Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell dokihoz menni (47 db)

Mikor kell dokihoz menni ha kiderül, hogy terhes vagyok?

Jövőhéten szeretnék menni, már akkor 6 hetes leszek.

Legjobb válasz: Ha nincs semmi panaszod akkor 8 hetesen elég, akkor már tuti van szívhang. Ha vérezgetsz, vagy volt már vetélésed, akkor viszont minél hamarabb.

Ha nincs semmi panaszod akkor 8 hetesen elég, akkor már tuti van szívhang. Ha vérezgetsz, vagy volt már vetélésed, akkor viszont minél hamarabb.
7.-8. hét elõtt felesleges, ha nincs semmi panaszod.
Ha panaszmentes vagy, tehát nincs vérzés, barnázás, görcs, akkor 7-8 hetesen.
7 hétnél szerintem sincs értelme hamarabb menni mert engem pl. feleslegesen paráztatott hogy nem volt még 6 hetesen szívhang (egy pár nappal elõbb mentem szóval olyan 5+6 vagy 6+1 lehettem max) és ilyenkor még egy két nap is sokat számít. Kicsit megijedtem és nagyon rossz volt így várakozni még egy hetet. Szóval 7 hétnél elõbb nem mennék.
Egy az egyben ugyanaz történt velem is, mint a 4-essel, úgyhogy ha nincs panaszod, a 7. hét elõtt ne menj. :) Boldog babavárást! :)
Én is azt mondom, hogy a 7. hét elõtt nem érdemes menni, ha nincs vérzés, barnázás vagy görcs.
A kérdező hozzászólása: fájogat a hasam, más semmi nincs.
Ha fája hasad azért van, mert érzed a változást a testedben, a méheddel ami történik. Nekem nagyon fájt több héten keresztül, kb a 13.hétig. De ez nem görcsös fájdalom. Ha nincs panasz, ráérsz a 7-8. héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aválaszokat :)

Jovo hetfon kell eloszor bemennem pozitiv tesztek utan dokihoz. Delutan 3-ra kell mennem. Mit mondjak a munkahelyemen? Miert kell dokihoz mennem?

Minel tobb otletet varok. Azt nem akarom egyenlore megmondani, miert is megyek.

Legjobb válasz: Orvoshoz mész, mert csináltattál egy vizeletvizsgálatot és nem minden eredményed lett jó, most mész megbeszélni a részleteket a további teendõkrõl. ;)

Orvoshoz mész, mert csináltattál egy vizeletvizsgálatot és nem minden eredményed lett jó, most mész megbeszélni a részleteket a további teendõkrõl. ;)
Meg kell indokolnod? nem elég hogy dolgod van? mond azt mostanában rosszul érzed magad ami mostmár aggaszt. és mikor bejelented hogy terhes vagy akkor azt fogják mondani biztos azért volt mostanában rosszul.
Szia! Én pont így vagyok, hogy + teszt után jövõhéten kell elmennem dokihoz. Mivel még sok szabim van fél nap szabit vettem ki. Azt mondtam, hogy ügyintézni valóm van (sõt ha szabira mész sokan nem is fritatják, hogy miért is). Vagy mond azt, hogy influenza védõ elleni oltás miatt mész. VAgy azt, hogy családtagot kisérsz el. Boldog babavárást:-)
nõgyógyászati problémát vizsgálnak ki. nincs semmi gond, ne aggódjon, de jobb a biztonság. ez féligazság, ha nem akarsz igazat mondani, legalabb ne hazudj teljesen :)
Szia! Ha nõgyógyászati vizsgálatra hivatkozol (mondjuk rákszûrés stb.) abba a férfi fõnökök úgyis belepirulnak és nem faggatnak tovább...:-))))
Mondd azt fáj a fogad, fogorvoshoz kell menned, s mikor majd legközelebb is mész dokihoz, vagy vérvételre, tudsz majd ismét erre hivatkozni, hogy fogorvoshoz jársz.
Nekem a császár után a 10. napon kellett visszamennem varratszedésre, majd 6 hét múlva a kontrollra.
Elsõ vagyok: nekem 6 hét múlva szedték ki a varratot.
A kérdező hozzászólása: Nekem nem varratom volt hanem kapcsom. A kapcsokat már kivették mikor hazaengedtek. 1 hetet voltam a kórházban
A szülés napjától teljen el a 6 hét. (Ugyanígy 6 hetes kontroll van a rendesen szülõknek is.) De ha kicsit késõbb mész, az sem baj.
A kérdező hozzászólása: Köszi de már voltam :)
Hat hét múlva, mit nem értesz ezen? Nem kell napra pontosan.
A kérdező hozzászólása: A második kérdést nem olvastad el...
Nekem is pár nap után vissza kellett mennem varrat szedésre. Neked azt már kiszedték?? Az biztos nem marad bent 6 hétig. Gondolom pár napot voltál csak a kórházban, nem kell annyira szigorúan venni a 6 hetet.
Császárhoz képest 6 hétre voltam kontrollon, nem pedig hazaengedéstõl számolva. De tényleg nem kell ennyire percre pontosnak lenni. Ha 6-7 hét után visszamész, az teljesen rendben van.

