Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell a kiscicát (13 db)

Mikor kell oltatni a kiscicát? Milyen oltásokat kell kapnia? Mennyibe kerülnek?

Legjobb válasz: Az elsõ oltásokat 6-8 hetes korban kell beadatni, és bizonyos idõ után ismételni kell. Azt, hogy milyen oltásokat kapjon a cica, attól függ, kinti vagy benti macsek lesz. Az árak ezektól függõen néhány ezer forintos nagyságrendûek.

Az elsõ oltásokat 6-8 hetes korban kell beadatni, és bizonyos idõ után ismételni kell. Azt, hogy milyen oltásokat kapjon a cica, attól függ, kinti vagy benti macsek lesz. Az árak ezektól függõen néhány ezer forintos nagyságrendûek.
Hogy elõször mikor kell, arra nem emlékszem, de utána évente kell neki veszettség ellenit adatni. Az én cicám valami kombinált oltást kap, tehát egyben benne van minden. De nyugi, az állatorvos el fogja mondani, hogy mit ad neki. :)
Szia! Az oltások ára függ attól is, hogy hol oltatod a cicád. Az, hogy miket kell adni megint sok mindentõl függ. Szerintem a legegyszerûbb, ha elmész a kiszemelt állatorvoshoz és õt kérdezed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Persze lassacskán már fel fogom hívni a dokit, most 7 hetes a cicus, csak azért tájékozodóm, hogy milyen árakra számítsak...

2 hetesek a kiscicáim, meddig szopnak még, és mikor kell őket rászoktatni az eledelre?

Legjobb válasz: 3 hetes korától adjál nekik kaját. Azt majd õk eldöntik meddig szopnak. Még pár hétig de közben már enniük is kell.

3 hetes korától adjál nekik kaját. Azt majd õk eldöntik meddig szopnak. Még pár hétig de közben már enniük is kell.
AZ enyémek 3 hónaposak, az anyjuk elpusztult kb 1 hónapja és egymást szopják még most is.:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotok:) akkor egy hét múlva kapnak Whiskas Juniort:) 23:28: Nagyon sajnálom hogy elpusztult, szegény kiscicák, biztos hiányzik nekik az anyjuk:(
4-5 hetes korban lehet elkezdeni az átállást nedves tápra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Nekünk több alom cicánk is született már és rendszerint 4 hetes korukban, amikor a nagyok ettek, akkor a kicsik is kaptak konzervet meg tejet, és kb.: 8 hetes korukban már a száraz tápot is megették.... sok sikert a cicákhoz :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszii hogy írtál:)
Frontline.
Valamilyen spray-t, vagy csepegtetõt.Én az állateledelesnél 700 ft-ért vettem bolhairtó spray-t, és nagyon jó volt.
A kérdező hozzászólása: Frontline az spray? És mennyibe kerül?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
A Frontline ampullában van, a cica bõrére kell csepegtetni. Beleivódik a hámrétegbe, így kullancs és bolha ellen véd. Havonta kell ismételni, ha kullancs ellen is akarod, ha csak bolhásság ellen, elég 3 havonta. Féreghajtót is kell adni neki, 3 havonta.
Ja, az ára: 2200 Ft-ért veszem a Fressnapfban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!


kamillás tea
Kamilla teás kendõben most le neki naponta többször. Mi cicánknál 3 hétig tartott a "kezelés", szóval eltarthat egy darabig, fõleg ha rossz az idõ.
Így van, de lehet kapni a patikákban bórvizet is, szerintem az hatásosabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:)

Mire kell figyelni a kiscica megvásárlásánál ( ki lehet-e tapintani valamit, stb)? Mit vegyek neki (etetőtál, bolhaírtó, stb. )? Hova érdemes az "ágyat" rakni? (fűtőtest mellé, sarokba, asztal alá, stb. ) Érdemes-e rászoktatni a tejre?

Amit még kiegészítésként írnék: már megvan az ágya, a kis tálacskái ( egy dupla a víznek/tejnek) meg egy a kajának.

