Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell esküvőt elkezdeni (2 db)

Jövö nyarra tervezunk eskuvot, Budapesten. Szerintetek mikor kell elkezdeni keszulodni? A helyszint mikor erdemes lefoglalni?

Kb 50-60 fovel tervezunk. Valahol olvastam, h ilyen pici lagzihoz felesleges vofely. En viszont szeretnek! Mi a velemenyetek?

Legjobb válasz: Ha felkapottabb helyszínt szeretnétek, akkor érdemes minél korábban lefoglalni, mert a nyári szezonra gyorsan fogynak a szabad idõpontok. Ha a dátum nem kötött, akkor a szabad idõpontok függvényében még ki lehet fogni pár hónappal korábban is jó helyszínt. 50-60 fõvel viszonylag könnyen lehet éttermet foglalni, mert ekkora kapacitási szinte minden vendéglátó helynek van. Ha szerettek a biztosra menni, akkor max egy évvel korábban érdemes körbejárni a dolgokat, mert akkor már tudnak következõ évi árajánlatot adni. Ha nem szerettek ennyire elõre szervezkedni, akkor év elején is elég ha neki álltok, sõt tavasszal. (Szerintem a lagzi elõtt 2 hónappal jó tudni, hogy meg van az ember hívva, így ha augusztusi lagzit akartok, akkor célszer júniusban kiosztani, amihez nem árt ha akkorra le van már az étterem foglalva a cím miatt :) ) Ha akarsz võfélyt, akkor legyen. Valóban 50-60 fõhöz nem annyira szükséges, de ha ti úgy érzitek, nektek jó ha van, akkor nyugodtan fogadjatok fel egyet.

Ha felkapottabb helyszínt szeretnétek, akkor érdemes minél korábban lefoglalni, mert a nyári szezonra gyorsan fogynak a szabad idõpontok. Ha a dátum nem kötött, akkor a szabad idõpontok függvényében még ki lehet fogni pár hónappal korábban is jó helyszínt. 50-60 fõvel viszonylag könnyen lehet éttermet foglalni, mert ekkora kapacitási szinte minden vendéglátó helynek van. Ha szerettek a biztosra menni, akkor max egy évvel korábban érdemes körbejárni a dolgokat, mert akkor már tudnak következõ évi árajánlatot adni. Ha nem szerettek ennyire elõre szervezkedni, akkor év elején is elég ha neki álltok, sõt tavasszal. (Szerintem a lagzi elõtt 2 hónappal jó tudni, hogy meg van az ember hívva, így ha augusztusi lagzit akartok, akkor célszer júniusban kiosztani, amihez nem árt ha akkorra le van már az étterem foglalva a cím miatt :) ) Ha akarsz võfélyt, akkor legyen. Valóban 50-60 fõhöz nem annyira szükséges, de ha ti úgy érzitek, nektek jó ha van, akkor nyugodtan fogadjatok fel egyet.
Én is azt ajánlom, hogy nézelõdni, tájékozódni minél elõbb, mert nem árt tisztába lenni a dolgokkal, mi mennyibe kerül, és hogy mennyi a keret rá, hogy jöttök ki jobban... stb! Ami fontos szerintem elõre, az a helyszín (kaja, pia), a võfély vagy ceremóniamester, ha lesz (mert ezeket elõre le kell foglalni (általában így olcsóbb is valamivel, és akkor még vannak szabad idõpontok). És általában senki nem kér elõre pénzt vagy nem sokat, ahhoz, hogy lefoglaljátok... Mi az éttermet fél évvel elõtte legalább lefoglaltuk (és pedig már akkor sem volt sok szabad hely, így csak szeptemberben lesz az esküvõ), és csak 20ezer volt a foglaló, az összes többit az esküvõ másnapján kell csak kifizetni! A võfélyek is általában jó elõre foglaltak... A zenészt vagy együttest vagy dj-t, ami lesz, ezek is kapósak szoktak lenni, ha nem valami ismerõs... A dekorost elég kicsit késõbb, ha lesz olyan (nekünk egy nõ csinálja az étterem feldíszítést, székszoknya, virágok, csokrok, kocsira virág stb, így sokkal olcsóbb mint külön külön.) Ha olyan helyen van az esküvõ, ahol elõtte vagy netán utána való nap is van esküvõ vagy rendezvény vagy nyitva vannak (a legtöbb hely ilyen) akkor én ajánlom hogy valakit meg kell bízni a dekorációval mert aznap meg másnap reggel senki nem fog tudni azzal foglalkozni hogy feldíszítse a helyet meg leszedje a díszítést, és nem sokkal kerül többe mintha magadnak vennél díszeket (anyagok, dekorok, virágok), mert a dekorosoknak ezek megvannak csak a "bérleti díjat" kell kifizetni vagyis azt hogy feldíszíti meg leszedi... Nekik rengeteg dekoráció, anyag, szín van alapból!) Akkor "éri meg" magadnak csinálni, ha elõtte való 1-2 napban lehet díszíteni, és ráér másnap leszedni... de ilyen kevés van.. Egyébként meg az éttermek minimálisan díszítik ki a helyet maguktól(ha egyáltalán benne van az árban)!
Nézelõdni, tervezgetni, árajánlatokat kérni már most is lehet.
A kérdező hozzászólása: 2/7 es milyen volt a ceremonia mester? voltak jatekok, vagy csak koordnialta az esemenyeket? Koszonom a valaszokat mindenkinek! Azt hiszem, akkor a helyet elkezdem nezegetni :)
Mi õsszel kezdjük a szervezést jövõ nyárra, most még csak tervezgetünk és infókat gyûjtünk... :)
Nekünk szeptemberben lesz az esküvõnk.Már május elején elkezdtem a szervezést! és milyen jól tettem.nekünk külsõ helyszínen lesz a vacsora és ismerõs ajánlásával találtunk is egy éttermet, aki elválalta a helyben fõzést és felszolgálást.Megbeszéltük a menüt és mondta, hogy visszahív majd az ár aánlattal.. azóta is hívna.. Már 2 héttel ezelõtt a telefont sem vette fel nekem.Így kerestem mást, aki éphogy el tudott minket válalni.De viszont sokkal szinpatikusabb is, rögtön kérte a személyes találkozót és, hogy nézzük meg milyen menükkel tudnak szolgálni.Szerintem érdemesebb hamarabb elkezdeni a szervezést, mert sosem tudni mi jön közbe....sajnos...:(
Szerintem õsszel bõven elég szervezkedni. Võfélyt nem biztos, hogy felkérnék 50-60 fõhöz, mert az nem olyan sok. Én is kb. ekkora lagzit szeretnék és egy jó havert kérnék meg a feladatra. De ha te szeretnél rendes võfélyt, én nem látok benne semmi kivetnivalót. Voltam már kb. ekkora lagzin és volt võfély.
A helyszínt mindenképp érdemes már most, a többi dolog attól függ mennyire ragaszkodtok a kezdeti elképzelésekhez.
Egy évvel elõbb kell tervezni legalább... Mi májusban foglaltunk jövõ augusztusi dátumot, már csak alig volt szabad nyári idõpont...
mi idén januárban kezdtünk tervezgetni. Május 31-én volt az esküvõnk. Mindenre elég volt az idõ. Nekünk ceremóniamesterünk volt, nem võfély. 65 fõrõl indultunk, a vége 46 fõ lett
De amúgy magatoknak könnyítitek meg a dolgot, ha elõre tervezgettek, mert nem az utolsó pillanatokban kell kapkodni, kevesebb a stressz, ha tudjátok, hogy minden megfelelõ ütemben megy... Ja azt kifelejtettem, hogy az anyakönyvvezetõtõl idõpontot kérni is jópár hónappal elõbb kell, mert ha a város/falu vagy akárminek ahol terveziktek az esküvõt csak 1 anyakönyvvezetõje van, az viszonylag elfoglalt szokott lenni! :) Lepapírozni, nyilatkozatot tenni törvény szerint minimum asszem 30 nappal az esküvõ napja elõtt kell, de idõpontot egyeztetni erre, meg az esküvõ napjára mondom sokkal elõbb! A templomnál ugyan úgy elõre kell foglalni...