Hosszabb ciklus esetén (35-40 nap) mikor kell hormonvizsgálatra mennem? A doki a 3. , 16. és 24. napot írta fel, de ezek az időpontok egy hosszabb ciklus esetén kitolódnak.

Rendszeresen h?mér?zök és úgy gondolnám, hogy annak eredménye szerint a peteérést követ? 2. napon és a mensi megjövetele el?tt 4 nappal kellene a vizsgálatokra elmennem. Szerintetek?

Legjobb válasz: nem, normálisan a 3. és a 21. napon van a vizsgálat, a doki biztos tudja, hogy miért éppen így küld hosszú ciklus esetén, de szerintem korrektek ezek az idõpontok.

nem, normálisan a 3. és a 21. napon van a vizsgálat, a doki biztos tudja, hogy miért éppen így küld hosszú ciklus esetén, de szerintem korrektek ezek az idõpontok.
én is a 21. napon voltam, mert akkor tuti a progeszteron szint meghatározása. Nem az a lényeg, hogy most hány naposak a ciklusaid, hanem hogy egy NORMÁL ciklusban ezeken a napokon informatív a vizsgálat. és így tud majd következtetni, hogy neked melyik hormonoddal van a probléma. A dátumok okék, bár én a 21. napon javasolnám a 24. helyett. A meddõségi nõgyógyászom így küldött...
elõzõ vagyok... nem progeszteron szint hanem a prolaktint nézik a 21. napon. bocs.

Betöltöttem a 40hetet, holnap kell dokihoz mennem. Eddig egyszer voltak jóslóim. A pici semmi jelét nem mutatja hogy kibújna. Mit tehetnék? Valami praktika?

sem a lépcsőzés,sem a séta,fürdő szeretkezés nem segített eddig.

Legjobb válasz: A praktikák csak akkor segítenek, ha a baba már készen áll rá, hogy megszülessen :) Türelem ha õ érzi az idejét, akkor kibújik :D Bár tudom, nehéz kivárni :)

