Találatok a következő kifejezésre: Mikor kell Mikor (33722 db)

Hogy kell bemutatkozó levelet írni? Pontosan mit, milyen sorrendben és minek kell, minek nem kell benne lennie?

Legjobb válasz: Szia! Elsõ vagyok, kb így: Tisztelt xy! Mellékelten küldöm önéletrajzomat az Önök által meghírdetett állásajánlatra. Önéletrajzomból kiderül, hogy több éves szakmai gyakorlattal rendelkezem. Amennyiben megelelek az Önök által elvárt igényeknek, kérem keressenek, hogy egy személyes interjú során bizonyíthassam rátermettségemet! Üdvözlettel: Nincs rá standard mód, Neked kell összeállítanod, de ennyi elég is. Ja és kézzel írd a motivációs levelet!! Sok sikert!

Szia! Elsõ vagyok, kb így: Tisztelt xy! Mellékelten küldöm önéletrajzomat az Önök által meghírdetett állásajánlatra. Önéletrajzomból kiderül, hogy több éves szakmai gyakorlattal rendelkezem. Amennyiben megelelek az Önök által elvárt igényeknek, kérem keressenek, hogy egy személyes interjú során bizonyíthassam rátermettségemet! Üdvözlettel: Nincs rá standard mód, Neked kell összeállítanod, de ennyi elég is. Ja és kézzel írd a motivációs levelet!! Sok sikert!
Mihez? Álláshoz?
A kérdező hozzászólása: Igen, álláshoz kellene.
A kérdező hozzászólása: Csak bemutatkozó levelet kérnek. Még sosem írtam ilyet.
A kérdező hozzászólása: jó, akkor még egyszer: nem kérnek önéletrajzot, csak egy bemutatkozó levelet. Azon kívül semmit!
Igazán nincs mit a válaszokért.... Így nem lehet segíteni, ha semmit nem tudok rólad.

Egy kutyakennel alapításához mi kell? mit kell elvégezni, mennyi kutya lehet egy kennelben, és mennyi fajta kutya?

Legjobb válasz: Elõször is ki kell találnod egy kennelnevet, amilyen még nincs a világon. Egy igénylést kell beadni a MEOE-nak a névre. Kötelezõen semmit nem kell elvégezni, de egy tenyésztõi tanfolyam nélkül igencsak nehezen fogsz tudni megfelelõ párt választani a kutyádnak. A szabályzatban nincs meghatározva, hogy mennyi kutyád lehet, de ez a település szabályaitól is függ, hogy mennyit tarthatsz. A kutyák bármennyi fajtából lehetnek, de kettõnél nem érdemes többel foglalkozni, hanem inkább szenteld egy-két fajtának a figyelmedet. Menj el kiállításokra, ott tájékozódj a tenyésztõkrõl, kutyákról, almokról és válassz ki egy ígéretes párosításból származó kölyköt(érdemes elõször szukát venni). Vele menj kiállításokra, vidd tenyészszemlére, végeztesd el rajta a kötelezõ szûréseket és a harmadik tüzelésénél már lehet is alma. Egyszerre érdemes csak gy kutyával indítani és kb 8-9 hónap múlva egy másik kutyust is beszerezni, ha megtetszett a kiállítás légköre, stb.

Elõször is ki kell találnod egy kennelnevet, amilyen még nincs a világon. Egy igénylést kell beadni a MEOE-nak a névre. Kötelezõen semmit nem kell elvégezni, de egy tenyésztõi tanfolyam nélkül igencsak nehezen fogsz tudni megfelelõ párt választani a kutyádnak. A szabályzatban nincs meghatározva, hogy mennyi kutyád lehet, de ez a település szabályaitól is függ, hogy mennyit tarthatsz. A kutyák bármennyi fajtából lehetnek, de kettõnél nem érdemes többel foglalkozni, hanem inkább szenteld egy-két fajtának a figyelmedet. Menj el kiállításokra, ott tájékozódj a tenyésztõkrõl, kutyákról, almokról és válassz ki egy ígéretes párosításból származó kölyköt(érdemes elõször szukát venni). Vele menj kiállításokra, vidd tenyészszemlére, végeztesd el rajta a kötelezõ szûréseket és a harmadik tüzelésénél már lehet is alma. Egyszerre érdemes csak gy kutyával indítani és kb 8-9 hónap múlva egy másik kutyust is beszerezni, ha megtetszett a kiállítás légköre, stb.
Ha jól tudom ez nincs korhoz kötve, mert több ismerõsömnek is van kennele, holott még nem 18 éves. De lehet, hogy nem egészen az õ nevén van, de ezt sajnos nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Kössz nagyon hasznos volt a tanácsod és hány éves kortól lehet?

