Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell kutyákat ivartalanítani (6 db)

Csütörtökön visszük ivartalanítani a kutyukat. Hogy lesz ezután? Mikor kell visszavinni?

Szóval az a kérdés hogy kontrollra kell velük járni vagy csak a varratszedésre kell visszavinni az kb hány nap? És mire kell figyelni? Nem lépcs?zhet igaz? Nagyon izgulok értük anya is úgy venne ki szabadságot hogy tudjuk mikor kell visszavinni ?ket? Köszi a válaszokat:)

Legjobb válasz: Én szuka kutyát ivartalanítattam. Nekünk 3 nap múlva kellett menni kontroll vizsgálatra és 10 nap múlva varratszedésre. Amikor mûtét után visszakaptam a kutyát, már teljesen ébren volt. A saját lábán jött elém a váróterembe. Úgy nézett ki, mint akinek semmi baja sincs. (be akart ugrani az autó hátsó ülésére). A varratszedésig pórázon sétáltattam, nem volt szabad rohangálnia. A lépcsõn gond nélkül közlekedett. Varratszedésig viselnie kellett a gallért, csak a séta és evés idejére vettem le róla. Nálunk így történt. De szerintem, ha bármi részletre kíváncsi vagy az a legbiztosabb, ha holnap felhívod telefonon az orvost és megkérdezel mindent, amire kíváncsi vagy. Szerintem biztosan szívesen válaszolnak a kérdéseidre. Egyébként sok sikert és gyors lábadozást kívánok.

Én szuka kutyát ivartalanítattam. Nekünk 3 nap múlva kellett menni kontroll vizsgálatra és 10 nap múlva varratszedésre. Amikor mûtét után visszakaptam a kutyát, már teljesen ébren volt. A saját lábán jött elém a váróterembe. Úgy nézett ki, mint akinek semmi baja sincs. (be akart ugrani az autó hátsó ülésére). A varratszedésig pórázon sétáltattam, nem volt szabad rohangálnia. A lépcsõn gond nélkül közlekedett. Varratszedésig viselnie kellett a gallért, csak a séta és evés idejére vettem le róla. Nálunk így történt. De szerintem, ha bármi részletre kíváncsi vagy az a legbiztosabb, ha holnap felhívod telefonon az orvost és megkérdezel mindent, amire kíváncsi vagy. Szerintem biztosan szívesen válaszolnak a kérdéseidre. Egyébként sok sikert és gyors lábadozást kívánok.
Ja! a kontroll vizsgálat és a varratszedés benne volt a mûtét árában. (elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen egy szuka és 1 kan kutyust vár a mûtét:) Remélem nem lesz semmi gond.. jut eszembe a gallér ára benne volt vagy külön kellett venni?:)
az orvos elfogja mondani de ha nem majd megkérdezed(:
A gallér árát külön kellett fizetni. (elsõ voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszi és az kb mennyibe kerül?
Egy gallér pár 100 ft.

Mikor kell ivartalanítani a kutyát?

Mennyi id?s korában kell ivartalanítani?

Legjobb válasz: Minél elõbb! Általában fél évesen szokták, de szerintem elõbb is meg lehet csináltatni. és természetesen a tévhittel ellentétben, nem kell egyszer kölykedzenie a kutyának mielõtt ivartalaníttatják. Anélkül is boldog életet élhet.

