Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell fogadni (54 db)

Mi a helyzet a fogadott orvossal? Mikor kell fogadni? Miért jobb? Mit jelent, ha vkinek fogadott orvosa van? Mikor és mennyit kell fizetni?

Most 5 hetes vagyok és teljesen tapasztalatlan.

Legjobb válasz: Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra,az nem jelenti,hogy fogadott.Fogadott akkor lesz,ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni,és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,

Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra, az nem jelenti, hogy fogadott.Fogadott akkor lesz, ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni, és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,
legközelebb ha mégy a dokihoz, akkor kérdezd meg, hogy ha eljön az idõ, levezeti-e a szülésedet.valószínûleg elhív a magánrendelésére, ahol megmondja, mennyi egy magánrendelés és sokszor megmondja azt is, mennyi nála a szülés tarifája.ha nem mondja meg, akkor kérdezz rá. a szülésznõ végig bent van, az orvos nem.azt mondták nekem, hogy a szülésznõt érdemesebb megfogadni.bár az orvos is jó, ha van.nekem nincs.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, az orvosomhoz járhatok végig, max. csak magánrendelésre megyek akkor fizetek rendelési díjjat, de attól még nem kell felfogadni. Tehát az ügyeletes orvosnál szülök majd. A 20. hétig kell eldönteni, utána már nem lehet változtatni?
Ja de amúgy még a végén is meggondolhatod magad, hogy te mégis szeretnél felfogadni egy orvost..! Ez a te döntésed! De persze majd meglátod, hogy mennyi mindent is kell venni a kicsinek, és rájössz, hogy inkább azt a pénzt, amit odaadnál az orvosnak, azt inkább a babádra szeretnéd költeni!
A kérdező hozzászólása: Most olvasom hogy szülésznõ is van, az nem minek? Nem értem, most ki van bent egy szülésnél?
Szia! Nálunk ez úgy megy, hogy akinek van fogadott orvosa azzal rendesen törõdnek, kivételeznek. Rutin vizsgálatok elõtt kell menni a terhesgondozóba naplósorszámért és akinek van orvosa az soron kívül megkapja, akinek nincs annak várni kell 8-9-ig amíg jön az éppen ügyeletes orvos és lepecsételi neki, csak ez után mehet a vérvételre, ami azért nagyon rossz, mert a vért csak 10-ig veszik le, szóval általában nekik 2 napot igényel egy rutin vizsgálat. UH vizsgálatok úgy folynak, hogy ha van orvosod akkor kapsz idõpontot és nem kell várakoznod órákat, ha nincs orvosod akkor elõször elmész a terhesgondozóba, kivárod a sorod, kikéred az ügyeletes dokitól a beutalót, elmész UH-ra és ott is kivárod a sorod. Általában ez is 2 napot vesz igénybe. Én azért fogadtam orvost, mert nekem nem lenne energiám arra, hogy ennyit szaladozzak meg várakozzak egy vizsgálatra. A másik elõny, hogy szülésnél bent van veled végig a doki (vagyis nálunk így van). Ha bemész felvételre a szülõszobára akkor értesítik a dokidat, hogy mi van, megkérdeznek, hogy hozzájárulsz e ahhoz, hogy más orvosok is belenézzenek a papírjaidba vagy csak a saját orvosod, azt is megkérdezik, hogy más orvos megvizsgálhat e vagy csak a tiéd. Ha megjött az orvosod megvizsgál, elõkészítenek és onnantól veled van a szülésnél, ha szeretnél kaphatsz fájdalom csillapítót. (akinek nincs fogadott orvosa annak 90%.ban nem adnak) Szóval nekem ezért fontos, hogy legyen orvosom. Nálunk sajnos aki nem fogad azzal abszolút nincs foglalkozva. A terhessége alatt egy csomó orvos megvizsgálja, hol ez hol az, minden alkalommal más, ha szülésre kerül a sor, beteszik egy szobába ahol magára hagyják szenvedni és csak akkor mennek be hozzá ha már készülõdik kifelé a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat. Kezdem tisztán látni a dolgot. Még 1-2x el kell mindent amit írtatok olvasnom;)
Szia! Nekem fogadott csak a szülésznõ, meg is mondtam neki, hogy nekem tökéletesen megfelel az ügyeletes orvos szakmai tudása is. Erre õ amellett, hogy elég csúnyán nézett :) )) elmondta, hogy Õ azért tartja fontosnak a doki megfogadását, mert pl. egy ügyeletes orvos sosem fog olyan gyorsan reagálni, mint a fogadott dokim. Azaz ha van valami gebasz, az ügyeletes nem fog szétszakadni, hogy nekem jó legyen.... hááát, nekem ez elég furi hozzáállás és szerintem nincs is sok valóságalapja... 35 hetes vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs fogadott orvosod, akkor nem is foglalkoznak úgy az emberrel? Tehát a mostani orvosomat ha nem fogadom fel, akkor hiába hívom, hogy van valami, nem fog fogadni szinte rögtön?(nem a szülésre gondolok)Esetleg megneheztel rám? (És mellette meg kicsit igazságtalannak tartom, hogy borítékba adjam neki egy havi fizetésem, amikor õ is kap fizetést)
Nekem volt fogadott orvosom, nem bántam meg, hogy felkértem. A vajúdás alatt kettesben voltam a férjemmel, a szülésznõ persze idõnként bejött megnézni, a doki félóránként rám kukkantott, olyankor egy-egy poént elsütött. Sosem gondoltam volna, hogy két fájás között röhögni fogok:) Aztán a finisben is sokat segített, biztatott, dicsért, szinte megtáltosodtam. A legszimpibb az volt, hogy nem mondott konkrét árat, azt mondta, annyit adjunk, amennyi még belefér a költségvetésünkbe. Azok az anyukák, akik nem fogadtak orvost, vegyesen nyilatkoztak. Orvosa válogatja. De nekünk megnyugtató volt, hogy egy olyan doki lesz velünk, akiben megbízunk. Szép terhességet és gyors szülést Neked!

