Találatok a következő kifejezésre: Mikor kaphat baba (22 db)

Mivel kezdjem a hozzátáplálást? Miket kaphat elsőnek egy 3 hós baba?

Legjobb válasz: Én elõször almát adtam, aztán barackot, banánt, szilvát stb. Minden olyasmit, ami már a 4 hós babaételekben van. 2-3 hét gyümihét után jöhetnek a zöldségek. Krumpli, répa, sütõtök, cékla, ez is minden olyan, ami a 4 hós bébiételekben van. Mi is három hónaposan kezdtük, ha korai, ha nem. Tejcim már alig volt, a tápszert kihányta, a gyereknek valamit ennie kell, bár nem ez volt a kérdés ugyebár... Adhatod neki nyugodtan ezeket, nem lesz semmi baja.

Én elõször almát adtam, aztán barackot, banánt, szilvát stb. Minden olyasmit, ami már a 4 hós babaételekben van. 2-3 hét gyümihét után jöhetnek a zöldségek. Krumpli, répa, sütõtök, cékla, ez is minden olyan, ami a 4 hós bébiételekben van. Mi is három hónaposan kezdtük, ha korai, ha nem. Tejcim már alig volt, a tápszert kihányta, a gyereknek valamit ennie kell, bár nem ez volt a kérdés ugyebár... Adhatod neki nyugodtan ezeket, nem lesz semmi baja.
Szia! 3 hónaposan kezdtem, tavaly júniusban. Alma lével, pár kanállal majd pár nap múlva cumisüvegben 20 ml-rel, végül almapéppel. Utána jött az õszibarack és a zöldségek, néha üveges étel.
3 hónapos még elég kicsi, várjál szerintem. Nekem tápszeresek voltak a lányaim, de így is csak 5-5, 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Egyébként almával, barackkal szokták kezdeni.
3 hónaposan egy kicsit korainak tartom...még a tápszeres babáknál is azt javasolják, hogy várd meg a 4 hónapot!akkor fokozatosan lehet kostoltatni. gyümölcsökkel kezdjed:alma , õbarack, meggy...ezeket 1-1 hétig..egyenként..utána ezeket keverheted is. Majd jöhetnek a zöldségek:krumpli, gesztenye, cékla, répa.. DE!!SZERINTEM!!! várj még vele..legalább 4 hónapos koráig..anytejes v. tápszeres a baba?
Én is most kezdem 15 hetes a babám!almával kezdtük 2 hete most õszibarack- alma!
Egy 3 hós baba anyatejet vagy tápszert kaphat, mást nem!! Majd 5, 5 hósan jöhet az alma, barack, banán...
Mit jelent az, hogy nem lesz semmi baja? Most? Holnap? Egy hónap múlva? 1 év mulva? Kedves korán hozzátápláló anyukák, én már 18 éves voltam, mikor majdnem meghaltam emésztési gondok miatt, maiket a táplálásom okozott!!! És sajna ez csak akkor derült ki, és másfél év volt, mire meggyógyultam és már nem szorultam gyógszeres kezelésre, és havonta megalázó és kellemetlen orvosi vizsgálatokra!! Szóval gondoljatok a gyermeketek hosszútávú jövõjére is, ne csak arra, hogy drága a tápszer, vagy hogy a szomszéd kisfia is eszik már almát!! Amúgy minden szakirodalom azt írja, hogy a tápszeres babát sem kell fél éves kora elõtt hozzátáplálni és ez azért van, mert az emésztõrendszere nem képes még mással megbírkózni, csak a tejjel/tápszerrel!
3 hónaposan még nincs szüksége semmire csak tejcsire. Ha tápszeres akkor szokták 4 hónapos kortól kóstoltatni almával, barackkal de az sem kötelezõ csak akkor már lehet de szerintem nem kell még. Én 5-6 hónaposan kezdeném. Nem kell sietni, különben sem olyan jó móka. :/ Addig jó amíg csak tejcsizik hidd el!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Anyatejes a kicsim még hála, csak foglalkoztat a hozzátáplálás, ezért is kérdeztem meg.

