Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell elmenni a védőnőhöz (4 db)

Mikor kell először elmenni a védőnőhöz terhestanácsadásra?

Legjobb válasz: Amikor már voltál dokinál és kaptál papírt arról, hogy terhes vagy, azután kell felkeresni a védõnõt, aki kiállítja neked a kiskönyvet.

Amikor már voltál dokinál és kaptál papírt arról, hogy terhes vagy, azután kell felkeresni a védõnõt, aki kiállítja neked a kiskönyvet.
A kérdező hozzászólása: Ja, csak sajnos a védõnõ egy Hudini, és egyszerûen lehetetlen bejutni hozzá, akkora úriasszony, hogy hetente egy órát "rendel" és már 10 hetes vagyok. Remélem, nem kések el.
Azért jó mihamarabb megcsináltatni a kiskönyvet, mert csak azzal leszel vizitdíj mentes a kismamás vizsgálatokra. Amúgy minden úgy van ahogy elöttem írták.
Szia! Nálunk csak 11 hetesen lehet a védõnõhöz menni. Hiába mentem el 9 hetesen, nem csinálta meg, hanem vissza kellett mennem. De a legtöbb helyen megcsinálják hamarabb a kiskönyvet.
Én telefonon szoktam vele idõpontot egyeztetni, a normál rendelési idõ alatt tényleg lehetetlen bejutni.
Neked kell havonta vinni.
Nekem is havonta kell vinnem.Mióta megszületett (most 8 hónapos) 1x volt nálunk a védõnõ a kötelezõ elsõn mikor hazajöttünk.Nem jár hozzánk.Más védõnõk ahogy ismerõseimtõl hallom 2 hetente mennek.Õ nem.Nem tudom miért nem?!
Amikor megszületik, akkor jött ki hozzánk. Meg ha valami problémám volt mikor még nagyon pici volt a fiam. Rgyébként havonta én hordom a védõnõhöz. Nem mondta ezt el neked, hogy neked kell vele hozzá járnod? Telefonon is szerintem bármikor felhívhatod, ha valami kérdésed van, legalábbis a miénk ezt felajánlotta.
Ahogy mások is írták, elvileg õ járna ki havonta. De ebben a korban, már az enyém sem jött ki, és egy szóval se mondta, hogy havonta nézzek be hozzá tanácsadásra. Ha valami gondom volt, pl nem evett a gyerek, vagy beteg lett, akkor felhívtam és segített. Járt nálunk kb 4 hónapos kora körül, meg most, 9 hónapos korába! :) És mindig csak úgy váratlanul jelenik meg, soha nem mondja, hogy mikor várható legközelebb...ezt a részét utálom! De ha több kérdésed is van én felhívnám a helyedben, és vagy ott telefonon megbeszélném vele, ha nem zavarom vele, vagy megérdeklõdném, hogy mikor mehetnél be hozzá a gyerekkel, mert lennének kérdéseid. Nekem pl a nyárral, nyaralással, csípésekkel kapcsolatban jöttek most össze a kérdések a fejemben, de szerencsére megjelent az ajtóban, így mindent meg tudtunk beszélni (amúgy meg felhívtam volna). 10 hónapos anyukája
A baba 6 hetes koráig hetente, 1 éves koráig havonta, és onnantól 3 havonta kell kijárnia. Kötelezõ mérésekre, oltásokra neked kell vinni. Nekünk nagyon aranyos védõnénink van, babám már 14 hónapos, de még mindig látogat minket havonta, és fog is, azt mondta minket nem hagy ki..:) nagyon szereti a picúrkámat.
Ha gondod van a védõnõvel, akkor a területi Ántszben megtalálható a fõnöke, a vezetõ védõnõ. Tegyél panaszt. Nem azért, mert paraszt vagyok, és tegyünk alá, de basszus nem végzi a dolgát!
Az én kisfiam a védõnõnk 3hónapos korában látta utoljára. Egy kis faluban élünk, itt a gyerekorvos a háziorvos egyben - amelyik szülõ úgy akarja, de más szülõk is behordják a gyerkeket a közeli városba, és tanácsadás is ott van. Lehet azért nem jött hozzánk mert tanácsadáson voltunk rendszeresen..... ... ...De viszont mindent tud attól függetlenül hogy nem lát. Házat átalakítottuk, és arra az idõre elköltöztem édesanyámhoz egy másik városba a 9hónapos fiammal(oda, ahol a gyerekorvos is van), a gyerek orvos tudta, hogy ott lakunk, pedig én nem mondtam neki. Azért úgy látom mûködik a jelzõrendszer. Szeritnem hívd fel a védõnõt, mert van ahol neked kell vinni, máshol meg kimegy, nem tudom mi alapján alakult így, de magam is láttam, hogy sok helyen vinni kell, máshol meg nem.
