Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell a gyerekorvost (22 db)

Mikor kell a gyerekorvoshoz elmenni? 35 hetes vagyok. Aktuális már?

Legjobb válasz: Szerintem igen aktuális.Sõt szerintem már tegnap is késõn lett volna.Na ezt nem kell véresen komolyan venni,de jobb mielõbb elintézni ezt a dolgot.Mivel orvost szabadon választhatsz nem árt idõben tájékozódni az orvosról(személyes ismeretségre gondolok).De ha Te ismered és meg van beszélve vele akkor meg nem vagy elkésve.Mivel nekem már van gyerekem igy én elõre megkérdeztem van e lehetõsége még kártyát elfogadni.Mivel a lányom nála van így elveheti a második gyermek újszülött kártyáját.Sajnos sokszor betelik a hely.Nekem ezek után már csak a szülés után pár nappal kell értesíteni,mert ha hazajövünk pár napon belül otthonunkban fel kell keresnie.Minden jót nektek!

Szerintem igen aktuális.Sõt szerintem már tegnap is késõn lett volna.Na ezt nem kell véresen komolyan venni, de jobb mielõbb elintézni ezt a dolgot.Mivel orvost szabadon választhatsz nem árt idõben tájékozódni az orvosról(személyes ismeretségre gondolok).De ha Te ismered és meg van beszélve vele akkor meg nem vagy elkésve.Mivel nekem már van gyerekem igy én elõre megkérdeztem van e lehetõsége még kártyát elfogadni.Mivel a lányom nála van így elveheti a második gyermek újszülött kártyáját.Sajnos sokszor betelik a hely.Nekem ezek után már csak a szülés után pár nappal kell értesíteni, mert ha hazajövünk pár napon belül otthonunkban fel kell keresnie.Minden jót nektek!
Hú én korábban voltam mondjuk, de nem késõ most sem..hajrá minél elõbb menj mostmár.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat. Holnap délelõtt elemgyek:)
szia! Mi ma megyünk hozzá. 37+5Hetes km
Szia! Mikor a kisfiamat vártam, akkor Én is 35 hetesen mentem el a gyerekorvoshoz. Nem vagy még elkésve semmirõl. De azért nem jó az utolsó 1-2 hétre sem hagyni, mert akkor már nagyon a vége felé jársz, és bármikor megindulhat a szülés és jó ha megvannak már a receptek mire bemész a kórházba és tudod az orvos telefonszámát.

A babaolaj mire való? A gyerekorvos írt fel babaolajat, és azt mondta fürdés előtt kell átkenni vele a baba hajlatait. Ezt más is így csinálja? Ennek mi a funkciója? A baba mennyi idős koráig kell az olajat használni?

Legjobb válasz: Védi a bõrét a kiszáradástól, amit a víz okozna. Én fürdetés után a még vizes bõrét is át szoktam kenni, úgy hidratál a legjobban.

Védi a bõrét a kiszáradástól, amit a víz okozna. Én fürdetés után a még vizes bõrét is át szoktam kenni, úgy hidratál a legjobban.
Én hajlatokat nem olajozgattam, csak az egész testét. Ki volt száradva a bõre, ezért kellett.
azért kell olajozni a hajlatokat, mert ott könnyen összegyûlnek a szöszök, bepállhat a bõre.
Soha nem használtam ilyesmit. Nézzétek meg, micsoda káros cuccok vannak a babaolajakban is - rá nem kenném a gyerekem bõrére, de még a magaméra se! Gyógyszerész barátnõm mondta, hogy jobb, ha semmi ilyesmit nem használok. :-( Nekünk a foreveres termékek beváltak, sose volt semmilyen bõrproblémája a gyerekeknek, nulla naptól használtuk, semmilyen káros anyag nincs bennük, csak természetes. Nem is allergizálnak.
a hajlatokat kitörölni, és fürdés elõtt a testet áttörölni, hogy ne száradjon ki. nekünk sima napraorgóolajat írt a doki, gyógyszertárit, de soha nem használtam. A bõrszárazságra jobban bevált a fürdetõkrém, a hajlatokat is azzal kimostam
Én nem kentem olajjal sosem és nem is hintõporoztam. Csak gyógyszertári fürdetõ, popsikrém meg nyáron napolaj az egész repertoárunk - eddig nincs baja, pedig lassan 2 éves.

