Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell kenegetni (7 db)

1 éves a lányom most akarom kilövetni a fülét, mire számitsak, mennyi a gyógyulási idő mivel kell kenegetni stb?

Legjobb válasz: Mi 1 hónaposan lövettük ki a gyerekorvosunkkal.A kórházban csinálta meg.1 perc volt az egész.Lefertõtlenítette a fülecskéjét és betöltötte a belövõbe a steril orvosifémbõl készült fülbevalót és belõtte.Semmit nem kellett csinálnunk.Sem kenegetni,sem forgatni.6 hét után lehet bettenni amit Ti választottatok.

Mi 1 hónaposan lövettük ki a gyerekorvosunkkal.A kórházban csinálta meg.1 perc volt az egész.Lefertõtlenítette a fülecskéjét és betöltötte a belövõbe a steril orvosifémbõl készült fülbevalót és belõtte.Semmit nem kellett csinálnunk.Sem kenegetni, sem forgatni.6 hét után lehet bettenni amit Ti választottatok.
Mi 4 hónaposan lövettük ki a kicsi fülét, a védõnõ aki kilõtte azt ajánlotta, hogy fürdés elõtt egy pár napig kenegessem vagy bepantennel vagy neogranormonnal, és naponta 1-2szer forgassam meg a kis fülében . Szerencsére nem is gyulladt be és még csak piros sem volt neki .
Egy barátnõm is most lövette ki a kislányának. Úgynevezett szinkron lövéssel. Ketten lõtték egyszerre. Szóval mire észrevette már kész is volt. Elõtte megnézték vmi mûszerrel, hogy nincs -e ott vmi góc. Azt mondják, hogy el lehet vele nyomni bizonyos akupunktúrás pontokat. És utána lekezelték vmilyen lámpával. Nem is fájt neki, még csak be se pirosodott. 1 hétig legalább hordania kell a kapott fülbevalót (nagyon szép az is) és utána tehet bele bármilyet. Megjegyzem 10.000 Ft volt...
Utolsó vagyok. Nem 1 hétig, hanem kb. 4 hétig kell hordania.. Bocsi
Mi lövettünk már kisebb és nagyobb lánynak is a fülét. Nekem van négy lányom de kereszt lány is van. A tapasztalat az, hogy minnél kisebb annál jobb lövetni. Az elsõ fülnél még nem tudja, hogy mi történik de a másodikat már nem biztos, hogy hagyja. Bizony le kellet fogni. A picinek már 6 hetesen kilövettük volt sírás de a cici mindenre gyógymód. A forgatás fontos esténként ha fürdeted úgy is ott a kezed. Más ha nincs gond nem kell. Sok sikert.

Tegnapelőtt lövettem a fülbevalóm. Hány hét után cserélhetem olyanra amilyenre akarom? és meddig kell mozgatni meg kenegetni? és mivel kell (kencézni)? és mi van akkor ha esetleg nem kenegetném csak mozgatnám?

Legjobb válasz: 4-6hét. eddig hha mozgatod,kenegeted akk semmi baja nem lesz,bár én csak akkor szoktam kenni,hha begyullad..forgatni meg az elsõ cseréig (bár am sztem nem kell addig) -7fülcsim van-

4-6hét. eddig hha mozgatod, kenegeted akk semmi baja nem lesz, bár én csak akkor szoktam kenni, hha begyullad..forgatni meg az elsõ cseréig (bár am sztem nem kell addig) -7fülcsim van-
en 1nap mulva kicsereltem es egy het mulva mar tagitottam. nem kentem semmivel csak alkohollal

Fityamaszűkületi műtét utáni teendők? Mikor kell kötést cserélni? Mikortól kell kenegetni? Ti kézzel vagy fültisztító pálcikával kenitek?

Pénteken volt a fitymasz?kületi m?tétem, szombaton kötéscsere majd hazaengedtek. Elvileg nemlesz varratszedés, mert "magától kies?" kötést használtak. F/20

Legjobb válasz: Msn-n már megbeszéltem az érintettel, de itt a válasz mindenkinek: 1-2 nap után kell kötést cserélni, ha nem vérzik, vagy szivárog, nem kell újra bekötni, Ajánlatos a kamillás áztatás (gyulladáscsökkentés), illetve duzzanat esetén a hideg kamillás borogatás. A sebgyógyulást Neogranormon kenõccsel lehet elõsegíteni.

