Találatok a következő kifejezésre: Mikor jönnek a babákon (157 db)

Ma vagyok 40. hetes reggel távozott a nyákdugó, tegnap egész nap kő kemény has és jóslók 20 percenként. Szerintetek mikor jön a babám?

múlthéten csütörtökön teljesen zárt méhszáj, els? baba :-)

Legjobb válasz: Biztos, hogy jó ötlet most a net elõtt ülni? Inkább irány a kórház. Én is az elsõ babámat várom. De ha ez lenne a helyzet, minimum egy telefon a dokinak. Ha nincs, akkor a kórházba.

Biztos, hogy jó ötlet most a net elõtt ülni? Inkább irány a kórház. Én is az elsõ babámat várom. De ha ez lenne a helyzet, minimum egy telefon a dokinak. Ha nincs, akkor a kórházba.
sztem még ma meglesz.mehetsz a kórházba ha messze van...
bármelyik pillanatban megindulhat a szülés
20 percesekkel hova menne még? Vegyél egy jó meleg de ne túl forró zuhanyt vagy fürdõt. Ha jósló, akkor ettõl megszûnik. Ha beindult a szülés, akkor rendszerezi a fájásokat, rövidíti valamelyest. Ja, és ha messze van a kórház, akkor rendszeres 10 percesekkel menj, ha közel van, akkor 5 percesekkel. Majd írj! :)
én konkrétan 20 percesekkel indultam Egerbõl Debrecenbe....éppen odaértünk.én erre értettem a messzét.
én szept.23-ára voltam kiírva.aznap reggel 2 részben is távozott a nyákdugóm, majd délután egy nagyobb darabka.nem volt semmi fájásom.párom mindig kérdezte hogy nem-e akarok már megszülni.este fél 8 kor már 5 perces fájásaim voltak, még megnéztem a sex és new york-ot, mert csak éppen hogy éreztem a görcsöket.24 hétfõ reggel 07:16 kor megszületett a fiam:)
lett baba?:)

Szerintetek mikor jön a babám?

Ma voltam dokinál. Az nst mutatott fájásokat,de én ezeket nem nagyon éreztem. Nyitva vagyok 3cm-re. A baba már nagyon lent van. A méhszájjam viszont kemény. :( Mit gondoltok,mikor kezdődik?? 40+1 hkm

Legjobb válasz: Bármikor.. lehet, ha ezt leírom, eltelik egy 15 perc és azon kapod magad, h hoppá, indulni kell :) hajrá! Gyors, könnyû szülést kívánok!

Bármikor.. lehet, ha ezt leírom, eltelik egy 15 perc és azon kapod magad, h hoppá, indulni kell :) hajrá! Gyors, könnyû szülést kívánok!
Itt már nem lehet kiszámolni. :) Bármelyik pillanatban.
Olyan édes hogy hetente kiírtok ilyen kérdéseket. :) Nem tudjuk sajnos mi sem. De bármelyik pillanatban beindulhat a szülés, úgyhogy a kórházi csomag legyen összekészítve és apuka pedig legyen készenlétben hogy egybõl be tudjon szállítani titeket a kórházba! Problémamentes szülést kívánok neked és egészséges picit!

MI lehet a babam inyenel, kis barna hosszukas? Ott ahol jon majd a fogacska.

Legjobb válasz: Jön a foga és töri át az ínyt és ott vérzik. Az én babámé is ilyen volt és elõször én sem tudtam, hogy mi ez, de másnapra már látszott a fehér fogacska.