Újszülött babát mikor kell vinni kötelező csípőszűrésre, hallás- és látásvizsgálatra? Mi ennek a menete? Kórházba kell vagy a gyerekorvos csinálja?

Kint volt a véd?n? is meg a gyerekorvos is de egyik se mondta,hiába kérdeztem...csak annyit,hogy "anyuka!hol van az még?"

Legjobb válasz: Hallásvizsgálatot csinálnak a kórházban, 1 hónaposan (esetleg 3 hónaposan) és 6 hónaposan. Valószínû, hogy az audiológiai szakrendelésen csinálják, mint nálunk és a gyerekorvosnak kell rá beutalót adni.

Hallásvizsgálatot csinálnak a kórházban, 1 hónaposan (esetleg 3 hónaposan) és 6 hónaposan. Valószínû, hogy az audiológiai szakrendelésen csinálják, mint nálunk és a gyerekorvosnak kell rá beutalót adni.
A kérdező hozzászólása: Én a Sote I.-en szültem.Most 10 napos a babám.A zárójelentésre azt írták hogy hallásvizsgálatra a Sote II.-re kell vinni.Idõpont nincs, csak egy tel.szám a bejelentkezésre.
Szia! Csípõszûrésre nekünk 6 hetesen kellett vinni, de nekünk ezt rá is írták a kórházi zárójelentésre. Hallás-látás vizsgálatra még nem kellett menünk. 4 hós kislány anyukája
nekünk a kórházban megnéztek mindent, úgy engedtek haza. aztán 3 hetesen és 4 hónaposan kellett menni csípõultrahangra. persze minden kórház és minden doki más...
Szia! Mi 4 hetesen voltunk kopponya ultrahangon és 2 hónaposan csipõvizsgálaton.
Én Egerben szültem, nálunk egyik se volt, pedig már egy éves múlt a lányom. Itt csak akkor csinálnak csípõultrahangot, ha a doki úgy látja, hogy nem ok. Hallás és látásvizsgálat sincs, azt észrevvenném amúgy is, ha gond lenne.


A védőnőnek és a gyerekorvosnak kell/illik ajándékcsomagot adni? Ha igen, mit és milyen időközönként?

Legjobb válasz: Egyetlen eü dolgozónak SEM KELL SEMMMIT sem adni. Azt hogy illik e vagy nem, azt érdeklõdd meg , hogy ott felétek szokás e. A mi védõnõnk nem fogad el soha semmit, max ha otthon sütivel v kávéval megkínáljuk. A gyerekorvos szintén.

Egyetlen eü dolgozónak SEM KELL SEMMMIT sem adni. Azt hogy illik e vagy nem, azt érdeklõdd meg , hogy ott felétek szokás e. A mi védõnõnk nem fogad el soha semmit, max ha otthon sütivel v kávéval megkínáljuk. A gyerekorvos szintén.
én a dokinõnek havi 1 alkalommal adok 2000ft, a védõnõnek most akarok 5000mert még nem adtam és megérdemli.9hetes mama anyukája.hozzá kell tennem hogy nagyon szivéjes mind a 2 és még éjszaka is szántak rám idõt nem küldtek rögtön az ügyeletre
Én kávét és édességet szoktam vinni, ha megyünk védõoltásra. 3 hós baba anyukája
nem kell!!! miért a hentesnek adsz pénzt hogy levágja a disznot és az eladonak h kiszolgál a boltba? ez a dolga, munkája ne adj nekik semmit!!! egy orvos és egészségügyis családban nevelkedett anyuka

Mi a véleményetek arról, hogy a gyerekorvos szerint 1 éves korig a glutént ne vezessem be? Tudom, hogy most az van, hogy 7 hóig be kell. De régebben nem így volt.

