Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell ha én (355 db)

Azt hallottam hogy a Xántus János Középiskolába kell alap angol nyelv tudás. Ez igaz? Mi van ha én németet tanultam?

Legjobb válasz: Csak akkor kell, ha az angol kéttanos 4 évesre akarsz menni, de indul teljesen kezdõ angolos, németes, olaszos, oroszos is, ahova semmilyen nyelvtudás nem kell. Arra van a nyelvi elõkészítõ +1 év, hogy megtanulj alapfokig, mert utána az adott nyelven tanítanak több tantárgyat. (pl: föci, töri, civilizáció és szakmai tantárgyak a szakközép részen)

Csak akkor kell, ha az angol kéttanos 4 évesre akarsz menni, de indul teljesen kezdõ angolos, németes, olaszos, oroszos is, ahova semmilyen nyelvtudás nem kell. Arra van a nyelvi elõkészítõ +1 év, hogy megtanulj alapfokig, mert utána az adott nyelven tanítanak több tantárgyat. (pl: föci, töri, civilizáció és szakmai tantárgyak a szakközép részen)
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Ugye kell érettségizni egy nyelvből is. De mi van ha én pl. német nyelvből érettségiznék, és abból is tenném le a középfokú nyelvvizsgát? Úgy lehetne?

Bocsánat a tudatlanságomért,de nagyon nem vagyok ezekkel tisztában,bár még csak 9.-es vagyok.Lehet mire odakerülök meg fog változni az egész rendszer

Legjobb válasz: Igen, mire odakerülsz, tuti változni fog. :) Az nem baj, hogyha ugyanabból a nyelvbõl van az érettségid is, és a nyelvvizsgád is. Esetedben németbõl. Ez csak akkor bajos, ha német szakra mész. Akkor ugyanis kötelezõ emelt szinten érettségizned németbõl, és az ugye 40 pluszpontot ér, de ez esetben nem számíthatod be a német középfokú nyelvvizsgát, tehát attól a 35 ponttól elesnél. Ugyanis egy nyelvbõl csak egy jogcímen szerezhetõ többletpont (ez csak a nyelvszakokra vonatkozik, ahol az adott nyelv kötelezõen elõ van írva emelt szintnek!).

Igen, mire odakerülsz, tuti változni fog. :) Az nem baj, hogyha ugyanabból a nyelvbõl van az érettségid is, és a nyelvvizsgád is. Esetedben németbõl. Ez csak akkor bajos, ha német szakra mész. Akkor ugyanis kötelezõ emelt szinten érettségizned németbõl, és az ugye 40 pluszpontot ér, de ez esetben nem számíthatod be a német középfokú nyelvvizsgát, tehát attól a 35 ponttól elesnél. Ugyanis egy nyelvbõl csak egy jogcímen szerezhetõ többletpont (ez csak a nyelvszakokra vonatkozik, ahol az adott nyelv kötelezõen elõ van írva emelt szintnek!).
Annyit javítanék az elõzõn, hogy egy nyelvbõl egy jogcímen kapható többletpont nem csak a nyelvszakokra érvényes, ugyanis én nem nyelvre jelentkeztem, de a többletpontnál a magyar emeltemet és a felsõfokú német nyelvvizsgámat számolták, a német emeltet pedig figyelmen kívül hagyták.

Esküvõn menyasszonytánc után mindig át kell öltözni menyecskeruhába? Mi van ha én egész éjjel abban a szép fehér csodában szeretnék lenni?

Van összefüggés egyáltalán a menyasszonytánc és a menyecskeruha között?

Legjobb válasz: Semmit sem kell ahogy akarjátok,ma már mindenki csak azokat a hagyományokat tartja ami tetszik nekik semmi többet.

