Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell indulni (45 db)

Mikor érdemes telefonálni az apukának, hogy helyzet van? Mikor kell indulni?

Fél órája arra keltem, hogy a derekamból elindul a fájdalom a hasamhoz, egészen lentre. Még nem mondanám, hogy fáj, inkább csak kellemetlen. 12 percenként érzem ezt a fájdalom szerű valamit. Magzatvíz még nem folyt el. Az igazság az, hogy a héten már volt pár téves riasztás, nem szeretnék még egyet elkövetni. Honnan tudhatom, hogy ez már "az"? 38 hkm.

Legjobb válasz: én anno elkezdtem mérni, és nagyon menetrendszerûen jöttek a fájások, innen tudtam, hogy nemsokára indulni kell. De szokták mondani, hogy a zuhanyzás is segít, ha indulni kell, nem múlik el a fájdalom, ha pedig elmûlik, téves riasztás volt.

én anno elkezdtem mérni, és nagyon menetrendszerûen jöttek a fájások, innen tudtam, hogy nemsokára indulni kell. De szokták mondani, hogy a zuhanyzás is segít, ha indulni kell, nem múlik el a fájdalom, ha pedig elmûlik, téves riasztás volt.
Attol fugg, h apuka honnan jon. Mert ha ket ora az ut, akkor most, ha tiz perc, akkor boven varhatsz. Amugy ebbol barmi lehet. Ha majd minden fajasnal meg kell alnod egy pillanatra, megkapaszkodni, nyogni, akkor az mar az igazi. Addig csak joslo. De ebbol lehet baba reggelre is es harom het mulva is.
hogy vagy? van valami fejlemény? :) igaz én csak most kapcsolódtam be, de drukkolok, hogy rendben menjen minden!! könnyû szép szülést kívánok :)
Nem feltétlenül fog annyira fájni, hogy meg kell kapaszkodnod, meg nyögnöd! Majd ráérsz akkor nyögni, amikor 1-2 percesek lesznek, na az már fájni fog. Szerintem hívd haza apát, mert ha ezek rendes fájások, akkor bármi lehet. Lehet, hogy egész éjszaka elvajúdgatsz otthon, de lehet, hogy a 12 percesek után rögtön 5 percesek lesznek. Állj a zuhany alá, és kellemesen meleg vízzel zuhanyozz sokáig, fõleg a derekadat és a pocakot, figyeld közben a fájást, ha elmúlik, akkor csak jósló, ha nem, akkor ez már vajúdás.
bocsi *20km távolságra lakunk a kórháztól
Hogy vagy kerdezo?:)

Ha csak fájásaim vannak, mikor kell indulni a kórházba?

Mennyit kell várni? Honnan tudom, hogy ezek azok a fájások, és nem a babának van valami baja? Még korai lenne szülni, és nem is tudom, hogy mikor kell indulni a kórházba. Tegnap egy órán át voltak fájásaim, de elmúltak. Most megint érzem. Anyósom szerint be van dagadva az arcom, szval hamarosan meglesz a baba. Segítsetek kérlek, első babámat várom. Köszönöm előre is! 35+6 hkm

Legjobb válasz: A fájások nem múlnak el,hanem egyre csak erõsödnek és rendszeressé vállnak. Szerintem jóslóid vannak. Ha elfolyik a vized vagy vérzel akkor mindenképpen kell indulni.

A fájások nem múlnak el, hanem egyre csak erõsödnek és rendszeressé vállnak. Szerintem jóslóid vannak. Ha elfolyik a vized vagy vérzel akkor mindenképpen kell indulni.
a rendszerességre figyelj.és arra hogy erõsödik-e
Ha 10 percenként jönnek a fájások, és nem múlik, hanem sûrûsödik és egyre kevesebb idõ telik el két fájás közt, akkor elindulhatsz. A jelenlegi fájások lehetnek a meleg, front miatt is. Ha viszont elfolyik a vized, vagy vérzel, akkor azonnal, ahogy elõttem írták.

Mikor kell indulni a korhazba? Hany perces fajasnal, mennyi ideje tartson stb. ha fel ora autoutnyira vagyunk a korhaztol?

Elsonel elment a magzatviz es fajasom nem volt csak oxitocintol igy nem tudom mkor kellene induli.

Legjobb válasz: Ha rendszeres fájásaid vannak, ülj be egy kád jó meleg (de nem túl forró) vízbe. Ha ott nem múlnak, sõt erõsödnek, és/vagy sûrûsödnek, akkor lehet indulni. Egy fájás minimum 40-60 másodpercig tart, és az elejétõl számítva tényleg percre pontosan érkezik a következõ. Én is így csináltam, pedig mi egy órára lakunk a kórháztól. Másodjára is volt idõ áthívni a nagyszülõket a nagy lányhoz. Szép szülést Neked!

