Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell ha én (320 db)

Azt hallottam hogy a Xántus János Középiskolába kell alap angol nyelv tudás. Ez igaz? Mi van ha én németet tanultam?

Legjobb válasz: Csak akkor kell, ha az angol kéttanos 4 évesre akarsz menni, de indul teljesen kezdõ angolos, németes, olaszos, oroszos is, ahova semmilyen nyelvtudás nem kell. Arra van a nyelvi elõkészítõ +1 év, hogy megtanulj alapfokig, mert utána az adott nyelven tanítanak több tantárgyat. (pl: föci, töri, civilizáció és szakmai tantárgyak a szakközép részen)

Csak akkor kell, ha az angol kéttanos 4 évesre akarsz menni, de indul teljesen kezdõ angolos, németes, olaszos, oroszos is, ahova semmilyen nyelvtudás nem kell. Arra van a nyelvi elõkészítõ +1 év, hogy megtanulj alapfokig, mert utána az adott nyelven tanítanak több tantárgyat. (pl: föci, töri, civilizáció és szakmai tantárgyak a szakközép részen)
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Ugye kell érettségizni egy nyelvből is. De mi van ha én pl. német nyelvből érettségiznék, és abból is tenném le a középfokú nyelvvizsgát? Úgy lehetne?

Bocsánat a tudatlanságomért,de nagyon nem vagyok ezekkel tisztában,bár még csak 9.-es vagyok.Lehet mire odakerülök meg fog változni az egész rendszer

Legjobb válasz: Igen, mire odakerülsz, tuti változni fog. :) Az nem baj, hogyha ugyanabból a nyelvbõl van az érettségid is, és a nyelvvizsgád is. Esetedben németbõl. Ez csak akkor bajos, ha német szakra mész. Akkor ugyanis kötelezõ emelt szinten érettségizned németbõl, és az ugye 40 pluszpontot ér, de ez esetben nem számíthatod be a német középfokú nyelvvizsgát, tehát attól a 35 ponttól elesnél. Ugyanis egy nyelvbõl csak egy jogcímen szerezhetõ többletpont (ez csak a nyelvszakokra vonatkozik, ahol az adott nyelv kötelezõen elõ van írva emelt szintnek!).

Igen, mire odakerülsz, tuti változni fog. :) Az nem baj, hogyha ugyanabból a nyelvbõl van az érettségid is, és a nyelvvizsgád is. Esetedben németbõl. Ez csak akkor bajos, ha német szakra mész. Akkor ugyanis kötelezõ emelt szinten érettségizned németbõl, és az ugye 40 pluszpontot ér, de ez esetben nem számíthatod be a német középfokú nyelvvizsgát, tehát attól a 35 ponttól elesnél. Ugyanis egy nyelvbõl csak egy jogcímen szerezhetõ többletpont (ez csak a nyelvszakokra vonatkozik, ahol az adott nyelv kötelezõen elõ van írva emelt szintnek!).
Annyit javítanék az elõzõn, hogy egy nyelvbõl egy jogcímen kapható többletpont nem csak a nyelvszakokra érvényes, ugyanis én nem nyelvre jelentkeztem, de a többletpontnál a magyar emeltemet és a felsõfokú német nyelvvizsgámat számolták, a német emeltet pedig figyelmen kívül hagyták.

Bolond az apám? Kilinccsel közlekedik, mondván kilincs nélkül nem tud bemenni a lakásba a betörő. Egyik nap beállított egy L-es férfikabáttalÿ (én 150 cm vagyok) mondván neki nem kell, mi lenne, ha én hordanám. Mit tegyek? Szerintem nem normális.

Mindenkinek azt meséli, hogy milyen jó apa és mindenét nekem adja, közben azt sem tudja, mikor van a szülinapom és a túlméretezett kabáton kívül az elmúlt két évben még ennyivalóra se adott pénzt.

Legjobb válasz: Igen, problémái vannak. El tudja amúgy látni magát?

