Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell első oltásra (12 db)

Máshol is hiány van a Prevenal védőoltásból? Mikor kell hogy megkapja az első oltást belőle?

Volt aki nem kapta meg 2-3 hósan,hanem esetleg csak kés?bb?

Legjobb válasz: Nekünk a doki adta, mentünk tanácsadásra és ott volt nála. két hósan kapta az elsõt 4 hósan a másodikat. De már itt olvastam olyat aki 9 hósan kapta meg az elsõt. Szóval szerintem nem baj ha késõbb kapja. A rota vírus elleni oltást kell, hogy 6 hónapos koráig megkapja.

Nekünk a doki adta, mentünk tanácsadásra és ott volt nála. két hósan kapta az elsõt 4 hósan a másodikat. De már itt olvastam olyat aki 9 hósan kapta meg az elsõt. Szóval szerintem nem baj ha késõbb kapja. A rota vírus elleni oltást kell, hogy 6 hónapos koráig megkapja.
Az én fiam is 2 hósan kapja majd az elsõt. Azt mondta a védõnõ, hogy van oltóanyag, pedig az még 2 hét múlva lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Nálunk hiány van belõle, 3 hónapos lesz a fiam és valószínû megint nem lesz belõle mire megyünk.De akkor nem olyan nagy baj, ha pár hónappal késõbb kapja, ugye!
Elsõ vagyok! Mi kaptunk a dokitól még az elején egy táblázatot, azon rajta volt, hogy melyik oltást mikortól meddig kaphatja meg. Kerestem, de sajnos nem találom, esetleg te nem kaptál ilyet?
Elképzelhetó, h hiány van, mert a mi dokink a következõket mondta:" Nem sokáig lesz ez az oltóanyag, ezt is meg akarják szüntetni, mint általában minden jót!"
Mi 5 hónaposan kapjuk az elsõt belõle.
8 hónapos a kisfiam és mostanában fog kapni. (ha még lehet) 6, 5 hónapos korában mondta a doki néni, hogy javasolja és menjünk majd beadja.

Első oltásra megyünk holnap a 2 hós kisfiammal. Ettől a szurtól be fog lázasodni? Vagy mire figyeljek? Hova kapja? Milyen vizes borogatást tegyek rá? Egy kis zsepit és kössem le vagy ruhapelust? Egyáltalán kell borogatás?

Legjobb válasz: szia, a combjába fogja kapni, egy kis nedves vattapamacsot ha ráteszel és körbetekered egy textilzsepkendõvel az jó lesz borogatásnak, így nem fog becsomósodni neki az oltás helye. Ezektõl a modern oltásoktól már nem valószínû, hogy belázasodik, de az oltás után 3napig étvágytalanság, nyûgösség elõfordulhat, egyes esetekben még enyhe láz is, de ha 3napnál tovább tartanak ezek a tünetek, akkor az nem az oltástól van. Az én fiamnak semmi nem volt. Mintha mi se történt volna. Õ a 3hós oltás után volt nyûgös.

szia, a combjába fogja kapni, egy kis nedves vattapamacsot ha ráteszel és körbetekered egy textilzsepkendõvel az jó lesz borogatásnak, így nem fog becsomósodni neki az oltás helye. Ezektõl a modern oltásoktól már nem valószínû, hogy belázasodik, de az oltás után 3napig étvágytalanság, nyûgösség elõfordulhat, egyes esetekben még enyhe láz is, de ha 3napnál tovább tartanak ezek a tünetek, akkor az nem az oltástól van. Az én fiamnak semmi nem volt. Mintha mi se történt volna. Õ a 3hós oltás után volt nyûgös.
A lányom nem lázasodott be, csak pici hõemelkedése lett. Mind a két combjába kapott. A védõnõm is ajánlotta, hogy borogassam, kössek rá vizes ruhazsepit, de olyan föntre kapta a szurikat, hogy nem tudtam rákötni semmit. Pelusozáskor tettem csak rá vizes ruhát. Ha piros, duzzadt, kemény a szuri helye, akkor valószínûleg ennyi borogatás nem lesz elég. A halántékán érzed, ha felmegy a hõmérséklete, ill. a szemein is látszik, de mérd meg egyszer-kétszer, mert ha lázas, egy fél kúpot adj neki. Kicsit nyûgösebb lehet még.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat! Remélem nem lázasodik be.

