Találatok a következő kifejezésre: Mikor jönnek a babákon az (52 db)

Mit tanácsoltok, ha babám azon mérgelődik, hogy nem jön neki elég gyorsan a tejcsi?

Legjobb válasz: Türelem kell, vagy fejés. Az én babám egyet szív, és egybõl ordít, mert nem jön azonnal a tej. Nagyon bemérgesedik, és nem is hajlandó szopizni. Viszont, ha kitartó vagyok, és csak azért is próbálom beletenni a szájába a cicit, akkor elõbb-utóbb rájön, hogy szívnia kell, és lesz tejcsi. Amúgy szopi elõtt esetleg fejj egy kicsit, hogy meginduljon a tejed, és akkor hátha könnyebben tud õ is szopizni.

Türelem kell, vagy fejés. Az én babám egyet szív, és egybõl ordít, mert nem jön azonnal a tej. Nagyon bemérgesedik, és nem is hajlandó szopizni. Viszont, ha kitartó vagyok, és csak azért is próbálom beletenni a szájába a cicit, akkor elõbb-utóbb rájön, hogy szívnia kell, és lesz tejcsi. Amúgy szopi elõtt esetleg fejj egy kicsit, hogy meginduljon a tejed, és akkor hátha könnyebben tud õ is szopizni.
Én azt csináltam, hogy szó nélkül áttettem a másik mellemre. Tehát egyik cici bekap, szív, nyügi, elenged - átteszem a másikra, és ott újra nekilát. :) Aztán addig pakoltam ide-oda, amíg el nem indult a tej, általában nem kellett sokat várnia, de mivel stressznek éltem meg az õ elégedetlenségét, ez az érzés volt hogy rátett egy kis idõt, mire megindult a tejci.

Mikor jönnek elő a babákon az anyajegyek?

Legjobb válasz: Az én babám 8 hónapos, és olyan 5-6 hós volt, mikor felfedzetem rajta tök ugyanott, mint nekem van, csak kisebbe egyet:):D (Születéskor sehol nem volt rajta ez tuti!!)

Az én babám 8 hónapos, és olyan 5-6 hós volt, mikor felfedzetem rajta tök ugyanott, mint nekem van, csak kisebbe egyet:) :D (Születéskor sehol nem volt rajta ez tuti!!)
Az én fiam 1 éves volt mikor kijött rajta az elsõ anyajegy.Mindig figyeltem mert kiváncsi voltam rá.:) Születéskor biztos nem volt rajta sem egy sem.
Az enyém fél éves, de egyetlen anyajegye sincs. Ha valakinek anyajegye van, akkor általában már születésekor megvan neki, születés után csak kisebbek jelennek meg, halványabbak. Azok nem tudom, mikor jelennek meg, de szerintem bármikor, nekem van olyan anyajegyem, ami 10 éves koromban jött elõ, és olyan is, ami 20 évesen (megnézettem, mindegyik normális).
Nekem 2 hónapos a babám, születésekor egy anyajegye sem volt, de már most felfedeztem kettõt rajta. Nekem nagyon sok anyajegyem van (sajnos, figyelnem is kell folyamatosan), és anyukám elmondása alapján nekem is folyamatosan jöttek elõ egészen kamaszkoromig. Szép Anyák napját nektek! :-)
szia..én a kislányom anyajeggyel a mellbimboján szültem meg:D teljesen változo..
kisfiamnak születéskor már volt a lábszárán

Egyedülálló anyukák 1 év körüli babákkal nálatok hogy zajlik az apuka látogatása, milyen gyakran jön, miket csinál a babával, vannak-e közös programok, segít-e valamit a gyerektartás díjon kívül?