Legjobb válasz: Na igen, ahány gyerekorvos, annyiféle nézet. Nézd, engem ezzel a hol így, hol úgy dologgal a gyerekem születése után elég hamar kiborítottak. Ha majd a világon az összes orvos, bizonyítékokkal alátámasztva megmondja, hogy ez így tuti biztos, így csináld, akkor úgy csinálnám. Addig viszont úgy csinálom, ahogy én jónak gondolom. Olvasgass a témában, ha tájékozódni akarsz, de ez még jobban összezavar. Szóval: nem várnék 1 éves koráig, 7 hóig bevezetném. Egyébként a legújabb orvosi ajánlások szerint már 4 hó után, még anyatej mellett be kell vezetni a glutént.

Na igen, ahány gyerekorvos, annyiféle nézet. Nézd, engem ezzel a hol így, hol úgy dologgal a gyerekem születése után elég hamar kiborítottak. Ha majd a világon az összes orvos, bizonyítékokkal alátámasztva megmondja, hogy ez így tuti biztos, így csináld, akkor úgy csinálnám. Addig viszont úgy csinálom, ahogy én jónak gondolom. Olvasgass a témában, ha tájékozódni akarsz, de ez még jobban összezavar. Szóval: nem várnék 1 éves koráig, 7 hóig bevezetném. Egyébként a legújabb orvosi ajánlások szerint már 4 hó után, még anyatej mellett be kell vezetni a glutént.
Pont a túl késõi és a korai gluténbevezetés elkerülése miatt tanácsolják a 4 és 7 hónapos kor közötti idõszakot.
4 éves kisfiamnál még úgy volt, hogy 1 éves korig ne, így nem is adtam olyan ételt neki. 6 hós kislányomnál most 7 hóig javasolják, így kapja. Egyiknek sincs semmi baja.
Az orvostudomány is azon az áron fejlõdik hogy õk is a hibákból tanulnak. Nyilván glutén témában is valami baj volt a régi elmélettel, ha már megváltoztatták. Persze ha a babádnak nincs hajlama a lisztérzékenységre akkor tök mindegy, de én azért a legkorszerûbb elméletet követném.
Nekem a gasztrós a következõt mondta: Volt néhány eset, amikor a késõi bevezetés okozott túlérzékenységet a gluténra. Ezt felkapták, ezért mostanában a gyerekorvosok 4 hós kortól ajánlják. De még Õk sem úgy, hogy hajrá, innentõl minden mehet, hanem max. fél keksznyi mennyiség egy napra. Viszont a gasztroenterológusok (és végülis nekik ez a szakterületük) meg azt vették észre, hogy a korai bevezetés miatt még több lett a lisztérzékeny kisgyerek, így nem támogatják ezt a kezdeményezést. Szóval az a lényeg, hogy elõfordul, hogy valaki a késõi bevezetés miatt lesz allergiás, és az is, hogy a korai bevezetés miatt lesz az. Csak éppen az utóbbiak sokkal többen vannak.
A vége lemaradt: És persze egy jó széles rétegnek meg se így, se úgy nem lesz baja. Én óvatos duhaj vagyok, van már egy fehérjeallergiás (szója) gyerekem, így 1 éves kor utánra hagytam a glutént, mégpedig a doki határozott kérésére. Most 13 hónapos, és még csak ismerkedik a cuccal.
Bocsi, de a 4 hónapos azért meglehetõsen korai, hiszen sokan a hozzátáplálást is csak 6 hósan kezdik. A gasztrósok 8-10 hós kor körül ajánlják. Én mondjuk hiszek nekik, mert Õk sok-sok esetbõl vonják le a következtetéseiket, hiszen a problémás gyerekek javarészt náluk kötnek ki, Õk ismerik az elõzményeiket is.
A most 2 éves fiamnak még nem szabadott bevezetni egy éves kor alatt (azért kapott, talán 10 hónapos kora után) És mivel nálunk a családban nincsen allergiás, én nem is izgulok emiatt, a 8 hónapos lányom még nem kapott.
Én lisztérzékeny vagyok, ami lány utódoknál 50% eséllyel öröklõdik. A gyerekorvosunk direkt azt javasolta, hogy 6 hónaposan vezessük be a glutént. Ez most van. Már kínálgattuk, eddig semmi tünet, bár elég keveset volt csak hajlandó megenni belõle...

