Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell elmenni a (61 db)

Nemrég jött meg a menstruációm. Mikor kell elmenni a nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Sztem arra gondolt a kérdezõ, h ha vki elkezd menstruálni akkor kötelezõ elmenni nõgyógyászhoz! Vagy rosszul értem? Azért mert megjött nem kell elmenni:) Persze ha szeretnéd, h kivizsgáljon, vagy van vmi problémád akkor menj el. Amúgy meg majd akkor menj ha fogamzás gátlót akarsz feliratni, vagy vmi problémád lesz, kb 5 éve menstruálok és még sosem voltam :)

Sztem arra gondolt a kérdezõ, h ha vki elkezd menstruálni akkor kötelezõ elmenni nõgyógyászhoz! Vagy rosszul értem? Azért mert megjött nem kell elmenni:) Persze ha szeretnéd, h kivizsgáljon, vagy van vmi problémád akkor menj el. Amúgy meg majd akkor menj ha fogamzás gátlót akarsz feliratni, vagy vmi problémád lesz, kb 5 éve menstruálok és még sosem voltam :)
ha kivizsgalast akarsz akkor mikor lejart.
a fogamzásgátlót természetesen csak véletlenül írtam külön...:D
Ha még soha nem voltál, minél elõbb, de ha már voltál, az elõzõ vizsgálatnál a doki biztosan mondta, hogy legközelebb mikor.Rendkívüli esetekben azonnal!!

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz?

Olyan problémám van hogy most jöttem haza külföldrõl és nincs háziorvosom vagyis nem abban a városban van ahol élek ( 150km), van erre megoldás? Most tudtam meg hogy terhes vagyok de már 11 hetes.

Legjobb válasz: Mit szeretnél a háziorvostól? A terhességedet nem õ vezeti. Elmész a nõgyögyászhoz, UH-ra, de gyorsan. Onnan a védõnõdhöz, kapsz kiskönyvet illetve megmondja mikor hova kell menni. Ha a háziorvos ad beutalókat akkor a védõnõd megmondja,kihez kell menni, kihez tartozol. Ott bemutatkozol, elmondod mi a szitu és hogy szeretnéd átkéretni oda a kartonod. A többit õk elintézik.

Mit szeretnél a háziorvostól? A terhességedet nem õ vezeti. Elmész a nõgyögyászhoz, UH-ra, de gyorsan. Onnan a védõnõdhöz, kapsz kiskönyvet illetve megmondja mikor hova kell menni. Ha a háziorvos ad beutalókat akkor a védõnõd megmondja, kihez kell menni, kihez tartozol. Ott bemutatkozol, elmondod mi a szitu és hogy szeretnéd átkéretni oda a kartonod. A többit õk elintézik.
Bármikor mehetsz, keresel egyet a környéken, bejelentkezel, elmész hozzá, és megkéred, hogy vállaljon el házibetegének, és ennyi, csak a TAJ kártyád kell, minden mást õ elintéz.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyásznál már voltam védõnõt kikerestem, jövõ héten megyek. Háziorvosnál eddig 2nél jártam egyik sem fogadott, azért nehéz mert nem ismerek itt senkit, ráadásul költözök tovább 1-2 hónap múlva...elkezdet már az új városban is érdeklõdni de egyenlõre nem foglalkoztak velem, azt mondták át kell jelentkeznem a városba (más megye) de azt még nem tudok.
Bárhova bejelentkezhetsz. Nem kell hozzá lakcímkártya. Mi is átköltöztünk másik albiba, nem voltunk bejelentve, de a kerületi háziorvos fogadott simán.
Nem kell ahhoz bejelentkezned, hogy a háziorvos elvállalhasson, bárhova járhat az ember háziorvoshoz, szóval ha ezt mondták az csak lerázó duma volt. Lehet, hogy túl sok betegük van már.

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz, elég ha megyek táppénzre? Õ mit csinál a terhesség alatt?