Semmit sem kell ahogy akarjátok, ma már mindenki csak azokat a hagyományokat tartja ami tetszik nekik semmi többet.
Nem kötelezõ. Imádtam ugyan a menyasszonyi ruhámat, de bazi nagy megkönnyebbülés volt átvenni a rövid kis menyecskeruhámra. :) Menyasszonytánc egyébként akkor van, ha menyasszonyi ruhában táncolsz, menyecsketánc pedig akkor, ha menyecskeruhában. Ennyi csak a különbség. :)
Én a 7-es válaszolóval értek egyet. Reggel 9-tõl éjjel 1-2 óra felé könnyebbség volt.És nekem se nyár volt de tényleg meleg is volt.Az is igaz, hogy menyasszonyból, asszony leszel azt szimbolizálja az öltözés.Barátnõm reggelig a menyasszonyi ruhába volt. Esetleg ha két részes csináltass ugyanolyan fölsõt pirosba és hagyd a szoknyát, vagy csak vedd le a fátylat menyasszony ékszereket és rakj pirosat helyette....
ha csodát akarsz, ma már a menyecskeruha nem kis rövid szoknyácska köténnyel... nekem pl a menyasszonyi ruhámhoz hasonló alkalmi ruhám volt, ha már habosra vágysz és csodaszépre :) ) Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszi a jó tanácsot! Átgondolom mindenképpen hogy legyen!
Szokás... Éjfélig menyasszony vagy, aztán már újasszony(feleség, menyecske) ezt szimbolizálja az áltöltözés Amikor próbáltam, és meg reggel is úgy voltam vele, hogy nagyon kényelmes a ruhám, amûgy az is volt, de a nenyasszonytanc után akkora megkönnyebbülés volt levenni. Annya melegem volt benne, ogy majd megpisztultam, pedig nem nyáron volt az esküvõnk, a nappali hõmérséklet max10 C fok volt... A helyen sem volt túl meleg.. Egyébként van aki abban van.. De azért gondold át. Ha nem hosszú ruhád lesz, akkor nem lesz nagy a súlya, de 15-18 óra viselés utan ezek felveszik az izzadtságodat és kb 22-24 között úgy megereszkedik, hogy csak na...magam is meglepõdtem, pedig a tapasztaltak figyelmeztettek.. Az addig szorosra fûzött ruha, ami megfelelõ hosszúsagú volt laza lett(kivülrõl nem látszott) és tapostam rajta, szorosabbra kellett fûzni... / eredeti, nem utánvarrott , minõségi ruhám volt/ Gondold át:)
Sok kölcsönzõ ingyen adja a menyecskeruhát, elhiszem, hogy tetszik, ami kinéztél, de lehet, hogy nem bírod benne reggelig, jó ha van egy b terv, lehet másik fehér is, vagy ahogy írták, vmi kiegészítõvel. Amúgy nincs szabály vagy babona.
felénk eleve nem is menyasszony-, hanem menyecsketáncnak hívják és bizony más nem nagyon különbözteti meg a menyasszonyt a menyecskétõl akkor éjjel, csak a ruhája...
A kérdező hozzászólása: Értem. Azt hittem van valami íratlan szabály, vagy babona, hogy mindenképpen át kell öltözni menyecskeruhába, különben ... :)
Semmi se kötelezõ :) A hagyomány szerint menyasszonytánc éjfél elõtt van, utána átöltözik, mert akkor már másnap lesz, és már menyecske. Esetleg szerezz valami piros kiegészítõt hozzá :D
Nem kell! azt a menyasszony dönti el. voltam nyáron olyan esküvõn, ahol reggelig menyasszonyi ruhában volt a csaj
semmi sem kötelezõ, a ti nagy napotok! úgy legyen ahogy szeretnéd. mondjuk ezt elmondom én alig vártam hogy átöltözzek végre. 1. menyasszonyi ruhában nem olyan kényelmes ülni, mozogni. 2.melegbe nagyon rám tapadt már, és nagyon nehéz is volt 3. ez teljesen földig ért, a lábam már majd' megsült alatta. nagyon jó volt végre egy kis térdig érõ piros ruhába átöltözni, ami nem merevítõs ( reflexbõl az este további felébe is óvatosan ültem le, és fel akartam emelni mindig a szoknyám alját mikor lépcsõn mentem fel, mikor észrevettem, hogy csak térdig ér ez )


Elmagyarázná nekem valaki érthetõen az egyetemi felvételihez mi kell ha a neten akarok jelentkezni?

