Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell ha az (2347 db)

Mit illik egy temetésre vinnem, vagy mit kell, ha az elhunytat már fél éve nem láttam, de volt barátom? 14/L

Virág, koszorú, mécses? Valami más? És ha számít..milyen színben?

Legjobb válasz: Virágcsokor és fehér vagy valamilyen halványszín.(Nem kell nagynak lennie.)

Virágcsokor és fehér vagy valamilyen halványszín.(Nem kell nagynak lennie.)
hát...mivel már rég nem láttad, és nem is túl közeli, nem szoktak túl nagy koszorúkat köttetni..mondjuk szerintem egy kis(tényleg pici!!) körkoszorú szebben mutat mint a virág..és tartósabb is lehet ilyen melegben..vagy nem tudom...ezek gyakran olyan árban vannak mint egy szebb csokor.szerintem is valamilyen halvány virágból
kis fehér virág, koszorú esetleg volt osztálytárs? biztos fiatal volt nagyon...ha szabad kérdeznem mi volt a baja, beteg volt, vagy baleset történt? részvétem ha barát, akkor gondolom közel állt hozzá(egy kommentezõnek írom)
szerintem egy száll fehér virág (pl rózsa- az nagyon szép) teljesen elég. Neked nem közeli hozzátartozód, mécsest koszorút mások szoktak hozni...
elõzõ válaszoló vagyok, a gyerekeknek fehéret szoktak, elég tartós virág a szekfû és a gerbera, ha igazi virágot szeretnél vinni, meg elõbbit szokás is temetõkbe vinni. a koszorú az persze mûvirágból szokás, elég egy ksiebb méret is. Nem rég hunyhatott el, ham ost lesz csak a temetés, hogyhogy nem láttad olyan régen? Azért halottak napján is illik megemlékezni rá, akkoris ha nem mész ki a temetõbe, de otthon is akár egy gyertyát gyújtasz az emlékéért. De persze tényleg ha közelállt hozzád csak akkor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Autóbalesetben halt meg, még csak 15 éves volt:( Pár hónapja messzire költöztünk egymástól, ezért nem találkoztunk, de úgyahogy tartottuk a kapcsolatot.

Csecsemõnek lakcímkártya igényléshez mi kell, ha az elsõt elhagytuk?

Bárki kikérheti, vagy csak a szülõk?

Legjobb válasz: Szia! A lakcímbejelentõ-lap kitöltve (okmányirodában beszerezhetõ), születési anyakönyvi kivonat + Te lakcímkártyád és személyid.

Szia! A lakcímbejelentõ-lap kitöltve (okmányirodában beszerezhetõ), születési anyakönyvi kivonat + Te lakcímkártyád és személyid.

Mit kell vinnem az oepnek pontosan ha szülési szabadségot (tgyást) szertnék igényelni szülés előtt?

Jelenleg táppénzen vagyok amit a könyvel?m intéz(nemintéz) ezért kezembe akarom venni legalább a tgyás ügyintézését.

Legjobb válasz: Interneten lehet letölteni nyomtatványt. Pótlapokat is kell tölteni. De ha bemész a tb-hez (ha pesti vagy a teve utcába), akkor ott kérhetsz egy eredeti nyomtatványt. Szerintem ezt jobban szeretik. Azt neked és a munkahelyednek kell kitölteni. Visszaviszed és legyen nálad személyi, lakcímbejelentõ. Én szülés után indítottam ,akkor kellettek papírok a kórházból ,születési anyakönyvi kivonat, gyerek tajszáma stb. Szerintem szülés elõtt vinni kell igazolást a dokitól, hogy mikor fogsz szülni, esetleg a terhes kiskönyvedet is. Azért keres rá neten is, ott is szokták írni, mi kell hozzá.Meg ha kérsz eredeti nyomtatványt, ott is megkérdezheted. Nem tudom segítettem-e.