2 és fél hónapos tápszeres baba mit kaphat még? Zöldség, gyümölcs püré? Sokat eszik, éjjel is 2-szer.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de nem ettõl függ, az éjszakai kelés/evés... mindkét gyerekem tápszeres (volt), 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, ehhez képest a fiam 11 hónapos koráig egyszer evett tápszert éjjel, és kelt is mellé egyéb okokból, a kislányom 7 hónapos, 2x eszik éjszaka tápszert, pedig nappal már elég sok mindent kap, + kel is ezen kívül egyszer csak úgy...hidd el elmúlik hamar ez az idõszak, tudom, hogy nehéz, de a hozzátáplálással én várnék a helyedben még egy kicsit. Attól a pár falat almától-krumplitól, amit az elején megeszik, hidd el nem fogja áaludni az éjszakát, sõt lehet, hogy még a pocija is fájni fog. Kitartás, mindenki végigcsinálta, egyébként az én környezetemben pár hetes éjjelt átalvó baba nincs, én csak olvasok róluk.:)

Nem akarlak elkeseríteni, de nem ettõl függ, az éjszakai kelés/evés... mindkét gyerekem tápszeres (volt), 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, ehhez képest a fiam 11 hónapos koráig egyszer evett tápszert éjjel, és kelt is mellé egyéb okokból, a kislányom 7 hónapos, 2x eszik éjszaka tápszert, pedig nappal már elég sok mindent kap, + kel is ezen kívül egyszer csak úgy...hidd el elmúlik hamar ez az idõszak, tudom, hogy nehéz, de a hozzátáplálással én várnék a helyedben még egy kicsit. Attól a pár falat almától-krumplitól, amit az elején megeszik, hidd el nem fogja áaludni az éjszakát, sõt lehet, hogy még a pocija is fájni fog. Kitartás, mindenki végigcsinálta, egyébként az én környezetemben pár hetes éjjelt átalvó baba nincs, én csak olvasok róluk.:)
A kérdező hozzászólása: Linkelnél esetleg oldalt ahol errõl olvastál?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, az egész megnyilvánulásod stílusa olyan, amire nem vagyok kiváncsi, a többieknek köszi, fõleg aki nem kioktatni akart.
Tápszeren és inni valón kívül semmit! Kicsi õ még a pürékhez.
NEM!Csak víz és tápszer!Az hogy 2x eszik az nagyon jó, az enyém vol hogy többször is evett
A tápszeren kívül vizet és max. cukor nélküli teát. A hozzátáplálást bõven elég lesz majd 4-5 hónaposan elkezdeni. Örüljm, hogy sokat eszik, más azon aggódik, hogy nem akar enni a baba. Ekkor még az a dolga, hogy egyen,
Kérlek, ne adj még neki, pici hozzá nagyon. "Csak" 1, 5 hónap, és legkorábban 4 hónapos korban elkezdheted hozzátáplálni. Ha szeretnéd. Az éjjeli 2x evés nem sok. Lehet, hogy hamarosan átáll õ is a több alvásra, de erre most nem a hozzátáplálás a megoldás.
Hogy mik vannak? Remélem, hogy ezt a kérdést nem gondoltad komolyan! 2, 5 hónaposan a lányomat 3 óránként szoptattam ÉJJEL is! Sõt, ritka az a baba, aki nem eszik éjjel. Ne adjál neki semmit, még nagyon picike hozzá!
Nem kaptál bunkó válaszokat, csak õszinték voltunk! Nyugodtan kérdezd meg a védõnõt, gyerekorvost hétfõn, hogy mit adjál neki! Na, majd õk bunkók lesznek, sõt, lehet, hogy még le is fognak hülyézni! Semmit ne adjál neki a tápszeren kívül! Mit nem lehet ezen megérteni?
A világ botrány! 2szer is fel kel? Örülj neki hogy csak annyiszor! Tápszernél táplálóbb nincs most a babádnak! Semmit ne adj, vizet és teát max..dehát az is szintén nem tápláló..
szörnyû, hogy 2x eszik éjjel, ez a mai gyerekek, hogy mit nem képzelnek magukról ;))) teljesen normális, kicsi a gyomra, nem tud annyit enni nappal, hogy fedezze a szükségleteit, ezért ébred éjjel. 4 hónapos korig semmit nem kaphat tápszeren és vizen kívül, egyébként sokkal táplálóbb a tápszer mint a gyümölcs vagy a zöldség püré, tehát ha kockáztatnád az egészségét és elkezdenéd adni ezeket akkor csak még rosszabb lenne a helyzet
http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/babas_korszak/.. Van egy másik oldal, ami pontosan leírja a hatóanyag tartalmat is, ha megtalálom linkelem!
Sziasztok! Aki a tápszer mellett voksol, az nézzen utána, milyen semleges cuccal tömi szegény babáját!!!! Ha plusz dolgot nem tudtok írni, akkor ne rontsátok a helyzetet a sok félre információval!
Szerintem is kérdezd meg a gyerekorvost, védõnõt. 2, 5 hós babának nincs szüksége semmire anyatejen ill. tápszeren kívül. Én a hozzátáplálással még tápszeres babánál is várnék minimum 5 hós koráig. Nem érett meg még a kis gyomra, emésztése 2, 5 hósan a hozzátáplálásra.
A kérdező hozzászólása: Kérem csak az válaszoljon, aki nem bunkó stílusban teszi. Köszönöm. Szóval gyümölcs leve vagy zöldség leve?
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1185312_575.. A babatápszerrõl is ír az összehasonlításban!