13-mas vagyok.Mi városban lakunk ennek ellenére nem jön/jött.
A kérdező hozzászólása: Nem gondolzam hpgy ez egy ennyire kerdeses dolog lenne. Nos... Igazabol barmit meg lehet mar tudni az internetrol...de ha o nem kepes vegezn a dolgat es [email protected] ellenere hogy olykor megkeresem akkor ugy goblndolom nekem sem kotelessegem megjelenni azert hogy o nezegesse meg mericskelhesse hivatalbol a gyeteket (persze ugy latom a tobbi hasonlo koru baba alapjan hogy rendben vagyunk sulyra/meretre). Mert szakitsak arra idot hogy o vegezhesse a dolgat ha kozben ne partner. Oltasokra is ugy esunk be szoval b...ssza meg a kiskonyvet.Ha be is megyunk mindent harapogoval kell kihuzni belole.
Kb 20 hós koráig jött a védõnõ, a végén már inkább csak másfél havonta, az elején havonta. Én egyszer vittem, a méréseket megoldottuk a gyerekorvosnál. Szerencsére jó fej a védõnõnk :) 5 hós babát elvileg havonta látnia kéne valakinek, vagy orvosnak, vagy a védõnõnek. Meg ugye a kötelezõ oltások. Telefonon beszélj a védõnõddel.
A kislányom 9 hónapos. A védõnõ kétszer volt kint, egyszer amikor a gyerekorvossal jött, amikor hazahoztuk a kislányom a kórházból. Másodszor akkor, mikor felhívtam, hogy véreset kakilt a kislányom 2 hónaposan. Havonta találkoztam vele amikor oltásra mentünk a gyerekorvoshoz, de akkor sem mondott semmit soha, nem is lehetett tõle kérdezni, csak a gyerekorvostól. Most pedig mikor mentünk a gyerekorvoshoz, kiderült, hogy új védõnõ van, a régi elment nyugdíjba. Nem is szólt, hogy nem lesz, el se köszönt, pedig a múlt hónapban még õ írta be a kiskönyvbe a következõ idõpontot. Hát ez van. Védõnõ függõ, vannak lelkiismeretes védõnõk, meg vannak olyanok is, akik [email protected] rá. Barátnõmhöz például minden hónapban kimegy a védõnõ, illetve õk is mennek súlymérésre, tehát havonta kétszer találkoznak. ( az õ kislánya 11 hónapos )
De jó neked! 7 hónapos múlt a lányom, hozzánk havonta jön, de teljesen feleslegesen. Olyanokról beszélünk amit internetrõl már mind tudok. Ha valami kérdésem mégis van, nem ad kielégítõ választ. Múltkor pl. kérdeztem, mi a helyzet a dinnyével, adhatom-e neki ha lesz finom, érett a piacon, erre megnézte a kiskönyvébõl, mit írnak erre vonatkozólag. Alap dolgokat nem tud, saját gyereke még nincs is, tehát nekem nem nagy segítség, csak felesleges kötelezõ dolognak tartom.
Nem jár, havonta vár téged a kicsivel súlymérésre.Ha bármi van, telefonon is megkérdezheted szerintem tõle.
A kérdező hozzászólása: Ahhan.. Ertem. Koszi :)
Mi visszük is Es jön is.
Szia! Védõnõ vagyok, onnan tudom hogy havonta kötelessége kimenni hozzátok a védõnõnek, és neked is havonta kell vinni a kicsit súlymérésre.
nem értem akkor a védõoltásait sem kapta meg?
A fiúnk 6 hetes kora után minden hó elején vittük/sszük státuszra vagy csak mérésre, hó végén pedig jön hozzánk 1 éves koráig. Megbeszélünk egy idõpontot és akkor jön. Kérdéseket rak fel, közben én is az enyémeket.
1 éves korig havonta (szükség esetén gyakrabban is ) köteles kijárni. Nekünk tanácsadásra a gyerekorvoshoz kell menni havonta, ott mérik, kapja az oltásokat és a védõnõ is ott van olyankor. Egyébként nálunk a védõnõk teljesen máshol vannak, mint az orvos és nekünk még egyszer sem kellett menni a védõnõhöz, pedig már majdnem 1 éves a babánk. Az a lényeg, hogy neki kell hozzátok menni, nem fordítva.
Hozzànk ma is jön , ès majd vinnem is kell.Szerintem kötelezõ...Bp VI.ker
Dörzsöld fel. Másnak lehet nagyobb szüksége lenne rá. Minek választotta ezt a szakmát ha sz..ik bele??? Egy csomó dolgot kéne mondania. És ha Te nem.lennél ilyen találékony bajt is okozhatnál a babádnak. Dühitõ, hogy ilyen pici emberkékkel foglakozhatna és nem törödik velük.