Interneten lehet letölteni nyomtatványt. Pótlapokat is kell tölteni. De ha bemész a tb-hez (ha pesti vagy a teve utcába), akkor ott kérhetsz egy eredeti nyomtatványt. Szerintem ezt jobban szeretik. Azt neked és a munkahelyednek kell kitölteni. Visszaviszed és legyen nálad személyi, lakcímbejelentõ. Én szülés után indítottam , akkor kellettek papírok a kórházból , születési anyakönyvi kivonat, gyerek tajszáma stb. Szerintem szülés elõtt vinni kell igazolást a dokitól, hogy mikor fogsz szülni, esetleg a terhes kiskönyvedet is. Azért keres rá neten is, ott is szokták írni, mi kell hozzá.Meg ha kérsz eredeti nyomtatványt, ott is megkérdezheted. Nem tudom segítettem-e.


Mennyit kell "számolni" egy szülésre? Érdemes/kell szülésznőt is fogadni? Muszáj hogy legyen 'orvosom', vagy ha bemegyek mikor kell, akkor az ügyeletessel szülök?

még csak gondolkodunk a babán, de nem tudom, hogy mégis körülbelül mennyibe kerülne egy szülés...van különbség a császár és a rendes közt? A vizsgálatoknak meg van szabva az ára, vagy csak úgy adtok? Azt is lehet, hogy vizsgálatokon meg semmikor nem adok, csak szülés után egy nagyobb összeget (ha ugyan az lesz az orvos végig) A szülésznőnek mi a feladata? Mire jó? Érdemes fogadni? MIt csinál tulajdonképpen? Neki mennyi pénzt kell adni?? H pl. eljárok vizsgálatra egy dokihoz, de szülni csak bemegyek egy kórházba, akkor mondhatom, hogy nincs orvosom, és akkor jön az ügyeletes? Érdemes orvost fogadni?

Legjobb válasz: Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm

Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm
Az én dokim 7 ezret kért alkalmanként, szülésért 80-at kapott!
Ez nagyban szül attól, hogy hol szülsz. Pesten sokkal drágább minden. Én fõorvosnál szülök, aki alkalmanként 6000-et kér (ha kenetet, rákszûrést vesz, akkor 7000-et), nem mondja meg mennyit kér a szülésért, annyit adsz amennyit bírsz. Fogadtam szülésznõt, ami nagyon hasznos, hiszen a 36. héttõl minden intéz. Sehol nem kell várakoznom, NST, vérvétel , UH-k gyorsan mennek. Neki 20000-et adunk, mert annyit szokás. Az biztos, hogy szülésznõ segít a legtöbbet a szülésnél. 38hkm
Ja, azt nem írtam, hogy vidéki kórházban szülök.
Szia! Az teljesen egyénfüggõ dolog. Én csak a magam "helyzetét+ írom le. Én direkt nem akartam magándokit, sztk-bamnetem. Úgy voltam vele, a vizsgálatokat neki is kötelezõ elvégeznie. jó, volt hogy 1, 5 órát is ott vártam, meg elküldött máshova uh-ra, de kibírható. Ez a doki (mint egyébként sokan) máshol is "rendel" (kórház), hát oda mentem szülni. Ügyeletesnél mindkétszer. Hozzáteszem -szerintem- nagyon nagy szerencsém volt, mert az elsõ babával jó dokit fogtam ki, a 2-nál meg szuper szülésznõt. Sokan nagyon "megbíznak" az orvosukban, és magánrendelésre járnak, ezzel sincsen semmi gond, de én szerintem szülésznõt még mindig érdemesebb fogadni (ha lehet), mert a "munka" nagy része a kismamán kívül az övé.Akinek meg elég pénze van, fogadhat dokit is meg szülésznõt is. Árakról nem tudok írni, mert nem értek egyet azzal, hogy a dokik -bár jobb körülmények vannak egy magánrendelésen, az tény- de havonta 6-10.000 forintot kérnek el a kismamáktól. (De hangsúlyozom mégegyszer, semmi bajom azokkal, akik magánrendelésre járnak!!)
Az orvosom alkalmanként a vizsgálatoknál 5000Ft-ot kért, a szülésért azt mondta, amennyit gondolunk. Végül csak akkorra ért be, amikor már a gyerkõc kibújt. A kedvességéért a 6 hetes kontrollon kapott 15 ezret. A szülésznõ nagyon kedves volt, a doki ajánlotta, hogy õt válasszuk, 32 hetesen "fogadtuk" fel. Õ is azt mondta, annyit adjunk, amennyit gondolunk. Nem tudom, mi lett volna velem a segítsége nélkül. A kórházban, ahol szültünk, hallottuk, hogy 20-30 ezret szoktak adni a szülésznõknek, õ 40-et kapott.
Én vidéken szültem, a dokinál egy magánrendelés 10.000.- Ft a szülésre 80.000.-et adtunk neki. Volt szülésznõm is, akit már régóta ismerek, neki 20e ft-ot adtunk. Nekem elég komplikált volt a terhességem és a szülésnél is voltak komoly komplikációk, de hála a dokinak végül minden ok lett. Így nekem megérte bõven azt a 80e-et. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ügyeletes orvosnál kell sürgõsen császározni, akkor megmaradt volna a méhem.

