Találatok a következő kifejezésre: Mikor kapok és mikor gyedet (47 db)

Mit kapok tgyás és gyed helyett, ha nem leszek jogosult rá? Kapok egyáltalán valamit?

Akkor nem úgy lesz, hogy 1 évig tgyás+gyed,és 1 évig gyes, hanem két évig gyes?És ha ikreim lesznek, akkor ugye a tgyás+gyed 1 gyerek után jár, viszont a gyes az dupla.Akkor ha 2 évig gyest kapok, akkor az az els? évben is dupla? Mert ha munkanélkülir?l megyek el szülni 2011-ben, akkor a 2010-es munkanélkülim alapján számolják a gyedet (ha jogosult leszek), és az kevesebb, mint a dupla gyes!Akkor lehet kérni inkább tgyás+gyed helyett az els? évben dupla gyest?

Legjobb válasz: Gyesre mindenképp jogosult leszel. Ha csak egy pici lesz, akkor sima gyest kapsz 2 évig. Ha ikrek lesznek, akkor dupla gyes jár, és úgy tudom hogy az nem változott, hogy ha ikrek, akkor maradhatsz otthon dupla gyesen tanköteles korukat betöltött év dec 31-ig.

Gyesre mindenképp jogosult leszel. Ha csak egy pici lesz, akkor sima gyest kapsz 2 évig. Ha ikrek lesznek, akkor dupla gyes jár, és úgy tudom hogy az nem változott, hogy ha ikrek, akkor maradhatsz otthon dupla gyesen tanköteles korukat betöltött év dec 31-ig.
Kapsz, dupla gyest, a gyerekek kb. 7 éves koráig. Ha ez több, mint a gyed, akkor természetesen lemondhatsz a gyedrõl és kérheted a gyest. Egyébként, ha megvan a jogosultságod rá, akkor akár 2 évig is kaphatsz gyed-et (ezt csak az egy év tgyás+gyed, egy év gyes félmondatodra reagálom, hátha nem tudod).
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek. A második válaszolótól kérdezném, hogy hogy kaphatok 2 év gyedet? Azt már most júniustól megszüntetik, nem?

Ha gyeden vagyok itthon egy éves fiammal és majusban születne a teso akkor mennyi gyedet kapnek? Kb? mi alapján szamitjak?

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy akkor Te már csak 1 év gyed-et és 1 év gyes-t fogsz kapni:(. Mert aki április 30-ig szüli a kistesót az kap még 2 év gyed-et, ha járt neki az elsõnél is. üdv. egy 16 hónapos anyuka.

Szia! Én úgy tudom, hogy akkor Te már csak 1 év gyed-et és 1 év gyes-t fogsz kapni:(. Mert aki április 30-ig szüli a kistesót az kap még 2 év gyed-et, ha járt neki az elsõnél is. üdv. egy 16 hónapos anyuka.

Milyen jutatásokat fog kapni egy nő, ha most a babája 6 hónapos, es 7 hetes terhes. Ha megszüli a 2. at mit kap? Lemondhatja majd a gyest az elsöre és kaphatja a másodikra a gyedet? Amikor az elsö betölti a 2. évet?

