Találatok a következő kifejezésre: Mikor jön az első menstruácio (21 db)

Tulajdonképpen hogyan megy ez a szülés utáni vérzés? Meddig tart és milyen jellegű? Mikor jön meg az első menstruáció? Mikor lehet szülés után először szeretkezni? Bocsi a sok kérdésért, de sokmindent hallani.

Nekem rendszeres 28 napos a ciklusom és 4-5 napos a mensim. Ez változni fog ?

Legjobb válasz: mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem,szal sok volt,de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét,mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel,de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája

mindenkinél máshogy van.van akinek csak 1-2 hét van aki vérzik 6 hétig.én 5 hétig véreztem.az elsõ pár napban(amig a korházba voltam erõsen véreztem, szal sok volt, de lassan kezdett csökkenni.1 hét után már elég volt a sima betét(always-t használtam)szülés után 4 héttel már elég volt a tbetét, mert már csak barnáztam leginkább. mikor elmult a vérzésem(5.hét)utána a párommal már voltunk együtt. az elsõ menstruációm 8 hetesen jött meg(valószinü h a fog.injekció hozta ki)2 hétig tartott.azóta semmi. remélem tudtam segíteni az én esetemmel, de ez mindekinél más. könnyû és gyors szülést 5 hós fiucska anyukája
Nekem 6 hétig tartott a szülés utáni vérzés. Bár maga a vérzés csak 2 hétig, utána erõs majd egyre gyengébb barnázás. Szexelni a 6.hét után lehet. Nekem a babám 1 éves szülinapja körül jött meg elõször. Nem lett egybõl 28 napos ciklus, mint régen.
A vérzés 2-3 hétig tartott. A mwnstruációm elõször a baba 3, 5 hónapos korában jött meg, majd 5 hónaposan és utána minden hónapban 28 napra. 10 hónapos és még szoptatok. Viszont az elsõ 2 napon ömlik belõlem a vér (tampon+be betét), nem szedek semmilyen fogamzásgátlót. Spirált akarok felrakatni, az elsõ szülésem után is az volt fent 6 évig.
Nekem 4 hétig tartott, már azt hittem sose lesz vége. Kb. 5 napig elég erõs volt, tena extra betétet használtam. Egy hét után már elég volt a normál egészségügyi betét, és utána már csak a szoptatások után vérezgettem. A 4. hét után már csak "barnázás" volt.
nekem kb 5 hetig tartott a verzes, a vege mar barnazas volt.az elsö mensi a masodik honapban jött, szexelni meg elvileg 6 het.de nekem 2 honappal szüles utan meg nagyon fajt, alig birtam, fajt belül is a mehszajam tajan es a gatseb is, ami 5 ölteses volt.es neha meg most is verzek szex utan, 3 honapja szültem de a varrat helyen most is faj, hiaba...nem mulik könnyen az eletre szolo kaland.a mensid meg ha minden igaz nem fog jönni mert amit majd felirnak fogamzasgatlot attol nem lesz amig szeded

Egy hete volt abortuszom . Mikor jön meg az elsõ menstruáció? De ha nem jön meg akkor valószínû a teherbeesés? Abortusz utáni vérzés az csak tisztulásnak számít, vagy peteérés?

Legjobb válasz: Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.

