Találatok a következő kifejezésre: Mikor kapjuk első (76 db)

Szülés előtt 28 nappal igényeltem a tygást! Mikor kapok elsőnek pénzt?

Szaisztok

Legjobb válasz: Szia! A szülés után minnél hamarabb add be a papirokat, 3-4 héttel utána kapod meg, vagy is december 8-10körül.Visza menõleg okt 19.ig. Nekünk legalább is így volt.

Szia! A szülés után minnél hamarabb add be a papirokat, 3-4 héttel utána kapod meg, vagy is december 8-10körül.Visza menõleg okt 19.ig. Nekünk legalább is így volt.
A kérdező hozzászólása: húú köszi ezen izgulok hog yidõbe jöjjön a gyerkõc mert ha ráhúz pár napot, akkor már csak januárban jön tgyás, mi?:) remélem nem szivat meg a kis kukis, kell a lóvé kari elõtt

Kaáliba melyik orvost ajánlanátok? Melyikhez lehet a leghamarabb bejutni? Mennyi idő mire kapunk első időpontot, és onnan mennyi idő a lombik? És a fagyasztott embriók beültetésére is sokat kell várni?

Sajgó, Szmatola vagy Kovács doktor?

Legjobb válasz: Krizsa dr-t, igaz õt nem emlytetted, bár hozzá a leghosszabb a várakozási idõ. Szerintem a fagyasztott beültire nem kell sokat várni. Nekem tavalyelõtt volt lombikom, nem tudom most mennyit kell várni.

Krizsa dr-t, igaz õt nem emlytetted, bár hozzá a leghosszabb a várakozási idõ. Szerintem a fagyasztott beültire nem kell sokat várni. Nekem tavalyelõtt volt lombikom, nem tudom most mennyit kell várni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de Krizsa doktort direkt nem írtam oda, mert arról hallottam, hogy oda nagyon nehéz bejutni.
Pedig megéri várni rá, nekem megérte:)
én a bernardhoz járok.nincs összehasonlitási alapom de õ elég fura monoton szalagmunkát csinál.viszont nálla volt idõpont leghamarabb.
Bernard Artúrt egyáltalán nem ajánlom nagyon bunkó és lekezelõ
Szia! Én is Krizsa Ferencnél voltam, és tényleg megéri várni rá. Elsõre sikerült a lombikom 2 évvel ezelõtt, ma beszéltük meg vele a kistesó projektet (karácsony elõtti héten kértem idõpontot a mai konzultációra), és márciusban ülteti be a fagyasztott babáimat. :) Sok sikert!

Ha valaki a biosz oktv-n a döntőben az első 30-ba bejut, akkor mit kap? Ha pontokat kap az a 100 pontos (ilyen nyelvvizsgás, emelt szintűs dolgok vannak benne) keretbe bele tartozik, vagy ennek nincs semmilyen csoportja, csak úgy kapják?

Legjobb válasz: OKTV-ken az elsõ 10 80 pontot, a második 10 40-et, a harmadik 10 25-öt kap (lehet, hogy 20-at, nem emlékszem). És igen, beleszámít a 100 kapható plusz pontba.

OKTV-ken az elsõ 10 80 pontot, a második 10 40-et, a harmadik 10 25-öt kap (lehet, hogy 20-at, nem emlékszem). És igen, beleszámít a 100 kapható plusz pontba.


Melyik az első védőoltás amit kap a baba, mikor kapja és belázadosik e tőle?

Legjobb válasz: Az elsõ a bcg és még a kórházban megkapja. A másodikat akkor kapja, amikor betölti a 2 hónapos kort.

Az elsõ a bcg és még a kórházban megkapja. A másodikat akkor kapja, amikor betölti a 2 hónapos kort.
Nem mindegyik lázasodik be, az enyének sem volt láza.
Én ma viszem szegénykémet, holnap leírom a tapasztalatot...:-(
2 hónaposan kapja meg az elsõ védõoltást! ezt a fajtát a combjába kapta nekem a babám!!nem lett tõle lázas de azért borogatni kellet neki a lábát!!egy pár napig meg lesz duzzadva a lába ! szerintem mindent leírtam grat a babához!
Pénteken vittem a babámat a második oltásra, az elsõt még a kórházban beadják, ez a BCG, ami tuberkolózis ellen véd. A második az IPV+Hib ez a gyerekbénulás és influenza b ellen nyújt védelmet. Az én kislányom nem lázasodott be, nem dagadt meg az oltás helye, de nagyon nyûgös volt utána, és mivel nekem kellett lefogni...:-((, így csak apa volt neki jó egész nap, nálam sírt. Hál' isten azóta "megbocsátott", de álmában egyszer-kétszer felsír.

