Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell mérni (74 db)

Ha még nem jött meg akkor honnan tudom hogy mikor van pém? Szoptatok és nem volt mensim. A hőt hogyan és mikor kell mérni? Mennyinek kell lennie?

Legjobb válasz: Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...

Szia! Bár én is kezdõ vagyok, de azt mondják, hogy reggel, mikor felkelsz és kikelnél az ágyból kell megmérni a hõdet és a ciklus.hu-n tudod magadnak vezetni. hogy mennyinek kell lenni, ez mindenkinél egyénileg változó! állítólag akkor van pé, ha felmegy a hõd, és pár napig fent is marad..Ha "ciklus2 végéhez érsz és nem vagy terhes meg leesik és akkor megjön. Röviden tömören talán ennyi. De hogy még nem volt mensid így nem tudom...A ciklus.hu beírt adatok alapján következtet és kalkulálja ki, hogy mikor kell(ene) megjönnie. Ehhez viszont kell pár hónap adata. Ja, mérni lázmérõvel vagy hüvelyben (5 percig higanyossal/ sípolásig digitálissal) vagy ugyan ezen technikával a nyelv alatt. Csak fontos mindig ugyan abban az idõben, és ugyan ott mérd...
Szia! ha szoptatsz és nincs mensid, akkor nem is eshetsz teherbe.. Vagy arra gondolsz, hogy most nem jött meg véletlen? és hátha terhes lehetsz????

Mennyinek kell lennie az LH szintünknek ha babócát akarok, mikor kell mérni és milyen tesztel?

Legjobb válasz: Ezt csak vérbõl tudják mérni laborban. Nézd, itt korrekten le van írva, hogy a ciklus melyik napján mennyinek kell lenni. http://www.geocities.com/babatakarok/hormonszintek.htm

Ezt csak vérbõl tudják mérni laborban. Nézd, itt korrekten le van írva, hogy a ciklus melyik napján mennyinek kell lenni. http://www.geocities.com/babatakarok/hormonszintek.htm

Napok óta magas a pulzusom, 85-90 között. Vérnyomás OK, ez normális? És mikor kell mérni, hogy hiteles legyen? (pl. kaja után)

Illetve a vérnyomás inkább alacsony, 110/55, vékony testalkatú vagyok. Számít amúgy, hogy kaja előtt, vagy után mérem? Vagy mondjuk 5 percet pihenni kell előtte? Az már nyugalmi állapot?

Legjobb válasz: Fiatal, vékony nõknél igen gyakori,h a pulzus az átlagnál magasabb, a vérnyomás pedig kissé alacsonyabb,ettõl ez még nem okoz problémát.Pulzusszámnál 100 fölött beszélünk tachyrdiáról,a vérnyomás 100/60-tól számít normálisnak,de ahogy írtad nálad a 105/55 sem kóros. Amúgy vérnyomást,pulzust mindig úgy kell mérni,h a mérés elõtt 5-10 percig üljünk,pihenjünk.

Fiatal, vékony nõknél igen gyakori, h a pulzus az átlagnál magasabb, a vérnyomás pedig kissé alacsonyabb, ettõl ez még nem okoz problémát.Pulzusszámnál 100 fölött beszélünk tachyrdiáról, a vérnyomás 100/60-tól számít normálisnak, de ahogy írtad nálad a 105/55 sem kóros. Amúgy vérnyomást, pulzust mindig úgy kell mérni, h a mérés elõtt 5-10 percig üljünk, pihenjünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat!


Lányok, nők! Mikor kell mérni a hőt? (Bővebben lent! )

Nagyon ciki volt számomra feltenni ezt a kérdést,még akkor is ha nem tudják hogy ki kérdez?! Tehát még arra lennék kíváncsi,hogy szükséges-e? Mikor? hogy? Azért kérdezem mert nagyon szeretnénk a férjemmel babát és mindenr?l tudni akarok! Lehet hogy ennek nem sok köze van hozzá,de szeretném tudni a dolgokat!

