Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell elmenni (87 db)

Nemrég jött meg a menstruációm. Mikor kell elmenni a nőgyógyászhoz?

Legjobb válasz: Sztem arra gondolt a kérdezõ, h ha vki elkezd menstruálni akkor kötelezõ elmenni nõgyógyászhoz! Vagy rosszul értem? Azért mert megjött nem kell elmenni:) Persze ha szeretnéd, h kivizsgáljon, vagy van vmi problémád akkor menj el. Amúgy meg majd akkor menj ha fogamzás gátlót akarsz feliratni, vagy vmi problémád lesz, kb 5 éve menstruálok és még sosem voltam :)

Sztem arra gondolt a kérdezõ, h ha vki elkezd menstruálni akkor kötelezõ elmenni nõgyógyászhoz! Vagy rosszul értem? Azért mert megjött nem kell elmenni:) Persze ha szeretnéd, h kivizsgáljon, vagy van vmi problémád akkor menj el. Amúgy meg majd akkor menj ha fogamzás gátlót akarsz feliratni, vagy vmi problémád lesz, kb 5 éve menstruálok és még sosem voltam :)
ha kivizsgalast akarsz akkor mikor lejart.
a fogamzásgátlót természetesen csak véletlenül írtam külön...:D
Ha még soha nem voltál, minél elõbb, de ha már voltál, az elõzõ vizsgálatnál a doki biztosan mondta, hogy legközelebb mikor.Rendkívüli esetekben azonnal!!

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz?

Olyan problémám van hogy most jöttem haza külföldrõl és nincs háziorvosom vagyis nem abban a városban van ahol élek ( 150km), van erre megoldás? Most tudtam meg hogy terhes vagyok de már 11 hetes.

Legjobb válasz: Mit szeretnél a háziorvostól? A terhességedet nem õ vezeti. Elmész a nõgyögyászhoz, UH-ra, de gyorsan. Onnan a védõnõdhöz, kapsz kiskönyvet illetve megmondja mikor hova kell menni. Ha a háziorvos ad beutalókat akkor a védõnõd megmondja,kihez kell menni, kihez tartozol. Ott bemutatkozol, elmondod mi a szitu és hogy szeretnéd átkéretni oda a kartonod. A többit õk elintézik.

Mit szeretnél a háziorvostól? A terhességedet nem õ vezeti. Elmész a nõgyögyászhoz, UH-ra, de gyorsan. Onnan a védõnõdhöz, kapsz kiskönyvet illetve megmondja mikor hova kell menni. Ha a háziorvos ad beutalókat akkor a védõnõd megmondja, kihez kell menni, kihez tartozol. Ott bemutatkozol, elmondod mi a szitu és hogy szeretnéd átkéretni oda a kartonod. A többit õk elintézik.
Bármikor mehetsz, keresel egyet a környéken, bejelentkezel, elmész hozzá, és megkéred, hogy vállaljon el házibetegének, és ennyi, csak a TAJ kártyád kell, minden mást õ elintéz.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyásznál már voltam védõnõt kikerestem, jövõ héten megyek. Háziorvosnál eddig 2nél jártam egyik sem fogadott, azért nehéz mert nem ismerek itt senkit, ráadásul költözök tovább 1-2 hónap múlva...elkezdet már az új városban is érdeklõdni de egyenlõre nem foglalkoztak velem, azt mondták át kell jelentkeznem a városba (más megye) de azt még nem tudok.
Bárhova bejelentkezhetsz. Nem kell hozzá lakcímkártya. Mi is átköltöztünk másik albiba, nem voltunk bejelentve, de a kerületi háziorvos fogadott simán.
Nem kell ahhoz bejelentkezned, hogy a háziorvos elvállalhasson, bárhova járhat az ember háziorvoshoz, szóval ha ezt mondták az csak lerázó duma volt. Lehet, hogy túl sok betegük van már.

Mikor kell elmennem elöször védőnőhőz?

