Találatok a következő kifejezésre: Mikor jön az az idő, amikor (21 db)

Mikor jön el az az idő, amikor a magyarok végre túllépnek mind Kádár Jankón, mind a gulyáskommunista korszakon?

Tudom én, hogy a visszaemlékezés (vagy nosztalgia, ha úgy jobban tetszik) jól esik az előző generációnak és ha mértékkel csinálják, nincs is vele probléma. Csakhogy itt is előjön az a szituáció, hogy jó magyar szokás szerint átesünk a ló túloldalára és gyakrabban, többet foglalkozunk (nem mindenki, de sokan) azzal, mi volt az 1960-80-as években, mint azzal, mi van most. Ez pedig számomra nem csak unalmas egy idő után, hanem már esetenként riasztó is. Riasztó, mert azt mutatja, a szocialista korszak bódult állapotából még mindig nem sikerült felébredni.

Legjobb válasz: Nem a nosztalgia esik jól azoknak,akik éltek abban az idõben. Hanem a szomorú valóság miatti különbség aközött,ahogyan akkor éltek és ahogy ma élnek. Hiába foglalkozol azzal,ami most van a többség számára,nem tudsz rajta változtatni!

Nem a nosztalgia esik jól azoknak, akik éltek abban az idõben. Hanem a szomorú valóság miatti különbség aközött, ahogyan akkor éltek és ahogy ma élnek. Hiába foglalkozol azzal, ami most van a többség számára, nem tudsz rajta változtatni!
Elvileg legkésõbb akkor mikor az utolsó ember is meghalt aki élt ezekben az idõkben, de a hogy látom vannak 16-20 éves fiatalok akik hevesebben hirdetik az igét mint bárki más pedig sehol sem voltak még a Kádár korszakban.
Majd mikor az átlag magyar legalább olyan létbiztonságban és életszínvonalon él mint akkor! Ha a kapitalizmus majd a reálbéreken is meglátszik. Ne kezdje el senki, magyarázni hogy telefon meg TV meg a sok baromság. Mert az az organikus fejlõdés, illetve a határok lebontásából fakadó kínálat élénkülés.
Aztán "háborgó"...van e most biztonságérzeted a jövõdet illetõen, mert akkor volt!!!Nem kellett kölcsönt kérnem, hogy megéljek és családot tudjak alapítani!Nem miattam vették fel az állami kölcsönöket, én abból nem kaptam semmit!Saját kétkezi munkámmal termeltem ki a jövedelmem! Most hányszorosa az államadóság, amit a Te, én a mi nevünkben vesznek föl, és kapsz-e belõle, mert vissza is kellene fizetni valakinek! Az jó buli, hogy én felveszek kölcsönt és veled akarom visszafizettetni! Az a baj, hogy a termelõ munka fogalma kiment a divatból! Hogy akarja ez a jórészt "üres fejû" új generáció önnmagát eltartani, ha büdös a munka!Igazad van majd szépen csendben "kihalunk", csak akkor a "vályú"is üres marad, amihez odaszoktatok "dörzsölõdni", hátha maradt benne valami...További szép napot! .üljél sokat a gép elõtt, hátha adnak érte kenyeret a "közért"-ben!
Most a gép elõtt ül, akkor meg sorban állt a közért üres pultja elõtt!Este oda álltunk szénért, építõanyagért, hiszed-e, húsért hogy hátha kapunk!Mindig voltak hiány cikkek, és vasfüggöny ezt se feledd!
Majd ha kihal az a generáció, aki abban a korban élt vagyis a mai nyugdíjasok, öregek.
Az emberi gondolkodásban megy végbe leglassabban a változás, még néhány generáció kell hozzá. A gazdasági váltáshoz elég volt egy évtized, az új intézményrendszerhez, jogalkotáshoz még ennyi se kellett. Lassú folyamat ez, aki akkor élt az szívesen emlékszik a gyerekkorára, mert gyereknek lenni rendszertõl függetlenül jó dolog.
A hiteleket(nem keveset)fel vettük a Vietnami, Kubai stb, elvtársaknak is.És fizettünk vastagon a Kubai narancs, nádcukorért, ami ment a szemétbe mert olyan szemét volt.Vietnami papucs és egyébbe remek ipari termékek, gépek.Elvtársi segítség képen meg kellett venni, mondták a Szu ban.
"Ha tudtok valamit, ami esetleg megcáfolja az utolsó kommentem, írjatok!" Errõl nem tudok, de az biztos, hogy a hitelek nem csak a korábbi életszínvonal fenntartására mentek, hanem részben a már akkor is egyértelmûen korszerûtlen gazdasági ágazatokra (textilipar, kohászat) költötték el, illetve beleölték mindenféle eszement dolgokba (pl. eocén-program, Bõs-Nagymaros). Az a pénz olyan volt, mint ha az ablakon dobták volna ki.
A kérdező hozzászólása: Ha tudtok valamit, ami esetleg megcáfolja az utolsó kommentem, írjatok!
A kérdező hozzászólása: Crem, olvastam én valahol (talán Germuska Palitól a Vörös arzenálban), hogy az a töméntelen mennyiségû hitel, amit felrónak a vezetésnek, inkább hadi célokra ment el, de az sem itthon maradt, hanem a gazdasági kapcsolatok révén a moszkvaiak kezébe került, azok pedig az erõltetett fegyverkezésükre pazarolták el az egészet. Különben, ha az a k*rva sok hitel mind nálunk köt ki, akkor egyértelmûen jobb életkörülményeknek kellett volna lenniük. Nem Ladával, hanem vadiúj nyugati kocsikkal kellett volna járkálnia mindenkinek, hogy csak néhány dolgot említsek.
