendõk vannak. Persze nem minden oktató vagy vizsgabiztos kéri. Indulás elõtt ha kéri az vizsgabiztos akkor gyorsan végig nézed, aztán indulás. Fékpróba pedig úgy mûködik, hogy beültök az autóba 1-be kapcsolsz majd kicsit elindulsz aztán elkiabálod magad hogy FÉKPRÓBA! majd hirtelen vészfékezel.
A mit kell mondani az elején: "jó napot kívánok. xy vagyok" A fékpróbát nekem úgy mondták, hogy elindulsz és óvatosan (nem satuzva) fékezel, majd közlöd, hogy "a fék megfelelõen mûködik".
nehogy úgy csináld hogy ha a vizsgabiztos nem kéri külön hogy vizsgáld át a kocsit akkor nem nézed át mert a végén még ezért buktat meg. te kezd el átnézni ahogy tanultad aztán ha esetleg szól hogy nem kell akkor ne csináld (bár még itt is fennáll az a lehetõség hogy csak megszívat mint pl. amikor bevezet egy behajtani tilos utcába) fékpróba az kell. elindulsz majd pár méter múlva határozottabban rálépsz a fékre, és szólsz hogy a fék megfelelõen mûködik. ebbõl a szempontból kár volt megszüntetni a rutinvizsgát mert ott legalább szereztél egy kis tapasztatlatot vizsgázásból.

Mit kell tennem, kihez kell fordulnom ha jármûvezetõ oktatót szeretnék váltani?

Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki oktatót vált. Az az igazság, hogy nem jövünk ki egymással (le akar húzni, át akar verni, kiabál és türelmetlen)Abban az autós iskolában ahol tanulok 2 oktató van. Autós iskolát nem szeretnék váltani, csak oktatót. Nem tudom, hogy ez hogy lehetséges. Hallottam már, hogy xy összeget kell kifizetnem. A mostani oktatómnak kifizettem 20tanórát (tehát 66ezer forintot)de ebbõl csak 15 órát vezetem le. a fenn maradó összeget vissza követelhetem, vagy az már elúszott? Ha egy gépjármû vezetõ oktató tudna a kérdéseimre válaszolni azt nagyon megköszönném. Vagy esetleg egy ügyfélszolgálatot ahol érdeklõdhetek....vagy bármi segítséget! Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Sok ilyen van!Menj be az iskolába és az irodán mond el, h szeretnéd ha a másik oktatóhoz mehetnél!Én is most járok és nálunk volt olyan aki átment!Sok sikert!

Sok ilyen van!Menj be az iskolába és az irodán mond el, h szeretnéd ha a másik oktatóhoz mehetnél!Én is most járok és nálunk volt olyan aki átment!Sok sikert!


Mit kell és hogy csinálnom mikor az oktató azt mondja, hogy üljek át másik lábra?

Legjobb válasz: Akkor leülsz egy ütemet, és utána tolod csak ki magad. Nézd mindig a lovad külsõ lábát, hogy amikor emelkedik az, akkor te is akkor állj ki. Így leszel helyes lábon. Ha nem érted, kérd meg az oktatódat, hogy magyarázza el.

Akkor leülsz egy ütemet, és utána tolod csak ki magad. Nézd mindig a lovad külsõ lábát, hogy amikor emelkedik az, akkor te is akkor állj ki. Így leszel helyes lábon. Ha nem érted, kérd meg az oktatódat, hogy magyarázza el.
Könnyû ügetésnél ha lenézel egy pillanatra látod, hogy a ló melyik lábát tette éppen elõre. Ha átülsz a másik lábra, akkor pont a másik lába lesz elõl. Kicsit béna megfogalmazás, de szerintem így a legérthetõbb. Ilyenkor annyit teszel, hogy egy ütemet a nyeregben maradsz (tehát nem emelkedsz ki), majd folytatod ugyan úgy a könnyû ügetést, immár másik lábára ülve. Ha nem értetted volna így: http://www.youtube.com/watch?v=0rEyeQEpBBE
(2. válaszoló vagyok: videóban 2 perc 26-hoz menj, bár érdemes az egészet megnézni.)
Leülsz tanügetésbe, és egy ütemet úgy is maradsz, majd folytatod a könnyû ügetést, tehát a következõ ütemnél már kikönnyítesz. A dolog lényege, hogy azt a lábpárt terheld, ami körön amúgy kevesebb terhelést kap, ne pedig azt, amelyik amúgy is több terhet visel. Akkor ülsz jó lábon, ha letekintve azt látod, hogy akkor állsz fel, mikor a ló a külsõ mellsõ lábát felemeli, és akkor ülsz le, mikor õ ezt leteszi. Ha rossz lábon ügetsz, akkor ezt az összhangot belsõ mellsõ lábbal látod, ez hibás. Terepen, mikor nincs külsõ/belsõ láb, akkor érdemes legkésõbb 500 méterenként átülni.
2 ütemen keresztül beleülsz a nyeregbe azaz tanügetsz utána pedig folytatod a könnyûügetést.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :) azt hiszem mar értem

