Találatok a következő kifejezésre: Mikor kaptak nők a férfiakéval (1 db)

Mikor kaptak a nők a férfiakéval egyenlő választójogot Magyarországon?

Úgy tudom,1918-tól szavazhattak a n?k, azonban nagyobb megszorításokkal.

Legjobb válasz: Lemaradt a vége: Az általános, egyenlõ, közvetlen és titkos választójog Magyarországon 1945-ben lett bevezetve. Nem alkalmaztak semmiféle cenzust. Mindössze az állampolgársági feltételt hagyta meg a törvény, illetve az országon belül lakáshoz kötötte a választójogot. Forrás: http://www.baratikor.sote.hu/eloadasok/weszelovszky/weszelov..

Lemaradt a vége: Az általános, egyenlõ, közvetlen és titkos választójog Magyarországon 1945-ben lett bevezetve. Nem alkalmaztak semmiféle cenzust. Mindössze az állampolgársági feltételt hagyta meg a törvény, illetve az országon belül lakáshoz kötötte a választójogot. Forrás: http://www.baratikor.sote.hu/eloadasok/weszelovszky/weszelov..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kádár milyen véleménnyel volt a holokausztról? Beszélt róla nagy nyílvánosság előtt?

26

Mit vártok a kormányváltástól?

Ha kormányváltás lesz, akkor, mást nem tudok elképzelni, a 2010 előtti kormányalakító erők fognak ismét hatalomra kerülni. Szóval, mivel kecsegteti ma a választókat az a kormányzás, amelyet 2010 előtt láttunk?

11

"Nincs cinágybűnözés, ez csak a Jobbik médiafogás. " Van olyan aki ezzel egyet ért? Mi a véleményetek a cigányokról?

27

Hogy letezik az hogy Martonyi Janos kulugyminiszter egy arva szot nem kepes angolul ( vagy akarmilyen mas idegen nyelven) kiejteni?

Mo. valoszinuleg egyike annak a keves orszagnak ahol a kulugyminiszter csak all mint a kuka amig a tolmacsok szepen leforditjak neki hogy mi tortenik.

3

Hogy is van a kultúrális közmunka?

Azt hallottam, hogy a kultúrális közmunkások különleges elbánásban részesülnek. Hétvégén nem dolgozhatnak, és meg van határozva az is hogy hétköznap hánytól hány òráig szabad "dolgoztatni" öket. Miért van velük ez a kivételezés?

10

Ti hogy értelmezitek Kertész Ákos "híres" mondatát?

"A magyar genetikusan alattvaló."

22

A magyar állam felelős a holokausztért?

37

A baloldalhoz tartozó személyek miért mondják, hogy a roma lakosság elvan nyomva és üldözve van?

Nem tudom, hogy önök mit hallottak erről, esetleg mit gondolnak erről.

5

Miért vezette be Szent István a kereszténységet magyar országon?

vagy ha nem tette volna a többi európai ország bekebelezett volna minket? és ez miért érdem? már mint úgy értem hogy ősmagyar szimbólumokra pl Turul, vagy napkereszt, ráhúzták hogy keresztény jelkép. ez kinek jó?

38

Orbánék a házak után mostmár ingyen laptopokat is osztogatnak a kisebbségnek? Nektek mi a véleményetek róla?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!