Mikor kell megfizetni az örökösödési illetéket? A hagyatéki tárgyalás után már vagy ha ráér, ha ténylegesen megkaptam az örökségemet? (egy fél ház az enyém és sajnos el kell adnunk, mert egyikünknek sincs készpénze).

Legjobb válasz: A közjegyzõi díjat a hagyatéki tárgyalás elõtt kell kifizetni.Addig amíg nincs rendezve a közjegyzõ nem is foglalkozik veled.(tudom mi is így jártunk) Az örökösödési illetéket a hagyaték után kell fizetni,amikor már tudni mennyit is örökölt az illetõ.Ha túl sok kérhetsz részletfizetést.

A közjegyzõi díjat a hagyatéki tárgyalás elõtt kell kifizetni.Addig amíg nincs rendezve a közjegyzõ nem is foglalkozik veled.(tudom mi is így jártunk) Az örökösödési illetéket a hagyaték után kell fizetni, amikor már tudni mennyit is örökölt az illetõ.Ha túl sok kérhetsz részletfizetést.
Nem.Van egy befizetési határidõ.Ha jól emlékszem 30 nap.De írni kell részletfizetési kérelmet.Míg elbírálják, és többnyire el is fogadják addigra talán el is adjátok a házat.Akkor akár egy összegben is rendezitek.De ha nem tudjátok eladni, akkor meg havi törlesztéssel fizettek, így legalább nincs kamat, meg késedelmi díj. Vagy írjatok úgy kérelmet, hogy addig várjanak amíg el nem adtátok a házat.(csak hát ez rizikós, mert vagy sikerül vagy nem)
A kérdező hozzászólása: Milyen egyéb fizetnivalóm lesz még? A közjegyzõi díj 70.000 Ft lesz, ez már benne van az idézésben. :(
És még kérdés, hogy mennyi idõ alatt sikerül eladni..
A kérdező hozzászólása: Akkor így nem annyira drámai a helyzet. Azt hittem, hogy a teljes árból kell adóznom 16 %-ot, mert ugye ez is valamilyen jövedelem. Plusz van ugye a közjegyzõi díj, az illeték és sok utazás, hiszen az ország másik végén lakom, mint ahol az örökölt kicsi ház van.
Igen, így van.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem értem. Tehát ha pl. 1 milliót állapítanak meg és én 1.2 millióért adom el a részemet, akkor csak a 200 ezer után kell adóznom?
Adózni kell az eladás és a hagyatékin megállapított (részedre vonatkozó) forgalmi érték különbözete után, tehát nem a teljes eladási értékkel számolva. Nekem pl. nem kellett adóznom, mert magasabb értéket állapítottak meg a hagyatékin, mint amennyiért eladtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Hát van egy kis lakásom, azt szeretném belõle felújítani, de így gondolom adóznom kell. :( Hány bõrt húznak le....
Adózni kell ha eladjátok, de csak akkor ha ne fektettek be szintén házvásárlásba a pénzt.(azért kell adózni mert az eladás jövedelemkiegészítésnek számít)
A kérdező hozzászólása: Ha sikerül eladnunk a házat, akkor szja is van, ugye? Köszönöm a segítõ válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Nem egyenesági vagyok, tehát tudom, hogy van illeték, a mértékét is tudom. Csak befizetni nem tudom :(
(Az örökösödési illeték és az adó két külön dolog.) Öröklési illetéket egyenesági rokonok között 20 millió értékhatárig eltörölték.
Szerintem nincs örökösödési illeték. Legalábbis nekünk nem kellett fizetni. Azt mondta a közjegyzõ, hogy ha eladjuk a házat 5 éven belül, magasabb áron, mint amire felbecsülték, akkor a különbözet után kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Tehát ráér addig, amíg eladjuk a kisházat?
A kérdező hozzászólása: Na igen.

