Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell Mikor kell (33722 db)

Hogyan kell Bt-t alapítani? Mivel jár? Miket kell elintézni?

Gondolkodom egy Bt-n, mert nincs Kft-hez 3 milla alapt?kénk. De hogyan m?ködik a dolog?

Legjobb válasz: Kft-hez már nem kell 3 milló, ha jól tudom 500.000 Ft-tal már lehet Kft.-t alapítani. Bt-nél asszem minimum 5 vagy 10ezer forint törzstõke kell. Ügyvédet kell keresni. Megcsinálja az alapító okiratokat. Közjegyzõhöz kell majd menni az aláírási címpéldány hitelesítéséhez, amibõl nem tudom pontosan de asszem kell vagy 3 db. A közjegyzõi árak eltérnek. Nekem utoljára 4000 Ft-ért csináltak 1-et. Az ügyvédi költség is ott van, ami megint ügyvéde válogatja de talán 50000 Ft körül megáll. Könyvelõt kell keresni, egy kezdõ Bt.-t kb. havi bruttó 15-20000-ért könyvelnek. Akkor van közzétételi díj, ami asszem kb. 10-15 ezerbe kerül. Most más nem jut eszembe, elég régen alapítottuk a Bt-t, de körülbelül jó árakat mondtam.

Kft-hez már nem kell 3 milló, ha jól tudom 500.000 Ft-tal már lehet Kft.-t alapítani. Bt-nél asszem minimum 5 vagy 10ezer forint törzstõke kell. Ügyvédet kell keresni. Megcsinálja az alapító okiratokat. Közjegyzõhöz kell majd menni az aláírási címpéldány hitelesítéséhez, amibõl nem tudom pontosan de asszem kell vagy 3 db. A közjegyzõi árak eltérnek. Nekem utoljára 4000 Ft-ért csináltak 1-et. Az ügyvédi költség is ott van, ami megint ügyvéde válogatja de talán 50000 Ft körül megáll. Könyvelõt kell keresni, egy kezdõ Bt.-t kb. havi bruttó 15-20000-ért könyvelnek. Akkor van közzétételi díj, ami asszem kb. 10-15 ezerbe kerül. Most más nem jut eszembe, elég régen alapítottuk a Bt-t, de körülbelül jó árakat mondtam.
KFT alapításához 500 000HUF törzstõke kell, ami a törvény szerint nem csorbítható. Tehát szeirntem nem mûködik a beteszem kiveszem játék, mert annak mindig rendelkezésre kell állnia, nem?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Ha még lesz kérdésem megkereshetlek magán? Serry
Lehet igen. Akkor a cégben, nem kell magad után járulékot fizetni. Arra viszont figyelni kell, ha például cégben van bevételed és azt elköltöd magáncélra, akkor az hiányként jelentkezik a pénztárban. Szóval általában nem árt, ha van egy kis jövedelmed a cégben is. Erre egy jó megoldás az, ha te adod ki a cégednek azt a helyet, irodát, amiben dolgozol. Ekkor kell a legkevesebb járulékot fizetni és legális. Sok vállalkozó ha magáncélra költi a cég pénzét, akkor indul el számlát vásárolni, ami ugye illegális. Szóval ezen érdemes elgondolkodni, csak úgy leírtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A 3 milliót azért írtam, mert én úgy tudtam, hogy elég volt 2002-ig 1, 5 millió is, de jött az új kormány és ezt megváltoztatta, lehet, hogy nem 2002-ben csak 2005-ben 3 millióra. Na mindegy a lényeg, hogy alaposan át kell gondolni. Fõ állás mellett is lehet Bt-t, Kft-t csinálni, vagy most butaságot kérdeztem?
Még egy érdekesség: azt írtad hogy hárommillió kellett egy kft-megalapításához. Nos ez nem így van. Elég volt 1, 5 millió is. Mert alapításkor betetted az 750000-750000 Ft-ot, aztán másnap kivetted a bankszámláról. Aztán újra betetted :D És ez így van. És sokan ezt nem is tudják. Szóval egy Kft megalapításához elég 250.000 Ft...
Bt-t bármilyen gazdasági tevékenységre lehet alapítani. A TEÁOR kódokat kell megnézni és az ügyvéd segít, hogy az elképzeléshez melyek passzolnak. http://www.ksh.hu Amit ajánlok, hogy jó sok mindent tegyetek bele, akár olyat is, amivel most nem akartok foglalkozni (korlátlanul lehet), mert késõbbiekben jól jöhet, és nem kell külön megint ügyvédet fogadni, meg fizetni, ha esetleg más tevékenységbe fogtok bele.
Amúgy az ügyvédednek pontosan kell tudnia ezeket. Fontos hogy átbeszéld ezeket. Amúgy Kft-t érdemesebb alapítani, amint írtam asszem elég 500000 Ft. De ezt ne úgy képzeld hogy benn kell tartanod a cégben. Az alapítás után, ahogy ráhelyezted a bankszámlára (amit nyitni kötelezõ), utána szinte rögtön visszaveheted.
A kérdező hozzászólása: köszi. Mi ügyvédi költséggel nem kell számoljunk szerencsére, mert unokatestvérem az. A többi vele jár. S ki a kültag meg a beltag? Egyelõre nem néztem utána alapfogalmaknak sem. Hol lehet ennek utánanézni részletesen? S milyen tevékenységre érdemes Bt-t alapítani? Pl egészségügyi tanácsadásra?
Nem kell, mert elkölthetõ, a vállalkozás beüzemeltetéséhez. Vannak erre legális dolgok, hogy a cég pénztárából ez az összeg ne hiányozzon. Én sem szeretem a törvénytelen dolgokat. Ha tudok segítek.