Szülésznőt mikor "kell"fogadni?

?t is a terhesség elején,vagy ?t elég akár a végén is?hogy van ez?És ha fogadok,akkor olyankor kell fizetni neki,vagy majd ha csak megszültem,utána?Esetleg ha olvassa ezt Miskolci anyuka/kismama,ajánlana nekem ha tud Miskolcon szülészn?t?Köszönöm nektek!(29h)

Legjobb válasz: Én nem miskolci vagyok és még csak 12 hetes, de a 30. hét után bõven ráér szerintem, vagyis én így fogom csinálni. már van egy kisfiam, nála nem fogadtam, nagyon megbántam, rémes szülésznõt fogtam ki, ezért fogok fogadni. majd csak a ctg-k alatt (36. hét- tõl lesznek hetente)keresem meg akit szeretnék. végül is õ nem vizsgál meg, csak megkérem h õ legyen bent, elmondom a korelõzményem( az elsõ kisfiam császáros és most nagyon remélem h sikerül a hüvelyi szülés) és gondolom ennyi.

Én nem miskolci vagyok és még csak 12 hetes, de a 30. hét után bõven ráér szerintem, vagyis én így fogom csinálni. már van egy kisfiam, nála nem fogadtam, nagyon megbántam, rémes szülésznõt fogtam ki, ezért fogok fogadni. majd csak a ctg-k alatt (36. hét- tõl lesznek hetente)keresem meg akit szeretnék. végül is õ nem vizsgál meg, csak megkérem h õ legyen bent, elmondom a korelõzményem( az elsõ kisfiam császáros és most nagyon remélem h sikerül a hüvelyi szülés) és gondolom ennyi.
Elsõ vok, ha esetleg nem válaszol miskolci, akkor amikor mész a ctg-kre, akkor az ott várakozó többi kismamától is érdeklõdhetsz, vagy a tanácsadóban, vagy ha van, akkor az orvosod is megkérdezheted, h kit ajánl.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) Igen az lesz, orvosom van fogadott, majd tõle is rákérdezek, másfél hét mulva megyek hozzá.
Szia! Én Miskolcon szültem 2 éve, nem fogadtam szülésznõ, de velem kedves volt, egyébként a vezetõ szülésznõ volt a megyeiben. Szerencsém volt, mert sajna ott nem mindenki ilyen. A Semmelweisben állítólag mindenki nagyon aranyos, én ott Mézes Erzsébetet ajánlom, csak jókat hallottam róla. Szerintem kérd ki az orvosod véleményét, mert sokszor megvan, hogy ki kivel szeret együtt dolgozni. Egyébként egy komplikációmentes szülésnél a munka javarésze a szülésznõé! :-) Minden jót!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) Igen, én is úgy hallottam hogy jobb ha a dokim is megkérdem hogy kivel "szeret szívesen"együtt dolgozni.Meg hogy a szülésznõ többet segít szülésnél, vagyis több dolga van mint a dokinak, csak most gondolkoztam el ezen hogy lehet így szülésznõt is kéne fogadnom, bár tényleg sokan azt mondják hogy a semmelweisbe mind nagyon rendes, hát remélem...:) Én is ott fogok majd szülni.
Minden jót, és sok boldogságot! :-) (Utolsó voltam)