Igen, problémái vannak. El tudja amúgy látni magát?
Anyukáddal mi van?
Gyámság alá helyeztetheted, de ezt csak akkor tudod ha van olyan aki ott lakik vele.
Nem kell neki annyi ennyi annyi!! Ne haragudj kérdezõ, ezt a kérdést nem lehet komolyan venni. :D
ennyivalóra se? :O
És te hány éves vagy? Arclemosó mellesleg luxuscikk:)
Én spec. nem neked hanem az elõttem kommentelõnek írtam az arclemosós dolgot... Tanácsolni meg ezt tudtam - háziorvos vagy (majd) gyámhatóság. Vagy mit szeretnél még hallani?
A kérdező hozzászólása: Kedves Shaddark! Így már világos. A sok gúnyolódó hozzászólás között sikerült az arclemosóra vonatkozó hozzászólásodat félreértenem. Úgy érzem a gyámság se javítana a helyzeten. Én vagyok az egyetlen rokona, gondolom nekem kellene nap mint nap gondját viselnem. Eddig ezt tettem. Mostanra belefáradtam. Nem akarom egy életen át ezt csinálni. Lezárnám ezt a témát, még mielõtt még valaki kedvet kapna egy újabb rosszindulatú bejegyzés idebiggyesztéséhez. Jó éjszakát!
Emiatt nem veszik gyámság alá. Menj el dolgozni és költözz el, más megoldás nincs.
Sikerült elvégezned az egyetemet, ehhez azért vagy õ segített hozzá, és akkor elmondhatod, hogy mégiscsak segített és nem is kicsit. Ha pedig önerõbõl, munka mellett tanultál, és úgy végezted el, akkor minden elismerésem a tied. A továbbiakban is tartsd meg a munkahelyedet, közben keress a végzettségednek megfelelõ munkát. Lesz saját pénzed továbbra is önmagad ellátására. A papát pedig hagyd, hagy élje a saját életét. Õ is felnõtt, te is felnõtt, ha eddig is megvolt, ezután is meglesz.
Én megértem a kérdezõt, viszont akik kiröhögik nekik mondanám hogy éljenek egy hétig egy ilyen emberrel, akkor rájönnek, hogy ez igen is probléma. Én a helyedben elmennék valami rokonhoz, vagy albérletbe az apádtól minél messzebb. Aki szerint egy arclemosó luxuscikk... pedig az egy alap dolog egy nõ fürdõszobájában.
Felnõtt nõ vagy. Vedd meg magadnak, amire szükséged van. Miért nem költözöl el? Az aláírás hamisítás bûncselekmény, és egy szakértõt nem lehet vele becsapni. Az arclemosó mióta luxuscikk? Jézusom!
Nem, nem luxuscikk, de ezért senkit nem fognak bolondnak nyÍlvánÍtani, mert az egyetemista lányának nem vesz ajándékot, vagy, mert egy túlméretezett kabátot ad neki.
Bocsi kérdezõ, de te se vagy normális!! Apukád beteg ha nem vennéd észre! És te háborogsz? Ülj le vele és beszélj! Nem ide kéne kiírni hanem neki mondai! Ok, megbántottalak, kövezz meg te és aki akar, viszi magával a kilincset mert ne menjen be a betörõ... legalább félti az otthonát. Azért mert nem kapsz egy arc lemosót istenem, lehet ami neked kéne az drága és nem akarja meg venni, + az apukák ebben teljesen sötétek a kozmetikai cikkekben, és ha olyat vesz amitõl allergiád lesz? akk megint õ a bolond, hogy megakar téged ölni? nekem anyám apám alkohlista havi 50 ezer megy el bagóra + a pia, és nem is mondok többet, de én meg örülnék a te apádnak lehet
Tényleg, mi a baj az arclemosóval? Nekem arcradírom és tonikom is van, meg több 10000-res sminkcuccok (összesen). apukád tényleg elég érdekes, nem tûnik teljesen normálisnak. De hol hamisította alá?
A kérdező hozzászólása: Tényleg nehéz helyzetben vagyok, és szükségem lett volna arra, hogy valaki normális tanáccsal lásson el. A környezetemben kb. mindenki kiröhögött, amikor ezeket elmondtam, de látom, itt is elég komolytalan a társaság. Sajnálom, hogy leragadtatok az arclemosónál. Nyilvánvalóan nem az aggaszt, hogy nincs mivel lemosnom az arcom...
Nem csak õ a bolond. Sajnos apai ágon öröklõdik.... :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos véresen komoly. Én szégyellem magam helyette azokért a dolgokért, amiket csinál. Szerinte én vagyok az elégedetlen. Ha bevásárolni megyünk, a kasszánál kipakolja a saját dolgait a szalagra, az enyémet meg otthagyja a kosárban. Amikor megkértem, hogy vegyen nekem egy arclemosót a boltban, azt mondta, hogy õ kifizette, de a pénztáros becsomagolta egy reklámszatyorba és valahogy ott maradt. Ennyire hülyének néz. :C
A kérdező hozzászólása: Felakasztotta magát. Kikészült apámtól.
A kérdező hozzászólása: El tudja magát látni még pedig úgy, hogy felél mindent, amit a családjától örökölt. Gazdag szülei voltak, minden rá maradt az elkényeztetett egy szem gyerekre. Arra gyanakszom, hogy nem tud mihez kezdeni a hirtelen ráömlött vagyonnal és a felelõsséggel. Én meg magával apuval nem tudok mit csinálni, és ebbe beleõrülök :C
A kérdező hozzászólása: én most fejezem be az egyetemet. Élném a saját életemet, de apu nem hagy békén. Nem segít, de elvárja, hogy én mindig segítsek neki. Nem tudom, mit csináljak vele, mert szerintem teljesen bolond, de magától nem hajlandó elmenni pszichológushoz(egyáltalán, érdemes vele elmenni pszichológushoz?), sõt, még fel is volt háborodva, amikor mondtam neki, hogy el kellene egy orvossal beszélgetnie.
1.Azt hittem ezt a kérdést egy 12 éves lány írta ki 2. Arclemosó ma már luxus és felesleges. Egy szappan és sima hideg víz is csodákra képes 3. Mi a francot jelent a :C hogy mindenhová odaírod???? Ha egy görbülõ szájat akar jelenteni, akkor szokj le róla, mert elég idétlen..(fõleg egy huszonéveshez) 4. Ha befejezted az egyetemet, el is mehetsz dolgozni, így nem kell apád dolgaival foglalkozni. A vásárlással sem lesz gondod.
A kérdező hozzászólása: Azzal, hogy elhúzok otthonról, nincsenek a dolgok megoldva, ugyanis aláhamisította az aláírásomat.
" Azzal, hogy elhúzok otthonról, nincsenek a dolgok megoldva, ugyanis aláhamisította az aláírásomat." MI VAN????? csak én vesztettem el itt a fonalat???
Arclemosó komplexusod van? Sose hallottam ilyenrõl még :) Az lányoknak nélkülözhetetlen ilyen korban, nézz szét az ilyen korú lány ismerõseidnél. A kérdezõ talán a háziorvossal tudná ezt megbeszélni, õ átirányítja oda ahová szükséges. Gondnokság alá a gyámhatóság helyezhet. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gondnoks%C3%A1g_al%C3%A1_helyez..
A kérdező hozzászólása: Ha valakinek tovabbi velemenye lenne, inkabb tartsa meg maganak! Nem kerek az ilyen rosszindulatu hozzaszolasokbol!