Ha rendszeres fájásaid vannak, ülj be egy kád jó meleg (de nem túl forró) vízbe. Ha ott nem múlnak, sõt erõsödnek, és/vagy sûrûsödnek, akkor lehet indulni. Egy fájás minimum 40-60 másodpercig tart, és az elejétõl számítva tényleg percre pontosan érkezik a következõ. Én is így csináltam, pedig mi egy órára lakunk a kórháztól. Másodjára is volt idõ áthívni a nagyszülõket a nagy lányhoz. Szép szülést Neked!
hát...én másképp jártam.nekem fájt a hasam délután 2-tõl, egészen egészen éjfélig-ig.elsõ terhességem lévén tapasztalatlan voltam, ezért felhívtam nõvérem, anyósom, stb.furcsállta mindenki a dolgot, mert nekem nem voltak idõszerû fájásaim, hanem megállás nélkül fájt, csak egyre erõsebben.de mivel elõzõ nap is fájt...gondoltam, elmúlik megint :) (nem tudtam azt sem, hogy jóslófájás is létezik)szóval, mikor már nagyon fájt, bementem a kórházba(éjfélkor)...épp idõben :)
Nekem rögtön 5 perces fájásokkal indult a szülés éjféltõl.Hajnali 6 ra értünk be a kórházba nekünk 40-percnyire volt a kórház.reggel 9:20 ra meg is volt a lánykám.

Császárral szülés fogadott orvos nélkül. Van tapasztalatotok? Mikor kell indulni a kórházba?

Legjobb válasz: Miután a kórházba is mehetsz vizsgálatra, így majd õk megmondják mikor lesz a mûtét. Szerintem ezt elõre le kéne beszélni. Nekem indításom volt, és megmondták mikor kell majd bemennem. Orvosom nem volt.

Miután a kórházba is mehetsz vizsgálatra, így majd õk megmondják mikor lesz a mûtét. Szerintem ezt elõre le kéne beszélni. Nekem indításom volt, és megmondták mikor kell majd bemennem. Orvosom nem volt.
Szia! Én Egyeskével 36.héttõl már pakkal mentem minden NST-re!Sosem lehet tudni!!!Mondjuk Õ 120km-re tõlünk született! Ketteskével a kiírt nap elõtt egy nappal feküdtem be. Hármaska mivel programozott volt így 4 nappal a születése elõtt be kellett feküdnöm mert nem volt szabad vajúdnom egy kicsit sem! Meg fogják mondani az idõpontot, ne aggódj! 3 császáros anyuka

Akik második vagy többedik babájukat várják és mindenórásak: tudni fogjuk, hogy mikor kell indulni szülni? Mikor szóljunk a nagy gyerkőcre vigyázónak, hogy tuti ne legyen felesleges, de ne is késő?

1 hetem van, jóslózok, nem tudom mi a természetes fájás, mert az els? baba oxitocinnal jött magzatvíz elfolyás után, mert nem volt semmi fájásom. Voltak már 15 perceseim múlt héten, 6 órán át, de nem is igazán fájt. Most meg amikor van nagyon fáj, mensiszer?+alul kitágulós/feszít?s érzés+haskeményedés és hosszú ideig tart (majdnem 1 perc), de ezek meg teljesen rendszertelenek. a nagyfiam 3 éves, nagyi 1 óra alatt tud beérni érte, párom is kb. Veletek mi a helyzet?

Legjobb válasz: 3 gyereket szültem. Nálam a fájások rendszeressége volt a tuti. Ha már kb. 1 órája 5 percenként jönnek a fájások, és egyre rosszabbak, akkor készülhetsz. Szorítok neked!!! :-)