Legjobb válasz: nézd meg nem e csipás, és jól ápolt- e. Ha csak nem vagy állatorvos, nem hiszem, hogy ki tudnál e tapintani rajta valamit. az ágyat egy eldugott helyre rakjad. tejre ne szoktasd rá, mert elhízik és fostos lesz. ha tejet akarsz itatni vele, akkor vegyél neki macska tejet.

nézd meg nem e csipás, és jól ápolt- e. Ha csak nem vagy állatorvos, nem hiszem, hogy ki tudnál e tapintani rajta valamit. az ágyat egy eldugott helyre rakjad. tejre ne szoktasd rá, mert elhízik és fostos lesz. ha tejet akarsz itatni vele, akkor vegyél neki macska tejet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igazából arra gondoltam, hogy a hasában megkell-e tapintani valamit. (olvastam, hogy a kutyáknál megkell fogdosni, nemtudom, hogy a cicáknál így van-e). De köszönöm, hasznos volt számomra a válasz.
Szia! A http://www.haziallat.hu -n is van egy ezzel kapcsolatos cikk, és további hasznos állattartási tanácsok.
Az elõttem író leírt mindent, ami fontos. Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy gondolkodj el az örökbefogadáson is, ha van kedvem. Nekem befogadott cicáim vannak és nagyon jól jártam velük. (pillanatnyilag Magyarországon 2 millióan vannak az otthontalan cicák)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már néztem menhelyeket, de én pici cicát szeretnék 6-7 heteset, az ilyen kicsit, meg nemigazán vannak menhelyeken :( sajnos! Sokat segítettek! :)
A kérdező hozzászólása: Cicás oldalakat is linkelhettek :)
Az elsõ pár hétben nem szabad kiengedni, mert nem tudja szerencsétlen, hogy hozzátok tartozik, kiengeded, elmegy, és sose látod többé. Mit kel kapnia? Oltásokat, macskaeledelt, vizet. Ja és ivrtalanítsd.

A kiscicákat mikor kell az anyatej mellett elkezdeni etetni? (hány hetesen kb? )

Legjobb válasz: Utánaolvastam: "A kölyköket már fiatalkorban rá kell szoktatni a sokoldalú táplálkozásra, 4-5 hónapos korukra kialakul az ízlésük, ezen késõbb már nagyon nehéz változtatni, elõfordulhat, hogy az ilyen macskák inkább nem esznek semmit, ha nem kapják meg a számukra kedves eledelt. A kismacskákat 8-9 hetes korukig az anyjuk eteti, azonban 5-6 hetes koruk körül megkezdhetjük a kiegészítõ táplálást. Adjunk nekik felváltva zabpehelybõl vagy grízbõl álló pépet 7,5%-os konzervtejjel dúsítva és tojássárgáját mézzel összekeverve. Ehhez adhatunk megsütött darált marhahúst fûszerek nélkül, kézmelegen. A kicsik hasát minden étkezés után masszírozgassuk egy kicsit, így serkenthetjük az ürítést. 3-4 hetes korban már ehet a cica konzervételt is. A kereskedelemben kaphatók külön kismacskáknak készült konzervek."

Utánaolvastam: "A kölyköket már fiatalkorban rá kell szoktatni a sokoldalú táplálkozásra, 4-5 hónapos korukra kialakul az ízlésük, ezen késõbb már nagyon nehéz változtatni, elõfordulhat, hogy az ilyen macskák inkább nem esznek semmit, ha nem kapják meg a számukra kedves eledelt. A kismacskákat 8-9 hetes korukig az anyjuk eteti, azonban 5-6 hetes koruk körül megkezdhetjük a kiegészítõ táplálást. Adjunk nekik felváltva zabpehelybõl vagy grízbõl álló pépet 7, 5%-os konzervtejjel dúsítva és tojássárgáját mézzel összekeverve. Ehhez adhatunk megsütött darált marhahúst fûszerek nélkül, kézmelegen. A kicsik hasát minden étkezés után masszírozgassuk egy kicsit, így serkenthetjük az ürítést. 3-4 hetes korban már ehet a cica konzervételt is. A kereskedelemben kaphatók külön kismacskáknak készült konzervek."
Én úgy tudom, hogy kb. 4 hetesen már elkezdhetnek mást enni, de azért még várj további válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, a picikék pénteken voltak 3 hetesek.
Még ennyit sem tudsz és hagyod elleni? Remélem, csak egy véletlen alom aztán ivartalaníttatod. Egyébként interneten mindent megtalálsz.
A kérdező hozzászólása: Harmadik válaszadó! Ivartalanítsd saját magadat! Szerintem te nem tudsz semmit, de inkább hagyjuk. Ha érdekel utánajártunk csak több véleményt is szerettem volna olvasni.
Gratulálok az eszedhez!