Legjobb válasz: én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)

én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)
Szia!Nekem a háziorvos azt mondta , hogy a védõnõ feladata elküldeni az ekg-ra, de uakkor a h.orvos ad rá beutalót.Mindegy nem szólt a védõnõm, így a 16dik hétben mentem ekgra a háziorvosom által.A táppénzes papíron kívül nem csinál semmit, hacsak nem õ végzi a terghes gondozást-nekem õ ezt mondta.Kivéva ha beteg vagy , megkeresed õt is.Amúgy semmit nem csinál .
Én is olyan 15 hét körül voltam nála, megcsinálta az ekgt, és ennyi. Most elköltöztem másik városba, itt a háziorvos tart táppénzen, így hozzá megyek 2 hetente tápos papírért és õ írja a beutalókat (vagy a nõgyógyász). Amúgy mást nem csinál.-)
Szia! Én még nem voltam a háziorvosnál nekem a beutalókat a nõgyógyászom írja, a táppénzre vételt még nem tudom, hogy fog mûködni, mert még dolgozom, de tanácsadáson vannak kismamák, akik a táppénzes papírért voltak úgyhogy szerintem õ fog táppénzre venni. Én addig nem megyek míg nem muszáj! Üdv. 33. hetes kismama
Szia!Nekem csak az Ekf miatt kellett!Amúgy táppénzre a terhesgondozóban vettek, ott kapom a táppénzespapírt is!

Ha a terhességi teszt pozitív lett, akkor hány százalék az esélye, hogy tényleg hihetek a tesztnek? Esetleg próbáljak ki még egy tesztet? Mikor kell elmenni a nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: A legbiztosabb, ha elmész orvoshoz. Én mindjárt a teszt után elmentem. cSinálatsz még tesztet, csak megerõsíteni tud. + teszt ritkán csal, de elõfordul, nagyon kicsi arányban. Úgyhogy gratulálok , és menj dokihoz:-)

A legbiztosabb, ha elmész orvoshoz. Én mindjárt a teszt után elmentem. cSinálatsz még tesztet, csak megerõsíteni tud. + teszt ritkán csal, de elõfordul, nagyon kicsi arányban. Úgyhogy gratulálok , és menj dokihoz:-)
Az jó fajta teszt. Viszont van egy hátránya. Ha kb. 1-2 óra múlva nézel rá szellemcsíkos lesz. De ha egybõl volt csík az csak a babát jelent!
A kérdező hozzászólása: én a gabriel nevû teszttel próbálkoztam
Én egy tesztet találtam amely hamis pozitív eredményt ad nagyon sokszor ez a Maria Romed. A többi szerintem jó! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszolóknak, szerintem azért még tesztelek egyet akkor.biztos ami biztos:_)))
Jah, utolsó válaszoló vagyok, - 6-7-8. hétben érdemes menni dokihoz, én 7 hetesen és 3 naposan fogok odajutni...
Nekem csak halvány lett a 2. csíkom, ezért ismételtem még 6-szor :-) Azok is halványak. Pedig már 6 hetes is elmúltam - elvileg-! Csinálj több félével, ha halvány, ha meg erõsen pozitív, akkor 2-3 után elhiheted!
Szerintem babás vagy, de én a helyedben biztos csinálnék még egy tesztet.Biztos, ami biztos!
Én a 6 héten teszteltem, nem volt terhességre utaló jelem, csak a mensi kimaradása, a teszt negativ lett, a következõ héten mentem dokihoz, és akkor már 7 hetes voltam. 21 hetes kismami.
Ha a terhességi teszt pozitív szinte 100%, hogy terhes vagy, ugyanis jelen van a szervezetedben a hCG hormon. Normál esetben nincs hCG hormon a vizeletben, csak akkor, ha megtermékenyült a petesejted. Ha közben újból negatívat mutat, a teszt az azt jelenti, hogy kiürült a szervezetedbõl a már megtermékenyült petesejt trophoblastjain termelõdõ hCG hormon, mert nem tudott beágyazódni. De legutóbb, például amikor abortusza volt a barátnõmnek, kb 2 hétig még halvány pozitívat mutatott a tesztje, mert idõ kell amíg kiürül a hCG hormon a szervezetünkbõl.

