Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell a Closti (9 db)

Mikor írja fel az orvos a clostit és mikor kell a tüszőrepesztő injekció?

Elég sokan írjátok, hogy szeditek a clostit és injekciót is kaptatok. De miért? ennyire nehezen jön össze a baba?

Legjobb válasz: Akinek nincs peteérése,szabálytalan ciklus, vagy akinek fel kell kicsit tuningolni a peteérését, illetve akik különbözõ eljárásokban vesznek részt(Inszem,lombik) kell ilyeneket szedni! Kell a szervezetednek is kis idõ hogy visszaálljon a ciklusod, kiürüljön a szervezetedbõl a gyógyszer. Vannak dokik akik szerint rögtön lehet próbálkozni, mások pedig fél évet is kiváratnak a leendõ kismamával. Egy év várakozás után ha spontán nem esel teherbe kezdenek el jobban vizsgálódni rajtad! Elõbb nem indokolt, mivel egy év alatt a teherbeesési esély azt hiszem 60-70% körül van! Miért kell neked petevezeték átjárhatóság? Én nem merném megcsináltatni, csak akkor ha már más út nincs a babához.(nem bírom a fájdalmat) Szerintem spontán is sikerülni fog!!

Akinek nincs peteérése, szabálytalan ciklus, vagy akinek fel kell kicsit tuningolni a peteérését, illetve akik különbözõ eljárásokban vesznek részt(Inszem, lombik) kell ilyeneket szedni! Kell a szervezetednek is kis idõ hogy visszaálljon a ciklusod, kiürüljön a szervezetedbõl a gyógyszer. Vannak dokik akik szerint rögtön lehet próbálkozni, mások pedig fél évet is kiváratnak a leendõ kismamával. Egy év várakozás után ha spontán nem esel teherbe kezdenek el jobban vizsgálódni rajtad! Elõbb nem indokolt, mivel egy év alatt a teherbeesési esély azt hiszem 60-70% körül van! Miért kell neked petevezeték átjárhatóság? Én nem merném megcsináltatni, csak akkor ha már más út nincs a babához.(nem bírom a fájdalmat) Szerintem spontán is sikerülni fog!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ. Nekem nem kell petevezeték átjárhatóság vizsgálat, csak a doki felsorolta, hogy milyen sorrendben történnek a vizsgálatok, ha õszig nem sikerülne a baba project.
teljesen jó így... ahogy a dokid mondta, mert nekem csak két év után írtak clostit és a harmadik hónapban sikerült a baba. tüszõrepesztõ injekciót akkor adnak, ha a tüszö idõben nem tud megrepedni, hogy kilökõdjön belõle a petesejt, , ilyenkor visszamaradhat ciszta is, de az csak a closty után jön.. ,

Min múlik hogy a 3. vagy az 5. napon kell elkezdeni a clostit?

Nekem a 3. napon kellett elkezdenem, napi kétszer felet. Kíváncsi lennék hogy melyik a sikeresebb. A 3. vagy az 5. napon kezdés?? És egyáltalán mi alapján döntik el hogy melyik napon kezd?? Nektek mondott valamit erről a dokitok?? Én sajnos elfelejtettem megkérdezni....

Legjobb válasz: Ha a ciklus hossza 26 nap vagy rövidebb, akkor általában a 3.ciklusnapon kell kezdeni a clostit, de ha 28 vagy több napos a ciklus, akkor az 5.napon kell kezdeni.

