Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell a védőnőhöz menni (21 db)

Mikor kell először védőnőhöz menni a terhesség során?

A terhesség elején mi a teend?je a kismamának az orvosi vizsgálatokon kívül?Köszönöm a választ!

Legjobb válasz: A védõnõt csak akkor kell felkeresni ha már van szívhangja a picurnak ( Én a 7-8. hét körül kerestem fel). Az orvosok addig csak terhesség "gyanúját" állpítják meg. A vedõnõ el fog küldeni egy csomó vizsgálatra (vérvétel, belgyógyász, stb)és mindent elmond. Pl mikor milyen vizsgálatra kell menni... Neked a legfontosabb teendõd hogy pihenj és örülj:) Gratula a picihez!! 20 hetes kismama

A védõnõt csak akkor kell felkeresni ha már van szívhangja a picurnak ( Én a 7-8. hét körül kerestem fel). Az orvosok addig csak terhesség "gyanúját" állpítják meg. A vedõnõ el fog küldeni egy csomó vizsgálatra (vérvétel, belgyógyász, stb)és mindent elmond. Pl mikor milyen vizsgálatra kell menni... Neked a legfontosabb teendõd hogy pihenj és örülj:) Gratula a picihez!! 20 hetes kismama
Szia nekem tök máshogy volt.Én mondjuk magán dokihoz járok és a6hétben mentem el, akkor elküldött vérvételre , majd a 8-9hét körül hívott vissza.Ekkor már volt szívhangunk és megvolt a lelet.Kiállított egy papírt a védõnõnek amiben igazolja a terhességet és, hogy vállalja a további terhesgondozásomat.A9héten jutottam el a védõnõhöz aki súlyt mért hasi körfogatot, tesztet töltetett ki ideadta a kiskönyvet stb.És most csak a fogászatra kell menjek majd, meg igazolás kell a dokitól és a háziorvostól-azt nem tudom mi, de õ biztos tudja majd.DE szerintem ahány orvos annyi féle.Sok sikert a picihez
Amikor van olyan papírod, amin már biztos a terhesség.

Két csíkos terhességi teszt után mi a következő lépés? Kb.5 hetes terhes lehetek. Mikortól vagyok védett a munkahelyemen? Mikor kell a védőnőhöz, nőgyógyászhoz menni?

Legjobb válasz: Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ megállapítja a terhességet ad egy igazolást róla és azzal mész a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyved, és azzal a munkáltatónál ha bejrlented hogy terhes vagy onnéttól kezdve nem rúghst ki! Ezt tedd meg migamarabb, mert ha elmondod ennek annak és a fõnök fülébe jut hogy terhes vagy elbocsáthat míg nincs kiskönyved és nem jrlentetted be!

Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ megállapítja a terhességet ad egy igazolást róla és azzal mész a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyved, és azzal a munkáltatónál ha bejrlented hogy terhes vagy onnéttól kezdve nem rúghst ki! Ezt tedd meg migamarabb, mert ha elmondod ennek annak és a fõnök fülébe jut hogy terhes vagy elbocsáthat míg nincs kiskönyved és nem jrlentetted be!
Elõször is gratula a Babához! Elõször menj a nõgyógyászhoz (5 hetes és 3 napos volt a Fiúnk a terhesség megállapításakor). A nõgyógyász majd ad egy papírt, amivel igazolja, hogy babát vársz, azzal kell menned a területileg illetékes védõnõhöz. Elõtte érdeklõdd meg, hogy nála mikor van terhesgondozás (nem minden nap szokott lenni). A munkahelyeden sztem a bejelentéstõl számítva védett vagy. Nekem legalábbis nem kellett papírral igazolni, hogy várandós lettem.
a lépéseket már leírták.Tényleg onnantól vagy védett, hogy kezedben a kiskönyv és bejelented a fõnöknek. Ha van rá módod, akkor úgy jelentsd be, hogy más is hallja, legyen fültanú, így totál védve leszel, nem tudja letagadni, hogy szóltál.
Védett vagy, amint bejelented a munkahelyeden. Én is 5 hetesen voltam elõször orvosnál, de csak a 12. hét után kaptam kiskönyvet, itt ilyen a rendszer. De az orvos ad papírt a terhességrõl, védett vagy, amint teherbe esel, nem függ a kiskönyvtõl. Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ majd megmondja, mikor hova kell menned, mikor kell védõnõhöz, stb.
6 hetes terhesen érdemes elõször orvoshoz fordulni, akkor már látszik a kezdetleges kis szív és a petezsák. Megnézi, hogy méhen belül vannak-e a dolgok, meg, hogy van-e bevérzés stb. A védõnõt pedig az orvos véleményezése után akármikor felkeresheted, ugyanis majd õ fog adni egy papírt, amiben kéri a védõnõtõl a terhesgondozásra való felvételedet. 24 hetes kismama
Én úgy tudom, hogy onnantól, hogy megfogantál védett vagy, sõt, ha elküldenek és te nem tudtad még, hogy terhes vagy, akkor vissza kell vegyenek. Ezen az oldalon láttam errõl belinkelve a pontos megfogalmazást, de sajna már nem emlékszem mikor.
Várj még pár hetet. Ha most 5 hetesen közlöd, hogy tp-re mész, és közben elmegy a baba, vagy nem fejlõdik, vagy üres marad a petezsákod, stb.., akkor vissza kell menned dolgozni, és egybõl kirúgnak. Ne haragudj a példákért! Egészséges babát kívánok!
Bakker, több, mint 3 éves kérdésre válaszoltam az elõbb!!! :D
Szia! Már ma is mehetsz!!!
Szia! A lényeg, hogy az elsõ harmadban elmenj, mert különben nem leszel jogosult valamelyik támogatásra a szülés után. http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=460 Üdv. Boldog babavárást.
ha kaptál a dokitól olyan papírt, amin rajta vagy, hogy terhes vagy, igazolni tudod, akkor azzal kell menned. Nekem azt is ráírta, hogy kedves védõnõ, kérem a bteg terhesgondozásba vételét. nálunk csak heti 1x rendel a védõnõ, így én rögtön mentem, amint a papírt megkaptam.
A 12. hétig ráérsz elmenni, amikor akarsz!

Hogy találhatom meg az illetékes védőnőt? Házidokihoz mikor kell először menni? Jó, ha először hozzá megyek, és hátha ott megtudják mondani, hogy ki a védőnőm?

Legjobb válasz: Házi orvoshoz a nõgyógyászati javalattal kell menni.Biztos tudnak segiteni az illetékes védõnõben.Viszont én annak idején az utcánk végén kérdeztem meg egy babakocsis kismamát,kihez tartozunk védõnõileg.Kétségesen segitett.

Házi orvoshoz a nõgyógyászati javalattal kell menni.Biztos tudnak segiteni az illetékes védõnõben.Viszont én annak idején az utcánk végén kérdeztem meg egy babakocsis kismamát, kihez tartozunk védõnõileg.Kétségesen segitett.
Én úgy kerestem meg, hogy melyik védönõhoz tartozom, hogy beírtam netes keresõbe. Város, meg hogy védödnõ. És ott körzet szerint kihozta.

Mi lesz a következő vizsgálat? 6 hetes terhes vagyok. Holnap megyek az első ultrahangomra. Kedden pedig már mehetek a védőnőhöz. Utánna csak 12 hetesen kell menni?

Azért kérdezem, mert ha addig nem kell többször elkéreckednem akkor csak a 12. hét után mondanám meg a munkahelyemen.