Most akkor mikor kell felhuzni a kisfiuk kukiján a bört? A gyerekorvos nekem nem mondott semmit, 5, 5 honapos a fiam

Legjobb válasz: Gyerekorvos és védõnõ tanácsára mi elsõ perctõl kezdve felhúzzuk,de csak amíg megy,tovább nem szabad,mert berepedhet.5 és fél hósan már kellene.(szerintem)

Gyerekorvos és védõnõ tanácsára mi elsõ perctõl kezdve felhúzzuk, de csak amíg megy, tovább nem szabad, mert berepedhet.5 és fél hósan már kellene.(szerintem)
Már én is 2 hós korától húzogattam, amíg engedte. 13 hósan már teljesen hátrament neki. Kezdjétek el. Fürdés közben, mert vízben könnyebb.
Nekem pont az ellenkezõjét mondta a gyerekorvosom, hogy 2 éves koráig nem szabad húzogatni.
Nekünk a védõnõ azt mondta, finoman, amíg engedi a bõr, addig húzzuk hátra fürdésnél. Az orvos azt mondta, hogy 1 éves koráig ne nyúljunk hozzá. Az anyósom azt mondta, már 4 hónapos korában teljesen hátra kellett volna feszegetnünk. No, ebbõl válogathattam, én a fürdés közbeni finom mozgatás választottam, kicsit látszik a makk, a védõnõ nézte egy hónapja, azt mondta jó így. (5.5 hós a fiam)
Az utolsónak: szerintem, feszegetni semmiképp nem szabad!
Nem is tettük! Csak finoman, nehogy megsérüljön.
Kisfiam 12, 5 hónapos. Soha nem huzogattuk a bõrt a kukiján. Az 1 éves státuszvizsgálaton megnézte a doktornõ, teljesen vissza lehet neki húzni a bõrt.

Mikor kell felkeresni a gyerekorvost? 25hetes vagyok, júliusban szülök.. Valaki azt írta kenőcsökhöz nem is kell recept? Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy õ keres fel téged amikor már hazajöttök a kórházból és a védõnõ is. A kórháznak kötelessége kiértesíteni a illetékes védõnõt akihez tartozol, a gyerekorvost pedig te is felhívhatod amikor kiengednek a kórházból. Szerintem azért egy telefont megér, hívd fel és kérdezd meg. 28 hetes kismama.

Szia! Én úgy tudom, hogy õ keres fel téged amikor már hazajöttök a kórházból és a védõnõ is. A kórháznak kötelessége kiértesíteni a illetékes védõnõt akihez tartozol, a gyerekorvost pedig te is felhívhatod amikor kiengednek a kórházból. Szerintem azért egy telefont megér, hívd fel és kérdezd meg. 28 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi !akkor szülés elõtt azért megkeresem..
Szia, én is most akarok konkrétan rákérdezni a dologra, de mintha a véõnõ azt említette volna, hogy még a szülés elõtt választanom kell gyerekorvost és beszélnem kell vele.
szia! Nálunk ki kellett választani kit szeretnénk, ha nem a körzetist, és védõnõ szólt neki. A kezdõcsomag zömét vény nélkül meg lehet venni a patikába, úgy mint sebhintõpor köldökcsonkra, gyógyszertári popsikenõcs, alkohol, steril vatta, gyógyszertári napraforgóolaj. A dokinak meg úgyis ki kell menni amikor hazamentek és akkor felírja a többit.
Nálunk a férjem felkereste a szülés elõtt pár héttel (pont influenzajárvány volt, én nem akartam menni), megkérdezte vállal-e (nem a körzeti doktorunk), majd amikor a kórházban voltam, elment még egyszer és felíratta a szükséges dolgokat vele. Amikor haza jöttünk, felhívtuk, és egy napra rá eljött hozzánk a kötelezõ vizsgálatokat elvégezni. Szerintem keresd fel a szülés elõtt és nem árt ha receptre vásárolod meg a dolgokat, szerintem így olcsóbb és biztos nem felejtesz el semmit:-)
Szia! Nálunk úgy volt, hogy a védõnõtõl megkérdeztem, hogy melyik gyerekorvost ajánlja, megadta a számát, szólt neki, hogy majd hívni fogom szülés után. Miután megszültem, felhívtam a védõnénit, aki szólt a dokinéninek, hogy írja fel a szükséges recepteket (popsikenõcs, fürdetõ, vigantol csepp...stb), aztán a férjem lement értük rendelési idõben, mire hazajöttünk a kórházból, már itthon volt minden. Aztán a következõ héten a doktornéni is jött vizitelni.