Mikor kell az esküvőt elkezdeni szervezni?

sziasztok!

Legjobb válasz: Jó pár hónappal elõtte! Mi egy kicsit késõn kezdtük, és elsõre az ápr. 1-i idõpontot ajánlották: ez még viccnek is rossz :-)

Jó pár hónappal elõtte! Mi egy kicsit késõn kezdtük, és elsõre az ápr. 1-i idõpontot ajánlották: ez még viccnek is rossz :-)
Ha kb.10 hónappal elõtte elkezded, akkor bõven lesz idõd mindenre és tutira nem kell kapkodnod! :-) Sok boldogságot!!!
kb 10 hó az jó is, mi 6 hónappal elõtte kezdtük és épp csak hogy mindent sikerült elintézni.
ha a csúcs szzonban (májustol-szeptemberig) akarjátok akkor elötte év decemberben válaszátok ki a helyet és az idöpontot. ha pontban akkor és ott akarjátok akkor január végéig menjetek el az étterembe és foglaljátok le. 6 hónappal az esküvö elött lehet a házaságkötö terembe menni. ha zsúfolt városban laktok (pl székesfehérvár) akkor ha jó órát akartok (nem reggel és nem este és nem pénteken) akkor pontban 6 hónappal elöttei napon menjetek oda 8-ra a hivatalba. (pl fehérváron egy juniusi szombatra elötte 6 honappal pontben már reggel jópáran várakoznak bejelentkezésre.) aztán a ruhát érdemes akkor a januári esküvökiállításokra kimenni (helyi vagy a pestire) és ott megnézni öket, és árak után érdeklödni.érdemes mikor az idöpont fix akkor még a vöfélynek és a zenésznek is szolni. szóval a lényeg hogy januárban le kell a helyet foglalni.
Szia! Mint elõttem már írták, érdemes hónapokkal elõtte elkezdeni megszervezni. Mi április 1-én :) találtuk ki, hogy esküvõ legyen, és most szombaton lesz megtartva. Igaz nem lesz lakodalom, csak egy 30 fõs ebéd, tehát semmi extrára nem kell gondolni. Elég sok az elintézni való, de nem halok bele. Ruhát pl 3 nap alatt találtam, pedig nem egyszerû az esetem, kismama vagyok. Szóval egy lakodalmas esküvõhöz hónapokra van szükség, mire minden elrendezõdik.
Az esküvõt megelõzõ 8 hónap áll rendelkezésedre, de lehet több vagy kevesebb ez az idõ! Csak rajtatok áll!
Nekem, írd és mondd, három napomba került megszervezni a most szeptemberben esedékes esküvõmet. Jártam az anyakönyvvezetõnél, a házasságkötõ teremben, lezsíroztam az éttermet, ott rögtön kiválasztotuk a menüt, megvan a torta, a csokor, fodrász, sminkes a nagy napra, és mindkettõnk ruhája itt lóg már a szekrényben. Mindezt három nap alatt. Tényleg nem értem, miért kell ennyit agyalni egy esküvõszervezésen...
Nekünk 9 hónap volt a kényelmes szervezés, bár a végén így is úgy is összesûrûsödik az egész...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!