A praktikák csak akkor segítenek, ha a baba már készen áll rá, hogy megszülessen :) Türelem ha õ érzi az idejét, akkor kibújik :D Bár tudom, nehéz kivárni :)
A kérdező hozzászólása: szia.nincsen.még mindig nem akar kibújni.már néztek magzatvízet, arany tiszta.csak egy ujjnyíra vagyok nyítva.minden nap járom az orvost(hála nem fektettek be)
na van már valami fejlemény? :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Érdekel minden tapasztalat és jó olvasni a töréneteiteket! :D
10:14-es vagyok, bizony emelgetni lepcsozni nem szabad szerintem se, csak egy kis lassu séta és sok alvás. Nekem az utolso napom ugy nézett ki, hogy reggel orvos lecsekkolt megállapitottuk hogy semmi fejlemény, még magzatvizet se tudott nézni totàl zárt voltam, utána kocsiba be, evezettem egy boltba szénmonoxid mérõt venni, utána elmentem a kéményseprõkhöz, jo 100 méterre parkoltam hogy egy kicsit sétáljak, utána haza, ebéd, alvás a kanapén, 5 körül ébredtem, elsétáltam pár utcára egy kávézòba ahol barátok vártak, teraszon ücsörgés, 8 körül haza séta, a ház elõtt még beszélgettünk többen, de egyszercsak már nem bírtam, annyira nyomta lefelé a buksiját, mondtam a férjemnek hogy menjünk fel, pihennem kell. 11kor éreztem ismét hogy valamit matat lent a baba...fura volt. Aludtam és éjjel 2 körül görcsökre ébredtem, 4re értünk be a kórházba, akkor bõ 2 ujjnyi megvolt már, pedig tényleg nem nagyon fájt, mint egy átlag hasfájás menzeszkor... Na nem mesélem el az egész életem, az a lényeg pihenj sokat, ezek lesznek életeded legboldogabb percei.
Ha a pici nem áll készen, akkor sajnos tényleg semmi nem segít. A nehezebb fizikai dolgokat meg felejtsd el (különösen a lépcsõzést), mert lepényleválást okozhat. Én is 40 hét 5 napra szültem, akkor is csak indítással, szóval tudom mit érzel, de kitartás, ki fog jönni az a baba, gondolj arra, hogy maximum 2 hét (42. hétnél tovább nem hagyja egy doki sem, de általában betöltött 41. hétnél indítanak). Én most vagyok 37+3, de mivel az elsõt túlhordtam már most úgy állok inkább hozzá, hogy maximum 3, 5 hét (engem biztos nem hagynak 41 hétnél tovább túlhordani, mert terhességi cukros vagyok). Pedig már most is baromi nehéz, nagy baba, állandóan fáj valahol, a pici nyomja a hólyagomat és a húgycsövemet is, hetek óta vannak keményedéseim, fájásaim (elsõvel is voltak, mégis nekem is végig zárt volt a méhszájam). Dehát nem tehetünk semmit, úgyis akkor jön a pici amikor õ akar, siettetni nem nagyon lehet, csak az orvosi módszerekkel, de azt meg nyilván csak akkor vetik be ha valamiért muszáj.
Élvezd a pocakodat!! A kismamságot, tényleg nem sok van belõle!! Búcsúzz el a hasadtól!!:) Nekem ez vált be! EGyik este mondtam a pocakomnak, hogy na ez az utolsó együtt töltött éjszakánk. És mi tényleg mentünk másnap szülni. MÁsnap este már tényleg nélküle feküdtem le aludni. :) )) Egy édes kis csöpp babával persze! :) )) Kitartást, tényleg élvezd ki az utolsó napokat órákat!És pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat és a bíztatást!Csak már nagyon nehéz türelmesnek lenni.na de úgy látom nincs mit tenni, ki kell várni az õ döntését :D
kérdezõ, sokat sétáltam én a végén, jöttem mentem, totyogtam igazából, lehet, hogy ez segített, de inkább az idõ, magától tudják a babák mikor kell indulni. Leírom neked, hátha ez bíztató, hogy nem vagy egyedül, és sokan túl mennek a betöltött 40. héten. Az elsõ babámat 40+6 napra szültem, de amikor túl voltam a terminuson azt mondtam, most már nekem mindegy, valahogy ki fog jönni, jöjjön aminek jönnie kell, nekem mindenki azt mondta, nyugi baba még nem maradt bent, és ez így van. :) Nekem még a kiírt napján is 3000 volt a méhszájam, és csak a túlhordós héten jóslóztam párszor, picit alakult a méhszáj, de nem nagyon, hétfõn már indította a volna a doki, de csütörtök éjjel elindult magától, péntek délre meg is született, ez így lassúnak hangzik, de nem fájt (még fájásgyengeségem is volt, oxitocint is kaptam) nagyon szép élmény volt, olyan jó visszagondolni arra az utolsó pár várakozós napra is. Pár nap, vagy pár óra és a karjaidban lesz a babád, addig pedig két séta között aludj amennyit csak tudsz, mert minél kipihentebben várod a csodát, annál kevésbé lesz nehéz majd az elején. Aludj most még sokat délutánonként is, ha tudsz, este is feküdj le korán, ezt tudom tanácsolni :)
A kérdező hozzászólása: Már két hete fájdogál itt, ott...csak kínoz a picur amikor mozog.egyre nehezebb így.csak nem értem miért nem indul meg a szülés akkor, vagy folyik el a víz..
Pihenj sokat, hallgass nyugtató zenét, próbálj meg ráhangolódni a babádra. Ki fog õ jönni, mikor õ szeretne!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Remélem holnap közli a doki hogy írány szülni :D
A kérdező hozzászólása: mondjuk tegnap elõtt este szeretkeztünk és tegnap reggel voltak a jóslóim...de a tegnapinak semmi hatását nem érzem.. :D Nagyon türelmetlen vagyok már, olyan nehéz kivárni hogy kibújjon.
Ha az orvos úgy látja, hogy gond lenne, akkor megindítja majd a szülést. Amúgy pedig jön majd, ha jönni akar. Nekem semmi nem vált be, bár nem is erõltettem a dolgot, úgy voltam vele, hogy nem véletlen marad még bent. Nehéz az utolsó pár nap, de kitartást!
szia! ha már egy ujjnyira nyitva van, akkor az már nagyon jó! hány nappal vagy most túl a 40. héten? Vagy már esetleg történt valami tegnap óta?

