Találatok a következő kifejezésre: Mikor jönnek fájások (23 db)

A magzatviz az egybol elfolyik vagy lasan? 38+3 hetes kismama vagyok es elso baba, nagyon felek hogy nem veszem eszre mikor folyik el a magzatviz. Mi jon hamarab a magzatviz vagy a fajasok?

Legjobb válasz: Kinek hogy. Nekem a víz jött elõbb, másoknak meg a fájások. Észre fogod venni, mert sok, jön, és nem tudod elállítani. Gondolj bele, több LITER víz van odabent! Az nem fog neked észrevétlenül elszivárogni... Minimum olyan érzés lesz, mintha bepisilnél.

Kinek hogy. Nekem a víz jött elõbb, másoknak meg a fájások. Észre fogod venni, mert sok, jön, és nem tudod elállítani. Gondolj bele, több LITER víz van odabent! Az nem fog neked észrevétlenül elszivárogni... Minimum olyan érzés lesz, mintha bepisilnél.
Valtozo. Nekem hirtelen folyt el, 10 percre mar meg is szuletett a fiam.
Én jobban örülnék ha elõbb a fájások jönnének.Attól félek hogy mi van ha az utcán útközben folyik el a magzatvizem?Ettõl kicsit tartok. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat.enis felek atol h az utcan elmegy a viz mivel h sokat szoktam setalni mert alitolag konyeb lesz a szules
A legtöbb szülés éjjel indul be, nem az utcán. Azu én vizem is hajnal négykor folyt el. Én amatracot féltettem anno, nem azt, hogy az utcán folyik el. :-) Végül a matrac megúszta, mert gyorsan felpattantam az ágyról. A szõnyeget áztattam el... :-P
Szia. Nekem a fajasok pentek reggel 9 korul indultak (vagyis akkor ebredtem fel ra, hogy faj). A vizem ejjel 11.30kor folyt el, de ugy hogy azt nem lehetett nem eszrevenni. A cipomben folyt a viz es egy nagy tocsa volt. A babam vasarnap hajnali 1.34 kor szuletett.Kozben minden osszehuzodasnal nyalkas kicsit veres valadek urult a mehembol. De ez valtozo kinel mi a sorrend es kinel milyen intenzitassal jon a viz.

Magzatvíz szivárgás esetén mikor jönnek a fájások?

Legjobb válasz: Nem minden esetben jönnek fájások.Ha azt veszed észre,hogy szivárog a víz,irány a kórház és nézzen meg egy orvos!!! Hány hetes vagy???

Nem minden esetben jönnek fájások.Ha azt veszed észre, hogy szivárog a víz, irány a kórház és nézzen meg egy orvos!!! Hány hetes vagy???
nekem nem sokkal utána, pedig felül repedt meg a burok. Rögtön rendszeres fájások voltak.
nõvéremnek rögtön jöttek mikor elkezdett szivárogni.
A kérdező hozzászólása: 38 de csak keményedik az egész hasam egy 10-15 másodpercig Pedig valami csepeg alul és nem tudom hogy most az lenne-e.
Szia! Nekem azt mondta az orvosom, hogy feküdjek le az ágyra 1 órán keresztül, tegyek magam alá egy fehér lepedõt, és ha 2 tenyérnyi "víz"lesz alattam akkor menjek a kórházba. Ha van kedved próbáld ki. Amúgy nekem burokrepesztésem volt mindkét szülésemnél, de nem lettek erõssebbek a fájásaim utána. Boldog babavárást, könnyû szülést!
Nekem magzatvíz szivárgással indult meg a szülés, de fájások nem voltak.Néhány óra múlva bekötötték az oxit, és attól lettek, elég kemény fájásaim
Enyhe szivárgásom volt, egyik gyerekemmel. De csak egy adott helyzetben, ha a WC-n elõre dõltem kicsit. Be is mentünk, hogy megnézzenek, csak ugye a vizsgálóasztalon háttal feküdtem, ott nem szivárgott semmi. Azt mondták, menjek haza. A szülésznõtõl kértem olyan tesztcsíkot, aminek zöldre kell változni, ha magzatvíz van. Haza mentünk, WC-ztem, elõre dõltem, a csík zöldre változott. De akkor azt mondtam, én nem megyek sehová, amíg nincsenek fájások. Két napra rá hajnalban indultak a rendes fájások, mentünk is be, még egy kicsi tócsa víz jött, de az már véres is volt, ennek ellenére kitoláskor még repesztettek burkot.
En anno hetfon vettem eszre, hogy szivarog, bementem a korhazban (mar tulhordtam a lanyom) es hazakuldtek, hogy tiszta vagyok. Masnap megint bementem (mas doki vizsgalt, bent tartottak. CSutortokon este szuletett meg a lanyom, a szules infuzioval inditottak ketszer (az elsonel nem tagultam)

Mikor jönnek a fájások akkor milyen pozicióba érdemes vajudni? Arra gondolok, hogy a fájások kibirhatobbak legyenek?