én 39 hetesen kértem fel, nem repkedett a boldogságtól, de nem utasított el (hál'Isten!) :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek:)

Mikor kell (legkésőbb) felfogadni az orvost, hogy elvállalja-e a szülést. Egyáltalán érdemes orvost fogadni?

Legjobb válasz: Én is csak szülésznõt akartam fogadni. De az a baj, hogy már NEM lehet szülésznõt fogadni csak akkor ha van fogadott orvosod is. :( Én nem fogadtam egyiket sem.

Én is csak szülésznõt akartam fogadni. De az a baj, hogy már NEM lehet szülésznõt fogadni csak akkor ha van fogadott orvosod is. :( Én nem fogadtam egyiket sem.
Szerintem érdemes de mindenki más.Nekem fontos hogy megbízzak a dokiban és ehhez az kell hogy rendszeresen vele találkozzak. Általában a 12.hétig szokták felfogadni a dokit, hogy a 12.heti genetikai Uh-ot már õ csinálja. Aki megteheti szerintem megéri!Az ügyeletes Doki is levezeti a szülést!
Én 12hetes voltam mikor orvost fogattam.Elõször én sem akartam fogadni, csak 11hetesen bevéreztem, és kórházba kerültem, kb3 orvos vizsgált, akkor döntöttem el, hogy inkább fogadok egyet, biztonságban érzem magam.havonta 1megyek hozzá.
A kérdés második felére tudok neked választ adni. Érdemesnek érdemes. Ez amúgy attól függ, hogy hol akarsz szülni. Kicsi városban nem biztos hogy kell. Amúgy szerintem - de ez csak az én véleményem - a fogadott szülésznõ fontosabb. Õ lesz úgyis veled, amikor vajúdsz és szülsz a doki csak a finishben érkezik és néha benéz hozzád.
A dokik általában a 20. hétig szeretnek vállalni. Persze van olyan, akit utána kérsz meg és szívesen vállal. Ha már fogadni akarsz, fogadj mihamarabb, h az a doki csináljon meg minden jelentõsebb vizsgálatot! Meg persze azért is fontos, h a szülésedig "megismerkedjetek". :)
én mindenképpen ajánlom hogy fogadj orvost, megéri, bármennyibe is kerül. én nem fogadtam és nagyon megbántam. mivel nem volt orvosom igy általában majdnem mindig más doki vizsgált ki, mindenki mást mondott az eredményekrõl, egyik ijezgetett a másik nem mondott semmit a harmadik meg az mondta minden rendben van, ráadásul én császárral szültem mivel nagy volt a babóca és egy tanuló kezei alá kerültem, nagyon féltem emiatt és akkor a ott a mûtöasztalon megfogadtam hogy a következõ babánál dokit fogadok.... mindenképpen megéri
Elsõ babám lesz, fogadtam, de a következõnél nem fogok mert közben sokat gondolkodtam és rájöttem hogy az ügyeletes orvosnak muszály ellálnia mert neki ott akkor az a dolga és nem kell riasztani pl egy ebéd mellõl.Szülés után lehet hogy másképpen fogpm gondolni.Egyébként úgy tudom 16. hétig kell meglennie az elsõ pecsétnek.27 hetes


