Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell cserélni (171 db)

IPhone beázás, mit kell cserélni?

iPhone 3gs-em körülbelül két hónapja beázott de még nem jutottam el vele telefonoshoz aki megmondaná hogy mit kell cserélni és, hogy mennyibe kerülne.. Kérdésem, hogy csak az LCD-t kell cserélni beázásnál, és a digitizert nem kell ugye? fehér képernyõ volt mikor beázott és kikapcsolni se tudtam, szétszedni meg nem akartam azóta a képernyõ fel se villan...Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha garanciás, akkor te ne foglalkozz azzal, hogy beázás után mit kell cserélni, õk a szervízben azt tudják, a lényeg, hogy hibátlanul kapd vissza!

Ha garanciás, akkor te ne foglalkozz azzal, hogy beázás után mit kell cserélni, õk a szervízben azt tudják, a lényeg, hogy hibátlanul kapd vissza!
A kérdező hozzászólása: nem garanciás :)

6 os golfom van a DSG váltomban az olajat mikor kell cserélni? Jelenleg 115. 000km van az autóban és nem volt még csere. Illetve ez mennyibe kerül stb.

Legjobb válasz: 100 ezer km-ként kell cserélni. Azt nem tudom mennyibe kerül pontosan, de ez egy olyan költség, ami mindenképp kell, a váltócsere hidd el sokkal többe fáj :)

100 ezer km-ként kell cserélni. Azt nem tudom mennyibe kerül pontosan, de ez egy olyan költség, ami mindenképp kell, a váltócsere hidd el sokkal többe fáj :)
Ne hazudj nincs neked 6-os golfod. És nem neked van DSG váltód hanem az autónak. Te max. 15 éves lehetsz az írásmódodból. Nézem a mentalistát engem nem versz át.
A kérdező hozzászólása: Mivel külföldi a kocsi, ezért a szervízkönyve is küföldi, de nagyjából azt vettem ki belõlle, hogy az elsõ 60.000km után már cserélnikell. Amikor a motor még hideg akkor egy kicsit rángat, de utánnna amikor bemelegszik akkor már hibátlan, ilyet még nem csinált. EGY szervizes ismerõsöm azt mondta hoyg 7 liter olaj van benne, de ebbõl csak 4 jön le a cserénél az is 24.000ft körül van, ennyit tudok róla.

S 51 es simson nak a sima 51 es hengerét felllehet furni 60 ccm és akkor mit kell cserélni jó azt gondoltam h dugót gyűrűket csapszeget tűgörgő de pl hengerfejet is kell v aztis kilehet maratni 60 ccm re?

Legjobb válasz: A gyári hengerfej még épp elég 60-as hengerre, szóval semmit az általad felsorolt dolgokon kívül nem kell cserélni. De az alap egy felújított blokk.

A gyári hengerfej még épp elég 60-as hengerre, szóval semmit az általad felsorolt dolgokon kívül nem kell cserélni. De az alap egy felújított blokk.
De ha normális gépet akarsz akkor 60-as hengerfejet raksz föl cserélsz gyújtást (babszi, Ducati vagy Jog) és csináltatsz hozzá egy Vrezót!
A kérdező hozzászólása: köszi amm a felujitás az mit jelent?? fõtengely? kuplung egyebek mert én ezt a motort olyantol vettem aki 70 ccm-s hengerrel használta vrezót amugy is akartam csináltatni
damó te vagy az? xd
A kérdező hozzászólása: mert te kivagy ?? amm jaaa

Honnan érzitek, hogy mikor kell cserélni a tampont?

Most szeretnék áttérni rá, és eddig kb 3X már használtam (strandon). De egyszer kipróbáltam hétköznap és nem tudtam mikor lehet cserélni, mert 7 óra után még nem tudtam kiszedni de pár óra múlva már a bugyim ázott át :S

Legjobb válasz: Én akkor csekkolom, mikor elmegyek pisilni. Ha a wcpapír már kicsit is berózsaszínesedik, akkor átereszt a tampon, és cserélni kell. Egyébként most, hogy már évek óta használom, érzem a súlyán is, hogy megtelt.