Legjobb válasz: Amíg otthon vagy,és nem volt semmi baj a babával..se barnázás az elején se semmi,akkor feküdj bele egy kád meleg vízbe.Felgyorsítja az elsõ több órás fázist,és remek fájdalomcsillapító.

Amíg otthon vagy, és nem volt semmi baj a babával..se barnázás az elején se semmi, akkor feküdj bele egy kád meleg vízbe.Felgyorsítja az elsõ több órás fázist, és remek fájdalomcsillapító.
Hú de izgalmas ez a "bármelyik pillanatban". Szívesen cserélnék most Veled :) Nagyon szép szülést kívánok! 5. válaszadó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válszokat! Bármelyik pillanatban jöhet a babó!!!
Szia.ha´t nekem sehogyan sem volt jó.Àllva, labdán, támasztva, vízben.Sajna nekem túl hosszú is volt a szülés, tu´l fa´radt is voltam.(38óra)Majd akkor meglátod, hogy mi lessz neked jó.próbálj ki minden lehetöséget.Könnyü szülést kívánok.
Én a nagy-részét itthon csináltam végig, nekem négykézláb, vagy a földön térdelve az ágyra borulva volt a legjobb. Feküdni pedig abszolút nem bírtam, így a kádba sem tudtam belefeküdni, pedig úgy képzeltem, így csak jó meleg zuhany lett belõle. De ezt úgyis csak akkor fogod tudni, amikor máj fájásaid vannak, hogy hogyan a legelviselhetõbb. Szép szülést kívánok!
Nekem az eljén a labda volt jó, utána áttértem a bordásfalhoz. Érzed, hogy az elviselhetõbb, és úgyis azt a pozíciót fogod választani. A meleg fürdõ, zuhany segíthet. Sok sikert!
Én még ugyan nem szültem, de én az elõzõ válaszolóval értek egyet. Valószínûleg megérezzük majd, hogy milyen pozíció a jó. Amit védõnõk ajánlanak, hogy a lábad mindig vegyen fel háromszög helyzetet, vagyis pl. állva terpeszben vagy ha térdelsz, akkor is nyitva legyen a lábad, így állítólag jobban tágulsz. Könnyû szülést és sok boldogságot kívánok! 28 hetes kismami.
Majd menet közben érzed, hogy mi a jó! Én is kigondoltam, hogy majd mit fogok csinálni. Pl. labdán vajúdni. Aztán nem volt kedvem ráülni... Könnyû, gyors szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!:-)
A kérdező hozzászólása: :-) Köszi!Már izgulunk nagyon!:-)

Mikor jönnek a fájások még otthon azok nagyon fájnak vagy csak kellemetlen?

Félek hogy nem veszem majd észre mikor kell majd indulni a kórházba. Sokan mondták hogy majd észre fogom venni majd, lehet így lesz de azért légyszíves leirnátok hogy kb mihez hasonlítsam majd az er?sségét? És mensruációs görcs lesz vagy az egész hasam fog fájni? 37 hkm

Legjobb válasz: Nyugi, nem fogod nem észrevenni :) Igen, eleinte akár a mensis görcsökhöz is hasonlíthatók, bár ez is egyénenként változó erõsségû, úgyhogy nehéz bármihez hasonlítani. Eleinte általában nem túl erõsek, elviselhetõek és általában nem tartanak sokáig, de rendszeresen ismétlõdnek (néha lehet rendszertelen is, ez is egyénfüggõ). Aztán lassan erõsödik és intenzívebbé is válik a fájdalom. Hogy kinek hol fáj, változó. Akár a derekadba is sugározhat vagy csak az alhasba, de az egész is bekeményedhet. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így a fájdalomérzet is más. Emellett a fájdalmat nem lehet leírni, ez csak érezhetõ :))))