Jön a foga és töri át az ínyt és ott vérzik. Az én babámé is ilyen volt és elõször én sem tudtam, hogy mi ez, de másnapra már látszott a fehér fogacska.
A kérdező hozzászólása: erre nem is gondoltam, koszi :)
Ez nem vérzés, egyszerûen így néz ki a foga az íny alatt-ha vérezne akkor a szájából is jönne a vér, látnád.Nem úgy mint egy foghúzásnál de mint mikor az ínyed vérzik..egyszerûen a fehér fogacska így tûnik át az ínye alól...egy fogtechnikus anyuka...
A kérdező hozzászólása: szoval ez normalis hogy ilyen kis barna hosszukas? :)

Babát tervezünk a párommal de szeretnénk egy kutyát is. Golden retrievert. Akkor vegyük meg a kutyust amikor megszületett a baba hogy együtt nőjenek fel, vagy előbb a kutyus hogy már ne legyen olyan kajla mire jön a baba?

Volt már goldink nagyon gyerekbarát állatok de ebben a kérdésben nem tudom melyik lenne a jobb.

Legjobb válasz: Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.

Én is várnék egy kicsit a kutyussal mert egy kisbaba meg egy rakoncátlan kiskutya ki fog csinálni. Mind a kettõnek ellátás kell a kiskutya is kiköveteli a figyelmet ráadásul a kutyus nem fekszik hónapokig pelusban, gyorsabban nõ és ha az elején nem tanítjátok, nem foglalkoztok vele eleget és szakszerûen akkor késõbb rengeteg gond lesz vele. Mellesleg hozzátenném, hogy minden kutya csak akkor lesz gyerekbarát, ha úgy is nevelik. Tudom mindegyiknek megvan a maga vérmérséklete de a nevelés a döntõ. Egy baba meg egy háztartás mellett lesz rá idõd? Azon is érdemes elgondolkodni, hogy mi a jobb? Ha egy kiskutya elõbb érkezik és úgy érzi betolakodik egy új jövevény az életébe, a területére, a rangsorba, vagy az a jobb ha egy kialakult közegbe érkezik a kölyök, ahol aztán megmutatják hol a helye. Várd meg míg a babában kialakul valamiféle ellenállás a betegségekre, meg amíg fel tudja fogni, mit szabad egy kis állattal csinálni.
tettesd át ezt a kérdést állatok-kutyák kategóriába mert itt sok a "burokba zárjuk a gyereket" Anyuka. Golden egy családi kutya amúgy, imádni fogja a picit de ehhez korán szocializáljátok. Mindenképp baba elõtt vegyétek meg, és vigyétek sokat gyerekek közé hogy szokja a nyúzást és hogy hogy kell viszonyulni a kisgyerekekhez. A falkavezérséget tartsátok be és olvass utána, hogy nehogy féltékeny legyen, és jó helyrõl vegyétek tenyésztõtõl hogy idegrendszeri rendellenességre le legyen szûrve! Ez nagon fontos!
Toxémia :DDD Toxémia = eclampsia, te mindenttudó :) )) Toxoplasmosist pedig egy életben egyszer lehet szerezni. Mivel a kérdezõ jó eséllyel olyan szülõkkel rendelkezett, akik nem úgy akarták megóvni az immunrendszerét, hogy mindentõl elzárták, nehogy véletlenül legyen ellenanyaga vagy erõsödjön kicsit, így valószínûleg már régen átesett rajta és immunis rá. A gyereknek pedig annál gazdagabb lelki világa és élete lesz, minél több olyan lény veszi körül, aki szereti, legyen az ember, vagy állat.
Nekem goldiem van és 4 hónapos terhes vagyok. Az enyém már felnõtt, tudom mire számítsak tõle, így nyugodt szívvel vállaltam a babát. Szerintem elõbb legyen a kutya, megtanítod arra a viselkedésre amit elvársz tõle, és akkor tudod majd mennyire engedheted a gyerekkel játszani. Ráadásul szerintem sok lenne egyszerre egy kölyök meg egy bébi, ha még nem volt kutyád és ráadásul kezdõ anyuka is vagy. Sokan mondják, amit még nem tudok saját tapasztalattal alátámasztani, hogy goldies családokban a gyerek a kutyába kapaszkodva tanul meg járni:)
1es: direkt rákérdeztem állatorvosnál, védõnõnél stb... és mindegyik azt mondta, hogy csak a macska veszélyes, a kutya nem toxoplazmozis szempontjából. Az állatorvosunk 6 hónapos terhes koráig dolgozott és nem lett semmi baja.
