Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell a napi (767 db)

A Mercilon tablettát mikor kezdjem el szedni, a menzesz 1. vagy 3. napjától? És mikor kell 7 nap szünetet hagyni?

Legjobb válasz: Én is mercilont szedtem és én a menstruációm elsõ napján kezdtem szedni. Az elsõ hónapban elhúzódott a menstruációm 10 napig, de aztán ez helyreállt. 7nap szünetet azután kell hagyni, hogy beszedted az elsõ levélbõl a 21 darabot minden nap, lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban, órára pontosan. A menstruációd a gyógyszerszünet 2., 3. napján fog nagy valószínûséggel jelentkezni, de az sem baj ha késõbb.

Én is mercilont szedtem és én a menstruációm elsõ napján kezdtem szedni. Az elsõ hónapban elhúzódott a menstruációm 10 napig, de aztán ez helyreállt. 7nap szünetet azután kell hagyni, hogy beszedted az elsõ levélbõl a 21 darabot minden nap, lehetõleg mindig ugyanabban az idõpontban, órára pontosan. A menstruációd a gyógyszerszünet 2., 3. napján fog nagy valószínûséggel jelentkezni, de az sem baj ha késõbb.
én is Mercilont szedek. Én rögtön a menzeszem elsõ napján bevettem az elsõt és egy hónapig azért használtunk mellette óvszert is, bár ugye azt írja a tájékoztató, hogy ebben az esetben már egy hét után védettséget élvezünk. Mi inkább a biztosra mentünk etéren.:) egyébként megvagyok vele elégedve. 21 nap után tartsál 7 nap szünetet és a 8. napon kezd el a kövi levéllel. Így mindig ugyanazon a napon fog megjönni mad minden hónapban és mindig ugyanazon a napon kell kezdened ill. befejezned a gyógyszer szedését. Én keddenként veszem be az utolsó szemet minden hónapban és szombaton betegszem meg, majd szerdán kezdem a következõ levelet. Nekem már elsõ hónap után beállt rendesen. Nincs vele semmi problémám. Ja mikor elkezdem az következõ levelet még mindig an minimális vérzésem, ill. szerintem az már az ürülés, ami még bennem maradt. Szóval ne ilyedj meg ha el kell kezdened a következõ levelet és még azon a napon vérzel, mert másnapra már semmi nem lesz!

Mi legyen a napi étrendem? Napi hányszor kell étkeznem?

Részletesen mit reggelizzek mit ebédeljek mit vacsorázzak?

Legjobb válasz: állítólag a napi 5-6 kisebb étkezés az egészséges reggeli szendvics, tojásrántotta, mûzli, tej/kakaó, tejeskávé, tea stb stb uzsi, tízórai, joghurt, gyümölcs ebéd: leves, hus, hal, tészat, fõzelék vacsora: ha fogyózol akkor vascira szénhidrátot már nagyon ne, ha nem akkor nyugodtan mehet az is

állítólag a napi 5-6 kisebb étkezés az egészséges reggeli szendvics, tojásrántotta, mûzli, tej/kakaó, tejeskávé, tea stb stb uzsi, tízórai, joghurt, gyümölcs ebéd: leves, hus, hal, tészat, fõzelék vacsora: ha fogyózol akkor vascira szénhidrátot már nagyon ne, ha nem akkor nyugodtan mehet az is
A kérdező hozzászólása: és hány orakkor kell vacsorázni?mikortol nem lehet?

Mi kell a sikeres karrierhez? Elég az ha kidolgozom a belem nap mint nap és odafigyelek a kapcsolataimra, vagy kell még más is?

Ezt általánosságban kérdezem. Legyen szó pénzügyekről , üzletről , zenéről vagy bármilyen karrierről.

Legjobb válasz: Légy a legjobb abban, amit csinálsz.

Légy a legjobb abban, amit csinálsz.
Zenéhez szerintem tehetségi is kell. Ha botfülû vagy vagy hamisan énekelsz már a kezdetekben akkor tanár ide tanár oda, nem fogsz világsikereket elérni.