Minél elõbb! Általában fél évesen szokták, de szerintem elõbb is meg lehet csináltatni. és természetesen a tévhittel ellentétben, nem kell egyszer kölykedzenie a kutyának mielõtt ivartalaníttatják. Anélkül is boldog életet élhet.
Szerintem nincs. A szukát még jó az elsõ tüzelés elõtt. A kis méretûek hamarabb, a nagyok kicsit késöbb érnek. Szóval ahogyan az 1. válaszolód is írta olyan 6 hónapos kor körül már mindenképpen ajánlott. Ugyanis a 6. hónaptól várható az elsõ tüzelése.
Elsõ vagyok.. ! És a kannak sem kell elõtte felajánlani egy szukát sem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Az mindegy hogy kan vagy szuka e, nincs különbség a kettõ ivartalanításának idejében?
Kistestü kant kutyát 6-7 hónapos kortól lehet nekem ezt mondta a doki. Közepes testü szukát 8 honapos kortól ajánota de a szuka joval drágább.
De 6 hónapnál elõbb nem szabad
Megoszlanak a vélemények arról, hogy mikor érdemes a mûtétet megcsináltatni. Kan kutyáknál talán érdemes az elõtt, hogy ivaréretté válnának. A szuka kutyámat a 4. tüzelése után ivartalaníttattam, és valószínûleg a leendõ kutyáimnál is meg fogom várni az elsõ tüzelést. De a másodikat már nem:)

Ivartalanítanám a kutyámat. Mit kell tudni a műtétről?

Szuka kutyáról van szó. Érdekelne hogy mennyire rutin m?tét, milyen gyakran lépnek fel komplikációk,mennyi a lábadozási id?, ez alatt az id? alatt mi az amire különösen figyelnem kell stb... És ezen kívül még minden. A válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: elkötik a petefészkét. ez már rutinnak számít.Amit az orvosok nem ismernek el, pedig igy van: a kutya kedvetlen lesz, elveszti játékosságát, elkezd hízni, rövidebb élete lesz, gyakran lép fel cukorbetegség, depresszió ezmiatt. Ismerõsömnél ezt tapasztaltam.

elkötik a petefészkét. ez már rutinnak számít.Amit az orvosok nem ismernek el, pedig igy van: a kutya kedvetlen lesz, elveszti játékosságát, elkezd hízni, rövidebb élete lesz, gyakran lép fel cukorbetegség, depresszió ezmiatt. Ismerõsömnél ezt tapasztaltam.
Az elsõ marhaságokat írt. :) Két ivartalanított szuka boldog tulajdonosa vagyok. A kutyáimnak nem elkötötték a petefészkét, hanem a méhükkel együtt eltávolították. Nem volt semmilyen komplikáció. Bár szukánál nagy mûtét, de mégis rutinnal számít. A lábadozási idõ kb. 10.12 nap, míg a varratot ki nem szedik. Ugyanolyan vidámak, játékosak a kutyáim, egyáltalán nem híztak el (sõt, jelenleg hízókúrán vannak...), semmi változást nem tapasztaltam rajtuk. Nincs problémánk a tüzeléssel, az álvemhességgel, nem kell félni a méhgyulladástól. Csak pozitív oldalát tudom említeni az operációnak. Egy dologra figyelj, olyan orvos mûtse meg, akinek van ebben nagy gyakorlata. Megéri megcsináltatni, csak ajánlani tudom!
nekem tacskó szuka kutyám van ivartalanítva már vagy 5 éve, és egyáltalán nem tapasztaltam azt, amit az elsõ írt. nem hízott egy dekát sem, egyáltalán nem kedvtelen, nagyon játékos és egyáltalán nem depressziós.
Az én kutyámat 6 hónaposan ivartalaníttattam, semmi baja sincs :-) A mûtét másnapján még kedvetlen volt, nem evett, gondolom ez az altatás utóhatása volt. Utána viszont ugyanolyan volt mint elõtte :-) Nagyon aktív kutya, fut, úszik, frizbizik, rengeteget sétálunk. Egyáltalán nem depressziós, sõt :-) Õt teljesen "kipakolták" pontosan azért, hogy elkerüljük a késõbbi daganatos betegségeket. Nincs tüzelés, álvemhesség, gennyes méhgyulladás stb. sem. Én a sebével nem foglalkoztam különösebben, szabadságot vettem ki arra az idõre amíg lábadozott, gallér sem volt rajta. Egyszer-kétszer próbálta nyalogatni a varratokat, de elég volt rászólnom. 10 nap után kivették a varratokat, pár hét alatt a sebhely is eltûnt, nem látszik semmi a pociján.
Az elsõ válaszolónak kb. annyi tapasztalata van, mint nekem qvantumfizikából. Csak én nem akarok senkit oktatni belõle. 3 ivartalanított kanom, és 3 ivartalanított szukám van. 3 különbözõ orvos végezte a mûtéteket. Minden alkalommal másnap már rendesen "mûködött" az kutya, evett-ivott, mászkált a kertben, bár még nem játszott, annak az ideje 4-5. napon jött el. Kockázata minden mûtétnek van, leginkább az altatáskor. Jó orvos ezt nem szúrja el. Még jobb orvos (meg a gazdag orvos) gázzal altat, ennek minimális a kockázata. Csak a kókler spórol a cérnával és köti el a petefészket, értelmes orvos mindent kivesz (méhet, petefészket), ezzel megelõzi a daganatos betegségek nagy részét és a méhgyulladást. Gallért én nem szoktam rájuk tenni, egyrészt jobban zavarja a kutyát, mint maga a seb, meg mivel nem egy kutyám van, ez nem akadályozná meg a többieket a seb nyalogatásában. Egy ócska pólót szoktam rájuk adni, a hátukon megkötöm, hogy ne csússzon le. Így eléggé szellõzik is és a kosz sem megy bele. 10 nap, 2 hét után varratszedés. Addigra teljesen gyógyult.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) És ez a felszívódó varrat mennyivel drágább? A kutyának is jobb, vagy csak a gazdának hogy nem kell visszavinnie?
Nem válogatás kérdése: A belsõ varratokhoz csak felszívódót használhatnak, mert nem fogják megbontani a hasfalat a varratszedéshez. Kívülre a nagyobb igénybevétel miatt nem felszívódót tesznek, azt két hét múlva kiszedik.
Az én dokim csak felszívódó varrattal dolgozik kívül is, így nem tudok árkülönbséget mondani sajnos.