Legjobb válasz: Ne izgulj egyáltalán nem ciki a kérdés, nekem is itt segitettek a csajok!! Szóval minden reggel ugyanabban az idõpontban, ébredéskor mérd a hõdet, de ez legyen az elsõ dolgod, mielõtt felkelnél!! Lehet hüvelyben is és szájban is mérni. A lényeg hogy mindig ugyanott. Én szájban mértem, mindig 6:00 -kor. Tulajdonképpen én azért mértem, hogy megtudjam van e pé-m,meg rendes ciklusom, és megmutatná azt is ha baba lenne, de sajnos még nincs. Remélem tudtam kicsit segiteni... Sok sikert és mielõbbi baba áldást kivánok. Mi 2 éve próbálkozunk....

Ne izgulj egyáltalán nem ciki a kérdés, nekem is itt segitettek a csajok!! Szóval minden reggel ugyanabban az idõpontban, ébredéskor mérd a hõdet, de ez legyen az elsõ dolgod, mielõtt felkelnél!! Lehet hüvelyben is és szájban is mérni. A lényeg hogy mindig ugyanott. Én szájban mértem, mindig 6:00 -kor. Tulajdonképpen én azért mértem, hogy megtudjam van e pé-m, meg rendes ciklusom, és megmutatná azt is ha baba lenne, de sajnos még nincs. Remélem tudtam kicsit segiteni... Sok sikert és mielõbbi baba áldást kivánok. Mi 2 éve próbálkozunk....
A kérdező hozzászólása: Köszi! Arany vagy! Hogy mutassa ki ha van baba? Mikor kezdjem? Kb.egy hét mulva fog megjönni!
A kérdező hozzászólása: Mi is két éve próbálkozunk!

Akinek van egy kis ideje és kedve elmagyarázná nekem ezt a hőmérőzős dolgot? Mikor kell mérni, hogyan? Fel kell írni? Láttam a ciklus.hu-n is lehet vezetni. Mikor alacsony, mikor magas? Ebből hogy lehet megállapítani a peteérést, a terhességet?

El?re is köszönöm, nem nagyon vagyok tisztába ezzel, és szeretném tudni.

Legjobb válasz: ja,bocsi. Az kimaradt,hogy lehetõleg mindig ugyanabban az idõben is mérd a hõdet.Fontos,hogy ne egyik nap 6-kor,másnap meg fél 8-kor,mert akkor nem kapsz reális képet.

ja, bocsi. Az kimaradt, hogy lehetõleg mindig ugyanabban az idõben is mérd a hõdet.Fontos, hogy ne egyik nap 6-kor, másnap meg fél 8-kor, mert akkor nem kapsz reális képet.
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/35d25985bc6317baa085a9.. Itt van a görbém is, ha érdekel.És nehogy elájulj, hogy milyen ingadozó!!!!!! Mégis kisbabát várok.El se hinném, ha más mutatná...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, kedves vagy:) sokat segítettél, most már értem:) nem tudom mennyire lenne nekem ingadozó, mondjuk a mensim se nagyon rendszeres sajna, illetve nagyjából az, csak 24-25. nap körül jön meg mindig, a ciklus.hu meg annyira nem mutatja jól az ovumat szerintem, szóval ezért kérdeztem.Köszi még egyszer:)

Hogyan mérik a bicikli vázak méretét? PL:20.6" az kb hány cm és mit kell mérni a felsö csövet? Vagy hogy kell?

Legjobb válasz: Ez colban van megadva. Col x 2.54 = cm Vagy leméred a felsõ csõ hosszát és azt elosztod 2.54-el...Így megkapod a kerékpárod vázméretét.

Ez colban van megadva. Col x 2.54 = cm Vagy leméred a felsõ csõ hosszát és azt elosztod 2.54-el...Így megkapod a kerékpárod vázméretét.
A váz mérete nem a felsõcsõ hossza! A nyeregvázcsõ magassága. Viszont egy vázméreten belül is jelentõs eltérések lehetnek a felsõcsõ hosszában.
Igaz, elnézést. Összekevertem..