Ha SZABÁLYSÉRTÉSI tárgyaláson nem tudtam megjelenni, mert késõn vettem át az idézést és kaptam még egyet+ a befizetendõ csekket akkor a beidézésre mikor kell elmennem legkésõbb?

Legjobb válasz: Milyen "beidézés"? Elolvaosd, és nyilvánvalóan benne van, ha menned kell hova és mikor, ha nincs ilyen benne nem kell menned sehova, fogod magad a csekket meg befizeted.

Milyen "beidézés"? Elolvaosd, és nyilvánvalóan benne van, ha menned kell hova és mikor, ha nincs ilyen benne nem kell menned sehova, fogod magad a csekket meg befizeted.

Lehet még esélyem a terhességre? Mikor kell elmennem nőgyógyászhoz?

Május 24.-én hagytam abba a tablettát (4 évig szedtem, bár nem egy fajtát, de mind alacsony hormontartalmút), május 27.-én jelentkezett a megvonásos vérzés. Próbálkozunk a babával, elvileg vasárnap kellett volna megjönnie, de nem jelentkezett semmi, az aznapi terhesteszt is negatív. Van még esély esetleg a terhességre? Ha negatív marad a teszt, de a vérzés sem jelentkezik, meddig várjak a n?gyógyászhoz fordulással?

Legjobb válasz: Lehet még esélyed a terhességre, szerintem pár nap múlva tesztelj újra, lehet, hogy még nincs megfelelõ hcg szint a szervezedetben. 10-es erõsségûvel tesztelj, elsõ pisibõl. De az is lehet, hogy több idõre van szüksége a szervezetednek, hogy visszaálljon a ciklusod, és a tabi abbahagyása miatt van ez. Én 2 hét múlva mennék dokihoz, ha addig sincs mensi. 21/l

Lehet még esélyed a terhességre, szerintem pár nap múlva tesztelj újra, lehet, hogy még nincs megfelelõ hcg szint a szervezedetben. 10-es erõsségûvel tesztelj, elsõ pisibõl. De az is lehet, hogy több idõre van szüksége a szervezetednek, hogy visszaálljon a ciklusod, és a tabi abbahagyása miatt van ez. Én 2 hét múlva mennék dokihoz, ha addig sincs mensi. 21/l
Vagy baba, vagy bekavart a fogigátló! Amikor én abbahagytam, majdnem egy évig szórakozott velem a mensim, volt hogy 45, 60 napra jött meg. :( Ne aggódj, várj még egy kicsit!

Mikor kell a gyerekorvoshoz elmenni? 35 hetes vagyok. Aktuális már?

Legjobb válasz: Szerintem igen aktuális.Sõt szerintem már tegnap is késõn lett volna.Na ezt nem kell véresen komolyan venni,de jobb mielõbb elintézni ezt a dolgot.Mivel orvost szabadon választhatsz nem árt idõben tájékozódni az orvosról(személyes ismeretségre gondolok).De ha Te ismered és meg van beszélve vele akkor meg nem vagy elkésve.Mivel nekem már van gyerekem igy én elõre megkérdeztem van e lehetõsége még kártyát elfogadni.Mivel a lányom nála van így elveheti a második gyermek újszülött kártyáját.Sajnos sokszor betelik a hely.Nekem ezek után már csak a szülés után pár nappal kell értesíteni,mert ha hazajövünk pár napon belül otthonunkban fel kell keresnie.Minden jót nektek!