nem az a kérdés, hogy megértem-e, hanem sokkal inkább az, hogy eltudom-e fogadni? :)
azt, hogy elhanyagol az állitólagos munkája miatt(holott igenis kell szakítani idõt arra akit ÁLLITÓLAGOSAN szeretünk...)és az ehhez hasonló idétlen á[email protected] dumáknál meghúznûám a határt...csak szeretem..és én idióta hülye megértem és eltûröm h hazudik... mert ez vagyok ém:EGY IDIÓTA 20 ÉVES LÁNY!!!!!! :(
hát néz magadba. ha diszno vagy akkor ne várd el a barátodtól hogy rendesen viselkedjen, õ is diszno lesz. de ha minden megteszel érte akkor várd el hogy megtegyen õ is mindent.
A kérdező hozzászólása: Igazad van :) A kommentben így írták, tehát én is így tettem fel a kérdést. Szóval, mi az, ami még elfogadható, ha szereted az illetõt, és mi nem?
Ha szereted akkor elfogadod, de nem kell minden hülyeségét elviselni és elnézni.Nálam a törvénytelenség és a megcsalás amit már nem értek meg.Tudom, hogy a megcsalás az épp olyan amit nem bizti, hogy megtudok.De most már tudom, hogy az ösztöneimre hallgassak mikor kell.
Ha szeretsz valakit, akkor úgy kell szeretned, ahogy õ van, egész lényét, teljes valóját. Határt szerintem nem lehet mondani hiszen nagyon sok mindentõl függ és ez a határ is mindenkinél máshol lehet. Persze eltudok képzelni olyan dolgokat, amiken változtatnia kellene egyes egyéneknek, de olyan is lehet h valaki besokall a párja heppjeit nem bírja tovább és ott hagyja. Vagy ami a kapcsolat elején helyes, aranyos volt, az késõbbre idegesítõvé vélik.
nem fogadható el, ha bánt téged (lelkileg v fizikailag), ha megaláz, ha alkoholista, ha drogozik stb
hogy ki mit fogad el, az teljesen egyéni. nincs erre szabály :)

Mi a válás menete? Mennyibe kerül? Ügyvédet kell fogadni? A közös hiteleknek mi lesz a sorsa?

Legjobb válasz: Nem kötelezõ az ügyvéd, de ajánlott. Menete: keresetlevelet adsz be, azt a bíróság kézbesíti a másik félnek is, majd kitûzi az elsõ tárgyalást. Ha nem közösen kéritek a válást, akkor ezt még mindenképpen el fogja halasztani azzal, hogy próbáljatok megegyezni (vagy kibékülni), a második tárgyaláson már elválhattok. Kötelezõ megállapodni vagy dönteni a kiskorú gyerek(ek)kel kapcsolatos kérdésekrõl (tartás, elhelyezés, láthatás). A közös vagyon megosztása (melynek a hitelek is részei) vagy ebben a perben, vagy akár külön, egy másik per keretén belül is történhet. Erre nézve a legajánlottabb az ügyvéd igénybevétele, mert nagyon oda kell figyelni a kis "apróságokra", elejtett mondatokra, stb. Elsõ körben meg kell határozni, mikor szûnt meg közöttetek a házassági életközösség (minél pontosabb dátummal) - ennek nagy jelentõsége lesz.