3 gyereket szültem. Nálam a fájások rendszeressége volt a tuti. Ha már kb. 1 órája 5 percenként jönnek a fájások, és egyre rosszabbak, akkor készülhetsz. Szorítok neked!!! :-)
2. vagyok! Írj, hogy vagytok? Vagy már meg is van a baba? :)
Nekem az elsõ babánál elfolyt a magzatvizem, és csak utána rendszerezõdtek a fájások, elõtte azt hittem csak jóslók. Akkor persze rögtön megindultunk;). Most is úgy tervezzük, hogy ha elmegy a magzatvíz, vagy ha elérem az 5 perceseket, akkor megyünk. A kisfiamra a bnõm fog vigyázni (a keresztanyja), aki kisbabával van otthon. Ha éjszaka szülnénk, akkor reggelig átjön a szomszéd "néni" (54 éves), és reggel õ viszi át a kisfiamat a bnõmhöz, hogy tudjon menni munkába. Hát, meglátjuk mi lesz:P.
Lehet, hogy akárhányat szül az ember, akkor is parázik? Nekem a hatodik szülésem lesz, de egyre többet gondolok rá, mikor menjek majd. A 4.és az 5. olyan rohamosan született, ha nem lettem volna magzatvíz folyás miatt bent, biztos nem érek be még a szomszédból sem. Ha tudsz, keress valakit a közelben (házból?) aki át tud szaladni vigyázni a pici fiadra. Lehet, nem is lesz rá szükség, de legalább nyugodtabb leszel. Többedik szülésnél sokkal erõsebbek a fájások, viszont hamarabb megszületik (legalábbis nekem :) ) Drukkolok :)
A 2. babánál már annyira magabiztos voltam, persze nem estem át a felelõtlenség kategóriába. Egyáltalán nem paráztam, és nem mentem be az elsõ jóslófájásnál a kórházba, mint az elsõ szülésnél. Életemben a legszebb dicséretet a fogadott dokimtól kaptam: "Mindenkinek ilyen szuperül kellene kihordania a gyermekét, és ilyen stramm módon kellene megszülnie."
1:8 óra 2:3 óra, és nagyon örülök, hogy beértem, egy órát leskelõdtem, mert nem igazán fájt, csak kellemetlen volt, egy óra mire beértünk, meg még egy mire kint volt.
Nekem az elsõ úgy jött mint neked(magzatvíz el, semmi fájás, oxitocin)A másodiknál a 36.héttõl folyamatosan figyelgettem magam mert féltem, hogy nem fogom tudni mikor van itt az idõ.Sokszor volt, hogy 1 órán keresztül is voltak 10-7 perces fájásaim, de hírtelen azoknak vége lett.De amikor valóban beindult akkor nem hagyta csak úgy abba..és rögtön tudtam ez már az.Mindenre volt idõnk.(Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkinél így van de azért szerintem nem megy egyik pillanatról a másikra) Én is annyira izgultam emiatt és végül 10 napot túhordtam. Sok sikert és egészséget kívánok!
Szia! Nekem ugyan egy babám van de nekem rendszeresen jöttek a fájások 5-10 percenként.
Hát amiket irogatsz...lehet hamarosan babázol. 4 gyerkõc Anyuja
A kérdező hozzászólása: na ma olyan napom van (nem volt még ilyen mióta terhes agyok), mint mielõtt megjön, ingerlékeny, béna vagyok, hasogat a derekam, néha keményedek, hasmenésem van, ráz a hideg, mensisen görcsölget meg húz a hasam. Eddig volt 3 tízpercesem de nemtom...figyelgetek. Drukkoljatok!
Szia! Én is oxitocinnal szültem, 2 ujjnyira voltam már kitágulva, amikor burkot repesztettek, és semmilyen fájásom nem volt. Pozitív nst és flow miatt kerültem a szülõszobára. Szóval én is nagyon izgulok emiatt, de hasznos tanáccsal nem tudlak ellátni. Az én kisfiam 22 hónapos, én pedig 19 hetes vagyok, szóval még van idõm. Kérlek írd majd meg a tapasztalataidat, meg addig is írj, ha van kedved. Nekem egyébként szülés elõtt egy héttel jelentkeztek minimális mensi szerû "fájdalmak" - ha jól emlékszem, és pár nappal elõtte hasmenésem is volt. 37+4-re szültem. Drukkolok nektek!!! :)
A kérdező hozzászólása: és Neked mennyi idõ telt el még ezektõl a durva 1 órán át tartó 5 percesektõl? Mert nekem az elsõvel oxival onnantól hogy bekötötték 3 percesek voltak és 2 óra alatt meglett :)
A kérdező hozzászólása: aranyosak vagytok :) még egyben sajnos :) Annyira hisztis nyûgös és kedvetlen és fáradt, szerencsétlen vagyok, annyira idegesítõ társaság vagyok 4 napja saját magamnak, hogy komolyan ennél már csak jobb lehet. Most is mensis elõfájdalmak tompán, fájások ritkán és rendszertelenül, folyik az elõtejem, egész nap nagyvécézni járok, álmosan kóválygok...klassz.

Ilyen esetben mikor kell indulni?

elég fura az esetem. második gyerk?c az els?vel teljesen máshogy volt ezért nem viszonyítok.

Legjobb válasz: Ha a fájások több mint fél percig tartanak szerintem menny.Én úgy tudom a jóslók nem tartanak fél percnél tovább.

