Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell a háziorvoshoz, (30 db)

Mikor kell a háziorvost intézni a babáknak?

Ha már hazavittük a kórházból vagy már el?tte szólni kell?

Legjobb válasz: Elõtte szólni kell, ugyanis ki kell váltani egy pár receptet (popsikenõcs, fürdetõ, d vitamin, k vitamin....) én a 35. héten választottam háziorvost

Elõtte szólni kell, ugyanis ki kell váltani egy pár receptet (popsikenõcs, fürdetõ, d vitamin, k vitamin....) én a 35. héten választottam háziorvost
miután hazajöttünk a kórházból, telefonáltam a védõnõnek, másnap jöttek a gyerekorvossal és hozták a recepteket is.
36 hetesen megkérdeztem a védõnõm kihez tartozunk, majd felhívtam a rendelõt és kaptam hozzá egy idõpontot. Adott egy csomag receptet és egy-két jótanácsot szoptatás ügyben. Nagyon jó volt, hogy nem akkor láttam elsõzör, amikor már ott volt a baba. A recepteket csak a bab születése után tudtam kiváltani, illetve a férjem. amíg még a kh-ban voltunk.
Ez mindenhol másképp mûködik szerintem. Nálunk a védõnõ kérdezte. Szerintem vele beszélj errõl.
A kérdező hozzászólása: Be kell hozzá menni és mit kell mondani?Elsõ babámat várom, nem tudom hogy hogyan mûködik ez.Köszi, ha válaszolsz. :)
A kérdező hozzászólása: Oké köszi a választ mindenkinek.
Én kértem tanácsadására idõpontot, és megkértem, hogy vállalja el a babámat. Megbeszéltük, és fel is írta receteket, felhívtam amikor hazaértünk a kórházból, másnap jött ki megnézni a lányomat. Nálunk így volt, de ezek szerint mindenhol másképp mûködik. Tényleg az a legjobb, ha a védõnõtõl megkérdezed, hogy nálatok mi a menetrend. 1. voltam
Nekem a gyerekdoki is, és a védõnõ is az volt aki még ált.iskolába járt hozzánk, és jártam hozzájuk, ha beteg voltam (25 éves vagyok).Szóval én ismertem õket, csak nekik volt fura, h nemrég még gyerekként vizsgáltak, mostmeg a babámhoz járnak.... De amúgy hazajöttünk a kórházból, és másnap jöttek ki megnézni a babát.Még terhesen (utolsó hetekben) írta fel nekem a doki a recepteket, csak annyit kért, h majd a baba nevét írjam rá, ha megszületik.Kórházban töltött idõnk alatt kitöltöttem a recepteket, mire hazamentünk, addigra apa kiváltotta õket.

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz?

Olyan problémám van hogy most jöttem haza külföldrõl és nincs háziorvosom vagyis nem abban a városban van ahol élek ( 150km), van erre megoldás? Most tudtam meg hogy terhes vagyok de már 11 hetes.

Legjobb válasz: Mit szeretnél a háziorvostól? A terhességedet nem õ vezeti. Elmész a nõgyögyászhoz, UH-ra, de gyorsan. Onnan a védõnõdhöz, kapsz kiskönyvet illetve megmondja mikor hova kell menni. Ha a háziorvos ad beutalókat akkor a védõnõd megmondja,kihez kell menni, kihez tartozol. Ott bemutatkozol, elmondod mi a szitu és hogy szeretnéd átkéretni oda a kartonod. A többit õk elintézik.

