Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell nyilatkozatot (44 db)

Mikor kell a kismamának lemondó nyilatkozatot megtenni, ha nem akarja megtartani a születendõ gyermekét?

Az anyuka lemond a babáról, viszont a vérszerinti apuka szeretné felnevelni a babát. Mikor kell megírni a lemondó nyilatkozatot? Hol kell igényelni ilyen papírt?

Legjobb válasz: gyámügyön kell intézni... mikorra van kiírva a kismama? mert március 15.-e után olyan jogszabály jön be, hogy a kismamának el kell mennie krízistanácsadásra (pszichológus) és utána teheti meg a lemondó nyilatkozatát... ezt akkor már lehet a TEGYESZ-nél is intézni, vagy alapítványoknál... lemondónyilatkozatot bármikor megteheti a terhesség alatt és után is, viszont szülés után 6 hete van a kismamának meggondolnia magát.. akkor még egyszer le kell mondani a babáról... és ezután lesz végleges... de ha az apa szeretné nevelni, nem értem miért kell lemondani róla... megkapja õ az állandó felügyeleti jogot, de tarthatná a kismama a gyermekkel a kapcsolatot... mindenesetre a gyámügyre menjetek be és ott mindent elmondanak mit kell tenni :)

gyámügyön kell intézni... mikorra van kiírva a kismama? mert március 15.-e után olyan jogszabály jön be, hogy a kismamának el kell mennie krízistanácsadásra (pszichológus) és utána teheti meg a lemondó nyilatkozatát... ezt akkor már lehet a TEGYESZ-nél is intézni, vagy alapítványoknál... lemondónyilatkozatot bármikor megteheti a terhesség alatt és után is, viszont szülés után 6 hete van a kismamának meggondolnia magát.. akkor még egyszer le kell mondani a babáról... és ezután lesz végleges... de ha az apa szeretné nevelni, nem értem miért kell lemondani róla... megkapja õ az állandó felügyeleti jogot, de tarthatná a kismama a gyermekkel a kapcsolatot... mindenesetre a gyámügyre menjetek be és ott mindent elmondanak mit kell tenni :)
A kérdező hozzászólása: Az anyukának nem kell a baba. Február végére van kiírva. Apuka úgy van vele, ha már ott volt amikor a "baleset' megtörtént, szeretné hazavinni, és felnevelni Õ. Örökbeadni nem szeretné. Sokat segítettél, köszönöm szépen a válaszodat!

Apasági nyilatkozatot mikor kell megcsinálni?

Hol szerezhet? be ez a nyomtatvány?17 hetes kismama

Legjobb válasz: Szerintem ahogy a baba megszületett, bármikor. 3 éves korig kell az anyakönyvébe bevezetni az adatokat. Az anyakönyvvezetõnél van mód a nyilatkozatra is.

Szerintem ahogy a baba megszületett, bármikor. 3 éves korig kell az anyakönyvébe bevezetni az adatokat. Az anyakönyvvezetõnél van mód a nyilatkozatra is.
érdemes szülés elött, az orvostól kell a terhességrõl igazolás, onkormányzattól hajadonsági igazolás, ezekkel és az apával kell az okmány irodába menni.állítólag ingyenes, szülés után már pénzbe kerül.nekem a 30.héten adta oda a doki az igazolást, de még nem csináltattam meg:S
Engem a védõnõ most küldött el. 17 hetes vagyok. Az önkormányzatnál, van a gyámhatósági osztály. Azt mondta oda menjek, hogy a vezeték nevét felvegyék. De a keresztlányomnak a születése után lett átirva a neve, mert a kórházban automatikusan az anya után kapta a vezetéknevét, és nekik utána kellett intézkedni.
Be kell menni az önkormányzathoz apának és anyának is a szülés elõtt pár héttel. A jegyzõhöz kell fordulni. Az orvos ad igazolást a szülés várható idõpontjáról. A jegyzõhöz érdemes telefonon bejelentkezni és megkérdezni tõle, hogy mit vigyél magaddal. Szülés után úgy tudom 15 000.- Ft-ot kell fizetni. Így ingyenes. De mindenképpen járj utána a lakhelyed szerinti hivatalban. Sok sikert. 12 hetes kismama
Engem elküldött a gyámhatóság, hogy majd menjünk vissza amikor betöltöm a 8. hónapot mert csak utána tehetünk apasági nyilatkoztaot.Kicsit kivagyok a rendszerre.Arr fogták, hogy mi lessz ha az apa lelép ezért kell a friss nyilatkozat.A sok hülye, mi lenne az apa akkor is apa marad.
Ez teljesen ügyintézõfüggõ, egyik barátnõmék már a 20. héten tehettek nyilatkozatot, a másiknál pedig a gyámügyes kötötte az ebet a karóhoz, hogy csak a gyerek megszületése után, és hogy 15000 Ft. Egyszerûbb összeházasodni... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor mindenképpen szülés elõtt érdemes elintézni? Mégegyszer köszönöm, és mindenkinek boldog babavárást.