Nem kötelezõ az ügyvéd, de ajánlott. Menete: keresetlevelet adsz be, azt a bíróság kézbesíti a másik félnek is, majd kitûzi az elsõ tárgyalást. Ha nem közösen kéritek a válást, akkor ezt még mindenképpen el fogja halasztani azzal, hogy próbáljatok megegyezni (vagy kibékülni), a második tárgyaláson már elválhattok. Kötelezõ megállapodni vagy dönteni a kiskorú gyerek(ek)kel kapcsolatos kérdésekrõl (tartás, elhelyezés, láthatás). A közös vagyon megosztása (melynek a hitelek is részei) vagy ebben a perben, vagy akár külön, egy másik per keretén belül is történhet. Erre nézve a legajánlottabb az ügyvéd igénybevétele, mert nagyon oda kell figyelni a kis "apróságokra", elejtett mondatokra, stb. Elsõ körben meg kell határozni, mikor szûnt meg közöttetek a házassági életközösség (minél pontosabb dátummal) - ennek nagy jelentõsége lesz.
1. keresetlevél megírása, bíróságra beküldése. 30000 ft illeték befizetése vagy mentesség kérése szoc.alapon. 2. Ha van közösmegegyezés, elmenni a tárgyalásra, rábólintani, hogy igen, tartjuk magunkat a megegyezéshez, és helyrehozhatatlanul megromlott a házasság, bontsák fel. 3. Kb. 1 hét múlva már kezemben volt a papír, hogy el vagyunk válva, pedig gyerekek is vannak. Ha nincs közös megegyezés, akkor célszerû az ügyvédnél kezdeni, majd õ irányít.
A hitelek is felezõdnek, hacsak nem egyeztek meg másképp (pl.te maradsz a házban, és nem fizetsz lelépési pénzt a férjnek, de a hitelt vagy egy részét átvállalod, lehet sokféle egyezséget kötni). Közös megegyezésnél nem muszájügyvéd, de akkor én azt javaslom, hogy te add be, mert ha esetleg a férjed mégis egy ügyvéddel jelenne meg a tárgyaláson és felrúgja a közös megegyezést, te szépen hazamész, és nincs tárgyalás. Ha alperes vagy, nélküled is lesz...

Mennyit kell "számolni" egy szülésre? Érdemes/kell szülésznőt is fogadni? Muszáj hogy legyen 'orvosom', vagy ha bemegyek mikor kell, akkor az ügyeletessel szülök?

még csak gondolkodunk a babán, de nem tudom, hogy mégis körülbelül mennyibe kerülne egy szülés...van különbség a császár és a rendes közt? A vizsgálatoknak meg van szabva az ára, vagy csak úgy adtok? Azt is lehet, hogy vizsgálatokon meg semmikor nem adok, csak szülés után egy nagyobb összeget (ha ugyan az lesz az orvos végig) A szülésznőnek mi a feladata? Mire jó? Érdemes fogadni? MIt csinál tulajdonképpen? Neki mennyi pénzt kell adni?? H pl. eljárok vizsgálatra egy dokihoz, de szülni csak bemegyek egy kórházba, akkor mondhatom, hogy nincs orvosom, és akkor jön az ügyeletes? Érdemes orvost fogadni?