Msn-n már megbeszéltem az érintettel, de itt a válasz mindenkinek: 1-2 nap után kell kötést cserélni, ha nem vérzik, vagy szivárog, nem kell újra bekötni, Ajánlatos a kamillás áztatás (gyulladáscsökkentés), illetve duzzanat esetén a hideg kamillás borogatás. A sebgyógyulást Neogranormon kenõccsel lehet elõsegíteni.
A kérdező hozzászólása: Fucidin kenõcs is hatásos, bár azt csak receptre adják, 1136 Ft.

Mikor kell elkezdeni kenegetni a mellbimbót védőkrémmel? Még szülés előtt?

Javasolnátok nekem melyiket érdemes venni, hallottam, hogy van olyan amit nem is kell lemosni. 34hkm

Legjobb válasz: Garmastan a legjobb, de azt le kell mosni. Úgy emlékszem, hogy az aventet nem kell lemosni. Ami nem jó, az a hámosító krém, mint pl a neogranormon, mert vastag "heget" csinál a bimbón, ami aztán könnyebben reped. Én csak szülés után használtam. Az elsõ igazi szopi után már ki is sebesedett, akkor vettem elõ.

Garmastan a legjobb, de azt le kell mosni. Úgy emlékszem, hogy az aventet nem kell lemosni. Ami nem jó, az a hámosító krém, mint pl a neogranormon, mert vastag "heget" csinál a bimbón, ami aztán könnyebben reped. Én csak szülés után használtam. Az elsõ igazi szopi után már ki is sebesedett, akkor vettem elõ.
medela pureLan. Nagyon jó, és gyorsan gyógyít. Ráérsz kenni az elsõ szoptatás után, addig felesleges.
DM-Babylove - nem kell lemosni. Ráérsz szülés után használni. Nekem nem is kellett, mert nem repedt a mellbimbóm, nem is fájt, pedig szopizott rendesen és sokat a babám.
egyetlen egyszer kentem be garmastan-nal, de felesleges volt kidobni érte több mint 1000 Ft-ot. majd ha kell tényleg, ráérsz beszerezni. ha elsõ pár nap berepedezne megteszi bármilyen nem csípõs krém addig, míg meg nem tudod venni!
Én vettem Aventot, és mellé használtam Bepantent! Egyiket sem kell lemosni, és én már szülés után elkezdtem kenegetni, mert az elsõ nap sikerült a lányomnak vérhólyagot szívnia a mellbimbómra!

Konkrétan mimet is kell kenegetnem, ha a barátnőmnek gombás fertőzése van?

Batrafen krémet írt fel mindkett?nknek a doki, de nem tudom, hogy csak a hímvessz?t, vagy a herémet is kell kenni.

Legjobb válasz: Most elvileg azt mondtad, hogy végülis az egészet.. Akkor, hogy érted mégis, hogy de nem kell az egészet?:D

A kérdező hozzászólása: Most elvileg azt mondtad, hogy végülis az egészet.. Akkor, hogy érted mégis, hogy de nem kell az egészet?:D
Mivel azokon a helyeken alakul ki a gomba, ahol a bõr összeér, így elég a hajlatoknál bekenni. Makkodnál, combodnál, a herék alatt, szóval tényléeg ott ahol bõrfelületek érnek össze. Hogyan kell alkalmazni a Batrafen krémet? A bõrgombásodás rendszerint nem gyógyul meg magától. Ha a megbetegedett bõrfelületet nem kezelik, a megbetegedés egyre nagyobb felületre terjedhet ki. A Batrafen krém alkalmazásakor - ha a kezelõorvos másképp nem rendeli - az alábbi adagolási rend az irányadó: A krémet naponta 2-szer a megbetegedett bõrfelületre kell felvinni, majd könnyedén bedörzsölni és száradni hagyni. Legmegfelelõbb a kezelést mosakodás, zuhanyozás, ill. fürdés után végezni. Így a krémet nem távolítja el rögtön a víz, és elegendõen hosszú ideig fejtheti ki hatását.
A legjobb ha a péniszedet is meg felette is bekend és a heréket is a pénisz alatt, de nem kell az egészet.