Ha a fiatalkorú teherbeesik, akkor a fiatalkorú szülei továbbra is kapják a családi pótlékot gyermekükre? És a teherbeesett fiatalkorú jogilag mit kaphat babája miatt? (a baba apja felnőtt korú) családit és gyes-t olvastam, ez igaz?

Utána olvastam kicsit,jó pár paragrafust láttam már de így sem tiszta még semmi.Addig kapják a szülők a családi pótlékot ,amíg a fiatalkorú tanul,tehát ha a baba miatt abbahagyná a tanulást mondjuk 1 évre,mert elvileg lehet ilyen esetben halasztani,akkor is ugyanúgy járna a családi pótlék?Elnézést,de nagyon nem vagyok otthon a témában és érdekelne.Nem vagyok terhes,mielőtt még ez irányba terelődnének a dolgok.:)Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A családi pótlékot lehet szüneteltetni, de arra az idõre nem jár családi pótlék, hisz nem tanul. Ha idõközben jövedelmet szerez az, akinek fel van függesztve a családi pótlék, akkor szintén nem jár már a családi pótlék. Tehát, ha gyest és családit kapnál, akkor a te szüleid nem kapnának utánad családi pótlékot, akkor sem, ha tanulsz, mivel van saját jövedelmed.

A családi pótlékot lehet szüneteltetni, de arra az idõre nem jár családi pótlék, hisz nem tanul. Ha idõközben jövedelmet szerez az, akinek fel van függesztve a családi pótlék, akkor szintén nem jár már a családi pótlék. Tehát, ha gyest és családit kapnál, akkor a te szüleid nem kapnának utánad családi pótlékot, akkor sem, ha tanulsz, mivel van saját jövedelmed.
Persze, hogy nem vagy terhes:) Csak hobbiból kérdezed:)
A kérdező hozzászólása: Kedves Második válaszolónak köszönöm szépen !!! Elsõ kommentelõnek pedig csak annyit, hogy érdekelt a dolog, és épp ezért írtam oda hogy ne folyjanak el a dolgok nem kívánt irányba.Köszönöm a megértést.!
Második válaszoló nagyon rosszul tudja. Ugyanis ha a kiskorú házasságon kívül szül gyermeket, akkor a babának kötelezõ gyámot kirendelni, aki általában a baba valamely nagyszülõje (ált. a kk. édesanya anyja). Tehát nem a kiskorú édesanya kapja az újszülött után a családi pótlékot és a GYESt, hanem a gyám. (hozzáteszem, sem a családi pótlék, sem a GYES nem számít jövedelemnek, ezenkívül a GYES mellett (a gyermek 1 éves kora után) és CSP mellett is lehet jövedelme (törvényben szabályozott értékhatárig és módon) a kiskorúnak. A kérdésedre a válasz: a kiskorú édesanya után járHAT a családi pótlék és az újszülött után is jár a családi pótlék és a GYES is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!
Abban az esetben kapja a szülõ a családi pótlékot, hogyha magántanuló ként fojtatja a sulit, de ha halaszt akkor nem, Ha az baba apja és az anja együtt nevelik a babát, és az apa nagykorú, akkor az apa kapja a gyst is meg a csp. is , de ha a baba szülei külön vannak akkor kaphatja a kiskorú anya is.


Mit ehet egy 5 hos baba? Sütötököt, repat, paszternakot, almat, meg mindennek a krumplis valtozatat probaltuk, nagyon szerete. Spenot nem izlik. Ceklat meg ilyesmit mikor kaphat? Esetleg banant?