Ha a ciklus hossza 26 nap vagy rövidebb, akkor általában a 3.ciklusnapon kell kezdeni a clostit, de ha 28 vagy több napos a ciklus, akkor az 5.napon kell kezdeni.
Igen össze jött, csak sajnos nem maradt meg..
És Te sikerrel jártál? Mármint összejött a baba?
Érdekes.. nekem 30-34 naposak voltak a ciklusaim, és a 3 ik naptól kellett szednem napi 2õt.5 napon át. És igy 28 napos lett pont a ciklusom.
Drukkolok, h neked se jöjjön meg! Nekem napi 2*1-et kell.
A kérdező hozzászólása: Te hány darabot szedsz majd??
A kérdező hozzászólása: Szorítok neked hogy ne jöjjön meg!!! :) Én nem voltam uh-os ellenõrzésen, mert a dokim szerint egy a napi kétszer fél nem igényel uh-os követést. Mellékhatást egyáltalán nem éreztem, csak az ovu elõtti két naptól kezdve volt erõs alhasi fájdalmam, ami az ovu után aztán el is múlt! Azóta pedig várok és várok... már két napja... nem tudom hogy fogom kibírni a hátralévõ 12 napot!!!??? :) ))
Én ezután fogom kezdeni, ha megjön. Bárcsak ne jönne meg :) Neked hányadik nap kellett menned uh-os ellenõrzésre? Nem voltak mellékhatásai a gyógyszernek?
A kérdező hozzászólása: Szia. Te is most kezdted vagy már esetleg túl is vagy egy sikeres kúrán? :) Én most vagyok a 16. ciklusnapon. Tudom, hogy még odébb van, de már most alig várom hogy tesztelhessek!! :) )
Nekem 28 napos és 3. naptól :)
Nekem 27 napos(néha 28) a ciklusom és a második mestruációs naptól kezdve kellett szednem a clostit, szóval én meg azt mondom hogy úgy kell szedni ahogyan az orvosod mondta. :)
A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsi vagyok hogy fog alakulni ez a ciklusom... Én már egy kiszabadult petének is örülnék!!! :) )Most még ultrahangos fgyelésem sincs, mert csak napi felet szedek, így meglepi lesz a nemvárt napja... Bárhogy történjék is.... :)
Nagyon szívesen !!! Drukkolok, hogy több petéd legyen a clostitól :)
A kérdező hozzászólása: De jó hogy írtál! Köszönöm szépen!!!! Akkor így már értem!!! :) ) Nekem legutóbb 25. napra jött meg...
Sajnálom:(

Kezdek nagyon elkeseredni! 11 hónapi próbálkozás után másodszor szedtem a clostit. Az első után volt tüsző, de megjött. Ma voltam uh-on a doki nem lát tüszőt. Most duplázni kell az adagot. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van ,hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van , hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Mikor kell kezdeni a Closti szedését?

Jöv? héten kedden megyek a 21. napos vérvételre, utána pedig irány a n?gyógyász. Ha megállapítja, hogy kell gyógyszer,akkor azt mikor kell elkezdeni és meddig kell szedni?

Legjobb válasz: Szia! A doki el fogja mondani, hogy a ciklus hányadik napjától kell kezdeni szedni és azt is hogy hány szemet és meddig. A véreredményed alapján fogja eldönteni. nekem pl.: a ciklus 2. napjától 5 napig, napi 1 szemet kellet szedni. a 12. napon visszahívott uh-ra, 1 szép normál méretû tüszõt látott, és most várom hogy meg jön-e vagy sem, remélem nem fog:-))))

Szia! A doki el fogja mondani, hogy a ciklus hányadik napjától kell kezdeni szedni és azt is hogy hány szemet és meddig. A véreredményed alapján fogja eldönteni. nekem pl.: a ciklus 2. napjától 5 napig, napi 1 szemet kellet szedni. a 12. napon visszahívott uh-ra, 1 szép normál méretû tüszõt látott, és most várom hogy meg jön-e vagy sem, remélem nem fog:-))))
nekem a 3 naptol kellet napi 1 szemet. de majd a vérvétel eredménye dönti el
Sziasztok! Én a ciklus 3. napjától szedem a 7. napig, napi 2*1-et.Nekem ez már a harmadik clostis hónapom.Eddig sajnos még nem sikerült, de még azért nem adom fel!Kérdeztem a dokit, hogy nekem miért nem sikerül, hiszen annyi mindenkinek összejött ettõl a Clostitól.Azt mondta, hogy az esetek nagy százalékában inkább akkor esnek teherbe, mikor abbahagyják a clostit.

Mikor kezdjem szedni a clostit? A dokim azt mondta, hogy a mesim 2. napjótl kell.

Tegnap este kevés barnázás után igazából ma kezdett el normális lenni a mesim. Csak most nem tudom melyik számít els? napnak a mai vagy a tegnapi????

Legjobb válasz: szia nekem a 3.napjától kell szednem.tegnap kicsit barnáztam,úgyhogy én már holnap elkezdem.szerintem bele számít.neked elsõ adag?nekem igen.nagyon izgulok.