4 hónapos a kis fiam! Szeretnék benyújtani egy nyilatkozatot a Kiskunhalasi bíróságnak a gyerek ellátás miatt, mert a gyermekem édesapja nem fizet semmit! Valaki segítene, hogy mit kell írni a nyilatkozatba?

20éves vagyok a volt párom is annyi!Nem hajlandó fizetni a gyerek tartást!Viszont az apa még tanul nappalin érettségit!

Legjobb válasz: A Bíróságon van fogadónap,menj be oda tanácsért.De javaslom,hogy fogadj meg egy ügyvédet,mert csak akkor ítélnek meg gyerektartást,ha pert indítasz az apa ellen.Ha neki nincs önálló jövedelme,akkor bonyolultabb a helyzet.

A Bíróságon van fogadónap, menj be oda tanácsért.De javaslom, hogy fogadj meg egy ügyvédet, mert csak akkor ítélnek meg gyerektartást, ha pert indítasz az apa ellen.Ha neki nincs önálló jövedelme, akkor bonyolultabb a helyzet.
A kérdező hozzászólása: azt mondták, hogy mivel nem vagyok jövedelem képes így nem kell ügyvédet fogadnom és fizetnem:SMár teljesen össze zavarodok ebbe az egészbe!
Ügyvéd nélkül ne kezdj hozzá! Amúgy nálad csak 2 évvel vagyok idõsebb, 2 éves a fiam, és még ügyvéddel is másfél éve megy a hercehurca. Van olyan ügyvéd, akinek direkt az a dolga, hogy ingyen képviselje azokat, akik nem tudnak fizetni, ennek nézz utána (nekem nem ilyen volt, mert van ügyvéd ismerõsünk). Perköltséget viszont tényleg nem kell fizetni, majd errõl kell kérvényt írni, az ügyvéd tudni fogja, hogy hogyan.


A párommal nem vagyunk összeházasodva. Hol tud apasági nyilatkozatot tenni és mikor kell megtennie?

Legjobb válasz: Szia! Apasági nyilatkozatot a lakhely szerint illetékes anyakönyvezetõnél lehet tenni. Ez a nyilatkozat a születéskor nem lehet régebbi 300 napnál. Szerintem a kiirt nap elõtt legalább egy hónappal már legyen meg, legalább ezen sem idegeskedsz majd. Remélem segítettem. 33 hetes kismami