Legjobb válasz: utána csak a 12.héten kell menni de viszont el kell menned cukor terhelésre,belgyógyászatra és fogászatra is!kb. a 13.hétre kell meglennie az eredményeknek és ezekkel tudsz újra menni a védõnõhöz.ö mondja majd meg hogy mikorra menj vissza hozzá!!!!

utána csak a 12.héten kell menni de viszont el kell menned cukor terhelésre, belgyógyászatra és fogászatra is!kb. a 13.hétre kell meglennie az eredményeknek és ezekkel tudsz újra menni a védõnõhöz.ö mondja majd meg hogy mikorra menj vissza hozzá!!!!
Településenként más a szokás.Nekem az orvosomhoz 4hetente kell járni+kötelezõ ultrahangok.12hetesen mentem elõszõr védõnõhõz.16hetesen volt az elsõ vérvétel.20hetesen, genetikai uh.24hetesen cukorterheléses vérvétel, ezután belgyogyászat.De máshol nem igy szokott lenni.

Ki irányit majd el a védönöhöz? Honnan tudom, hogy mikor és pontosan hova kell menni, hogy hol van a védönö?

5 hetes vagyok

Legjobb válasz: neked kell megtudnod,hova tartozol körzetileg.A dokid megmondja

neked kell megtudnod, hova tartozol körzetileg.A dokid megmondja
a dokid vizsgálat után mondja majd hogy menj el kérj kiskönyvet. az hogy helyileg nálatok hol van, nem tudom, kérdezd meg a dokidat, vagy egy barátnöt. ha már oda eljutsz ott majd elmondja a védö, hogy ki lesz a védönöd és mikor kell menned oda és mi mikor lesz vizsgálatok . én is félétem, hogy nem tudoim majd de elmond mindent, . û36 hetes. ja melyik város?
Szia!Elõször majd a nõgyógyászhoz menj el, de ráér kb olyan 2-3hét múlva.Õ majd kiadja a papírt, ami igazolja a terhességedet.Szerintem õt is megkérdezheted, hogy mégis hol van a védõnõ.Hova valósi vagy?Hátha tudok segíteni.
Bizony, a nõdokid megmondja, õ adja a papírt, amit el kell vinned a védõnõnek azzal a papírral kapsz csak kiskönyvet.
Elõbb mindenképpen a nõgyógyászhoz kell elmenned, tõle megkapod az igazolást a várandósságról és majd azzal kell menned a védõnõhöz aki majd kiállítja a kiskönyvedet.Szerintem legegyszerûbben úgy tudod kideríteni hogy ki a védõnõd hogy megkérdezed a körzetidet vagy a helyi sztk-ban hogy hol van a kerületi védõnõi szolgálat.Oda elmész és ott a lakcímed alapján megmondják hogy kihez tartozol.Õt megkeresed és egyeztettek idõpontot.Mindig a tartózkodási helyeden kell menni függetlenül attól hogy oda vagy e bejelentve. 22+2hkm
Csak a fõoldalt linkeli be ez a hülye, jobb fölsõ sarokban a keresõbe beírod, hogy "védõnõ" , és a "szervezetek, intézmények" résznél nyomsz egyet a "tovább" -ra!
bocs nem gyermekszakrendelõ, hanem sima gyermekrendelõ
A nõgyógyászod ad egy papírt, amin szerepel, hogy terhes vagy élõ embrióval, ezzel a papírral kell felkeresned a védõnõd, aki kiállítja a kiskönyved. Ott ahol laksz, van egy gyermekszakrendelõ, ezt meg kell keresned (neten a legkönnyebb) és bemész vagy odatelefonálsz, lakcímed alapján meg fogkák mondani annak a védõnõnek a nevét, akihez tartozol. Õt megkeresed vagy felhívod, idõpontot egyeztettek és találkoztok. Nézd, itt fel vannak sorolva a védõnõk, ha az egyes körzetekre rámész, akkor ott vannak az utcanevek, amelyek hozzá tartoznak, így rögtön látod ki is lesz a te védõnõd. Van telefonszám és rendelési idõ is! http://www.dunakeszi.hu/index.php
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segitséget. Dunakeszin lakom, de a magán nödokim az Vácon rendel.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segitséget.