Budapesten a Szent Imre kórházban szeretnék szülni. Mit adnak babának, anyának? Gondolok itt pl. hálóing vagy popsikrém, babaruha. Mire figyeljek, mit kell mindenképp vinnem?

Bocsi, de még egy másik kérdés: Ha nincs fogadott orvosom a SZent Imrében és nem oda tartozok lakcímem szerint, attól még mehetek oda ugye?

Legjobb válasz: Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm

Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm
Nemrég szültem ott. Az anyukának mindent kell vinni, a babának pelenkát, popsitörlõ kendõt feltétlen.Ruhát is vihetsz, ha nem akarod a korházit. Az elsõ válaszolónak szerintem igaza van és orvos hiányában valószínûleg ott kell szülnöd, ahová tartozol.
Anyukának: minden, ami kellhet! :) Babának: pelus, popsitörlõ. Popsikrémet, ruhát adnak. Ha saját rucit viszel, azt nem tudják garantálni, hogy nem veszik el a "tömegben", mikor beviszed a csecsemõsökhöz...szóval csak a hazavitelre érdemes sajátot bevinni! Mi pl. 1-es Liberot vittünk be, és nagyon örültek neki, mert koraszülöttre nem kapnak pelenkát, és így a mienk helyett adtak ugyan annyi darab 2-es Liberot!

Teljesen kezdő "testépítőként" kérek tőletek segítséget! Mit ajánlatok, mire kell figyelni, táplálkozás, stb?

Szóval, itthoni körülmények között szeretnék kicsit normálisabb küls?t varázsolni magamnak, és ebben kérem a segítségeteket.

Legjobb válasz: Egyszerre nem lehet naturálban izmot felszedni és zsírt leadni, mert energetikailag különbözõ étrend szükséges hozzá. Izomnöveléshez tömegnövelõ étrend kell, ami kalóriapluszt jelent, a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta, ami kalóriadeficitet jelent a napi energiamérleg szempontjából. Tehát el kell dönteni, hogy mi legyen elõbb. Szerintem elõbb tömegnövelõ étrenddel és súlyzós edzéssel izomtömeget kellene növelni. Tömegnövelõ étrend: legyen napi 2-2,5g x testtömegkg fehérje és 5-6g x testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekbõl az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni: fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg. ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiõrlésû tészta, teljes kiõrlésû kenyér, sok zöldség zsír: omega3, lenmagolaj. mintaétrendek: http://body.builder.hu/kaloria.htm4 Kezdõknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig: http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=61 Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést: http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=62 Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal. http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=75 http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=98