Szia! Apasági nyilatkozatot a lakhely szerint illetékes anyakönyvezetõnél lehet tenni. Ez a nyilatkozat a születéskor nem lehet régebbi 300 napnál. Szerintem a kiirt nap elõtt legalább egy hónappal már legyen meg, legalább ezen sem idegeskedsz majd. Remélem segítettem. 33 hetes kismami
Szia! Nekünk az anyakönyvvezetõ csinálta, de a gyámhivatalban is lehet. A szokásos iratok mellett kell kell hozzá egy igazolás a fogantatás és a szülés várható idõpontjáról-az orvos állítja ki; és a kiskönyved. Mi már megcsináltuk :) 32 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi! A lakhely ebben az esetben az én állandó lakcímemet jelenti? Ugyanis jelenleg Pesten lakunk, de az álandó lakcímem nem itt van, hanem egy másik városban.
igen az állandó lakhelyed szerinti önkormányzatnál kell kikérned egy hajadonsági igazolást.ezzel és az orvostól kapott igazolással (a fogantatás dátuma, és a szülés várható idõpontja fontos hogy szerepeljen rajta )és az apával (személyi, lakcím kártyája legyen nála) kell menni a gyámhivatalba.és tényleg szülés elött 1hónappal legyen meg. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)

Férjemmel megegyeztünk hogy elválunk, az ő rokona ügyvéd, így beígérte, hogy elintézi a papírokat, de már egy hónap eltelt és nem történt semmi! Hogyan tudok egyedül lépni, mit kell beleírni a közös megegyezéses nyilatkozatba?

Legjobb válasz: Egyedül is tudsz lépni..hivatali idõben be kell menni a helyi bíróságra és ott az ügyintézõnek elmondod mit szeretnél eddig mi történt és te lépni akarsz.. Ne bízd magad a férjed ügyvédjére, mert kiforgatnak mint a forgószél... Aztán írásba kell foglalni a válóperes szándékodat, hogy szó lehet közös megegyezésrõl és beadod, aztán majd kap a férjed egy levelet, amit vagy aláír, vagy nem, és egy idézést a tárgyalásra. Gondolom most is pénzbe kerül a bírósági része, de ha gondolod fogadhatsz ügyvédet is, ugyanezt fogja tenni, neked csak jóvá kell hagyni. Nagyjából 50-150ezer között vállalják az ügyet , függ a bonyolultságtól, van-e gyerek, és, akkor az ügyvédi költségbe benne van általában a bírósag díja is. Üdv!

Egyedül is tudsz lépni..hivatali idõben be kell menni a helyi bíróságra és ott az ügyintézõnek elmondod mit szeretnél eddig mi történt és te lépni akarsz.. Ne bízd magad a férjed ügyvédjére, mert kiforgatnak mint a forgószél... Aztán írásba kell foglalni a válóperes szándékodat, hogy szó lehet közös megegyezésrõl és beadod, aztán majd kap a férjed egy levelet, amit vagy aláír, vagy nem, és egy idézést a tárgyalásra. Gondolom most is pénzbe kerül a bírósági része, de ha gondolod fogadhatsz ügyvédet is, ugyanezt fogja tenni, neked csak jóvá kell hagyni. Nagyjából 50-150ezer között vállalják az ügyet , függ a bonyolultságtól, van-e gyerek, és, akkor az ügyvédi költségbe benne van általában a bírósag díja is. Üdv!
Egyedül nem nagyon tudsz lépni, te is szerezz magadnak egy ügyvéded. Jobb is lesz, ha egyikõtöknek sem ismerõse az ügyvéd.
Egyedül nem tudsz lépni, de lépned kell, mert úgy néz ki, neki nem sürgõs. Szerezz ügyvédet, mert a férjedé NEM fog téged védeni.

Tescosok! Aki onnan ment GYED-re, majd vissza dolgozni, hogy írtátok meg a nyilatkozatot a fizetés nélküli szabadság megszüntetéséről? Kinek kell címezni, és mit kell beleírni?

Sajnos a munkaügyis csaj nem éppen a legsegít?készebb, emiatt vagyok kénytelen itt érdekl?dni.:( Bele kell írni azt is, hogy a felgyülemlett szabikat mikortól szeretném kivenni?