Kölyök kutyának mikor kell beadatni az első veszettség elleni oltást? (hány hetesen)

Legjobb válasz: így van, még annyit tennék hozzá, hogy az elsõ oltás után fél évvel kell ismételni (tehát ha idõben kapja, akkor 3 aztán 9 hósan), majd utána lehet évente.

így van, még annyit tennék hozzá, hogy az elsõ oltás után fél évvel kell ismételni (tehát ha idõben kapja, akkor 3 aztán 9 hósan), majd utána lehet évente.
3 hónapos kora után, de fél éves koráig mindenképp meg kell kapnia.

Egy 2 honapos kaukázusinak menyi az ideális súlya? és mikor kell meg kapnia az első oltást? Mikortol lehet sétáltatni?

Legjobb válasz: Ideális esetben már lennie kéne oltásnak. Vidd el állatorvoshoz, és kezdjétek el az oltásokat.

Ideális esetben már lennie kéne oltásnak. Vidd el állatorvoshoz, és kezdjétek el az oltásokat.
Az egy dolog, hány éves vagy, az nem mindenre mentség. Kérdeztél, válaszoltunk, erre elkezdesz vitatkozni. Ha utána nézel (rengeteg oldalt lehet találni ezzel kapcsolatban), akkor láthatod, hogy gyakorlatilag mindenhol ugyanezt írják. Menj be egy állatpatikába vagy egy állatorvoshoz és vegyél neki féreghajtót. A féreghajtásnak is vannak szabályai. Elõször is pár kilót nyugodtan rászámolhatsz a súlyra, nehogy kevés legyen a hatóanyag, mert akkor csak kidobod a féreghajtó árát az ablakon. Egy 10 kilós kutyának nyugodtan lehet adni 1 és egy negyed tablettát, vagy akár egy felet is. A második, hogy mindig az összes állatot féreghajtjuk egyszerre, mert ha esetleg az egyik fertõzött és nem kap, pillanatok alatt visszafertõzi a többit. Ezért ha van otthon rajta kívül még kutya, akkor õ is kapjon féreghajtót. Jó lenne, ha az elsõ oltás elõtt legalább egyszer megtörténik a dolog.
A kérdező hozzászólása: csak érdeklõtem én csak a lovak rol tudok sokat és ebõl indultam ki nem beszélve arrol hogy 9 éves vagyok.
Én meg csak válaszoltam. Szerinted miért írja minden szakirodalom, hogy 2 hetes kortól féregteleníteni kell a kiskutyákat, kéthetente minimum 3 alkalommal? Nem viccbõl....
A kérdező hozzászólása: bocs csak érdeklödtem
Attól még nyugodtan lehet férges. De még akkor is lehet férges a kutya, ha a székletében semmi sem látszik. Egyébként ha ennyire értsz hozzá, miért kérdezel?
A kérdező hozzászólása: A féreg az amikor eszik de mégis fogy .mert akkor nem férges elég sokat hízot 5kg -rol 9kg-ra hizott.Mértem...
Akkor s.o.s-ben féregtelenítés, mert ha férges, az oltások sem hatnak úgy!
A kérdező hozzászólása: nem lett féreg telenitve sajna nem de már kapja lassan az oltásokat...
A kérdező hozzászólása: kösz
Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás 7-8 hetesen Szopornyica, parvovírusos bélgyulladás, leptospirosis, fertõzõ májgyulladás elleni kombinált oltás 9-10 hetesen Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás 11-12 hetesen Szopornyica, parvovírusos bélgyulladás, leptospirosis, fertõzõ májgyulladás elleni kombinált oltás 12-14 hetesen Az ezt követõ oltások programja már nagyban változhat, de azért még valószínûleg két hetente, úgy még 3-4 alkalommal kutyusunk fenekébe fogják állítani a tût. A kutyusokat egy éves koruk után szerencsére már csak évente egyszer kell úgynevezett „emlékeztetõ” oltásnak kitenni.
Sétáltatni akkor lehet, ha véget ért az oltási programja. Tekintve, hogy késve lesz elkezdve, ez nála elég sokára fog bekövetkezni.
8-10 kg között kell lennie.
Már a másodikat kellene kapnia.... Az elsõ (parvó elleni) 6 hetesen járt volna neki, most kellene kapnia a 2 kombináltat. Egyáltalán féregtelenítve lett már? Azt 2 hetes kortól kezdve 2 hetente kell végezni.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) És nincsen másik kutyánk és épen most jötem meg az állat patikából anyukámmal itvan nem messze kaptunk más gyógyszertis az nem tudom mire jó de aszt mondták kell és bocs:) )))))

Kislányom 11 hónapos lesz mindjárt. Az első oltása amit születésekkor kapott BCG, úgymond nem fogta meg! Azt mondták 1 éves korig újra kell oltani, de ha megemlítem mintha elengednék a fülük mellett az orvosok védőnők! Mit tegyek?

