Találatok a következő kifejezésre: Mikor kaptak nők a férfiakéval (1 db)

Mikor kaptak a nők a férfiakéval egyenlő választójogot Magyarországon?

Úgy tudom,1918-tól szavazhattak a n?k, azonban nagyobb megszorításokkal.

Legjobb válasz: Lemaradt a vége: Az általános, egyenlõ, közvetlen és titkos választójog Magyarországon 1945-ben lett bevezetve. Nem alkalmaztak semmiféle cenzust. Mindössze az állampolgársági feltételt hagyta meg a törvény, illetve az országon belül lakáshoz kötötte a választójogot. Forrás: http://www.baratikor.sote.hu/eloadasok/weszelovszky/weszelov..

Lemaradt a vége: Az általános, egyenlõ, közvetlen és titkos választójog Magyarországon 1945-ben lett bevezetve. Nem alkalmaztak semmiféle cenzust. Mindössze az állampolgársági feltételt hagyta meg a törvény, illetve az országon belül lakáshoz kötötte a választójogot. Forrás: http://www.baratikor.sote.hu/eloadasok/weszelovszky/weszelov..


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Orbán Viktor tényleg lemondott?

Vagy ez most megint valami netes hülyítés ?

13

Vajon brazilok voltak?

Http://index.hu/belfold/2013/11/28/agyonvertek_egy_csecsemot

3

Azért kell segíteni a devizahiteleseken, nehogy hajléktalanná váljanak?

Valójában ez összefügghet egymással?

17

Ha újra lesz sorkatonaság, akkor oda a cigáynoknak is kötelező lesz elmenni?

8

Ez így igaz lenne?

A szegénység oka a munkanélküliség-->embernek nincs pénze-->életszínvonal romlik, nem tud költeni-->csökken a vásárlóerő--> államnak kevesebb adóbevétele lesz-->adót emel, kevesebb támogatás/=/új munkahely-->tovább nő a munkanélküliek száma--> még több szegény

1

Liberális gazdaság és nacionalista társadalom?

Mi a véleményetek egy republikánus pártról Magyarországon? Ne az amerikaiakhoz hasonlítsátok a republikánust, hanem annak egy magyar modelljét.

5

Népszavazás lesz Ózdon a romaközpontról?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

3

Fejlett városnak számít Tatabánya magyar viszonylatban?

6

Miért nem háborít fel senkit Magyarországon, hogy Oroszország után a másodikok vagyunk Európában az offshore vagyonok terén?

Az orosz állampolgároknak háromszor annyi pénzük van offshoreban, mint a magyaroknak, de ők 15-ször többen vannak, mint mi és foszilis anyagokban gazdag országról van szó. Tehát egy főre vetítve 5-szörösen vezetünk az oroszok előtt.

13

Matolcsy mindenkinek nekiment. Nem röhejes ez?

Ha nem lennék magyar, igazán jót nevetnék azon, hogy egy ilyen felfuvalkodott béka egy törpe országból lényegében az egész világot leteremti, és felszólítja, hogy ismerje el a teljes alkalmatlanságát. Mai nyilatkozatában a következőket követeli:

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!