Én akkor csekkolom, mikor elmegyek pisilni. Ha a wcpapír már kicsit is berózsaszínesedik, akkor átereszt a tampon, és cserélni kell. Egyébként most, hogy már évek óta használom, érzem a súlyán is, hogy megtelt.
nem tudtad kiszedni? az hogy lehet? annak mindig ki kell jönnie, volt hogy nekem 1 órát volt benn, mert azt hittem hogy meg fog jönni, és el kellett mennem itthonról, a biztonság kedvéért inkább használtam. mégsem jött meg, így simán ki is szedtem, szerintem próbálj elõször minit, az OB nagyon jó minõségû, én csak azt használok, abból is a light flow-t, a mininél hosszabb, nem túl vastag, sok folyadékot felszív, egyébként lehet érezni hogy kicsit már nyom, vagy csúszna ki, akkor cserére szorul. Használj hozzá tisztasági betétet, akkor a bugyid sem lesz olyan!
igen az elsõ jól mondja, ha kitörlöd wc után, akkorha véresedik a papír cserélni kell. de a kihúzószálon is látszik, mert elkezd azis elszinezõdni. ésmég van olyanis, h kicsit megindul lefele aztis lehet érezni, de ez akkorvan amikor már baromira megvan telve ésmár nagyonikéne cserélni. valamint gyakorlott tamponhasználok érzik h mikor telt meg
Állítólag 2 óránként kéne cserélni ha tele van ha nem, én így olvastam valahol... de persze én is csak pisiléskor szoktam kiszedni, mivel én nem tudok tamponnal együtt pisilni így muszáj.
Ja, és 7 óráig semmi szín alatt ne hagyd benn, mert toxikus sokkot lókaphatsz, ha elszaporodnak odabenn a bacik. ha félig üres, akkor is hajítsd ki, és tegyél be tisztát.
Éjszakára nem ajánlják a tampont. Nem tudod elég gyakran cserélni, és azt a kevés vért sem engedi ki vagy 8-10 órán keresztül, ami amúgy kijönne még vízszintes testhelyzetben is. Néha azért én is azt rakok be, meg persze elõfordul, hogy bennmarad sokáig. De azért oda kell figyelni, mert fertõzést okoz az ott megálló és felgyülemlõ vér.
Mármint éjjelre nagy betét nappalra tisztasági meg tampon
Én éjszaka is használok. Plusz betét, a legnagyobb de igy is átázok néha vagy nem kéne éjjelre tampon?
Nekem többször volt már, hogy több mint 8 órát is bent volt, amikor teljesen elfelejtettem, hogy menstruálok. Aztán észbe kaptam és gyorsan kivettem :) Nem volt semmi bajom tõle, de azért normál esetben max 4 óránként cserélni szoktam :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! :D Ezt a wcpapíros dolgot mostmár biztos figyelni fogom, remélem használ. Egyébként biztos kitudtam volna venni elõbb is a tampont csak mikor próbáltam éreztem h nincs tele, mert nagyon száraz volt, meg nagyos lassan jött kifele, szóval inkább még bent hagytam. XD
Mondjuk én néha felébredek éjjel. Csak az a baj, hogy éjjel fõleg az elsõ 2 nap kevés az éjszakai betét..

Mit kell cserélni, ha a váltó régi, és szét van kopva, és alig veszi a sebességet?

Jó sokszor elronthattak a váltás, és alig veszi be a sebességet.

Legjobb válasz: Új szinkrongyûrû kell neki - nem egy nagy tétel. De ha konkrétan a fogaskerekek is sérültek, akkor az egészet lehet cserélni.

Új szinkrongyûrû kell neki - nem egy nagy tétel. De ha konkrétan a fogaskerekek is sérültek, akkor az egészet lehet cserélni.
Biztos, hogy a kuplung kiemel?
Biztos, hogy nem a rudazat kopott? :)

Toyota Avensis 2008, 2. 0D, miket kell cserélni 100 000-es nagy szerviznél?

Természetesen a szokásos olajak, és szűrőkön kívül.

Legjobb válasz: Olajszûrõ, levegõszûrõ, pollenszûrõ és váltóolaj csere, valamint a gyertyákat, a hûtõfolyadékot és a fékeket (betét+tárcsa) nézik, hogy kell-e cserélni.

