Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell az első (474 db)

Használ valaki Dienorette tablettát? Hogyan kell használnom, ha ez lesz az első antikoncepciom? Mikor kell az elsőt beszednem?

Legjobb válasz: Én is ezt szedem, nekem azt mondta az orvos hogy a menstruació elso napjátol kell szednem és az 5. tablettától már véd!

Én is ezt szedem, nekem azt mondta az orvos hogy a menstruació elso napjátol kell szednem és az 5. tablettától már véd!

Mikor kell az első kiscipőt megvenni?

Kisfiam 9 hónapos, már kb. két hónapja kézenfogva menni akar, egy hónapja magától feláll. Jön a jó id?, gondolom, nem sokáig fogja bírni a babakocsiban. Nem korai még megvenni? Mire figyeljek a vásárláskor? Milyen márkát ajánlotok?

Legjobb válasz: Azt mondják, akkor kell megvenni az elsõ cipõt, mikor egyedül fel tud már állni, és kézenfogva lépeget.Én 8hós korában vettem neki az elsõ rendesw cipõt, Zetpol márkájút, nyáron Siestát, télre szintén Siesta csizmát vettem, az a legjobb.A boltban segítenek neked választani, de nagyobb legyen, mint a lába(tehát kényelmesen elférjenek benne a lábujjacskái), rugalmas, hajlítható legyen a talpa, anyaga is jó, ha puha, nem merev (fõleg ne legyen kemény a cipõ orra!!!).

Azt mondják, akkor kell megvenni az elsõ cipõt, mikor egyedül fel tud már állni, és kézenfogva lépeget.Én 8hós korában vettem neki az elsõ rendesw cipõt, Zetpol márkájút, nyáron Siestát, télre szintén Siesta csizmát vettem, az a legjobb.A boltban segítenek neked választani, de nagyobb legyen, mint a lába(tehát kényelmesen elférjenek benne a lábujjacskái), rugalmas, hajlítható legyen a talpa, anyaga is jó, ha puha, nem merev (fõleg ne legyen kemény a cipõ orra!!!).
Már vehetsz, próbáld majd a lábára.Egyenes talajon bokatartó harántemelõs kell.Nekünk volt-van Superfit, Siesta, Elefanten, és nyárra kintre az egyenetlen talajra vettem neki 1 Liliputi jellegût is.
Vannak kimondottan elsõ lépõ cipõk! Azért jó mert széles, majdnem szögletes az orra és a kicsiláb el tud benne terülni és könnyen hajlik a talpa! De, ha otthon vagytok akkor inkább kis csúszásgátlós zoknit javasolnak, vagy mezitláb mert így fejlõdik a kistalpán az izom!
Ja és igen(elõzõ vagyok) magasított szárú legyen és ha ráadod a lábára még beférjen a sarkához egy ujjad! És a harántemelõs dolog tévhit mert így nem tud kifejlõdni a talpizom mivel ugye a babák lúdtalpasak! Azért mondják, hogy inkább mezitláb járkáljanak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Mikor kell az első vérvételre mennem?

7 hetes kismama vagyok, és a múltheti orvosi látogatásomnál kaptam beutalót vérvételre, ám hiába kérdeztem, nem mondták, hogy mégis mikor menjek... Legközelebb a 10. héten megyek vissza az orvoshoz, addigra csináltassam meg a vérvételt, vagy ráér a 12. hét környékén?

Legjobb válasz: Szerintem kérdezz rá telefonon, vagy a védõnõdnél. Nekem 16 hetesen az AFP volt az elsõ vérvétel, de úgy gondolom, hogy ahhoz még korai lenne a beutaló.

Szerintem kérdezz rá telefonon, vagy a védõnõdnél. Nekem 16 hetesen az AFP volt az elsõ vérvétel, de úgy gondolom, hogy ahhoz még korai lenne a beutaló.
Szia! Én egy héttel vagyok fiatalabb terhes mint te. Az én orvosom azt mondta, ha van idõm és energiám az ünnepek elõtt és közben megcsináltatni akkor nyugodtan de ráérek már januárban.

Anyatejes babánál mikor kell az első K vitamint (Konakiont) adni?

Azt tudom, hogy havi egy ampulla, de az els?t mikor kell? 1 hónaposan?

Legjobb válasz: 1 hetesen kapta az enyém az elsõt, így mondta a doki.