szia nekem a 3.napjától kell szednem.tegnap kicsit barnáztam, úgyhogy én már holnap elkezdem.szerintem bele számít.neked elsõ adag?nekem igen.nagyon izgulok.
Sziasztok! Én a szabálytalan ciklusaimra kaptam (31-34 naposak) és engem sem hívott vissza uh-ra. A mensi 5. napjától napi 1 szemet ettem meg. Az uh vizsgálat attól is függ, hogy ki mire kapja a gyógyszert!! Olvass utána más fórumon, vagy kérdezz meg egy dokit itt a neten. (elég sok van)Csak hogy nyugodt légy.
A mensi elsõ napjának az számít, amikor rendesen megjön. Az nagyon érdekes, h. a a 2. válaszolónak a dokija felír egy "serkentõ" gyógyszert, de nem nézi meg, h. hatásos-e??? Majd csak 2 hónap múlva? Hát szerintem is válts orvost! Sok sikert nektek!
ne haragudj de a dokid csak jobban tudja mint mi.
Nem, még soha nem szedtem, ez lenne az elsõ! Én is abnormálisnak tartom ezt a két hónap várakozást...
A kérdező hozzászólása: 2 hónap az nagyon hosszú idõ. A dokim azt mondta, hogy most napi 1 szem 5 napig, 12. napon uh, és ha ebben a hónapban nem jönn össze akkor a következõ hónapban ugyanígy szedjem be a másik 5 szemet és akkor is szintén a 12. napon uh. Nem tudom de én a napi 2 szemet sokkalom, szedtél már máskor is clostit?
Ismét a 2. válaszoló vagyok. hát engem nem hívott vissza. Azt mondta két hónap múlva menjek vissza hozzá, és reméli addigra már babás leszek. Jó mi?!! Ja, lehet hogy 5-ös ikrekkel. Én így nem szedem be. Majd ha találok egy orvost, aki rendesen foglalkozik velem.
A kérdező hozzászólása: Jól teszed ha másik orvoshoz mész, mivel closti alatt fontos, hogy megnézzen uh-val!!!
Én a 2. válaszoló vagyok.Igen, sejtettem hogy az én dokim egy cseppet felelõtlen. Azt hiszem orvost váltok. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem vissza kell mennem kb a 12. nbapon. nekem napi 1-et kell szednem 5 napig. Szerintem minden doki visszarendeli a clostisokat uh-ra. legalábbis én így tudom.
elsõ válaszoló vagyok.nekem a 12.napon feltétlenül vissza kell mennem, hogy van e tüszõ, mennyi, és mekkora!azt mondta a doki nagyon fontos hogy meg nézze.
Sziasztok. Csak egy gyors kérdés. Nektek vissza kell menni kontrollra a dokihoz, hogy ultrahanggal figyelje a peteérést? Mert engem nem hívott vissza a dokim. Nekem az 5. naptól kell szednem, napi 2-õt reggel!
A kérdező hozzászólása: Nekem is az elsõ adag, talán ezért is vagyok bizonytalan:-))))))
A 2. válastolónak üzenem, hogy én is ugyanígy jártam. Nekem már ez a második Clostys hónapom és engem sem hívott vissza UH-ra! :(

Mi alapján dönti el az orvos, hogy hányadik naptól kell szedni a Clostit?

Nekem volt pém eddig is, csak egy picit szerettük volna felturbózni az eseményeket és ezért írta a doki. Nem értem, hogy 25-26 napos ciklus mellett miért az 5. naptól kell szednem???Akkor kell hamarabb szedni, ha nincs pé egyáltalán?

Legjobb válasz: Potosan én sem tudom! Nekem nem biztos hogy minden hónapban volt/ Van peteérésem és én ezért kaptam hogy tuti legyen! nekem a doki azt mondta a harmadik napomon kezdjem el szedni, 5 szemet! és a többit rakjam el! 3 hónapon belül ha nincs pozitovos tesztem (=vagyis nem jön össze a baba) akkor menjek vissza és megbeszéljük a további szedést, vérvizsgálat, hormonok miatt stb! hát én bizom benne hogy hat a bogyó, és 3 hónapon belül meglátogathatom a dokim a jó hirrel....

Potosan én sem tudom! Nekem nem biztos hogy minden hónapban volt/ Van peteérésem és én ezért kaptam hogy tuti legyen! nekem a doki azt mondta a harmadik napomon kezdjem el szedni, 5 szemet! és a többit rakjam el! 3 hónapon belül ha nincs pozitovos tesztem (=vagyis nem jön össze a baba) akkor menjek vissza és megbeszéljük a további szedést, vérvizsgálat, hormonok miatt stb! hát én bizom benne hogy hat a bogyó, és 3 hónapon belül meglátogathatom a dokim a jó hirrel....
Ilyenkor a doki azt mondja hogy ha nem vagy babás akkor a következõ hónapban is szedjed ugyan úgy az 5. nap mint elõtte? nekem miért mondta hogy rakjam el a többi 5 szemet és várjak? most kissé megzavarodtam!
Az utolsó válaszolónak szeretném mondani, hogy 3 havi closy "kúra" után ki kell hagyni 1 hónapot. Lehet, hogy Neked ezért kellett!
Nem a Clostit mindig az 5. naptól kell szedni. Én is úgy szedtem. Az elsõ doboz után terhes maradtam.Tehát nekem segített.
16:42 -nek! a clostyt nem mindig a vérzés 5 napján kell elkezdeni! a doki mondja meg hogyan! van akinek a 2, van akinek a 3. és van akinek a 4. napon kell elkezdeni! (lehet a ciklus hosszúságátol is függhet, és a menzesz hosszúságától is)
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!Remélem a 2. Closti hónap jobban sikerül, mint az elsõ!!:-) Sajnos valószínûleg túlstresszeltem magam.