Olajszûrõ, levegõszûrõ, pollenszûrõ és váltóolaj csere, valamint a gyertyákat, a hûtõfolyadékot és a fékeket (betét+tárcsa) nézik, hogy kell-e cserélni.
Lassan a vezérmûszijat is lehet cserélni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Szervizben a zember azt mondja, nem kell vezérmû szíjat cserélni, mert láncos a motor. Ez igaz lehet?
Igen az újabb autók már láncosak, mivel elméletileg annak az élettartama megegyezik a motoréval.
Jah, az más, a láncot leghamarabb 250-300.000 körül kéne cserélni, mert azért nyúlik az is, nem igaz, hogy bir annyit, mint a motor.
Azért irtam hogy elméletileg
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. "újabb autók már láncosak" :) A 66-os skoda 1000mb-m is láncos. Igaz abban még azért gyorsan nyúlt meg a lánc, valószínû más az anyagminõség egy kicsit azóta.

Honnan tudom, hogy mikor kell cserélni a tampont?

Betétet hasznàlok màr èvek óta, de holnap kènytelen leszek tampont hasznàlni( O.B. mini ). Honnan tudod h mikor van itt az ideje a cserének?

Legjobb válasz: Én onnan, hogy tudom az elsõ 2 napban nagyon erõsen megvan, és ilyenkor teszek be biztonságnak betétet is, és fél óránként ellenõrzöm. 3 nap meg óránként nézem, és ha intim betét (itt már nem tisztasági hanem a vékony intimbetétet használom) ha nem lesz foltos akkor még jó a tampon.. De van amikor simán megérzem hogy cserélni kell, mert olyan érzés mintha ki akarna csúszni..

Én onnan, hogy tudom az elsõ 2 napban nagyon erõsen megvan, és ilyenkor teszek be biztonságnak betétet is, és fél óránként ellenõrzöm. 3 nap meg óránként nézem, és ha intim betét (itt már nem tisztasági hanem a vékony intimbetétet használom) ha nem lesz foltos akkor még jó a tampon.. De van amikor simán megérzem hogy cserélni kell, mert olyan érzés mintha ki akarna csúszni..
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj , hogy nem tudok betétet betenni, mert olyan ruha lesz rajtam , amin átlátszana.

Simson ülést kiültem. Mit kell cserélnem?

Van egy Sismonom és a hosszú évek alatt kiültem az ülést. Az lenne a kérdésem, hogy ujjá varázsoljam miket kéne cserélnem rajta?

Legjobb válasz: Ha nem törött a lemez, akkor leginkább szivacsot kell rajta cserélni, ha a huzat szakadt, akkor azt is.

Ha nem törött a lemez, akkor leginkább szivacsot kell rajta cserélni, ha a huzat szakadt, akkor azt is.
Elsõ körben szivacsot. Ilyesmit keress neten: http://www.futarmotorosbolt.hu/product_info.php?products_id=..

Mikor kell cserélni a folyadékot a kontaklencséhez?

Ma kaptam meg és azt mondták ma még csak egy két órát legyen bent.Kb öt perce raktam be és akkor most ki kell öntenem a folyadékot ami benne van? és majd akkor újat önteni bele ha kiveszem?

Legjobb válasz: MINDIG cserélni kell a folyadékot. Amikor beteszed, folyadék kiönt, és hagyd nyitva a tartót, hogy kiszáradjon. Amikor kiveszed, akkor kiöblíted vízzel és teszel bele friss folyadékot. Ezt ne vicceld el, mert csúnya szemgyulladásokat lehet így kapni.

MINDIG cserélni kell a folyadékot. Amikor beteszed, folyadék kiönt, és hagyd nyitva a tartót, hogy kiszáradjon. Amikor kiveszed, akkor kiöblíted vízzel és teszel bele friss folyadékot. Ezt ne vicceld el, mert csúnya szemgyulladásokat lehet így kapni.
A kontaktlencsetartóba TILOS vizet tenni vagy vízzel kimosni!
A kérdező hozzászólása: akkor ha nincs benne kontaklencse addig maradhat üresen?

Honnan tudom hogy mikor kell cserélni az akvárium fénycsövét?

akvárium

Legjobb válasz: De szerintem konkrétan senki sem szokta cserélni.