Mûtétes befejezésem még nem volt, csak vetélésem. Utána én véreztem 2 hétig, ez volt a tisztulás. Aztán attól a naptól számítva, mikor elvetéltem 31 napra megjött az elsõ menszim. Valaki rögtön teherbe esik, meg se várva az elsõ menszit. De ez igen kockázatos. Az esetek túlnyomó részében azok a magzatok sem maradnak meg.
Már ne haragudj de milyen ember az aki kicsivel az abortusz után már szexel védekezés nélkül? Márpedig ha kérdezed a terhességet ilyenrõl lehet szó...
Az elsõ menstruáció várható ideje az abortuszt követõ egy ciklusnyi idõszak (egyéntõl függõen 26-32 nap is lehet). Ha nem jön meg, akkor is lehet teherbe esni!! Az abortuszt követõ vérzés (1-2 hét még normális) tisztulás.
2-es, nem olvastad el, hogy spontán vetélés volt? Hány hetesen vetéltél el? Ha nem kellett orvosi befejezés, nem lehetett túl nagy. Mert az esetben nem terheli meg a szervezeted egy újabb teherbeesés, de azért 3-4 hónaposnál már igen. Ott kb 3 hónapot érdemes várni.
4-6 het utan job meg a menstruaciod, ne szexelj 6 hetig. A kesobbi termekenyseged es egeszseged erdekeben.
4es hol olvastad a spontán vetélést? Mert hogy a kérdésben nincs az fix.
#6, nem tök mindegy? Élettani szempontból semmi jelentõsége, és a Kérdezõ élettani kérdést tett fel, nem erkölcsit... Kérdezõ, az abortusz utáni vérzés a méhnyálkahártya terhesség utáni leválása, nem sima menstruáció.
Nem, nem tök mindegy, mert felelõsségre vontál olyan miatt amit te olvastál félre...
#8, én nem vontam senkit felelõsségre... de látom, akinek az elõbb reagáltál, õ is "66%-os" - úgyhogy érthetõ a feltételezésed. Én arra reagáltam, hogy nem kellene minden abortusz-témába erkölcsi kardlengetést vinni... aka "Már ne haragudj de milyen ember az..."

Függ a mellméret attól, hogy mikor jön meg az első menstruáció?

Úgy értem,hogy akinek kicsike a melle annak kés?bb,annak akinek nagy annak el?bb? Ez számít?

Legjobb válasz: Nem számít. Itt a gének hatozzák meg, hogy kinek mekkora a melle, és nem az, hogy hány éves korában jön meg az elsõ mensije. Szerintem nincs összefüggés a kettõ között.

Nem számít. Itt a gének hatozzák meg, hogy kinek mekkora a melle, és nem az, hogy hány éves korában jön meg az elsõ mensije. Szerintem nincs összefüggés a kettõ között.
Tuti semmi összefüggés nincs. Ha egyszer látod, hogy ilyen barnás folyásod van, egy két napig, meg ilyen addig nem tapasztalt alhasi fájdalom, akkor tuti meg fog jönni, az lesz a jel. Akkor tehetsz betétet, akkor nem kell aggódnod.
Annyi van, hogy akinek elõbb megjön, annak valószínûleg hamarabb fog nõni a melle is. De a végsõ méretben nem sokat számít.

Mikor jön meg az elsõ menstruáció?

már kb 3 éve van fehérfolyásom és 2 éve már elkezdett nõni a mellem van szõröm lent a hónaljamon most kezdett nõni és 13 éves múltam júniusban

Legjobb válasz: Egyenenkent valtozo. Kerdezd meg edesanyad neki mikor volt az elso... Altalaban a lanyok hasonlokepp vannak mint az edesanyjuk. Van akinek 10-11 evesen mar meg van. (en meg nem voltam egeszen 12.) van akiknek sokkal kesobb. Ne stresszelj miatta. Eljon majd az ideje. Hidd el, ugy 50 eves korodig, boven lesz benne reszed... :)

Egyenenkent valtozo. Kerdezd meg edesanyad neki mikor volt az elso... Altalaban a lanyok hasonlokepp vannak mint az edesanyjuk. Van akinek 10-11 evesen mar meg van. (en meg nem voltam egeszen 12.) van akiknek sokkal kesobb. Ne stresszelj miatta. Eljon majd az ideje. Hidd el, ugy 50 eves korodig, boven lesz benne reszed... :)
Ez minden nõnél más és más
szerintem hamarosan meg fog jönni. tarts magadnál egy betétet és egy tiszta bugyit, ha az iskolában jönne meg elõször. egyébként én 12 sem voltam amikor megjött, tesóm meg 16 is elmúlt. szóval még bõven van idõd, ne aggódj. inkább örülj :D
Bármikor megjöhet már a menstruációd, de még 3 évig nem kell aggódnod ha nem menstruálsz. Betét már mindig legyen nálad.

2008-ben tavasszal volt az első menstruációm. Sokat fogytam és őszre teljesen elmúlt. Aztán 2évig kimaradt.2010 tavasszal megjött utána fél évig semmi és azóta is csak néha-néha jön meg és egyre kevesebb. Mi lehet a baj? Nagyon nagyon aggódom.15/L

Legjobb válasz: Nekem ugyanígy volt, illetve van a mai napig, hogy évi 2-3 alkalommal jön csak meg, az is teljesen összevissza. Nálam az ösztrogénhiány (hormonális probléma) okozza, de pl. ha valaki vészesen lefogy, attól is lehet a kimaradozás. Menj el nõgyógyászhoz, vérvétel után sok minden kiderülhet!