Mikor kell védőnőhöz menni ha babás vagyok? A doki után, gondolom. De hányadik héten érdemes? Falun élek és a pletyák elkerülése miatt a 12. hétig nem szeretném ha kiderülne a terhességem. Titoktartás kötelezi?

Legjobb válasz: Az elsõ uh után menj. Amikor már van bizonyítékod a terhesség felõl. Biztos kötelezi õt is titoktartás,de azért mond el neki hogy ez most csak a te örömöd... Hány hetes vagy egyébként? Boldog babavárást neked :)

Az elsõ uh után menj. Amikor már van bizonyítékod a terhesség felõl. Biztos kötelezi õt is titoktartás, de azért mond el neki hogy ez most csak a te örömöd... Hány hetes vagy egyébként? Boldog babavárást neked :)
szia.én a második uh után mentem el védõnõhöz, ami 9 hetesen volt, akkor már volt szívhangja.én is falun élek, és tapasztalatból mondom, h ha megjelensz a védõnõnél azt valaki tuti látni fogja.12 hetesen már kötelezõ uh van, akkorra már kelene a kiskönyv is.sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Számításom szerint 6. de várok jövõ hétig a dokival.
Ó akkor még nagyon az elején vagy! tervezett baba volt?
A kérdező hozzászólása: Igen terveztük és 5 hónap próbálkozás után SIKERÜLT!!! Köszi a válaszokat

Úgy néz ki, terhes vagyok. Mikor kell először dokihoz menni? Mikor szóljak a munkahelyemen? És azon kívül, hogy most örülünk, még mit csináljak?

Persze le kell szokni a cigir?l és a kávéról, de ezeken kívül egyéb javaslat? Terhességgel kapcsolatos linkeket is szívesen vennék.