De szerintem konkrétan senki sem szokta cserélni.
Csak ha kiég. :D
1-2 évente nem árt lecserélni!
Lényegében az elsõ hetekben van nagyobb visszaesés, 5-10 százalék. Utána a következõ idõszakban az élettartama végéig van további 5 százalékos fényerõcsökkenés. Ezért szoktam írni, hogy úgy építsük meg a világítást, hogy 85-90 százalékkal számolunk. Elõször kicsit több lesz a fényünk, aztán pedig pont jó, és nem pedig elõször elégséges, aztán meg fáj a fejünk, mert kevésnek érezzük. Lényegében egy tévhit maradt fent, ami mára már érvénytelenné vált. Íme egy grafikon: http://kepfeltoltes.hu/121114/starcoat_www.kepfeltoltes.hu_...
Egyékbént is gondolj bele: miért írnak a gyártók több ezer órás élettartamot? Elég lenne egy évre gyártaniuk, hisz utána úgyis kidobjuk, nem? Márpedig a gyártónak érdeke lehetne ez a csereperiódus, mivel annál több fénycsövet adnának el. Ennek ellenére mégsem lehet egyik akvarisztikai fénycsõ dobozán se azt olvasni, hogy fél-egy év után cserélendõ.
No persze még annyit hozzáteszek, hogy a fénycsõ minõsége is nyom a latban, konkrétan a Sera erõsen kilógott a sorból, nem tudom, jelenleg mi a helyzet és váltottak-e beszállítót, mert az eddigi fénycsöveik siralmasak voltak. A feketedésnek amúgy semmi köze a spektrumeltolódáshoz. Ez utóbbi egyébként ma már nagyon minimális, szinte észrevehetetlen.
kérdezõ bocsi hogy belekontárkodtam a kérdésedbe, ez neked is hasznos szerintem YourDestiny köszi a válszt
A kérdező hozzászólása: Óh semmi baj , szívesen olvasok ezzel kapcsolatban . :) Tehát akkor ha kiakarom cserélni, milyen márkára figyeljek oda ? Melyiket ajánlanátok ?
A kérdező hozzászólása: És a színes fénycsövekrõl is kérnék véleményt . Köszi .
Hogy legyen egy kis elképzelésed, az Aquastar ehhez hasonló, kicsit halványabb: http://img690.imageshack.us/img690/9279/dsc03499k.jpg Az Aquarelle pedig még egy árnyalattal sápadtabb. A színes csõ alatt pedig nem tudom mit értesz, de elektronikai boltból csak daylight fénycsövet vegyél, azok viszont természetes fehérek.
"YourDestiny válasza:" akkor ez az 5% reális lehet amit nekem a területi képviselõ mondott ? mert mindenhol az egy évet emlegetik és az 5%-az semmi
Ha újkori, trifoszfátos, háromsávosról van szó, nem kell cserélni, amíg meg nem adja magát. Ha van egy régi, sok éves halofoszfátos csöved, azt egy év után nem árt, de kétlem, hogy olyanod lenne. Szóval nem kell cserélni a fénycsövet.
Egy márkásabb csõ pl sylvania 3500ft , a felcímkézett gagyi kínai ami törik is az meg 4000ft.
"A kérdező hozzászólása: Igen 1 van csak." én egy márkásabb csöveket használok, akitõl vettem az területi képviselõ egyben, õ egy év után a tesztek szerint 5%-os minõségromlást említett. Most egy gyengébb minõségû csõ esetében ez már három hónap után megvan. A minõséget viszont nem az ár szabja meg, vannak felcímkézett kínai csövek egy jó nevet ragasztanak rá. Ha egy csöved van keress osram csövet azt megúszod 800ft-ból egy 6500-kelvinest.
A kérdező hozzászólása: Igen 1 van csak.
Mondjuk nem mindegy hány csöved van, ha 1db akkor nem árt évente cserélni.
"Xandir válasza: De szerintem konkrétan senki sem szokta cserélni." Hát igen, papíron napi 8-óra használat után évente kellene mert eltolódik a színspektrum, gyakorlatban vagy amit "Xandir" irt, én ha feketedik a foglalat utáni rész akkor cserélek, vagy ha úgy látom nem nõ a gaz.
A kérdező hozzászólása: Igen , azért kérdeztem pontosan mert azt olvastam kiégni nem szokott , de idõközönként cserélni kell . Pont most takarítottam az akváriumot, azért jutott eszembe a kérdés.
Kiégni nagyon ritkán szokott, és rosszul gondolod, mert nagyon is sokan cserélik bizonyos üzem óra után. És igen, 1-2 évente illik lecserélni. Keringenek itt is olyan mendemondák, hogy nem kell, de ez nem igaz.
A kérdező hozzászólása: Wáó ! Köszi a linket meg a kommenteket !!! Majd megírom mire jutottam . :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!