Páv 2 vizsgáról mit kell tudni és hol lehet megcsinálni. Még nem tudom mit is szeretnék dolgozni de megvan az A és B kategóriás jogsim mellett a C, E, D is. Asziszem ide a páv 2 kellene. Mi kell még, hogy munkát válalhassak?

Legjobb válasz: Valahol Pesten csináltam meg, kb 20 éve.Mindenféle reflex vizsgálatok voltak, pszicho teszttel fûszerezve. Kell GKI kártya, és digitális sofõrkártya, hogy munkát vállalhass.

Valahol Pesten csináltam meg, kb 20 éve.Mindenféle reflex vizsgálatok voltak, pszicho teszttel fûszerezve. Kell GKI kártya, és digitális sofõrkártya, hogy munkát vállalhass.
Így van, ahogy az elsõ mondja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, fõleg az utolsónak, a részletességért, és persze az elõzõeknek is.szeretném még kérdezni, h nekem melyiket kellene megcsinálnom, nemtudom h buszozni vagy teherautózni szeretnék, de olyat szeretnék, ami mindkettõhöz jó.az autós oktatóm aztmondta, h a páv2 kell.illetve h mennyi idõre adják meg?
Tehát ha nem fogsz kéklámpázni vagy nem tervezed a kékvillogást akkor felesleges a PÁV 1 mert jóval nehezebb is! És csak 5 évre adják a kékvillogózásra! A PÁV 2 es üti a 3 ast is tehát PÁV 2 essel 3 ast is tudod vezetni! Tulajdonképen veszélyesanyagszállítás, taxi, troli, busz, személyszállítás, árúszállítás jó mindenre kivéve kéklámpára nem ennyi! :) 1-5 évig korlátozhatják a PÁV 2 est is! De ha nagyon ügyes vagy és faján megcsinálod akkor végleges határozatot fogsz kapni ami visszavonásig jó lesz figyelj oda keveset hibázz ha teheted mellõzd a hibákat és akkor kapsz egy korlátlan PÁV 2 est akkor ha ez meg van soha többet nem kell menned PÁV 2 re remélem érthetõen leírtam! :) hali! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, meglepõ ezen az oldalon, hogy valaki ilyen segítõkészen viselkedik.nagyon sokat segítettél, köszönöm szépen mégegyszer:)

Mi kell, mi a menete pontosan a lakcímváltásnak?

Elköltözöm. De ahol lakni fogok ott be szeretnék jelentkezni, úgy h pl a munkáltatóm, bankszámlám, stb azon a címen tartson nyilván. De nem szeretnék otthonról kijelentkezni. Hogy megy ez mostanában? Milyen papírokat kell beszereznem? Van még ilyen h állandó meg ideiglenes lakcím, vagy hogy m?ködik? Valamint utána itt használhatom az egészségügyi ellátást és hasonlókat v mindig haza kell járnom?

Legjobb válasz: Ahova költözöl, a területileg illetékes okmányirodába kell menned. Elég sokat kell várakozni, legalábbis pár éve még így ment. Személyit kell vinned, a régi lakcímkártyádat meg az születési anyakönyvi kivonatot, de ez utóbbi nem biztos, de azért vidd el.