Legjobb válasz: Szia! Visszamentél már dolgozni? Én is Tescos vagyok, nekem is kellett ilyen papírt visszaküldenem Gyõrbe, de foggalmam sincs mi ez. Mármint, hogy mi van ilyenkor. Mert a mi munkaügyesünk se sokat tudott :)

Szia! Visszamentél már dolgozni? Én is Tescos vagyok, nekem is kellett ilyen papírt visszaküldenem Gyõrbe, de foggalmam sincs mi ez. Mármint, hogy mi van ilyenkor. Mert a mi munkaügyesünk se sokat tudott :)

Mit kell tartalmazzon a szándéknyilatkozat? Ahhoz is ügyvéd kell vagy elég két tanú, meg a személyi számuk? Mit kell belefoglalni ebbe a nyilatkozatba?

A bank mondta hogy adásvételit vagy szándéknyilatkozatot kell vinnem a hiteligényléshez. Mivel csak a pénz megléte után lesz az adásvételi szerz?dés megkötve így azt nem tudok vinni. Tulajdoni lapot és térképmásolatot is kérnek, ezt a jelenlegi tulajnak kell kikérni, ugye?

Az apasági nyilatkozatot hol kell elintéznünk? Melyik városba kell mennünk, és milyen hivatalba? Honnan kell kérni igazolást hogy hajadon vagyok, mi kell hozzá? Nem voltam még házas.

Pesten lakunk albérletben,és nem vagyunk bejelentve. A párom és én is borsodiak vagyunk,de más városból.

Legjobb válasz: Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.

Pesten is kérheted, csak ott kell hajadonságit is kérni, mert nem a kerületben laksz. Elõször intézd a hajadonságit, mert az kis idõ, amíg lekérik az állandó lakóhelyed szerinti jegyzõtõl és utána mehettek apukával az anyakönyvvezetõhöz apaságit tenni. Legegyszerûbb, ha abban a kerületben intézed, ahol a baba születni fog.
Az önkormányzatnál, anyakönyvi hivatalnál, vagy gyámhivatalnál kell intézni. Kérdezd meg a védõnõdet, hogy ott meg lehet-e csináltatni valahol így, hogy nem vagytok bejelentve. Bár szerintem rizikós, lehet, hogy haza kell jönnötök. Akkor pedig a te állandó lakhelyeden keressétek fel az illetékest, elõtte kérdezzetek rá telefonon, hogy mikor van ügyfélfogadás. Az anya állandó lakhelye szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál kell kérni a hajadonigazolást, semmi sem kell hozzá, csak a személyi, lakcímkártya. Azért az állandó lakcím kell, mert oda fogják anyakönyvezni a kicsit is, sajnos. Mi is borsodiak vagyunk, nem abban a városban lakunk, ahol az állandó lakcímem van, de a kicsit mégis oda jegyezték be, hiába van a tartózkodási helyem máshol és az is szerepel a lakcímkártyán. Sajnos ahol most lakunk, ide nem tudtam bejelentkezni állandóra, ahol pedig az én állandóm van, ott apám lakik, akivel évek óta nem jó a viszonyunk, úgyhogy a postán kellett könyörögnöm, hogy ha oda küldik a kicsinek a tajkártyáját és az adókártyáját, akkor irányítsák át hozzám.
Elsõ vagyok, biztosan megcsinálják Pesten is, nekem Gyöngyös volt az állandó lakcímem, mégis megcsinálták itt, de igaza volt a másodiknak, ettõl függetlenül a kicsit az állandó lakcímedre fogják bejelenteni, automatikusan. Én ezért jelentkeztem át Pestre állandóra, mert mindent ott kell majd intézni, illetve bármi van oda kell menni ügyintézni:( Nem tudjátok elintézni, hogy állandó lakcímed az legyen ahol életvitelszerûen laktok?
A kérdező hozzászólása: A fõbérlõ nem akart soha bejelenteni állandóra, pedig már több mint 2éve itt lakunk. Nemsokára úgy is költöznénk nagyobba a baba miatt. Akkor a baba hivatalosan az én városomban fog lakni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket, még a védõnõtõl rákérdezek. Nem gondoltam hogy ez ilyen komplikált.