Hogyan készüljek a maratonra? Mivel kell mérni a futásnál megtett távot? Hogyan kell használni?

Szeretnék maratont lefutni, mert mindig úgy érzem, hogy egyre többre vagyok képes. Természetesen még közel se vagyok profi futó. S nem titkolt szándékom a FOGYÁS. (-10kg) Ha valaki eljut a maratonfutó szintig, akkor annak milyen a teste? Kevés a testzsírja? Ezek az emberek hogy néznek ki? Mennyit és mit kell erre edzeni? Hogyan csináljuk hogy ne menjen szét a térdünk? Nekem van egy nagyon jó futócipőm. 170 cm magas vagyok és 64,5 kg. Naponta 1,5 órát kocogok futok. Hegy lábánál lakom, így a terep olyan kb. hogy az első 30 percben felfelé megyek, jól meg is izzaszt, majd utána meg megyek lefelé, ami ilyen hullámos, mert nem ugyanarra megyek le, ahol feljöttem, hanem hosszabban, mert hát nem akarok legurulni visszafele. S hullámvasút kicsit a terep. Viszont fogalmam sincs, hogy milyen gyorsan futok vagy hogy mi ez, futás vagy kocogás....mivel lehet mérni a megtett távot...stb.stb. Tudtok nekem ilyen készüléket mondani, illetve akármit amivel lehet ezt mérni vagy nézni? Előre is köszi 27L

Legjobb válasz: Engedd meg, hogy két honlapot ajánlhassak: http://www.runnersworld.com/ www.marathonguide.com Itt sok információnak utána lehet nézni.

Engedd meg, hogy két honlapot ajánlhassak: http://www.runnersworld.com/ http://www.marathonguide.com Itt sok információnak utána lehet nézni.
A megtett tavolsagot itt ki lehet szamolni, ha olyan uton futsz, ami rajta van a google maps-en: http://www.gmap-pedometer.com/ "Ha valaki eljut a maratonfutó szintig, akkor annak milyen a teste? Kevés a testzsírja? Ezek az emberek hogy néznek ki? " A maratoni szint tul altalanos... maratonit le lehet futni 2 ora alatt es 5 ora alatt is. A kerdes az, hogy neked mi a celod, hogy futsz 10km-t, felmaratont. A kinezetrol.... hat a 4 oran kivuli futok kozott mar van mindenfele testalkat, a 4 ora alatti maratont futok mar nem koverek, ~ atlagos testalkat. a 3.30 alatt futok mar sportos testalkatuak viszonylag keves testzsirral. A 3 oran beluli martonhoz mar nagyon keves testzsir es szalkas konnyu izomzat jar tobbnyire. (ezek csak hozzavetoleges) Edzestervet az edzesonline.hu-n is talasz... Az segithet.

Mikor kell mérni a vércukorszintet ahhoz hogy valós értéket kapjak?

Bármikor megmérethetem tehát az étkezéstől függetlenül? Pajzsmirigy alul működésben szenvedek. 1 éve szedek rá gyógyszert de gyakran "bekómálok" napközben. Gyakran vagyok ideges, szorongó. Rosszkedvű. Néha rámjön a falánkság (édesség) Lehet hogy meg kellene méretnem.

Legjobb válasz: Nem mérheted bármikor. Vagyis mérheted, de nincs értelme. Étkezés elõtt mérj, és utána 1,5 órával. De van éhgyomri érték, lefekvési, hajnali. Van egy kb. meghatározás, de egyenénként más a haát.r

Nem mérheted bármikor. Vagyis mérheted, de nincs értelme. Étkezés elõtt mérj, és utána 1, 5 órával. De van éhgyomri érték, lefekvési, hajnali. Van egy kb. meghatározás, de egyenénként más a haát.r
Bármikor méred, valós értéket kapsz, csak nem tudod, hogy épp mi felel meg a valós értéknek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!