Mikor kell a kutyákat ivartalanítani?

Legjobb válasz: Általában akkor szokták amikor már egyszer szült.

Általában akkor szokták amikor már egyszer szült.
Egyáltalán nem kell megvárni az ivartalanítással azt, hogy egyszer már szüljön a szuka!!! Félelmetes, hogy ez a tévhit milyen erõsen tartja magát. Pedig rengeteg helyen, rengeteg állatorvos tollából lehet olvasni errõl a témáról cikkeket, amik mind cáfolják ezt a téves nézetet.
Általában 8-9 hónapos kortól szokták, és a mûtét utáni gyógyulásnak a kora tavasz és az õsz a legalkalmasabb, mert akkor nincs olyan nagy meleg és gyorsabban gyógyul.
Legjobb errõl az állatorvossal beszélni, de nem kell, hogy szüljön a szuka.

Szerintetek feltétlen ivartalanítani kell a szuka kutyákat? Mert nekem lakásban van tartva és nem tudna vemhes lenni mivel hogy nincs mitől viszont állítólag a betegségek megelőzésére nagyon jó. Félek a műtéttől. Olyan sok negatívumot hallok róla.

Legjobb válasz: Én annak idején nem ivartalaníttatam a lány kutyámat, pont azért, amiért te mondod. És adtam neki fogamzásgátlót, pont azért, amiért az elsõ válaszoló mondja. Azért nem lehetsz biztos benne, hogy nem csinálják fel. És gennyes méhgyulladást kapott szegénykém, ráadásul a helyi agyatlan állatorvos nem is tudta megállapítani, elküldött, hogy semmi baja, mire meg száguldottam vele a nagyvárosba a dokihoz már késõ volt. Soha nem fogom megbocsájtani magamnak. Ha ismét lesz kutyám, biztos megmûttetem.