Mik azok a gyógyszertári dolgok, amiket a gyerekorvos ír fel? Kb. mennyit kell szánni rájuk?

Legjobb válasz: Mire gondolsz? Popsikenyõcs, fürdetõ, vagy mi? Szoktak kamillateát fürdetõ krém, popsi krém, alkohol, olaj, gézlap a köldökre, D vitamin. Felírni esetleg az utóbbit kell. Lázmérõ. 3000 ft

Mire gondolsz? Popsikenyõcs, fürdetõ, vagy mi? Szoktak kamillateát fürdetõ krém, popsi krém, alkohol, olaj, gézlap a köldökre, D vitamin. Felírni esetleg az utóbbit kell. Lázmérõ. 3000 ft
Nekünk felírt egy 400 g-os fürdetõt, egy 200 g-os popsikenõcsöt, 1 orrcseppet (100 Ft), D, K-vitaminokat, 400 g-os testápolót. Ezek pár Ft híján 5000-be kerültek.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezekre az újszülött dolgokra gondoltam... szóval kb. 5000.- ... ok, köszi!
húú nekünk nagyon sok felelslegeset írt fel és a végén rájöttünk hogy a fürdetõn, alkoholon(köldökcsonkra)és a vigantol olajon és a d vitaminon kívül másra nem is lett volna szükség de kb ez mind 50ezer aztán ha pocakfájós lesz mehetsz naponta patikába infacol, espumisan, baby tea, Gripe water(1hós kortól)egy vagyon lesz az elsõ hónap:)
2. vagyok. Igen, az alkoholt és a hintõport kihagytam, de az 5-ösben ez is benne volt.

Mi az amit újszülött babának nem ír fel a gyerekorvos, hanem patikából kell megvenni?

ápolási szerekre gondolok

Legjobb válasz: Szerintem nincs olyan. Testápoló, fürdetõ, hintõpor, alkohol, d,k vitamin.

Szerintem nincs olyan. Testápoló, fürdetõ, hintõpor, alkohol, d, k vitamin.
Olaj, gyógyszertári napraforgó olaj, alkohol, popsi kenõcs.
Mondjuk popsitörlõ, pelenka, ilyesmiket nem ír fel, és ezeket patikában is megveheted, de máshol is. A többit felírja: olaj, fertõtlenítõ, fürdetõkrém, popsikrém, stb.
Nekem úgy rémlik, h a napra forgó olajra nem kaptunk receptet. Meg kisfiam szeme elég csipás volt az elsõ hetekben, arra bórvizet váltottunk ki.
gézlap :) apa nem kapott ra receptet, el is felejtette..mondjuk fulpiszkalot hasznalunk azota koldokapolasra, sokkal jobb
mi nem is használtunk gézlapot. Mire kellett volna?

10 napos a kisfiam. Eljött a gyerekorvos, de semmit nem értettem. Állandóan sír, 15 percenként szopizik. Mit kell tennem? Mit kell tudnom?