Ahova költözöl, a területileg illetékes okmányirodába kell menned. Elég sokat kell várakozni, legalábbis pár éve még így ment. Személyit kell vinned, a régi lakcímkártyádat meg az születési anyakönyvi kivonatot, de ez utóbbi nem biztos, de azért vidd el.
PÉNZ.
Pénz és technika.
Meg pina!
sok ribi
Bevállalós lányok, jó felbontású kamera, egy fizetõs honlap, pár telefon a forró hívásokhoz és nagy adag fantázia a helyszínek és a sztorik kitalálásához :)
Szóval pénz... :)
Sok pénz, jogi szakértelem, egy honlap, egy bérelt hely, castingszervezések és még ki tudja mi.
Na, akkor hogy konkrétumokat is kapj: Elõször is, nem kell saját website ahhoz, hogy producer legyél, forgatni lehet megrendelésre is. Ez ilyenkor úgy mûködik, hogy a technika a sajátod, a megrendelõnek megmondod, hogy mennyi az a pénz, amiért leforgatsz neki egy solo / lány-lány / fiú-lány / stb... szettet (1 szett = fotó+videó). Ezt az árat úgy szabod meg, hogy a költségeidet már belekalkulálod. A forgatás költségei: helyszín (ez lehet egy nagy lakás is, mivel a legtöbb jelenet egy kanapén, 1 fotelben, 1 ágyon, 1 sarokban, stb...történik, tehát egy jelenethez nem kell egy egész ház-->egy nagy házban kb minden sarok lehet külön helyszín), sminkes (a szakmában ennek a költsége átlagosan 20-25.000 / nap), ha kell, akkor egy asszisztens (kb 20.000 / nap), modell pénze (lánynak: solo: kb 80€+ /szett, lány-lány: kb 180€+/szett, fiú-lány: kb 200€+/szett, stb...ezek alap árak, ettõl általában csak több szokott lenni, attól függõen, hogy pontosan mit kell csinálnia......fiú pénze: általában 100€+ / szett, ha lánnyal dolgozik, a többit nem tudom és nem is érdekel). A felszerelésed: HD digitális kamera: kb 1-1, 5 millió Ft-tól (manapság sokan a fényképezõvel kameráznak, mert az is HD-ban vesz) Minõségi fényképezõgép: 1 millió Ft-tól (2 optikával inkább 1, 5-2 millió Ft) Fotózáshoz lámpa-és kellékszett: kb 3-4 millió Ft-tól (Bowens) Videózáshoz reflektorok / fénycsõtablók + tripodok: kb 500 ezer Ft-tól... Vállalkozóként én nem javasolnám, inkább céget kell az ilyenre alapítani (leginkább Kft...)... Remélem segíettem
Ja és pár ügynök kontaktja (modellügynökség), mert a lányokat nem személyesen keresed, hanem ügynökön keresztül. Õk a producertõl províziót (jutalék) kapnak, ami általában a lány által keresett összeg 20%-a pluszban. Tehát pl 1 lány van az adott nap, aki csinál 5 db solo szettet, 100$/szett áron. Neki fizetsz 500$-t, majd az ügynöknek ezen felül 100$-t...

Bp, Szent Imre kórházba mit kell/mit érdemes vinni a szülésre és a benn töltött napokra?

abának kell pelus és ruha, vagy csak a hazamenetelre kell?

Legjobb válasz: Én napokon belül fogok másodjára szülni ott. Az elsõ válaszoló jól leírt mindent. Bár én sokkal több cuccot viszek... Viszem a mellszívóm és cumisüveget is, amit remélem csak feleslegesen fogok cipelni, de múltkor nem tudtam szoptatni, így mindenre készülök... (Amúgy lehet ott kérni mellszívót és cümisüvegben tápszert), de én jobban szeretném a sajátom használni, ha kell... Ha gondolod, át tudom küldeni a listám: -SZIG, lakcímkártya,TAJ kártya -apasági ny. -terheskiskönyv+leletek -3 hálóing -köntös -zokni -2 papucs(fürdõs és sima) -szopis melltartó+betétek -eldobható vagy nagy bugyik -tena lady betét és sima betét -tusfürdõ -fésû -fogkrém, fogkefe -hajgumi -2 törölközõ -nagyon puha wc papír -papírzsepi -mellszívó+pohár+cumisüveg -bimbóvédõ -Aloe First -szoptatós párna -telefon+töltõ -evõeszköz+pohár+szalvéta -gátmasszázsolaj -szõlõcukor -homeós bogyók -víz -babának: pelenka popsitörlõ textilpelus kistakaró ruha amiben hazahozzuk babavíz

Én napokon belül fogok másodjára szülni ott. Az elsõ válaszoló jól leírt mindent. Bár én sokkal több cuccot viszek... Viszem a mellszívóm és cumisüveget is, amit remélem csak feleslegesen fogok cipelni, de múltkor nem tudtam szoptatni, így mindenre készülök... (Amúgy lehet ott kérni mellszívót és cümisüvegben tápszert), de én jobban szeretném a sajátom használni, ha kell... Ha gondolod, át tudom küldeni a listám: -SZIG, lakcímkártya, TAJ kártya -apasági ny. -terheskiskönyv+leletek -3 hálóing -köntös -zokni -2 papucs(fürdõs és sima) -szopis melltartó+betétek -eldobható vagy nagy bugyik -tena lady betét és sima betét -tusfürdõ -fésû -fogkrém, fogkefe -hajgumi -2 törölközõ -nagyon puha wc papír -papírzsepi -mellszívó+pohár+cumisüveg -bimbóvédõ -Aloe First -szoptatós párna -telefon+töltõ -evõeszköz+pohár+szalvéta -gátmasszázsolaj -szõlõcukor -homeós bogyók -víz -babának: pelenka popsitörlõ textilpelus kistakaró ruha amiben hazahozzuk babavíz
Utolsó vagyok, még raktam el anyatejgyûjtõ kagylót, meg krémet a mellemre.
A kérdező hozzászólása: lányok ezer hála nektek! köszönöm szépen :D

Ha esténkét járok edzőterembe, egy másfélórás edzésre fogyás céljából, akkor este az edzés után mit kell/mit szabad ennem?