Én annak idején nem ivartalaníttatam a lány kutyámat, pont azért, amiért te mondod. És adtam neki fogamzásgátlót, pont azért, amiért az elsõ válaszoló mondja. Azért nem lehetsz biztos benne, hogy nem csinálják fel. És gennyes méhgyulladást kapott szegénykém, ráadásul a helyi agyatlan állatorvos nem is tudta megállapítani, elküldött, hogy semmi baja, mire meg száguldottam vele a nagyvárosba a dokihoz már késõ volt. Soha nem fogom megbocsájtani magamnak. Ha ismét lesz kutyám, biztos megmûttetem.
Ha nem jársz vele rendszeresen kiállításra vagy nem tenyészkutya mindenképp ivartalanítasd !
Én ivartalaníttattam a kutyámat. Sajnáltam szegényt, hogy nem tudunk normálisan sétálni 3 hétig, féltem, hogy álvemhes lesz és a méhgyulladástól is rettegtem. Nagyon féltem én is a mûtéttõl. De nem bántam meg, sõt nagyon örülök! :) És a kutyám is sokkal kiegyensúlyozottabb! Nem igaz az sem, hogy elhíznak, de azért az tény, hogy kevesebb kajával beéri.
Mi megmûttettük a kutyumat az elsõ tüzelése után. Õ nagyon fél az orvostól (mûtét után még az infúziót is kitépte...:() az elsõ hét rémes volt. nagyon bántam hogy megmûtöttük, nagyon sokat aludt és kedvetlen volt, féltem h többé nem lesz olyan mint régen. A varrat szedésen megharapta a dokit, ki kellet mennünk a vizsgálóbol. Rémes volt. De a varrat szedés után pár nappal, hirtelen elkezdettt játszani, ...stb. Azóta minden rendben, teljesen eleven. mindenknek ajánlom hogy IVARTALANÍTSA kutyáját!!! Nekünk még a folytonos hágás is probléma volt, azóte ez is elmúlt! Jó orvoshoz vidd, és ne olvass ilyen rémtörténetzeket hogy belehalt, meg mittudomén! Tényleg csak ajánlani tudom!!!
A kérdező hozzászólása: az elsõ válaszolónak üzenem hogy hatalmas kertem van!!!!!!nem panelba lakunk.
A kérdező hozzászólása: egyébként pedig igen is van negatívum a mûtéttel kapcsolatban mivel hallottam 1-2 embertõl hogy a mûtét után vizelet tartási zavar is jelentkezhet.ettõl tartok, a rutin mûtétet is el lehet rontani.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó válaszolótól szeretném megkérdezni hogy milyen volt a mûtét után?hamar helyre jött a kutyusod?mennyi idõ kellett mire olyan eleven és játékos lett mint elõtte?volt utána bármiféle probléma?köszi elõre is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsónak hogy részletesen vissza írt!

Ha úgy adnak el nekem kutyát, hogy ivartalanítanom kell, de nem teszem meg, akkor mi van? Hogy derül ki?

Legjobb válasz: Le ellenõrzik. Azt hiszem, ha csippes, akkor a rendszeren (petvetdata) keresztül meg tudja nézni a tenyésztõ, hogy volt e ivartalanítása, de nem vagyok benne biztos.

