Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell nyilatkozatot tenni (4 db)

A párommal nem vagyunk összeházasodva. Hol tud apasági nyilatkozatot tenni és mikor kell megtennie?

Legjobb válasz: Szia! Apasági nyilatkozatot a lakhely szerint illetékes anyakönyvezetõnél lehet tenni. Ez a nyilatkozat a születéskor nem lehet régebbi 300 napnál. Szerintem a kiirt nap elõtt legalább egy hónappal már legyen meg, legalább ezen sem idegeskedsz majd. Remélem segítettem. 33 hetes kismami

Szia! Apasági nyilatkozatot a lakhely szerint illetékes anyakönyvezetõnél lehet tenni. Ez a nyilatkozat a születéskor nem lehet régebbi 300 napnál. Szerintem a kiirt nap elõtt legalább egy hónappal már legyen meg, legalább ezen sem idegeskedsz majd. Remélem segítettem. 33 hetes kismami
Szia! Nekünk az anyakönyvvezetõ csinálta, de a gyámhivatalban is lehet. A szokásos iratok mellett kell kell hozzá egy igazolás a fogantatás és a szülés várható idõpontjáról-az orvos állítja ki; és a kiskönyved. Mi már megcsináltuk :) 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! A lakhely ebben az esetben az én állandó lakcímemet jelenti? Ugyanis jelenleg Pesten lakunk, de az álandó lakcímem nem itt van, hanem egy másik városban.
igen az állandó lakhelyed szerinti önkormányzatnál kell kikérned egy hajadonsági igazolást.ezzel és az orvostól kapott igazolással (a fogantatás dátuma, és a szülés várható idõpontja fontos hogy szerepeljen rajta )és az apával (személyi, lakcím kártyája legyen nála) kell menni a gyámhivatalba.és tényleg szülés elött 1hónappal legyen meg. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)

Apasági nyilatkozatot mikor kell tenni szülés elött egy hónappal vagy hamarabb is meg lehet tenni? ÍMég eléggé az elején járunk csak tuni szeretném. Hol kell tenni és pénzbe kerül? Ha igen mennyibe?

Legjobb válasz: Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved,személyi,lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj,hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja,vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.

Szülés kiírt idõpontja elõtt 1-1.5 hónappal.Az anya bejelentett lakcímének Önkormányzatánál.Ingyenes. Kell a kis könyved, személyi, lakcím kártya és az apa ugyanezekkel az iratokkal. Arra figyelj, hogy a kis könyvben legyen feltüntetve a fogantatás idõpontja, vagy az orvostól egy errõl szóló igazolás.
nincs megköttve hogy milyen régi lehet csak a papír??
Így van, amit elõzõ írt. Én 28hetes csináltattam meg.
Hivatalosan a betöltött 26. héttõl lehet tenni a fent említett papírokkal és a doki álltal kiadott igazolással.Szép és könnyû terhességet!
Már nincs idõbeli megkötés, a várandósság alatt bármikor meg lehet csináltatni.
Pont ma voltam, hogy kikérjam a hajadonségi nyiltkozatom mert a bnõmnek még kellett.Álítólga mér nem kell. Nincs idõhöz se kötve mert a pocakodban lévõ magzatra állítják ki. Kell hoozzá a személyid, kiskönyved, orovosi igazolás a fogantatás és a szülés vélt idõpontjáról és az apa meg az õ személyie és lakcímkártyája. Bármelyik okményirodába megcsinálják nem kell oda menni ahova be vagy jelentve. Boldog babavárást!

Mikor kell apasági nyilatkozatot tenni?

Mi az értelme és mikor kell tenni, hova kell menni?

Legjobb válasz: Szia! A helyi önkormányzatnál kell csináltatni. Azért kell, mert ha nem vagytok házasok, akkor nyilatkozat nélkül nem kerülhet az apa nevére a gyermek. 2. Nem lehet tudni mit hoz az élet és így tudod bizonyítani, hogy ki az apukája a manócskádnak. Várandóságod alatt bármikor megtehetõ, de célszerû a 7. hónapig elintézni. Sok sikert!

Szia! A helyi önkormányzatnál kell csináltatni. Azért kell, mert ha nem vagytok házasok, akkor nyilatkozat nélkül nem kerülhet az apa nevére a gyermek. 2. Nem lehet tudni mit hoz az élet és így tudod bizonyítani, hogy ki az apukája a manócskádnak. Várandóságod alatt bármikor megtehetõ, de célszerû a 7. hónapig elintézni. Sok sikert!
Szülésnél, 300napnál nem régebbi apasági nyilatkozatot fogadnak el:)


Mikor kell apasági nyilatkozatot tenni?

2 éve külön vagyok a férjemt?l, de nem váltunk el. Azóta lett egy másik kapcsolatom és most 13 hetes kismama vagyok. Beadtuk a válópert már volt egy tárgyalásunk ahol a végzés joger?s de szeptemberben lesz még1. Azt hallottam hogy a gyermekem nem az apukája hanem a volt férjem nevét kapja ez igaz?

Legjobb válasz: Szeptemberben kimondják a válást én pedig januárban fogok szülni.

A kérdező hozzászólása: Szeptemberben kimondják a válást én pedig januárban fogok szülni.
Igen, ha figyelted a híreket, a Majkáéknál is ez volt a szitu. Ha addig nem mondják ki a válást, akkor a férjed nevét kapja. Válás után lehet csak kérvényezni.. Sajnos..
Hát akkor ráér, megcsináltatod ha kimondták a válást. A lényeg, hogy a szüléskor már meglegyen a nyilatkozat. Régen ráért még utána is. Amíg nincs válás automatikusan a férj nevét kapja. Sõt akkor is, ha valakinek meghal a férje, az õ nevét kapja a gyerek amíg nincs új férje, hiába az apasági nyilatkozat.
Sajna az apasági nyilatkozat nem lesz elég, mert a lényeg nem az, hogy elváljatok, mire megszületik, hanem az, hogy mire teherbe esel, addigra ne legyetek házasok. Mivel a jelenlegi jogszabály azt vélelmezi, hogy házasságban fogant gyermek apja a nõ férje, így mivel te a fogantatás vélelmezett idejében férjnél voltál, akkor automatikusan a férjed a gyerek apja. Ezt az apasági vélelmet meg tudjátok dönteni, de csak miután a gyerek megszületett. A jelenlegi párod nevére kizárólag akkor kerül a kicsi, ha összeházasodtok, mielõtt megszületik.
Ha a fogantatás pillanatában férjnél voltál, akkor a férjed lesz automatikusan az apa. Nem tudom, hogy abban az esetben, ha õ lemond róla, illetve a mostani párod tenne apaságit, akkor mi a helyzet. Anyakönyvezni az a hivatal fogja a babád, ahova a kórház tartozik (abban a kerületben), ahol majd szülsz. Érdemes lenne felhívnod az anyakönyvi osztályt és ott megérdeklõdnöd, hogy ilyenkor mik a lehetõségeitek, hogyan tudjátok ezt intézni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!