Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell az orvosnak hogy (138 db)

Nemrég volt egy terhesség megszakításom a 14. héten. Súlyos fejlődési rendellenesség miatt. Sajnos akkor annyira kész voltam, hogy nem tudom mit mondott az orvos, hogy mikor kell vissza menni?

Úgy tudom 4 hét.De utána 2 hétig véreztem.Elvileg a rendes menzesznek most kellett volna megjönnie.Ilyenkor át áll más időpontra?Mikor lehet megint próbálkozni a babával.A házi orvosom 6 hónapot mondott.Mik a tapasztalatok?Minél előbb szeretnénk babát.Hátha lelkileg is könnyebb lenne elviselni az elvesztését,ha megint terhes lennék.

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom ami történt. Én 20 hetesen éltem át ugyan ezt. Legkésõbb az elsõ menstruáció után menj vissza kontrollra. 6 hónapot kell várni, utána lehet próbálkozni.

Nagyon sajnálom ami történt. Én 20 hetesen éltem át ugyan ezt. Legkésõbb az elsõ menstruáció után menj vissza kontrollra. 6 hónapot kell várni, utána lehet próbálkozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy még írtad.Részvétem a babád miatt.Kitartást neked is.
Legyél nagyon erõs. Ez most nehéz idõszak Neked, és a párodnak is! Nekem már "régen" volt, pontosan 2011.09.25-én. Azóta született egy makk egészséges kislányom, most 2, 5 éves. "Az idõ minden sebet begyógyít." Tartja a mondás. Hidd el, a sebek begyógyulnak, de Õ örökre a szívedben marad. És ez így van jól. Erõt ad, és segít a jövõben. Elsõ voltam.
Ha bármiben tudok segíteni, akár csak a beszélgetésben, írj nyugodtan, akár privit is! Ez lemaradt az elõzõ válaszomból.

Hányadik héten kell abbahagyni a magnézium szedését? Nektek mikor szólt az orvos, hogy már ne szedjétek?

36. héten vagyok, de az orvosom beteg, nem tudom elérni. Nem tudom, hogy hagyjam-e már abba a szedést? (eddig 2000mg-ot szedtem, mert nagyon keményedett a hasam és korán kezdett rövidülni a méhnyakam) Ha most hirtelen abbahagyom, nem fog hamarabb beindulni a szülés? És ha még szedem egy darabig, akkor tényleg nehéz lesz szülni, mert nem jönnek majd a fájások? Mit tegyek? Egyenl?re csak csökkentsem a napi adagot?

Legjobb válasz: Szia! Én hétfõn voltam 35 hetes és pont ma voltam NSTn és mondta a dokim h ugye elkezdtem csökkenteni.Hát igen,bár nekem 31 hetesen be is indult rendes fájásokkal a szülés de meg tudták állítani!Nekem is elrövidült a méhnyak!Viszont 34 hetesen 3 kg volt a baba,akkor mondta h fokozatosan csökkentsem a napi 3*2-t!Szombaton tudom elhagyni!kiváncsi leszek! Szerintem te is csökkentheted!

Szia! Én hétfõn voltam 35 hetes és pont ma voltam NSTn és mondta a dokim h ugye elkezdtem csökkenteni.Hát igen, bár nekem 31 hetesen be is indult rendes fájásokkal a szülés de meg tudták állítani!Nekem is elrövidült a méhnyak!Viszont 34 hetesen 3 kg volt a baba, akkor mondta h fokozatosan csökkentsem a napi 3*2-t!Szombaton tudom elhagyni!kiváncsi leszek! Szerintem te is csökkentheted!
nekem azt mondta a dokim, hogy a 37.hétig szedjem.azzal nem ártasz magatoknak, ha most már ez alatt az 1hét alatt fokozatosan elhagyod.
Fokozatosan elhagyhatod. Még ha be is indul a szülés, akkor sem lesz már koraszülött a babád. Nem tudom mennyit szedsz most, nekem anno 3x2-rõl kellett csökkentenem.33 héttõl csökkentettem, és a 35.hétre elfolyt a vizem, semmi összefüggést nem véltek felfedezni. Valószínûleg nem is volt összefüggés, nem tudták mitõl lehetett.De te már a 36.héten vagy, nagy baj nem lehet.
Nekem anno azt mondta, hogy ha nagyon szenvedek a keményedésektõl, szedhetem akármeddig. Ez a szülést biztosan nem fogja visszatartani.
Nekem is a 37.hétig javasolta a szedését a dokim.