Le ellenõrzik. Azt hiszem, ha csippes, akkor a rendszeren (petvetdata) keresztül meg tudja nézni a tenyésztõ, hogy volt e ivartalanítása, de nem vagyok benne biztos.
Nekünk a macskát kellett ivartalaníttatni 10 hónapos koráig. Oltási könyvet, amibe a doki beleírta, lepecsételte, hogy megtörtént, be kellett mutatni a tenyésztõnek. Ha nem tettük volna, jogosan követelhetné a tenyésztõi árat, ami a kedvenc ár többszöröse.
Ha ivartalanítási szerzõdésed van, és megszeged, akkor leperelhetik rólad a gatyádat, vagy vissza a kutyát. Azért írnak szerzõdést, és nem csak elmondják a telefonban, hogy számon lehessen kérni rajtad a szerzõdés tartalmát. Az ivartalanítás pedig azért az õ érdeke, hogy az életét ne a hormonok játéka határozza meg, elkerüljön egy csomó életveszélyes szituációt (szökés, szülés, verekedés, nyilván nemtõl függõen), és egy rakás egészségügyi problémát.
De igen, kötelezõ. Ha tenyészetbõl veszed, és szerzõdésben vállalod, hogy ivartalanítod. Nem tudom, hogy ellenõrzik, de miért is fontos ez? Tartsd be, amit vállaltál. Amúgy is a kutyád érdeke.
Leellenõrzik bizonyos idõ után! Ha menhelyrõl hozod ki ivartalanítási kötelezettséggel lehet csak...na vajon miért, tippelhetsz. Ha tenyésztõtõl hozod, akkor meg valószínûleg azért, mert színhibás, és amúgy sem lehetne tenyészteni, ezért kérik az ivartalanítást, hogy még véletlenül sem fordulhasson elõ.
Akkor ne ivartalaníttasd. De ne csodálkozz, ha megy hozzád a bírósági idézés és tárgyalás után a fejedhez vágják, hogy fizesd ki a 3-4százezres (és ezzel talán még keveset is mondtam) tenyésztõi árat! És ez nem vicc! Mivel szerzõdésbe van írva, amit te aláírtál, köteles vagy erre, nincs kibúvó. Jó lesz az?
A kutya érdeke hogy ivartalaníttasd, hiszen sok betegséget megelõzöl vele. Ha ajándékba kaptad ivartalanítási kötelezettséggel és nem mûtteted meg, akkor is visszakérheti az ajándékozó. Én ha hobbikutyának adok el kutyát még azt is kikötöm, hogy csak az én orvosm végezheti el a mûtétet. Akkor biztos vagyok benne, hogy megtörtént
Kan és szuka kutya esetén is megelõzi az ivarszervi daganatos megbetegedéseket, szuka esetén az álvemhességet és a gennyes méhgyulladást. És nem él át szexuális frusztráltságot, mert a hormonok hajtják, de nem párosodhat.
Nem kötelezõ a kutyát ivartalanítani. Attól függ, miért mondták neked, hogy ivartalanítanod kell.
A kérdező hozzászólása: Helló, AJÁNDÉKBA kaptam, én nem írtam alá igazából semmit, sõt kutyát sem kértem. De mivel ez a búcsú ajándékom így kaptam egy gyönyörû kutyut. Imádom:) De nem akarom ivartalanítani, oda ahova megyek, lesz egy nagyobb kertem és szeretnék mellé venni egy lány kutyát is... Szóval nem lenne lekötözött férfi a sztriptíz bárban:D
aztán szaporítassz...szépen vagyunk.nem értessz hozzá, nem tudod a kutya alkalmas-e rá, de szaporítassz...
a szóbeli szerzõdés is szerzõdés... szomorú világ ahol adott szóban se lehet hinni
A kérdező hozzászólása: Érdekelne, hogy te miért gondolod, hogy nem értek hozzá? Én mondtam, hogy nekem már voltak ezelõtt is kutyáim:)
Látom, keményen kimoderáltak. De mindegy, tehetitek tõlem... Szóval, szerzõdésekre épõl, ugyebár, az egész világ? Ez így, eddig okés is. De a szerzõdés az tisztességes kellene legyen. Még nem hallottam olyanról (bocs a hasonlatért, de hirtelen nem jut más az eszembe), hogy ha megveszel bármilyen márkás akármit és nem tartasz be pl egy olyan kikötést, hogy szervizelni nem viheted a garancia idõben csak márkaképviselethez, akkor kapsz egy olyan büntetést hogy az akármi árának akár a többszörösét is! Esetleg elveszted a garanciát és továbbiakban saját kontódon vagy, de hogy még meg is birságoljanak érte, az már röhejes. Bolondok az emberek, hogy ilyen szerzõdéssel vesznek kutyát!