Ha veszek egy autót akkor miket kell fizetnem az árán kívül? Ha eladom akkor mik a levonások mekkorák? Hogy mûködik az egésznek a folyamata?

Legjobb válasz: Eladod, azaz írtok egy papírt (letölthetõ a netrõl), átadja a pénzt, te meg a kulcsokat, majd a letöltött papír egyik darabját leadod az okmányirodában, jelezve, hogy eladtad. A vevõ is megteszi ugyanazt. A vevõnek továbbá be kell fizetnie az illetéket, ami olyan 40 ezer Ft, az errõl szóló csekkel tud majd forgalmit csináltatni. Tehát neked nem kell semmit fizetni, ha eladod.

Eladod, azaz írtok egy papírt (letölthetõ a netrõl), átadja a pénzt, te meg a kulcsokat, majd a letöltött papír egyik darabját leadod az okmányirodában, jelezve, hogy eladtad. A vevõ is megteszi ugyanazt. A vevõnek továbbá be kell fizetnie az illetéket, ami olyan 40 ezer Ft, az errõl szóló csekkel tud majd forgalmit csináltatni. Tehát neked nem kell semmit fizetni, ha eladod.

Mit kell csinálni az orchideával, ha ledobja a virágokat?

Hallottam olyat, hogy le kell vágni a szárát lentr?l az els? elvirágzott "szem alatt", hallottam olyat is, hogy nem kell levágni! Továbbá orchidea "földet"(kérget, mohát), tehát ezt így egy csomagolásban árulják-e? Mennyi? Milyen gyakran kell átültetni? Valamint olyat is hallottam, hogy átültetéskor kell vágni kell kb 2cm-t le az alsó részéb?l (gyökérrészb?l)! köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem kell levágni a szárat, mert általában új virágot fog hozni rajta. (Nem mindig, de akkor majd elszárad, és kész.) Orchideaföldet elõre keverten árulnak egyes virágboltokban, kis csomagban mondjuk 300 Ft, vagy ilyesmi nagyságrend. Átültetni leginkább akkor kell, ha már láthatóan kinõtte a cserepét, de akkor venni kell átlátszó v. legalábbis fényáteresztõ mûanyagedényt, a legtöbb fajta gyökere fényt igényel. Ha nem muszáj ültetni, lehet venni orchideatápot.