Õ adja a kiskönyvet? 5 hetes terhes vagyok. (Még dokinál se voltam csak jöv?héten megyek) Oda már vinni kell?

Legjobb válasz: Szia,igen,a védõnõ adja a kiskönyvet,és a nõgyógyász abba fogja majd beleírni a méhszály állapotát,meg a védõnõ is,h. mikor voltál nála,súlyt,vérnyomást. Védõnõi bejegyzésnek min. 4-nek kell lenni,h kaphass anyasági támogatást.Ha elõször még nem tudod vinni a nõgyógyászodhoz a kiskönyvet,az szeintem nem baj.A védõnõnél a 12. hét elõtt kell megjelenni,célszerû a 11.-12. héten,mert akkor vannak a kötelezõ vizsgálatok is-UH,vérvétel,én a védõnõt és ezeket egy nap alatt rendeztem le. Boldog babavárást:)

Szia, igen, a védõnõ adja a kiskönyvet, és a nõgyógyász abba fogja majd beleírni a méhszály állapotát, meg a védõnõ is, h. mikor voltál nála, súlyt, vérnyomást. Védõnõi bejegyzésnek min. 4-nek kell lenni, h kaphass anyasági támogatást.Ha elõször még nem tudod vinni a nõgyógyászodhoz a kiskönyvet, az szeintem nem baj.A védõnõnél a 12. hét elõtt kell megjelenni, célszerû a 11.-12. héten, mert akkor vannak a kötelezõ vizsgálatok is-UH, vérvétel, én a védõnõt és ezeket egy nap alatt rendeztem le. Boldog babavárást:)
Nem védõnõi pecsétnek kell minimum 4-nek lenni, hanem a nõgyógyász pecsétjének. Elsõ babámnál én is azt hittem, ezért minden szabad percemet a védõnõnél töltöttem, aztán igencsak meglepõdtem, amikor szülés után 1-2 nappal a dokim a kezembe nyomta az igazolsát, hogy ezt adjam le az anyaságihoz... De a kiskönyvet tényleg a védõnõ adja, én az elõs babámnál a 15. héten voltam elõször, most a 12. héten. 37 hetes
Nem, a védõnõnél kell min. 4X megjelenni, ehhez a nõgyógyász is kiadhatja az igazolást, de a védõnõ is, amivel be kell menni a mák-hoz.
Elõször mindenképpen dokihoz kell menned, mert amíg õ nem bólint rá a terhességre, addig hiába mész a védõnõhöz. A doki fog szólni, hogy mikor kell felkeresned a védõnõt. Addig nem amíg nincs szívhang. Csak amikor már tuti a terhesség.
Elõször a dokihoz kell menni, ha késik a mensid 2 hetet. Ha már van szívhang, akkor ad egy papírt róla, amivel el kell menni a védõnõhöz.
Elõször el kell menni a nõgyógyászhoz, aki megállapítja a terhességet és ad róla egy igazolást. Ezzel kell elmenni a védõnõhöz (a 12.hétig), tõle kapod a kiskönyvet és õ számolja ki hogy mikor fogsz szülni. Legalábbis nálam ez volt.
Elõször mindenképpen doki, ahogy a többiek is írták, mert õ ad egy papírt arról, hogy valóban fennáll e a terhesség. Bár szerintem nem kell sokat várni utána a védõnõ felkeresésére, fõleg ha dolgozol, mert elvileg ha már megvan a kiskönyved nem rúghatnak ki!
Nekem az államkincstárban azt mondták, hogy a dokinál kell min. 4-szer megjelenni, védõnõnél tök mindegy, hogy hányszor.

Ha SZABÁLYSÉRTÉSI tárgyaláson nem tudtam megjelenni, mert késõn vettem át az idézést és kaptam még egyet+ a befizetendõ csekket akkor a beidézésre mikor kell elmennem legkésõbb?