A védőnőm mondta, hogy 16. hét körül el kell mennem belgyógyászati vizsgálatra. Ez mit jelent pontosan?

Legjobb válasz: A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.

A 16. héten AFP vizsgálat van és meg HbsAg, pontosan nem tudom mik ezek, mert még csak a 10 héten vagyok, de úgy tudom ezeket a nõgyógyász csinálja. Nem tudok róla, hogy belgyógyászatra kellene menni bár mikor is a terhesség alatt, ha amúgy nincsenek belgyógyászati problémáid. De ha kell menni, akkor úgyis kapsz beutalót.
Nekem nem kellet még soha belgyógyászhoz mennem eggyik terhességemmel sem, persze nem tudom hogy nálatok a családban nincs e valami belgy. probl. amiért a védönö oda küldene.16hetesen két vérvételt csinálnak az (AFP)a Down kór szüréséhez kell majd, a másik vérv. a hepatitist szüri, de azt már lehet hogy megcsinálják hamarabb is.
Nem nõgyógyászt mondott? Vagy laborvizsgálatot?
A belgyógyászati vizsgálathoz a házi orvosodhoz kell elmenned aki meghallgatja a szívedet, a torkodat megnézi, vérnyomásodat megméri.Nekem is hozzá kellett elmennem onnan tudom én is!
nekem a 29.héten kellett menni.EKG, és vérnyomásmérés volt. semmi komoly.a háziorvosom csinálta, mert õ éppen belgyógyász.

Mikor kell menni védőnőhöz? Dec 27. én voltam uh-n oda köv. Alkalommal 12. én kell mennem de a dokimhoz nem kerülök be mert nincs hely csak az uh-s orvoshoz.

Az aszisztens csaj azt mondta hogy türelem a véd?n?vel mert a 12.hétig még bármi megtörténhet.ez normális??Tényleg nem kés? akkor menni véd?n?höz meg vizsgálatokra?Kiskönyvem sem lesz addig?

Legjobb válasz: magada halgass, sztem ha van szívhang mehetsz....én is 9 hetesen mentem...12 re már õ adja vérvételi papírt...most erre az új kombináltra

magada halgass, sztem ha van szívhang mehetsz....én is 9 hetesen mentem...12 re már õ adja vérvételi papírt...most erre az új kombináltra
Én is mentem már kilenc hetesen. Adott kiskönyvet is meg beutalókat vérvételre. Nem kellett megvárnom a 12. hetet, sõt addigra elintéztem a vérvételeket, meg az ekg-t is. Szerintem nyugodtan mehetsz. Amúgyis, hogy mondhatnak olyat, hogy 12. hétig bármi történhet???? Ennyi erõvel akkor a kilenc hónap alatt is történhet bármi!!!!!! Boldog baba várást!! 34 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor az orvos tudta nélkül lehet menni? annyi elég hogy elviszem a terhességet igazoló uh-s leletet és ennyi?
Igen elég az a papír, amin rajta van hogy terhes vagy és hogy hanyadik hétnél tartasz. :)
Engem a dokim küldött, de én már 5 hetesen mentem.Akkor még nem is volt szívhangja, de a kiskönyvet megkaptam, és az elsõ 3 hónapban táppénzen voltam:) Szerintem is menj el nyugodtan:) )Tök jó amikor már a kezedben van a kiskönyv:)
Ha van szívhang, már el kellett volna küldenie! Már csak a kiskönyv miatt is! Érdekes ez az asszisztens... Nekem a védõnõ adta a beutalókat is!
Szia! Engem is a 6. héten küldött el a dokim, amikor megvolt a szívhang. Szerintem is menj el hozzá. Miért kell így hozzáállnia egy dokinak, hogy bármi megtörténhet?! Nekem nagyon hasznos tanácsokat adott a védõnõm, megérte elmenni.