Szerintem igen aktuális.Sõt szerintem már tegnap is késõn lett volna.Na ezt nem kell véresen komolyan venni, de jobb mielõbb elintézni ezt a dolgot.Mivel orvost szabadon választhatsz nem árt idõben tájékozódni az orvosról(személyes ismeretségre gondolok).De ha Te ismered és meg van beszélve vele akkor meg nem vagy elkésve.Mivel nekem már van gyerekem igy én elõre megkérdeztem van e lehetõsége még kártyát elfogadni.Mivel a lányom nála van így elveheti a második gyermek újszülött kártyáját.Sajnos sokszor betelik a hely.Nekem ezek után már csak a szülés után pár nappal kell értesíteni, mert ha hazajövünk pár napon belül otthonunkban fel kell keresnie.Minden jót nektek!
Hú én korábban voltam mondjuk, de nem késõ most sem..hajrá minél elõbb menj mostmár.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Holnap délelõtt elemgyek:)
szia! Mi ma megyünk hozzá. 37+5Hetes km
Szia! Mikor a kisfiamat vártam, akkor Én is 35 hetesen mentem el a gyerekorvoshoz. Nem vagy még elkésve semmirõl. De azért nem jó az utolsó 1-2 hétre sem hagyni, mert akkor már nagyon a vége felé jársz, és bármikor megindulhat a szülés és jó ha megvannak már a receptek mire bemész a kórházba és tudod az orvos telefonszámát.

Mikor kell elõször elmenni a nõgyógyászhoz? Vagy ez korhoz kötött? Mit csinál elsõ alkalommal?

Legjobb válasz: Általában, mikor nemi életet kezdesz élni. Vesz egy kenetet...

Általában, mikor nemi életet kezdesz élni. Vesz egy kenetet...
Szerintem nem feltétlen akkor mikor nemi életet kezdesz. Ha még szûz vagy akkor el kell menni ha baj van. És nem kell félni mert nagyon jó gyermeknõgyógyászokat találni, akik tiszteletben tartják hogy szûz vagy. Azt hogy mit csinál az attól függ mi az a dolog amivel felkerested. Ha gyógyszert íratnál, akkor megvizsgál, laborba küld. Ha szûz vagy akkor másképp vizsgál, mivel a szûzhártyát õ nem sértheti.
A kérdező hozzászólása: Miért nem sértheti a szûzhártyámat?
Ha baj van, akkor kortól függetlenül el kell menni, egyébként meg akkor, ha elõször akarsz fogamzásgátlót íratni.
23 éves korod körül, illetve a nemi élet megkezdése után kb 1 évvel ajánlott elmenned az elsõ szûrésre. Természetesen, ha bármi bajod lenne, akkor is.
Elsõ alkalommal én nõi dokihoz mentem (azóta is az van), mert elég szégyenlõs vagyok és nem akartam ott remegõ hanggal cidrizni.
Kedves kérdezõ...ugye tudod hogy butaságot fûztél a saját kérdésedhez?Miért nem sértheti a szûzhártyát...hát tudod alapvetõ tudáshiányod van ha ezt megkérdezed, de nõgyógyászhoz akarsz menni. Olvass utána mi az a szûzhártya, és meglátod miért nem sértheti, miért nem vizsgálgat úgy ahogy egy szexuális életet élõ nõt.

Kubába mikor, mennyi időre, kikkel, és hova érdemes elmenni? Mire kell figyelni? Mennyi költő pénzel? Mi a fizetőeszközük?

Legjobb válasz: Kérdezz meg egy utazási irodát :) Õk biztosan tudnak neked segíteni Egyépként ez attól függ, hogy milyen igényeid lennének

Kérdezz meg egy utazási irodát :) Õk biztosan tudnak neked segíteni Egyépként ez attól függ, hogy milyen igényeid lennének
Kubába?Füvezni mész?
A kérdező hozzászólása: Pihenni szeretnék menni! És azért kérdeztem, mert azt hittem, hogy olyan választ/válaszokat fogok kapni akik már voltak Kubában egyszer vagy akár többször is és van már Kubával kapcsolatos tapasztalatai/tapasztalataik!
Szia! Mi is készulunk Kubába, én is szívesen elolvasnám a tapasztalataidat.Megkoszonném ha írnál.
Elég késõn írok de most találtam meg ezt a kérdést Kubában Peso a fizetõeszköz, a kubai peso.Többet nem tudok mondani

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!