Legjobb válasz: A baba súlya (kg-ban) szorozva 150, ennyi gramm (ml) tejet kéne megennie egy nap. Általában nem szokták javasolni a mérlegelést, de ha neked ennyire kétségeid vannak, akkor mérd meg a kisfiad szopi elõtt és után is, és akkor tudni fogod, hogy mennyit evett (két mérés között persze ne cserélj ruhát, pelenkát, stb, hogy tényleg látszódjon a megevett tej mennyisége) Ha nincs mérleged, védõnõknél általában lehet kölcsönözni, de sokmás ilyen kölcsönzõs cég is van. Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor szerintem megérné pár napig mérni, minden evéskor. Így hamar kiderül, hogy eleget tud-e szopni!

A baba súlya (kg-ban) szorozva 150, ennyi gramm (ml) tejet kéne megennie egy nap. Általában nem szokták javasolni a mérlegelést, de ha neked ennyire kétségeid vannak, akkor mérd meg a kisfiad szopi elõtt és után is, és akkor tudni fogod, hogy mennyit evett (két mérés között persze ne cserélj ruhát, pelenkát, stb, hogy tényleg látszódjon a megevett tej mennyisége) Ha nincs mérleged, védõnõknél általában lehet kölcsönözni, de sokmás ilyen kölcsönzõs cég is van. Ha ennyire bizonytalan vagy, akkor szerintem megérné pár napig mérni, minden evéskor. Így hamar kiderül, hogy eleget tud-e szopni!
Szerintem se mérjed egyenlõre, mert bele fogod magadat stresszelni és teljesen elmegy a tejed. A legfontosabb neked most a nyugalom!!! Pihenj, amikor tudsz, a lakással most ne foglalkozz, majd ha belerázódtál, addig ráér. Szoptasd 2-3 óránként és mással ne foglalkozz. Feküdj, mellé, bugyoláld be, amiket tanácsoltak.
Ha már most nem érthetõ a gyermekorvos tájékoztatása váltsatok mihamarabb... szerintem sokat eszik és fáj a hasa emiatt. egy ekkora babának is kell hogy pihenjen a pocakja igy elég kell legyen hogy kétóránként egyen. vegyetek hasfájás elleni gyógyszert neki a patikában ahhoz nem kell orvos és szoptasd ritkábban. Ird fel egy füzetbe mit eszel mert lehet hogy valami van a tejedben ami bántja a pocakját.
ill. gramm :)
3910 mg-3820 mg az 90 gramm. Az teljesen jó mennyiség egy evésnek
A kérdező hozzászólása: Szopizás elõtt 3, 82 és utána 3, 91 akkor mennyit evett?Ez jó vagy nem?
Ha ilyen gyakran szopizik, akkor ilyen gyakran van szüksége rá. Nyugodtan szoptasd sokszor. Maratoni hosszúságú szoptatásokhoz készíts magadnak oda innivalót, olvasnivalót (fél kézzel is lehet lapozni!), párnákat, hogy kényelmesen ülj vagy feküdj. Ha szerinted már nem éhes, visszateheted az üresebbik mellre. Miután a kereslet-kínálat beáll már nem feszül a melled annyira. Amikor több tejre lesz szüksége gyakrabban szopik, ezzel növeli a tejmennyiséget. Ilyen kicsi gyerek szeret sokat testközelben lenni, ne tedd le sokszor, ha nem muszáj. Sok kisbaba csak akkor nyugszik meg, ha kézben van. A hordozókendõ pl nagy segítség, rajtad van a kicsi, mégis van 2 szabad kezed. Felesleges naponta, fõleg szoptatásonként mérni, csak megzavar. Beleméred a bennrekedt büfit, koszos-tiszta pelus nem ugyanannyit nyom, stb. Minden szopásnál meg csak nem vetkõztetheted le, pláne mikor ilyen gyakran szopik. Ha 2 hetes korára visszanyeri a születési súlyát és onnantól kezdve heti száz-százötven grammot hízik amíg meg nem duplázza a születési súlyát, akkor minden rendben van. Az is teljesen normális, ha éjjel is nagyon gyakran szopik, ez is megmarad még hosszú hónapokig, na ez nagyon fárasztó. Próbálj meg aludni, mikor a kicsi alszik nappal is. Sok szerencsét, sok boldog órát együtt!