Második alkalommal húztak meg a forgalmi vizsgán. Az oktatóm szerint jól vezetek, de mégis azzal az indokkal húztak meg, hogy rossz a kuplungkezelésem, és indulásnál egy-két centit hátracsúsztam. Mit kell tennem, hogy ez ne fordulhassanak elő velem?

Legjobb válasz: Az oktató nyilván nem fog az oktatói képességeinek színvonala ellen szólni. A kuplungkezelésedet nem érzékeljük, így arról nem tudunk állást foglalni. Viszont 1-2 cm visszagurulást érzékelni sem könnyû, nemhogy megbukni miatta. Ahhoz kifejezetten buktatni akaró vizsgabiztos kéne.

Az oktató nyilván nem fog az oktatói képességeinek színvonala ellen szólni. A kuplungkezelésedet nem érzékeljük, így arról nem tudunk állást foglalni. Viszont 1-2 cm visszagurulást érzékelni sem könnyû, nemhogy megbukni miatta. Ahhoz kifejezetten buktatni akaró vizsgabiztos kéne.
Szia! Ha aznap éppen te vagy az, akit meg kell húzni, fejre is állhatsz, akkor se méz át.én 3szor buktam, 4.-re sikerült, pedig jól vezetek, már 9 éve, balesetmentesen.sajnos az oktatóm sem tudott mit mondani, mint azt pech, rosszkor vizsgáztam.biztos van egy buktatási-ráta, amit ki kell töltenie a izsgáztatónak...ennyi sok szerencsét
Sajnos igaz, van egy bizonyos % akit meg kell buktatni, teljesen mind1 ha maga M. Schumher ülne a volán mögött a vizsgab, úgyis belekötne vmibe. Legközelebb talán szerencséd lesz! Sok sikert!
Azért kíváncsi lennék hogy a fenébe veszik észre hogy 1-2 centit visszacsúszol. Szerintem nincs olyan sofõr aki ne csúszna vissza emelkedõn pár centit. És ez még tûréshatáron belül is van ráadásul.. Egyébként úgy kerülheted el, ha már ez a kérdésed, hogy gyorsítasz a lábadon mikor pedált cserélsz. (gondolom benzinessel tanulsz). Vagy behúzod a kéziféket ha akkora az emelkedõ, és úgy indulsz el.
Ne adj okot, hogy megbuktassanak! + Ha az oktató nem áll ki melletted, válts iskolát!
@14:30 Az oktatónak nincs sok beleszólása a vizsgabiztos értékelésébe.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a beérkezett válaszokat! Nekem felajánlották, hogy fizethetek 25-30 ezer forintot, akkor tuti meglesz a jogsim. Na de kérdem én, akkor hogy fogom azt érezni, hogy megérdemeltem azt a jogsit, és képes vagyok vezetni?!
Akkor lehet , hogy azért húztak meg , hogy fizess. Egyre szarabb ez az ország már senkinek se lehet hinni és senkiben se lehet bizni. Tanulj meg németül vagy angolul és menekülj a sülyedõ halyóról amíg nem késõ!
Látom egy régebbi kérdés, de ha valaki esetleg olvassa... Ha nyomod a féket és úgy engeded a kuplungot a csúszópontig, akkor nem fullad le és nem is gurul hátra. De hát ez rutinon is feladat volt, az emelkedõn való elindulás.

Mi kell ahhoz, hogy küzdősport oktató legyek?

Jelenleg még nem szeretnék edz? termet csinálni, mert még szeretnék élesbe sportolni, de ha egyszer abba hagyom szeretném tovább adni a tudásom.