Nekem ugyanígy volt, illetve van a mai napig, hogy évi 2-3 alkalommal jön csak meg, az is teljesen összevissza. Nálam az ösztrogénhiány (hormonális probléma) okozza, de pl. ha valaki vészesen lefogy, attól is lehet a kimaradozás. Menj el nõgyógyászhoz, vérvétel után sok minden kiderülhet!
A kérdező hozzászólása: kicsit félek tõle fõleg hogy anyukámat nem igazán érdekli ez az egész.pedig minden nap elmondom neki hogy kérjen már nekem egy idõpontot.de ha meg is teszi akkor sem valószínû hogy eljön velem.és nagyon félek a vizsgálattól meg ilyesmi.
18 éves korodig nem kell aggódni, ha rendszertelen a menstruációd viszont, ha túlságosan lefogytál, akkor azért nem jön meg, mert a szervezeted nem tudja nélkülözni azt az energiát, amit erre kéne fordítania, mert az életbenmaradásra koncentrálj próbálj hízni kicsit, hátha megjön
Ez azért van mert még csak kezd beállni a menstruációd... Nekem is így volt eleinte, ne aggódj! 18/L
amúgy nem vagy vashiányos?
Több dolog is állhat a háttérben, felesleges orvos nélkül találgatni. Lehet, hogy tényleg csak nem állt még be a hormonháztartásod, de szerintem te is csak akkor nyugodnál meg, ha egy orvos mondaná neked, hogy minden rendben. Ha anyu nem kísér el orvoshoz, kérd meg egy barátnõd. Nem tudom hol laksz, de 15 évesen szerintem gyermeknõgyógyászt kellene felkeresni, nagyobb városokban van külön ilyen rendelés. Egyébként egy nõgyógyászati vizsgálat nem olyan rettenetes, inkább csak ciki a meztelen alsótest miatt. Hosszú, bõvebb szabású szoknyában menj, azt nem kell levenni és van, ami takarjon.
A kérdező hozzászólása: Eléggé tartok attól is hogy esetleg fogamzásgátlót irnak majd fel nekem hogy beálljon.de nem akarom hogy tönkretegye a szervezetemet.meghízni meg fõleg nem akarok tõle.

Mikor jön már meg az első menstruációm?

12 éves leszek pár hónap múlva, és egyre jobban várom a menstruációt, mert egy csomó osztálytársamnak megvan, és nagyon kellemetlen lenne, ha utolsó lennék a sorban. Egy kicsit furcsa, ha így visszanézzük, mert: - kábé két éve van fehérfolyásom - pattanásos vagyok - másfél éve minden olyan helyen szőrös vagyok, ahol "kell" - néha fáj a hasam - gyorsan növök - másfél éve nő a mellem - mostanában szomorúbb vagyok, és idegesebb Ha ezek megvannak, elvileg már menstruálnom kéne (illetve bocsánat: simán lehetséges hogy menstruáljak!) De nem jön meg! Szinte napi rendszerességgel van fehérfolyásom (sőt, nem kell az a "szinte", hisz mindennap van), és minden olyan tünetem megvan, amit minden kérdésnél, minden honlapon, tinimagazinban írnak! Egyszer, még szeptemberben találtam egy halványbarna foltot a bugyimban, de arról különben sem tudom, hogy mi volt és ez már úgyis régi. Viszont egyre többet gondolok arra, hogy megjön. Kérlek ne írjatok olyanokat, hogy "nagyon rossz", meg "hülye vagy, miért várod?", mert lehet hogy nem kellemes, de az pláne nem az, ha valami miatt kilógsz a sorból, és ezért kibeszélnek. Ráadásul barna bőrű, barna hajú, barna szemű vagyok, így állítólag korán érek, legalábbis egy helyen ezt olvastam. Tegnap azt mondtam, hogy "francba már, csak nem fog felkészületlenül érni!" és kivettem anyukám szekrényéből három betétet, csak a biztonság kedvéért, na. Azóta ezeket őrizgetem, és nem értem hogy miért nem jön már meg, hisz ti is láthatjátok, hogy nem vagyok fejletlen. Szerintetek?