A goldi valóban az egyik leggyerekbarátabb kutya. Én viszont felcserélném a sorrendet, persze csak ha van két-három év türelmetek. A kutyu megszokná, hogy rengeteg idõtök van rá, ugye míg csak ketten vagytok õ egy amolyan "gyerekpótlék" is. És õ veszteségként fogná fel a pici születését, hisz utána kevesebb idõ jut rá. Fordítva viszont a pici imádná a kölyköt, a kutya már úgy ismerné meg a családot, hogy hárman vagytok, õ a negyedik a sorban. Bár még egyszer mondom, ez a fajta nem akarja a domináns szerepet betölteni, de ha az õ "lelkivilága" is fontos, akkor én így tennék. :)
Ha mindenképpen akartok kutyát most fogadjatok örökbe egy kölyköt. Addigra mindent megtanítotok neki, úgy ahogy mondod, nem lesz olyan kajla.
Minek a baba, ha a kutya a döntõ tényezõ?
2. vagyok. Elsõ válaszolóval annyiban értek egyet, ha panelházról van szó. Na oda nagy testû kutyát sose vinnék be. Kertesbe, miért ne lehetne? Ha a teraszt el tudjátok zárni elõle, a gyerek nem fog kapcsolatba kerülni a kutyával csak, ha Ti is akarjátok. Egyik családnál így van, a gyerek kb 3 éves korába simogatta meg elõször a kutyát, addigra a kutyának is benõtt a feje lágya. Az anyuka meg nem dajkálgatta annyit a kutyát hanem a férje foglakozott vele.
meg hogy nehogy toxémiát (betegség amit a toxoplazma , kutya macska terjeszt és ezt elkapd terhesen ha éppen érzékeny vagy rá. szerintem nem fér össze a terhesség és egy állat, sõt még egy kisbaba és egy állat sem... de biztos van ellenpélda. vagy elkapod vagy nem ! minden jót.
Hát az elsõ válaszolón nagyon jót röhögtem. Gondolom a toxoplazmózisról akart értekezni nagy tudományosan (amit egyébként csak a macskák terjesztenek, kutyák nem) :) Kérdezõ: mi is gondolkodtunk ezen a kérdésen, végül úgy döntöttünk, hogy elõbb a baba, és ha majd kicsit nagyobb lesz, és elég érett lesz hozzá, akkor fog kapni egy kiskutyát, akit õ nevelgethet, gondoskodhat róla, amennyire tud. Ez szerintem több szempontból is hasznos. Egyrészt szerintem nagyon sokkal gazdagodik egy gyerek, ha együtt nõ fel az állattal, másrészt pedig megtanul felelõsséget vállalni a kutya iránt. Persze ez csak akkor mûködik, ha a gyerek is akarja, tehát tényleg örül majd neki, és nem csak kötelességbõl gondozza, de ha állatbarát környezetben nõ fel, akkor szerintem ez magától jön majd.
Én is azt javasolnám, mint egy korábbi válaszadó, hogy elõször jöjjön a baba, utána 2-3 év múlva a kutyus! Nekem is goldim van, õ a család szemefénye! :) 1 éves volt, amikor megszületett az unokatesóm, õk itt laknak a szomszédban, azóta eltelt 2 év, de még a mai napig nem tudja elviselni a kutyus, ha nem õ az elsõ, ha nem õt simogatjuk meg elsõnek, hanem a gyerekkel foglalkozunk tiszta depressziós... Mert ugye azt szokta meg, hogy õ a "gyerek" a családban... (Amúgy tényleg olyan, mint egy gyerek...:) ) Szóval tényleg jobb lenne, ha abba csöppenne bele, hogy már 3-an vagytok, látja a sorrendet! Egy 2-3 éves gyereknek pedig külön nagy öröm lenne egy kiskutya, akkor már együtt tudtok vele játszani, együtt nõnek fel. Neked is több idõd van akkor már vele foglalkozni, terhesen nem hiszem, hogy egy kiskutya után tudsz majd rohangálni, visszatúrni a kiásott földet harmincadjára is, rohangálni a cipõid után stb... :)
Nekünk is goldink van, 7 éves, a fiam idén született. Iszonyat jó haverságban vannak :) Szerintem elõbb kutya legyen, tanítsátok be, legyen szófogadó mikorra jön a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Kedves gpotter. Hogy minek a baba??? Mert ez minden vágyam, és mert szeretnénk a férjemmel családot. A kutya pedig érzelmi okokból. Mindig is volt kutyánk. goldink 2x is és én elmondhatatlanul szerettem õket, a gyermekkorom fénypontja voltak. Csak én 5 éves voltam mikor lett kutyánk. Egyébként mindenképpen vinnénk kutyaiskolába megtanítani pár dologra. A kommenteket olvasva megerõsödött bennem hogy most veszünk kiskutyát hogy mire jön a baba már "érett" legyen. Kertes házunk van így ha kell eltudjuk különíteni majd. De amint lehet szeretném majd õket összebarátkoztatni . Nyilván errõl majd orvossal is fogok konzultálni, de most az is fontos hogy sikerüljön teherbe esnem :)