Ha a fájások több mint fél percig tartanak szerintem menny.Én úgy tudom a jóslók nem tartanak fél percnél tovább.
Aor indulj ha tobb oran keresztul olyan fajasaid vannak hogy nem tudsz beszlegetni enni inni magadba fordulsz es csak a fajasok erdekelnek. Ne aggondj nem kesel le semmit jobb a babanak es neked is otthon vajudni legalabb nem avatoznak bele mindenfele hormonnal. Csomagolj be fozz meg valamit a kovetkezo napokra a ferjednek es nezz meg egy jo filmet finom teat igyal Sok sikert szerintem ma ejjel jon a baba Irj holnap milyen volt. A masik gyereked vidd el oda aki vigyazni fog ra a szulesed alatt igy lessz idod magadra egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ, :)
Ejjel jo szulni csend van nyugalom es az ej leple vigyazz ratok.A legtobb kismama ejjel szul ez a termeszet
ha a baba megszuletik ejjel akkor nem bantja a szemet a sok feny es nyugalomban pihenhetttek kozossen. kerd a szuleszeten a tompa fenyt es a csondet kerd a koldokzsinort ne vagjak el rogton kerd a babad ott maradhasson veled. kerd beszlejenek veled csondbe es kedvessen mert stressz lassitja a vajudast.
Szia! Hogy vagy kérdezõ? Nagyon könnyû szülést kívánok Neked! Én ilyenkor mindig átérzem a kérdezõk "problémáját". Olyan jó Neked! Lennék a helyedben. Én 4 csodálatos gyermeknek adtam életet, imádtam szülni menni!!! Ez világon a legszebb dolog. Írta az egyik válaszadó, hogy amikor már csak magaddal és a fájásokkal tudsz foglalkozni, akkor van itt az idõ. Ha mosolyogni , válaszolni, netezni sincs már kedved, akkor spuri! :) Mint írtam már, nagyon könnyû szülést kívánok Neked! Írj, ha tudsz! Számolj be a Nagy eseményrõl!
Hogy vagy?
Én nem értem, miért nem tartanak bent, hogy néha rád nézzen valaki? :( Elsõ babám fog születni, és félek, hogy mi van, ha nem tudok idõben indulni és baj lesz.
A kérdező hozzászólása: sziasztok még egyben :( de holnap reggel megint amnioszkópia hátha elindít valamit fájások mindig vannak de mindig elmúlnak elõbb-utóbb...
utoirat ++a c adat nem mond semmit egy mehszaj kitagulhat es rovidulhet egy fajas alatt is akar de tarthat napokig is.
A kérdező hozzászólása: most teljesen jól vagyok, néha nyilall bele, na meg a nyákdugó folyamatosan jön .. de már elõre rettegek az éjszakától tegnap is a gondolattól hogy itt az idõ remegtem mint a kocsonya félek éjszaka szülni menni..nem tudom miért..
A mehszajna simanak kell lenni es elore kell jonni mielott elkezd tagulni ez neha napokig tarthat es faj bizony Tipikus rovid szunetek nelkuli rendszertelen es leallo fajasokat okoz. Az igazi munka kb 3 percenket egy eros fajas aminek hossza kb 60/70 sc.ezek a fajasok mar nem enyhulnek sot egyre erosebbek lesznek.amit kozben tapasztalsz az hanyas hasmenes allando vizelesi inger rosszullet es irritalt kozerzet A fajasok amik erosodnek azok a szulesi fajasok Amit most tapasztalsz azok az ugynezvezett , , latente fase, , elokeszito fajasok a mehszaj elsimul megpuhul elore jon a baba feje szepen ereszkedik le. Ebben a szkaszban el kell terelni a figyelmet valami kellemeset kell csinalni. Szemely szerint en meg kitakaritottam az egesz lakast es megfoztem egy hetre a 4. gyerekem szulese alatt ebben a szakaszban Mikor minden ablak csillogot es a fagyaszto tele volt leultem a labdara a tv ele es megneztem egy jo filmet A film vegen mar lihetgtem ugy fajt ekkor hivtam a sajat szulesznomet bmunkatarsnomet aki eljott hozzam es megvizsgalt....
sztem eljött az idõd. én 2 hete szültem és ugyanigy irtam ide mert nem tudtam eldönteni..amig tudsz ide irni, addig nyugodtan maradj otthon. én este 10-reggel 9ig itthon vajúdtam, akkor bazira fájt úgy éreztem ha akkor nem kelek fel az ágyból késõbb nem fog menni..és igy is hogy fél 10 re beértünk du 4 re lett meg , igaz elsõ baba.. próbálj meg megnyugodni és befelé figyelni, hidd el meg fogod érezni! sok szerencsét a szüléshez! :)
A kérdező hozzászólása: éjjel nem volt szünet, állandóan fájt, ezért nem tudtam induljak vagy ne.. aztán hajnaltájt enyhült amúgy a kedves szülésznõhöz írnám hogy a papírra az volt írva hogy: részben kifejtett... ezt kérdeztem a szülésznõtöl és erre mondta hogy akár már éjjel is beindulhat. a méhszájam : C : 3111, és napról napra jobb, bár a méhszáj még kicsit vaskos..
3-mas vagyok. Maga a fájás hosszára gondoltam.csak van köztük szünet.De inkább többször menny be feleslegesen mint, hogy késõ legyen.
elso vagyok en is a ma ejszakara tippelek es en is szuleszno vagyok, , nem magyarban, , . Minnel kesobb mesz annal kevesebb idot kell eltoltened a szulszoban Bemesz es jon a baba van ennel szebb dolog 15 perc meg ha 8 cm indulsz akkor sem kesel el. Ha mar nagyon nem birod a fajdalmat akkor indulj el.
A kérdező hozzászólása: az én jóslóim több órán át tartanak ! meleg víz se enyhíti.
A kérdező hozzászólása: ó a kislányom már napok óta anyukáméknál van, 2, 5 éves .. a kórház 15 perc. amúgy poén de a klinikán mondta az egyik szülésznõ mikor kérdeztem mi áll a papíron hogy : akár éjjel is beindulhat a szülés.. csak ez a gondolat hogy MIKOR INDULJUNK?? nem akarok potyára menni se de nem akarom azt se hogy a végén itthon szüljek meg, persze ha elfolyik a víz akkor uccu neki, de nem hiszem hogy ez megtörténne.. bár ki tudja.. mondom múlt éjjel is 5 perces kemény fájásaim voltak remegtem mint a kocsonya, és pár óra múlva elmúlt..
Kb hány perc, mire beérsz a kórházba?
Mi újság? Hogy vagytok?