1 hetesen kapta az enyém az elsõt, így mondta a doki.
Nálunk 2 hetes korban kellett adni az elsõt , mert vérezgetett a köldöke. Nem mondta a gyermekorvos vagy a védõnõ , hogy mikor add?
A kérdező hozzászólása: De biztos mondták, de elfelejtettem. A dobozra meg csak azt írták rá, hogy havi egy ampulla. Köszi, holnap jön a védõnõ, majd megkérdezem.
8 naposan kellett beadni az elsõt, bele volt írva a baba kiskönyvébe (védõnõ írta oda, amikor kijött hozzánk, mikor hazamentünk a kórházból).
A dobozban valóban havi 1 van, viszont az elsõ 5 hétben heti 1-et szoktak adatni, majd havi egyet, amíg nem eszik szilárd táplálékot. Hívd fel a dokit és egyeztess vele mindenképpen. Mi is minden héten adtuk neki az elején pontosan azon a napon, mikor a kórházban az elsõt kapta, most már csak havi egyet kap. 11 hetes.
Ez érdekes mert nekünk csak a 4.héten kellett beadni az elsõt, így mondta a gyerekorvos és onnan havonta egy.
Elvileg az elsõt a 4. héten kell beadni neki, és utána havi egyet, amíg kizárólag anyatejes. De nekünk is a második héten be kellett adni az elsõt, mert vérezgetett a köldöke.
Egyet kapott ugyebár a kórházban aznap, amikor hazaengedtek. Onnantól számítva 1 hét múlva kellett a következõt adni. Aztán kellett volna havonta, csak közben tápszeres lett.

Ma kaptam meg a kiskönyvemet, a 11. hetet taposom. Október 21-én megyek a 12. heti ultrahangra. Mikor kell az első vérvizsgálatra mennem?

Megcsináltatom a fizet?s down-vizsgálatot is aznap amikor a 12. heti UH-t. A dokim október 30. napjára adta a következ? id?pontot. A véd?n?nél kapott beutalókat ráérek a dokival 30-án is lepecsételtetni?, vagy hívjam fel emiatt, hiszen akkor már a 14. hetemet fogom taposni. Els? baba és nincs még rutinom, segítsetek.

Legjobb válasz: én a 11 héten voltam vérvételen, belgyógyásznál ezzel mentem a 12 heti uhra, a dokim 18 hétre hivott csak vissza addig afpt kell a 16 héten csináltatni.én ugytudom a 12 hetesre vinni kell a labort, vércsop.meghatározás, ekg, stb.

én a 11 héten voltam vérvételen, belgyógyásznál ezzel mentem a 12 heti uhra, a dokim 18 hétre hivott csak vissza addig afpt kell a 16 héten csináltatni.én ugytudom a 12 hetesre vinni kell a labort, vércsop.meghatározás, ekg, stb.
Szia! Az elsõ vérvizsgálatot a 20. hétig kell megcsináltatni. Ez független a 16 és 18 hetes vizsgálatoktól. Üdv:36 hetes kismami
Az elsõ labort minél elõbb el kell végeztetni, jobb lenne, ha már a 12. heti Uh-ra meglenne. Én is a 11. héten kaptam meg a kiskönyvemet és a beutalókat, mentem azonnal laborba, és a doki nézte a 12. héten az eredményeimet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. De most akkor mi legyen? Valaki azt írja menjek már most, valaki azt, hogy ráérek késõbb is.
Szia! Engem a dokim küldött el. Egyszercsak adott egy halom beutalót. Kérdezz rá tõle. A kiskönyvbe beírt orvosi vizsgálatokat (háziorvos, EKG) is a 20. hétig kell megcsináltatni. A fogorvos nem kötelezõ, a tüdõszûrõ tilos. Üdv: 36 hetes kismami

Mit kell az első randin csinálni és mit nem szabad (a beszélgetésen kívül)?

Legjobb válasz: szabad: - lazának lenni - sokat mosolyogni - viccelõdni - bókolni - érdeklõdni udvariasan nem szabad: - hányni - fagyit enni, miközben biciklizel - kiugrani egy ház 55. emeletérõl - lepisilni egy fát és közben ordítani - inzultálni a rendõröket - néniket rugdosni a többit már te is tudod.