1 éves a kisfiam, születése óta egyedül nevelem, bár az első 3 hónapban még egy párt alkottunk apukával. A problémám az, hogy heti 1X, max 2X jön, akkor is este hatkor vagy később. Ül, magyarázza a gyereknek, hogy menjen oda hozzá, majd mivel ezt nem teszi, akkor meg azt magyarázza, hogy nem is szereted "atyádat" stb. Ezen kívül csak velem kötekszik. Annyi pozitívum van a dologban, ha valamit szerelni kell azt megcsinálja, ha megkérem. Persze amikor itt van mondom, hogy etesse meg fürdesse meg és mindent előkíszítek, de nem nagyon akarja és ezt a gyerek is érzi, mert először nem volt gond, de mostmár nem hajlandó vele fürödni stb., a boltba nem bírok elmenni ilyenkor, mert nem tudom vele itthagyni, mert állandóan sír. Nemrég megkérdezte mikor viheti el (azért volt bátor, mert az anyjával lakik és gondolta, hogy majd az anyja ellesssz vele, de még soha nem is találkozott a fiammal), erre persze azt mondtam, hogy majd, ha már eltöltött vele egyedül itt pár órát meg elvitte sétálni úgy hogy a közelben vagyok. Olyan beszólásai vannak, hogy te jó ég még mindig szoptatod, azt hittem nem 5 éves koráig akarod meg ilyenek. Próbálom vele megbeszélni a dolgokat,de mindig csak veszekedés lesz belőle, mit tehetnék?

Legjobb válasz: Nem vagy köteles odaadni neki. A gyerek 3 éves koráig jogod van ott lenni, amikor találkozik a gyerekkel. Ha nem tudjátok megbeszélni, akkor a bíróságra kell beadni egy gyermekláthatás szabályozását való kérelmet. Akkor hivatalosan megszabják, hogy mikor mennyi idõt lehet a gyerekkel. Hivatalosan egyébként minden második hétvége. Három éves koráig szombat reggeltõl szombat estig (veled együtt, általában a gyerek lakhelyén), hogy a napirendje ne boruljon fel. 3 éves kor után szombat reggeltõl vasárnap estig.

Nem vagy köteles odaadni neki. A gyerek 3 éves koráig jogod van ott lenni, amikor találkozik a gyerekkel. Ha nem tudjátok megbeszélni, akkor a bíróságra kell beadni egy gyermekláthatás szabályozását való kérelmet. Akkor hivatalosan megszabják, hogy mikor mennyi idõt lehet a gyerekkel. Hivatalosan egyébként minden második hétvége. Három éves koráig szombat reggeltõl szombat estig (veled együtt, általában a gyerek lakhelyén), hogy a napirendje ne boruljon fel. 3 éves kor után szombat reggeltõl vasárnap estig.
Az ilyen emberekkel nem nagyon tudsz mit csinálni. Mivel az apja, gondolom nem akarod még jobban elrontani a kapcsolatod egy bírósági perrel. Hagyd rá, amit akar, próbálj meg nem törõdni vele. A gyerek, ha nagyobb lesz, úgyis jobban ki tudja majd nyilvánítani az akaratát. Ha akar vele találkozni, akkor fog, ha nem, akkor nem lehet erõltetni. Addig meg kitartás, és ha beszól, nyelj egyet, és mintha meg sem hallottad volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezért is emeltem ki a kérdést mert én inkább jobbá szeretném tenni a kapcsolatukat, de be kell látnom, ezt nem nekem kell akarni, hanem apukának és én ha megfeszülök sem tudok helyette változtatni.

Mikor jon a kovetkezo fogacska? vagy ez mar az? a babam 2het hijjan 6 honapos. Alul kint vannak a fogacskak, de most gyuri a kis nyelvet a felso inyehe, ragcsal, nyugoskodik. Ez lehet fogacskatol?

Legjobb válasz: Kislányomnak az alsó kettõ foga mikor kibujt rá 1 hónap múlva követe a felsõ 4! Most 3 hónapja nem jönn neki fogácskája én is várom a következõket!

Kislányomnak az alsó kettõ foga mikor kibujt rá 1 hónap múlva követe a felsõ 4! Most 3 hónapja nem jönn neki fogácskája én is várom a következõket!
nekünk is hat hósan bújt ki az elsõ alul aztán a szemközti felsõ egy hónapra rá. rá két hétre a másik alsó. Már a 2. felsõ kandikál kifelé olyan fehér az ínye. szerintem a napokban az is kibújik. tehát folyamatosan 2-3 hét eltéréssel jönnek.

Nem tudom már mit tegyek. A babám 8 hónapos, eddig aludt éjszaka, de most 2 hónapja rémálommá váltak az éjszakák. Ha sokat eszik ha kevesebbet mindig felébred. Van már 2 foga, jön fent is neki. Valakinek valami jó ötlete? Mit tegyek másként?