Egyszerre nem lehet naturálban izmot felszedni és zsírt leadni, mert energetikailag különbözõ étrend szükséges hozzá. Izomnöveléshez tömegnövelõ étrend kell, ami kalóriapluszt jelent, a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta, ami kalóriadeficitet jelent a napi energiamérleg szempontjából. Tehát el kell dönteni, hogy mi legyen elõbb. Szerintem elõbb tömegnövelõ étrenddel és súlyzós edzéssel izomtömeget kellene növelni. Tömegnövelõ étrend: legyen napi 2-2, 5g x testtömegkg fehérje és 5-6g x testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekbõl az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni: fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg. ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiõrlésû tészta, teljes kiõrlésû kenyér, sok zöldség zsír: omega3, lenmagolaj. mintaétrendek: http://body.builder.hu/kaloria.htm4 Kezdõknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig: http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=61 Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést: http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=62 Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal. http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=75 http://body.builder.hu/edzestervek_reszletes.htm4?id=98
Ezek szerint te az a tipikus "skinny-fat" alkat vagy. Igazából én 62kg-al semmiképp sem szálkásítanék, bár nem tudom mennyire vészes a dolog. Egy képet mellékelhettél volna. Ha csak "kicsit" fedett a hasad, akkor inkább tömegnövelést javasolnék elsõ lépésnek. 2 hónapig teljes testes edzés, majd utána 3 vagy 4 napos osztott edzésterv. A tömegnövelõ étrended lõelemei: 2-2, 5g testtömeg kg fehérje 5-6g testtömeg kg szénhidrát Fehérjeforrások: hal, szárnyasok, marha, tojás, túró, táplálékkiegészítõ Szénhidrát: zab, rizs, durumtészta, teljes kiõrlésû kenyér Tehát elõször el kell dönteni, hogy kockás hasat akarsz és fogynál, vagy izmot akarsz növelni? A kettõ együtt nem megy.
A kérdező hozzászólása: Szerintem elõször izmot kellene növelnem... :) Képet mellékelek, amikor lesz rá lehetõségem, szerintem ma kora este! :) Köszönöm az eddigi válaszokat!


Tolatva parkolásnál mihez viszonyítsak, mikor kell alászedni a kormányt? (Merőleges parkolásnál)

Most csinálom a jogsimat, de ennél mindig bajban vagyok, hogy mikor szedjem alá, hogy pontosan érkezzek a parkoló hely közepére.

Legjobb válasz: Ezt elég nehéz elmagyarázni, talán nem is lehet. Nem kéne viszonyítási pontot keresned, mert megszokod, hogy hol van az a két bója, (ha rutinon vagy) forgalomban mindig más és más lesz az a hely ahova be kell rakni a vasat. Ha beakarsz tolatni két parkoló autó közé, akkor megállsz az út szélén, ne túl közel a másik két autóhoz, mert akkor soha nem fog sikerülni, úgy hogy az autód hátulja elõrébb legyen mint a szabad helyszéle, és amikor elkezdesz tolatni, az autód jobb hátuljával minél közelebb kell kerülnöd a másik autó sarkához,(koccolni nem ér :D ), utána alászeded és figyeled hogy mennyit kell korrigálnod, amikor fordulsz be a helyre és az autód jobb hátsó sarka és a már parkoló kocsi sarka között van 10-20 centi akkor már alászedheted mire elfordul az eleje már jó is vagy.De nem gond ha nem középre érkezel, vizsgán is lehet javítani! Mondtam hogy nem lehet elmagyarázni :D