Mit szeretnél a háziorvostól? A terhességedet nem õ vezeti. Elmész a nõgyögyászhoz, UH-ra, de gyorsan. Onnan a védõnõdhöz, kapsz kiskönyvet illetve megmondja mikor hova kell menni. Ha a háziorvos ad beutalókat akkor a védõnõd megmondja, kihez kell menni, kihez tartozol. Ott bemutatkozol, elmondod mi a szitu és hogy szeretnéd átkéretni oda a kartonod. A többit õk elintézik.
Bármikor mehetsz, keresel egyet a környéken, bejelentkezel, elmész hozzá, és megkéred, hogy vállaljon el házibetegének, és ennyi, csak a TAJ kártyád kell, minden mást õ elintéz.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyásznál már voltam védõnõt kikerestem, jövõ héten megyek. Háziorvosnál eddig 2nél jártam egyik sem fogadott, azért nehéz mert nem ismerek itt senkit, ráadásul költözök tovább 1-2 hónap múlva...elkezdet már az új városban is érdeklõdni de egyenlõre nem foglalkoztak velem, azt mondták át kell jelentkeznem a városba (más megye) de azt még nem tudok.
Bárhova bejelentkezhetsz. Nem kell hozzá lakcímkártya. Mi is átköltöztünk másik albiba, nem voltunk bejelentve, de a kerületi háziorvos fogadott simán.
Nem kell ahhoz bejelentkezned, hogy a háziorvos elvállalhasson, bárhova járhat az ember háziorvoshoz, szóval ha ezt mondták az csak lerázó duma volt. Lehet, hogy túl sok betegük van már.

Mi a menete annak, hogy valaki depresszióval kerül táppénzre? Hova kell menni, a psziciáter ajánlása alapján a háziorvoshoz? Hogyan működik?

Legjobb válasz: Szia! Én elõször a háziorvoshoz mentem aki beutalót adott az ideggondozóba /bár én inkább pánikbeteg vagyok/. A phszichiáter javaslata alapján a háziorvos vett fel betegállományba.

Szia! Én elõször a háziorvoshoz mentem aki beutalót adott az ideggondozóba /bár én inkább pánikbeteg vagyok/. A phszichiáter javaslata alapján a háziorvos vett fel betegállományba.


Mit takar a hormon vizsgálat? Lehet, hogy hormon zavarom van, szeretnék egy hormon vizsgálatot, de nem tudom mit is jelent ez. Úgy gondolom ez vérvétel utján történik és a háziorvoshoz kell fordulnom? !

Legjobb válasz: Szia! Én pont holnap megyek. :( Elmentem a háziorvoshoz, õ adott beutalót egy teljes laborra, és holnap lesz hormonvizsgálat. Egy vérvétel, be kell vennem este 11-kor 3 db tablettát, és reggel pontban 8-kor veszik le a vért.

Szia! Én pont holnap megyek. :( Elmentem a háziorvoshoz, õ adott beutalót egy teljes laborra, és holnap lesz hormonvizsgálat. Egy vérvétel, be kell vennem este 11-kor 3 db tablettát, és reggel pontban 8-kor veszik le a vért.
Ez neked milyen hormon vizsgälat volt?Miért inditottäk el ?Mert nekem is volt ilyen de nekem este semmi féle gyogyszert nem kellett bevennem.Nekem a megindult szörösödés miatt csinältäk.De nem talältak semit .De akkor mitöl van ?-kérdeztem é atz orvos nem tudott rä välaszt adni .
Jól gondolod. A panaszaid alapján fogja kérni, melyik hormont nézzék.

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz, elég ha megyek táppénzre? Õ mit csinál a terhesség alatt?

Legjobb válasz: én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)

én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)
Szia!Nekem a háziorvos azt mondta , hogy a védõnõ feladata elküldeni az ekg-ra, de uakkor a h.orvos ad rá beutalót.Mindegy nem szólt a védõnõm, így a 16dik hétben mentem ekgra a háziorvosom által.A táppénzes papíron kívül nem csinál semmit, hacsak nem õ végzi a terghes gondozást-nekem õ ezt mondta.Kivéva ha beteg vagy , megkeresed õt is.Amúgy semmit nem csinál .
Én is olyan 15 hét körül voltam nála, megcsinálta az ekgt, és ennyi. Most elköltöztem másik városba, itt a háziorvos tart táppénzen, így hozzá megyek 2 hetente tápos papírért és õ írja a beutalókat (vagy a nõgyógyász). Amúgy mást nem csinál.-)
Szia! Én még nem voltam a háziorvosnál nekem a beutalókat a nõgyógyászom írja, a táppénzre vételt még nem tudom, hogy fog mûködni, mert még dolgozom, de tanácsadáson vannak kismamák, akik a táppénzes papírért voltak úgyhogy szerintem õ fog táppénzre venni. Én addig nem megyek míg nem muszáj! Üdv. 33. hetes kismama
Szia!Nekem csak az Ekf miatt kellett!Amúgy táppénzre a terhesgondozóban vettek, ott kapom a táppénzespapírt is!