Legjobb válasz: A felvi.hu-n minden teljesen részletesen, nagyon érthetõen le van írva. A netes jelentkezést nem tudod elrontani, mert ha valamit kihagysz, vagy nagyon mást írsz be, azt úgyis kiírja és jelzi! Ha annyira képtelen vagy, hogy magadtól megértsd ezeket a dolgokat, akkor felesleges a felsõoktatásba jelentkezned.

A felvi.hu-n minden teljesen részletesen, nagyon érthetõen le van írva. A netes jelentkezést nem tudod elrontani, mert ha valamit kihagysz, vagy nagyon mást írsz be, azt úgyis kiírja és jelzi! Ha annyira képtelen vagy, hogy magadtól megértsd ezeket a dolgokat, akkor felesleges a felsõoktatásba jelentkezned.

Bolond az apám? Kilinccsel közlekedik, mondván kilincs nélkül nem tud bemenni a lakásba a betörő. Egyik nap beállított egy L-es férfikabáttalÿ (én 150 cm vagyok) mondván neki nem kell, mi lenne, ha én hordanám. Mit tegyek? Szerintem nem normális.

Mindenkinek azt meséli, hogy milyen jó apa és mindenét nekem adja, közben azt sem tudja, mikor van a szülinapom és a túlméretezett kabáton kívül az elmúlt két évben még ennyivalóra se adott pénzt.

Legjobb válasz: Igen, problémái vannak. El tudja amúgy látni magát?