Legjobb válasz: Milyen "beidézés"? Elolvaosd, és nyilvánvalóan benne van, ha menned kell hova és mikor, ha nincs ilyen benne nem kell menned sehova, fogod magad a csekket meg befizeted.

Milyen "beidézés"? Elolvaosd, és nyilvánvalóan benne van, ha menned kell hova és mikor, ha nincs ilyen benne nem kell menned sehova, fogod magad a csekket meg befizeted.

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz, elég ha megyek táppénzre? Õ mit csinál a terhesség alatt?

Legjobb válasz: én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)

én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)
Szia!Nekem a háziorvos azt mondta , hogy a védõnõ feladata elküldeni az ekg-ra, de uakkor a h.orvos ad rá beutalót.Mindegy nem szólt a védõnõm, így a 16dik hétben mentem ekgra a háziorvosom által.A táppénzes papíron kívül nem csinál semmit, hacsak nem õ végzi a terghes gondozást-nekem õ ezt mondta.Kivéva ha beteg vagy , megkeresed õt is.Amúgy semmit nem csinál .
Én is olyan 15 hét körül voltam nála, megcsinálta az ekgt, és ennyi. Most elköltöztem másik városba, itt a háziorvos tart táppénzen, így hozzá megyek 2 hetente tápos papírért és õ írja a beutalókat (vagy a nõgyógyász). Amúgy mást nem csinál.-)
Szia! Én még nem voltam a háziorvosnál nekem a beutalókat a nõgyógyászom írja, a táppénzre vételt még nem tudom, hogy fog mûködni, mert még dolgozom, de tanácsadáson vannak kismamák, akik a táppénzes papírért voltak úgyhogy szerintem õ fog táppénzre venni. Én addig nem megyek míg nem muszáj! Üdv. 33. hetes kismama
Szia!Nekem csak az Ekf miatt kellett!Amúgy táppénzre a terhesgondozóban vettek, ott kapom a táppénzespapírt is!

Ha tudod/sejted, hogy terhes vagy, akkor mikor kell elmenni orvoshoz? És nőgyógyászhoz ugye?

Én nem vagyok terhes és még fiatal is vagyok hozzá csak úgy érdekelne! Ja és még egy kérdés! A n?gyógyász küld el mindenféle vizsgálatra vagy ? csinálja vagy hogy megy ez egyáltalán?? Bocsi ha hülye a kérdés csak érdekel de még fiatal vagyok!

Legjobb válasz: Elõször is kéne venni egy terhességi tesztet. Utána már egyszerû. Ha terhes vagy elmész a nõgyógyászhoz, s õ majd elmondja, hogy hova kell menned. Vérvétel, védõnõ stb.

Elõször is kéne venni egy terhességi tesztet. Utána már egyszerû. Ha terhes vagy elmész a nõgyógyászhoz, s õ majd elmondja, hogy hova kell menned. Vérvétel, védõnõ stb.
Szia! Amikor kimarad a menstruáció (7-8-10 napos késés) akkor szoktak terhességi tesztet csinálni, patikában, vagy drogériákban lehet kapni. Ha a teszt pozitív, akkor szoktak elmenni nõgyógyászhoz, aki ha megállapítja a terhességet (megvizsgál, kézzel, és ha van a rendelõben ultrahangos gép, azt is csinál) elküld vizsgálatokra (vérvétel, ultrahang). Ha a teszt negatív, akkor várni szoktak, hogy megjön-e, mert van hogy csak simán késik. Ha mégse jön meg, akkor is érdemes elmenni nõgyógyászhoz, hogy kiderítse miért maradt ki.
Akkor mégy el orvoshoz, ha pozitívat teszteltél.Ha késik akárcsak 2 napot is- és terhes lehetsz-már tesztelhetsz aztán ha pozitív doki, utána ultrahang, ha már van "szívhang" ultrahangon ált. 6 hetesen akkor védõnõk vizelettel együtt jelenj meg:) õk kiállítják a kiskönyved és írnak beutalókat vérvételre, belgyógyászhoz, fogászatra aztán háziorvossal lebélyegezteted ezeket és intézed a labort, belgyógyot, fogászatot.Aztán mindent elmondanak..