Legjobb válasz: Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft

Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft
Kedves utolsó, mindkettõnk válasza kicsit fals :) Ugyanis ha azért kap most a kérdezõ gyest, mert nem volt meg a szükséges napja, de van élõ szerzõdése, mivel a gyes ideje alatt is ketyeg a biztosítási jogviszony, a ketteskére meglesz a 365 nap. Ergo jogosult lesz tgyásra, gyedre.
Igen, lemondhatja bármikor. A családi pótlék duplán jár neki, a többi ellátás viszont csak az egyik gyerek után, de megválaszthatja, hogy melyik gyerek utáni ellátást kéri. Tehát bármikor áttérhet egyik gyerek után járó ellátásról a másik gyerek után járó ellátásra.
A kérdező hozzászólása: szülés elött munkanélkülin volt a felmondás idejétöl közvetlenül.akkor sem?
Mivel a ketteske születésekor nem lesz biztosítása (megszûnt munkaviszony), így nem lesz jogosult tgyásra, gyedre.
A kérdező hozzászólása: be van adva biróságra, febr 16-an lesz az elsõ tárgyalás
Miért szûnt meg a munaviszonya? Kirúgták? Akkor szépen el kellett volna battyognia a munkaügyi bróságra. De most se késõ. Nem mellesleg ez egy lényeges infomráció lett volna. Ugyanis a második babára igy semmit se fog kapni, csak GYES-t, valóban. Tehát akor esetében amikor az elsõ baba után lejár a gyes (majd 2, 5 év múlva), akkor kérheti a második baba után a gyest és ennyi.
A kérdező hozzászólása: meszünt a munkaviszonya meg amikor terhes volt az elsövel, az amikor elküldték már pár napos terhes volt csak nem tudott róla. most mivel 6 hónapos a baba gyedet kap a gyerek 2 eves koráig.
Hacsak nem megy vissza a kérdezõ most gyorsan dolgozni, akkor nincs 180 bérezett nap, és akkor a tgyásnak is van maximuma. És nem csak szerintem, hanem az oep szerint is.
a tgyás nem maximalizált sztem! a gyed viszont igen. és csak 1 támogatás jár. (ill. a családi pótlék meg a családi adókedvezmény, az a 2 gyerek után jár)
ha megszülsz, gyedet (az 1. baba után járót) lemondod, megogényled a tgyást a 2. babára, majd a gyedet. jár még a családi kedvezmény, a 6 hósra meg a magzat 91 napos korától a picire is. illezve az egyszeri anyasági is, szülés után.
Ha közben nem szûnt meg a munkaviszonya, akkor a ketteskére is jogosult tgyásra és gyedre. Ebben az esetben viszont a tgyásnak is van maximuma. Ha egyidõben két ellátásra is jogosult vagy (szülés után a tgyásra a picivel, ill. a nagyra gyedre), akkor te döntheted el, hogy melyiket kéred. A tgyással annyiból jobban jársz, hogy abból nem vonnak nyugdíjjárulékot. Amikor megszületik a pici, attól a naptól igényelni kell tgyás.
Az igénylést megelõzõ két évbõl kell produkálni a 365 napot, mivel most passzívan kapja az ellátást, így sem kaphat tgyást, gyedet. Persze más lesz a történet, ha megnyeri a pert és újra állományba rakják. Akkor meglesz mind a 365 nap, mind az élõ munkaszerzõdés, ami a tgyáshoz, gyedhez kell.


Most akkor hogy is van? ha idén szülök, akkor a tavalyi átlagkeresetem után kapok gyedet, igaz? és mi az a tgyás?

Legjobb válasz: Szia! Állítólag igen, a szülés idõpontját megelõzõ naptári év átlagkeresete,a bruttó havi kereset 70%-a, ebbõl vonják le az szja-t, és a járulékokat, de azt hiszem nyugdíjjárulékot nem.A tgyás(terhességi gyermekágyi segély),vagy szülési szabadságnak is nevezik.Fél évig kapod, a szülés napjától, vagy elõtte négy héttel már elkezdheted igénybe venni.Itt is az elõzõ évi bruttó átlagkereset 70%-át kapod, de beleveszik a jutalmat, 13.havit, plussz pénzeket, így egy kicsit ez még több, mint a gyed