Legjobb válasz: Gratulálok! A kimaradt mensi után két héttel érdemes elmenni a dokihoz, ekkor már hat hetes terhes leszel (ugyanis a terhességet az elmaradt mensi utolsó napjától számítják), ha szükséges, akkor kérj már most idõpontot. Persze mehetsz korábban is, de négy-öt hetes terhességet még nem is biztos, hogy látnak és lehet, hogy csak aggodalmat keltenének benned, ha pedig látják, akkor sincs még szívhang, szóval így is, úgy is visszahívnak egy-két hét múlva. Ha szimpatikus, akkor elkezdhetsz terhesvitamint szedni, az Elevit, a Gravida és a Hipp Natal nagyon divatos mostanság. Sokan nem tartják ezt szükségesnek, ez a te egyéni döntésed, én speciel szedem végig, még szoptatás alatt is, mert ártani biztosan nem árt, és nem tudok elég kielégítõen étkezni, nekem szükségem van rá. Ha nem akarsz terhesvitaminozni egy doboz folsavat akkor is vegyél és szedd, annak a 12. hétig van a leginkább jelentõsége. A többit majd a doki megmondja a vérképed alapján. A cigirõl valóban mihamarabb, de okosan, a kávéról nem feltétlen kell leszoknod, én napi egy kávét folyamatosan ittam, ugyanis nem volt gond a vérnyomásommal. Nagy eséllyel most még neked sem lesz, mert az elsõ trimeszterben a legtöbb kismama vérnyomása a béka segge alatt van. Egy-két dologra oda kell figyelned, vannak dolgok, amiket nem ajánlatos enni, mint például nyers tojás, nyers húsok, lágy és penészes sajtok és túl sok májat. A sok máj az magas A vitamin tartalma miatt kerülendõ, a többi pedig az esetleges fertõzések miatt. Terhes nõ immunrendszere gyenge, ez annyit jelent, hogy egy esetleges ételmérgezés sokkal veszélyesebb lehet rád és a babára nézve, ezért kell ezekkel az élelmiszerekkel vigyázni. Jah, mindig mosd meg a gyümit és a zöldségeket evés elõtt. Forró vízben ne fürödj, szaunába ne menj, én szoliba sem mertem és a hûtõszekrény átpakolását is bízd most másra. Összességében picit jobban oda kell magadra figyelned, egészségesen kell élned és kiegyensúlyozottan táplálkoznod, vagyis úgy, ahogyan baba nélkül is optimális esetben kellene, ha betartanánk a nagykönyv tanácsait. Egyébként a terhesség nem betegség. (És ezt egészen addig fogod így gondolni, amíg nem jelentkeznek az elsõ negatív tünetek, mint például egész napos hányás, émelygés, vagy a vége felé a vizesedés, gyomorégés, légszomj, fáradtság.) Ha nincs semmilyen tüneted, akkor se aggódj, speciel az elsõ hét hónapban a pocaknövekedésen és a babamozgáson kívül nekem sem volt semmi, soha nem voltam rosszul. Mensi szerû görcseid lehetnek most, az elsõ hetekben, de ezek csak a méh növekedése miatt vannak, amíg nem nagyon erõsek és nem vérzel, addig semmi gond, ha mégis, akkor irány az ügyelet. Munkahelyen változó, hogy mikor kell szólni. Attól függ, hogy milyen a munkád. Ha olyan, ami a terhességgel simán összeegyeztethetõ (irodai, vagy olyan fizikai, ami nem veszélyezteti a babát, nem vagy vegyszerek között, stb), akkor ráérsz várni vele a 12. hétig, a legtöbben ezt teszik. Ha viszont van a munkakörnyezetedben bármi, ami veszélyes lehet rád és a babára nézve, akkor minél elõbb szólni kell, hiszen át kell tenniük téged akkor egy olyan munkakörbe, amit terhesen is végezhetsz kockázat nélkül (ez törvényi elõírás, sok munkáltató sajnos errõl el szeretne feledkezni). De azt szerintem célszerû megvárni, amíg a védõnõtõl megkapod a kiskönyvet, mert a gyakorlatban onnantól vagy védett (elvileg akkor is védett vagy, ha még nincs kiskönyved, de már bizonyíthatóan terhes vagy). A legtöbb szerintem a munkáltatótól függ, a fõnöködtõl, te ismered, hogy fog reagálni a hírre, örül, vagy sem. Amúgy meg teljesen mindegy, nem a munkáltatónak kell örülnie, hanem nektek! Védõnõhöz az orvosi vizsgálat után tudsz menni, kiskönyvet 10. hét körül szeretnek kiállítani. Sok sikert és vigyázz magadra!