Levették a jobb mellem, kaptam 25 sugarat és naponta kell szednem a Femara 2, 5 mg gyógyszert. Azt megmondta az orvos, hogy hullani fog a hajam. Mit tudok csinálni? Mit tegyek? Merre induljak el? Fodrászhoz vagy orvoshoz?

Legjobb válasz: Ha a kérés komoly /ilyesmivel nem szokás viccelni/, az orvos nyilván ellátott tanácsokkal. Mi nem nagyon tudnánk okosabbat mondani.

Ha a kérés komoly /ilyesmivel nem szokás viccelni/, az orvos nyilván ellátott tanácsokkal. Mi nem nagyon tudnánk okosabbat mondani.
Parókakészítõhöz. A kezelés után meg vissza fog nõni. De addig nem lehet vele mit csinálni, ki fog hullani.
Sajnos nem tudsz mit tenni, a parókaviselésen kívül. Majd visszanõ, ha túl leszel a kezelésen.
Szia! A gyógyszer mellékhatása a hajhullás.Így méregtelenít a szervezet.Miután abbahagyod a szedését kinõ a hajad.Addig parókát, kendõt tudsz hordani.Esetleg közben fogyaszthatsz méregtelenítõ hatású gyógynövénykivonatokat, teát, amik nem gátolják a gyógyszer hatását.
Ilyenkor eleve javasolni szokták a paróka beszerzését. Barátkozz meg a gondolattal. Miután vége a kezelésnek, ki fog nõni a hajad.
Nem biztos, hogy a paróka a legjobb, mert általában azon nagyon látszik, hogy valami nem stimmel. Vágasd le rövidre a hajad, hordjál kendõt, ez a nagy melegben is kényelmes. Ne titkold el, hogy beteg vagy és ha elkezd nõni a hajad akkor mindenki látni fogja a gyógyulásod, még te magad is. ja egy fontos kérdés nagyon halkan: mennyi idõs vagy? amúgy 36F

Mikor kell szólni az orvosnak hogy szeretném ha ő foglalakozna velem a terhesség alatt? És amikor megkérem akkor illik pénzt adni neki?

Legjobb válasz: Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Szia! Én akkor szóltam amikor megállapította a terhességem. Megkérdeztem, hogy járhatok-e hozzá terhesgondozásra. Érdemes megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy vizsgálat és mennyibe fog kerülni a szülés. Azért jó minnél hamarabb tisztzni, mert az új kórháztörvény miatt, nem minden kórházban lehet orvost fogadni, illetve, ha magánrendelõbe jársz akkor meg csak akkor szülhetsz nála, ha õ a fogadott orvosod. Kicsit meg lett komlikával. Lényeg, hogy nyugodtan kérdezd meg. 34 hetes kismama

Mit jelent az hogy 17mm embrió. Mellette vérőrlemény látható? Mit jelenthet ez? Meg kérdeztem az orvost hogy mi ez de annyit mondót 3 hét múlva kell vissza menni. Pici sziv műkődése normális

Legjobb válasz: szia és nem javasolt fekvést,magnéziumot,utrogestant/duphastont? Nem is vérzel? Azt jelenti h van az embrió mellett egy vérömleny ami vagy felszívódik vagy kiürül ha kiürül,akkor magával sodorhatja a babát,magyarán elvetélhetsz.Elsõ soromban írtakkal szokták megtartani a babát,mindkét gyerekem mellett vérömleny volt, elsõvel 2hét fekvés+napi 3 utrogestan kúp,másodikkal 4hét fekvés+napi 3 utrogestan kúp.A helyedben keresnék 1másik orvost aki komolyan veszi a vérömleny részét is,lehet h nem lesz semmi gond így sem,de mi van ha mégis?