Szia! Állítólag igen, a szülés idõpontját megelõzõ naptári év átlagkeresete, a bruttó havi kereset 70%-a, ebbõl vonják le az szja-t, és a járulékokat, de azt hiszem nyugdíjjárulékot nem.A tgyás(terhességi gyermekágyi segély), vagy szülési szabadságnak is nevezik.Fél évig kapod, a szülés napjától, vagy elõtte négy héttel már elkezdheted igénybe venni.Itt is az elõzõ évi bruttó átlagkereset 70%-át kapod, de beleveszik a jutalmat, 13.havit, plussz pénzeket, így egy kicsit ez még több, mint a gyed
Az elsõ válaszoló vagyok:nem lehet megkerülni, ennek ez a rendje.A tgyás csak akkor egyenlõ a gyeddel, ha fix törzsbérért dolgozol, és egész múlt évben nem volt semmi plusz pénzed(jutalom, bérmunka stb.) Lehet, h a gyedet már 2009-ben kezded, de akkor is a szülés idõpontjától számítják az elõzõ évet, ami ugye 2007.lesz a tgyás, és a gyed esetében is.http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. Ezen az oldalon mindent megtalálsz
Én nem tudom honnan veszik ezt a hülyeséget hogy a tgyás maximalizálva van.A TGYÁS NINCS MAXIMALIZÁLVA. A gyed viszont igen. Ha idén szülsz a tavalyi béred után kapod a tgyást, de ez sokkal jobb pénz mint a gyed mert nincs felsõ határ.Ha viszont a tgyással át csúszol a 2009-es évbe, az sem olyan nagy baj, mert a 2008-as évbe lévõ keresetedet, meg a tgyás összege is beleszámít. A gyed összege 2008-ban 96600-ft amibõl 8, 5% magánnyugdíjat levonnak.Remélem tudtam segíteni én már intézem a tgyást.És a tgyást a Bruttó összeged 70% mivel adót nem vonnak belõle.Megkérném azokat a válszólókat akik csak hallomásból tudnak errõl, elõbb olvassanak utána, pontosan minden érthetõen le van írva. Én azért tudom mert bérszámfejtõ mellett dolgoztam, és mi intéztünk ilyeneket.Jó babavárást 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: és ezt a tgyást kötelezõ igénybe venni?nem lehet egybõl gyed? köszönöm a választ
Én sztem a netto 70%át kapod, és ha jól tudom olyan 90körül van a mx amit kaphat az ember....hiába van jobb fizud.a tgyás összege uaz mint a gyedé
A kérdező hozzászólása: ezt értem.de ha fél évig van a tgyás, akkor átcsúszok a 2009-es évbe.akkor a gyedet 2008ra számolják?mert a 2007-es számolás jobb lenne :D ezért nem kellenne nekem a tgyás, hanem egybõl gyed.
Kattints a linkre, és olvasd el, melyikrõl mit ír...
Egyébként mindig a bruttó jövedelembõl számolnak, táppénz esetén is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, köszönöm szépen.akkor a lényeg: a gyedet mindeképpen a 2007-es kerestembõl fogják számólni :D ez jó

Ha már a gyed-et kapom, (eddig TGYÁS-T) kaptam és az minden hónap utolsó munkanapján megérkezett a számlámra) és a munkahelyem kifizetőhely akkor mikor kapom meg a pénzt?

Legjobb válasz: Én ugyan akkor kaptam a gyedet is,mint korábban a tgyást.Nekem ez 5.-e volt,mint korábban a fizetésnap.

Én ugyan akkor kaptam a gyedet is, mint korábban a tgyást.Nekem ez 5.-e volt, mint korábban a fizetésnap.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerinted, én is 5-e körül fogom megkapni? Eddig mindig megérkezett a hónap utolsó munkanapján. A fizetésemet mindig 10-én kaptam.
Ugyanakkor mint a tgyást. Nekem úgy volt. Pontosabban a tgyást és gyedet, ugyanazon a napon kaptam meg, mikor a munkatársaim a fizetést, vagy amikor én is dolgoztam és kaptam a fizetést. Nekem a szerzõdésben az van, hogy minden hónap 4-dike a határidõ. Ezért vagy 3-án vagy 4-én kapok gyedet. Most holnap fogok gyedet kapni, mert 4-dike szombatra esik.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok értetlen lenni, csak tanácstalan vagyok :( A fizetésemet ameddig dolgoztam mindig 10-ig megkaptam. A tgyás-t minden hónap utolsó munkanapjáig utalták. De ebben a hónapban még nem kaptam pénzt :( Akkor remélem én is megkapom holnap a pénzt, a családi pótlékkal együtt :)
Hát, én azért kapom meg holnap a pénzt, mert nekem úgy utalják a gyedet, mint mikor fizetést kaptam, az pedig minden hónap 4-dike. Lehet neked 10-dike körül fogják utalni, mikor anno a fizetésedet kaptad.
Akkor kérdezd meg a munkahelyedet, biztos meg tudják mondani. Nekem minden ugyanakkor jött (fizu, tgyás, gyed)
Én munkahelyem is TB kifizetõhely, és én a TGYÁS-t is GYED-et is mindig akkor kapom amikor a fizetéseket utalják, mert béreket és TB kifizetéseket is egyben, csoportosan szokták utalni. Nálam még a megjegyzés rovatban is az szerepel hogy "munkabér és egyéb ellátás", ugyanúgy mint amíg fizetést kaptam.
Én azon a napon kaptam a Tgyast/Gyedet mint a fizumat, tehát 9/10.-én.
A kérdező hozzászólása: Közben megérkezett a pénzem :) valószínû bezavart május 1 :) mert 2-án délután megkaptam .