Gratulálok! A kimaradt mensi után két héttel érdemes elmenni a dokihoz, ekkor már hat hetes terhes leszel (ugyanis a terhességet az elmaradt mensi utolsó napjától számítják), ha szükséges, akkor kérj már most idõpontot. Persze mehetsz korábban is, de négy-öt hetes terhességet még nem is biztos, hogy látnak és lehet, hogy csak aggodalmat keltenének benned, ha pedig látják, akkor sincs még szívhang, szóval így is, úgy is visszahívnak egy-két hét múlva. Ha szimpatikus, akkor elkezdhetsz terhesvitamint szedni, az Elevit, a Gravida és a Hipp Natal nagyon divatos mostanság. Sokan nem tartják ezt szükségesnek, ez a te egyéni döntésed, én speciel szedem végig, még szoptatás alatt is, mert ártani biztosan nem árt, és nem tudok elég kielégítõen étkezni, nekem szükségem van rá. Ha nem akarsz terhesvitaminozni egy doboz folsavat akkor is vegyél és szedd, annak a 12. hétig van a leginkább jelentõsége. A többit majd a doki megmondja a vérképed alapján. A cigirõl valóban mihamarabb, de okosan, a kávéról nem feltétlen kell leszoknod, én napi egy kávét folyamatosan ittam, ugyanis nem volt gond a vérnyomásommal. Nagy eséllyel most még neked sem lesz, mert az elsõ trimeszterben a legtöbb kismama vérnyomása a béka segge alatt van. Egy-két dologra oda kell figyelned, vannak dolgok, amiket nem ajánlatos enni, mint például nyers tojás, nyers húsok, lágy és penészes sajtok és túl sok májat. A sok máj az magas A vitamin tartalma miatt kerülendõ, a többi pedig az esetleges fertõzések miatt. Terhes nõ immunrendszere gyenge, ez annyit jelent, hogy egy esetleges ételmérgezés sokkal veszélyesebb lehet rád és a babára nézve, ezért kell ezekkel az élelmiszerekkel vigyázni. Jah, mindig mosd meg a gyümit és a zöldségeket evés elõtt. Forró vízben ne fürödj, szaunába ne menj, én szoliba sem mertem és a hûtõszekrény átpakolását is bízd most másra. Összességében picit jobban oda kell magadra figyelned, egészségesen kell élned és kiegyensúlyozottan táplálkoznod, vagyis úgy, ahogyan baba nélkül is optimális esetben kellene, ha betartanánk a nagykönyv tanácsait. Egyébként a terhesség nem betegség. (És ezt egészen addig fogod így gondolni, amíg nem jelentkeznek az elsõ negatív tünetek, mint például egész napos hányás, émelygés, vagy a vége felé a vizesedés, gyomorégés, légszomj, fáradtság.) Ha nincs semmilyen tüneted, akkor se aggódj, speciel az elsõ hét hónapban a pocaknövekedésen és a babamozgáson kívül nekem sem volt semmi, soha nem voltam rosszul. Mensi szerû görcseid lehetnek most, az elsõ hetekben, de ezek csak a méh növekedése miatt vannak, amíg nem nagyon erõsek és nem vérzel, addig semmi gond, ha mégis, akkor irány az ügyelet. Munkahelyen változó, hogy mikor kell szólni. Attól függ, hogy milyen a munkád. Ha olyan, ami a terhességgel simán összeegyeztethetõ (irodai, vagy olyan fizikai, ami nem veszélyezteti a babát, nem vagy vegyszerek között, stb), akkor ráérsz várni vele a 12. hétig, a legtöbben ezt teszik. Ha viszont van a munkakörnyezetedben bármi, ami veszélyes lehet rád és a babára nézve, akkor minél elõbb szólni kell, hiszen át kell tenniük téged akkor egy olyan munkakörbe, amit terhesen is végezhetsz kockázat nélkül (ez törvényi elõírás, sok munkáltató sajnos errõl el szeretne feledkezni). De azt szerintem célszerû megvárni, amíg a védõnõtõl megkapod a kiskönyvet, mert a gyakorlatban onnantól vagy védett (elvileg akkor is védett vagy, ha még nincs kiskönyved, de már bizonyíthatóan terhes vagy). A legtöbb szerintem a munkáltatótól függ, a fõnöködtõl, te ismered, hogy fog reagálni a hírre, örül, vagy sem. Amúgy meg teljesen mindegy, nem a munkáltatónak kell örülnie, hanem nektek! Védõnõhöz az orvosi vizsgálat után tudsz menni, kiskönyvet 10. hét körül szeretnek kiállítani. Sok sikert és vigyázz magadra!
Még annyit, ha nem biztonságos a munkaviszonyod, akkor csak a kiskönyv megléte után szólj, vagy miután már táppénzen vagy ha erre lesz szükség!! Ha megvan a kiskönyv, akkor nem küldhet el.. dokihoz a mensi elmaradása után 2 hét, vagy ha gond van, akkor elõbb!!!!
Elõször dokihoz menni a kimaradt mensi után 2 héttel érdemes, akkor már lesz szívhangja is a kicsinek. A munkahelyeden szerintem a 12. hétig ne szólj, hacsak a dokid nem nyilvánít veszélyeztetett terhesnek. Mert ha annak nyilvánít, akkor tessék azonnal elmenni TGYÁS-ra. Illetve ha megeröltetõ vagy veszélyes a kicsire a munkád, akkor is. Túl sokat egyelõre nem tudsz tenni. A cigirõl, kávéról szokj le, illetve a kávét mérsékeld, szedd a terhesvitamint (Elevit, Gravidia, Materna, Hipp Natal), próbálj meg minél többet feküdni, ne emelgess, és ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!!!
A kérdező hozzászólása: * elõször, szóljak, örülünk - bocs

