Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell első oltásra vinnem a (2 db)

Mikor kell az első oltásra vinnem a macskám?

Legjobb válasz: kb 3 hónapos korában de sztem jobb ha meg kérdezed az állatorvost, az a legbiztosabb

kb 3 hónapos korában de sztem jobb ha meg kérdezed az állatorvost, az a legbiztosabb
Mi két és fél hónaposan vittük; nem zavart el a doki.
mindehol azt olvasom, h 8hetes korában.. tehát 2 hónapos kora körül. az enyém most 10hónapos és csütörtökön kapja meg az elsõt.:) jó cicázást! :D

Ha meglesz a kismanóm honnan fogom majd tudni mikor hovaá kell vinni, pl:oltás? (elsö babás, kicsit tapasztalatlan)

26-hetes

Legjobb válasz: Ne aggódj, a védõnõ ki fog menni hozzátok és elmondja, mikor van tanácsadás, ahová ugyan nem kötelezõ elmenni, de ha akarsz, elmégy, megmérik a babát, válaszolnak a kérdéseidre, stb. Én mondjuk sose mentem, nem is fogok, de ez mindenkinek saját döntése. Az oltásokról pedig elõre küldenek egy papírt, hogy mikor, hány órakor kell megjelenned. Szép babavárást és szülést neked!

Ne aggódj, a védõnõ ki fog menni hozzátok és elmondja, mikor van tanácsadás, ahová ugyan nem kötelezõ elmenni, de ha akarsz, elmégy, megmérik a babát, válaszolnak a kérdéseidre, stb. Én mondjuk sose mentem, nem is fogok, de ez mindenkinek saját döntése. Az oltásokról pedig elõre küldenek egy papírt, hogy mikor, hány órakor kell megjelenned. Szép babavárást és szülést neked!
Nekem a védõnõ elõre jelez mindent, mikor mire számítsak. Ha valami kérdésem van, telefonon is hívhatom. Nyugi, neked is fogja mondani, ez a feladata!
Szia! Nálunk a védõnõ irányít most is mindent. Gondolom, ha meglesz a picúr akkor is õ adja majd az "instrukciókat" :) Kérdezd meg tõle, hogy nálatok mi a rendszer. Helga
A védõnõd mindent el fog mondani, amikor kimegy hozzázok, miután a picivel hazamentek. Emellett eleinte sûrûbben, késõbb ritkában rendszeresen fel fog keresni. Nálunk oltások elõtt mindemellett küldenek egy levelezõlapot, amin szerepel a dátum, hogy mikor kell menni és, hogy milyen oltást fog kapni a baba. Boldog babavárást!
A védõnõ és a gyerekorvos úgyis elmondja, legkésõbb mikor hazamentek a kórházból, akkor általában már az elsõ nap kimennek.
Nem sokára kb34-36 hetesen keresettek fel egy gyerekorvost, van akit elég csak telefonon felhíni, hogy babátok lesz és szeretnétek, hogy õ legyen a gyerekorvosok. Van aki szereti ha elmész hozzá személyesen. Ha úgy döntesz, hogy személyesen keresed fel ajánlom nézd meg a rendelési idejét és csecsemõ tanácsadás idején menj el hozzá. Olyankor nem találkozol beteg gyerekekkel. Aztán ha megszületik a kicsi és haza mentetek a kórházból meg fog benneteket látogatni a gyerekorvos, kötelessége. Akkor majd elmond mindent mit mikor kell.
A kérdező hozzászólása: Aranyossak vagytok!Köszönöm!szép babavárást, és babázást nektek!
Szia! Sajnos egyre többször hallani olyat, hogy a védõnõ elfelejt egy-két dolgot mondani pl. az adható oltásokkal kapcsolatban - nekünk pl. elfelejtett szólni, hogy nem egyadagos, így majdnem lecsúsztunk a második adagról. A kötelezõvel nincs ilyen gond, az benne lesz a gyermekeü. kiskönyvben. Az adható oltásokról kérjél írásbeli tájékoztatót, a védõnõnek kell ilyen a birtokában lennie. (Régebben találtam táblázatos formát is a neten, most valahogy nem találom.) Itt van egy pár olyan cikk, amit érdemes elolvasni a választható védõoltásokkal kapcsolatban: http://www.kistigrisklub.hu/site.php?inc=0&menuId=15


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!