Mi történhet ha nem lesz újra oltva?

Legjobb válasz: Ezt nem értem, hogy-hogy elengedik a fülük mellett???? Kérdezel, és egyszerûen nem válaszolnak neked? Miért nem váltottál még akkor orvost? Én már tuti megtettem volna. Gondolom, ha nem eredt meg az oltás, az olyan, mintha nem kapta volna meg. Nem alakult ki a megfelelõ ellenreakció. Én a helyedben sürgõsen jelezném ezt a helyi ÁNTSZ-nél!

Ezt nem értem, hogy-hogy elengedik a fülük mellett???? Kérdezel, és egyszerûen nem válaszolnak neked? Miért nem váltottál még akkor orvost? Én már tuti megtettem volna. Gondolom, ha nem eredt meg az oltás, az olyan, mintha nem kapta volna meg. Nem alakult ki a megfelelõ ellenreakció. Én a helyedben sürgõsen jelezném ezt a helyi ÁNTSZ-nél!
Az én kislányomnak sem eredt meg, de minket úgy tájékoztatott a gyerekorvos, hogy 6 hónaposan a tüdõgondozóban újra fogják oltani, ha az sem ered meg, akkor nem oltogatják többször. Ebbõl látszik, hogy egyébként semmit nem ér ez az oltás, és igaz, hogy Magyarországon kívül más országokban már régóta nem is oltanak BCG-t.
Kislányom 10 hónapos és míg a tiédnek semmi nem látszik az enyémnek még mindig csúnya sebes valami van ott, hogy mikor lesz heg kitudja! Sõt nekünk voltak olyan aranyosak a kórházba hogy szó szerint bele vágták a gyerek karjába pár naposan...... Ezáltal túl mélyre juttatták az anyagot vagy túl sokat juttattak a babámba! A helyi nyirokcsomók is rosszul reagáltak erre és neki az egyik hónaljában van egy göb (mely, sebész szerint évek múlva felszívódik) Szóval a story-m legyen neked tanuló pénz hogy ne rempelj annyira azért az oltásért! Nekünk bár ne lett volna.... Sírtam mikor kitapintottam a csomót 4 hetesen nála mindenre gondolva..... Akkor folyton azért folyt a könnyem hogy míg én vigyáztam a hasamban rá 10 hónapon át addig a kórházban darab darab volt :(
Nyugi, semmi baja nem lesz, nem fog az elsõ szülinapján hirtelen lecsapni rá a tbc-baktérium! Amúgyis azt tanították nekünk az orvosi egyetemen, hogy ez az oltás csak másfél évig hatásos, és csak annyit ér, hogy a súlyosabb fertõzési formák nem alakulnak ki, a tbc-t viszont még így is el lehet kapni. Szóval 7 hónap múlva a többi oltott gyerek is ugyanott áll, mint most a tied. Az én babámnak "megeredt" az oltása, ronda vörös heg maradt rajta, a kvázi semmiért. Sok szerencsét!
Nagyon komoly következményei lennének. Pl az, hogy eggyel kevesebb fölösleges sz--rt nyomnak a gyerekedbe. A férjem kinn élt az USA-ban, ott már húsz éve körberöhögték a BCG hege miatt, merthogy az egy fölösleges oltás. Magyarországon kívül nem sok helyen adják már, csak arra jó, hogy gyengítse a gyereked immunrendszerét. Inkább örülj, ha véletlenül elfelejtik, a kicsinek lesz jobb.
A kérdező hozzászólása: Csak annyit milyen következményekkel járhat ha mégsem kapná meg?
Akkor ez mégsem "fül mellett elengedés". Elég korrektül tájékoztattak, mit szeretnél még? Ha nyugtalan vagy, hívd fel a tüdõgondozót!
A kérdező hozzászólása: Várjuk csak félek hogy mi lesz ha nem kapja meg 1 hónap alatt akkor már betölti az 1 évet! Nem e lesz valami maradandó betegsége vagy bármi más?
akkor értheto, várjátok a levelet.
A kérdező hozzászólása: Azt mondják ezt nem õk hanem a tüdõgondozóban fogja beadni valami doktor és majd levélben értesítenek az idõpontról mert összevárják a gyerekeket mert állítólag nem mi vagyunk csak ezzel így! és ennyi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Most már megnyugodtam! Igen azt én is olvastam hogy szinte már csak Magyarországon kötelezõ! Sehol máshol. De így hogy semmi hátránya nem származhat ebbõl már nem is rémizgetem magam semmivel!!!! Köszönöm

Mit kell tennem, ha kifakad a gyermekem első oltásának a helye a vállán?

