Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell először vérvételre (3 db)

A 12. hét körül kellett menni vérvételre és vizeletre. Ilyenkor mit néznek a vérből? Ebből megnézik az összes dolgot, mint a fertőzések, vércsoport, stb? és a vércukorszint mérését mikor kell először? (amikor tesztreggelit adnak)

Legjobb válasz: Attól függ hol laksz! Mert az ország más-más pontján mást néznek! Nálunk mindenkinek és ingyen néznek kombinált tesztet a 12. héten!!! Tehát a down szindrómát. Valamint a 16. héten is vérbõl nézik az integrált tesztet. És nálunk a vércukrot tesztreggeli alapján (zsemle+kefir) nézik a 24. héten. Tehát lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ.

Attól függ hol laksz! Mert az ország más-más pontján mást néznek! Nálunk mindenkinek és ingyen néznek kombinált tesztet a 12. héten!!! Tehát a down szindrómát. Valamint a 16. héten is vérbõl nézik az integrált tesztet. És nálunk a vércukrot tesztreggeli alapján (zsemle+kefir) nézik a 24. héten. Tehát lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ.
A 12. héten uh van. A 16. héten van vérvétal -serum AFP mérése. A 18. héten genetikai uh, az AFP eredményével A 22-26 .héten van a cukorterheléses vérvétel..nem tesztereggeli van hanem 3 dl tömény cukros víz.. A 30. hét körül van egy uh. A vizeletet minden orvosi vizsgálaton , tehát havonta nézi a védõnõ, vagy a doki.. Ez a szakmai protokoll kötelezõ menete.. Nem tudom miért kellneked külön 12. héten vérvétel, max a vércsoport , toxoplazmózis, volt-e bajod nézhetõ, de a serum AFP-re ezen a héten nem tudnak értékelhetõ eredményt nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a második válaszoló értette meg, mit akartam tudni. Köszönöm a válaszokat.
Nálunk a terheléses cukor a 26-28. héten van. Ezt a dokid dönti el, hogy mikor szeretné, ha elvégeztetnéd. Nekem a 12. héten nem néztem sem vizeletet, sem vért, csak a kombinált teszthez vették le a vért. Ebbõl pedig azt nézik hány százalék esély van Down kóros babára.

Mikor kell menni először vérvételre? 12. hétben járok, és engem még nem küldtek. A védőnőm a 16. heti afp vizsgálatkor akar küldeni csak. Nem baj?

Legjobb válasz: Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama

Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama
Engem is akkor küldtek elõször vérvételre.üdv 32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szia Engem is akkor akart az orvos kuldeni /16 het/ de En mondtam neki, h nalunk kutyus van a lakasban, es ezert a 12. heten elkuldott.De szerintem semmi gond nem lesz abbol, ha Te csak a 16.heten mesz. Nagyon boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
szia nekem 3x volt vérvétel 12.hét 16.hét 28.hét itt terheléses cukorvizsgálatot nem csinálnak ( az még a 24.hét körül szokott lenni ) 30hetes kismama, boldog babavárást
én is 16 hetesen voltam elõször. 25 hetesen másodszor.
Szia, Én is 12 hetes vagyok, és még én sem voltam vérvételen. Nekem is csak a 16. hetet mondták. Boldog babavárást!

A meddőségiben kaptam beutalót hormonvizsgáltra, 4X kell menni vérvételre, először a ciklus 3. napján. A kérdésem mi van, ha nem jön meg? Lent a többi.

Nem baba miatt, hanem, mert nincs pé. Utoljára emiatt 3 hónapig nem jött meg, csak gyógyszerrel, és aztán kaptam 3 hónapig clostit, akkor lett pé. Az utolsó hónapban nem kaptam clostit és lett pé, de most már a 17. nap vagyok és semmi. Ilyenkor mi a teend??

Legjobb válasz: Ha nem jön meg ès biztos,hogy nincs baba ,akkor Norcolutot adnak ,hogy megjöjjön.Utàna mehetnek a hormonvizsgàlatok amibôl gondolom làtni fogjàk ,hogy mièrt nincs peteèrèsed.

Ha nem jön meg ès biztos, hogy nincs baba , akkor Norcolutot adnak , hogy megjöjjön.Utàna mehetnek a hormonvizsgàlatok amibôl gondolom làtni fogjàk , hogy mièrt nincs peteèrèsed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!