Legjobb válasz: Értelek én, a gyerekek iszonyatosan utálatosak tudnak lenni. De nincs az osztályodban olyan, aki normális? Barátkozz azokkal. A hülyéket meg le kell szarni. Két dolgot tehetsz: 1. Te is azt mondod, megvan, elkezdesz te is látványosan panaszkodni a nemlétezõ PMS-edrõl és a vérzésed erõsségérõl, d ez esetben ugyanolyan leszel, mint õk. 2. Éretten kezeled a helyzetet és a) szimplán leszarod õket, nem foglalkozol velük, ha látványosan panaszkodnak, akkor nem reagálsz semmit és kész b) kedvesen megjegyzed, hogy mennyire sajnálod, hogy ilyen rosszul vannak, és esetleg tanácsot adsz nekik, hogy hogy lehetne jobb. Pl. elmondod, hogy a nõvérednek/anyukádnak nagyon bevált az xy gyógyszer vagy a meleg vizes borogatás vagy az xy féle gyógytea. Esetleg kedvesen megjegyzed, hogy milyen jó, hogy neked még nem kell ezzel bajlódni. Vszínûleg néznek egy jó nagyot és leszállnak rólad:D (Esetleg hozzáteheted azt is, hogy de legalább késõbb is fogsz klimaxolni..:DDD) c) Elmagyarázod nekik kedvesen és értelmesen, hogy nem ez határozza meg azt, hogy ki milyen ember, vagy hogy mennyire érett. Az, hogy emiatt csúfolnak pont azt bizonyítja, hogy attól, hogy vkinek megjön a vérzése, még nem lesz érett. 3. Utálatosra veszed a figurát, és mikor egyszer hasonló megjegyzést teszel, jó hangosan megjegyzed, hogy privátban mást mondtak a menzeszük meglétérõl. Ezt a verziót nem ajánlom, mert egyrészt baromira fognak utálni, ami sosem jó, másrészt te is lealacsonyodsz az õ szintjükre. Választhatsz. Én a 2. b verziót javaslom:)