Legjobb válasz: Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod,hogy ne köpje ki.

Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod, hogy ne köpje ki.
Kitartás, segiteni fog, a bogyókat napi négyszer is adhatod az elején, aztán elég lesz utána egyszer délután, este meg a kup!
Használsz homeopátiás szereket? Ismered õket? Nálunk pár nap alatt segitett!!!
A kérdező hozzászólása: Van viburcol, de este adtam neki, de nam segitett.Azt csak este kell adni?Több nap mulva használ?
A kérdező hozzászólása: Olyan fáradt vagyok, hogy már helyesen sem tudok irni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Ezekhez nem tud hozzászokni a szervezete ugye?Hisz homeopátiás.Hány napig adjam neki?
Elvileg nem szokik hozzá, a tapasztalatom szerint sem. Én 3 hétig a bogyeszt folyamatosan adtam, kupot nem. De õ nappal nyûglõdött, éjjel aludt. A kup jó éjjelre, de adhatod csak a bogyót is, mint én. Aztán elmult a probléma , nem adtam többet, tehát nem szokott hozzá.
30 felett.
36 vagyok, és még mindig nem akarok. Késõbb meg már minek.
tudok*
nem akarok addig mig nem rudok godoskodni rola anyagi értelemben
Én már 20 éves korom óta, csak kevés lány akar gyereket, valahogy a gyerekcsinálás gondolata jobban bejön nekik mint maga a szülés meg a családalapítás.... 28F
Nõk miért vagytok oly sokan idióták? ... Nem tudok egyebet hozzáfûzni. Minden ember másmilyen.
A kérdező hozzászólása: 7 férfinak érzed magad de most komolyan? :D Elég gáz, hogy itt akarsz ismerkedni én is annyi vagyok mint te eszem mégis van. :D
Ezen az ufó dugáson még mindig szakadok XDDDDDD Amúgy VALAKI BESZÉLGETNI? 19L Bármirõl beszélgetek!! :D Unatkozok és nem vagyok fáradt sem.
A kérdező hozzászólása: 1 nagyon tetszik neked ez az ufó minden kérdéshez bemásolod. xdd :D
30 éves kor körül!
"36 éves" jól beszélsz! A mai világban a gyerek inkább teher és óriási felelõsség. A szülés gondolata és folyamata szintén borzasztó, pedig lány vagyok.

Jön a köv baba. Ketteskével május 1-jén jár le a gyedem. Most akkor mit fogok kapni a babával? Az eddigi szabijaimmal mi lesz? Mikortól igényeljem a gyest?

Legjobb válasz: Május 2-tól igényeld a Gyest, a szüléstõl újra kapod a Thgyást, majd Gyedet. A szabidat meg kiveheted, ha visszamentél dolgozni, természetesen az újabb jövevényre járó Thgyás és Gyed elsõ évére járó szabival együtt. Remélem érthetõ voltam.

Május 2-tól igényeld a Gyest, a szüléstõl újra kapod a Thgyást, majd Gyedet. A szabidat meg kiveheted, ha visszamentél dolgozni, természetesen az újabb jövevényre járó Thgyás és Gyed elsõ évére járó szabival együtt. Remélem érthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, de arrol tudsz valamit hogy most kiveszem a szabikat, és csak utána igénylem a gyest?az lehetséges?
És mi lenne, ha Gyes helyett táppénzre mennél? Az nem több?
A kérdező hozzászólása: 2011nov vége dec elejére jön a baba.a szerzõdésemben 430ft/ora szerepel.most gyednek 56000 ft -ot kapok.most segits!!
Ha nem veszel igénybe az adójóváíráson kívül semmit, akkor a leírtak alapján több volt a havi bruttód, mint a minimálbér, így vedd ki a szabikat, majd menj táppénzre. Egybõl is mehetsz táppénzre, ha õrizni akarod a szabikat, de bevétel szempontjából jobban jársz ha kiveszed:) Ha a férjed 6 órában dolgozik, vagy otthonról, akkor átadhatod neki a gyest addig, vagy ha egy városban lakik veletek nyugdíjas nagyszülõ, akkor neki is átadhatod (persze csak ha a kicsi nem megy bölcsibe).
nekem is sokat segítettél kedves válaszoló:) bocsi hogy belefurakodom a kérdésedbe kedves kérdezõ!!
A kérdező hozzászólása: semmi gond.igy ügyesebbek lehetünk
A foga?
A kérdező hozzászólása: igen
Nyilván ott duzzadt az ínye, ahol a fog készülõdik kibújni.
Nem arra gondoltál, h az íny teteje, eleje, vagy hátulja??? Értitek??? Ez engem is érdekel.
Szerintem is úgy érti ahogy az utolsó érti. :) Nos, ott duzzad, ahol a fog jön, mindkét oldalt, kívül-belül.