szabad: - lazának lenni - sokat mosolyogni - viccelõdni - bókolni - érdeklõdni udvariasan nem szabad: - hányni - fagyit enni, miközben biciklizel - kiugrani egy ház 55. emeletérõl - lepisilni egy fát és közben ordítani - inzultálni a rendõröket - néniket rugdosni a többit már te is tudod.
A kérdező hozzászólása: Nem... én is 21 vagyok. Ez most gáz, hogy 21 évesen kérdezek ilyet? Én is tudom, hogy nem lehet mindent kiszámítani, csak valahogy úgy látom, hogy apró hibák is tönkrevághatnak dolgokat.
ugyan, miért lenne gáz? érthetõ, h félsz kicsit, ha tetszik a jány, nem akarod elszúrni. én se csókolóztam még úgy igazán (csak ilyen kis h.lye játékokban, képzelheted :D) mégsem érzem gáznak :P persze, de nem retteghetsz azon folyton, h jaj most mit fogsz hibázni? mert úgyis fogsz. elbukhatsz egy kõben, lelökhetsz egy villát az asztalról. na és? tudni kell kezelni ezeket a helyzeteket és akkor igazán nem kell ezen pörgetned az agyad.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, rendes vagy, remélem fogsz egy fiút, aki majd téged hív randira :)
szokásuk. :) )
A kérdező hozzászólása: akkor hogy nem csókolóztál még?
a kettõ nem jár együtt :P egyszerûen csak nem vagyok az a típus, aki szereti elsiettetni ezeket a dolgokat.
A kérdező hozzászólása: és mondani kell valamit...? hogy szépnek tartom, tetszik, kedves?
mértékkel. egy-két bók bõven elég. de ne sablonos legyen, hanem olyan, amit megjegyez, amire azt gondolja: nahát, figyel rám, mondok példát: - Jó így a hajad. - Csinos ez a szoknyád. - Szép vagy, amikor mosolyogsz. Ilyenek, nem kell ezt se túlspilázni.
A kérdező hozzászólása: Szép vagy, mikor mosolyogsz? :D De hisz ez olyan, mintha azt mondanám, hogy máskor nem szép.
a viszonyítás miatt 21 vagyok. snassz? figyelj, ezeken görcsölhetsz örökké, h na de mi van, ha ez ...? na és ha erre õ...? nem számíthatsz ki mindent elõre, h ezt fogom mondani és akkor majd jó lesz minden, mert õ nevet, én megcsókolom...stb. nem így mûködik. ha elég laza vagy (tudom, h ezt hajtogatom, de ez az igazság), akkor semmi nem lesz gáz. tudni kell magad elõadni. ha viszont látja rajtad, h rettegsz attól, h megcsókold, ideges vagy, attól õ is ideges lesz és nem fogsz jól kijönni a szituból. nem tudom, érted-e, mit mondok. hány éves is vagy? 16?
A kérdező hozzászólása: De... nem snassz ezt megkérdezni...? Hány éves vagy amúgy (viszonyítás miatt)?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ezt magamtól is tudom, amiket írtál... nem erre gondoltam.
hát akkor mégis mire vagy kíváncsi? semmi extra nem kell egy randin, nem kell fejreállnod! légy olyan, amilyet a "szabad" kategóriába írtam és akkor baj nem lehet. (ha betartod azokat, amiket meg a tiltólistára írtam, az se árt)
A kérdező hozzászólása: mikor kell/illik ezeket: lány kezét fogni, csók, átölelni s mikor nem illik még, mikor korai?
na így már mindjárt más. átölelni pl simán átölelheted, DE ne túl gyakran, az visszatetszést kelt. csók... hát, ha úgy látod, h õ is a témán van, akkor simán belefér. kezét szerintem korai megfogni, az olyan furcsa, nagyon zavarban lesztek tõle. puszi a végén, ha nagyon összemelegedtek, akkor csók is. de ezt neked kell látnod, minden eset más.
A kérdező hozzászólása: Nehezen lehet felmérni ezeket... ez a bajom nekem. Nem akarom, hogy "biztonság kedvéért" várjak vele és gyávának tartson... de azt se, hogy túl hamar csináljam és ezzel elszúrjam...
A kérdező hozzászólása: meg ezeket mikor, hol? kávézóban? séta közben?
amugy mi a nemed ?:) lehet kicsit más lenne ..
A kérdező hozzászólása: Szerinted, ha azt írom, hogy "a lány kezét megfogni", akkor mi a nemem?
szóval parázol. az nem baj, tök normális. azt mondom, ha tartasz ezektõl, akkor beszélj róla viccesen. :) bár én soha nem gondoltam még töketlennek egy fiút, csak azért, mert nem csókolt meg az elsõ randin. és nem is ismerek olyat, akinél elásta volna magát ezért egy srác. ha nagyon parázol e miatt, mondd neki, h: - Megcsókolnálak, de nem tudom, h szeretnéd-e. bevágsz egy mosolyt, lazán és kész. aztán úgyis látod a reakcióját, és abból leveheted, h mi is a szitu. de figy, nincs erre aranyszabály, h a kávézóban egy szerelmes szám fölött, 16:30 perckor: CSÓK. ez nem így megy az életben. tudom, h nehéz elfogadni, de a való életben az ilyen dolgok érzésre mennek. nem lehet ezeket betervezni.
jó ég, dehogy :D ez csak arra fogja ösztökélni, h mééég többet mosolyogjon :)

Mikor kell az elsõ lépést megtennem az adóbevallás kapcsán?