Mikor kell oltast adni a kiscicainknak?

Legjobb válasz: 7-8 hetes kortól szokták elkezdeni. De hívd fel az állatorvost, mert az a biztos, õ tutira megmondja. Ha kijárósak lesznek, akkor veszettség ellen is oltasd be õket (majd).

7-8 hetes kortól szokták elkezdeni. De hívd fel az állatorvost, mert az a biztos, õ tutira megmondja. Ha kijárósak lesznek, akkor veszettség ellen is oltasd be õket (majd).
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm

A kiscicám mostanában gyakran hány, alig eszik. Mi lehet a baja és hogy mit kell neki adni hogy meggyógyuljon? Vigyem orvoshoz? Amugy a kedélyállapota jó lehet hogy gyomorrontása van?

Legjobb válasz: Gratulálok neked, újabb felelõs állattartó barátom. Ülj csak nyugodtan a gép elõtt a továbbiakban is, nyilván itt meg fogják tudni neked mondani, mi baja a macskádnak, jobban, mintha állatorvoshoz vinnéd.

Gratulálok neked, újabb felelõs állattartó barátom. Ülj csak nyugodtan a gép elõtt a továbbiakban is, nyilván itt meg fogják tudni neked mondani, mi baja a macskádnak, jobban, mintha állatorvoshoz vinnéd.
Igen, vidd orvoshoz. Van egy paszta (doki adta), amit hasmenõs-hányós cicáknak szoktak adni, nekünk mindig van itthon, és ha nem vészes a helyzet, azt kapják a cicáim. Ha naponta többször is hánynak, akkor viszont orvos!
Megsem fordulna a fejemben ez a kérdés! ÁLLATORVOS!
Az enyém a múlt héten hányt, egy nap kétszer. Délután már vittem is az orvoshoz. Kiderült, hogy komoly gyomorrontása és szorulás van (több cica van, nem tünt fel, hogy egy nem piszkított valószínûleg 1-2 napja az alomba). Naponta kapott szurit és infúziót is, hogy beinduljon a bélmûködése. 3 nap után tudott elõször kakilni! A macska nem mutatja ki a fájdalmát, nehéz észrevenni hogy beteg.Az enyémen is csak annyi látszott, hogy kevesebbet rohangált, kevesebbet evett, de nem tûnt igazán betegnek. Én a helyedben rögtön megnézetném. Fõleg, ha nem hányós fajta.
Vidd el állatorvoshoz, õ megmondja mi baja.

Van két vadászgörényünk (az egyik elég harapós, a másik teljesen szelíd). Most úgy néz ki, hogy hozzánk kerül két kiscica, mi a teendő velük, össze tudom szokatni a négyfős társaságot? Mire kell vigyázni?

Legjobb válasz: Ha van egy másik szoba ,ahol nincs senki ,rakd oda a vadászgörényeket ,aztán nem bántják a cicák vagy úgy minden nap megmutatod nekik( cicáknak) a görényeket és lehet megbarátkoznak :)) Sok szerencsét !

Ha van egy másik szoba , ahol nincs senki , rakd oda a vadászgörényeket , aztán nem bántják a cicák vagy úgy minden nap megmutatod nekik( cicáknak) a görényeket és lehet megbarátkoznak :) ) Sok szerencsét !
A kérdező hozzászólása: A görények szabadon vannak a lakásban, a cicák maximum udvari állatok lesznek, de mégis jó lenne, ha barátkoznának. A cicák még picik lesznek, szóval inkább õket féltem a harapós görénytõl, a másik már próbált játszani a szomszéd macskával is, remélem azzal nem lesz gond. Egyáltalán melyik kell jobban félteni a másiktól, a cicát vagy a görényt?
A cicát kell félteni, hisz még kicsi, de én nem próbálkoznék az összeszoktatással, fõleg nem ilyen kicsiknél, ismim görije is megölte a kismacskájukat, úgyhogy vigyázz, de persze ez nem mindegyik görire vonatkozik, jobb lenne ha elõször hordozón keresztül ismerkednének, ha a göri tépi a rácsot és mozgatja a farkát akkor ne engedd össze õket, sokszor még a makogás se jó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!