Ezt elég nehéz elmagyarázni, talán nem is lehet. Nem kéne viszonyítási pontot keresned, mert megszokod, hogy hol van az a két bója, (ha rutinon vagy) forgalomban mindig más és más lesz az a hely ahova be kell rakni a vasat. Ha beakarsz tolatni két parkoló autó közé, akkor megállsz az út szélén, ne túl közel a másik két autóhoz, mert akkor soha nem fog sikerülni, úgy hogy az autód hátulja elõrébb legyen mint a szabad helyszéle, és amikor elkezdesz tolatni, az autód jobb hátuljával minél közelebb kell kerülnöd a másik autó sarkához, (koccolni nem ér :D ), utána alászeded és figyeled hogy mennyit kell korrigálnod, amikor fordulsz be a helyre és az autód jobb hátsó sarka és a már parkoló kocsi sarka között van 10-20 centi akkor már alászedheted mire elfordul az eleje már jó is vagy.De nem gond ha nem középre érkezel, vizsgán is lehet javítani! Mondtam hogy nem lehet elmagyarázni :D
Miért nem kérdezed meg az oktatódat?
Én is viszonyítási pont alapján csináltam a tolatva parkolást. (vizsgán is azt húztam:) ) Nem baj ha még az elején így csinálod, késõbb majd menni fog simán anélkül is. A legjobb ha az adott pályán megfigyelsz viszonyítási pontokat, hogy mikor kell visszaszedni a kormányt. Nálam ez akkor volt amikor a jobb visszapillantóban megláttam mind a 3 bólyát ami kijelöli a parkoló helyet.
4. nem beáll, csak befordul, a hátsó kerekek jóformán helyben maradnak közben ;)

Mit hogyan (mikor) kell csinálni a repülőtéren?

Légyszi ne nevessetek ki, de most utazom el?ször repül?vel, és halvány fogalmam sincs, hogy mi, hogyan m?ködik. Világítsatok fel kérlek! Ha lehet, minél b?vebben és az esetleges szakszavakat is magyarázva.

Legjobb válasz: Ha szervezett társasutazáson veszel részt, akkor a repülõtéren várni fog egy idegenvezetõ, aki elkíséri a csoportot és mindenben a segítségetekre lesz! Figyelj rá, mikor mit mond! Jó ha tudod, hogy lehet 1 db kézipoggyászod és 1 db bõröndöd, amit a poggyász térben szállítanak. A kézipoggyászban nem lehetnek tiltott holmik (körömreszelõ, kisolló, kés, bicska, stb.), jobb ha kézipoggyászban viszed a videokamerát, fényképezõgépet, ami értékesebb holmid, ilyeneket ne tegyél a bõröndbe!!! A bõröndbe tedd a ruhákat, cipõket, esetleges élelmiszereket, és tegyél belülre egy névvel, lakcímeddel, telefonszámoddal megírt papírt (ha elkeveredne a bõröndöd, tudják kit értesítsenek). Becsekkoláskor feladod a bõröndödet, itt általában választhatsz az ülõhelyek között is. Becsekkolás után az útlevél- és vámvizsgálathoz sétálsz (itt átvilágítják a kézipoggyászodat és téged), belenéznek az útleveledbe... Ezután, ha minden rendben, besétálhatsz a "tranzit-váróba", itt tanácsos a megjelölt kapuhoz közel leülni és várni az indulásig. A "tranzit-váróban" szuperjó boltok vannak, itt érdemes vásárolni (kölniket, édességet, kozmetikumokat)... Javaslom, hogy még itt menj W.C.-re, mert a gépen nem sok esélyed lesz rá, hogy kijuss : a stewardesek egész úton a széles talicskájukkal elfoglalják a közlekedõ folyosót, folyamatosan hoznak-visznek valamit. A beszállásra idõben figyelmeztet majd a hangosbemondó, az idegenvezetõdet is figyeld és a kapu feletti kiírást! Kezelik a beszállókártyádat, és irány a hosszú folyosón keresztül a repülõ utastere! :D Lehetõelg minél elõrébb próbálj leülni (ha nem foglaltál becsekkolásnál ülõhelyet), mert a gép végében könnyebb hányingert kapni. A gép szárnyánál meg nem fogsz kilátni a szárnytól! A kézipoggyászodat az ülésed feletti tartórekeszben helyezheted el, vagy az ülésed alatt... Beszálláskor az élelmesebb és gyakorlott utazók mindjárt lecsapnak a párnákra és plédekre (a fenti tartórekeszben van!), mert ebbõl mindig kevesebb van, mint ahány utas, ha nem vagy elég gyors, akkor hoppon maradsz... :] Felszállás elõtt a stewardess-ek körbekínálják a kis becsomagolt cukrokat (ebbõl vegyél el 2-3 szemet), mert ezt szopogatva nem fog bedugulni felszálláskor a füled (ez nagyon kellemetlen)... Tudni kell, hogy ez a fülbedugulás erõteljes nyelésekre el szokott múlni, na erre van a cukorka. Mindig figyelj az idegenvezetõre, mert ha leszállás elõtt valamilyen ûrlapot ki kell tölteni, õ segíteni fog! Általános érvényû szabály : legyél figyelmes és kövesd a többieket, akkor nem lehet baj. Az útleveled kiszálláskor legyen kéznél, mert ezzel kezdõdik megint a procedúra. A böröndödet is hamarosan megkapod majd, erre kicsit várni kell, míg kiszállítják a gép rakterébõl. Kellemes nyaralást kívánok! :D