Milyen jutatásokat fog kapni egy nő, ha most a babája 6 hónapos, es 7 hetes terhes. Ha megszüli a 2. at mit kap? Lemondhatja majd a gyest az elsöre és kaphatja a másodikra a gyedet? Amikor az elsö betölti a 2. évet?

Legjobb válasz: Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft

Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft
Kedves utolsó, mindkettõnk válasza kicsit fals :) Ugyanis ha azért kap most a kérdezõ gyest, mert nem volt meg a szükséges napja, de van élõ szerzõdése, mivel a gyes ideje alatt is ketyeg a biztosítási jogviszony, a ketteskére meglesz a 365 nap. Ergo jogosult lesz tgyásra, gyedre.
Igen, lemondhatja bármikor. A családi pótlék duplán jár neki, a többi ellátás viszont csak az egyik gyerek után, de megválaszthatja, hogy melyik gyerek utáni ellátást kéri. Tehát bármikor áttérhet egyik gyerek után járó ellátásról a másik gyerek után járó ellátásra.
A kérdező hozzászólása: szülés elött munkanélkülin volt a felmondás idejétöl közvetlenül.akkor sem?
Mivel a ketteske születésekor nem lesz biztosítása (megszûnt munkaviszony), így nem lesz jogosult tgyásra, gyedre.
A kérdező hozzászólása: be van adva biróságra, febr 16-an lesz az elsõ tárgyalás
Miért szûnt meg a munaviszonya? Kirúgták? Akkor szépen el kellett volna battyognia a munkaügyi bróságra. De most se késõ. Nem mellesleg ez egy lényeges infomráció lett volna. Ugyanis a második babára igy semmit se fog kapni, csak GYES-t, valóban. Tehát akor esetében amikor az elsõ baba után lejár a gyes (majd 2, 5 év múlva), akkor kérheti a második baba után a gyest és ennyi.
A kérdező hozzászólása: meszünt a munkaviszonya meg amikor terhes volt az elsövel, az amikor elküldték már pár napos terhes volt csak nem tudott róla. most mivel 6 hónapos a baba gyedet kap a gyerek 2 eves koráig.
Hacsak nem megy vissza a kérdezõ most gyorsan dolgozni, akkor nincs 180 bérezett nap, és akkor a tgyásnak is van maximuma. És nem csak szerintem, hanem az oep szerint is.
a tgyás nem maximalizált sztem! a gyed viszont igen. és csak 1 támogatás jár. (ill. a családi pótlék meg a családi adókedvezmény, az a 2 gyerek után jár)
ha megszülsz, gyedet (az 1. baba után járót) lemondod, megogényled a tgyást a 2. babára, majd a gyedet. jár még a családi kedvezmény, a 6 hósra meg a magzat 91 napos korától a picire is. illezve az egyszeri anyasági is, szülés után.
Ha közben nem szûnt meg a munkaviszonya, akkor a ketteskére is jogosult tgyásra és gyedre. Ebben az esetben viszont a tgyásnak is van maximuma. Ha egyidõben két ellátásra is jogosult vagy (szülés után a tgyásra a picivel, ill. a nagyra gyedre), akkor te döntheted el, hogy melyiket kéred. A tgyással annyiból jobban jársz, hogy abból nem vonnak nyugdíjjárulékot. Amikor megszületik a pici, attól a naptól igényelni kell tgyás.
Az igénylést megelõzõ két évbõl kell produkálni a 365 napot, mivel most passzívan kapja az ellátást, így sem kaphat tgyást, gyedet. Persze más lesz a történet, ha megnyeri a pert és újra állományba rakják. Akkor meglesz mind a 365 nap, mind az élõ munkaszerzõdés, ami a tgyáshoz, gyedhez kell.

Mikor kapom az első GYED-emet meg?

Ma érkezett meg 4-ei dátummal jóváhagyott kérelmem a GYED-re, hogy jún. 10-étől már arra vagyok jogosult. Szóval már legalább papír van róla, de pénzt mikor látok? Május 16-án adtam postára a kérelmemet, szóval szerintem simán időben.

