Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell első babánál (2 db)

Anyatejes babánál mikor kell az első K vitamint (Konakiont) adni?

Azt tudom, hogy havi egy ampulla, de az els?t mikor kell? 1 hónaposan?

Legjobb válasz: 1 hetesen kapta az enyém az elsõt, így mondta a doki.

1 hetesen kapta az enyém az elsõt, így mondta a doki.
Nálunk 2 hetes korban kellett adni az elsõt , mert vérezgetett a köldöke. Nem mondta a gyermekorvos vagy a védõnõ , hogy mikor add?
A kérdező hozzászólása: De biztos mondták, de elfelejtettem. A dobozra meg csak azt írták rá, hogy havi egy ampulla. Köszi, holnap jön a védõnõ, majd megkérdezem.
8 naposan kellett beadni az elsõt, bele volt írva a baba kiskönyvébe (védõnõ írta oda, amikor kijött hozzánk, mikor hazamentünk a kórházból).
A dobozban valóban havi 1 van, viszont az elsõ 5 hétben heti 1-et szoktak adatni, majd havi egyet, amíg nem eszik szilárd táplálékot. Hívd fel a dokit és egyeztess vele mindenképpen. Mi is minden héten adtuk neki az elején pontosan azon a napon, mikor a kórházban az elsõt kapta, most már csak havi egyet kap. 11 hetes.
Ez érdekes mert nekünk csak a 4.héten kellett beadni az elsõt, így mondta a gyerekorvos és onnan havonta egy.
Elvileg az elsõt a 4. héten kell beadni neki, és utána havi egyet, amíg kizárólag anyatejes. De nekünk is a második héten be kellett adni az elsõt, mert vérezgetett a köldöke.
Egyet kapott ugyebár a kórházban aznap, amikor hazaengedtek. Onnantól számítva 1 hét múlva kellett a következõt adni. Aztán kellett volna havonta, csak közben tápszeres lett.

Mikor kell nekiállni első babánál a kapott babaruhák kimosásának?

34 hetes terhes vagyok, kaptam nagyon sok baba holmit sokan azt mondják még nem kell kimosni a ruhákat sokan viszont mások azt mondják ráérek vele mivel az els? babám fogalmam sincs mikor álljak neki. Anyukám is azt javasolja hogy mossam ki öket.

Legjobb válasz: Szerintem tök mindegy.Ahogy neked jól esik.Én már elkezdeném.Kimosnám, kivasalnám és mehet a helyére.:)

Szerintem tök mindegy.Ahogy neked jól esik.Én már elkezdeném.Kimosnám, kivasalnám és mehet a helyére.:)
Szerintem nyugodtan kimoshatod már, nem fognak újra bekoszolódni. Nekem jót tett lelkileg, hogy nézegettem, rendezgettem a picuri holmikat, mintha már meglenne a baba. Mosáskor átnézed, kiválogatod õket, "ismerkedsz". Vasalni viszont frissen kéne õket, a legjobb az lenne, ha hazaérkezés környékén valaki kivasalná Neked. Válaszd ki, miben szeretnéd majd hazavinni. Tapasztalat: két méretet is készíts elõ, nekem egyik gyerekemre se volt jó a legkisebb. Nincs akkor se tragédia, ha még vársz, de szerintem jönnek az ünnepek, az is lehet, hogy kevésbé lesz kedved mosni, teregetni a végefelé. Szóval Te döntsd el, mi Neked a legjobb. Úgyis mindenhonnan kapod majd a jótanácsokat, mérlegelj és Te dönts! Sok boldogságot a babához!
Nyugodtan kimoshatod õket, sõt ajánlanám, hogy a fehér babaruhákat egy kicsi fehérítõvel fertõtlenítsd majd mosd át.A megszáradt ruhákat nem árt ha kivasalod(ezzel is fertõtleníted)Én a szülés után kb.6 hónapos korig mindent vasaltam.A ruhák a szekrényben elállnak.
Nyugodtan kezd el, mert nagyon sok energiát felemészt mire minddel végzel. Mi is nagyon sokat kaptunk, és az uccsó hónapom simán ráment a mosásra, vasalásra, mert ugye egyszerre nem tudod megcsinálni az egészet. Ajánlom, hogy a vasaláshoz ülj le, kíméld a lábaidat. Gratula a bébihez.
Én is vártam vele, aztán hirtelen megindult a szülés és mindent amit elterveztem, a férjemnek kellett megcsinálnia.És az mégsem olyan......
nekem lelki erot adott es hasznos ereztem magam, boldogan mostam vasaltam es pakolgattam, ne eroltesd magad de aprankent nekiallhatsz.meg 6 heted van elvileg ami lehet 8 is meg 4 is szoval jobban tenned ha elkezdened ne ugykelljen vasalgatnod meg faradoznod az elso hetekben amig meg erzed a szules utani fajdalmakat es verzel .meg masnak kelljen mindezt megcsinalni.jo munkat meglatod milyen hamar elmegy az ido :) )))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!