Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell az első ultrahangra (4 db)

Ma kaptam meg a kiskönyvemet, a 11. hetet taposom. Október 21-én megyek a 12. heti ultrahangra. Mikor kell az első vérvizsgálatra mennem?

Megcsináltatom a fizet?s down-vizsgálatot is aznap amikor a 12. heti UH-t. A dokim október 30. napjára adta a következ? id?pontot. A véd?n?nél kapott beutalókat ráérek a dokival 30-án is lepecsételtetni?, vagy hívjam fel emiatt, hiszen akkor már a 14. hetemet fogom taposni. Els? baba és nincs még rutinom, segítsetek.

Legjobb válasz: én a 11 héten voltam vérvételen, belgyógyásznál ezzel mentem a 12 heti uhra, a dokim 18 hétre hivott csak vissza addig afpt kell a 16 héten csináltatni.én ugytudom a 12 hetesre vinni kell a labort, vércsop.meghatározás, ekg, stb.

én a 11 héten voltam vérvételen, belgyógyásznál ezzel mentem a 12 heti uhra, a dokim 18 hétre hivott csak vissza addig afpt kell a 16 héten csináltatni.én ugytudom a 12 hetesre vinni kell a labort, vércsop.meghatározás, ekg, stb.
Szia! Az elsõ vérvizsgálatot a 20. hétig kell megcsináltatni. Ez független a 16 és 18 hetes vizsgálatoktól. Üdv:36 hetes kismami
Az elsõ labort minél elõbb el kell végeztetni, jobb lenne, ha már a 12. heti Uh-ra meglenne. Én is a 11. héten kaptam meg a kiskönyvemet és a beutalókat, mentem azonnal laborba, és a doki nézte a 12. héten az eredményeimet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. De most akkor mi legyen? Valaki azt írja menjek már most, valaki azt, hogy ráérek késõbb is.
Szia! Engem a dokim küldött el. Egyszercsak adott egy halom beutalót. Kérdezz rá tõle. A kiskönyvbe beírt orvosi vizsgálatokat (háziorvos, EKG) is a 20. hétig kell megcsináltatni. A fogorvos nem kötelezõ, a tüdõszûrõ tilos. Üdv: 36 hetes kismami

Mi lesz a következő vizsgálat? 6 hetes terhes vagyok. Holnap megyek az első ultrahangomra. Kedden pedig már mehetek a védőnőhöz. Utánna csak 12 hetesen kell menni?

Azért kérdezem, mert ha addig nem kell többször elkéreckednem akkor csak a 12. hét után mondanám meg a munkahelyemen.

Legjobb válasz: utána csak a 12.héten kell menni de viszont el kell menned cukor terhelésre,belgyógyászatra és fogászatra is!kb. a 13.hétre kell meglennie az eredményeknek és ezekkel tudsz újra menni a védõnõhöz.ö mondja majd meg hogy mikorra menj vissza hozzá!!!!

utána csak a 12.héten kell menni de viszont el kell menned cukor terhelésre, belgyógyászatra és fogászatra is!kb. a 13.hétre kell meglennie az eredményeknek és ezekkel tudsz újra menni a védõnõhöz.ö mondja majd meg hogy mikorra menj vissza hozzá!!!!
Településenként más a szokás.Nekem az orvosomhoz 4hetente kell járni+kötelezõ ultrahangok.12hetesen mentem elõszõr védõnõhõz.16hetesen volt az elsõ vérvétel.20hetesen, genetikai uh.24hetesen cukorterheléses vérvétel, ezután belgyogyászat.De máshol nem igy szokott lenni.

2-3 hetes terhes vagyok. Mire kell vigyázni ezekben a "rizikós" hetekben az első ultrahangig, hogy jól megtapadjon a baba és megmaradjon?

Persze tuodm utána is csak kezdetben van e vmi amire mindenképpen figyelni kell?

Legjobb válasz: Ilyenkor annyit tehetsz, hogy nem mész füstös szórakozó helyre és nem erölteted magad. Pihenj, aludj, csináld amire igényed van. 6-7 hetesen menj uh-ra, akkor már látszik a kicsi. Addig dolgozz, amíg jól érzed magad, nem megterhelõ a munkába menetel. Lesz olyan idõszakod az elején amikor állandóan aludni szeretnél, jó lenne ledõlni egy órára. Próbáld valahogy kivitelezni. Vegyél ki egy hét szabit, töltõdj fel. Érezni fogod, hogy mikortól nem esik jól dolgozni, akkor irasd ki magad táppénzre. A lényeg, hogy pihenj, és persze sétáj, vagy ússz, mozogni mindenképpen kell, ha az orvos nem ellenzi. Gratula a babához, vigyázz magatokra.