Azt, hogy van e peteérés és a terhességét kimutatja a vérvétel? Hogy van irva a laboreredményre ez a kettő mi a nevük? Ezt külön kell mondani a háziorvosnak, hogy ezt a kettőt is nézzék vagy eleve szokták mindig?

Legjobb válasz: ezeket a aháziorvos nem irja ki hanem a nögyógyász, endokrinológus vagy meddõségi szakember ir rá ki vizsgálatot. Kell 3. napi vérvétel és kb 21. napi. Ott a progeszteron zsintbõl látják volt-e ovu. A sima labor vizsgálat amit a háziorvos ir ki ott nem néznek hormonokat egyáltalán. Ezt speciális hormon vérvételnél nézik.

ezeket a aháziorvos nem irja ki hanem a nögyógyász, endokrinológus vagy meddõségi szakember ir rá ki vizsgálatot. Kell 3. napi vérvétel és kb 21. napi. Ott a progeszteron zsintbõl látják volt-e ovu. A sima labor vizsgálat amit a háziorvos ir ki ott nem néznek hormonokat egyáltalán. Ezt speciális hormon vérvételnél nézik.
A kérdező hozzászólása: értem, és sima hasi ultrahanggal?
inkább hüvelyivel érdemes nézni, de azt nem elég egyzser. kb 2 naponta szokták vizsgálni. A terhességet egyébként a HCG szintbõl tudják megállapitani. Terhességet uh-pn leghamarabb 5. héttõl lát az orvos (aktus után 3 héttel) A tezst már aktus után 2 héttel kimutatja, ha gyanakodsz rá csinálj tesztet. Ha nincs ovud endokrinológushoz menj ne nõgyógyászhoz mert annak hormonális oka van az pedig rá tartozik.
A kérdező hozzászólása: járok endokrinológushoz 3 havonta, de csak annyit csinál, hogy felirja a Meforalt és viszlát.. :/
Asszem a háziorvos terhességi tesztet tud kérni, de más hormont, pláne peteérésre vonatkozót nem. Az endokrinológust kérd meg hogy írja ki a vérvételt. ha nem hajlandó menj el máshoz.
ha ennyit csinál az endokrinológus, keress mást, de gyorsan! Én így szívtam meg, és vártuk a csodát évekig, mire kiderült, hogy a meforal nálam nem hat, és hiába oké minden, azért csak nincs peteérés. Azóta mercformint szedek. Gondolom, diéta is van mellette. Az eredményeidet nézik, hogy javultak, vagy romlottak? Az endo dokinak amúgy is elsõ körben ki kellene írnia a hormonra vonatkozó vérvételeket (amiket már a többiek is említettek)
A kérdező hozzászólása: Nem néznek semmit, vérvétel sincs semmi. Diétát is meg a sportot is magamtól elkezdtem ahogy igy neten utána olvasgattam, mert arról se mondtak semmit.
Hát keress másikat (szerintem), mert nekem két ilyen "kedves" orvosom volt, nem is estem teherbe. A harmadiknál meg tátottam a számat, hogy milyen vizsgálatok léteznek :) 9 hónapnyi kezelés után terhes lettem egyébként utána (de nekem már a cukrom is rossz volt a kezeletlen inzulintól)

Előbb szeretném 28 nappal igényelni a TGYÁS-t. Mi kell ehhez? Milyen az a nagyalakú orvos igzolás? Ez is rózsaszín, mint a táppénzes papír? A háziorvos adja vagy a nőgyógyász?

Legjobb válasz: Hasonló rózsaszín, mint a táppénzes. Nekem a nõgyógyász adta, de lehet, hogy a háziorvos is kiadja, a papírjaid alapján. Csak az a fontos, hogy rajta legyen a dátum, amikor elvileg szülsz. Ezen kívül egy TGYÁS igénylõ lapot kell kitölteni, nekem ezt a munkáltató adta, vagyis együtt töltöttük ki.