Érdemes légzésfigyelő tanfolyamra elmenni mondjuk a Madarász utcai kórházba? Vagy a védőnő és a gyermekorvos is el tudja mondani, meg tudja mutatni, mit kell csinálni, ha beriaszt?

Ma délután lesz a tanfolyam, úgy terveztem, hogy elmegyek, eddig valahogy mindig elmaradt, csak már a 37. hétben vagyok és ebben a h?ségben nem tudom, mennyi er?m lenne kimozdulni.

Legjobb válasz: Egy dolog biztos,csak elõnyödre válik,ha elmész, de amúgy a védõnõ,orvos is tud segíteni,és meg fogják mutatni,mit kell tenni,csak kérdezz tõlük.Én pl. nem voltam ilyen tanfolyamon,nem volt a közelünkben,de aki teheti,sztem menjen,nyugodtan.

Egy dolog biztos, csak elõnyödre válik, ha elmész, de amúgy a védõnõ, orvos is tud segíteni, és meg fogják mutatni, mit kell tenni, csak kérdezz tõlük.Én pl. nem voltam ilyen tanfolyamon, nem volt a közelünkben, de aki teheti, sztem menjen, nyugodtan.
Biztos hogy hasznodra válik, én nem mentem el, mert azt mondták ha a babát újra kell éleszteni az olyan, hogy nem biztos mi meg tudjuk csinálni hiába láttuk már egyszer.Nekem azt tanácsolták ilyenkor az emberíakaratlanl is kipróbál mindent, legtöbbször ha már megrázod vagy hideg zuhi alá állsz vele bejön.SZval én bízok, hogy ne lesz rá szükség de a khban azért rákérdezek a csecsemõsöknél majd, hogy kell lélegezteti ha gond van.38hetes kismama
Szia! Én annyit biztos tudok, hogy az hülyeség, hogy a babát hidegvíz alá kell tartani. Saját tapasztalatom volt ez, mikor pár éves voltam. Akkor elájultam a szívem miatt és anyu a csap alá tartott, közben pofozgatott. Egy pillanatra magamhoz tértem, utánna ismét elájultam és a korházban tértem magamhoz.
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!