Ugye elvileg azt mondják, hogy este nem szabad sokat. A barátom /3éve kondizik/, azt mondja, hogy sok fehérjét kell. Jó, neki igen, de nekem? :D 18/L

Legjobb válasz: Neked is. Szerintem egy fehérjeturmix, és kész. Jól eltelít, és ha jót veszel, még finom is, a fehérjebevitel jótékony hatásait meg nem kell bemutatni.

Neked is. Szerintem egy fehérjeturmix, és kész. Jól eltelít, és ha jót veszel, még finom is, a fehérjebevitel jótékony hatásait meg nem kell bemutatni.
Natur joghurt, kefír, egykis kiflivel, én ezt javasolom estéree, de lehet h van jobb is:)
Kevesebb kenyér és ez minden napszakaszra igaz. Müzli szeletek, gyümölcsök és ez lehet banán is hiába mondják azt hogy sok benne a cukor azzal ne foglalkozz vagy ha bármilyen gyümölcsre mondják ezt. Mert egészséges valamint a banán jót tesz a csontoknak valamint a csontvelõnek is. Vagy ha nagyon drasztikus akarsz lenni akkor egyél zöldséget amit szeretsz pl:répát.
"Ugye elvileg azt mondják, hogy este nem szabad sokat" igen, ez nagy igazság. ilyeneket én is tudok mondani.. elvégre, ha este sokat eszel (fél disznó) akkor szétdurran a gyomrod, pedig még be sem fejezted a vacsorát.
Hát állíts magadnak fel egy szabályt hogy hány óra után nem eszel semmit "kivételes alkalmakkor. Nálam pl: 18:30-ig be kell fejezni a vacsorát utána már nincs kaja pláne nem nasi de ezt általában 18:00-ig teljesítem. De azt is figyelembe kell venned hogy mikor kelsz, fekszel általában meg munka függõ is így alakits magadnak egy rendszert amire a gyomrod is rááll.
A kérdező hozzászólása: És ez alapján mit ajánlatok? Reggel 6kor kelek, 3ig suli. Utána pihenek kicsit, majd tanulás. 5-fél7ig edzés. Utána fürdés, vacsi, majd tételek kidolgozása, nyelvvizsga-feladatok, stb. Este 11kor fekvés. Mikor kellene vacsiznom és mennyit?
(jéé, hózik!) mikor vacsorázz? a napodba ha beleszorítottál 4 étkezést, akkor a vacsorát tehetnéd 9 körülre. akkor van még 2 órád míg lefekszel. én még 10-kor is ennék mondjuk a helyedben, ha 9-kor nem jön össze. és mennyit? hát attól függ mit akarsz, és mennyit ettél egész nap. alapvetõen, ha 3 kg töltött hurkát megettél már, akkor leginkább semennyit, mert eleget ettél. de ennek nem sok értelme van. ha viszont visszafogod a kajálásokat, mert fogyni akarsz, akkor tarts ugyan úgy mértéket a vacsoránál is.

Ovikezdésre mi kell? Mit kérnek az ovik általában?

Legjobb válasz: benti cipõ fehér talpú váltásnak mindenbõl egy - bugyi nadrág felsõ - ált. ágynemü szett és oviszsák + sporthoz zsák tisztasági csomag - fogkefe fogkrém fogmosópohár szappantartó kis kéztörlõ mindenbe jelet kell varrni monogrammal.