Igen, problémái vannak. El tudja amúgy látni magát?
Anyukáddal mi van?
Gyámság alá helyeztetheted, de ezt csak akkor tudod ha van olyan aki ott lakik vele.
Nem kell neki annyi ennyi annyi!! Ne haragudj kérdezõ, ezt a kérdést nem lehet komolyan venni. :D
ennyivalóra se? :O
És te hány éves vagy? Arclemosó mellesleg luxuscikk:)
Én spec. nem neked hanem az elõttem kommentelõnek írtam az arclemosós dolgot... Tanácsolni meg ezt tudtam - háziorvos vagy (majd) gyámhatóság. Vagy mit szeretnél még hallani?
A kérdező hozzászólása: Kedves Shaddark! Így már világos. A sok gúnyolódó hozzászólás között sikerült az arclemosóra vonatkozó hozzászólásodat félreértenem. Úgy érzem a gyámság se javítana a helyzeten. Én vagyok az egyetlen rokona, gondolom nekem kellene nap mint nap gondját viselnem. Eddig ezt tettem. Mostanra belefáradtam. Nem akarom egy életen át ezt csinálni. Lezárnám ezt a témát, még mielõtt még valaki kedvet kapna egy újabb rosszindulatú bejegyzés idebiggyesztéséhez. Jó éjszakát!
Emiatt nem veszik gyámság alá. Menj el dolgozni és költözz el, más megoldás nincs.
Sikerült elvégezned az egyetemet, ehhez azért vagy õ segített hozzá, és akkor elmondhatod, hogy mégiscsak segített és nem is kicsit. Ha pedig önerõbõl, munka mellett tanultál, és úgy végezted el, akkor minden elismerésem a tied. A továbbiakban is tartsd meg a munkahelyedet, közben keress a végzettségednek megfelelõ munkát. Lesz saját pénzed továbbra is önmagad ellátására. A papát pedig hagyd, hagy élje a saját életét. Õ is felnõtt, te is felnõtt, ha eddig is megvolt, ezután is meglesz.
Én megértem a kérdezõt, viszont akik kiröhögik nekik mondanám hogy éljenek egy hétig egy ilyen emberrel, akkor rájönnek, hogy ez igen is probléma. Én a helyedben elmennék valami rokonhoz, vagy albérletbe az apádtól minél messzebb. Aki szerint egy arclemosó luxuscikk... pedig az egy alap dolog egy nõ fürdõszobájában.
Felnõtt nõ vagy. Vedd meg magadnak, amire szükséged van. Miért nem költözöl el? Az aláírás hamisítás bûncselekmény, és egy szakértõt nem lehet vele becsapni. Az arclemosó mióta luxuscikk? Jézusom!
Nem, nem luxuscikk, de ezért senkit nem fognak bolondnak nyÍlvánÍtani, mert az egyetemista lányának nem vesz ajándékot, vagy, mert egy túlméretezett kabátot ad neki.
Bocsi kérdezõ, de te se vagy normális!! Apukád beteg ha nem vennéd észre! És te háborogsz? Ülj le vele és beszélj! Nem ide kéne kiírni hanem neki mondai! Ok, megbántottalak, kövezz meg te és aki akar, viszi magával a kilincset mert ne menjen be a betörõ... legalább félti az otthonát. Azért mert nem kapsz egy arc lemosót istenem, lehet ami neked kéne az drága és nem akarja meg venni, + az apukák ebben teljesen sötétek a kozmetikai cikkekben, és ha olyat vesz amitõl allergiád lesz? akk megint õ a bolond, hogy megakar téged ölni? nekem anyám apám alkohlista havi 50 ezer megy el bagóra + a pia, és nem is mondok többet, de én meg örülnék a te apádnak lehet
Tényleg, mi a baj az arclemosóval? Nekem arcradírom és tonikom is van, meg több 10000-res sminkcuccok (összesen). apukád tényleg elég érdekes, nem tûnik teljesen normálisnak. De hol hamisította alá?
A kérdező hozzászólása: Tényleg nehéz helyzetben vagyok, és szükségem lett volna arra, hogy valaki normális tanáccsal lásson el. A környezetemben kb. mindenki kiröhögött, amikor ezeket elmondtam, de látom, itt is elég komolytalan a társaság. Sajnálom, hogy leragadtatok az arclemosónál. Nyilvánvalóan nem az aggaszt, hogy nincs mivel lemosnom az arcom...
Nem csak õ a bolond. Sajnos apai ágon öröklõdik.... :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos véresen komoly. Én szégyellem magam helyette azokért a dolgokért, amiket csinál. Szerinte én vagyok az elégedetlen. Ha bevásárolni megyünk, a kasszánál kipakolja a saját dolgait a szalagra, az enyémet meg otthagyja a kosárban. Amikor megkértem, hogy vegyen nekem egy arclemosót a boltban, azt mondta, hogy õ kifizette, de a pénztáros becsomagolta egy reklámszatyorba és valahogy ott maradt. Ennyire hülyének néz. :C
A kérdező hozzászólása: Felakasztotta magát. Kikészült apámtól.
A kérdező hozzászólása: El tudja magát látni még pedig úgy, hogy felél mindent, amit a családjától örökölt. Gazdag szülei voltak, minden rá maradt az elkényeztetett egy szem gyerekre. Arra gyanakszom, hogy nem tud mihez kezdeni a hirtelen ráömlött vagyonnal és a felelõsséggel. Én meg magával apuval nem tudok mit csinálni, és ebbe beleõrülök :C
A kérdező hozzászólása: én most fejezem be az egyetemet. Élném a saját életemet, de apu nem hagy békén. Nem segít, de elvárja, hogy én mindig segítsek neki. Nem tudom, mit csináljak vele, mert szerintem teljesen bolond, de magától nem hajlandó elmenni pszichológushoz(egyáltalán, érdemes vele elmenni pszichológushoz?), sõt, még fel is volt háborodva, amikor mondtam neki, hogy el kellene egy orvossal beszélgetnie.
1.Azt hittem ezt a kérdést egy 12 éves lány írta ki 2. Arclemosó ma már luxus és felesleges. Egy szappan és sima hideg víz is csodákra képes 3. Mi a francot jelent a :C hogy mindenhová odaírod???? Ha egy görbülõ szájat akar jelenteni, akkor szokj le róla, mert elég idétlen..(fõleg egy huszonéveshez) 4. Ha befejezted az egyetemet, el is mehetsz dolgozni, így nem kell apád dolgaival foglalkozni. A vásárlással sem lesz gondod.
A kérdező hozzászólása: Azzal, hogy elhúzok otthonról, nincsenek a dolgok megoldva, ugyanis aláhamisította az aláírásomat.
" Azzal, hogy elhúzok otthonról, nincsenek a dolgok megoldva, ugyanis aláhamisította az aláírásomat." MI VAN????? csak én vesztettem el itt a fonalat???
Arclemosó komplexusod van? Sose hallottam ilyenrõl még :) Az lányoknak nélkülözhetetlen ilyen korban, nézz szét az ilyen korú lány ismerõseidnél. A kérdezõ talán a háziorvossal tudná ezt megbeszélni, õ átirányítja oda ahová szükséges. Gondnokság alá a gyámhatóság helyezhet. http://hu.wikipedia.org/wiki/Gondnoks%C3%A1g_al%C3%A1_helyez..
A kérdező hozzászólása: Ha valakinek tovabbi velemenye lenne, inkabb tartsa meg maganak! Nem kerek az ilyen rosszindulatu hozzaszolasokbol!

