Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell a babák haját, (4 db)

Mikor kell a babáknak először hajat vágatni? ( 5 hónapos)

Ti mikor vittétek vágatni a hajából? fodrászhoz vittétek vagy hogy?

Legjobb válasz: Kisfiam nagy hajjal született, és azóta is gyorsan nõ neki. 3 hónapos korában mi vágtuk le neki elõször. Nem hiszem hogy korhoz, sokkal inkább hajhosszhoz kell kötni a hajvágást. 2 emberes munka, deén nem vinném még fográszhoz, egyrészt mert nem egy nagy ördöngõsség, másrészt mert még nem igazán érezné jól magát vadidegenek között ilyen helyzetben.

Kisfiam nagy hajjal született, és azóta is gyorsan nõ neki. 3 hónapos korában mi vágtuk le neki elõször. Nem hiszem hogy korhoz, sokkal inkább hajhosszhoz kell kötni a hajvágást. 2 emberes munka, deén nem vinném még fográszhoz, egyrészt mert nem egy nagy ördöngõsség, másrészt mert még nem igazán érezné jól magát vadidegenek között ilyen helyzetben.
Kisfiamat kb. 1 évesen vittük elõször fodrászhoz. Lekötötte a szomszéd székben zajló hajszárítás, és nem kecmergett. Géppel 3 mm-esre lett neki levágva. A fodrász szerint késõbb már nem lesz ennyire nyugodt. Ha otthon akarjátok vágni, akkor jobb a gép, mert félõ, hogy ugrándozás közben az olló megsérti. Fodrászhoz akkor érdemes vinni, ha már stabilan tud ülni, nehogy elfáradjon, és nyûgösködjön.
A kérdező hozzászólása: köszi
Hello! En a kisfiamnak masfel honapos koraban vagtam le a hajat.(fodrasz vagyok). Nagyon nagy hajjal szuletett, nagyon izzadt szegenykem, utanna neztem es ezzel nem lehet artani a picinek, sot, ok a labukon es a fejukon at szelloznek. Emiatt sem arthat neki. Amikor szopiztunk belekapaszkodott es huzta a sajat hajat, aztan sirt.Mostmar szep kis helyes feje lett, nem izzad annyira es teljesen jol all neki. Minden jot...egy 4 honapos kisfiu anyukaja.

Mikor kell levágatni a babák haját, hogy később sűrű legyen?

Legjobb válasz: semmi köze a hajvágásnak a haj sûrüséghez. Ez csak egy régi hiedelem. ((Van aki folyamatosan nyírja a gyerek haját, és felnõtt korára is átlátszik a fejbõre a haja alatt. Nekem sosem borotváltál le rövider a hajam, és annyi van, hogy parókát tunak csinálni abból amit a fodrász kiritkít belõle.))

semmi köze a hajvágásnak a haj sûrüséghez. Ez csak egy régi hiedelem. ((Van aki folyamatosan nyírja a gyerek haját, és felnõtt korára is átlátszik a fejbõre a haja alatt. Nekem sosem borotváltál le rövider a hajam, és annyi van, hogy parókát tunak csinálni abból amit a fodrász kiritkít belõle.))
Azt mondja´k, hogy 1éves kor elött ne vágassuk.
A fodrászom is azt mondja, semmi összefüggés nincsen a hajvágás és a sûrûség közt. Kisfiúknak szerintem lehet elõbb vágatni, nyilván attól is függ, milyen hosszú már a haja, de akár 1 éves kor körül.
csatlakozni akarok, ahhoz a véleményhez, h a vágás gyakorisága nem befolyásolja a sûrûséget! csak gondoljatok bele, attól, h levágják a hajat, a hajhagyma még nem osztódik. a hajhagymák száma adott... abban viszont biztos vagyok (saját tapasztalatból is), h az elsõ hajvágás után már soha többet nem lesz olyan selymes pihe puha haja a babának, egy kicsit sprõdebb lesz, gondom erõsödik a vágástól. tologatom is a kisebbik fiam hajvágását és simogatom a finom babahajat, amíg lehet:0) mert elõbb utóbb zavarni fogja a szmébe hulló haj. õ ma egy éves, de nyárig talán még várunk...