Legjobb válasz: ehet még salátát,céklát,spárgát,õszibarackot,brokkolit.nekem a védõnõ azt mondta,hogy spenótot nem ehet.

ehet még salátát, céklát, spárgát, õszibarackot, brokkolit.nekem a védõnõ azt mondta, hogy spenótot nem ehet.
ja és a banánt próbáld meg, azén babámnak nagyon fáj tõle ahasa.
miért nem ehet spenótot?
Az enyém szerette a spenótot, a sóskát viszont nem.
azt mondta a védõnõ, hogy a sóskában és a spenótban túl sok az oxalát.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! A vedönökröl, csak annyi, hogy en nagyot csalodtam az enyemben mert sokszor eleg nagy marhasagokat beszelt. Ha valamit kerdezek, akkor azt az orvostol, de ezert nem akartam odamenni. Nemertem amugy, ha a bebietel gyartok rairhatjak az üvegeikre, hogy 4 honapos kortol fogyaszthato, miert lehet megkerdöjelezni? Vagy akkor miert irhatjak ra?

9 hónapos baba mit kaphat a "mi ételeinkből"?

Gondolok arra, hogy pl. kifli csücsök vagy kenyérhéj, túró rudiból a túró, esetleg Danette pudingok vagy krémtúró, párizsi, virsli? Mit vezethetek be újdonságot?

Legjobb válasz: Amiket leírtál azok közül szinte mind,csak a párizsit és a virslit hagyd ki!

Amiket leírtál azok közül szinte mind, csak a párizsit és a virslit hagyd ki!
Én adok a kisfiamnak Danoninót(banános, vaníliát, epres), gyümölcsjoghurtot (barackos, vaníliás, banános), szoktam turmixolni túrót gyümölcsel(banánnal, almával), és néha még rakok bele daráltkekszet. Fõztem neki egy kevés húslevest(azért külön, mert nem raktam bele fûszereket), sok répával, és tésztával turmixolva adtam. Szoktam fõzni neki csirkemellet, és a bébiételeket feljavítom vele, ezt is turmixolva. De ha a te babád megeszi a darabosat, akkor nem kell mindent turmixolnod.
Az én védõnõm, amikor betöltöttük a 8 hónapot mondta, hogy mehet a párizsi, virsli, tehát az tuti mehet. Amit írtál én abból a pudingot hagynám ki. A fõzelékeitekbõl is adhatsz neki, mert már lehet rántani, habarni az ételeit.
Ja, és a húslevesünkbõl én oda szoktam adni neki a zöldségeket.
A virslit és a parizert én sem ajánlanám, helyette inkább jó minõségû gépsonkát adj (legalábbis a mi védõnõnk és gyerekorvosunk ezt mondta). A többi mehet, ha nincs hajlama glutén- és tejfehérje-allergiára. Ha fõzeléket készítesz magatoknak, akkor a rántás vagy habarás elõtt vegyél ki belõle egy adagot, és csinálj belõle babafõzeléket. :) Pl. ha zöldborsót fõztem, kivettem pár kanál párolt borsót, és neki búzaliszt helyett rizsliszttel, tehéntej helyett anyatejjel fõztem készre. (A mi családunkban sajnos sok az allergia, ezért vigyáztam ennyire.) Húslevest nyugodtan adhatsz már neki (én kis vízzel "hígítottam", hogy ne legyen olyan sós). Margarinos kenyérkockák magozott paradicsommal volt nálunk a favorit (késõbb), vagy házi-túródesszertes kenyér (túrót gyümivel kikevertem).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Tejbegrízt mikor kaphat a baba?

8 hónapos a fiam,már 4 hónapja táplálok hozzá,sokmindent eszik,darabosakat is,mert 6 foga van.Tejterméket pár hete vezettem be,szereti ?ket,allergiája nincs. Burgonyapürét már adtam neki,amit vajjal és tehéntejjel készítettem,nem volt gondja attól sem. Tehéntejb?l mikortól készíthetem neki a tejbegrízt?Tápszerb?l és vízzel próbáltam,de nem ette meg.A tejtermékeket viszont szereti. Itt külföldön,7 hónapos kortól nem f? italként már bevezethet? a tehéntej f?zéshez ezért kérdem,de az emberek itt nem ismerik a tejbegrízt csak a tejberízst és a véd?n? szerint azt adhatok már neki.