Mikor jön a kistestvér? A férjemmel már lassan szeretnénk második babát, de sajnos még nem volt menstruációm a szülés óta és az ébredési hőm szerint nincs peteérésem. Mit tegyek?

Kislányom 7 hónapos,2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, még naponta 3x szoptatom (reggel, délben, este). Elkezdtem barátcserje (agnus castus) homeopátiás bogyót szedni a ciklusom rendezésére és iszom málnalevél teát, ami segíti a peteérést. 1 hónapja voltam ráksz?résen és az orvosom szerint minden rendben, és normális, h szoptatás mellett még nem menstruálok. Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Legyek türelmesebb és bízzam a természetre vagy kérjek orvosi segítséget?

Legjobb válasz: Nekem anyám azt mondta, hogy neki kb a 9´hónap után jött meg kb minden gyerekénél. Én még ott nem tartok, hogy magamon kipróbálhattam volna, mert csak most fog megszületni az elsö..

Nekem anyám azt mondta, hogy neki kb a 9´hónap után jött meg kb minden gyerekénél. Én még ott nem tartok, hogy magamon kipróbálhattam volna, mert csak most fog megszületni az elsö..
Szia! Ha megengeded belinkelek neked egyet: http://www.babanet.hu/faq/ciklus08.php itt rengeteg a hasznos infó. Általában a teljes leválasztás után 1-2 hónap, mire jelentkezik a mensi.
Hasonló cipõben járok csak kicsit elõrébb. Én sem menstruáltam addig, amíg a fiam akár csak egyszer is szopizott, úgyhogy leválasztottam szegénykét. Az utolsó naptól számolva 45. napon jött meg elõször! Azóta van menstruációm, de még mindig nincs peteérésem....voltam orvosnál, szerinte ez is normális. Én is egy hónapja kezdtem el szedni a barátcserjét, mivel a doki azt mondta, hogy várni kell amíg kiürül a szervezetbõl a tejtermelésért felelõs prolaktin, ez gátolja a teherbe esést. (van aki ennek ellenére szoptatás alatt is teherbe esik, de vannak akik nem :-( ) A doki nekem azt mondta, hogy uh-val tudná megnézni hogy van e már peteérés, ha nincs gyógyszerrel tudja meghozni, de azt hiszem én még várok ezzel. Nektek sok sikert, ugyanis lehet hogy hónapokon belül visszaáll a ciklusod, egyszer csak lesz peteérés, ami rögtön megtermékenyül. Sajnos nem lehet tudni. De ha elkezdesz menstruálni valószínû utána már hamar jön a kistesó. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszike
A fõzelék csak akkor nem hízlal, ha rántás vagy habarás helyett szigorúan csak étkezési keményítõvel van készítve, besürítve. Úgy mindegy, melyik fõzeléket ezsed, ha tartasz ésszerû mértéket.
Bab, borsó, kukorica mind1. Ha belegondolsz, ez a növény "termése", amibe a növény elegendõ tartaléktápanyagot zsúfol, hogy az utód kicsírázhasson. A legtöbb hagyományos fõzelék tele van amúgy energiával, nem igazán jó fogyókúrához.
Azt edd amire a szervezetednek szüksége van és abból is annyit amennyi kell neki. Túl sok kalória = hízás, kevés kalória = fogyás, megfelelõ kalória=súlytartás. Persze a kalória se mind1, h mibõl származik. itt fontos a glikémiás index és azt, h mire van szüksége egy egészséges szervzeetnek. írj mailt ha érdekel bõvebben (személyi edzõ)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!