Legjobb válasz: Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm

Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm
Az én dokim 7 ezret kért alkalmanként, szülésért 80-at kapott!
Ez nagyban szül attól, hogy hol szülsz. Pesten sokkal drágább minden. Én fõorvosnál szülök, aki alkalmanként 6000-et kér (ha kenetet, rákszûrést vesz, akkor 7000-et), nem mondja meg mennyit kér a szülésért, annyit adsz amennyit bírsz. Fogadtam szülésznõt, ami nagyon hasznos, hiszen a 36. héttõl minden intéz. Sehol nem kell várakoznom, NST, vérvétel , UH-k gyorsan mennek. Neki 20000-et adunk, mert annyit szokás. Az biztos, hogy szülésznõ segít a legtöbbet a szülésnél. 38hkm
Ja, azt nem írtam, hogy vidéki kórházban szülök.
Szia! Az teljesen egyénfüggõ dolog. Én csak a magam "helyzetét+ írom le. Én direkt nem akartam magándokit, sztk-bamnetem. Úgy voltam vele, a vizsgálatokat neki is kötelezõ elvégeznie. jó, volt hogy 1, 5 órát is ott vártam, meg elküldött máshova uh-ra, de kibírható. Ez a doki (mint egyébként sokan) máshol is "rendel" (kórház), hát oda mentem szülni. Ügyeletesnél mindkétszer. Hozzáteszem -szerintem- nagyon nagy szerencsém volt, mert az elsõ babával jó dokit fogtam ki, a 2-nál meg szuper szülésznõt. Sokan nagyon "megbíznak" az orvosukban, és magánrendelésre járnak, ezzel sincsen semmi gond, de én szerintem szülésznõt még mindig érdemesebb fogadni (ha lehet), mert a "munka" nagy része a kismamán kívül az övé.Akinek meg elég pénze van, fogadhat dokit is meg szülésznõt is. Árakról nem tudok írni, mert nem értek egyet azzal, hogy a dokik -bár jobb körülmények vannak egy magánrendelésen, az tény- de havonta 6-10.000 forintot kérnek el a kismamáktól. (De hangsúlyozom mégegyszer, semmi bajom azokkal, akik magánrendelésre járnak!!)
Az orvosom alkalmanként a vizsgálatoknál 5000Ft-ot kért, a szülésért azt mondta, amennyit gondolunk. Végül csak akkorra ért be, amikor már a gyerkõc kibújt. A kedvességéért a 6 hetes kontrollon kapott 15 ezret. A szülésznõ nagyon kedves volt, a doki ajánlotta, hogy õt válasszuk, 32 hetesen "fogadtuk" fel. Õ is azt mondta, annyit adjunk, amennyit gondolunk. Nem tudom, mi lett volna velem a segítsége nélkül. A kórházban, ahol szültünk, hallottuk, hogy 20-30 ezret szoktak adni a szülésznõknek, õ 40-et kapott.
Én vidéken szültem, a dokinál egy magánrendelés 10.000.- Ft a szülésre 80.000.-et adtunk neki. Volt szülésznõm is, akit már régóta ismerek, neki 20e ft-ot adtunk. Nekem elég komplikált volt a terhességem és a szülésnél is voltak komoly komplikációk, de hála a dokinak végül minden ok lett. Így nekem megérte bõven azt a 80e-et. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ügyeletes orvosnál kell sürgõsen császározni, akkor megmaradt volna a méhem.

Közmunkánál is van szerződés gondolom. De minek, ha akármit is tartalmaz, akkor is el kell fogadni, mert különben nem adnak semilyen támogatást utána?

Legjobb válasz: Mert a világon soha egyetlen munkaszerzõdés sem arról szólt, hogy mit kell elfogadnod vagy mit nem. Hanem a munkabérrõl, munkaidõ beosztásáról, juttatásokról, stb...

Mert a világon soha egyetlen munkaszerzõdés sem arról szólt, hogy mit kell elfogadnod vagy mit nem. Hanem a munkabérrõl, munkaidõ beosztásáról, juttatásokról, stb...
A szerzõdés többek között téged, dolgozót is véd a visszaélések ellen.
szerintem arra gondol a kérdezõ, ha pl. be van írva, h munkaidõ reggel 6-tól du. 2-ig, és eyedül neveli a gyerekét, akkor ki viszi iskolába. nyilván ezt nem fogadná el, de nem teheti mert muszáj

Ez hogy lehet? (az életről nem mi döntünk, el kell fogadnunk hogy élnünk kell, de meghalni viszont egyáltalán nem akarunk)

van olyan mikor nem érzel halálfélelmet. általában én sem érzek ,de néha csak úgy hülyeségb?l el?jön

Legjobb válasz: Nem igazán értem a kérdést.. Én általában akkor érzek csak halálfélelmet, mikor olyan helyzetbe kerülök, hogy azt hiszem meghalhatok (pl mikor egyszer nagyon rosszul lettem és egyedül voltam otthon).

Nem igazán értem a kérdést.. Én általában akkor érzek csak halálfélelmet, mikor olyan helyzetbe kerülök, hogy azt hiszem meghalhatok (pl mikor egyszer nagyon rosszul lettem és egyedül voltam otthon).