Kell-e fertőtleníteni, bekötözni, vagy ragtapaszt tehetek-e rá? Nagyon fog levezni? Víz nem érheti míg be nem gyógyul? Mit kell még tudnom róla? (Most nagyon ki van dudorodva neki, a közepe sárga, körben piros. Mint egy hatalmas kigyűlt pattanás.) Már bármikor kifakadhat?

Legjobb válasz: Nem kell vele foglalkozni majd kifakad és leszárad.Se bekötni sem lefertõtleníteni nem kell.A mi gyermekorvosunk ezt mondta.

Nem kell vele foglalkozni majd kifakad és leszárad.Se bekötni sem lefertõtleníteni nem kell.A mi gyermekorvosunk ezt mondta.
Semmit nem kell vele tenni.ugyanúgy fürdettük mint ahogy elõtte is.

A nyuszim 5.24. -én kapta az első kombinált oltást, majd 6.27. -én az ismétlőt. Akkor már vihetem a következőre igaz? Amikor már jön a tavasz, akkor mikor kell beoltani? Melyik hónapban a legjobb?

Legjobb válasz: Néhány helyen már most elkezdték szervezni a csoportos nyúloltásokat. Amondó vagyok, még május elõtt érdemes beoltatni, mert akkor már biztosan lesznek szúnyogok.

Néhány helyen már most elkezdték szervezni a csoportos nyúloltásokat. Amondó vagyok, még május elõtt érdemes beoltatni, mert akkor már biztosan lesznek szúnyogok.
Mixo ellen fél évente kell oltatni.
Bocs ez lemaradt Amennyiben kombinált oltóanyaggal oltatsz.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha egyszer kap kombináltat, majd eltelik egy fél év akkor oltassam mixo ellen, ha eltelik egy újabb fél év(tehát a kombinált óta egy év) akkor megint kombináltat kapjon? (Bocs, ha hülyeséget kérdezek.:) )
A kombinált oltás mixo elleni része fél évig hat, az RHD elleni pedig 1 évig. Csinálhatod azt, hogy fél évenként beoltatod kombinálttal, vagy oltathatsz külön-külön mindkét betegség ellen. Ebben az esetben a mixo elleni egy évig hat és tudomásom szerint ez igaz az RHD ellenire is. De ha nyúlhoz értõ orvossal beszélsz, Õ pontosan elmondja, hogy milyen lehetõségeid vannak. Van orvos aki nem használ kombinált oltást, orvosa válogatja, hogy mivel olt.
Én fél évente oltatom kombinálttal a dokink javaslatára. Semmi gond nincs abból, ha az RHD-ra "ráoltunk", viszont ha csak mixot kapna, azt izomba kapná, jobban fájna neki, csúnyább lehetne stb. stb., egyszerûbb bõr alá bebökni neki és ennyi az egész. Én minél elõbb oltatnám a helyedben. Fura, de asszem decemberben felbukkant a lakásban egy szúnyog! Meg hát nem csak a szúnyogok terjesztik a mixot...
A kérdező hozzászólása: Igen, jövõhéten viszem dokihoz. Köszi a válaszokat!

Mikor kell a kiskutyáknak az első oltást beadni?

Legjobb válasz: Az enyém 6 hetesen kapta meg.

Az enyém 6 hetesen kapta meg.
Általában 6 hetesen szokták. De ha az anya kutya immunitása biztos, tehát ismert, oltott a szuka, akkor ráér 7 hetesen is a tejvédettség miatt. De ezeket normális esetben még a tenyésztõ intézi, a gazdié a 10 hetes, 14 hetes, és 18 hetes oltás.
16-t akartam írni, bocs :)
6 hetesnél korábban nem adja be az orvos, mert 6 hétig hat az anyától a tejjel kapott védelem. Ha elõbb oltja, a két védõanyag kiüti egymást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!