Hát ez embertõl függ. Jelenlegi élethelyzetemben én is többre tartok egy kutyát, hamarabb akarok kutyát, mint gyereket, jobban szeretem õket és kész, de ettõl még lehet józanul gondolkodni. Akinek pedig csak a gyerek az isten, még annak is illene gondolkodni.
Én nem tetetném át az állatok kategóriába, mert ott nagyon fanatikusak a kutyások! Többre tartják mint egy gyereket. Tapasztalat!!! Bár itt meg tényleg sok anyuka burokban tartaná a gyereket. Egyszer majdnem a fejemet szedték mert leírtam hogy miért kell a kutyát a játszótérre vinni [email protected], és még én voltam az idióta hogy minek viszem olyan játszóra a lányom...... A kérdésedre: Nekem elõször a gyerek született meg, és mikor 1éves lett akkor kapott egy keverék kutyust. De nekem nem volt segítségem így sok lett volna a kettõ egyszerre még ilyen pici volt a gyerek! Most 2, 5éves a kislányom és a legjobb haverok! Fel kell mérni hogy neked/nektek mi felel meg jobban!
Barátnõmnek is van, nagyon bírom, fõleg amikor röfög :DD Nekem berni pásztorom van, aki szintén angyal :) ))
Igen, tényleg aranyosak. Szerencsére ez is nagyon gyerekszeretõ fajta, az sem zavarta, mikor a fiam megcsavarta a fülét :)
Tök jól nézhet ki egy mopsz meg egy baba egymás mellett :D Az lehet a legjobb, amikor nincs méretbeli különbség :D
Szerintem elõbb a kutyus, kicsit komolyodjon meg, mire megérkezik a baba. Nálunk is így van, van egy 1, 5 éves mopszunk, kölyök kora óta nálunk van, a fiam pedig most 5 hónapos. Már kezdenek érdeklõdni egymás iránt, ezt mi egyáltalán nem akadályozzuk, természetesen felügyelet mellett.
Tavaly vettük meg a kölyökkutyusunkat, egy közép-ázsiai juhászt. Akkor még nem tudtam h babát várok. :-) Nem volt semmi probléma. Szerintem csak jót teszel azzal ha a gyerkõc hamar megismerkedik az állatokkal, nem csak mesekönyvben lát cicát, kutyát vagy nyuszit. Nem mellesleg normálisabb immunrendszere is lesz mint azoknak a gyerekeknek akiknek az anyja még a hypót is kidomestosozza :-)
Na mindegy, ha már szóba került a toxémia is, akkor elmondom, hogy annak az ég világon semmi köze az állatokhoz. Még a fertõzésekhez sem. Ez egy terhességi gond, súlyos esetben életveszélyes állapot. Görcsöket is okozhat. Családi halmozódás elõfordulhat, meg nyilván vannak rizikófaktorai, meg olyanok, akiknél sûrûbben elõfordul, de alapból nem tudni elõre, hogy ki lesz toxémiás és ki nem. Ennek 3 fõ tünete van, a baromi magas vérnyomás, az ödéma és a fehérjevizelés.
Nem keveredett volna meg, ha nem mondanának olyan dolgokat az emberek, amikhez nem értenek. A macskától sem lesz az ég világon semmi baja egy terhes nõnek, ha már régen átesett a toxoplasmosison. A toxoplasmosist jobb elkapni gyerekkorban, az esetek java részében még tünetet sem okoz, csakis és kizárólag akkor veszélyes, ha terhesen találkozol a fertõzéssel elõször és akkor sem rád, hanem a magzatra nézve, egyszóval teratogén. De ha már régen átestél rajta, akkor védett vagy, tarthatsz macskát is és annyit simogathatod, amennyit kedved tartja, semmi bajod nem lesz.
Na, kérdezõ, itt csak még jobban megkeverünk, nem hogy segítenénk. :) De nyugi, nem tudsz rosszul dönteni, mindkét eset megfelelõ.
Tényleg poén volt az elsõ :) )) Egyébként is maga az állat terjeszti, hanem annak az ürüléke. Nyers húsokban is elõfordulhat, tehát még állat sem feltétlenül kell ahhoz, hogy átessünk ezen.