szia és nem javasolt fekvést, magnéziumot, utrogestant/duphastont? Nem is vérzel? Azt jelenti h van az embrió mellett egy vérömleny ami vagy felszívódik vagy kiürül ha kiürül, akkor magával sodorhatja a babát, magyarán elvetélhetsz.Elsõ soromban írtakkal szokták megtartani a babát, mindkét gyerekem mellett vérömleny volt, elsõvel 2hét fekvés+napi 3 utrogestan kúp, másodikkal 4hét fekvés+napi 3 utrogestan kúp.A helyedben keresnék 1másik orvost aki komolyan veszi a vérömleny részét is, lehet h nem lesz semmi gond így sem, de mi van ha mégis?
A kérdező hozzászólása: Magnesi citricit vettem ennyit mondot és sok folyadékot
barnázás, vérzés nincs?
A kérdező hozzászólása: ilyen halvány rózsaszínes folyásom van de mondtam azt is a dokinak
Es nem irt fel utrogestant?? Ha jol emlekszem te mar tobbszor is veteltel korabban + nem ez az elso, hogy verzel ebben a terhessegben. Ha teheted surgosen keress egy felelossegteljesebb dokit, aki ad neked utrot, mert igy megint nagyon necces lesz a terhesseged.
A kérdező hozzászólása: igen én vagyok az.2 vetélésem volt.Nem csak ezt a magnesi citricit.
elsõ vagyok, ha budapesti vagy, SOTE II-n bmikor megnéznek és fel is írják rögtön az utrogestant. Figyelmetlen az orvosod, érdemes lenne lecserélni.
A kérdező hozzászólása: Kosdi vagyok..Így váchoz tartozom

Mamámnak azt mondta az orvos, hogy nagyon gyenge a szíve. Mit értett ez alatt? És mit kell tennie, vagy mit nem csinálhat?

Legjobb válasz: Az orvost kellene megkérdezni - itt minek alapján tudná valaki is eldönteni, hogy mi baja PONTOSAN a mamádnak? Ha valaki azt mondja, hogy naponta fussok 20 km-t, akkor azt fogod vele megtetetni?

Az orvost kellene megkérdezni - itt minek alapján tudná valaki is eldönteni, hogy mi baja PONTOSAN a mamádnak? Ha valaki azt mondja, hogy naponta fussok 20 km-t, akkor azt fogod vele megtetetni?
Dédim 82 éves korában pár napig rosszul érezte magát, az orvos megállapította, hogy már nagyon gyenge a szíve, és közölte, hogy készüljünk fel a legrosszabbra. Utána még 14 évet élt, problémája sem volt vele.
Sok mindent nem tehet max csak anyit hogy ne erõltesse meg magát ne végezen fáraszto nehéz házimunkát meg ilyenek. 17/L

Mikor kell (legkésőbb) felfogadni az orvost, hogy elvállalja-e a szülést. Egyáltalán érdemes orvost fogadni?

Legjobb válasz: Én is csak szülésznõt akartam fogadni. De az a baj, hogy már NEM lehet szülésznõt fogadni csak akkor ha van fogadott orvosod is. :( Én nem fogadtam egyiket sem.