Árúld már el te mirõl hazudozól? Nem a párt értekezleten vagy "elvtárs"Aki nem ért veled egyet, az imperialista, népellensége.Ahogy utánam is írták hiány gazdálkodás volt.És az idõ megszépíti a múltat.Csak neked kiesett a csöcs a szádból és sirbókolsz.
Hát 12.08, lehet, hogy a lecsúszott országok lecsúszott népessége, de a fejlõdés marhára nem ebbe az irányba mutat és megnéznék egy nem kicsi, szerencsétlen, széthúzó balkáni országot, hogy mit szólna erre a kijelentésedre. Kb. kiröhögnének. A világ fejlettebb felén nem az a módi, hogy ha nekem nincs, akkor másnak se legyen, ami van, az legyen mindenkié, hanem az, hogy akkor elérem én is, hogy legyen nekem is, ami csak telik tõlem.
Soha. Egyre inkább a kommunizmus felé tendálódik a világ és egyre többen tartanak igényt a megvalósítására.
Ja meg a másik az, hogy azért tûnik olyan szépnek, jónak, csodálatos létbiztonságot adónak az a korszak, meg stb. mert akkor nem lehetett beletenni az újságba meg a tv-be (ha egyáltalán volt tv-je az embereknek) a szegényeket, a bûnözõket, a hiányokat, meg az éhezést. Azt se tudták az emberek, hogy máshol lehet jobb, meg hogy nálunk se minden jó, de ha tudták is, nem lehett beszélni róla. Úgy persze, hogy szépnek tûnik. De a magyarok mindig ilyenek voltak. Ott van pl. Mátyás király, utálta a nép, mert olyan adókat vetett ki, hogy hihetetlen, aztán mikor meghalt, eltelt egy kis idõ, és elkezdtek a jóságos Mátyásról, meg az igazságosról beszélni. Na persze.
Lehet, hogy ahol te éltél jó volt, de például egy szabolcsi kisvárosban 15 évvel késõbb jutottak el olyan dolgok, amikre csak néztünk, hogy mi az, amit már Pesten, meg mondjuk az ország középsõ részén rég használt mindenki. Meg hiány is volt mindenfélébõl, alig lehetett valamit kapni. Banán meg max. karácsonyi ajándékba volt kettõ, HA valamelyik vasutas tudott lopni, mikor hozták, mert nekünk az se jutott a boltba még ritkán se. És ez bõven a nyolcvanas években volt már, még a végefelé.
"A kérdező hozzászólása: 'Engem inkább az riaszt, hogy te riasztónak tartod azokat az embereket, akik szerint az jobb világ volt, mint a mostani.' Nem, nem az emberekrõl van itt szó, hanem a gondolkodásról, a mentalitásról. És mi riaszt. Abban az idõben egyszerûen jobban élt az átlag magyar. Ebbe mi a riasztó? Számomra az a riasztó, ami most van, mert 22éve vége annak a rendszernek és még ma sem érte utól azt az színvonalat a társadalom 60-70% a! Az za, lehet hogy akkor nem volt nagyon faca, de most még [email protected]!
""A kérdező hozzászólása: "de az akkor mind hitelbõl volt" 3-as, nem vagyok Kádár-fan, de bizonyos forrásokból le merném fogadni, hogy nagyon kevés hitel ment a rendszerre. Kádárt meg lehet vádolni sok mindennel, de hogy az egész berendezés a hitelekbõl ment volna, azzal már nem. Nem nem. Ma van minden hitelbõl! Csak nézd meg, 1970-1990 és 1990-2010 közötti állapotokat és vesd össze. Az államadóssáh a 4× e A lakosság a 0 ból nem is tudom mennyi valutahitelt gyûjtött fel. A privatizáécióból semmi nem maradz. Nem épûlt 1 állami ház sem, ami korábban ezrével. Lehet okoskodni, de megmagyarázni nem, mert a számok és a tények, makacs dolgok. És ok, az nem volt fenntartható, de akkor ez a mai 5× annyira nem fenntartható!
A kérdező hozzászólása: 'Engem inkább az riaszt, hogy te riasztónak tartod azokat az embereket, akik szerint az jobb világ volt, mint a mostani.' Nem, nem az emberekrõl van itt szó, hanem a gondolkodásról, a mentalitásról.
A kérdező hozzászólása: "de az akkor mind hitelbõl volt" 3-as, nem vagyok Kádár-fan, de bizonyos forrásokból le merném fogadni, hogy nagyon kevés hitel ment a rendszerre. Kádárt meg lehet vádolni sok mindennel, de hogy az egész berendezés a hitelekbõl ment volna, azzal már nem.
...59 éves vagyok, munkanélküli!...négy szakmát tanultam ki.Havi 25.650 forint szociális segélybõl élek! Árulja már el nekem valaki, hogy azt a "Baromi nagy jólétet"mikor érezzük már, ami a rendszerváltás óta kialakult, ugye #21/23-as válaszoló!?...Az átlagjövedelmek vitathatatlanul jobbak, mert ha összeadjuk egy képviselö jövedelmével az enyémet és elosztjuk kettõvel, ...hát tekintélyes összeg jön ki!?! "papiron"minden Jól mûködik, igaz?...Nincs ok panaszra.../Õ nemis panaszkodik/! Vagy nem Magyarországról beszélünk?