Értelek én, a gyerekek iszonyatosan utálatosak tudnak lenni. De nincs az osztályodban olyan, aki normális? Barátkozz azokkal. A hülyéket meg le kell szarni. Két dolgot tehetsz: 1. Te is azt mondod, megvan, elkezdesz te is látványosan panaszkodni a nemlétezõ PMS-edrõl és a vérzésed erõsségérõl, d ez esetben ugyanolyan leszel, mint õk. 2. Éretten kezeled a helyzetet és a) szimplán leszarod õket, nem foglalkozol velük, ha látványosan panaszkodnak, akkor nem reagálsz semmit és kész b) kedvesen megjegyzed, hogy mennyire sajnálod, hogy ilyen rosszul vannak, és esetleg tanácsot adsz nekik, hogy hogy lehetne jobb. Pl. elmondod, hogy a nõvérednek/anyukádnak nagyon bevált az xy gyógyszer vagy a meleg vizes borogatás vagy az xy féle gyógytea. Esetleg kedvesen megjegyzed, hogy milyen jó, hogy neked még nem kell ezzel bajlódni. Vszínûleg néznek egy jó nagyot és leszállnak rólad:D (Esetleg hozzáteheted azt is, hogy de legalább késõbb is fogsz klimaxolni..:DDD) c) Elmagyarázod nekik kedvesen és értelmesen, hogy nem ez határozza meg azt, hogy ki milyen ember, vagy hogy mennyire érett. Az, hogy emiatt csúfolnak pont azt bizonyítja, hogy attól, hogy vkinek megjön a vérzése, még nem lesz érett. 3. Utálatosra veszed a figurát, és mikor egyszer hasonló megjegyzést teszel, jó hangosan megjegyzed, hogy privátban mást mondtak a menzeszük meglétérõl. Ezt a verziót nem ajánlom, mert egyrészt baromira fognak utálni, ami sosem jó, másrészt te is lealacsonyodsz az õ szintjükre. Választhatsz. Én a 2. b verziót javaslom:)
Még mindig én vagyok. Tudom, az én véleményem nem sokat számít, ilyen korban a tinik jobban adnak a többi tini véleményére, de: meglepõen érettnek tûnsz a korodhoz képest. Már alapból az, hogy szépen, helyesen írsz és érthetõen, összeszedetten, szépen fogalmazol. Komolyan mondom, felüdülés egy ilyen írást olvasni itt gyakorin, mert bizony azt látom, hogy a 17-18 évesek sem képesek értelmesen megfogalmazni amit akarnak. Összeszedetlenül, érthetetlenül írnak töménytelen mennyiségû helyesírási hibával. Erre itt vagy te 11 évesen:) Gyanítom, hogy a látványosan PMS-tõl szenvedõ lánykák az osztályodban sokkal kevésbé értelmesek, mint te. Legyél büszke magadra! Az eredeti kérdésedre pedig: tényleg nem lehet elõre megmondani:) Nekem az elsõ menzeszem elõtt nagyon sokáig volt folyásom. De aztán csak megjött:) Az nagyjából igaz, hogy kb. akkor jön meg, mikor édesanyádnak. Ez sem mindig igaz, de nagyrészt beválik. Ha anyukád késõn érõ volt, akkor te is várhatsz még rá szerintem egy darabig:) De nekem az a meglátásom, hogy minél jobban izgulsz rajta, annál inkább nem akar megjönni. Végül is a stressz is hatással van a hormonrendszerre meg a ciklusra. Én is sokáig izéltem rajta, hogy mikor jön már meg, görcsöltem rajta folyamatosan. Aztán egyszer úgy voltam vele, "leszarom, majd megjön, amikor meg kell jönnie". Aztn meg is jött pár hét múlva:P
Én nem értem miért kell ebbõl ekkora problémát csinálni. "nagyon kellemetlen lenne, ha utolsó lennék a sorban" 1. Miért? Miért ciki az, ha vkinek késõbb jön meg? 2. Mi köze van hozzá bárkinek is, hogy ki menstruál és ki nem? Miért kell ezt körbekürtölni? Komolyan mondom, ha téged ennyire zavar, hogy te lennél az utolsó, akkor mondd azt, hogy neked is megvan már. Ennyi. Ki fogja leellenõrizni? Vki letépi rólad a bugyit és belenéz, vagy van-e benne betét és véres-e? A lányok nem egyforma ütemben érnek. 16 éves korig tök normális, hogy még nincs meg. Nincs ebben semmi csoda. Mellékesen megjegyzem, hogy az ÁTLAG is 13 év körül van, tehát még mindig van több, mint 1 éves az ÁTLAGIG! 11 évesen nem is értem miért gondolod azt, hogy menstruálnod kellene. az én koromban (pedig nem vagyok öreg, 21 éves) 11 évesen még alig volt meg pár lánynak. A legtöbbnek 14-15 éves korában jött meg. Én nem mondom, hogy ne várd, mert nem baj az, Én is vártam, ahogy a legtöbben, de felesleges ebbõl ekkora ügyet csinálni. Semmivel sem fog hamarabb megjönni, ha minden egyes nap kényszeresen ezen szenvedsz.
Örülj neki míg nincs, kevesebb gondod van, 14 éves korodig - ne aggódj - te is sorra kerülsz.
Én is már nagyon várom!! Egyszer voltam nõgyógyásznál h minden rendben van "odalent" és azt mondta nyárra megjön :p Már nagyon várom!!! 13/L