Ha nem akarom hogy választott dokim legyen, akkor honnan fogom tudni hogy mikor kell mennem UH-ra meg a vizsgálatokra? A védőnő mondja majd el ezeket vagy hogy vam ez ilyenkor?

Legjobb válasz: A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet,ha megvan az elsõ UH lelet,hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó),ott kapsz beutalót UH-ra,Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is,mikor kell hozzájuk menni,ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm

A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet, ha megvan az elsõ UH lelet, hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó), ott kapsz beutalót UH-ra, Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is, mikor kell hozzájuk menni, ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm
Szia! Nálam az úgy volt, h elmentem a helyi rendelõintézetbe egy nõdokihoz. Õ adott meg idõpontokat uh-ra, meg vizsgálatokra. Volt h helyben volt, volt h el kellett mennem máshova. A védõnõnek csak a vizsgálatok eredményeit kellett megmutatni.(ahogy persze a dokinak is)
Add egy papírt a doki, amivel a védõnõhöz kell menned.Ha nem vagy még ott ismerõs akkor kérdezd meg a dokit hogy hova kell menned, hol a védõnõ.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyászhoz holnapra van idõpontom UH-ra, utána egybõl keresnem kell védõnõt vagy elmondja majd az orvos? Sajnos itt helybe nem tudom hogy hol van védõnõ és a háziorvost sem ismerem, mert 1 hónapja költöztem ide, és nem ismerek még semmit sem :(
4.vagyok Ahogy itt olvasom a kommenteket, mindenhol másképp van.Van ahol a doki adja a beutaló van ahol a védõnõ(nálunk is), van ahol több doki is rendel sztkba van ahol 1(nálunk, illetve 2 de a terhesgondozást csak az egyik csinálja, az NST-t meg a másik)Ezt úgyis megtudod ha elmész majd a védõnõdhöz.De persze elõtte dokihoz kell elmenni.
Kedves 87%-os nagyon jól összefoglaltál mindent, elméletben így van. De területenként változik a dolog. Én is azt hittem, h ez mindenütt hasonló, de ahogy olvasom van, akinek a védõnõ, háziorvos "ad" idõpontokat. Mindig az adott városban/településen kell érdeklõdni az "illetékesektõl", elõször a védõnõtõl persze, az még kis településeken is van.
Én sztkba jártam dokihoz.Havonta 1x kellett mennem elõtte mindig a védõnõhöz kellett menni.Õ adta a beutalókat a doki csak aláírta, meg az idõpontokat uh-ra is a védõnõ kérte.De nekem még a legelején mikor elõször mentem hozzá adott egy papírt amire le volt írva hogy mit melyik héten csinálnak.
Terhesgondozásra attól még kell járni, gondolom a te esetedben a helyi sztk-ba, ott az adott orvostól kapod meg az idõpontokat, hogy mikor hova kell menned!
Nálam a védõnõ kérte az idõpontokat, õ figyelmeztetett mikor hova kell menni. Ahová pedig beutaló kellett, oda meg az háziorvosom adta. Amúgy minden hónapban egyszer volt terhesgondozás, oda jártam és ott vizsgált meg az orvos.
Ne aggódj, a védõnõt általában senki sem ismeri, én sem tudtam, hogy hol vannak és én melyikükhöz tartozom. De interneten meg lehet keresni a rendelõintézeteket telefonszámmal, és ott tudsz érdeklõdni. Tõlem megkérdezték, hogy melyik utcában lakom, és az alapján megmondták, hogy kihez tartozom. Felhívtam, egyeztettünk idõpontot, és akkor adta ki a kiskönyvet. Ezt jó, ha a 12. hétig intézed, addig nem vagy elkésve. A válaszok alapján tényleg jó, ha majd a dokinál rákérdezel, hogy mi a rendszer náluk, kitõl fogod kapni a beutalókat, mert úgy látszik mindenhol másképp van ez.