Ha nem akarom hogy választott dokim legyen, akkor honnan fogom tudni hogy mikor kell mennem UH-ra meg a vizsgálatokra? A védőnő mondja majd el ezeket vagy hogy vam ez ilyenkor?

Legjobb válasz: A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet,ha megvan az elsõ UH lelet,hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó),ott kapsz beutalót UH-ra,Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is,mikor kell hozzájuk menni,ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm

A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet, ha megvan az elsõ UH lelet, hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó), ott kapsz beutalót UH-ra, Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is, mikor kell hozzájuk menni, ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm
Szia! Nálam az úgy volt, h elmentem a helyi rendelõintézetbe egy nõdokihoz. Õ adott meg idõpontokat uh-ra, meg vizsgálatokra. Volt h helyben volt, volt h el kellett mennem máshova. A védõnõnek csak a vizsgálatok eredményeit kellett megmutatni.(ahogy persze a dokinak is)
Add egy papírt a doki, amivel a védõnõhöz kell menned.Ha nem vagy még ott ismerõs akkor kérdezd meg a dokit hogy hova kell menned, hol a védõnõ.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyászhoz holnapra van idõpontom UH-ra, utána egybõl keresnem kell védõnõt vagy elmondja majd az orvos? Sajnos itt helybe nem tudom hogy hol van védõnõ és a háziorvost sem ismerem, mert 1 hónapja költöztem ide, és nem ismerek még semmit sem :(
4.vagyok Ahogy itt olvasom a kommenteket, mindenhol másképp van.Van ahol a doki adja a beutaló van ahol a védõnõ(nálunk is), van ahol több doki is rendel sztkba van ahol 1(nálunk, illetve 2 de a terhesgondozást csak az egyik csinálja, az NST-t meg a másik)Ezt úgyis megtudod ha elmész majd a védõnõdhöz.De persze elõtte dokihoz kell elmenni.
Kedves 87%-os nagyon jól összefoglaltál mindent, elméletben így van. De területenként változik a dolog. Én is azt hittem, h ez mindenütt hasonló, de ahogy olvasom van, akinek a védõnõ, háziorvos "ad" idõpontokat. Mindig az adott városban/településen kell érdeklõdni az "illetékesektõl", elõször a védõnõtõl persze, az még kis településeken is van.
Én sztkba jártam dokihoz.Havonta 1x kellett mennem elõtte mindig a védõnõhöz kellett menni.Õ adta a beutalókat a doki csak aláírta, meg az idõpontokat uh-ra is a védõnõ kérte.De nekem még a legelején mikor elõször mentem hozzá adott egy papírt amire le volt írva hogy mit melyik héten csinálnak.
Terhesgondozásra attól még kell járni, gondolom a te esetedben a helyi sztk-ba, ott az adott orvostól kapod meg az idõpontokat, hogy mikor hova kell menned!
Nálam a védõnõ kérte az idõpontokat, õ figyelmeztetett mikor hova kell menni. Ahová pedig beutaló kellett, oda meg az háziorvosom adta. Amúgy minden hónapban egyszer volt terhesgondozás, oda jártam és ott vizsgált meg az orvos.
Ne aggódj, a védõnõt általában senki sem ismeri, én sem tudtam, hogy hol vannak és én melyikükhöz tartozom. De interneten meg lehet keresni a rendelõintézeteket telefonszámmal, és ott tudsz érdeklõdni. Tõlem megkérdezték, hogy melyik utcában lakom, és az alapján megmondták, hogy kihez tartozom. Felhívtam, egyeztettünk idõpontot, és akkor adta ki a kiskönyvet. Ezt jó, ha a 12. hétig intézed, addig nem vagy elkésve. A válaszok alapján tényleg jó, ha majd a dokinál rákérdezel, hogy mi a rendszer náluk, kitõl fogod kapni a beutalókat, mert úgy látszik mindenhol másképp van ez.