Mikor kell elmenni először terhesgondozásra? Miket fog kérdezni ő is meg fog vizsgálni?

Bocs a dilis kérdéseimért igazából második baba de az elsőnél egy kedves ismerősöm csinálta a terhesgondozást és ő mindig mondta hogy mikor menjek hozzá (össze szoktunk járni velük terhességem elött is és amikor mondtam neki hogy pozit teszteltem akkor azonnal behívott láttuk is a petezsákot utána mentem hozzá megint 2 hét mulva) viszont most nem hozzá megyek mert nincs Mo.on így kénytelen vagyok elmenni sztk.hoz. csak nem tudom mikor kell menni először, most 11 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én mind2szer a 6. héten voltam elõször. Mit értesz azon, hogy õ is?! Az orvos dolga, hogy megvizsgáljon, ki vizsgált még meg?

Én mind2szer a 6. héten voltam elõször. Mit értesz azon, hogy õ is?! Az orvos dolga, hogy megvizsgáljon, ki vizsgált még meg?
Amit eddig végigcsináltál, az maga a terhesgondozás. Ez a normális menete addig a terhességi korig, ahol most tartasz. Gondolom, a terhesgondozás alatt azt az orvost érted, aki majd a szülést vezeti. Szerintem érdemes minél elõbb hozzá járni, hogy megismerd. Legkésõbb a 20. hét környékén illik felkérni a szülés levezetésére.
A kérdező hozzászólása: Úgy látom akkor páran nem olvasták el a kommentjeimet, na szóval akkor még egyszer voltam már nõdokinál aki kiadta az igazolást a terhességrõl elküldött háziorvoshoz, védõnõhöz ott is már voltam mert ugye a védõnõ állítja ki a kiskönyvem a házorvosi beutalókkal már voltam a vizsgálatokon elsõ vérvétel ekg, jövõ héten el fogok menni szerintem akkor terhesgondozást végzõ nõgyógyászhoz, csak ennyi lett volna a kérdésem Köszönöm mindenkinek a válaszokat
Ahogy itt leírtad, szerintem mindenhol voltál. Miért kéne sztk-s dokihoz is menni, ha voltál már a sajátodnál?
Persze, csinál vizsgálatokat is a védõnõ, de azt javarészt a késõbbiekben. Kb. 20. héttõl kér a védõnõ is vizeletmintát, amibõl vizsgálódik, de addig kimerül a súly- és vérnyomás mérésben a dolog. Várhatóan a 22. héttõl kezdve hallgatja a baba szívét (van, ahol elõbb, van, ahol késõbb), és innentõl kezdve méri a pocakod. Az elsõ találkozó például javarészt beszélgetés, kórelõzmények felvétele, egyeztetés. Szóval, én nem mondanám, hogy a 11. héten a kedves Kérdezõnk annyira ráér. 27 hkm
Ja, és a védõnõ is csinál vizsgálatokat, de másmilyeneket, mint az orvos. Haskörfogat-mérés, súlymérés, vérnyomás, cukorszint, ilyenek. Hüvelyben õ nem fog megvizsgálni.
Szerintem meg nem vagy semmirõl lekésve. A 9-10. héten látják biztosan a babát, elõtte lehet felesleges para. Elõször a nõgyógyász ad papírt róla, hogy terhes vagy, ezzel kell felkeresni a védõnõt. Utána õ mindig el fogja mondani, hogy mikor kell a következõ vizsgálatra menni.
A kérdező hozzászólása: Meg van minden papírom a 12.heti genetikaira is a beutalóm. Illetve a védõnõhöz is és már az eredmények is megvannak amiket a háziorvos kért. a kiskönyvem is meg van.
Igen, érdemes elmenned, mert a 12. heti genetikai uh beutaló-köteles. Ahogy a területileg illetékes védõnõhöz is csak javaslattal/beutalóval lehet menni. Ha a 13. hétre ad idõpontot, az sem gond. Kérdezz rá, hogy kérhetsz-e már most telefonon idõpontot genetikai ultrahangra, hogy ne csússzatok. (Egyébként igen, lehet kérni. :) ) Ismét a 27 hkm
Nos, minél elõbb mész, annál jobb. Az elsõ vizsgálat a 6.-7. héten megvolt. Most ugye aktuális lenne a 12. heti genetikai ultrahang, amihez kéne beutaló, illetve egy kombinált teszt, ha szeretnéd. Ez néhány komoly genetikai betegség kockázatát becsli meg, és a késõbbi AFP eredményét úgymond "felülbírálja". Egyébként semmi lényeges nem fog történni, kórelõzményrõl fog kérdezni, kenetet vesz, citológiai vizsgálathoz, elküld vérvételre, hogy meglegyen az elsõ laboros eredményed, illetve védõnõhöz ad majd beutalót/javaslatot, illetve kell majd EKG-ra is menned. Utána mindent fog már mondani, adni fogja a szükséges beutalókat. Szóval, ne habozz, amint lehet menj el ahhoz az orvoshoz, aki éppen szimpatikus. 27 hkm
A kérdező hozzászólása: Voltam már nõgyógyásznál õ megvizsgált de a terhesgondozást nem õ végzi hanem a Margit kórházba csinálják, csak nem tudom mikor érdemes menni, 2x voltam már uh.n itt nálunk az sztk.s nõdokinál, és minden rendben szívhang is okés voltam már ekg. vércsoport vizsgálat is meg volt illetve a fogászati szûrés és a védõnõ :D csak annyi hogy mikor menjek terhesgondozásra a 12.uh elött még érdemes elmenni? az Júni 4.én lesz akkor 13 hetes leszek addigra tudtak idõpontot adni
Akkor iparkodj, mert 12 hetesen van az elsõ kötelezõ genetikai Uh.
Már a 6. 7. héten ajánlott hogy ellenõrizzék jó helyen van-e és hogy van-e szivhang. Ugyhogy menj gyorsan, csomó vizsgálat lesz már. Mire vártál eddig? Nem jutott eszedbe hogy kéne? nem voltál rá kiváncsi egyáltalán élõ terhesség-e?
Hmmm... én végigolvastam, de én se értem, hogy miért akarsz még egy másik orvoshoz is elmenni.