Nem kell levágni a szárat, mert általában új virágot fog hozni rajta. (Nem mindig, de akkor majd elszárad, és kész.) Orchideaföldet elõre keverten árulnak egyes virágboltokban, kis csomagban mondjuk 300 Ft, vagy ilyesmi nagyságrend. Átültetni leginkább akkor kell, ha már láthatóan kinõtte a cserepét, de akkor venni kell átlátszó v. legalábbis fényáteresztõ mûanyagedényt, a legtöbb fajta gyökere fényt igényel. Ha nem muszáj ültetni, lehet venni orchideatápot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Szóval akkor nem kell havonta cserélni a kérget, mert ilyesmit is hallottam!
Pont most olvastam egy szakértõnél, hogy megveszi a hipermarketekben a majdnem elszáradt, leértékel virágokat, amit aztán felnevel. Az orchideáknnál az õ tippje az, hogy a) beszélget velük b) mielõtt elülteti desztiláltvízben áztatja c) natúr (cukor, méz és ízesítõmentes) fekete és zöld teával is szokta öntözni Van olyan orchideája, amit mikor elhozott nem volt virága se és szára se. Most meg már öt száron virágzik. Sajnos az oldal címét nem tudom. :)

Mit kell tudnom az xbox-ról ha venni szeretnék egyet?

Hali!

Legjobb válasz: Most itt kapod meg legolcsóbban a gépet. http://www.progame.hu/index.php?product=1685 Nem komplikált abban az elõttem szólónak igaza van hogy nem árt felmásolni a játékokat a HDD-re és onnan futtatni mert kiméled az olvasó fejet a meghajtóban egy játék felmásolása 6-8 perc alatt megvan.A Live szolgáltatás egy évre 7490Ft az havi 600Ft-ra jön ki. http://www.konzolokszervize.hu/microsoft-xbox360-x360/kieges.. Még annyi ha Full HD TV-d van akkor egy HDMI kábel is kell hozzá hogy a kép minõsége tökéletes legyen.

Most itt kapod meg legolcsóbban a gépet. http://www.progame.hu/index.php?product=1685 Nem komplikált abban az elõttem szólónak igaza van hogy nem árt felmásolni a játékokat a HDD-re és onnan futtatni mert kiméled az olvasó fejet a meghajtóban egy játék felmásolása 6-8 perc alatt megvan.A Live szolgáltatás egy évre 7490Ft az havi 600Ft-ra jön ki. http://www.konzolokszervize.hu/microsoft-xbox360-x360/kieges.. Még annyi ha Full HD TV-d van akkor egy HDMI kábel is kell hozzá hogy a kép minõsége tökéletes legyen.
Ez nem egy komplikált eszköz. Minden fontos információ megtalálható róla a neten 2 perc alatt. Nem érdemes használtakkal foglalkozni, zsákbamacska. 2 típus van jelenleg forgalomban, ami csak tárhelyben különbözik, a nagyobbat érdemes megvenni. Bemész egy boltba és veszel egy 250GB-s Xbox slimet és a kívánt játékot, hazamész, és pont mint a PS2-nél is, összedugod a tévével, berakod a lemezt és már játszhatsz is. Lehetõleg ne 576-ban meg Media Markt-ban vegyél, mert másfélszeres áron árulják, árgép.hu segítségével találhatsz a közeledben levõ olcsó boltokat.
A régi Xbox Classic nem tudja futtatni az Xbox360-as játékokat.A mostani Xbox360 lehet okosítani(RGH vagy Flash) és viszi az írott játékokat is.
Azt még elfelejtettem mondani hogyha okosítod a gépet nem tudsz Live-ozni kimaradsz a multi lenyûgözõ élményeibõl(többen nyomtok egy játékot egyszerre)nem tudsz játék kiegészítõket letölteni(DLC-k)sem zenéket és demókat.Az Xbox360 netezésre is alkamas van Youtube, Internet Explorer és, hamarosan jön a Skype is.Az én véleményem hogy próbáld ki elõször a Live szolgáltatást és ha nem jön be a dolog akkor még mindig okosíthatod a gépet, ezt azért mondom mert mostanában elég sokan kérdezik hogyan lehet visszaállítani az Xbox-ot hogy Live-ozni tudjanak.A visszaállítás csak akkor lehetséges ha a Flash elõtt elmenteted az eredeti Firmware-t egy lemezre így késõbb ha meggondolod magad nem kell kiolvastatni a gépbõl 5-6 ropiért.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm szépen, élni fogok vele ha úgy hozza szükség!
Semmi különös nincs, Xbox 360 Slimet vegyél, ha teheted 250 gb-ost, mert ha fel tudod másolni a játékot akkor utána nem használódik annyira a lemez. Wifi is van rajta, és ha elõfizetsz az Xbox Live Gold-ra (3x1 hónap ingyen jár a boxhoz az elején), akkor máris játszhatsz a barátaiddal online, vagy akárkivel a világon. Egyébként a neten mindent megtalálsz róla, de ha lenne kérdésed, írj nyugodtan privátba.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm! Még volna kérdésem ha nem gond. Én fekete calssicon gondolkodom azt meg éri meg venni vagy az nem tudja futtatni a mai játékokat pl:Dragon age 2 vagy sims 3... stb Továbbá még az érdekelne hogy írót lemezt lehet-e mûködtetni meg éri-e?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm újfent a segítséget! Sajnos anyagi állapotom nem engedi meg a vadonat új xbox 360-t! Ezért kénytelen vagyok be vállalni a zsákbamacskát:(