Én is csak szülésznõt akartam fogadni. De az a baj, hogy már NEM lehet szülésznõt fogadni csak akkor ha van fogadott orvosod is. :( Én nem fogadtam egyiket sem.
Szerintem érdemes de mindenki más.Nekem fontos hogy megbízzak a dokiban és ehhez az kell hogy rendszeresen vele találkozzak. Általában a 12.hétig szokták felfogadni a dokit, hogy a 12.heti genetikai Uh-ot már õ csinálja. Aki megteheti szerintem megéri!Az ügyeletes Doki is levezeti a szülést!
Én 12hetes voltam mikor orvost fogattam.Elõször én sem akartam fogadni, csak 11hetesen bevéreztem, és kórházba kerültem, kb3 orvos vizsgált, akkor döntöttem el, hogy inkább fogadok egyet, biztonságban érzem magam.havonta 1megyek hozzá.
A kérdés második felére tudok neked választ adni. Érdemesnek érdemes. Ez amúgy attól függ, hogy hol akarsz szülni. Kicsi városban nem biztos hogy kell. Amúgy szerintem - de ez csak az én véleményem - a fogadott szülésznõ fontosabb. Õ lesz úgyis veled, amikor vajúdsz és szülsz a doki csak a finishben érkezik és néha benéz hozzád.
A dokik általában a 20. hétig szeretnek vállalni. Persze van olyan, akit utána kérsz meg és szívesen vállal. Ha már fogadni akarsz, fogadj mihamarabb, h az a doki csináljon meg minden jelentõsebb vizsgálatot! Meg persze azért is fontos, h a szülésedig "megismerkedjetek". :)
én mindenképpen ajánlom hogy fogadj orvost, megéri, bármennyibe is kerül. én nem fogadtam és nagyon megbántam. mivel nem volt orvosom igy általában majdnem mindig más doki vizsgált ki, mindenki mást mondott az eredményekrõl, egyik ijezgetett a másik nem mondott semmit a harmadik meg az mondta minden rendben van, ráadásul én császárral szültem mivel nagy volt a babóca és egy tanuló kezei alá kerültem, nagyon féltem emiatt és akkor a ott a mûtöasztalon megfogadtam hogy a következõ babánál dokit fogadok.... mindenképpen megéri
Elsõ babám lesz, fogadtam, de a következõnél nem fogok mert közben sokat gondolkodtam és rájöttem hogy az ügyeletes orvosnak muszály ellálnia mert neki ott akkor az a dolga és nem kell riasztani pl egy ebéd mellõl.Szülés után lehet hogy másképpen fogpm gondolni.Egyébként úgy tudom 16. hétig kell meglennie az elsõ pecsétnek.27 hetes

Hogy működik az orvos választás? Mikor illik fizetni? Mikor kell fel kérni, hogy legyen az orvosom? Nálatok hogy volt? Minden tapasztalat érdekel.

A dokimnak nincs magán rendelése, végtelenül rendes aranyos kedves, ezért választottam őt. Az a hír járja, hogy nem egy pénz éhes fajta. De én még is szeretnék neki pénzt adni mert hát még is csak így működik ez. 12 hetes vagyok, sokat voltam már nála (5-6 alkalom) milyen időnként illik neki pénzt adni? Hány hetesen kell felkérni, hogy legyen az orvosom? Hogy kell rákérdezni, hogy mennyi a tarifája?

Legjobb válasz: Nálunk ez elég érdekes volt, egy ismerõs ajánlotta a dokit, elmentünk hozzá, megvizsgált, megállapította a terhességet, majd a vizsgálatok végén a párom nekiszegezte a kérdést: Jogász a végzettségem, úgyhogy ha valami bajuk esik, akkor a gatyáját leperelem! Vállalja? A dokim meg simán igent mondott. Azóta már kettõt szültem nála, mindig nagyon rendes volt velem, velünk, és azóta is mindig hozzá járok.