"és szeretnék mellé venni egy lány kutyát is..." Na, pont ezért adták ivartalanítási kötelezettséggel... Amúgy a tenyésztõt kérdezted már, hogy miért akarja ivartalaníttatni? (Lehet, olyan problémája van ami kizárja a tenyésztésbõl... És a színhiba a legkevesebb, lehet félheréjû, vagy foghibás, vagy nem kívánt alomból, vagy epilepszia gyanús valamelyik felmenõje, stb... Ezek talán sohasem fogják befolyásolni az életminõségét, de hivatalosan kizárják a tenyésztésbõl, hiszen vagy betegséget vagy genetikai rendellenességet örökíthet...)
Na, csak kibújt a szög a zsákból, itt az újabb szaporító jelölt a láthatáron.... Szerencsére külföldön, ahová készülsz, egy kicsit komolyabban szokták venni a dolgokat mint itt, nálunk....
Nem, egy szerzõdést el kell fogadni... sok igazságtalan szerzõdés van (ezt pont nem tartom annak)Ha valamit aláírok vagy szavamat adom rá azt illik betartani... ennyi. Nem értem mi ezen olyan bonyolult? Ez a kérdés nem a szaporításról vagy a kutya érdekeirõl szól ez egy egyszerû erkölcsi kérdés... ha megígérek valamit be kell e tartanom? neked kell eldönteni a te értékrended szerint mi a helyes...engem úgy neveltek, hogy csak olyat ígérjek amit betartok és szerintem egy embernél ez a helyes mert a társadalom csak a bizalomra épülhet. Ma már senkiben nem lehet megbízni és továbbra is fenntartom, hogy ez az ország azért tart itt...
Gondolom azért ajándék, és azért kérték az ivartalanítást, mert tenyésztésre alkalmatlan. Akkor minek mellé szuka...?
Csak itt az a bökkenõ, hogy a kérdezõ sem nem írt alá semmiféle szerzõdést, sem becsületszavát nem adta. Õ ajándékba kapta a kutyát. És nem értek egy valamit: a tenyésztõ miért nem ivartalaníttatta saját maga a kutyát, és csak azután adta volna el? És akkor nem lett volna ide feltéve ez a kérdés! Én esetleg válaszolni is próbálok: mert akkor nem tudta volna ennyiért eladni! Inkább elrejtette valahova a szerzõdésbe, amúgy az emberek egy kutya vásárlásnál lehet hogy el sem olvassák a szerzõdést.
A kérdező hozzászólása: Felõlem fiú kutya is mehet mellé, nem szaporítani akarom, csak mindig is párosával voltak kutyáink. És gondoltam azért veszek most ugyanolyan fajtát, mert végre olyanom van, amire mindig is vágytam :) Mellesleg nem tudom milyen ár egy hobby kutyáért, de 110 ezer volt.
a mi fajtánkban ennyiért hobbyra se kapsz... de azt hittem ajándék volt
Na mi az? Kimoderáltak? Pedig semmi olyat nem írtam! :(
*hozzáállás
én nem értem ha valamit megígérek mért nem tartanám be? mindegy, hogy van e szerzõdés vagy nincs akkor is megígértél valamit... én soha nem ígérek olyat amit nem akarok vagy tudok betartani, nem tudom megérteni, hogy miért ígérget valaki ha nem akarja betartani... A társadalom a szerzõdésekre épül (szóbeli és írásbeli társadalmi szerzõdések) sajnos azért tart itt az országunk mert az emberek ezeket a szerzõdéseket ma már semmisnek tekinti (az állam is sajnos). Én sajnállak, hogy eszedbe jut, hogy átverj valakit, de ez tipikus magyar hozz állás...
A kérdező hozzászólása: Ajándékba kaptam egyet elvileg ivartalanítanom kell, hogy ne tenyészthessem!De én nem akarom megtenni.Tudom nem veszélyes stb, de nem szeretném ivartalanítani. Miért lenne ez az õ érdeke?