ugyan ez van velem agusztusban leszek 12 már van fehér folyásom fél éve és a koromhoz "illõen" nézek ki az osztályból már bazi sok mindenkinek megjött és vanak páran akiknek véletlenül úgy van a betétjük a táskájukban hogy tök "véletlen" kilátszik én is megõrülök tölle de azt olvastam a stresz nem jó neki azóta lenyugodtam és már egyszer volt barna folyásom úgyhogy sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: Emberek ez mi lehet? :S Tegnap este óta enyhén fáj a hasam, de nem is ott ahol általában szokott, tehát nem a gyomrom fáj, és egész nap a suliban is kellemetlen volt! Így alapból csak olyan furcsa érzés, de néha enyhén belenyilal! Nem értem, mi ez. Megnéztem, és csak a szokásos fehérfolyás van, de ugye nem fáztam fel vagy ilyesmi? Mi lehet ez?
Lehet, hogy nemsoká megjön. A menstruációs fájdalom szerintem elég jellegzetes, az ember akkor is felismeri, ha még sosem menstruált:DDD Legalábbis én az elsõ elõtt megismertem. Egészen lent fáj, majdhogynem a szõrös résznél. Kisugározhat a derékba, esetleg a lábakba is. De az is lehet, hogy felfáztál. Nem csíp, ha pisilsz? Ha pár napon belül nem múlik a fájdalom és nem jön meg, akkor menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem csíp. Remélem ez nem felfázás. :) Köszönöm az eddigi válaszokat, de még írhattok véleményt, tanácsot!
Egyáltalán nem baj, ha 12 évesen nem menstruálsz.ha a többiek ezzel csúfolnak az inkább nekik ciki nem neked.miert fáj az nekik , hogy neked nem jött még meg?azert nem kellemes , szóval ne várd ennyire:D
azóta megjött már ? :)
Lehet h azert nem jon meg mert izgulsz nagyon. :)
Szia! Teljesen megértelek! Én is nagyon vártam, aztán már úgy gondoltam, majd megjön vmikor...aztán kiderült, h második lettem az osztályban a többiek közül...;) Amúgy tényleg nem egy kellemes dolog, de a nõi élet velejárója! Muszáj elfogadni! Én speciel szeretem, pedig erõs hasgörcseim vannak... De nem is értem, miért fújják fel ennyire ezt az egészet!... 34/N
Szívesen:) Örülök, ha segítettem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket! :) Neked viszont külön köszönettel tartozom, kedves utolsó, mert ilyen jókat írtál nekem! Mostmár inkább nem fogok ezen agyalni, izgulni folyamatosan, és a nagyképû lányokat is megpróbálom észhez téríteni! :) Remélem menni fog.
2 dolgot tehetsz = 3 dolgot tehetsz:D
Ha százszor megkérdezitek, erre akkor is csak a következõ válasz adható!!!: Mindenkinek másképp fejlõdik a teste, tehát mindenkinek máskor. Akkor a legvalószínûbb amikor anyukádnak is megjött!!
A kérdező hozzászólása: 16:09 Hidd el, én is ezt kérdezem, hogy mi köze van hozzá bárkinek és egyáltalán mért ciki, ha késõbb jön meg, de sajnos nekem olyan köcsög osztálytársaim vannak, hogy megnetudd. Próbálnak r*banckodni (már megbocsássatok a szóért), játszák hogy õk a "tinilányocskák", és - hihetetlen, de - valóban lenézik azt, aki még épphogy tudja, mi a normális és nem teszik ugyanezt. Egy három-négy tagból álló klikk összeáll, és nyavalyognak, hogy "úristennn, jaj a PMS -em, nagyon rosszul vagyok"... Amikor pedig odamegy az ember, hogy beszélgessen (mert barátnõk vagyunk) és rákérdez a dologra, furán néznek rád és legyintenek, hogy: "á, semmi..." Gyakorlatilag azt vágják a képembe, hogy: "maradj már, hiszen téged fejletlennek tartunk, még gyerek vagy, egy senki, aki nem hord kitömött melltartót, és nem nyavalyog a nemlétezõ ciklusáról... Rád ez nem tartozik." Hát b+ (újfent bocsánat) ezt én azért tartom érdekesnek, mert a "nagylányok" közül kettõvel jóban vagyok és egyszer, amikor "bizalmasan" beszélgettünk, tudod, mint lány a lánnyal, akkor azt mondták, hogy nekik még szõrük sincs. Ezt én nem tartom gáznak, mert ebben semmi sincs, csak akkor ne menõzzön és ne nézzen le senkit. Persze, van az osztályban, akiknek már tényeg megvan, de õk ezzel nem váltak sztárrá, és nem is játszák meg magukat. Huhh, na most kiadtam dühömet. :) Szeretnék valami kedveset mondani nektek, amiért segítetek, de peripllanat nem jut eszembe semmi :/
Lesz még olyan amikor visszasirod ezt az idõszakot. Egyáltalán nem kellemes a menstruáció. Még bõven ráérsz aggódni. 14-15 éves korodig egyáltalán késõ az elsõ menstruáció.
10 éves vagyok és piros pöttyök vannak a bugyimba és szõrõs a nunim és ahol kell. és a hasam egyre gyakrabban fáj. lehet hogy korai mert azt mondták és kérek tippeket