Nyugi, nem fogod nem észrevenni :) Igen, eleinte akár a mensis görcsökhöz is hasonlíthatók, bár ez is egyénenként változó erõsségû, úgyhogy nehéz bármihez hasonlítani. Eleinte általában nem túl erõsek, elviselhetõek és általában nem tartanak sokáig, de rendszeresen ismétlõdnek (néha lehet rendszertelen is, ez is egyénfüggõ). Aztán lassan erõsödik és intenzívebbé is válik a fájdalom. Hogy kinek hol fáj, változó. Akár a derekadba is sugározhat vagy csak az alhasba, de az egész is bekeményedhet. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, így a fájdalomérzet is más. Emellett a fájdalmat nem lehet leírni, ez csak érezhetõ :) )))
viszonylag rendszeresen érzel majd fájásokat, amik késõbb erõsebbek de még elviselhetõk lesznek. nehéz megfogalamzni, mert a mensis görcs se mindenkinél egyforma.de nekem is úgy indult, hogy kisebb görcsöket éreztem, aztán pár óra múlva már nagyon kellemetlenek voltak ezek a görcsök..
Nekem elég kicsi a fájdalom küszöböm, de a vége felé is csak kellemetlennek írnám le! A lényeg, hogy figyelni kell a sûrûségüket! Ha 5 percesek lesznek, akkor nem szabad habozni! (tapasztalatból mondom! utóbb 6 perceseknél még legyintettem, majd hirtelen 2 percesek lettek- fél órán át, majd jöttek a toló fájások). Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! :-D ÜDv: ma 1 hete 3 gyerkõcös anyuka
Én is mindig ettõl féltem, hogy majd nem fogom felismerni, hogy "itt az idõ". Nekem már szülés elõtt hetekkel jóslófájásaim voltak, azok teljesen menstruációhoz hasonlóak voltak, így a szülésnél is valami hasonlóra számítottam. Hát nem az lett: egy teljesen új érzés volt (azóta nem keverném össze semmivel), nem is gondoltam, hogy ez már a szülés lesz. Csak annyi stimmelt, hogy rendszeresen idõközönként jött ez a fura érzés, és egyre sûrûbben. Nem igazán görcsnek éreztem, inkább szúró érzés volt (furán fog hangzani, de olyan érzés volt, mintha egy kis puki szorult volna belém). Mondtam is a férjemnek, hogy biztosan haza fognak küldeni a kórházból, hogy ez még nem a szülés. Hát nem így lett, szültünk! Egyszóval nekem nagyon nem fájt az elsõ 8 órában, de az utána következõ 3 óra az kemény volt. DE MEGÉRTE!!! Könnyû szülést kívánok neked, és ha az elsõt nem is, a másodikat már tuti fel fogod ismerni.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha mondjuk nagyon enyhe mensi szerû érzést érzek és 5 percenént jönnek(de nem fáj csak érzõdik) akkor már az is az? Vagí inkább úgy kell számolni hogy legalább 1 óráig tart?
megkeresem egy régebbi kérdésem, és belinkelem
Nekem úgy volt, hogy mensi szerû görcsök jöttek, 3-5 percenként, és 1 percig tartottak. Két órán keresztül néztem az idõt ilyen fájásokkal, mert végig nem akartam elhinni, hogy ez már "az", mert olyan enyhe fájások voltak (pedig már 5 napos túlhordásban voltam). Késõbb erõsödtek a fájások, de ezekkel a gyengékkel is bõ három ujjra tágultam. Utána kaptam még oxitocint és eda-t. Figyelj, mindenkinek más a fájdalomküszöbe azt mondják. Lehet, hogy az a fájdalom amit én gyengének éreztem, másnak erõs. De az is lehet, hogy tényleg gyenge volt. Csak a saját példámat tudtam leírni neked, de ez egyáltalán nem biztos, hogy neked is ilyen formában fog indulni. Minden szülés más. Mindenesetre nagyon sok boldogságot, könnyû szülést kívánok!
Az elsõ gyermekünk születésekor a köv. képen történt: Hajnali 2:17-kor jött egy enyhe "mensi szerû görcs", rá 10 percre pedig még egy, akkor folyt el a magzatvíz, utána gyorsan zajlottak a dolgok, 5 percesek lettek, majd 3.. végig enyhe görcsöcskékkel! Mivel az elsõ szülésem volt, megijedtem, hogy "ilyen össze-vissza jönnek" a "fájások", és mentõt hívtunk (még szerencse!!!). A mentõben már nem volt fájásom, ott már az ülés volt kényelmetlen, mert a baba feje már közeledett a kijárathoz. Amint felértünk a kórház szülészetére, azonnal jöttek a tolók.Hajnal 4:14-kor született meg az elsõ csemeténk. Tehát válaszolva a komment- kérdésedre: a sûrûségét figyeld, ne azt, hogy mennyi ideig van x perces fájásod! Üdv: a 3 gyerkõcös (3. válaszadó)