Mi kell ahhoz hogy megkomolyodjak? Mi van ha én nem komolyodok meg? és mi van akkor ha nem sikerül a szülinapomig megkomolyodni? Vajon akk szakít velem?

A barátom azt mondta h szerinte még nem vok elég komoly... szó szerint azt mondta h még látszanak a gyermeteg vonások, de nem fél ett?l mert nem sokára elérem azt a kort h megkomolyodok... én személy szerint addig tartottam magam érettebbnek a koromhoz képest amíg ezt kin nem jelentette... aggódom... nem tudom mit tegyek... Légyszííí segítsetek

Legjobb válasz: Ha emiatt szakít veled, akkor a barátoddal van baj, nem pedig veled, és örülj hogy megszabadulsz tõle.

Ha emiatt szakít veled, akkor a barátoddal van baj, nem pedig veled, és örülj hogy megszabadulsz tõle.
A kérdező hozzászólása: és szerinted egy ember 2hónap alatt képes megkomolyodni?
Csak úgy nem fogsz megkomolyodni. Ha átélsz valamit ami nagy hatással van rád (általában rossz dolog), akkor nagyon fiatalon megkomolyodhatsz.
Szerintem na akarj megkomolyodni szándékosan. Jön az magától. Légy önmagad. Mondom, ha valaki azért nem szeret mert te ilyen vagy, akkor õ a gáz. Nehogy már valaki megmondja neked milyen legyél... Ilyen ember nem "barát". Egyébként hány éves vagy? Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: 16
A komolyodáshoz idö kell, ha megtapasztalod az életet jo és rossz dolgok sorát eljön, viszont nem kell 16 évesen megkomolyodni jó persze vannak dolgok amiket nem árt komolyan venni, de a fiatalságot ki kell élvezi ameddig tart.És ha barátod ezért akar veled szakitani akkor nem szereti azt aki vagy, miatta ne változz meg.

X boxot szeretnék venni olyan 50ezer ft környéki árban. Késõbb majd kinect el kiegészítve ha lesz rá keret. Mit kell nézni? Én egyáltalán nem értek hozzá sajnos. Mi az hogy 3led hiba meg hogy slim?

Legjobb válasz: A 3ledes hiba leginkább az elsõ szériás boxoknál fordult elõ, nem volt túl jó a hûtési rendszer és megsült, majd ekkor 3 piros led világított. A slim egy kicsivel fejlettebb xbox360-at jelenti,azaz kevesebb fogyasztás,kisebb méret,beépitett wifi,nagyobb belsõ memória a játékállások mentéséhez kb ennyi. Fontos továbbá, hogy legyen a boxodhoz winchester mert vannak játékok melyekhez elengedhetetlen (Gta5). Egyébként 50 rongy lehet picit kevés lesz ha újat akarsz venni szerintem még pótold ki olyan 5-6 ezerrel.