Ha egy Html alapú lapra könnyedén szeretnék telepíteni egy felhasználó rendszert mit kell tennem? Az a legjobb ötlet, ha az alap mellé telepítek egy cms-t pl drupal és ami kell belőle azt bekódolom?

Legjobb válasz: Jobban jársz ha a tartalomkezelõ rendszerhez készítesz egy olyan témát ami megegyezik a régi oldal kinézetével és inkább azzal viszed tovább az oldalt. Körülményesebb kiszedni belõle csak azt ami kell, mint nem használni a számodra felesleges dolgokat.

Jobban jársz ha a tartalomkezelõ rendszerhez készítesz egy olyan témát ami megegyezik a régi oldal kinézetével és inkább azzal viszed tovább az oldalt. Körülményesebb kiszedni belõle csak azt ami kell, mint nem használni a számodra felesleges dolgokat.
Elsõnél a pont. Sokkal egyszerûbb út, mivel ezek baromi komplex rendszerek.
A kérdező hozzászólása: www.dubstepzone.atw.hu ehhez hasonló témát hol találok?
Vagy pagelime, ha egyszerûbb kell.

Ha békát szeretnék tartani mi kell neki az akváriumába, mit eszik mire kell figyelni meg ilyenek?

Legjobb válasz: Én tartottam általam fogott levelibékát, és elég kemény volt, mert semmit nem akart megenni ami nem mozgott. Úgyhogy csontkukacokat vettem horgászboltba, és azok kikeltek, és azokat a legyeket kapták el :D néha kiszabadult 1-1 légy, vicces volt :D Ha bolti békákra gondolsz, akkor nemtudom, gondolom adnak hozzá kaját is :)

Én tartottam általam fogott levelibékát, és elég kemény volt, mert semmit nem akart megenni ami nem mozgott. Úgyhogy csontkukacokat vettem horgászboltba, és azok kikeltek, és azokat a legyeket kapták el :D néha kiszabadult 1-1 légy, vicces volt :D Ha bolti békákra gondolsz, akkor nemtudom, gondolom adnak hozzá kaját is :)
Béka és béka között nagy a különbség, ki kell találnod milyen fajt szeretnél. Van olyan faj, amit akváriumban kell tartani és amelyik nedves földben érzi jól magát. Amíg nem találod ki, nagyjából milyen békát szeretnél, addig hasznos tanácsot sem kaphatsz, mert ami az egyik békának jó, az a másiknak halálos. Néhány példa: Akváriumban tartható: keleti unka, karmosbékák Földes terráriumban: aga varangy, szarvasbéka Növényes, párás terráriumban: levelibékák, nyílméregbékák A hazai békák mind védettek, ezeket a fajokat nem szabad fogságban tartani. Kivéve, ha tenyésztõtõl engedéllyel veszed, de én még nem láttam tenyésztett hazai békát.
Ha békát akarsz tartani, semmiképp se a kertbõl vigyél be, mert Mo.-n minden kétéltû védett!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!