Mikor kell indulni a kórházba?

A derekam nagyon fáj, a hasam meg úgy fáj mint mikor sokáig nem eszik az ember és össze sz?kül a gyomra!valamint a szemérem csontom feszül és lefele a combomba áramlik a fájdalom!-de egyik sem elviselhetetlen. és egyik sem olyan fájás mint amiket írnak, hogy olyannak kell lennie! 2 nap és betöltöm a 41 hetemet!

Legjobb válasz: nem, nem én vagyok!:) eltudnád küldeni azt a kérdést? mert én nem találom? elolvasnám a válaszait!

A kérdező hozzászólása: am én is folyamatosan tágulok, úgy hogy igazából észre sem veszem! ma épp mondta az orvos h szerinte a hétvégén meglesz!:) :)
Szerintem zuhanyozz le és szólj a kedves apa jelöltnek, hogy irány a kórház :o) Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: nem, nem én vagyok!:) eltudnád küldeni azt a kérdést? mert én nem találom? elolvasnám a válaszait!
Mi újság?
drukkolok! mi hétfõre vagyunk kiírva
A kérdező hozzászólása: Megírom!:) köszi:) :)
Könnyû, gyors szülést neked!
Könnyû szülést kívánok! És írj majd ha megszületett a babó:)
utolsó vagyok, meg az aki azt hitte hogy az 5 órási iro vagy!nagyon izgi irj h mivan!
A kérdező hozzászólása: Köszi!én is nektek!:)
Ha percekben is mérni tudod már a fájásokat, akkor menj be a kórházba! Vagy menj be most, az orvos biztos megvizsgál...
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) szóltam már neki, most itt kérdezgeti mikor induljunk?:) olyan kis édes:) :) egyik ismerõsöm a szülészeten dolgozik- felhívtam, azt mondta ha ennél erõsebben fáj akkor induljunk, nem baj ha nem tudom percekben mérni. vettem forró fürdõt is, nem múlt el rá! szóval most izgulok hogy mikor erõsödik!:) :)
Mikor én vajúdtam volt mellettem egy másik leendõ anyuka, folyamatosan tágult, de nem érzett extra fájdalmat inkább csak hasfeszülést, de az néha közel egy percig tartott neki. 7 centis táguláskor kapot oxit, burkot repesztettek akkor jöttek meg az érezhetõ fájások, 1 óra múlva meglett a babója. Azt mondták neki ha képes rá gugoljon le, mert az segíti a babát elõre és a fájások is intenzívebbek lehetnek. Szerintem menjetek be. Könnyû szülést és gratulálok a babóhoz.
nem te vagy aki irt már ki 5 órakor is ilyen panaszokkal posztolt? ha te vagy sztem hívd fel a dokid!
A kérdező hozzászólása: Viszont a hasam folyamatosan keményedik!ezt tudom is mérni! mást nem!a hasam alja fáj nagyon menni is alig tudok, de csak fáj és nem görcsöl! elsõ baba és nagyon tanácstalan vagyok!:(
10 perces fájásoknál azonnal! Nem mindenkinél olyan, mint ahogy gondolják. Bár az elsõ babák elvileg sokáig készülõdnek, ne késlekedj, inkább menj be. Lehet más gond is a babával, ha már idõ van!
Nekem az egész szülés alatt csak keménydegtt sa pocim.