Egyedülálló anyukák 1 év körüli babákkal nálatok hogy zajlik az apuka látogatása, milyen gyakran jön, miket csinál a babával, vannak-e közös programok, segít-e valamit a gyerektartás díjon kívül?

1 éves a kisfiam, születése óta egyedül nevelem, bár az első 3 hónapban még egy párt alkottunk apukával. A problémám az, hogy heti 1X, max 2X jön, akkor is este hatkor vagy később. Ül, magyarázza a gyereknek, hogy menjen oda hozzá, majd mivel ezt nem teszi, akkor meg azt magyarázza, hogy nem is szereted "atyádat" stb. Ezen kívül csak velem kötekszik. Annyi pozitívum van a dologban, ha valamit szerelni kell azt megcsinálja, ha megkérem. Persze amikor itt van mondom, hogy etesse meg fürdesse meg és mindent előkíszítek, de nem nagyon akarja és ezt a gyerek is érzi, mert először nem volt gond, de mostmár nem hajlandó vele fürödni stb., a boltba nem bírok elmenni ilyenkor, mert nem tudom vele itthagyni, mert állandóan sír. Nemrég megkérdezte mikor viheti el (azért volt bátor, mert az anyjával lakik és gondolta, hogy majd az anyja ellesssz vele, de még soha nem is találkozott a fiammal), erre persze azt mondtam, hogy majd, ha már eltöltött vele egyedül itt pár órát meg elvitte sétálni úgy hogy a közelben vagyok. Olyan beszólásai vannak, hogy te jó ég még mindig szoptatod, azt hittem nem 5 éves koráig akarod meg ilyenek. Próbálom vele megbeszélni a dolgokat,de mindig csak veszekedés lesz belőle, mit tehetnék?

Legjobb válasz: Nem vagy köteles odaadni neki. A gyerek 3 éves koráig jogod van ott lenni, amikor találkozik a gyerekkel. Ha nem tudjátok megbeszélni, akkor a bíróságra kell beadni egy gyermekláthatás szabályozását való kérelmet. Akkor hivatalosan megszabják, hogy mikor mennyi idõt lehet a gyerekkel. Hivatalosan egyébként minden második hétvége. Három éves koráig szombat reggeltõl szombat estig (veled együtt, általában a gyerek lakhelyén), hogy a napirendje ne boruljon fel. 3 éves kor után szombat reggeltõl vasárnap estig.