Mit csináljunk ha véletlenül az iskolában jön meg az első menstruáció?

Nagyon szeretnék válaszokat, mert mostanában tüneteket észleltem arra, hogy hamarosan megjön, és szeretném tudni, hogy ilyenkor mit kell tenni. Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Betét mindig legyen nálad!

Betét mindig legyen nálad!
Mindig legyen nálad betét, akár fájdalomcsillapító és görcsoldó gyógyszer is. Amúgy azért ritka, mikor mindenféle elõjel nélkül jön meg a vérzés. Azért kisebb-nagyobb alhasi fájdalmak, görcsök szoktak lenni, olyankor érdemes egy tisztasági betétet is betenni a fehérnemûbe és szünetekbe elmenni wc-re és ha megjön, akkor kicserélni rendes betétre.
Tulajdonkeppen enis ugyanezt tudom mondani....most enis beteg vagyok es beteten kivul alig van szuksegem valamire.szerintem vegyel sotet nadragot es legyen mely zsebe hogy beletudd tenni a betetet.en szoktam felni az atazastol ezert jo ha hosszu polot veszel(lefele) vagy vigyel egy settert amit az oldaladra kotsz.szerintem nem lessz eros, eloszor en is csak barnaztam s kb3 orat vereztem de nem volt veszes..azert ezeket a tippeket szerintem te is halottad de maskor is joljohet. pzst is vihetsz ha esetleg nem lenne wc papir.ja es amugy a wc papir is segit valamennyit.en szoktam tenni ra ha mar kezd tele lenni neha hogy sporoljak a betettel.ezenkivul ne felejts el kajat vinni hogy ne legyel rosszul, igyal vizet es majd meglatod mi lessz, es kitapasztalod:)
Ahogy az elõzõk írták:használj tisztasági betétet és hordj magaddal e.ü. betétet.Egybõl nem fog nagyon felerõsödni, szóval észre fogod venni idõben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Megfogadom! :D
A kérdező hozzászólása: Még jöhetnek válaszok! :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok :D :*
Nem csak menstruáció közeli állapotban kell így tenni. Higiénikus, ha mindig van a bugyidban egy tisztasági betét, mellesleg bárhova mész, mindig érhet valamilyen kellemetlen "meglepetés" így ajánlom mindig tarts magadnál egy tiszta bugyid, ha késõn vennéd észre, meg pár betétet, és ha nem rémülsz meg tõle, bár elsõre felesleges, pár tampont is. Amúgy beszélgess errõl anyukáddal, õ is sokkal több mindent tud mondani neked mint hozzátartozód, mint mi, az interneten keresztül. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, tudom beszélni kellene anyukámmal, de nem szeretek az ilyen dolgokról beszélni, ha már szóba jön valami ilyesmi mindig ég a pofám, szégyellek ezekrõl beszélni... :(

December 25. jött meg az első menstruációm azóta semmi. Mért nem jött meg azóta? Mi lehet a bajom? Mikor jön meg legközelebb?

létszives irjatok fontos!!!!!

Legjobb válasz: Nyugi,ez normális.Ilyen korban gyakori,majd beáll 2-3 év múlva.

Nyugi, ez normális.Ilyen korban gyakori, majd beáll 2-3 év múlva.
Mivel csak most kezdted teljesen normális. Akár több hónapig is kimaradhat. mig nem élsz nemi életet egyenlöre nem kell aggódnood miatta hogy mért nem jön meg.
Hány éves vagy? Szûz lány vagy még?
Ó, akkor bõven van idõd!
A kérdező hozzászólása: 11 éves vagyok..köszi a válaszokat
Ne izgulj, nincs semmi gond, nekem 13 evesen jott meg eloszor, utana 5 honapig semmi, es meg most sem normalis a menstruaciom. Ez embertol fugg. most 14 vagyok:)
Hány éves vagy?
Ne aggódj ez természetes az elején. Ha esetleg májusig, vagy legkésõbb júniusig sem jön meg a következõ menstruációd, akkor menj orvoshoz!
Ó, ne izgulj! 16 éves korodra kell hogy megjöjjön. Addig bármi elõfordulhat, az is hogy hónapokra kimarad.. Minden teljesen rendben van így.
Szia! Mikor nekem elsõre megjött, utána pár hónap eltelt, mire megint. Szóval ez nem jelent semmit, elõször még nagyon rendszertelen. :)
A kérdező hozzászólása: akkor oké!! köszi

MIkor jön meg az első menstruációm? (többi lent)

már 2 éve borotválkozom, lent is, meg a hónaljam is, 1 éve van fehér folyásom fél éve, duzzadt meg a mellem (a bimbóm) akkor most mi a baj velem? Miért nem jön meg?? L/13és fél.