A ciklusom hol 39 napra jön meg, most meg 43 napra jött meg. Clostit kaptam. Ez beállítja a ciklusomat? Vagy mikor legyünk együtt? Még most kell elkezdenem szedni.

Még soha nem szedtem. De mikorra várható vele a pé? Mikor legyünk együtt? Beállítja a ciklusomat? 2szer1-et kell majd szednem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is rendszertelen volta ciklusom,hol 19,hol 32napra mensiztem. aztán megkaptam a Clostit,és a 3 hónap alatt (én napi 1-et kellett,hogy szedjek,2.naptól-5.napig)de beállította szépen 25 napra. és még szép érett tüszõim is lettek tõle. szóval nálam használt,azóta pontos,és a peteérés is napra pontosan 11-12.napon van. sok sikert! szió

Szia! Nekem is rendszertelen volta ciklusom, hol 19, hol 32napra mensiztem. aztán megkaptam a Clostit, és a 3 hónap alatt (én napi 1-et kellett, hogy szedjek, 2.naptól-5.napig)de beállította szépen 25 napra. és még szép érett tüszõim is lettek tõle. szóval nálam használt, azóta pontos, és a peteérés is napra pontosan 11-12.napon van. sok sikert! szió
Megint ui.: nekem azt javasolta a doki, hogy kétnaponta együttlét:) és így nagyobb az esély..ha a tojásfehérjeszerû nyák megjelenik, itt az idõ:) mondjuk mi most naponta próbálkoztunk, meglátjuk, reménykedem:)
Ui.:még az elsõ válaszoló volnék. Nekem a Closti alatt volt hüvelyuh.ellenõrzés és 19.napon progeszteronszint nézés. Nálad nem tervez a doki ilyet? mert igazán ezekbõl vonható le, hogy használt e a gyógyszer, hogy van e peteérésed és tüszõrepedésed!
A kérdező hozzászólása: De igen, lesz uh is és vérvételek is. Köszönöm a válaszodat! Remélem hogy ezzel összejön majd a baba. De mikor legyünk együtt? Mely napokon? Nekem a 3.naptól kell szednem 5 napig. Akkor mikor várható pé?
Szia! Hogy kért vissza uh.ellenõrzésre a doki? engem a 9. és a 12.napon kért vissza. 9.napon két tüszõ, 14 és 18 mm-es volt, és 5, 6mm méhnyálkahártya. 12 napra 3 tüszõ lett, ami megrepedt spontán, ezt igazolta a 19.napon történ progeszteronszint mérés, ami nagyon jó lett, 15ng/ml felett már jó, nekem a Clostitól 36ng/ml lett. Nekem egyértelmûen a PÉ-kor tojásfehérjeszerû nyák jelentkezett, bõségesen, aztán hasszúrka. És amikor ezeket éreztem , akkor volt a hüvelyuh. (12.nap) és igazolódott is amit gondoltam, PÉ-m van. Nagyon drukkolok neked, esetleg ovuteszt, vagy ovumikroszkóp használatával még próbálkozhatsz segítségül. Én mindkettõt használtam , az ovumikroszkóp PÉ idején mondjuk teljesen bepáfrányosodott:) igaz, sajna még nem lett baba, pedig mindketten kivizsgálva és minden rendben. most új hónap , új remények:) Sok sikert és drukk Neked, sok barátnõmnek segített már, és most boldog anyukák:) szió
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy. Én is a 12.napon megyek uh-ra és a 19-21-23.napokon meg vérvételre progeszteront nézni. Én is szorítok Neked hogy baba legyen Nektek! Ha van kedved majd írd meg ide ha sikerült! :) Én bízom benne hogy talán karácsonyra a Jézuska hozza a babát! :) Mi is a férjemmel megbeszéltük hogy a 10.naptól legalább a 20.napig kétnaponta leszünk együtt, vagy legalább megpróbáljuk így idõzíteni. Persze azt sem akarjuk hogy csak azért legyünk együtt és amolyan kötelezõ jellege legyen. De azért igyekszünk! :)
Szia! Köszönöm, te is aranyos vagy:) én is nagyon drukkolok:) Mi három hónapig kétnaponta igyekeztünk:) most úgy voltunk vele, hogy nem erre figyeltünk, hanem ha naponta naponta, hisz szeretjük egymást:) persze nagyon reménykedünk:) mindenképp megírom hogy alakultunk:) te is írj majd! szió Eszter