Nem várt napján (tegnap) pozitívat teszteltem. Mikor kell elmennem orvoshoz?

Legjobb válasz: Köszönöm. De ha elõbb elmegyek dokihoz, meg tudja erõsíteni a teszt eredményét?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. De ha elõbb elmegyek dokihoz, meg tudja erõsíteni a teszt eredményét?
Nem, nem igazán.Ha korábban mész pl 4 hetesen akkor max megvastagodott méhnyálkahártyát lát.Kb.3hét múlva menjél.
De mond el. :) A teszt nem véletlenül lett pozitív, szóval biztos terhes vagy. Amúgy betöltött 5 hét után (szóval 1 hét múlva) már meg tudja erõsíteni az orvos a terhességet, mert már látni a petezsákot, de tanácsos inkább kicsit késõbb menni, 6-7 környékén, mert akkor már szívhang is van, és akkor mondható ki az élõ terhesség. Gratulálok!
1-es vagyok. A 6 héten nem mindenkinek van még szívhang azért szokták mondani a 7-8 hetet.
én kimaradt vérzés után 2 nappal voltam dokinál mindegyik babámmal. Akkor már látszott a petezsák. A betöltött 6.hét után pedig már volt szép szívhang. Én nem bírtam volna tovább várni és engem az nyugtatott meg, hogy láttam az uh-on. Persze ráérsz a 7.hét körül elmenni.
A kérdező hozzászólása: Akkor jövõ hét után elmegyek orvoshoz. Még csak halvány a tesztem, ma is csináltam, az is halvány volt. De majd pár nap múlva csinálok mégegyet.
7-8 hét körül mert akkor már biztos hogy van szívhang.
A kérdező hozzászólása: Addig el se mondjam a páromnak, hogy pozitívat teszteltem? :)
Nekem azt mondta a doki, hogy pozitív teszt után menjek azonnal, hogy ellenrizze nincs-e valami fertõzés, ami veszélyes lenne a babára. Így is tettem, és nem volt semmi, de megnyugodtam, és petezsákom is volt 4+5-el.