Mivel Te nagyon feszült vagy, a kisbaba is érzi ezt, ezért sír, mert valami nem stimmel. 10 napja született, most ismerkedik a világgal. Ne légy türelmetlen, pihenj, igyál sok folyadékot, ne izgulj attól se, hogy nincs elég tejed. A szorzásos dolog tényleg úgy van, ahogy a doktornõ mondta, elvileg ki tudod számolni, hogy mennyit kell ennie egy nap. De minden kisbaba más, és más. Nem dõl össze a világ, ha sír a kisbaba, de ehhez az kell, hogy Te se érezd úgy, hogy összedõl..
A kérdező hozzászólása: A doki azt mondta a nagy súlya miatt nyugodtan legyen cicin amennyit csak tud.Akkor most mit csináljak ha csak szopizáskor nem sír?Meg a mi ágyunkban sem.HA megetetem és sír utána akkor mi lehet a baja?Mit tudok csinálni?Állandóan sír...
Én is azt javasolnám, hogy egy ideig írd fel, hogy Te mit ettél, kisfiad mikor és mennyit szopizott (mérd le mérleggel etetések után pár napig), mikor aludt és meddig stb., és próbálj valamiféle rendszert alakítani a "szokásai" köré, ami neki jó. Ez sokat segít. Miket modnott a doki? Vagy mivel zavart össze amúgy?
A kérdező hozzászólása: Olyan, mintha nem lenne annyi tejem, már nem feszül úgy a mellem, mint a kórházban.Azért gondolom hogy nem eszik eleget.Ha cuppogtat akkor enni akar?Vagy adjak játszócumit?Valamit mondott a doktornõ hogy szorozni kell a baba súlyával, de mit és miért?
Felejtsd el a folyamatos, szinte vég nélküli szoptatást. Két szopi között minimum egy-másfél óra teljen el. Próbálj egy kis napirendet beiktatni. Tisztába teszed, megszoptatod, ami max 15-20 percig tartson, büfizteted, és leteszed a kiságyba. Ha sír, simogatod, de próbáld meg nem ölbe ringatni. Ha mindenképpen a közelében akarsz lenni, akkor tedd magad mellé az ágyra, és úgy cirógasd. Az én lányom pl. nagyon szerette, ha bebugyoláltam egy takaróba, mint egy kis csomagot. Én egyenlõre a méréssel nem vacakolnék. Ha 10 napos, akkor néhány napja vagytok csak otthon, úgyhogy ne izgulj, össze kell szoknotok. Nem kell rögtön orvos váltásban gondolkodni, lehet, hogy annyira izgatott voltál, azért nem értettél ezt azt. A védõnõtõl is nyugodtan kérdezhetsz, õ is segít neked. Egyébként mi az, amit nem értettél? Hátha tudok segíteni. Ne izgulj, össze fogtok szépen szokni.
A kérdéseidet ird össze, menj el a dokihoz tanácsadási dõben és sorra tedd fel õket neki. Figyelj a válaszra, ha nem érthetõ, kérdezd meg még egyszer. A babát maximum 2 órás gyakorisággal szoptasd, annál gyakrabban ne kapjon enni. Akkor is max. 20-30 percig hagyjad szopizni.
Akár magamt látnám. Ugyanígy voltam a kisfiammal 2 éve.Egésznap csak sírt és csak a cicin volt csendbe. A lényeg hogy nyugodj meg mert én is sík ideg voltam mert csak elsõ baba volt nekem is és persze nem tudtam mit csináljak. Próbáltam nyugodt maradni és bevált a babám is nyugodt lett. Azért sírt annyit mert érezte rajatam a feszültséget. UGYHOGY NYUGALOM!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!