Kb 2 hete megérkezett postán, csak még nem tudtam érte menni ( az állandó lakcímre küldték). Lényeg, hogy csak a hétvégén tudok érte menni és azt szeretném tudni, hogy addig nem futok ki az idõbõl? Mindenhol a május 20-at olvasom...

Legjobb válasz: Ha nem egyéni vállalkozó vagy, vagy mezõgazdasági õstermelõ stb., hanem sima magánszemély, akkor május 20. a határidõd...

Ha nem egyéni vállalkozó vagy, vagy mezõgazdasági õstermelõ stb., hanem sima magánszemély, akkor május 20. a határidõd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.

Mi kell az elsõ alomhoz? (többi lent)

Az elsõ almunk még messze van, de szeretnék rá rendesen felkészülni. Ilyenekre gondolok, mint elletõláda, infralámpa, fertõtlenítõ, pokrócok, ilyesmi. Köszönöm elõre is. :)

Legjobb válasz: IVARTALANÍTÁS. De ha a kutyát tenyésztõtõl, és nem szaporítótól vetted, a TENYÉSZTÕ segíteni fog, miután a kutyádnak megvannak a szûrései és tenyészszemléje...

IVARTALANÍTÁS. De ha a kutyát tenyésztõtõl, és nem szaporítótól vetted, a TENYÉSZTÕ segíteni fog, miután a kutyádnak megvannak a szûrései és tenyészszemléje...
Rendben, akkor elárulnád a tenyészcélod? Milyen vérvonalú a kutya, egyáltalán milyen fajta? És nyilván csak nekem nem vág össze, hogy egy hiper-szuper tenyésztõ nem ad neked olyan infókat, hogy infralámpa meg elletõláda, ami miatt ide kell jönnöd megkérdezni. De nyilván ezekre úgyse kapunk választ, a tenyésztõt, meg téged sem vettelek a számra, ennyire ne legyél paranoiás. Csupán közöltem, hogy ez még mindig tk-es szaporítás a jelen felállásban. Akinek sziklaszilárd elképzelései vannak, meg persze tudás is a háta mögött, az pont nem a gyakorira jön kérdezõsködni a névtelen senkik közé, miközben itt szép számmal vannak olyan felhasználók is, akik szerint a kutya emberi maradékon tartása megfelelõ...stb.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó kommentelõ légyszíves se a kutyámat, se a tenyésztõnket ne vedd a szádra! Versenyekre járunk, kerestem kant, 1-3ves kora után nem lehet a szükséges szûréseket elintézni... Azt hittem értelmes segítõ kész emberek fognak válaszolni, aki segített köszönöm neki! Nem a pénz hajt, hanem a fajtával szeretnék foglalkozni. Jó kutyám van, aki eredményes és jó körülmények között él. Nem hiszem, hogy tudod mikre gondolok, nem vagyok idióta... Sosem mondtam, hogy egy menhelyi kutya nem úgy csóválja a farkát, mint egy törzskönyvezett fajtatiszta eb, sõt talán még jobban is, ha a sok szenvedés után jó gazdához kerül. Nem kell okoskodónak lenni, ha nem tudod a hátteret!
Nekem ez még nem tenyésztés, hogy kölyköket akar a kutyájától. A tenyésztés ott kezdõdik, hogy kijár évekig versenyekre, kirajzolódik a fejében egy vonal, megkeresi hozzá a megfelelõ egyedeket és tervezetten vág bele. Nem ilyen, ahogy esik úgy puffan alapon. A tenyésztõje alapból elmondaná, hogy mi kell az alomhoz, ha olyan remek lenne a kutya, meg ha egyáltalán megkapja a szükséges minõsítést. Attól ez még törzskönyves szaporítás, mivel csak a kutyák számának növelése a cél, semmi egyéb tudatos gondolat nincs mögötte. Ha lenne, akkor nem ide jönne megkérdezni. Ahhoz meg túl sok kutya van már hazánkban, hogy csak úgy hasra ütés szerûen kelljen még 1 alom.
Most miért kell nekiesni? Tk-s, tenyészszemlés, szûrt kutyával akar tenyészteni. Azért túlzásokba ne essünk már.
Miért olyan nagyon fontos, hogy legyenek kölykök? Nem értem. Egy rakás kutya van Magyarországon, keverék, fajtatiszta, kicsi, közepes, nagy, mindenféle. Minden menhely és fajtamentõ tele van és még kellenek az újabb almok... Tudom, találsz nekik gazdát, DE egyrészt azok akiknek odaadjátok, nem biztos, hogy ivartalanítani fogják, és ha akárcsak 1-nek vagy 2-nek lesz megint jópár kölyke, az egy rakat új kutyát eredményez. Azokból is lesz amelyiknek lesz kölyke és ez így megy tovább sok-sok generáción keresztül. Ez az egyik, a másik, hogyha nem lenne alom, lehet, hogy a leendõ vásárlók inkább menhelyrõl, fajtamentõktõl választanának kutyát, aki meg mindenáron tk-sat akar vesz tenyésztõtõl, de akkor sem kell ezernyi tenyésztõ egy ilyen kis országba.
Mielõtt drága vizsgálatokra kerül sor elõször beszélj a tenyésztõjével, hogy egyáltalán szerinte alkalmas-e tenyésztésre.
Elõször is mindenképp beszéld át ezt a dolgot a kutyád tenyésztõjével, és ha õ ugy itéli meg, hogy alkalmas lehet rá, akkor kezdõdhet a felkészülés a tenyészszemlére, 1 éves kor után megcsináltatni a fajtára elõirt egészségügyi szûréseket, és ellátogathattok kiállitásokra is. Amikor ugy gondoljátok, hogy elérkezett az idõ, akkor a tenyésztõvel közösen kiválasztani a megfelelõ kant. A kiskutyák érkezésekor szükséges egy elletõláda, bele állitható infralámpa, mert az elsõ pár napban kb. 38 fokra lesz szükségük. És mindez a lakás egy nyugodt szegletében, ahol az anyakutya szépen tudja gondozni a kicsinyeit. és ugy kb. 2 hét szabadság, az elsõ idõkben jó ha 24 órában vannak felügyelve. Ha a tulajdonosokot ti vagytok, akkor vagy saját kennelnevet kell kiváltani, vagy pedig meg lehet beszélni a tenyésztpvel, hogy az õ nevén jöjjön le az alom.
Amiket leirt kb elég is.Vannak itt olyan emberek aki azt hiszi magáról csak a törzskönyvezett kutya, foglya csóválni a farkát.Egy orvos telefonszáma, de ne kerüljön rá sor!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos az még nincs tenyészszemléje nem sokára lesz és a szûréshez még be kéne töltenie a szükséges kort.
A kérdező hozzászólása: Jajj a másodikat véletlen küldte.
A kérdező hozzászólása: Segít is, azt hittem értelmesebb ember fog válaszolni, amúgy meg köszönöm a választ! Törzskönyves amúgy meg.
Oks. Milyen fajta? Tenyészszemléje van? Patella és szem szûrés? Ha más betegségekre (pl. dp) is hajlamos, azokból szûrés? Utána tudok segíteni.
A kérdező hozzászólása: Segít is, azt hittem értelmesebb ember fog válaszolni, amúgy meg köszönöm a választ! Törzskönyves amúgy meg.
" 1-3ves kora után nem lehet a szükséges szûréseket elintézni.." ezt a mondatot nem értem. a szûréseket 1 éves kor után bármikor meg lehet csináltatni.