Hasonló rózsaszín, mint a táppénzes. Nekem a nõgyógyász adta, de lehet, hogy a háziorvos is kiadja, a papírjaid alapján. Csak az a fontos, hogy rajta legyen a dátum, amikor elvileg szülsz. Ezen kívül egy TGYÁS igénylõ lapot kell kitölteni, nekem ezt a munkáltató adta, vagyis együtt töltöttük ki.
Háziorvos is kiállítja, pont tegnap kérdeztem meg.
2. vagyok, még annyit mondtak, hogy ha bekerülök a kórházba akkor szólnom kell a háziorvosnak, mert a kórházi idõre, majd ott kapom meg a papírt. Hasonlóan mûködik, mint a táppénz. Rendszeresen adják majd ki a papírt, amit a munkáltatónál le kell mindig adni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Nem tudjátok, hogy milyen kódot kell ráírni erre az orvosi igazolásra? Mert megkaptam a háziorvostól a nagy rózsaszín papírt, de nincs rajta kód, nyilván azért, mert nem tudta az asszisztens :-(
ha jól emlékszem, azt mondta a dokim asszisztense, hogy a TGYÁS-hoz is a 8-ast kell ráírnia majd, mint a sima táppénznél, de biztos ami biztos telefonon kérdezz rá vagy a dokinál vagy a z OEP-nél. Utolsó voltam:)

Lesz egy kisebb műtétem. Háziorvosnak mikor és mit kell vinni, hogy igazolja a távollétet a munkahelyemről?

Az lenne a jó, ha a háziorvosom különböz? okok miatt nem tudná mag, hogy milyen m?tétem volt. Lehetséges ez? Elég, ha a m?tét után viszem be a papírokat?

Legjobb válasz: vége a mütétnek, kiengednek a korházból, a zárojelentéssel átmész a háziorvoshoz és visszamenöleg megirja a táppénzes papirt nem szerepel rajta hogy mi bajod volt, csak az hogy keresöképtelen voltál

vége a mütétnek, kiengednek a korházból, a zárojelentéssel átmész a háziorvoshoz és visszamenöleg megirja a táppénzes papirt nem szerepel rajta hogy mi bajod volt, csak az hogy keresöképtelen voltál
nem lenne egyszerübb venni ki egy nap szabit? és akkor senkinek nem kell tudni semmit
Én úgy emlékszem, a kórházban megkérdezték, kérek-e igazolást arra az egy napra, amíg benn voltam. Azért legjobb lenne rákérdezni, még mielõtt bemész.
A kérdező hozzászólása: Ja, tehát akkor ha a kórház után nem akarok betegállományt kérni, akkor nem is kell a háziorvoshoz menni, hanem csak simán viszem a kórházi igazolást a munkahelyre?
A kórházi tartózkodást a kórház igazolja. Visszamenõleg nem lehet táppénzt kiírni. Akkor kell a háziorvostól betegállományt kérni, ha a kórházból kijövetel után még otthon maradsz.
igen , mindenképp kell vinned
A kérdező hozzászólása: Uhh.. mindenképpen zárójelentést kell vinnem neki? Nem elég az a papír, ami igazolja, hogy bent voltam? Az asszisztensnõ egy pletykafészek és nem szeretném, ha mindenki tudná, h mi miatt mûtenek. (nem abortusz)
Kórházból való eltávozásodkor kapsz zárójelentést, amelyben benne lesz az ukász a háziorvosod felé, õ akkor táppénzre vesz. A kórházból eljövet különben megkapod a szükséges információkat, pl. hová kell visszajárni kezelésre, vagy kötözésre pl. elég a háziorvoshoz menni, stb-
ja, hogy a háziorvos ne tudja meg .. tudni fogja, mivel benne van a zárojelentésben
Mivel mûtét közben nem viheted be, így elég ha a záródat a hazaérkezésed után viszed el neki. Különben is tartja a titoktartás.
A kérdező hozzászólása: 14 nap szabim van, ezt kell beosztanom nyárra és karácsonyra :( Itt 2 napról van szó :(

Mi most a következő lépés? Tegnap voltam nőgyógyásznál.6 hetes terhes lehetek. A háziorvoshoz is kell menni?