Ha szervezett társasutazáson veszel részt, akkor a repülõtéren várni fog egy idegenvezetõ, aki elkíséri a csoportot és mindenben a segítségetekre lesz! Figyelj rá, mikor mit mond! Jó ha tudod, hogy lehet 1 db kézipoggyászod és 1 db bõröndöd, amit a poggyász térben szállítanak. A kézipoggyászban nem lehetnek tiltott holmik (körömreszelõ, kisolló, kés, bicska, stb.), jobb ha kézipoggyászban viszed a videokamerát, fényképezõgépet, ami értékesebb holmid, ilyeneket ne tegyél a bõröndbe!!! A bõröndbe tedd a ruhákat, cipõket, esetleges élelmiszereket, és tegyél belülre egy névvel, lakcímeddel, telefonszámoddal megírt papírt (ha elkeveredne a bõröndöd, tudják kit értesítsenek). Becsekkoláskor feladod a bõröndödet, itt általában választhatsz az ülõhelyek között is. Becsekkolás után az útlevél- és vámvizsgálathoz sétálsz (itt átvilágítják a kézipoggyászodat és téged), belenéznek az útleveledbe... Ezután, ha minden rendben, besétálhatsz a "tranzit-váróba", itt tanácsos a megjelölt kapuhoz közel leülni és várni az indulásig. A "tranzit-váróban" szuperjó boltok vannak, itt érdemes vásárolni (kölniket, édességet, kozmetikumokat)... Javaslom, hogy még itt menj W.C.-re, mert a gépen nem sok esélyed lesz rá, hogy kijuss : a stewardesek egész úton a széles talicskájukkal elfoglalják a közlekedõ folyosót, folyamatosan hoznak-visznek valamit. A beszállásra idõben figyelmeztet majd a hangosbemondó, az idegenvezetõdet is figyeld és a kapu feletti kiírást! Kezelik a beszállókártyádat, és irány a hosszú folyosón keresztül a repülõ utastere! :D Lehetõelg minél elõrébb próbálj leülni (ha nem foglaltál becsekkolásnál ülõhelyet), mert a gép végében könnyebb hányingert kapni. A gép szárnyánál meg nem fogsz kilátni a szárnytól! A kézipoggyászodat az ülésed feletti tartórekeszben helyezheted el, vagy az ülésed alatt... Beszálláskor az élelmesebb és gyakorlott utazók mindjárt lecsapnak a párnákra és plédekre (a fenti tartórekeszben van!), mert ebbõl mindig kevesebb van, mint ahány utas, ha nem vagy elég gyors, akkor hoppon maradsz... :] Felszállás elõtt a stewardess-ek körbekínálják a kis becsomagolt cukrokat (ebbõl vegyél el 2-3 szemet), mert ezt szopogatva nem fog bedugulni felszálláskor a füled (ez nagyon kellemetlen)... Tudni kell, hogy ez a fülbedugulás erõteljes nyelésekre el szokott múlni, na erre van a cukorka. Mindig figyelj az idegenvezetõre, mert ha leszállás elõtt valamilyen ûrlapot ki kell tölteni, õ segíteni fog! Általános érvényû szabály : legyél figyelmes és kövesd a többieket, akkor nem lehet baj. Az útleveled kiszálláskor legyen kéznél, mert ezzel kezdõdik megint a procedúra. A böröndödet is hamarosan megkapod majd, erre kicsit várni kell, míg kiszállítják a gép rakterébõl. Kellemes nyaralást kívánok! :D
Bocsánat én is lelkes hozzánemértõ vagyok, van két kérdésem.:) 1. A fóliázás mire jó és mikor szükséges? Csak ha kiáll vmi, mint pl vki írta a hátizsákot pokróccal, vagy szimpla bõröndnél is? 2. Útlevelet ugye már repülõnél se kérnek EU-n belül? Csak a személyi meg lakcím kell azonosításra abban az esetben, nem?