Mi kell az első lakásba?

Most költözök az első saját lakásomba, és nem tudom mire lesz "tényleg" szükségem. Mielőtt valaki azt írná amit a pénztárcád megenged, ezt én is tudom, de nem akarok feleslegesen költeni. Beépített szekrények vannak, a konyhába már van rengeteg edényem, stb. úgyhogy oda nem kell semmi.

Legjobb válasz: ugyanazok, amiket most is használsz a jelenlegi lakhelyeden. ruhaszárító, felmosóvödör és mop, porszívó, kávéfõzõ. amit naponta fogsz használni, arra nem költötted feleslegesen a pénzedet. ha közben kiderül, h valami hiányzik, akkor apránként megveszed.

ugyanazok, amiket most is használsz a jelenlegi lakhelyeden. ruhaszárító, felmosóvödör és mop, porszívó, kávéfõzõ. amit naponta fogsz használni, arra nem költötted feleslegesen a pénzedet. ha közben kiderül, h valami hiányzik, akkor apránként megveszed.

Ma kapok egy fiatal törpenyulat, mit kell az első napokban vele csinálnom?

Legjobb válasz: nem adni neki zöldséget-gyümölcsöt 3 hónapos koráig. sokat beszélni hozzá a ketrecen kívül, hogy megszokjon téged.

nem adni neki zöldséget-gyümölcsöt 3 hónapos koráig. sokat beszélni hozzá a ketrecen kívül, hogy megszokjon téged.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!