Mikor kell indulni a kórházba?

25 km-re lakunk a kórháztól. A család ment?t akar majd hívni, de én nem akarom. Ment? vagy kocsi?

Legjobb válasz: Attól függ mekkora a babád. Nekem azt mondta a doki,hogy eszembe ne jusson kocsival menni.Pedig csak 10km. Kis babám volt s azért. (2600gr és 50cm lett) A mentõ tud sietni,átmenni a piroson de a kocsi? Az nem... Vagyis tud de megbüntetnek érte. Errõl mondjuk volt porontyon egy szüléssztori(most hiába keresem nem lelem) hogy a család kocsival ment,megállította a rendõr hogy miért megy gyorsan.Mondták hogy szülni mennek,igy a rendõr autó a Thököly úton beállt elé és ninózva kisérte be õket. Én nem vállalnám be a kocsival menést:) Biztos ami biztos kérdezd meg a dokidat:)(Nekünk nincs is kocsink,csak anyumnak,igy maradtz a mentõ aki 5perc alatt ott volt)Persze szóltunk mellette anyunak is aki rögtön a kórházba jött.

Attól függ mekkora a babád. Nekem azt mondta a doki, hogy eszembe ne jusson kocsival menni.Pedig csak 10km. Kis babám volt s azért. (2600gr és 50cm lett) A mentõ tud sietni, átmenni a piroson de a kocsi? Az nem... Vagyis tud de megbüntetnek érte. Errõl mondjuk volt porontyon egy szüléssztori(most hiába keresem nem lelem) hogy a család kocsival ment, megállította a rendõr hogy miért megy gyorsan.Mondták hogy szülni mennek, igy a rendõr autó a Thököly úton beállt elé és ninózva kisérte be õket. Én nem vállalnám be a kocsival menést:) Biztos ami biztos kérdezd meg a dokidat:) (Nekünk nincs is kocsink, csak anyumnak, igy maradtz a mentõ aki 5perc alatt ott volt)Persze szóltunk mellette anyunak is aki rögtön a kórházba jött.
Offolok! Ezt a szorit megkönnyeztem:) (rendõröset...) Minden jót nektek lányok! Könnyû szülést mindenkinek!:) Üdv 31 hetes pocis
10 km meg lehet csinálni autóval is, 30nál már erõsen gondolkodok, ha a doki úgy mondja, hogy inkább mentõt javasol.Rossz a példa. Egyébként az a filmekben nagy klasszikus, hogy már félig kint a gyerek és száguldozik az autóval a leendõ apa 140-nel. Amikor elfolyik a magzatvíz , szépen lassan lehet készülõdni, vagy 10-15 perces fájásoknál.
Elõzõ vagyok: 4750 gramm és 62 cm volt a lányom újszülött súlya. Tehát nagy babát is lehet rohamosan szülni elsõ alkalomra. A családban senki nem szült ilyen gyorsan, anyukámnak is a legrövidebb szülése 5 óra volt. Azóta megszületett a második lányom is, 22 óra vajúdással (indított) 4980 gramm és 59 centi.
Kocsi!! Mentõt nehogy. 2 okból. 1: nem rohamkocsi szülésnél, úgyhogy nem fog odaérni 15 perc alatt, lehet az 2 óra is 2. kevés a mentõautó, és pl. egy autóbaleset vagy ilyesmi jóval nagyobb elõnyt kap, mint egy vajúdó kismama. 25km nem olyan nagy táv. Vagy a párodat kérd meg vagy a szomszédot vagy nagyon közel lakó rokont, hogy "legyen kéznél". Nyugi, ilyenkor senki sem hepciáskodik, ha menni kell, menni kell....
A férjem aki mentõs, azt mondta, hogy mivel a szülés sürgõsségi hívás, a legközelebbi helyre viszik a kismamát. Sajnos ez nem kívánságmûsor, mert pár percen is sok múlhat. pl. Pakson ha kimennek valakihez, hiába mondja azt hogy de Bonyhádon van a fogadott orvos meg kórház, Szekszárdra kell menni mert az az elõírás. Szekszárdról aztán a kismama továbbmehet Bonyhádra ha nincs semmi probléma, és az orvosok is beleegyeznek (és ha akar.) Régen amíg betegszállítás is volt, lehet hogy másképp volt, és mivel az OMSZ országos, lehetnek eltérések, bár ezt nem hinném, a sürgõsség az sürgõsség Mátészalkán meg Kecskeméten is:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
NEm az vagyok, de engem a körzeti kóórházba akartak vinni s mondtam hogy hol van dokim akkor oda vittek.BEszóltak a központba (kórházba)megnézték a leleteimet és csodálkoztak hogy miért megyek most.Ráér az reggel is. De mondtuk hogy Salbutamolt ettem a 30.héttõl, meg kis sulyú baba. S miután bevittek 5órára már a szülõszobán voltam. Páromhoz meg(mint kiderült majdnem meghalt) nem akart kijönni a mentõs mert nem hitte el.Azt hitte kamuzok:(
Bocsi Utolsó! A mentõ az általam választott kórházba is bevinne az orvosomhoz vagy csak a körzeti kórházba?
Ja, és ne agyalj azon, hogy hány kocsijuk van és melyik mennyire foglalt. A szomszéd körzetekbõl is küldhetnek kocsit, a sofõrök iszonyú jól vezetnek és baromi gyorsak, ha kell (folyamatosan vizsgáznak, ha jól tudom.) Azt majd beosztják õk maguk között, illetve az irányítás, hogy honnan ér oda kocsi leghamarabb, még ha nagyobb baleset is van a környéken, hidd el, megoldják. Egy szüléshez nem is mindig kell orvos a mentõben, a mentõápolóknak is nagy a szaktudásuk (néha megdöbbenek hogy mennyire, mert én is eü-s vagyok, de feleannyit se érek mint õk..) Úgyhogy szerintem ne aggódj:)
Kocsival megyek 50 km-re. Egy rövid szülés is általában 2-3 óra. Kivétel, ha komplikáció van. Viszont bízom a jó orvosomban. 38 és fél hetes km. Szép szülést mindenkinek!
A mentõ biztonságosabb, és higiénikusabb több szempontból. Ott vannak orvosok, akik ha útközben születne a baba segítsenek, a kocsiban pedig csak rángatózól, és ettõl csak rosszabb lesz a vajjúdás. Én a mentõt választanám. Nem kellene parkolóhelyet keresni :)