Ha elvégzem a Zrínyit akkor mi lesz a dolgom? úgy értem mit kell majd nap mint nap csinálnom?

Jelenleg közgázt tanulok, így ezért itt szeretném majd a katonai gazdálkodási szakon folytatni tanulmányaimat. A katonai gazdálkodási alapszak a nemzetvédelmi és katonai képzési terület katonai képzési ágához tartozik. Az alapszak hallgatói két szakirány közül választhatnak: ez a pénzügyi és a hadtáp szakirány. A katonai gazdálkodási alapszak képzési célja egyrészt, hogy a hallgatók kell? ismerettel rendelkezzenek a mesterfokozat elvégzéséhez, másrészt olyan közgazdász tisztek képzése, akik jártasak a közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi, módszertani és hadtudományi ismeretekben. A végzett gazdasági szakemberek a hazai, nemzetközi és szövetségi m?veletek során különböz? gazdasági folyamatokat terveznek, szerveznek, irányítanak.

Legjobb válasz: Elmehetsz például közmunkára. Akkor árokásás és fûnyírás.

Elmehetsz például közmunkára. Akkor árokásás és fûnyírás.

Mi a véleményetek az Elevittel kapcsolatban: terhesség előtt is kell a napi 1, vagy elég csak minden másnap bevenni?

Legjobb válasz: Igen, terhesség elõtt is kell napi 1 szem. Vagy legalább folsavat szedj rendszeresen. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen súlyos rendellenességeket lehet így megelõzni. Ha csak akkor kezded szedni, amikor már pozitív a teszted, akkor már késõ.