Katolikus vagyok, de nem vagyok megbarátkozva ezzel a ténnyel. Az evangélikus szemléletet sokkal jobban el tudom fogadni, igazából abban hiszek. Mit kell tennem, hogy evangélikus lehessek?

Legjobb válasz: akkor lehetsz evangélikus, ha a szíveddel elfogadod a hitvallást és megéled a hited átkeresztelkedni nem kell, mivel elfogadják ezek a felekezetek egymás keresztségét a konfirmálással lehetsz az egyház teljes jogú tagja

akkor lehetsz evangélikus, ha a szíveddel elfogadod a hitvallást és megéled a hited átkeresztelkedni nem kell, mivel elfogadják ezek a felekezetek egymás keresztségét a konfirmálással lehetsz az egyház teljes jogú tagja
Nagyjából semmit, abban hiszel amit helyesnek érzel. De ha fontos, hogy papíron is az legyél, akkor felkeresel egy evangélikus lelkészt, és átkeresztelkedsz. :)
Gondolom azért tetszik az evangélikus hit, mert ismered. Amennyiben így vallod, s e nézetet követed: te magad is evangélikus leszel. Bár jobb felkeresni egy közösséget, hogy van-e valami szektás beavatás vagy sem. Én is katolikusnak lettem keresztelve, de nem vagyok katolikus.
Keresel egy szimpatikus gyülekezetet a közelben.
az evangélikus egyház hasonló a katolikushoz, hisz még a hiszekegy hitvallást is mondják, csak õk a katolikus szót, magyarül mondják: "egyetemes"-nek. Tehát elismert keresztény felekezet. Ha úgy érzed ott a helyed, akkor nem kell sokat tenned, mert nincs átkeresztelkedés. Az csak a "modern" gyógy-egyleteknél szokás...... :) Mindegyik felekezet, amely hiszi, és vallja az apostoli hitvallást, kereszténynek minõsül, az az nem kell "átkeresztelkedni". Annyi, hogy te oda akarsz járni Istentisztetre, akor tedd. Jómagam maradok katolikus. Mi az amit úgy érzel, hogy ott jobb neked? Isten áldjon!

Ha jelentkezek önkéntesnek az árvízvédelmi munkákra a munkahelyemnek el kell fogadni ezt a távolmaradás indokaként? És minek kell betudni ezt a napot? Fizetett szabadság? Fizetetlen? Vagy minek?

Legjobb válasz: Nem köteles elfogadni sajnos. Szerintem max szabadnapot vehetsz ki, amit természetesen nem fognak kifizetni. Bár gondolom függ attól is, hogy a fõnöködbe mennyi empátia szorult. Nálunk, Duna parti településen azért akad néhány olyan cég, akik saját csoportot szerveztek és ha nem is egész nap, de délután 2-tõl vitték ki a csoportokat néhány éve védekezni és ezért még egy kevéske pénzt is adtak nekik. 2-ig viszont rendes munkaidõ volt.

Nem köteles elfogadni sajnos. Szerintem max szabadnapot vehetsz ki, amit természetesen nem fognak kifizetni. Bár gondolom függ attól is, hogy a fõnöködbe mennyi empátia szorult. Nálunk, Duna parti településen azért akad néhány olyan cég, akik saját csoportot szerveztek és ha nem is egész nap, de délután 2-tõl vitték ki a csoportokat néhány éve védekezni és ezért még egy kevéske pénzt is adtak nekik. 2-ig viszont rendes munkaidõ volt.
Nálunk ha van igazolásod, hogy kinn voltál az árvíznél segíteni, akkor egy napot elengednek, rendesen ki is fizetik, mintha dolgoztál volna - csak persze engedély kell hozzá a közvetlen felettestõl, õ meg, ha úgy gondolja, h sok a munka, akkor simán mondhatja, h bocs, most nem kellene hiányozni... Szóval elvileg mehetsz, gyakorlatilag nem sokakat engednek el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!