Kell kenegetni a baba arcát valamilyen krémmel a nap és a szél miatt? Mit használtok?

Legjobb válasz: Majd ha hideg szél lesz õsszel6télen, akkor valami védõkrémmel.

Majd ha hideg szél lesz õsszel6télen, akkor valami védõkrémmel.
Én most vettem a dm-ben saját márkás arckrémet, nagyon jó. 4-500ft körül van.

Mikor kell elkezdeni kenegetni a pocakot meg esetleg a ciciket a terhessegi csikok elkerulese vegett?

18+5 hetes mamo

Legjobb válasz: Én is kb. a 18. hétõl kezdtem el kenni. Csináltattam bartánõmmel a patikában E és C vitamin alapú krémet, a legtöbb terhességi krémnek is ez az alapja. Most 24 hetes vagyok,nõl a pocim, de eddig nincs gond! üdv: 24 hetes ikermami

Én is kb. a 18. hétõl kezdtem el kenni. Csináltattam bartánõmmel a patikában E és C vitamin alapú krémet, a legtöbb terhességi krémnek is ez az alapja. Most 24 hetes vagyok, nõl a pocim, de eddig nincs gond! üdv: 24 hetes ikermami
Én kb a 8. hét óta kenem, biztos ami biztos alapon. Most 17 hetes vagyok, és rendesen nõ a hasam. Remélem nem lesz csíkos, de amúgy egyetértek az elõzõ válaszolóval, ez tiszta genetika. Ha hajlamos vagy rá, kenegetheted egész nap, akkor is csíkos leszel :( :( Hogy a lelkiismeretedet megnyugtasd, kezdd el kenni mielõbb!! Hajrá!!
Tök mindegy mikortól mivel és hányszor kened. Ugyanis ez bõrtípus függõ. Tehát genetika. Ha a bõröd olyan mint az enyém kenhetsz te rá bármit az olcsótól a drágáig akkor is szétrepedsz. Én a nyolcadik hónaptól repedtem durván és az elsõ hónaptól kentem a bõrömet. Kipróbáltam mindent, de hiába. Szóval remélem te szerencsés vagy és nem megy tönkre a bõrõd. Bár az az igazság, hogy a babucikám aki 9 hetes mindenért kárpótol, és hidegen hagy hogy milyen a bõröm, a cicim a hasam stb.. Ez nem azt jelenti, hogy igénytelen vagyok, csak úgy gondolom hogy valamit valamiért. Kaptam egy csodálatos kibabát aki egészséges is. Az hogy megrepedt a bõröm hát egye fene. Majd elhalványul. A lényeg, hogy a babucink egészséges boldog gyermek legyen. Kívánok könnyû szülést csoda szép kisbabát, és csíkmentes várandósságot! T.
En elejetol kenem, megis szetszakad a hasam :( 29 hetes vagyok, es 4 kilot hiztam, tehat nem lettem elefanit , es megis. Szoval ez tiszta genetika.
Én nem kenegetem magam még semmivel, pedig már elég nagy a pocim, de lassan én is elkezdem majd, bár igaz ha hajlamos vagyok rá, akkor kenegehetem majd..:) 20 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszokat! Szep babavarast kivanok nektek!
Én a legelejétõl kenem, 15 kg plussz idáig(37.hét), a hasamon nincs, de a mellemen saqjnos lettek csíkok, pedig ott is kentem.Érdemes a feneket, combot is kenni, én ottt elhanyagoltam, mert már eleve csíkosabb volt, most méginkább az lett.Boldog babavárást!
Én aza elejétõl kezdve olajoztam, nekem szezám olajat javasoltak-azt hittem be is válik, de a 36héttõl akkorát nõtt a hasam meg a derekam, hogy legalább 60csik van rajtam.Mint egy vadmalac úgynézek ki, a sírás kerülgetha tükörbe nézek-ezért inkább nem nézegetem.szval ez nem azon fog múlni mit kensz rá, hanem a kötõszöveted mennyire enged nyúlni.Sajna én is azt hittem rugalmas a bõröm, ráadásul mindig volt egy kis pocim azt hittem ez is segít és nem.Kend azért de ne keseregj ha szétszakadsz-én köldökig szétrepedtem..gondolhatod milyen szép.39hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!