Igen, terhesség elõtt is kell napi 1 szem. Vagy legalább folsavat szedj rendszeresen. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen súlyos rendellenességeket lehet így megelõzni. Ha csak akkor kezded szedni, amikor már pozitív a teszted, akkor már késõ.
Amikor terhes voltam 18éve, nem volt még terhesvitamin. Folsavat kellett szedni. Persze én, mint "jó" orvosságbeszedõ elég sokszor elfelejtettem beszedni. A lányom 3.10kg született és a 18 év alatt talán, ha ötször volt beteg. A háziorvos meg is jegyzi mindig, hogy milyen egészséges, milyen ritkán látja. Lehet "szerencsém" volt? Nem tudom, de szerintem kicsit tulzásba viszik és felnagyítják a jelentõségét. Attól függetlenül nem azt mondom, hogy ne szedjétek, mert ártani nem árt, de ha 2 naponta szed belõle a kérdezõ az is tökéletesen megfelel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én örülök, hogy egy kis "vita" is kialakult, véleményeket cseréltünk, több szempontból meg lett vizsgálva a téma!
Én nem zárkóztam el a terhesvitamin elõl!Én is ajánlom!De ne ijjesztgessétek azzal a kérdezõt, hogyha nem szedi mindennap, akkor a pozi tesztkor már KÉSÕ!Csak ennyit akartam kihozni belõle, nem elzárkózni.De mindegy!Szerintem épp elég ha terhesség elõtt 2 naponta szedi, babásan pedig naponta.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azért kezdtem el szedni a terhes vitamint, hogy a szervezetem feltöltõdjön! Szerintem azért kell a terhesvitamin, mert most nincs annyi vitamin a zöldségekben, gyümölcsökben mint régen!
bocsánat Czeizel. (elõzõ voltam)
Szerintem jól teszed, hogy szeded, mert feltöltõdik a szervezeted babavárás elõtt. Én is szedem csak én a Gravidát. Igazából én Czizel könyvének elolvasása után döntöttem úgy hogy elkezdem teherbeesés elõtt szedni. Ami biztos az biztos és ha meg tudok ezzel akadályozni már csak egy rendellenességet is akkor megteszem. Egyébként több nyugati országba kevernek már a lisztekbe folsavat pont azért.
Én a nemvárt naján teszteltem pozitívat, és még aznap elkezdtem szedni az elevitet.6 hetesen, pont tesztelés után 14 nappal elvetéltem.Hát nemtudom.De mindenesetre újra szedni fogom ha újra teherbe esek!
"Viszont ha a kérdezõ nem terhesen 2 naponta szedi, szerintem már az is több, mint a semmi." Teljesen igazad van, ezt elfelejtettem mondani.
Hát lehet, nem tudom, nekem ezt mondta, mindenesetre én úgy állok hozzá, hogy annak idején még nem volt ez a sokminden vitamin, és mégis kevesebb beteg gyerek született, mint a mai világban.Én 40 hét+3 napra szültem egy 54 cm-es, 3700 grammos (hála a jóistenkének) egészséges kisfiút és a 6. héttõl ettem az elevitet.Viszont ha a kérdezõ nem terhesen 2 naponta szedi, szerintem már az is több, mint a semmi.
Én meg azt a dokit cáfolnám meg, de nagyon. Kissé elmaradott, és nem követi nyomon a legújabb tudományos eredményeket. A folsav legfontosabb szerepe a velõcsõzáródási rendellenességek megelõzésében van. Ez azonban a 6. hétre befejezõdik: vagy jól, vagy rosszul. Folsav hiányában minden 400-ik babánál rosszul záródik a velõcsõ, és ennek következménye nyitott gerinc, agy- és koponyahiány lesz. Az ilyen magzatok többsége teljesen életképtelen, vagy tolókocsiba kényszerül. Kutatások kimutatták, hogy ha az anyuka idejekorán elkezd folsavat és egyéb B vitaminokat szedni, akkor a fogamzás és a velõcsõzáródás idejére a folsav megfelelõ szintet ér el a vérben, és a velõcsõ rendesen záródik. Egyéb bizonyíték: az USA-ban egy ideje kötelezõen folsavat kevernek a liszthez, hogy a nem tervezett terhességeknél, illetve az "egészségesen táplálkozom, ennyi bõven elég"-típusú anyukák se tudják kikerülni. Az eredmény: azóta évente 30%-kal csökkennek a fentebb említett rendellenességek! Biztos véletlen egybeesés... Összefoglalva: a folsav velõcsõzáródáási rendellenességekre gyakorolt pozitív hatása a 8. héten már nem érvényesül, hiszen ekkor már KÉSÕ. Amiben viszont még segíthet: a szív-érrendszeri rendellenességek, a vesefejlõdési rendellenességek kiküszöbölése, a vérszegénység megelõzése.
Megcáfolnáma kijelentést, mizerint ha akkor kezdi el szedni, mikor pozi a teszt, hogy már késõ!Amikor terhes lettem, még a dokinál hangosan gondolkodtam (5 hét 5 napos), hogy rohanok a patikába elevitért.Mire a doki megnyugtatott, hogy ráérek, a 8.héttõl van jelentõsége a szedésének!Mindenesetre én még akkor, aznap elkezdtem szedni, de nincs késõn a pozi tesztkor elkezdeni!!!!!
Így van. Az Elevitben van annyi folsav, ami elég a rebdellenességek megelõzéséhez, mégpedig nem is kevés: 0, 8 mg. Ennyit csak napi 15-20 tányér spenóttal tudnál bevinni a szervezetedbe.
szerintem a kettõt együtt nem kell szedni, vagy szedd az elevitet, vagy csak a folsavat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Folsavat is szedek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

PRK után mire kell figyelni a műtét utáni napokban és a fél éves teljes gyógyulási idő alatt? Mikor kell a napszemcsit használni?