36hetes kismama vagyok, február17-re vagyok kiírva. Milyen amikor jönnek a fájások? Milyen idő közönként jönnek a fájások? Mikor érdemes indulni a kórházba? 3percre lakok tőle.

Legjobb válasz: Altalaban 20 perces fajasok jonnek,mensi szeruek es erosodnek,bar nekem a magzatviz folyt el,bementem a korhazba, egybol jottek a fajasok is eloszor csak enyhebben es minnel jobban erosodtek,viszont nekem elso perctol par masodpercenkent jottek,s megis 8 orat vajudlottam.Gyors,komplikacio menstes szulest!

Altalaban 20 perces fajasok jonnek, mensi szeruek es erosodnek, bar nekem a magzatviz folyt el, bementem a korhazba, egybol jottek a fajasok is eloszor csak enyhebben es minnel jobban erosodtek, viszont nekem elso perctol par masodpercenkent jottek, s megis 8 orat vajudlottam.Gyors, komplikacio menstes szulest!
Éjjel 2-kor menstruációs fájdalomra ébredtem, egy-két percig tartott, utána másnap délig többször éreztem, egyre erõsebben, de nem elviselhetetlenül. Azt hittem jóslófájások. Déltõl mértem, akkor 12 percesek voltak, kb. egy percig tartottak. Mikor már tudtam milyen érzés, nem volt annyira fájdalmas, mikor jött a következõ. 4-kor mentem kórházba, akkor már 4 cm-re voltam nyitva, 5-kor 5cm. Ekkor viszont már 5 perces fájások voltak, burkot repesztettek, ezután bedurvult minden. 6-kor kerültem szülõágyra, 7:40-kor született meg a fiam. Ez volt 10 hete. 8-10 perces fájásoknál indulj el szerintem. Ott még adminisztráció, kúp, tusolás. És ha EDA-t szeretnél, azt csak 5 cm-es tágulásig adnak. Én lecsúsztam róla.
Az elõkészítõn azt mondták, hogy rendszeres min. 1 órája tart, zuhanyzás, meleg fürdõ, pezsgõzés, lazítás után sem múlik el és 10 percenként ismétlõdik akkor indulni kell.

38 hetes kismama vagyok. Honnan fogom tudni hogy itt az idő? Mik azok a tünetek, amik biztosan arra utalnak hogy jön a baba? Össze lehet keverni a fájásokat valamivel?

Legjobb válasz: Tudni fogod, hidd el. Majd ha jönnek a fájások -és egyre sûrûbbek lesznek -2-3 percesek- akkor irány a kórház. Idõd lesz bõven beérni. Nálunk több mint egy napig tartottak a fájások (párom nem bírt aludni a fájdalomtól, így egész éjjel fent volt), és mikor bementünk a kórházba, még több mint 10 óra múlva született meg a kislányunk. f29