Legjobb válasz: HÁt elõfordulhat, hogy csak augusztusban :( Van olyan oep, ahonnan indítanak hóközi utalást, de az általános az, hogy nem. Ha már elindították az utalásokat, és te nem estél bele, akkor sajna annak is megvan az esélye, hogy csak az augusztusival kapod a pénzt. Reméljük nem így lesz, de azért erre is készülj, nehogy kellemetlen meglepetés érjen :(

HÁt elõfordulhat, hogy csak augusztusban :( Van olyan oep, ahonnan indítanak hóközi utalást, de az általános az, hogy nem. Ha már elindították az utalásokat, és te nem estél bele, akkor sajna annak is megvan az esélye, hogy csak az augusztusival kapod a pénzt. Reméljük nem így lesz, de azért erre is készülj, nehogy kellemetlen meglepetés érjen :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, végül 12-én megkaptam.

Br 143 ezerrel mennyi táppénzt kapok? Hétfőn intézem el a táppénzes papírt, eddig nem voltam még táppénzen és azért nem tudom. Mikor kapom meg az elsőt?

Legjobb válasz: Ha Tb kifizetõ a munkáltatód,akkor ugyanúgy utalnak,ahogy máskor.Nekem hasonló a bérem és 80ezer körül utaltak.

Ha Tb kifizetõ a munkáltatód, akkor ugyanúgy utalnak, ahogy máskor.Nekem hasonló a bérem és 80ezer körül utaltak.
A táppénz alapja nem a jelenlege, hanem a keresõképtelenséget megelõzõ év átlagkeresete, annak 70 %-a két éves folyamatos munkaviszony esetén, egyéb esetben csak 60 %. Ha a munkahelyed TB kifizetõhely, akkor a táppénzt is õk számfejtik, a fizetéssel együtt szokták adni, annyi idõszakról amennyi táppénzes papír a számfejtés lezárásáig beér. Más esetben az OEP a számfejtõ, ott lehetnek csúzsások, de nem tudom melyik megye mennyi csúszással dolgozik.
Nekem is az a problémám, hogy az elõzõ év átlagkeresete alapján számolják. Munkahelyet váltottam a tavalyi év közepén, addig elég kevés volt a bruttóm, nem sokat emel rajta a második félév magasabb bruttója sajna, ezért húzom még a táppénzt. 70% elég kevés lenne! De sajna a tgyás is annyi lesz.

Mikor kapjuk az első ösztöndíjat? Február elején, közepén vagy végén?

Legjobb válasz: Mi minden félév második hónapjának 5. napjáig szoktuk megkapni az elsõ két hónapot,utána minden hónap 10.éig.(Szoctám ugyanez!)

Mi minden félév második hónapjának 5. napjáig szoktuk megkapni az elsõ két hónapot, utána minden hónap 10.éig.(Szoctám ugyanez!)

A Bolyai Csapatversenyen mit kap az első 6 helyezett csapat? Milyen hosszú egy eredményhirdetés?

Legjobb válasz: Egyszer voltam a Heves/Nógrád megyei fordulón, negyedikek lettünk, oklevelet biztos kaptunk, meg talán vmi kis könyvjutalmat, nem drágát. kb egy órás lehetett. Az elsõ csapat mehet döntõre.

Egyszer voltam a Heves/Nógrád megyei fordulón, negyedikek lettünk, oklevelet biztos kaptunk, meg talán vmi kis könyvjutalmat, nem drágát. kb egy órás lehetett. Az elsõ csapat mehet döntõre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Ja kb telleg ilyen csak pl volt olyan h a 6 bol 4 en bejutottak!!! (Mi nem :-D

Szeretnénk második babát. Úgy tervezzük hogy mire az első betölti a 2 évet addigra jó lenne ha megszületne a második. Annyit olvastam hogy már nem vagyok tisztába hogy mennyi tgyást vagy gyedet kapok 2. után?

Határozatlan szerződésem van.El kellene mennem táppénzre terhesség alatt

Legjobb válasz: Ha az elsõvel gyes-en vagy akkor jobban megéri ha elmész táppénzre és a nagyi meg megigényelheti a gyest.

Ha az elsõvel gyes-en vagy akkor jobban megéri ha elmész táppénzre és a nagyi meg megigényelheti a gyest.
Persze ha a nagyi nyugdíjas vagy nincs munkája.
Ha a 2 gyerek születése közt nem mész vissza dolgozni és nem lesz 180 bérezett napod, akkor a tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz, a gyed alapja pedig ugyanaz, mint a tgyás alapja, vagyis szintén a szerzõdés szerinti béred. De ha az elsõ gyerekeddel elmész gyesre, de még nem szülsz meg vagy még nem vagy terhes és több mint 180 napot leszel gyesen, akkor a gyed alapja a minimálbér lesz.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt is mondták hogy ha gyed alatt szülök akkor a tgyás és a gyed is marad ugyan annyi a második babával is illetve azt is amit az elõzõ hozzászóló írt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!