Legjobb válasz: mákod van, mert van szakági szövetség mindkettõbõl. El kell menned egy sportoktatói tanfolyamra, majd a szakági szövetségnek kell igazolnia, hogy alkalmas vagy edzõnek. Ekkor kapod meg a küzdõsport sportoktatói diplomát. Persze ehhez az kell, hogy legyen alsó hangon 10 év versenymúltad.

mákod van, mert van szakági szövetség mindkettõbõl. El kell menned egy sportoktatói tanfolyamra, majd a szakági szövetségnek kell igazolnia, hogy alkalmas vagy edzõnek. Ekkor kapod meg a küzdõsport sportoktatói diplomát. Persze ehhez az kell, hogy legyen alsó hangon 10 év versenymúltad.
A kérdező hozzászólása: Második hozzászóló: Köszönöm a választ! ebbõl már 7és fél év meg van :) Idén is indulni szeretnék legalább 2 versenyen
akkor ezzel nem lesz gondod:D nézz utána , a sportoktatói képzés, vagy sportedzõi (ez jobb, drágább, hosszabb tanfolyam)

Mi kell ahhoz hogy zumba oktató legyek?

Jó ideje járok zumbázni, szeretem és jó vagyok benne,eltudnám képzelni,hogy oktató legyek, de sajnos nem tudom hogy mit kell hozzá elvégezni, ha egyáltalán kell ?!

Legjobb válasz: http://www.zumbahungary.com/aktualis_kepzesek/ Ezt kell figyelni. Lényegében két nap a tanfolyam..(VICC) Persze,ha oktatni akarsz el kell menni,de a helyedben elkezdenék salsára járni,meg tanulni mindenfélét olyan dolgot,ammit nem árt az edzésekrõl,stb-rõl tudni. Nekem szerencsém volt,mert kint végeztem Spanyolországban,ahol nem volt ennyire nevetséges a "kiképzés" .

http://www.zumbahungary.com/aktualis_kepzesek/ Ezt kell figyelni. Lényegében két nap a tanfolyam..(VICC) Persze, ha oktatni akarsz el kell menni, de a helyedben elkezdenék salsára járni, meg tanulni mindenfélét olyan dolgot, ammit nem árt az edzésekrõl, stb-rõl tudni. Nekem szerencsém volt, mert kint végeztem Spanyolországban, ahol nem volt ennyire nevetséges a "kiképzés" .
A kérdező hozzászólása: Rendben. köszönöm a választ. :) A salsan már gondolkodtam én is.

Mi kell ahhoz, hogy valaki autóvezető-oktató lehessen?

Milyen feltételek, képesítések kellenek, mi a menete ennek?

Legjobb válasz: Kell egy érettségi illetve egy B és jogsi meg egy szak oktatói vizsga de ilyeneket nem szoktak indítani az autós iskolák mert akkor maguk ellen dolgoznának, nagyon ritkán egykét helyen talán van esélyed de lehet hogy az ország másik végén.

Kell egy érettségi illetve egy B és jogsi meg egy szak oktatói vizsga de ilyeneket nem szoktak indítani az autós iskolák mert akkor maguk ellen dolgoznának, nagyon ritkán egykét helyen talán van esélyed de lehet hogy az ország másik végén.
Kell még mellé egy dízel autó, és egy nagy adag türelem. És egy kis tartalék pénz sem árt ha valamelyik tanulód esetleg szétszedi a sebváltót.

Tornasz, aerobik oktato szeretnék lenni, imádok sportolni, tornazni mit kell ehhez végeznem hogy tanítsak?

Legjobb válasz: Diploma minimum. A megfelelõ iskolában. Minél komolyabb iskolában végzed el annál jobb. Persze egy két érem sem árt ha nagyon komolyan szeretnéd csinálni ezt a munkát!

Diploma minimum. A megfelelõ iskolában. Minél komolyabb iskolában végzed el annál jobb. Persze egy két érem sem árt ha nagyon komolyan szeretnéd csinálni ezt a munkát!
Tesi érettségi és a megfelelõ egyetemi szak (pl. Testnevelõ-edzõ) a Semmelweisen vagy máshol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) )

Az egészségi igazolást mikor kell oda adni az oktatónak?

Legjobb válasz: Mindegy, de jó minél elõbb túlesni rajta. Én az elméleti oktatás során adtam oda.

Mindegy, de jó minél elõbb túlesni rajta. Én az elméleti oktatás során adtam oda.
A kérdező hozzászólása: És mivan akkor ha valaki jelentkezik a jogsira a kresz tanfolyamot már kifizeti de az orvos nem adja meg neki az orvosit?
Akkor bukta a pénzt. Miért nem kap igazolást?
A kérdező hozzászólása: Nem olyan jól látok ettõl félek hogy ez probléma lesz
Egy szemüveg vagy egy kontaktlencse és meg van oldva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!