Tudni fogod, hidd el. Majd ha jönnek a fájások -és egyre sûrûbbek lesznek -2-3 percesek- akkor irány a kórház. Idõd lesz bõven beérni. Nálunk több mint egy napig tartottak a fájások (párom nem bírt aludni a fájdalomtól, így egész éjjel fent volt), és mikor bementünk a kórházba, még több mint 10 óra múlva született meg a kislányunk. f29
Szia! Én 37 hetes vagyok és pont ugyan ezen gondolkodtam... Nem tudom... nekem azt mondták és mindenhol azt olvasom, hogy nem lehet semmivel sem összekeverni, mert annyira más fájdalom és valahogy belül érzed, hogy ez már AZ. Remélem tudni fogom... Azt mondta a dokim, hogy ha érzem, hogy keményedek meg görcsölök akkor kezdjem el mérni a fájásokat, mérjem egy órán keresztül és írjam le egy papírra hogy hogy alakulnak. Ha erõsödnek és sûrûbben jönnek akkor már nem jóslók hanem indul a szülés. Remélem nem sokára már mérhetek, már szeretnék megszülni :D Könnyû szülést!
Olyan jó olvasni ezeket a kérdéseket és visszaemlékezni. 3 hete én is ilyesmivel küzdöttem, honnan fogom tudni.. Tényleg tudni fogjátok!! Biztos tünet, ha elfolyik a magzatvíz, vagy ha a nyákdugó távozik és a fájások rendszeresek lesznek (5 perces). Nekem hajnal 1-kor folyt valami rózsaszínes vizes "lé", fájdogáltam 5 percenként, de nem hittem el, hogy ez az. Aztán hajnal 3-kor elmúlt lefeküdtem aludni. 4-kor keltem, hogy megint 5 percenként fáj, 6-ra benn voltunk a kórházban, 15:15-kor meglett a Manó. Ennek 3 hete már! Ne izgulj, észre fogod venni, ha itt az idõ! Kellemes szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már szeretnék túl lenni rajta. Holnap megyek ultrahangra. A doki tud valamit mondani, hogy kb mennyi idõm lehet még hátra?

Mi a különbség a szülés kezdetben: ha elfolyik a magzatviz es azutan jönnek a fájasok vagy jonnek a fajasok es kiszurjak hogy kijöjjön a magzatviz?

Mi a külömbség a szülés kezdetben: ha elfolyik a m.viz es azutan jönnek a fájasok vagy jonnek a fajasok - es kiszurjak hogy kijöjjön a m.viz??

Legjobb válasz: Egy tökéletes szülésnél (ami ritkán van sajna) nem folyik el a víz, hanem menetközben. Nekem elfolyt, a méhszájam zárt volt, fájásaim nem voltak. 17 óra után császár:( Tehát ne follyon el:)

Egy tökéletes szülésnél (ami ritkán van sajna) nem folyik el a víz, hanem menetközben. Nekem elfolyt, a méhszájam zárt volt, fájásaim nem voltak. 17 óra után császár:( Tehát ne follyon el:)
Nem tudni, mitõl függ, és nem jobb egyik sem a másiknál. Talán annyival jobb, ha a fájásokkal kezdesz, hogy akkor nincs a magzatvíz-elfolyás miatti fertõzésveszély. Nekem elfolyt a vizem egy része, a többi bent maradt, mert a babám feje úgy be volt már ékelõdve, hogy nem engedte kifolyni a többit :) Úgyhogy nálam a két eset keverve volt :)
Nekem az elsõ terhességemnél a mag.víz folyt el, a fájások csak akkor jöttek amikor beadták az infúziót, hogy jöjjenek. A másodiknál meg fájások jöttek (rendszeresek) de kiderült, csak jósló, mert lehet az is rendszeres. Este mentünk be, másnap délelött repesztett burkot a doki, ami azért elég kellemetlen. A második talán azért volt jobb, mert nem kellett a folyó vízzel foglalkozni az elején (betétezni)
Nekem burkot repesztettek, nem volt semmi extra benne. Úgy értem, alám tettek egy tálat, kiszúrták, semmit nem éreztem, csak hogy valami meleg kifolyik, olyan volt, mintha pisilnék, csak ezt nem lehetett visszatartani. Ezek után 4 óra múlva lett meg a baba. Ez szerintem nem sok, de nem is kevés idõ.

Hamarabb lezajlik a szülés, ha először elfolyik a magzatvíz, és utána jönnek a fájások, mint mikor fájásokkal kezdődik, és csak órákkal később folyik el valakinek a magzatvize?

Legjobb válasz: Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt. Amikor fájásokkal kezdõdik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.