Hát ha nyaralni mész nem hiszem, hogy bármiféle gyanús tárgy lenne a bõröndödben. Ha ilyenekre gondolsz pl. mint olló, azt meg kifejezetten a bõröndbe kell rakni, a kézipoggyászban nem lehet semmi ilyesmi. De ha tényleg ki kell, hogy nyissák a csomagodat, akkor a fóliázásnak annyi. De szerintem ennek elég kicsi a valószínûsége.
A fóliázást a legelején tudod elintézni, mielõtt becsekkolnál, és leadnád a csomagjaidat. Bemész a repülõtér épületébe, és rögtön szembe fogod találni magad a fóliázó géppel.
Szia! Igaz nem mostanság repültem, de megpróbálok segíteni. Elõször be kell csekkolni = vannak ilyen pultok, ahol van futószalag, ott beállsz a sorba a futószalagra ráteszed a bõröndöt és ott megkapod a beszállókártyát. Aztán 1 fémdetektoros kapun keresztül bejutsz a váróba itt már csak a kézipoggyászod van nálad, megkeresed azt a kaput ami majd a repülõhöz vezet, lehet, hogy a váróból rögtön a repülõre jutsz, de lehet, hogy busszal a repülõhöz visznek. Amikor a repülõn vagy megkeresed a helyed, de lehet olyan is, hogy oda ülsz ahova akarsz. Arra figyelj, hogy ne legyenek nálad olyan dolgok amit nem lehet a repülõre felvinni (utazási iroda vagy malév honlapján biztos van lista), mert elég kellemetlen ha kedvenc cuccoktól meg kell válni. Remélem érthetõen írtam és tudtam segíteni :)
Bemész a 2b indulási részre. Több sor lesz, te megkeresed azt a sor, ahova Mallorca van kiírva uticélként. Ha sorra kerülsz odaadod a jegyed (vagy foglalási kódod) és az útleveled meg a bõröndödet. Ezt nevezik becsekkolásnak. Innen bemész arra a részre, ahol csak azok vannak, akik repülnek valahova. Megkeresed azt a kaput, ahonnan a te géped indul. Ott indulás elõtt azt hiszem fél órával megnyitják a kapukat, útlevél és jegy ellenében mész tovább, általában minibusszal a gépig. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, akkor célszerû gyanús tárgyakat nem bepakolni a bõröndbe, mert ha valamiért kinyittatják, akkor a fóliázásnak annyi. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hasznos dolgokat mondtatok! Ha be akarom fóliáztatni a bõrödömet, azt hol kell csináltatni? Úgy értem, melyik részén a procedúrának?
Utolsonak 10:19-esnek uzenem, hogy nem kell lakcimkartya ha elhagyod az orszagot! Csak az utleveled VAGY az ujfajta, kartyas szemelyi igazolvany kell! Ezeket ellenorzik, megnezik termeszetesen mindig.
Köszönöm:)
Eh ez szép:) ) Neked is köszi a választ! Azért ezt nem gondoltam volna, hogy tényleg kifizetnek ilyesmit...:)
A fóliázással kapsz a poggyászodra egy plusz biztosítást. Igazából szerintem fölösleges, de ha félted a holmidat, vagy értékes dolgokat szállítasz, akkor érdemes. Én írtam a hátizsákost, mint említettem, nekem csak is azért volt rá szükségem, mert olyan helyre mentem, ahova bõrönddel körülményes lett volna, a túrazsákomba viszont nem fért be a hálózsákom, pokrócom, illetve egy másik kisebb rácsatolt táska. Így egyben maradt, és check-in-nél is örült a csajszi, hogy nem kell minden darabjára külön matricákat ragasztgatni. Hazafelé volt aggodalom, mert nem volt fóliázó a kinti reptéren, de a gépek csomagjainak összekeverésén kívül más nem történt, mindenem egyben megérkezett.
Egyébként hova utaztál? :)