Lehet még esélyem a terhességre? Mikor kell elmennem nőgyógyászhoz?

Május 24.-én hagytam abba a tablettát (4 évig szedtem, bár nem egy fajtát, de mind alacsony hormontartalmút), május 27.-én jelentkezett a megvonásos vérzés. Próbálkozunk a babával, elvileg vasárnap kellett volna megjönnie, de nem jelentkezett semmi, az aznapi terhesteszt is negatív. Van még esély esetleg a terhességre? Ha negatív marad a teszt, de a vérzés sem jelentkezik, meddig várjak a n?gyógyászhoz fordulással?

Legjobb válasz: Lehet még esélyed a terhességre, szerintem pár nap múlva tesztelj újra, lehet, hogy még nincs megfelelõ hcg szint a szervezedetben. 10-es erõsségûvel tesztelj, elsõ pisibõl. De az is lehet, hogy több idõre van szüksége a szervezetednek, hogy visszaálljon a ciklusod, és a tabi abbahagyása miatt van ez. Én 2 hét múlva mennék dokihoz, ha addig sincs mensi. 21/l

Lehet még esélyed a terhességre, szerintem pár nap múlva tesztelj újra, lehet, hogy még nincs megfelelõ hcg szint a szervezedetben. 10-es erõsségûvel tesztelj, elsõ pisibõl. De az is lehet, hogy több idõre van szüksége a szervezetednek, hogy visszaálljon a ciklusod, és a tabi abbahagyása miatt van ez. Én 2 hét múlva mennék dokihoz, ha addig sincs mensi. 21/l
Vagy baba, vagy bekavart a fogigátló! Amikor én abbahagytam, majdnem egy évig szórakozott velem a mensim, volt hogy 45, 60 napra jött meg. :( Ne aggódj, várj még egy kicsit!

Mikor kell elmenni az első vizsgálatra, ha terhes vagyok?

Legjobb válasz: a menstruáció elmaradása után legalább 2 héttel, különben még nem látszik a szívhang, Te pedig a falat fogod kaparni az idegességtõl még 1 hétig, szóval 6-7 hetesen elég

a menstruáció elmaradása után legalább 2 héttel, különben még nem látszik a szívhang, Te pedig a falat fogod kaparni az idegességtõl még 1 hétig, szóval 6-7 hetesen elég
Az a fontos, hogy az elsõ vizsgálat még a 12.-hét elõtt legyen. Én a 6.-ik héten voltam elõször.
én 8. héten voltam
Ha nincs semmi panaszod, akkor tényleg elég a 7.héten menned, akkor már biztosan lesz szívhangod is. :) Most hanyadik héten vagy?
5-ös vagyok Tök jó, akkor tényleg várj még 2 hetet. Boldog, problémamentes babavárást!! 10+5 hetes kismami
Én 9+5 voltam mikor elõször dokinál voltam.
A kérdező hozzászólása: Ha a mult havi menszimtõl számitom amit ugyis kell akkor pontosan 5 hetes vagyok ma.:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :) Viszont neked is
még én se mentem, az utolsó menszimhez számítva most vagyok 7 hetes, majd csak a jövõ héten megyek, de alig várom már hogy tudjam, hogy mi a helyzet a picivel :D boldog babavárást :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!