Mi kell az apasági nyilatkozathoz? Az orvostól meg van már az igazolás, de hallottam olyat hogy hajadon családi állapotról szóló okmány is kell. na azt hol szerzek, mi kell hozzá?

A lényeg az egészben hogy 5 éve elváltam,de még a volt férjem nevén vagyok mert nem egyszer? dolgok vannak a férjezett nevemen,ami elég költséges lenne névváltozás esetén,de ha beviszem a válásról szóló papírt az nem elég bizonyiték?

Legjobb válasz: a népesség nyilvántartó az elméletileg a kerületi önkörmányzatnál van? Én 11kerületi vagyok. Köszönöm a válaszokat! :)

A kérdező hozzászólása: a népesség nyilvántartó az elméletileg a kerületi önkörmányzatnál van? Én 11kerületi vagyok. Köszönöm a válaszokat! :)
Igen, az Okmányirodába kell menned, ha jól emlékszem 21-22-es ablak, de ne ma menj, Köztisztviselõk napja van, ma nem dolgoznak. Holnaptól rendes munkarend lesz már. Kb. 2 perc alatt kiadják az igazolást, ezzel és az elõttem már mások által említett papírokkal kell felslattyogni az elsõ emeletre az Anyakönyvi csoporthoz, ott készül az apasági.
Szia! Elvileg a bírósági végzésnek a válásról elégnek kéne lenni. De pontosan nem tudom. Lehet kérnek mást is. Ami biztos, hogy kell: anya várandós kis könyve, anya és apa személyi igazolványa, lakcímkártyája. 4 példány készül, elõtte adnak egy kis tájékoztatást errõl, hogy pontosan milyen jogaid lesznek neked és az apának ha ez meg lesz csináltatva.
Szia Én is elvált vagyok. Az önkormányzatba kell bemenned a népességnyilvántartóba. Ott adnak igazolást, hogy elváltál. Na ezt az igazolást is magaddal kell vinned az apaságihoz + válásról szóló eredeti ítéleted is kell majd + személyi és lakcímkártyátok + igazolás a nõgyógyásztól a teherbeesés vélhetõ idõpontjáról és a születés várható idõpontjáról.Asszem ennyi :)
08.02-es vagyok Szóval ahány kerület annyiféle szokás? Én a 4. kerületben lakom és a gyámügy adta ki az apasági nyilatkozatot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :) És még anni, hogy a népességnyilvántartóba kell valami válásról szóló papír vinni?
Én elvittem a népességnyilvántartóba is a válási papírt, de csak rápillantott az ügyintézõ, nem kellett neki. A számítógépes nyilvántartásban benne van, hogy elvált vagy. Csak ki kell nyomtatnia. Kb. 1 perc az egész :)

Mikor kell apasági nyilatkozatot tenni?

Mi az értelme és mikor kell tenni, hova kell menni?

Legjobb válasz: Szia! A helyi önkormányzatnál kell csináltatni. Azért kell, mert ha nem vagytok házasok, akkor nyilatkozat nélkül nem kerülhet az apa nevére a gyermek. 2. Nem lehet tudni mit hoz az élet és így tudod bizonyítani, hogy ki az apukája a manócskádnak. Várandóságod alatt bármikor megtehetõ, de célszerû a 7. hónapig elintézni. Sok sikert!

Szia! A helyi önkormányzatnál kell csináltatni. Azért kell, mert ha nem vagytok házasok, akkor nyilatkozat nélkül nem kerülhet az apa nevére a gyermek. 2. Nem lehet tudni mit hoz az élet és így tudod bizonyítani, hogy ki az apukája a manócskádnak. Várandóságod alatt bármikor megtehetõ, de célszerû a 7. hónapig elintézni. Sok sikert!
Szülésnél, 300napnál nem régebbi apasági nyilatkozatot fogadnak el:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!