Valójában mi számít olyan fájásnak, amivel el kell indulni a kórházba?

Tegnap éjjel menstruációs görcsökre ébredtem, úgy hogy fájt és görcsölt az alhasam30 másodpercig kb,majd elmúlt, majd ismét görcsölt-fájt, azonban rendszertelen id?közönként, mint 5-8-10-5 percek. Ez 3 órán keresztül tartott. Fura mert százszor elolvastam már h mi is számít induló oknak, de most mégis megzavarodtam. Nálatok hogy volt ez?

Legjobb válasz: Ha a kórház a közelben van,(ha ott a városban, ahol laksz) elég, ha akkor indulsz amikor már nem bírod a fájdalmat. Ez kb az 5 perces fájásoknál már így van. Ha messzebb van a kórház, akkor hamarabb kell indulnod. A lényeg az, hogy amíg azon töprengsz, hogy itt van-e az idõ, addig nyugodtan maradj otthon... A szülési fájdalmak összetéveszthetetlenek - és még az elsõ, nem igazán erõs fájások is fájnak, nem úgy mint a menstruáció. Egy 2 gyermekes anyuka

Ha a kórház a közelben van, (ha ott a városban, ahol laksz) elég, ha akkor indulsz amikor már nem bírod a fájdalmat. Ez kb az 5 perces fájásoknál már így van. Ha messzebb van a kórház, akkor hamarabb kell indulnod. A lényeg az, hogy amíg azon töprengsz, hogy itt van-e az idõ, addig nyugodtan maradj otthon... A szülési fájdalmak összetéveszthetetlenek - és még az elsõ, nem igazán erõs fájások is fájnak, nem úgy mint a menstruáció. Egy 2 gyermekes anyuka
Szerintem is meg fogod érezni mikor kell elindulni. A távolság is számít, mi 40km-re laktunk, és a doki azt mondta rendszeres 5 perces fájásoknál menjünk. Hogy elég lett volna-e azt nem tudom, mert túlhordtam és be kellett feküdnöm.
Nos, ez attól is függ, hogy milyen idõs kismama vagy. Ugyanis, ha még nincs itt a szülés ideje, akkor semmiképp nem árt megmutatni magad egy orvosnak, ha bármilyen fájdalmat érzel, ami nem a pocak növekedésébõl adódik. Amennyiben itt az ideje a szülésnek, akkor arra az egyre figyelj, hogy rendszeres fájásoknál, ha már elérik a kb. 5 perces idõket, akkor indulhatsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! 39+4
Én pontosan ugyan így voltam mint Te. Nem tudtam hogy induljak-e vagy sem, mivel egyáltalán semmi rendszer nem volt a fájásokban. hol 5 percenként, hol 7 hol 3 percenként jöttek össze-vissza. Én akkor be is mentem a kórházba, és kiderült hogy 2 ujjnyira tág voltam... 6 óra múlva már kezemben volt a fiam. Nem gondoltam volna hogy szülés lesz belõle még a kórházba vezetõ út alatt sem, mert vártam a rendszeres fájásokra amik nem jöttek.... azért indultunk el mert már elég rendesen fájt. Szóval nem mindenkinek rendszeres (gondolom nem vagyok ezzel egyedül!!!!)