Mi kell ahhoz hogy megkomolyodjak? Mi van ha én nem komolyodok meg? és mi van akkor ha nem sikerül a szülinapomig megkomolyodni? Vajon akk szakít velem?

A barátom azt mondta h szerinte még nem vok elég komoly... szó szerint azt mondta h még látszanak a gyermeteg vonások, de nem fél ett?l mert nem sokára elérem azt a kort h megkomolyodok... én személy szerint addig tartottam magam érettebbnek a koromhoz képest amíg ezt kin nem jelentette... aggódom... nem tudom mit tegyek... Légyszííí segítsetek

Legjobb válasz: Ha emiatt szakít veled, akkor a barátoddal van baj, nem pedig veled, és örülj hogy megszabadulsz tõle.

Ha emiatt szakít veled, akkor a barátoddal van baj, nem pedig veled, és örülj hogy megszabadulsz tõle.
A kérdező hozzászólása: és szerinted egy ember 2hónap alatt képes megkomolyodni?
Csak úgy nem fogsz megkomolyodni. Ha átélsz valamit ami nagy hatással van rád (általában rossz dolog), akkor nagyon fiatalon megkomolyodhatsz.
Szerintem na akarj megkomolyodni szándékosan. Jön az magától. Légy önmagad. Mondom, ha valaki azért nem szeret mert te ilyen vagy, akkor õ a gáz. Nehogy már valaki megmondja neked milyen legyél... Ilyen ember nem "barát". Egyébként hány éves vagy? Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: 16
A komolyodáshoz idö kell, ha megtapasztalod az életet jo és rossz dolgok sorát eljön, viszont nem kell 16 évesen megkomolyodni jó persze vannak dolgok amiket nem árt komolyan venni, de a fiatalságot ki kell élvezi ameddig tart.És ha barátod ezért akar veled szakitani akkor nem szereti azt aki vagy, miatta ne változz meg.

Mikor kell? 4-én jött meg 8-ig tartott! Olyan 2-3 körül fog megjönni (de jó lenne ha nem jönne) mikor legyek együtt a párommal hogy összejöjjön a baba? Ma van tojásfehérjeszerű folyásom!

Legjobb válasz: ma mindenképpen, mert ma vagy a 13. napon, holnap a 14. nap, az a legjöbb de csak akkor ha 28 napos a ciklusod. sztem ma meg holnap meg utána is, mert ezek a legfogékonyabb nepok. nem baj ha mindennqap egyöützt vagytok. drukkolok.

ma mindenképpen, mert ma vagy a 13. napon, holnap a 14. nap, az a legjöbb de csak akkor ha 28 napos a ciklusod. sztem ma meg holnap meg utána is, mert ezek a legfogékonyabb nepok. nem baj ha mindennqap egyöützt vagytok. drukkolok.
A kérdező hozzászólása: köszi:) :) :)

RUTA QUETZAL-on pontosan mi az amit a spanyol állam fizet, és mi az amit nekem kell, (ha én nyerek. )?

azt tudom, hogy a repül?jegyet madridig nekem kell kifizetni, de olyat is hallottam, hogy a véd?oltást,meg plusz dolgokat is. ez tényleg így van?