Védőnőhöz szeretnék menni, de a lakcímem és a háziorvosom miatt eléggé bonyolult a helyzet, ilyenkor mit kell csinálni?

Sziasztok! Az a problémám, hogy nem nagyon tudom, hová menjek véd?n?höz. Volt már egy sikertelen terhességem, akkor is szóltam a háziorvosomnak, hogy a helyzet, azt mondta, hogy mindenképpen Vácra kell kijárnom véd?n?höz, mert ? a háziorvosom, és ugye ? is váci (majdnem megkérdeztem, hogy csak ezért Vácon kell majd szülnöm is??? Elég nevetségesnek tartom...) Agyaltam rajta, hogy akkor átjelentkezek Budára dokihoz, de ott meg telt ház van. Én mondtam a dokinak, hogy az ideiglenes lakcímem (tartózkodási hely) Bp. III. ker., de azt mondta, az nem számít. Szerintetek ilyenkor mi van? A n?gyógyászom meg azt mondta, hogy mehetek nyugodtan a III. kerületihez, a háziorvos valamit nem jól tudott.

Legjobb válasz: Oda kell, ahol fizikailag tartózkodsz, mert a védõnõ elvileg kijön hozzád és ne kelljen messzire mennie. Gyakorlatilag nem jön ki, neked kell bemenj, mert lusta, mint a dög.

Oda kell, ahol fizikailag tartózkodsz, mert a védõnõ elvileg kijön hozzád és ne kelljen messzire mennie. Gyakorlatilag nem jön ki, neked kell bemenj, mert lusta, mint a dög.
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez volt a bajom, hogy az óbudai 2 percre van a házunktól, a váci meg... télen kivonatoztatni oda a picit... 2 óra csak oda... akkor köszi :)
A védõnõ a tartózkodási hely szerint jön ki, és neked is oda kell menni. A háziorvos más tészta, engem nem akart fogadni a házidoki, hiába volt a lakcímkártyámon az ideiglenes lakcímem...ami ugye megint csak baromi, mert hogy menjek pl. 200 km-rel odébb, ha beteg vagyok? Na de a lényeg, hogy a védõnõ nálunk is a tartózkodási hely szerint jött.
Igaza van az elsõnek! Oda kell járni, ahol fizikailag laksz, semmi köze a háziorvoshoz. Én is így voltam, csak városon belül. Felhívtam az itteni védõnõt és felvilágosított. Nem csak a kijárás miatt, hanem azért is, mert neki figyelni kell az összes gyereket a körzetében. A háziorvosod el van tájolva:)
Még pontosabban: oda kell járnod körzet szerint, ahová a baba születni fog! Tök mindegy mi van a lakcímkártyádon! Viszont arra figyelj a késöbbiekben, hogy a a baba a te állandó lakcímedre lesz bejelentve automatikusan. Ez az orvosválasztás és a eü. ellátások miatt hátrányos lesz - így ebben a formában. Én is emiatt változtattam lakcímet.
Mindenképpen a tartózkodási helyed szerinti védõnõhöz kell járnod. Semmi köze se a háziorvosodhoz, se a leendõ gyerekorvosodhoz, se a nõgyógyászhoz, se a kórházhoz. Én a terhességem alatt a kerületen belül (én is III. kerületi vagyok) költöztem, mégis váltani kellett védõnõt. /Ráadásul a kerületben is szültem (Margit), a kórházban is van egy külön védõnõ./ Tehát: a védõnõ szigorúan körzethez kötött, nem lehet választani, míg pl. háziorvost, gyerekorvost, kórházat választhatsz. Az obuda.hu oldalon kikeresheted, hogy cím szerint ki a védõnõd, és ott találsz hozzá telefonszámot is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!