Kémiai számolásoknál mikor van az hogy ki lehet indulni bármiből és mikor kell számolgatni? Például ennél a feladatnél én elkezdtem számolni közben ki lehetett volna indulni abból hogy az egyik 5 a másik 1 g

Nátrium-hidroxid és nátrium-klorid 5:1 tömegarányú keverékéből 2,50 dm3 oldatot készítünk. A készített oldat pH-ja 12,0. Ar(H) = 1,00, Ar(O) = 16,0, Ar(Na) = 23,0, Ar(Cl) = 35,5 a) Mi a keverék tömeg%-os összetétele?

Legjobb válasz: Gondolom az OLDAT tömegszázalékos összetétele a kérdés. Ahhoz viszont tudni kéne, mennyi az oldott anyag. A pH-ból vissza lehet következtetni, mennyi az OH- koncentrációja, azt vissza lehet számolni tömegszázalékra, bár nem egyszerû, mivel az oldat tömegébe a NaCl is belejátszik. Ha pH 12, akkor a pOH 2, azaz 0,01 mol OH- van egy köbdeciben. Ötödennyi, azaz 0,002 mol kloridion, és 6/5-ször ennyi nátriumion. Ha feltesszük, hogy ezek nulla tárfogatúak (ha-ha, node amúgy azt is elhallgattuk, hogy hány fokos az az oldat, mert a pH hõmérsékletfüggõ - nõ ugye a vízionszorzat...) akkor a tömegüket hozzáadjuk az egy kilóhoz, ez lesz az aránypár teteje. Hogyaszondja, hogy ha Ar(NaOH)*0,01g oldott anyag van 1024*g oldatban akkor X g oldott anyag van 100g oldatban. (*nyilván nem számoltam ki, csak beírtam)

Gondolom az OLDAT tömegszázalékos összetétele a kérdés. Ahhoz viszont tudni kéne, mennyi az oldott anyag. A pH-ból vissza lehet következtetni, mennyi az OH- koncentrációja, azt vissza lehet számolni tömegszázalékra, bár nem egyszerû, mivel az oldat tömegébe a NaCl is belejátszik. Ha pH 12, akkor a pOH 2, azaz 0, 01 mol OH- van egy köbdeciben. Ötödennyi, azaz 0, 002 mol kloridion, és 6/5-ször ennyi nátriumion. Ha feltesszük, hogy ezek nulla tárfogatúak (ha-ha, node amúgy azt is elhallgattuk, hogy hány fokos az az oldat, mert a pH hõmérsékletfüggõ - nõ ugye a vízionszorzat...) akkor a tömegüket hozzáadjuk az egy kilóhoz, ez lesz az aránypár teteje. Hogyaszondja, hogy ha Ar(NaOH)*0, 01g oldott anyag van 1024*g oldatban akkor X g oldott anyag van 100g oldatban. (*nyilván nem számoltam ki, csak beírtam)
Én egy kicsit egyszerûbben gondolom. A pH 12, vagyis a pOH 2, tehát a NaOH koncentráció 0, 01 mol/dm3 2, 5 dm3 oldatban ennek 2, 5 szerese, vagyis 0, 025 mol, ez NaOH esetében 40x 0, 025 =1g, tehát 5 g NaClból és 1g NaOH ból készült az oldat. Remélem a megoldásban is ez van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez van!
Pedig a kérdés - hogy mennyi a keverék tömeg%-os összetétele - ezzel nincs megválaszolva...
A kérdező hozzászólása: De a kérdés megválaszolásához ez a lényeg és innen meg tudom csinálni.
Akkor lécci ide is írd le, hogy hogyan derül ki ebbõl, hogy 100g oldatban hány g oldott anyag van!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!