Törpenyuszival, mit hogyan? Mivel kell etetni, kellenek neki vitaminok stb?

sziasztok! Tapasztalt, törpenyuszi tartók segítségét szeretném kérni:) 19éves lány vagyok, nagyon szeretnék egy törpenyuszit húsvétra, meg vagyok veszve érte:) -mivel kell etetni? -sok baj van vele? -nagyon büdös? -mekkorára nő meg kb? -kézhez szokik? -mekkora ketrec kell neki? -tényleg nem szabad túl itatni vízzel? -vitamin kell neki? -milyen gyakran kell oltatni? -drága a tartása? irtok tapasztalatokat?:)köszi

Legjobb válasz: Szia -Alapvetõ táplálékuk a széna, mindig legyen elõtte. Tápból a Halywood tápját javaslom. Három hónapos korig csak szénát és tápot kaphat. -Nem több mint bármely háziállattal. -Ha rendszeresen takarítod, nem büdös. Alomnak pelletet javaslok, jó nedvszívó és szaglekötõ. -Fajtától függõen 1 és 3 kg. között. -Igen, kézhez szoktatható. -Legalább 100-as, de inkább 120-as ketrec ajánlott, Naponta szüksége van legalább 2 óra futkározásra, ki kell engedni. Sokan nyúlbiztossá teszik a lakást és egész nap nyitva hagyják a ketrecet. -Friss víznek mindig kell lenni elõtte, nem tudod túlitatni. -Általában nem kell nekik külön vitamint adni. -Amennyiben kombinált oltást kap, fél évente. Nem drágább mint egyéb háziállatnak, sõt szerintem olcsóbb. Persze ha orvosi ellátásra szorul, az nem olcsó. Részletes tudnivalókat találsz az alábbi oldalon: http://www.torpenyul.hu/cikkek Ha regisztrálsz a fórumon, kérdéseket is tehetsz fel. Amennyiben tenyésztõtõl veszed a nyuszit, Õ mindent el fog mondani. Kereskedésben és szaporítónál olcsóbbak, de nagy kockázatot vállalsz vele.

Szia -Alapvetõ táplálékuk a széna, mindig legyen elõtte. Tápból a Halywood tápját javaslom. Három hónapos korig csak szénát és tápot kaphat. -Nem több mint bármely háziállattal. -Ha rendszeresen takarítod, nem büdös. Alomnak pelletet javaslok, jó nedvszívó és szaglekötõ. -Fajtától függõen 1 és 3 kg. között. -Igen, kézhez szoktatható. -Legalább 100-as, de inkább 120-as ketrec ajánlott, Naponta szüksége van legalább 2 óra futkározásra, ki kell engedni. Sokan nyúlbiztossá teszik a lakást és egész nap nyitva hagyják a ketrecet. -Friss víznek mindig kell lenni elõtte, nem tudod túlitatni. -Általában nem kell nekik külön vitamint adni. -Amennyiben kombinált oltást kap, fél évente. Nem drágább mint egyéb háziállatnak, sõt szerintem olcsóbb. Persze ha orvosi ellátásra szorul, az nem olcsó. Részletes tudnivalókat találsz az alábbi oldalon: http://www.torpenyul.hu/cikkek Ha regisztrálsz a fórumon, kérdéseket is tehetsz fel. Amennyiben tenyésztõtõl veszed a nyuszit, Õ mindent el fog mondani. Kereskedésben és szaporítónál olcsóbbak, de nagy kockázatot vállalsz vele.