"Clearblue" tesztről mi a véleményetek, tényleg megbízható? Csütörtökre nem várom, de a dokihoz mennem kell.

Ma vagyok a 26.ik napos,csütörtökön mennem kell a dokihoz vagy a poz. tesztel vagy az újabb adag clstilbegyt-ért.Több mint egy éve szeretnénk a babát,és ez a második clostis hónapom.

Legjobb válasz: Köszi a véleményeket,eddig mindíg másfajta teszteltem.Most viszont biztosra kell mennem,a doki mondta,holy biztos ami biztos alapon csináljak tesztet.

A kérdező hozzászólása: Köszi a véleményeket, eddig mindíg másfajta teszteltem.Most viszont biztosra kell mennem, a doki mondta, holy biztos ami biztos alapon csináljak tesztet.
Akkor inkább próbálj meg qupidot venni ill. a gravi hcg-t is sokan dícsérik. Nálunk sajnos nem lehet mindig kapni, így én elõre megrendeltem a gyógyszertárban. Gondolom a clostilbegyt szedést majd csak a köv. ciklus 3. vagy esetleg 5. napján kell elkezdeni, szóval lesz idõd kiváltani a receptet, ha esetleg nincsen most baba.Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy pozitív lesz a teszt azonnal, még akkor sem, ha teherbe estél:( Drukkolok Neked, a mi babánk is clostilbegyttel jött össze, bár még én is nagyon az elején vagyok!
Egy ismerõsömnek 2x is téves pozitív eredményt mutatott.A Gabrielt jobban szokták dicsérni.
nekem a medi lab mensi elõtt 3 nappal erõs +
én nem szeretem. 50-es érzékenységû, és mensikor nem mindenkinek mutatja ki.Attól függ, hogy mennyi HCG-t termel a szervezeted
Nekem jó volt, igaz 30. napon teszteltem vele ( 29 napos a ciklusom ). Elméletileg tényleg 50-es érzékenységû. Gabriel 25-ös, Gravi hcg 20-as. Qupido 10-es (ez a legérzékenyebb)
A kérdező hozzászólása: Szia, Az utolsótól kérdezném, hogy hányadik adag clostilbegyt után sikerült a baba?

Mikor kell először orvoshoz mennem? Ma van a nem várt napja. Reggel pozitívat teszteltem. Mikor menjek először dokihoz szerintetek?

Legjobb válasz: nagyon gratulálok. innentõl nagyon vigyázz magadra, ha nincs semmi panaszod elég a 6. hét végén, 7. héten menned. tudod ha elõbb mész még nem biztos, hogy van szívhang, és azt olyan rossz hallani. ilyenkor a doki is visszarendeli a kismamát pár héttel késõbbre.

nagyon gratulálok. innentõl nagyon vigyázz magadra, ha nincs semmi panaszod elég a 6. hét végén, 7. héten menned. tudod ha elõbb mész még nem biztos, hogy van szívhang, és azt olyan rossz hallani. ilyenkor a doki is visszarendeli a kismamát pár héttel késõbbre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Aranyos vagy!:) )))
Én is szívbõl gratulálok. Az elsõ nagyon pontosan leírta. Elég a 6.-7. héten. Vigyázz magatokra!
Az attól függ :-) Ha arról szeretnél megbizonyosodni, hogy jó helyen tapadt-e meg, akkor már mehetsz most is. Bár most még egy aprócska petezsákot fogtok csak látni. 6 hetesen már látni a babát, és van szívhang is. Gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi csajok, úgy örülök!!!!:)
Mikor mész ultrahangra? Majd írd meg, mi volt!
A kérdező hozzászólása: Jövõ héten megyek. Mindenképpen megírom:) )
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál. 6 mm-es petezsákot látott, szívhang még nincs, de ez bizony terhesség!!:) ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!