Azt mondta most menjek a véd?n?höz.a kiskönyvért meg ilyenek.

Legjobb válasz: A védõnõd fog felvilágosítani a továbbiakról, a helyi "szokásokról". Kell majd háziorvoshoz is menni, de csak 1-2 hónap múlva, az elsõ vizsgálat a 12 hetes genetikai uh és vérvételek lesznek.

A védõnõd fog felvilágosítani a továbbiakról, a helyi "szokásokról". Kell majd háziorvoshoz is menni, de csak 1-2 hónap múlva, az elsõ vizsgálat a 12 hetes genetikai uh és vérvételek lesznek.
A kérdező hozzászólása: az oké.de ha nem tudom ki itt a védõnõ??? honnan tudjam.?Kitõl tudhatom meg????
A kérdező hozzászólása: utolsó:köszi szépen. sokat segítettél!
Ha Budapesten vagy, akkor írd be a keresõbe, hogy kerület szerint melyik védõnõszolgálathoz tartozol, és ha felhívod õket, megmondják ki tartozik hozzád lakcím szerint.
Na, ne már!!!! Nincs az utcátokban állapotos vagy gyermekes anya? Kérdezz, nézz utána a neten, biztos hogy kidob vmit! Hívd fel a háziorvost (azt csak ismered), vagy az önkormányzati hivatalt, õk megmondják!
A Család- és Nõvédelmi központokban meg tudják mondani, melyik védõnõhöz tartozol, megkapod a tel.számát, felhívod és egyeztettek egyidõpontot, hol, mikor tudtok találkozni. Tõle kapsz kiskönyvet, és elmondja a vizsgálatok sorrendiségét, illetve hogy hol végzik és hol kapsz hozzá beutalót. (Elõször lesz egy vérvétel (4 beutalós), aztán kell meni a héziorvoshoz, fogászatra, szemészetre, 12. heti genetikai ultrahangra, ha van lehetõséged akkor ezzel együtt szintén vesznek vért a Down szûréses kombinált teszthez, aztán ha végigértél, akkor az eredményeket meg kell mutatni a védõnõnek, no meg az orvosodnak is persze) Hát ilyenek, sok sikert:)

18 hetesen terhesség megszakitásom volt a baba agykoponya hiánya miatt. Voltam genetikai vérvételen, de a doki szerint az volt a baj, hogy a háziorvos 6 hetesen Piassan-t adott. Szedek femibiont, de mikor probálkozhatok, és kell még valami vitamin?

AUG.23-ÁN TÖRTÉNT A BEAVATKOZÁS,OKT.3-án kezdtem afemibion800-at

Legjobb válasz: szia! elõször is nagyon sajnálom ami történt,de fel a fejjel! nekem sajna 10 hetesen kellett megszakítani,és lelkileg nagyon nehéz volt! nekem a doki 6 hónap védekezést javasolt,de inkább kérdezd meg a dokid? a háziorvossal nem beszéltél errõl a dologról?

szia! elõször is nagyon sajnálom ami történt, de fel a fejjel! nekem sajna 10 hetesen kellett megszakítani, és lelkileg nagyon nehéz volt! nekem a doki 6 hónap védekezést javasolt, de inkább kérdezd meg a dokid? a háziorvossal nem beszéltél errõl a dologról?
Elõször is nagyon sajnálom, ami Veled/Veletek történt. Nekem júniusban volt spontán vetélésem mûtéti befejezéssel. Akkor a dokim azt mondta, hogy elég 3 hónapot várni és kezdjem el szedni a Femibiont. Most újra babát várok! Szóval szedd nyugodtan, 1 hónap után már van hatása, utána próbálkozzatok! Szorítok!
18 hetesen? Mi volt a baj, hogy ezt a megoldást kellett válszatani? Nagyon sajnálom!
Az elõzõ vagyok. Hamar nyomtam. Szóval az AFP-n már lehetett látni? Korábban senki nem vette észre, hogy baj lehet?
Részvétem, de ha ez ha ez bizonyítható, akkor én peperelném a háziorvost!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!