Closti előtt nem kellet volna a dokinak egy vérvételt csinálnia? Csak hüvelyi UHra küldött, kérdezzek rá ha ismét megyek vagy tudja mit csinál? Mi van ha a hormon szintem nem jó és azért nincs peteérésem?

Legjobb válasz: Gondolom, látta, hogy nincs peteérésed (esetleg még tüszõ sincs). Amúgy jogos a kérdés, el kellett volna küldenie alaphormon vizsgálatra.

Gondolom, látta, hogy nincs peteérésed (esetleg még tüszõ sincs). Amúgy jogos a kérdés, el kellett volna küldenie alaphormon vizsgálatra.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mikor tüszõ és mikortól pete?
A doki az UH-n csak tüszõt lát, ebbõl szabadul ki a petesejt. Ha van tüszõ, és a mérete is megfelelõ, akkor azért többnyire van benne sejt. De ezt nem lehet látni, csak akkor, ha pl. lombikprogramnál leszívják a tüszõ(ke)t, és akkor látják, hogy van-e a tüszõfolyadékban sejt.
Igen, fontos lett volna a vérvétel. A ciklus 3. ill 21. napján szokták csinálni, hohy megfelelõ-e a hormonszinted.Én úgy jártam, hogy hiába volt peteérésem, nem tudott megrepedni a tüszõm, mert rosszak voltak a hormoneredményeim.Kérd meg a dokidat, hogy feltétlen csináljon hormonvizsgálatot!
Nekem azt mondta a doki, hogy a vérvétellel csak a nagy eltéréseket lehet kimutatni, illetve abból arra lehet következtetni, hogy nincs pé. Viszont pl. az én eredményeim jók lettek, de erre azt mondta, hogy nem biztos hogy van pé-em. Nekem is írt fel Clostit, azt mondta nem árthat ...
pedig a closti bõven árthat, ciszta, hányás, ájulás, és egyéb nyalánkság!szerintem mindenképp nagyobb oda figyelést érdemel, mint amennyit a dokid tulajdonít neki.

Clostit írt fel a dokim. Pco-s vagyok, már túl a lapar műtéten.2×1-et kell beszednem. Mikor szedjem? Reggel és este, vagy egyszerre a kettőt? Hányadik naptól szedjem?

Legjobb válasz: szia én az 5 naptol szedtem a 10 napig , de én nem vagyok pcos !!! ja és igen a 2*1 az reggel és este!!!

szia én az 5 naptol szedtem a 10 napig , de én nem vagyok pcos !!! ja és igen a 2*1 az reggel és este!!!
szia én is pcos vagyok én is az 5. naptólszedtem reggel és este, de kérdezz rá a nõgyógyászodtól, mert van akinek a 3. naptól kell szednie. sok sikert! 2 hónapos babó anyukája
Ez a kérdés mintha nemrégiben lett volna már... A 2X1 az szerinted mit jelent? Nyilván reggel és este. Nem 1X2 van ráírva. Hogy hányadik naptól szedd, azt a doki mondja meg. Általában a 3. vagy az 5. napon szokták. De nem mindegy! Kérdezd a dokit (a 2X1-et inkább ne kérdezd meg tõle :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. a második válaszolótól megkérdezhetném, hogy kapott e más gyógyszert is, és hogy mikor jött össze a baba?
második válaszoló vagyok. nem kaptam semmilyen más gyógyszert a menszimegindítón és clostin kívül. a clostiból 1 havi adagot szedtem be, mellette nagyon odafigyeltem mit eszek, sokat sportoltam elõtte és leadtam 6 kg, (nem voltam kövér 176 cm és 69 kg voltam lement 63ra, folyamatosan a clostis hónapban együtt voltam a férjemmel, hõmérõztem és sikerült a babó )neked is ezt kívánom, mert nagyon vágytam már a kisbabára és hálás vagyok hogy most itt van nekem! sok sikert és kitartást! üdv 2 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsónak :) És gratula!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!