Nem igazán, szerintem jóval gyakoribb az hogy ha elmegy a víz de semmi fájás akkor órák telhetnek el esemény nélkül (se fájás se tágulás) legalábbis nekem az ismeretségi körömben mind így volt. Amikor fájásokkal kezdõdik (attól tágul és rövidül ugye a méhnyak) akkor egy bizonyos ponton vagy magától elmegy a víz meggyorsítva a szülést, vagy burkot is szoktak repeszteni mert a nyomásviszonyok megváltoznak, még jobban nyomja a baba feje a méhszájat és felgyorsul a szülés is.
Nekem elõször fájások voltak, aztán a szülõszobán vizsgálat közben folt el a magzatvíz (burokrepesztés), aztán viszont iszonyú erõsek lettek a fájások, 4 óra múlva megszületett a lányom :)
4 gyerkõcnek adtam életet. Az elsõ és az utolsó is 2 órán belül le volt tudva. Az elsõnél az elején folyt el a magzatvíz a 4-nél burkot repesztettek. A 2-3. szülés 4 órán belül megvolt, a 2- nál burkot repesztettek mert teljesen tág voltam, a 3-nál valamikor fürdéskor folyhatott el a víz, mert nem találkoztam vele vajúdás alatt. Ami viszont igaz, hogy ha elfolyik a magzatvíz, fel szoktak gyorsulni az események. Sokszor olvasni, hogy megrepesztették a magzatburkot és ezután roham tempóban jöttek a fájások, vagy erõsödtek...
Nekem az elsõ kettõnél elfolyt a magzatvizem az egyik 8 óra alatt lett meg a második 2 óra alatt ugyebár beindították a szülést, a harmadik gyerekemnél megindult a szülés na az fájdalom volt, a férjemnek a kezét majdnem eltörtem. Picurom 1 óra 20 perc alatt megvolt. Én azt tapasztaltam hogy ha beindítják nem fáj úgy mintha magától megindul.
nekem 5 perces fájásokkal indult az egész, 24 órát vajúdtam az egy szem gyermekemnél, a méhszájam nagyon lassan nyílt, a burok meg nem repedt meg, végül repesztettek aztán pikk-pakk meglett a baba
1 vagyok hát rövidebb valószínûleg bár elsõ szülésnél kérdés mi számít rövidnek. Elvileg tankönyv szerint az elsõ szülés átlagosan 9-12 óra , a második (többedik) 6-8 óra. Nekem az elsõ is fájásokkal indult, a második is, az elsõ 8 óra volt tömény fájásokkal és fogalmam se volt ugye hogy hol a vége, a második pedig 3 óra volt amibõl 1 óra fájt nagyon a többit ki lehetett bírni. De belegondoltam hogy ugyanezeket az intenzív fájdalmakat 10-15 óráig el kellett volna viselnem hát az nagyon gáz szóval az nagyon kimerítõ lehet hiszen az szinte egy egész nap hosszúságú, idegölõ lehet hogy mikor lesz már vége.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint, ha fájásokkal indul a szülés, az elviselhetõbb, mintha a magzatvíz lefolyásával kezdõdik?
Nekem is fájásokkal indult a szülésem. 5 óra alatt megszültem, elsõ baba volt!
Nekem a dokim azt mondta, hogy jobban szeretik, ha fájásokkal indul a szülés. Nekem mind a 3 fájásokkal indult. Az elsõ kettõ 2, 5-2, 5 óra volt, a 3. minössze 40 perc.
Nekem elõször elfolyt a magzatvíz. 14 óra alatt lett meg a baba. Az elsõ fájás kb az elfolyás után 3 órával volt. Nem tágultam, telenyomtak oxitocinnal. Nagyon durva volt. Az orvos azt mondta, hogy ez van, ha a magzatvíz folyik el elõbb.
nekem elõször magzatvíz volt...fájás semmi. Császár lett a vége.
Nekem elfolyt a magzatvíz de 2oxitocin és 8óra vajúdás után császároztak téraránytalanság miatt...ugyhogy sztem nem volt éppen gyors.
Szerintem ez személyfüggõ! Nekem pl. otthon folyt el a m.víz (ez volt olyan fél 6-6 óra körül este) és másnap hajnalban 4 óra után született meg a lányom! Pl függ attól is, hogy milyen gyorsan tágulsz. Én nem tágultam gyorsan.
Nekem elõször a magzatvizem folyt el, utána jöttek a fájások, 24 óra alatt lett meg a baba. Lassan tágultam, ki kellett várni. Oxitocint a legvégén kaptam.

Milyen érzés amikor jönnek majd a fájások? Mit kell érezni majd? Alhasi görcsöket? Vagy miket? 32 hetes vagyok, és szokott görcsölgetni a hasam, meg szurodni is, de a fájások milyenek lesznek?