Mi kell ha a gépen 3d-s en akaork játszani? Van hozzá egy jo vidi kártya de azon kivül mikellene egy szemüveg és egy olyan monitor ami tud 3d-s vetiőő vagy mi?

Legjobb válasz: 3D-t tudó videó kártya, szemüveg ,3d-s monitor, elvileg ez a 3,de nem minden játék vagy film mûködik vele, Nvidia-nak van erre specializálódott pack-ja. De lehet bármilyen monitor jó hozzá.

3D-t tudó videó kártya, szemüveg , 3d-s monitor, elvileg ez a 3, de nem minden játék vagy film mûködik vele, Nvidia-nak van erre specializálódott pack-ja. De lehet bármilyen monitor jó hozzá.
A kérdező hozzászólása: nekme nvidia gtx 550ti vivikarim van és azzal jó cxsak nem tom mi kell hozzá?

Az autóm ködlámpájába H3 55w-os izzó kell! Ha én 100w-os izzót rakok mire számítsak?

Legjobb válasz: Sokkal többet nem fogsz látni tõle, mert a megvílágított erület a lámpa kialakításától függ. Viszont lehet, hogy valami mûanyag alkatrészt meg fog olvasztani a környéken. (Az is lehet, hogy maga a biztosíték nem bírja és az olvad ki, és ködlámpa nélkül leszel amíg nem tudod kicserélni.)

Sokkal többet nem fogsz látni tõle, mert a megvílágított erület a lámpa kialakításától függ. Viszont lehet, hogy valami mûanyag alkatrészt meg fog olvasztani a környéken. (Az is lehet, hogy maga a biztosíték nem bírja és az olvad ki, és ködlámpa nélkül leszel amíg nem tudod kicserélni.)
A kérdező hozzászólása: Véletlenül 100w-os izzót rendeltem! Nem figyeltem csak hogy H3 legyen. A relé, a vezetékek elbírnák?
Direkt azért vannak a biztosítékok, hogy az áramkörök többi részét megvédjék. Ezekkel nem lesz gond, max. ha pár perccel a felkapcsolás után nem világít, tudod, hogy az a probléma, hogy nem bírná. (Csak a biztosíték megy tönkre, 100 forint sincs.) A probléma inkább az lehet, hogy valami megolvad körülötte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Azért ez kicsit bizti méret függõ. Ha egy kicsit túlméretezett, akkor mindjárt olvadhat vezeték is, az izzó nagy teljesítményfelvétele miatt. Persze ez csak lehetõség... egyébként legalább1 mm2-es vezetékkel nem lehet gond...
a gondod majd azzal lesz hogy a lámpa foncsora besötétedik...Nem nagyobb teljesítményût kellett volna venned hanem nagyobb fényerõsségût ugyanabból az 55watt teljesítményûbõl..
A foncsornak semmi baja nem lesz, hacsak az nem, hogy megolvad. A 100 w-os égõneknek valószínûleg nincs E besorolása sem, tehát a rendõr is úgy megbüntethet, hogy nem tudod kifizetni. Ezek a teljesítményû égõket a rally sportban, és egyéb motorsportban használják, közúti közlekedésre teljesen feleslegesek.

Szeretném, ha nyárra lenne munkám. Mit kell tennem ennek érdekében? 16/l Nyíregyháza

Hol/hogyan tudnak nyárra munkát intézni nekem? Mennyi az esélye, hogy lesz?

Legjobb válasz: Diákszövetkezeten keresztül tudsz munkát keresni. A baj csak az, hogy már nagyon közeledik a nyár és a legtöbben már januárban elkezdenek érdeklõdni, jelentkezni munkákra. De egy próbát megér. Hátha felvesznek valahova. Diákszövetkezetek: www.topjob.hu www.furgediak.hu www.minddiak.hu www.mads.hu www.jobbkezek.hu www.rebusz.hu Még több: www.iskolaszovetkezetek.hu/.../orszagos-diakszoevetkezet-lis ta.html

Diákszövetkezeten keresztül tudsz munkát keresni. A baj csak az, hogy már nagyon közeledik a nyár és a legtöbben már januárban elkezdenek érdeklõdni, jelentkezni munkákra. De egy próbát megér. Hátha felvesznek valahova. Diákszövetkezetek: http://www.topjob.hu http://www.furgediak.hu http://www.minddiak.hu http://www.mads.hu http://www.jobbkezek.hu http://www.rebusz.hu Még több: http://www.iskolaszovetkezetek.hu/.../orszagos-diakszoevetkezet-lista.html
A kérdező hozzászólása: Ettõl féltem, hogy 'lekések' :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!