Nem vagy köteles odaadni neki. A gyerek 3 éves koráig jogod van ott lenni, amikor találkozik a gyerekkel. Ha nem tudjátok megbeszélni, akkor a bíróságra kell beadni egy gyermekláthatás szabályozását való kérelmet. Akkor hivatalosan megszabják, hogy mikor mennyi idõt lehet a gyerekkel. Hivatalosan egyébként minden második hétvége. Három éves koráig szombat reggeltõl szombat estig (veled együtt, általában a gyerek lakhelyén), hogy a napirendje ne boruljon fel. 3 éves kor után szombat reggeltõl vasárnap estig.
Az ilyen emberekkel nem nagyon tudsz mit csinálni. Mivel az apja, gondolom nem akarod még jobban elrontani a kapcsolatod egy bírósági perrel. Hagyd rá, amit akar, próbálj meg nem törõdni vele. A gyerek, ha nagyobb lesz, úgyis jobban ki tudja majd nyilvánítani az akaratát. Ha akar vele találkozni, akkor fog, ha nem, akkor nem lehet erõltetni. Addig meg kitartás, és ha beszól, nyelj egyet, és mintha meg sem hallottad volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezért is emeltem ki a kérdést mert én inkább jobbá szeretném tenni a kapcsolatukat, de be kell látnom, ezt nem nekem kell akarni, hanem apukának és én ha megfeszülök sem tudok helyette változtatni.

Mit csináljak a babámmal? Néha úgy érzem megőrülök. Nem hajlandó a babakocsiban lenni, csak max 20 percet, vagy ha kutya jön a z utcán, aztán nyafog.2 hét múlva lesz egy éves, csak mászna mindig, felesleges időtöltésnek érzi a sétát.

Legjobb válasz: Szia! Remélem kicsit megnyugtat amit leírok! Mikor megszületett a fiam, méregdrága kocsit vettünk, amit kb 4-5 hónapos korában el is adtam. Egyszer sem tudtam vele babakocsizni mert állandóan üvöltött, mikor még csak az lett volna a dolga hogy aludjon. Állandóan a világ végérõl cipeltem haza, pedig már 3 hósan 7 kg volt! Vettünk rá napernyõt, kipárnáztuk, beleraktuk a hordozót, játékokat szereltünk rá, sírni hagytuk....de nem szerette meg. Teljesen el voltam keseredve a vígan babakocsizó anyukáktól. Szóval vannak ilyen babák és kész. 1 évesen kapta a tolható triciglit, tuti jó volt. Úgy viszont sétált. És a legviccesebb hogy most 2 éves, 15 kg, van egy csumpi babakocsink és állandóan(!!!!) így kell sétáltatnom, nem száll ki. Majd betojok olyan nehéz:)