Én is gyeden vagyok 20 honapja, és mikor el utalják nekem 3-án én 5 én kapom meg. Ez miért van? Itt azt írják hogy másnap meg kapjuk. Ma se kaptam még perig el utalták hétfőn.

Legjobb válasz: A 2 napos késést általában a bankok számlájára lehet írni. Nem mindig úgy utalnak, mint a többi. Kedves utolsó:Tuti hogy lesz már holnap GYED?

A 2 napos késést általában a bankok számlájára lehet írni. Nem mindig úgy utalnak, mint a többi. Kedves utolsó:Tuti hogy lesz már holnap GYED?
Én sem kaptam még meg, pedig ilyenkorra már itt szokott lenni...:(
Holnap kapjuk meg a gyedet.
Én már múlt hét szerdán megkaptam. (Bp-i vagyok) A barátnõm is, pedig õ pécsi. Amúgy nem értem, hogy lehetsz gyeden 20 hónapja? A tgyás 168 napig jár, a gyed meg a gyerek két éves koráig, tehát 18-19 hónapig. Ha nem elírás, akkor már a gyest kell kapnod, de csak akkor, ha megigényelted.

2010. január 19-től igényeltem gyedet. Mikor kapok értesítést, és honnan a gyed folyósításáról?

Legjobb válasz: Mikor és kitõl igényelted meg? A munkáltatód kifizetõhely akkor tõlük fogod kapni, ha nem akkor a TB-tõl.

Mikor és kitõl igényelted meg? A munkáltatód kifizetõhely akkor tõlük fogod kapni, ha nem akkor a TB-tõl.
Annyit tennék hozzá az elsõ válaszhoz, hogy a tgyásnak is lesz maximuma, ha nincsen 180 bérezett nap - annyi lesz a maximuma, mint a gyednek.

Mikor kapok gyes-t és mikor gyedet?

Legjobb válasz: A gyes alanyi jogon jár, a gyed pedig akkor,ha szülés elõtti 2 évben legalább 180 napod be volt dolgozva, vagyis biztosított voltál.

A gyes alanyi jogon jár, a gyed pedig akkor, ha szülés elõtti 2 évben legalább 180 napod be volt dolgozva, vagyis biztosított voltál.
Ha dolgoztál a terhességet megelõzõen az elõzõ válaszadó által leírtak szerint, elõször jár a Gyás, ami a fizud 75%-a, utána a Gyed a baba 2 éves koráig szintén 75%, de van maximált értéke (a Gyásnak nincs), és 2-tõl 3 éves korig a Gyes. Ha nem volt munkahelyed, akkor is kapsz Gyed-et, de az nagyon kevés, és lehet, hogy a Gyes-sel jobban jársz. Akkor válaszd azt.
szülés után két évig GYED-en leszel (vagy az elsõ fél évben szülési szabadságon, de akkor is a gyerek két éves koráig van a GYED), utána három éves koráig GYES-t. A GYES mellett már lehet dolgozni is, és akkor is megkapod. A GYED mellett nem lehet.

Mi a különbség a tgyás és a gyed között? Melyiket mikor kapom? A fizetésem hány százaléka az egyik, ill. a másik?

Legjobb válasz: Összegben egyformák, a fizud 70%-a A tgyás a szülés után 180 napig jár, után a a baba 2. évéig a gyed, végül 1 évig a gyes. A tb többet tud mondani, vagy a www.magyarorszag.hu honlap.

Összegben egyformák, a fizud 70%-a A tgyás a szülés után 180 napig jár, után a a baba 2. évéig a gyed, végül 1 évig a gyes. A tb többet tud mondani, vagy a http://www.magyarorszag.hu honlap.
A gyes már nem éri el a gyed mértékét, sokkal kevesebb, ezért mennek el sokan a gyermek életének 3. évében dolgozni...
Szia Valóban mindkettõ a fizud 70%-a, viszont a tgyás a szülés után nem 180, hanem 168 napig jár. Utána a gyed 2 évig szintén 70%, végül a gyes 1 évig, ami a hideg vízre sem elég sajnos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!