Ilyenkor annyit tehetsz, hogy nem mész füstös szórakozó helyre és nem erölteted magad. Pihenj, aludj, csináld amire igényed van. 6-7 hetesen menj uh-ra, akkor már látszik a kicsi. Addig dolgozz, amíg jól érzed magad, nem megterhelõ a munkába menetel. Lesz olyan idõszakod az elején amikor állandóan aludni szeretnél, jó lenne ledõlni egy órára. Próbáld valahogy kivitelezni. Vegyél ki egy hét szabit, töltõdj fel. Érezni fogod, hogy mikortól nem esik jól dolgozni, akkor irasd ki magad táppénzre. A lényeg, hogy pihenj, és persze sétáj, vagy ússz, mozogni mindenképpen kell, ha az orvos nem ellenzi. Gratula a babához, vigyázz magatokra.
Dolgozni lehet addig, amíg nem érzed megterhelõnek. Ne emelgess nehezet, ha nem muszáj inkább semmit. Cigi, alkohol nuku, de ezt nélkülem is tudtad!:) A szex, ha orvos nem tiltja valamiért, kifejezetten ajánlott várandósság alatt!:) Szedj vitamint: Folsavat, Elevitet, MagneB 6-ot! Hirtelen ennyi jutott eszembe.:) Boldog babavárást!:) Egy 9 hetes kismami
Kerüld a megerõltetést és a végleteket (mindenben!), csináld ami jólesik. Nem kell változtatni az eddigi életeden, csak a káros, mérgezõ dolgokat kerülni. Ha a baba maradni akar, akkor maradni fog! Egyébként meg http://www.babaszoba.hu/topics/9month Gratulálok!
Azért szerintem az elõzõ válaszoló kicsit túloz.A macska csak akkor veszélyes pl. ha még nem estél át a fertõzésen.A wcjét ne te takarítsd ha bent macska és simi után moss kezet.Sokan nem is tudják ennyi idõsen hogy terhesek és festenek hajat mégis megmarad a baba.Én is azt gondolom ha akar maradni akkor marad ha nem akkor a fejed tetejére állhatsz akkor sem fog.Én pl. 7 hetesen tudtam meg és addi hetente kb 1-2szer 19 kg-ot emeltem.Mégis itt van a pocakomban, bár ezzel én is vigyáztam volna ha tudom.18 hetes kismama
Én is 7 hetesen tudtam meg, hogy jön a Babó. Közben a Balcsin nyaraltunk haverokkal. Gondolhatod, hogy nem élet rizikómentes életet... Hál Istennek minden rendben van. A dokik szerint a terhesség elején a "mindent, vagy semmit" elve érvényesül. De azért persze ha már tudod, hogy jön a Bébi, tégy meg mindent az egészséges életmód érdekében: Egyél és pihenj jókat, szedj vitaminokat, tiltsd ki az életedbõl a nikotint és az alkoholt! Többet nem tehetsz. Ja, és örülj a Babónak :)


Mikor kell menni az első ultrahangra?

Legjobb válasz: a 7. hét környékén érdemes, mert akkor már kimutatja szívet! Nekem is akkor csinálták.

a 7. hét környékén érdemes, mert akkor már kimutatja szívet! Nekem is akkor csinálták.
Én a 11.héten voltam mert akkor már nekem nem csináltak hüvelyi ultrahangot.Állítólag már nem mindenhol csinálnak mert rájöttek hogy nagyban megnöveli a vetélést.Hagy mûködjön odalent minden zavartalanul.Természetesen ez nem azt jelenti hogy nem mehetsz el elõbb ez csak az én véleményem!Egy 32 hetes kismama
Szia! Én a 12 héten voltam és hüvelyi ultrahangot csináltak. Akkor már a tarkóredõ vastagságát is nézték.
Szia!Nekem 6-7.hetesen csináltak, amikor elõszöt mentem orvoshoz, de nem hüvelyit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!