Nálunk ez elég érdekes volt, egy ismerõs ajánlotta a dokit, elmentünk hozzá, megvizsgált, megállapította a terhességet, majd a vizsgálatok végén a párom nekiszegezte a kérdést: Jogász a végzettségem, úgyhogy ha valami bajuk esik, akkor a gatyáját leperelem! Vállalja? A dokim meg simán igent mondott. Azóta már kettõt szültem nála, mindig nagyon rendes volt velem, velünk, és azóta is mindig hozzá járok.
Nekünk az elejétõl egyértelmû volt, hogy õ az orvosom. Megadta a magán telefonszámát, bármikor hívhattam, amikor 29 hetesen bekerültem visszatartásra, minden nap bejött hozzám megnézni, és én is automatikusan azt diktáltam be a felvételnél, hogy õ az orvosom. Konkrétan nem beszéltünk róla, de amikor közeledett a szülés idõpontja, akkor az egyik vizsgálat után megkérdeztem tõle teendõket, hogy mi hogyan lesz, ha beindul a szülés, és megkérdeztem, hogy õt mikor értesítsem, mert természetesen szeretnénk, ha bent lenne. Õ azt mondta, hogy majd ha a szülõszobán is úgy gondolom, akkor értesítik majd a kórházból, mert volt már olyan, hogy a kismama utolsó pillanatban meggondolta magát. Így is lett, bementünk szülni, és amikor az ügyeletes látta, hogy ebbõl tényleg szülés lesz, pár óra van hátra, akkor behívták õt is. Amikor hazamentünk a kórházból, akkor fizettünk neki.
Mondd el neki még most az elején, hogy szeretnéd, ha õ "vinni végig" a terhességedet és szeretnéd ezt meghonorálni neki, mi a módja ennek. Lehet, hogy nem fog pontos összeget mondani, de szerintem akkor is minden alkalommal "illik" valamennyit adni neki. Nyilván, ha nincs magánrendelése és nem ott fogad, akkor nem kell nagyon túlzásba vinni. A szülést meg elõtte beszéld meg vele. Nekem pl. magánorvosom van és csak a 37. héten beszéltünk konkrétumokról, többek között a tiszteletdíj mértékérõl is:)

Antibiotikumtól hánytam, azt mondta az orvos, hogy folytassam a szedését, kiadós étkezés után kell bevenni. De nekem nincs étvágyam, s félek a következő hányástól is. Mit kéne csinálni?

Curam Duo 1000 mg antibiotikumról van szó. Általában birok mindent gyógyszert, s nem szokott problémám lenni, hogy milyen időpontban veszem be. Régen volt a Maripen, s mindenki meggyógyult tőle. Most meg egy hete kínlódok különféle gyógyszerekkel , s gyógyszereknek nem minősülő drága csodaszerekkel, s nem birok meggyógyulni.

Legjobb válasz: Nem ismerem a gyogyszert,de a mostani antibiot. en is elegge rosszul vagyok(hasmenes,volt hanyas,idegesseg),nekem az orvos cserelt.Szerintem vedd be megegyszer,eves utan,ha akkor is hanysz,csakis masik kell.

Nem ismerem a gyogyszert, de a mostani antibiot. en is elegge rosszul vagyok(hasmenes, volt hanyas, idegesseg), nekem az orvos cserelt.Szerintem vedd be megegyszer, eves utan, ha akkor is hanysz, csakis masik kell.
Nem az antibiotikumtól hánytál, hanem attól, hogy bekapkodtál egy két vírust
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Éjszakára már nem mertem bevenni, ma , reggeli után vettem be, és nem történt semmi, szerencsére.Illetve, 11 óra körül bevettem egy C1000-est, s utána kezdett hányingerem lenni, de szerencsére bent maradt.Lehet, hogy tegnap is a C-vit-nal együtt nem volt jó bevenni??? Mostmár inkább az aggaszt, hogy nincs hatása a gyógyszereknek. Lámpázok, gõzölök, teázok, sós vízzel gargalizálok, antibio-t szedek, s napról-napra rosszabbul vagyok. Arcüreg és torokgyulladás volt, de most már a mellkasom is fáj.
nincs csodaszer, de szedd tovább a gyógyszert legalább 5 napig. Remélem hamarosan jobban leszel. Ha 5 napi gyógyszer szedés után nem javulsz, menj vissza az orvoshoz
A kérdező hozzászólása: Bevetettem még egy-két népi gyógymódot, mert a tünetek már hörghurutra utaltak. Fekete retek mézzel, kakukkfû-lándzsás útifû tea, mustáros pakolás a mellkasra, s azt mondhatom, sokkal jobban vagyok. Már nem húz az ágy, fent birok lenni. Betegségtõl mentes, boldog új évet kívánok Mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!