A kérdező hozzászólása: :( 1 hónap múlva már külföldön fogok élni, szerintetek akkor is utánam fog jönni? Egyik kutyám se volt még soha beteg:)
A kérdező hozzászólása: Ha én vettem volna a kutyát, nem tõled vettem volna, aki megmondja kihez kell vinnem, hadd döntsem már el, hol szeretném megcsináltatni.
nem kell utánad mennie, a rendõrség megy utánad és visszahozza a kutyát. Mivel a tulajdonjog visszaszáll az eladóra, ha határidõig nem ivartalaníttatod. És az bizony külföldön is utánad megy. És gennyes dolog megígérni valamit aztán kibújni alóla. Gerinctelen emberek viselkedése (ja és külföldön ivaros kutya után kemény adót fogsz fizetni. Hová is mész?
Remek, mázlista vagy. De a többi kutyád nem ez, lehet még beteg. És tényleg borzasztó frusztráció nekik az, hogy hajtják õket a hormonok, hogy párosodni kéne, de 15 éven keresztül nem sikerül. Szoktam mondani, hogy manapság egy kutyának ivarosan létezni kb. olyan, mintha egy pasit lekötöznének egy sztiptízbárban, hátrakötötött kézzel. Az akarat megvan, de sosem lehet eredménye. Nem kellemes...
Nevetségesek vagytok! Szóval, csak tõletek szabad kutyát venni (tenyésztõk), majd össze is dolgoztok dokikkal (csak õ ivartalaníthat!), esetleg táp-kereskedõkkel ( egy ismerõsöm most vesz egy kutyust, szerzõdéssel egy magát tenyésztõnek mondó, de gyakorlatilag szaporítótól, olyan szerzõdés kikötéssel, hogy egy éves koráig tõle kell vennie a tápot!!!). Hogy lehetnek ennyire hülyék az emberek! Még van olyan aki tõletek vesz kutyát? Kérdezõ, máskor ha kutyát vállalsz akkor vigyázz! Semmiféle szerzõdés! És erre figyeljetek oda, mindenki, ezek a "tenyésztõk" már minden határt tullépnek!
Gabriellinek aztán nagyon sok esze van! :D Nevetséges vagy!
kedves elõzõ, nem csak hogy vesznek, de 1 évre elõre le van kötve minden alom. Van aki másfélévet várt. ha akarnék kétszer ennyi kutyát eladnék, mert jönnek érte egész európából. Tudod, ha valaki olcsóbban vesz hobbi kutyát az vállalja a feltételeket. Nem, a tápot nem írom elõ, de volt már olyan gazdi, akit meglátogattam és láttam, hogy nem bír a kutyával és megkérdeztem, hogy visszavegyem-e. Õ örült neki a legjobban. Tudopd a felelõs állattartásnak vannak szabályai. Amirõl neked fogalmad sincs.
no name, neked van sok eszed! Egyelõre nem én élek kutya-szaporításból, hame, ti! Csak ezt tenyésztésnek nevezitek legtöbben, akik itt potyáztok reggeltõl estig és mindenkit "leültettek". Ha valakinek 12 kiskutyája születik, mind eladásra szánja, de, ugyebár, õ tenyésztõ, akkor attol hülye aki kiskutyát vesz! Szerzõdéssel, apuskám, hogy aztán vakarja a fejét amikor még a pofátlanja meg is jelenik a kapujában egy zsák prémium táppal, hogy tessék már kifizetni, mert ott van a szerzõdésben! Drága, jó Isten! Úgy vágnálak szájon, hogy azt meg emlegetnéd!
gabrielli: na pont az ilyenek miatt( mint te is vagy) tart ott a hazai kutyázás és az emberek felfogása ahol tart! Mert a FELELÕS ÁLLATTARTÁS nem ott kezdõdik, hogy szeretem a kutyákat!
gabriellibõl kitört a kultúra. Nem tudsz semmit a tenyésztésrõl, de véleményed az van.
Ha Neked nem felel meg így, akkor vidd vissza a tenyésztõnek. Nyilván készült róla szerzõdést, és amit Te csinálsz, az szerzõdésszegésnek minõsül. Akkor is, ha kimész külföldre. Beszélj a tenyésztõvel, ha neked nem felelnek meg a feltételek, akkor add vissza, és vegyél úgy kutyát, hogy nincs ivartalanítási kötelezettség.
A kérdező hozzászólása: Ajándék volt:) Nem én fizettem érte.. Én a te helyedben nem becsülném le mások agyát, nagy gyakoris harcos:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!