Legjobb válasz: Volt egy barátom akit ezzel mûtöttek. -A szemész által felírt cseppeket rendesen használd!! -A napszemüveget szerintem a fél éves gyógyulási folyamat során mindig viseld. -és ami a legfontosabb: (számomra ez a legképnyelmetlenebb) Ne dörzsöld a szemed!!! Gondolom, te is úgy kezdet a napot, hogy kimész a mozsdóba és hidegvízzel felfrissíted magad. Nos, ezt szerintem hibernáld egy kis idõre :S

Volt egy barátom akit ezzel mûtöttek. -A szemész által felírt cseppeket rendesen használd!! -A napszemüveget szerintem a fél éves gyógyulási folyamat során mindig viseld. -és ami a legfontosabb: (számomra ez a legképnyelmetlenebb) Ne dörzsöld a szemed!!! Gondolom, te is úgy kezdet a napot, hogy kimész a mozsdóba és hidegvízzel felfrissíted magad. Nos, ezt szerintem hibernáld egy kis idõre :S

Tüszőrepedés után mikor kell a méhszájnak bezáródni? Már másnapra, vagy kell hozzá pár nap? Esetleg van olyan is, hogy nyitva marad kicsit?

Legjobb válasz: A méhszáj a tüszõrepedés idejében kb 3-4 napig nyitottabb ( persze nincs teljesen nyitva ), csak felpuhul, megváltozik a váladék összetétele, állaga teljesen fel van a méh készülve az esetleges megtermékenyítésre.

A méhszáj a tüszõrepedés idejében kb 3-4 napig nyitottabb ( persze nincs teljesen nyitva ), csak felpuhul, megváltozik a váladék összetétele, állaga teljesen fel van a méh készülve az esetleges megtermékenyítésre.
A kérdező hozzászólása: És utána? Ha már felment a hõ?
Ha sikerült a megtermékenyülés, akkor zárt lesz és úgy is marad! Ha megjön a mensi, akkor ismét kinyílik. Bár ez sem törvényszerû, barátnõmnek totál lent volt, nyitva volt, két napig vérezgetett is, mégis terhes volt!

Mikor kell víz napot tartani? Ha ezt a napot kihagyom az nagy baj?

Legjobb válasz: Hát nem baj, föleg attól is függ hány éves vagy, legyen meg a gyümölcsnap, viznapot én is kihagytam és fogytam 16 kg -ot.

Hát nem baj, föleg attól is függ hány éves vagy, legyen meg a gyümölcsnap, viznapot én is kihagytam és fogytam 16 kg -ot.
Szia! Én végig csináltam a 90 napost víz-nap nélkül, és 12 kilót fogytam. Próbáltam, de nem akartam kikészülni azon a napon. Néha addig jutottam, hogy délig bírtam vízzel, utána gyümit ettem. Amúgy havonta kelle csinálni, a gyümölcs-nap után. Ja, arra vigyázz, hogy utána ne hízd vissza, mert persze ez is visszajön, ha utána zabálsz. Én a 90 nap után úgy csináltam, egy hónapig, hogy reggel gyümi, ahogy kell, és a többi étkezésben rendesen ettem, nem szétválasztva. De néha beiktattam 1 gyümölcs-napot.
én hetente becsületesen betartottam a viznapot, de az egyik ismerosom nem volt ilyen eltökélt, neki mondtam, hogy csak havonta egyszer tartson viznapot, ugy is fogyott, nem baj.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat:)

Mi kell a kínai razbóra tenyésztéséhez, és az ikrák hány nap alatt kelnek ki?

Legjobb válasz: Minek akarod te azokat tenyészteni? Megvenni senki nem fogja, természetes vízbe meg illegális elengedni, mert nem õshonos.

Minek akarod te azokat tenyészteni? Megvenni senki nem fogja, természetes vízbe meg illegális elengedni, mert nem õshonos.
Rakd õket kerti tóba, utána alig tudod majd kiírtani õket.. :D

Facebookon ha oldalt szeretnék készíteni azért fizetni kell vagy mi az a napi költségkeret?

Legjobb válasz: nálam kell fizetni igen, de csak folyékony árút áll módomban elfogadni aminek a neve A-val kezdõdik xD

nálam kell fizetni igen, de csak folyékony árút áll módomban elfogadni aminek a neve A-val kezdõdik xD
A kérdező hozzászólása: Most ez neked mire jó ?
A kérdező hozzászólása: köszi , és hogyha nem akarom hirdetni , mert nem enged tovább lépni
Saját kezüleg hírdetheted!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!