Minden nap kell mosni samponnal a babák haját? Idáig heti 1-szer mostam babé koszmó elleni samponnal. Ki mit használ? 10 hósak múltunk

Legjobb válasz: Szia! Babé samponnal mostam, mig koszmós volt heti 3x. Most Gabit használok, heti2-3x van hajmosás.

Szia! Babé samponnal mostam, mig koszmós volt heti 3x. Most Gabit használok, heti2-3x van hajmosás.
Kb 4 naponta mosunk hajat. Az elsõ 2-3 hónapban 2naponta mostunk. Minél kevesebbet mosod, annál egészségesebb a fejbõr.
Én is hetente 1x mosok hajat a picinek, vagy 5-6 naponta. Persze, ha a nagyfiam teleszórja a kis fejét homokkal akkor megmosom. Gabi vagy Johnsons samponnal. 14 hónapos
15 hós, elvileg heti 1szer mosom, de homok, kaja, izzadás....függõ. Sokáig babét használtam, most Gabit, Niveát.


Mi a megoldás akkor, ha nemsokára lesz az eskűvő és tudom, hogy terhes vagyok (pozitív lett a tesztem) de melírozni kell a hajamat? Árt a babának?

Legjobb válasz: Mi az, hogy kell melirozni? Szerintem sokkal fontosabb a baba egeszsege, es kulonben is, egy jo fodrasz ugy is eszmeletlen jo frizurat tud csinalni, ha kicsit le van nove a hajad, a parodnak meg ugyis te vagy a legszebb. En biztos nem festenem/meliroznam be, pedig en is evekig festettem a hajam.

Mi az, hogy kell melirozni? Szerintem sokkal fontosabb a baba egeszsege, es kulonben is, egy jo fodrasz ugy is eszmeletlen jo frizurat tud csinalni, ha kicsit le van nove a hajad, a parodnak meg ugyis te vagy a legszebb. En biztos nem festenem/meliroznam be, pedig en is evekig festettem a hajam.
Hi! Semmi baj nem lesz belõle. A barátnõm volt ilyen riogatós, még a mikró elé sem állt, nehogy vmi sugárzás érje a magzatot, közben meg állandóan füstölt a feje a napi fél doboz cigitõl. 9 hónap alatt nem lehet mindent kiküszöbölni, mindent betartani, csak törekszünk rá. Az esküvõdön legyél szép, boldog kismama! 32 hetes kismami
Én 8 hetesen festettem az egész hajamat szõkére!! A doki azt mondta nem árt csak ne lélegezzem be a szagát..Gratula a babához!
melíroztass, de a lényeg, hogy jól szellõzzön a légtér, és a melír egyébként sem ér a fejbõrödhöz! Gratu mindekettõhöz!
Szia! Nekem esküvõkor már eléggé le volt nõve a vörös, alavetõen pedig gesztenye barna.A fodrász olyan kontyot csinált oda, hogy kifejezetten jól nézett ki a hajam, sõt a konty igazi szépségét a lenövés adta meg.Egy jó fodrász csodákra képes.Nem is vagyok hajlandó máshoz járni!
Én is ugy tudom h a festék nem jut el a babához. Én is meliroztattam, és a melir csikok nem is érnek a fejbõrhöz, inkább a belélegezéssel vigyázz. 19 hetes kismami
Léteznek festékmentes, természetes alapanyagu szerek is, bioboltban kaphatóak. De hogy szõkében van-e? azt nem tudom. Lehet csak barnában, vörösben és talán feketében van, de ennek is utánajárhatsz.
Nem mutatható ki, hogy a festék felszívódik, bekerül a vérramba, tehát bizonyítottan a babához ne jut el a káros anyag. A belélegzésére kell vigyázni, az többet árthat. Az elsõ 12 hétben nem szokták javasolni, de nincs tiltva. Ha szellõs helyeníjó idõben akár az udvaron festesz, és igyekszel nem belélegezni, nem lehet baj.
Gratulálok! hát az elsõ 12hétben nem javasolják a festést, de kérdezd meg a fodrászodat, hogy van-e valami kímélõ módszer / színezõ esetleg /.ha festés mellett döntesz mindenképp szellõztessetek, ne szívd a büdi festékszagot. boldog babavárást
melírozásnál nem is éri a festék a fejbõrt.....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!