Szia! Remélem kicsit megnyugtat amit leírok! Mikor megszületett a fiam, méregdrága kocsit vettünk, amit kb 4-5 hónapos korában el is adtam. Egyszer sem tudtam vele babakocsizni mert állandóan üvöltött, mikor még csak az lett volna a dolga hogy aludjon. Állandóan a világ végérõl cipeltem haza, pedig már 3 hósan 7 kg volt! Vettünk rá napernyõt, kipárnáztuk, beleraktuk a hordozót, játékokat szereltünk rá, sírni hagytuk....de nem szerette meg. Teljesen el voltam keseredve a vígan babakocsizó anyukáktól. Szóval vannak ilyen babák és kész. 1 évesen kapta a tolható triciglit, tuti jó volt. Úgy viszont sétált. És a legviccesebb hogy most 2 éves, 15 kg, van egy csumpi babakocsink és állandóan(!!!!) így kell sétáltatnom, nem száll ki. Majd betojok olyan nehéz:)
Amikor csak teheted, vedd ki, hadd másszon! Pl. játszótér, homokozó...vagy vedd ki hintázni, vedd fel, vidd oda a fákhoz, virágokhoz.. Nem baj, ha koszos lesz, nem baj, ha néha kóstolgatja a homokot (persze figyeld nagyon, mit vesz a szájába.) Ez van, felfedezte, hogy kinyílt a világ, menni akar... vége a nyugis sétáknak... :) Kitartás!
ne erõltesd a sétát a kocsiban, én is csak azokat tanácsolom, mint az elõttem szóló. ha kertes házban laktok, kicsit könnyebb dolgod van, ha nem irány a legközelebbi park, játszótér. talán akadnak "haverok" is neked meg bezsélgetõtársak! :-)
Kislányom örök életében utálta a babakocsit, így amint ülni tudott és jó idõ lett, biciklire ültünk és úgy közlekedtünk. Sokkal izgalmasabb biciklin, mint a kocsiban, mert gyorsan haladtok, más szemszögbõl látja a dolgokat, és te sem fáradsz el annyira, mintha ki be pakolásznád a kicsidet. Játszótéren pedig beleültetheted a hintába, s hagyd, hogy felfedezze a világot. Ez egy ilyen idõszak, amikor állandóan felfedezõúton vannak, s nekünk figyelnünk kell rájuk.
Szia! Én vettem háti hordozót, és úgy megmaradt biztonságban egy helyen, mondjuk mást nem is nagyon tehetett volna :) Nekem viszont segített mert hát a védõ nénihez eljutni majd vissza majdnem egy órás séta, a baba kocsiban meg folyton üvöltött ha megunta a nézelõdést, a hátamon viszont jót alhatott, és élvezte hogy közel van hozzám.
Megértelek, csatlakozom a táborotokhoz. Én csak akkor "lophattam ki" újszülött korától, ha aludt, és a ház körül kellett körözni, mint egy dögkeselyûnek, mert ha felébredt, úgy visított, hogy levegõt se vett, haza kellett menni. Szóval fél évesen kikerült a kocsiból. Míg aludt, kitettük járókában. Nekem csak egyszerûbb volt, addig volt idõm... Csak mióta megy, azóta sétálunk újra. Próbálj meg ráhangolódni, kitalálni vmi megoldást. A kocsi nem szentírás. Bár marhajó lenne.
Hát nekem kb 5 hónapos kora óta nem hajlandó megmaradni benne. Sajnos ez van, vannak akik nem szeretik a babakocsit. Mi sem nagyon használjuk, sõt már szinte egyáltalán nem. Másfél éves már és a 10 ujjamon meg tudom számolni hányszor használtuk utcán a babakocsit pont emiatt. Még eleinte elvolt benne az erkélyen aludt benne stb, de amióta már nem egész nap csak alszik azóta nem marad meg benne. Sajnos ez van nem tudsz mit csinálni. Nem szabad erõltetni mert annál rosszabb lesz. Vegyél neki bébitaxit ez csak egy ötlet de az enyém birja. :) Azzal el tudunk sétélgatni egy jó darabig. Mindig brümmög benne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Sajnos nem kertes házban lakunk, de még erkélyünk sincs. Van egy triciklije is , de abban sem marad sajna sokáig.... Úgyanúgy max fél óra. A héten annyit tovább romlott a helyzet, hogy most már a kutyák sem mindig kötik le. Hát remélem hamarosan elindul(jövõ héten lesz 1 éves) , addig kínlódunk, illetve még a mei taiban megmarad egy ideig...
második vagyok megint... KITARTÁS!!!!

Mikor jon a kovetkezo fogacska? vagy ez mar az? a babam 2het hijjan 6 honapos. Alul kint vannak a fogacskak, de most gyuri a kis nyelvet a felso inyehe, ragcsal, nyugoskodik. Ez lehet fogacskatol?

Legjobb válasz: Kislányomnak az alsó kettõ foga mikor kibujt rá 1 hónap múlva követe a felsõ 4! Most 3 hónapja nem jönn neki fogácskája én is várom a következõket!