Legjobb válasz: Menseshez hasonló fájás lesz, de abban fog különbözni, hogy idõszakosan jelentkezik 20-10 percenként, és ritkul tovább a fájások közti idõszak. ne félj, mindneki azt mondja, hogy meg fogjuk ismerni:-) (én is 32 hetes vgyok)

Menseshez hasonló fájás lesz, de abban fog különbözni, hogy idõszakosan jelentkezik 20-10 percenként, és ritkul tovább a fájások közti idõszak. ne félj, mindneki azt mondja, hogy meg fogjuk ismerni:-) (én is 32 hetes vgyok)
A kérdező hozzászólása: csak azért mert én már egyszer bekerültem a korházba infuziora , hogy ne hogy megszüljek mert görcsöltem, és most már minden kis fájástol ugy félek, mert mindig azt hiszem, hogy megint szülési fájások jönnek.Mikor bekerültem nem igazán fájt, csak pici görcs volt, ami már természetes is lehet néha.
szia!Nekem is szokott...és mindig parázok, aztán arra gondolok hogy a bentlakó kezdi kinõni a helyet és kirúgja az ház oldalát....ilyenkor ha húzódik görcsölget akkor igyekszem minnél elõbb vizszintbe kerülni és ez bevállik.Jah védõnõ azt kérdezte erre múltkor hogy napi hányszor?10nél több, nekem olyan napi 1-2 max 3szor. Kicsit megkönnyebbültem hogy nem csak én vagyok ilyen félõs:) ))32 hetes kismami
Hali!Amit éreztek azok "jósló fájások".Menstruációs görcshöz hasonlít, de erõsebb.28 hetesen kezdõdött nálam és a 40. héten meg kellett indítani a szülést, mert nem akart igazi fájás jönni és ki voltam tágulva.Így no para!Van még idõtõk. Ha itt az idõ tudni fogjátok. Kitartás!!
Szia. Hát igen menstruációs görcshöz hasonlít, mikor kezdödik.Azta´n rövidül a két fájás közti idö, és hosszabbodik a fa´jás, és erösödik.Én azt hittem, hogy rákészültem.De ami ott várt, az nem volt semmi.Ezt nem ilyesztés képpen írom.Nekem nagyon nehéz szülésem volt, 38 óra.Nagyon fájt, de megérte.Most van egy 10 hetes gyönyörü lányom, és még egyböl a szülés után el is felejtettem, hogy mennyire fájt. Könnyü, és gyors szülést kívánok.

Miután kijött a baba már egyböl elmujik a fájás a hasadban? Milyen érzés mikor a baba feje jön ki? Miket varrnak szülés után ami annyira fáj?

Legjobb válasz: A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.

A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.
Nálam sem múlt el a fájás, igaz én annyira kimerültem a szülésben, hogy nem nagyon figyeltem ezt a fajta fájást. A tolófájásokhoz képest az már semmi. Mikor a feje jön ki az tényleg feszítõ érzés, soha nem éreztem ilyet azelõtt. Nekem fájt, kellemetlen volt, de nem akarlak ijesztgetni, minden szülés más. Azért ki lehet bírni. Szülés utánra is megmaradnak az alhasi fájdalmak, fõleg mikor szopizik a babád, mert a szoptatás elõsegíti a méhösszehúzódásokat, az még eltarthat pár napig, de nem vészes.
Minden fájás megszûnt, amint kibújt a kisfiam :) Nekem nagyon elhúzódott a kitolási szak..másfél óra...úgyhogy sajna nem éreztem, mikor kijött, csak már azt láttam, ahogy magasba tartják :) . Gátmetszést varrják, attól függ, hogy repedsz, mennyire..akár fájhat is, nekem pici metszésem volt, akkor egyáltalán nem fájt...aztán éjszaka., .húúú meg utána még pár napig.
szia én múlthét pénteken szültem meg a kislányomat, szülés után még sokáig fájt a hasam! Viszont hála istennek nem kellett vágni és nem is repedtem, pedig 3800g és 55cm lett a kislányom!Az elsõ babámnál viszont sokat vágtak pedig csak 2900g volt a fiam!!aztán kb:2 hétig még ülni is alig tudtam! helyzetfüggõ, hogy vágnak e vagy sem mindenesetre akkor már nem arra figyelsz, hanem arra, hogy kibújjon a babóka! Könnyû szülést! 6napos kislány anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!