A 3ledes hiba leginkább az elsõ szériás boxoknál fordult elõ, nem volt túl jó a hûtési rendszer és megsült, majd ekkor 3 piros led világított. A slim egy kicsivel fejlettebb xbox360-at jelenti, azaz kevesebb fogyasztás, kisebb méret, beépitett wifi, nagyobb belsõ memória a játékállások mentéséhez kb ennyi. Fontos továbbá, hogy legyen a boxodhoz winchester mert vannak játékok melyekhez elengedhetetlen (Gta5). Egyébként 50 rongy lehet picit kevés lesz ha újat akarsz venni szerintem még pótold ki olyan 5-6 ezerrel.
A 3 LED probléma már a múlté, az Xbox360Slim és az "E" nagyon megbízható konzolok az "E" újabb. Ahogy az elõzõ válaszoló is írta csak is a 250GB kivitelben gondolkozz hogy a játékokat fel tudd másolni a HDD-re így kíméled az olvasót, halkabb lesz a géped, és gyorsabbak lesznek a betöltések is. Itt nézelõdj van olyan pakk is amihez játék és ajándék HDMI kábel jár. [link]
A kérdező hozzászólása: És a flashelés az mi? Akkor lehet rá tört játékokat rakni? Wifi egyébként minek bele? Internetezni is jó az xbox?
Igen futtatja a tört jàtékokat ha flasheled, de elveszíti a garanciáját. Netezhetsz is vele, de ha multizni akarsz másokkal, akkor elõ kell fizetned xbox live gold szolgáltatásra ami kb egy 10-es egy évre. Minden másra ott a silver ami ingyenes. A silverrel videokat, játékdemókat, különféle netes tartalmakat tölthetsz le.
A kérdező hozzászólása: És hol lehet kiflesheltetni? Egyébként mindegyik.játék alapból 5.1ben szól? Mert látom hogy van optikai hangkimenet az xboxon

Mikor kell? 4-én jött meg 8-ig tartott! Olyan 2-3 körül fog megjönni (de jó lenne ha nem jönne) mikor legyek együtt a párommal hogy összejöjjön a baba? Ma van tojásfehérjeszerű folyásom!

Legjobb válasz: ma mindenképpen, mert ma vagy a 13. napon, holnap a 14. nap, az a legjöbb de csak akkor ha 28 napos a ciklusod. sztem ma meg holnap meg utána is, mert ezek a legfogékonyabb nepok. nem baj ha mindennqap egyöützt vagytok. drukkolok.

ma mindenképpen, mert ma vagy a 13. napon, holnap a 14. nap, az a legjöbb de csak akkor ha 28 napos a ciklusod. sztem ma meg holnap meg utána is, mert ezek a legfogékonyabb nepok. nem baj ha mindennqap egyöützt vagytok. drukkolok.
A kérdező hozzászólása: köszi:) :) :)

RUTA QUETZAL-on pontosan mi az amit a spanyol állam fizet, és mi az amit nekem kell, (ha én nyerek. )?

azt tudom, hogy a repül?jegyet madridig nekem kell kifizetni, de olyat is hallottam, hogy a véd?oltást,meg plusz dolgokat is. ez tényleg így van?

Mi kell ha a gépen 3d-s en akaork játszani? Van hozzá egy jo vidi kártya de azon kivül mikellene egy szemüveg és egy olyan monitor ami tud 3d-s vetiőő vagy mi?

Legjobb válasz: 3D-t tudó videó kártya, szemüveg ,3d-s monitor, elvileg ez a 3,de nem minden játék vagy film mûködik vele, Nvidia-nak van erre specializálódott pack-ja. De lehet bármilyen monitor jó hozzá.

3D-t tudó videó kártya, szemüveg , 3d-s monitor, elvileg ez a 3, de nem minden játék vagy film mûködik vele, Nvidia-nak van erre specializálódott pack-ja. De lehet bármilyen monitor jó hozzá.
A kérdező hozzászólása: nekme nvidia gtx 550ti vivikarim van és azzal jó cxsak nem tom mi kell hozzá?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!