benti cipõ fehér talpú váltásnak mindenbõl egy - bugyi nadrág felsõ - ált. ágynemü szett és oviszsák + sporthoz zsák tisztasági csomag - fogkefe fogkrém fogmosópohár szappantartó kis kéztörlõ mindenbe jelet kell varrni monogrammal.
Óvodafüggõ! Sok helyen kérnek oviszsákot, kis törölközõt és ágynemût. Nálunk egyiket sem, mert dobozok vannak, papírtörlõt használnak és az ovi adja az ágynemût és a huzatot is. Nekünk csak váltócipõrõl és sok-sok ovis ruháról kellett gondoskodnunk. (ovis ruha= kényelmes, könnyen mosható ruhák) Havonta kell beadnunk tisztasági csomagot, ami szalvéta, 100-as pzs, és egy guriga wc papír. VAlamint havonta 300 Ft csoportpénzt is fizetünk, amibõl a gyerekeknek vesznek dolgokat. (pl. elmentek sétálni a piacra és vettek zöldségeket, gyümit, amibõl vitaminsalit csináltak utána)
Valóban óvodafüggõ, de azért leírom én is, nálunk mit kérnek: – benti cipõ (talp színe mindegy :) , ne legyen papucs, hanem olyan, ami rajta marad a lábán, pl. szandál – ágynemû, ennek a méreteit is megadták, hogy mekkora lepedõ és paplanhuzat kell – tornához kiscsoportban nálunk csak egy cipõt kértek – törölközõ/fogkefe/fogmosópohár nem kellett, ezt adta az ovi (gondolom, vmi szponzor), de minden hónapban kell vinni „tisztasági csomagot”: vécépapír, zsebkendõ, fogkrém, szalvéta – van csoportpénz is havonta
14:20-as voltam: kihagytam, nálunk is van benti és kinti nadrág (nyilván mert a kintit összekoszolja, ne abban aludjon) és váltóruhaszett (ez gyerekfüggõ, az enyém eleinte sokszor bepisilt, így jó sokat vittem mindenbõl)
Ebbõl hallod kb más is annyit tud következtetni mint te.

Mit kell, mit visztek a szülőszobára? Én a Debreceni klinikára megyek szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én törölközõt tusfürdõt vizet vittem,de lehet hogy ez kórházanként változik,hogy mit lehet bevinni. Könnyû szülést!

Szia! Én törölközõt tusfürdõt vizet vittem, de lehet hogy ez kórházanként változik, hogy mit lehet bevinni. Könnyû szülést!
Szia!Én 10 hete szültem ott és nem otthonról mentem:(((Így semmit nem volt idõ vinni!De mindent adtak!
11.17 vagyok, még annyit, hogy a közös wc-undorító volt, a cigányasszonyok oda jártak bagózni, és hagy ne mondjam milyen mocsok volt benne..
Én vizet vittem fel, telefont (ami a konkrét szülés alatt apánál volt), zoknit (bár tél volt). Törölközõt adnak (fent le kell zuhizni), tusfürdõt is. Nekünk elég volt a pelus amit adtak, de popsitörõt vittem, krémmel nem kentem (még akkor, mert mondták a nõvérek, hogy a johnson-os törlõ eleve krémes). Ja, a dm-be lehet kapni pelenkázóalátétet (eldobható), engem párszor megmentett (vagyis az ágyam, mert tuti akkor pisilt, amikor levettem cserélni a pelust-lány egyébként). A budi tényleg undi, de oda is vittem wc-kendõt (szintén dm). És nem muszáj fizetned a magánszobáért, ami az egyik folyosón van, abba van wc/zuhi, és ingyen van.
én wc papírt vittem, zsebkendõt, telefont, fényképezõt, hajgumit, bugyit, óriás tena betétet, meg az irataimat, ja meg szõlõcukrot.
A kérdező hozzászólása: Szia 11:17. Valóban nem vihettél be semmit a vajúdóba még a telódat sem, én még ilyet nem is hallottam?Debiben szültél a klinikán? Egyébként köszönöm a válaszaitokat sokat segítettetek!
11.17 vagyok..sajnos velem a férjem nem volt ott, mert amúgy nála lett volna a telefon, de külföldön volt:( amikor megérkeztem a szülõszobára akkor adtak rám kórházi cuccot és a táskámat bezárták egy szekrénybe, de én levadásztam a takarítónõt és kiszedtük a telót, elvileg mobil nem lehet nálunk mert zavarja a gépeket:) de ez hülyeség, viszont anyós a kórház vonalas telefonján fél óránként zargatott, állandóan le az ágyról oda a telefonhoz, hiába kézi készülék és hordozható nem hozták oda:DD amikor meg megszültem és az õrzõbe voltam akkor már lehetett használni.Még valamit, reggel tízkor kerültem be akkor meg is kaptam a beöntést, és utána még kaptam ebédet és vacsit is, mondtam nekik, már kaptam beöntést azt mondták nem baj egyek csak kell az energia. Amúgy ha a párod veled tud lenni szülés alatt akkor mindenképpen legyen nála víz vagy valami kis dobozos itóka, a szülõágyon már nem lehetett inni, de nagyon kiszáradtam és nem adtak vizet..pedig ha egy kortyot is ihattam volna közben akkor hamarabb végeztünk volna, amikor varrtak már össze akkor szánt meg a takarítónõ és hozott nekem egy pohár vizet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!