Legjobb válasz: Én egy éves kor alatt semmiképp nem adnék tehéntejet, de ha a tejberizst elvileg eheti, akkor a tejbegrízt is. Amúgy ha lehet kapni kukoricadarát, akkor ajánlom kukoricakását (vízben kifõzve, mint a grízt) nálunk nagy kedvenc volt sokáig. (Allergia miatt tejet egyáltalán nem kaphattak)

Én egy éves kor alatt semmiképp nem adnék tehéntejet, de ha a tejberizst elvileg eheti, akkor a tejbegrízt is. Amúgy ha lehet kapni kukoricadarát, akkor ajánlom kukoricakását (vízben kifõzve, mint a grízt) nálunk nagy kedvenc volt sokáig. (Allergia miatt tejet egyáltalán nem kaphattak)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ.
A tehéntej allergia nem most, hanem pár év múlva fog kibújni belõle, ha lesz. De egyet értek az elsõvel, ha tejberizst adhatsz szerintük, akkor biztos tejbegrízt is engednék (ha a glutén ellen sincs kifogásuk).
Tehéntejet én sem ajánlanám 1 éves kor alatt. Én pl. 2 éves koráig nem akarok adni a babámnak. Tejterméket persze igen. A grízt ugyanúgy megfõzheted csak vízben és összekeverheted pl. banánnal, tök finom és egészséges, ugyanúgy a rizst is. De, mivel a krumplipüréhez hozzákeverted, elméletileg adtál is neki, és nincs semmi baja. Én sem ajánlom meg egyébként sem szokták, de te tudod persze.

Joghurtot és tejszínt mikor kaphat a baba?

Legjobb válasz: Joghurtot 8 hónapos kortól, tejszínt egy éves kortól.

Joghurtot 8 hónapos kortól, tejszínt egy éves kortól.
Óóóó, megelõztek. Pont ugyanezt akrtam írni...

Mikor kaphat a baba: spenótot, zöldborsót? Nálunk megoszlanak a vélemények.6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.

Legjobb válasz: Nekem 5 hós kora óta eszi a lányom a zöldborsót fõve héjjastól turmixolva. Spenótot meg a hétvégén csinálok neki.4 hósan kezdtük a hozzátáplálást és most 6 hónapos lesz.

Nekem 5 hós kora óta eszi a lányom a zöldborsót fõve héjjastól turmixolva. Spenótot meg a hétvégén csinálok neki.4 hósan kezdtük a hozzátáplálást és most 6 hónapos lesz.

Kettes tápszert mikor kaphat a baba?

Korhoz van kötve vagy súlyhoz is? Nektek melyik hyppoallergén tápszer vált be ami laktató?

Legjobb válasz: beba 2 es...az 6-8 hónaptól mehet de igen nagyban súlyfüggõ

beba 2 es...az 6-8 hónaptól mehet de igen nagyban súlyfüggõ
Szia..sultfuggo es korfuggo is....:-).Altalaban gyermekorvos donti el mikortol kaphat....Az en babam 7 honapos...es mivel sulyban nem kicsi...mar 6 honap elott atterhettunk a 2-re.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Mikor kaphat a baba babapiskótát?

7 hós a fiam. Adhatok már neki? Mert mindenki azt mondja hogy igen,úgyis van 2 foga,hagy rágcsáljon. De hát van benne cukor is meg tojás is,amit tudni illik nem adható egy éves kor alatt. Akkor most mi legyen? Adjak vs. ne adjak?

Legjobb válasz: Szerintem (ez az én saját véleményem) nem fosztod meg semmitõl, ha még nem adsz neki. A cukor miatt is, de elsõsorban a tojás miatt én nem adtam. A fiam 1 éves kora után kapott csak bármit, ami tojással készül. Nem veszített ezzel semmit. Annyi minden mást ehetett (rágcsálni például kiflicsücsköt) , miért hiányzott volna neki? De persze mindenki maga dönti el.

Szerintem (ez az én saját véleményem) nem fosztod meg semmitõl, ha még nem adsz neki. A cukor miatt is, de elsõsorban a tojás miatt én nem adtam. A fiam 1 éves kora után kapott csak bármit, ami tojással készül. Nem veszített ezzel semmit. Annyi minden mást ehetett (rágcsálni például kiflicsücsköt) , miért hiányzott volna neki? De persze mindenki maga dönti el.
Szia! A legtöbbre rá van írva, hogy 6 hós kortól adható. Szerintem add nyugodtan, az enyimek is szerették.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ :) de ez tudod csak ilyen bolti, CBA-s! Erre nincs írva ilyen. Amit ti ettetek abba volt cukor meg tojás???
Elsõ vagyok. Én Profi-sat adtam. Két fiam van, mindketten ették. A kiflicsücsök annyival rosszabb, bár én is adtam azt is, meg kenyérhéjat, hogy lerág egy nagyobb darabot, aztán halászgattam ki a szájából, amikor elkezdett fulldokolni tõle. A babapiskóta meg szétmállik. Egyébként a Tesco-sra pl rá van írva, és abban is van tojás, meg cukor....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!