Kislányomnak az alsó kettõ foga mikor kibujt rá 1 hónap múlva követe a felsõ 4! Most 3 hónapja nem jönn neki fogácskája én is várom a következõket!
nekünk is hat hósan bújt ki az elsõ alul aztán a szemközti felsõ egy hónapra rá. rá két hétre a másik alsó. Már a 2. felsõ kandikál kifelé olyan fehér az ínye. szerintem a napokban az is kibújik. tehát folyamatosan 2-3 hét eltéréssel jönnek.

Nem tudom már mit tegyek. A babám 8 hónapos, eddig aludt éjszaka, de most 2 hónapja rémálommá váltak az éjszakák. Ha sokat eszik ha kevesebbet mindig felébred. Van már 2 foga, jön fent is neki. Valakinek valami jó ötlete? Mit tegyek másként?

Legjobb válasz: Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod,hogy ne köpje ki.

Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod, hogy ne köpje ki.
Kitartás, segiteni fog, a bogyókat napi négyszer is adhatod az elején, aztán elég lesz utána egyszer délután, este meg a kup!
Használsz homeopátiás szereket? Ismered õket? Nálunk pár nap alatt segitett!!!
A kérdező hozzászólása: Van viburcol, de este adtam neki, de nam segitett.Azt csak este kell adni?Több nap mulva használ?
A kérdező hozzászólása: Olyan fáradt vagyok, hogy már helyesen sem tudok irni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Ezekhez nem tud hozzászokni a szervezete ugye?Hisz homeopátiás.Hány napig adjam neki?
Elvileg nem szokik hozzá, a tapasztalatom szerint sem. Én 3 hétig a bogyeszt folyamatosan adtam, kupot nem. De õ nappal nyûglõdött, éjjel aludt. A kup jó éjjelre, de adhatod csak a bogyót is, mint én. Aztán elmult a probléma , nem adtam többet, tehát nem szokott hozzá.

Mit tehetek ha jön a babám foga?

Legjobb válasz: A kérdésedre pontosan mire kérsz választ? Ha fáj az ínye akkor ezekkel lehet könnyíteni:hûtõt rágókát,lehet rá adni homeopátiás bogyót, vagy dentinoxal kell bekenni?

A kérdésedre pontosan mire kérsz választ? Ha fáj az ínye akkor ezekkel lehet könnyíteni:hûtõt rágókát, lehet rá adni homeopátiás bogyót, vagy dentinoxal kell bekenni?
Én FLP-s Aloe vera activatort adok neki fájdalomcsillapításként.
Pontosan ezt akartam én is írni.Mást nem igazán tudunk tenni..

Hétfön töltöm a 40. hetem. Mikor inditják meg a szülést ha nem jön a babó magátol?

Legjobb válasz: Ez abszolút orvos- és helyzetfüggõ. Ha a babával minden rendben van, akár 1-2 hetet is várhatnak a terminus után. Burokrepesztést (ez a szülésbeindítás szerintem legkíméletesebb módja) csak akkor tudnak végezni, ha már nyitva a méhszáj. Ha nincs nyitva a méhszáj, de be akarják indítani, akkor oxitocint adnak, ez már nem olyan kellemes... A te esetedben erre a kérdésre csak a saját orvosod tud konkrét választ adni. Problémamentes, könnyû szülést kíván egy 3. babáját váró 32. hetes kismama

Ez abszolút orvos- és helyzetfüggõ. Ha a babával minden rendben van, akár 1-2 hetet is várhatnak a terminus után. Burokrepesztést (ez a szülésbeindítás szerintem legkíméletesebb módja) csak akkor tudnak végezni, ha már nyitva a méhszáj. Ha nincs nyitva a méhszáj, de be akarják indítani, akkor oxitocint adnak, ez már nem olyan kellemes... A te esetedben erre a kérdésre csak a saját orvosod tud konkrét választ adni. Problémamentes, könnyû szülést kíván egy 3. babáját váró 32. hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!