Milyen módon lehet megnézni, hogy figyelik-e a számítógépemet a pl. munkahelyen? Mit vagy mire kell figyelni? (Konkrétan olyasmire gondolok, hogy valaki láthatja-e a helyi hálózaton keresztül, hogy mi van a képernyőmön? )

Legjobb válasz: Ha megfelelõ programok vannak fenn, akkor láthatja. HA van egy szerver, amin átmegy a netforgalom, akkor logolhatják mindazt, amit nem titkosított csatornán keresztül fogadsz v. küldesz. Használd arra a gépet, amire kell és akkor nem kell ezen aggódni!

Ha megfelelõ programok vannak fenn, akkor láthatja. HA van egy szerver, amin átmegy a netforgalom, akkor logolhatják mindazt, amit nem titkosított csatornán keresztül fogadsz v. küldesz. Használd arra a gépet, amire kell és akkor nem kell ezen aggódni!
láthatják természetesen, erre millió egy távkarbantartó szoftver létezik. A kimenõ adatokat általában nem logolják de, hogy milyen oldalakat látogatsz azt simán.
Ha van központi és telephelyi szerver is, megkérdezi az informatikus, engeded-e a teljes hozzáférést, akkor igen. De sokszor nem is kérdeznek semmit, csak megfigyelnek.
Fixálóval át kell törölni ezt is, mint minden zselét.
Vastagon kented és nem tudott megkötni rendesen. Elvileg a fényzselé után jó lesz, máskor vigyáz vele.
Ha megköt rendesen akkor is kell fixálni.
A kérdező hozzászólása: ÁÁÁ, errõl még nem is hallottam, a boltban, ahol mindent vettem, nem mondták, hogy ez kell. Köszönöm!

"Egy nőnek tudnia kell, mikor kell csöndbe maradnia. " - Ez mit fejez ki pontosan?

Legjobb válasz: Vannak helyzetek amikor csöndben kell maradni,és ezt érezni lehet..Általában ezt a mondatot egy hebrencs,kotnyeles lánynak mondják akiknek ha kell ha nem be nem áll a szája...

Vannak helyzetek amikor csöndben kell maradni, és ezt érezni lehet..Általában ezt a mondatot egy hebrencs, kotnyeles lánynak mondják akiknek ha kell ha nem be nem áll a szája...
Régebben voltak olyan dolgok, amikbe egy nõ nem szólhatott bele, pl politika. Ha a férfiak beszéltek ilyen dolgokról, amikhez ugye "semmi köze nem volt", de mégis bele mert szólni, akkor mondták ezt, és közben csúnyán néztek a nõre.
azt hogy például maradtál volna csöndben, ahelyett hogy felteszed ezt a kérdést
És ehhez miért kell lánynak lennie?
Azt jelenti, hogy mindig csöndben kell maradnia.:-)
Igen, ez egy ízig-vérig szexista mondás. Fogadd el, ennyi.

Mire figyeljünk, mit kell vinni, milyen papírok kellenek, kell eu tb, biztosítás stb?

Télen költözünk Skóciába..

Legjobb válasz: Én személy szerint nem költöznék el Mo-ról, de Skócia gyönyörû hely....az emberek is jófejek....állítólag munka is van, de azt nem kerestem, mikor ott voltam... Jah és Edinburgh is nagyon szép...nemcsak a kastély, hanem az utcák is... Egyébként elvileg az Egyesült Királyságban olcsóbbak a ruhák, mint Mo-n, de mondjuk az albérlet drágább...szóval ha repülõvel mentek fejenként max 20 kg....amúgy meg vigyetek mindent amit tudtok, mert nem olcsó az élet odakint....fõleg családoknak nem...

Én személy szerint nem költöznék el Mo-ról, de Skócia gyönyörû hely....az emberek is jófejek....állítólag munka is van, de azt nem kerestem, mikor ott voltam... Jah és Edinburgh is nagyon szép...nemcsak a kastély, hanem az utcák is... Egyébként elvileg az Egyesült Királyságban olcsóbbak a ruhák, mint Mo-n, de mondjuk az albérlet drágább...szóval ha repülõvel mentek fejenként max 20 kg....amúgy meg vigyetek mindent amit tudtok, mert nem olcsó az élet odakint....fõleg családoknak nem...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!