Legjobb válasz: Azt hozzá teszem, hogy szokott feszülni, és az fáj..

A kérdező hozzászólása: Azt hozzá teszem, hogy szokott feszülni, és az fáj..
NE aggódj, biztos meg fog az jönni. Addig örülj míg nincs meg. :D
szerintem nemsokára meg fog jönni. ha 16 éves korodig nem jön meg, az már baj, de a leírtak alapján semmi baj nincs. én nem is éreztem elõtte semmit, mikor megjött, meg is lepett. de kb. 11 vagy 12 voltam. ne parázz, ismerõsöm 15 éves, és nem h nem jött meg neki, még nem is szõrös neki, ott lent..
nyugi:) én is ideges voltam mikor még nem jött meg, mert nekem már nagyon nagyok voltak a melleim, meg teljesen érettvolt a testem és még sem jött meg..mindig mikor fájt a hasam akkor reménykedtem de semmi... de egyszercsak megjött:) figyelj ugy van hogy ha 16 éves korod elött nincs meg az még nem oylan gáz! de ez nagyon ritka hogy idáig eltolódik!
November 23-án 14:42:37-kor. Nyugi, majd megjön, ha itt lesz az ideje. Még csak 13 vagy, nem késtél le semmirõl.
szerintem ha még nem jött meg, akkor már nem is fog soha! szívás
Ezt nem lehet megmondani. Annyi biztos, ha 16 éves korodig nem menstruálsz, akkor orvoshoz kell menned.

Mikor jön meg általában az első menstruáció szülés után?

6 hete lesz szombaton hogy szültem,a vérzés 2 hét után elmúlt.Tegnap elég sokszor volt mensis érzésem,mint mikor régen megjött a havim.Tudom ez mindenkinél más,de kiváncsi lennék.Szoptatni szoptatok,viszont pótolnom kell,mert kevés a tejcsi:-(Várható ilyenkor hogy megjön,vagy csak akkor ha már egyáltalán nem szoptat az ember?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó. Nekem az 1. szülés után 12 hónappal jött meg. A 2. után pedig 18 hónappal. Mind a két alkalommal szoptattam még akkor.

Ez nagyon változó. Nekem az 1. szülés után 12 hónappal jött meg. A 2. után pedig 18 hónappal. Mind a két alkalommal szoptattam még akkor.
teljesen egyéni. az elsõ baba után én 8 hétig vérezgettem, egy hét szünet és aztán egybõl mensi :S a másodiknál 5 hétig vérezgettem, és szülés után napra pontosan 4 hónap tellt el az elsõ mensig. (mindkétszer szoptattam még) sógornõm az elsõ gyerek után 1 évvel vérzett elõször, a második után meg asszem 14 vagy 15 hónappal. õ már nem szoptatott egyiknél sem. unokatesómnak fél éves volt a baba mikor megjött a mensije.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Végül is mindegy nekem is , csak ezek a fura mensi jellegü fájdalmak tüntek fel, amire ugye mostanában nem volt példa:-))
Azt szokták mondani akkoriban mikor abba hagyod a szoptatást. Nekem 2 hós volt a babám mikor megjött. Sógornõmnek meg tök másképp jött meg, az elsõt 3 éves koráig szoptatta, közben teherbe esett a kisebbikkel akit szintén 3 éves koráig szoptatott, most kezdi leválasztani és most jött meg neki elõször mióta a nagyobbal teherbe esett. Azért kicsit irigylem :)
Elsõt szoptatam 14 hóig, 7 hós volt, mikor megjött. A másodikat 3, 5 hónapja szültem, nem szoptatok egyáltalán 3 hete, és nem jött még meg.
Én 6 hónapig szoptattam a fiamat. 3 hónapos kora után már pótoltuk, de a mensim ennek ellenére már az ötödik héten megjött rendesen és utána rendszeres is volt.
6 hónappal a szülés után jött meg, napi 5x szoptattam még akkor. Az orvosom egyébként azt mondta, hogy 6 hónap az átlag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!