Mikor jön el az az idő, amikor már el kell, hogy készítsem a kórházi csomagot?

Mert 29hetes vagyok, de mindig azt érzem h olyan kevés id? van már, és mi van ha hirtelen kell bemenni és nincs összepakolva semmi?

Legjobb válasz: Én úgy csináltam, hogy kb. 30 hetesen összepakoltam azokat a dolgokat, amiket otthon egyébként nem használok. A táska tetejére pedig tettem egy cetlit, amin fel volt sorolva, mit kell még belerakni. Ha bármi történik, ne kelljen ezen is gondolkozni, csak pakolni és menni!

Én úgy csináltam, hogy kb. 30 hetesen összepakoltam azokat a dolgokat, amiket otthon egyébként nem használok. A táska tetejére pedig tettem egy cetlit, amin fel volt sorolva, mit kell még belerakni. Ha bármi történik, ne kelljen ezen is gondolkozni, csak pakolni és menni!
Lassan elkezdhetsz gondoldodni.Én úgy csinálom, h amikor valami eszembe jut, és szembe jön velem otthon akkor azt belerakom egy fiókba, de a teljes packot majd csak olyan 35-36. hét között rakom össze.Meg ugye, ezt azt venni kell bel, intim mosakodó, meg betét...azokat meg lehet most is veszegetni, ha hamar kellene.
Egyetértek az elõttem szólóval. Gondold át mire lesz szükséged de táskába rakni még felesleges. Én már 2X átöblitettem a köntösömet :) 36 hét körül azért legyen teljesen összepakolva.
E`n a 35-36.he´ten pakoltam össze.tusfürdö, betét, bugyik, törülközö, köntös, ha´lóing, papucs, szoptatósmelltartó, melltartóbete´t, neszeszer táska belevalókkal. 40 hetes kismama.
Szia én is csak most raktam össze a csomagot!36 hetes kismama

Szerinted Orbánék mikor köszönnek le? Mikor jön el az az idő amikor egy normális párt lesz a parlamentbe?

Félre értés ne essék nem Orbánék ellen beszélek,mert részemr?l egyik párt sem szalonképes kis hazánkban.Szóval a kérdésem az hogy mikor lesz egy valóban jól müköd? és olyan párt akik véghez is viszik a jó terveket ami a nép hasznára válhat?

Legjobb válasz: Akkor lesz ilyen párt, amikor majd olyan ember alapít pártot, akit a haza jobban érdekel mint a saját zsebe és hatalmi pozíciója... és a nép lesz annyira mûvelt, hogy ezt az értéket fel is ismerje...

Akkor lesz ilyen párt, amikor majd olyan ember alapít pártot, akit a haza jobban érdekel mint a saját zsebe és hatalmi pozíciója... és a nép lesz annyira mûvelt, hogy ezt az értéket fel is ismerje...
Leköszönni nem fognak, legfeljebb leszavazni lehet õket.
Amikor a Jobbik hatalomra kerül. Tiszavasváriban is rendebb van mióta õk a fõnökök. Elég volt a cigányokból , a ballibekbõl , meg ebbõl a szar gazdaságból , rabló politikusokból.
Mindenki a pártokról beszél. Arról senki, hogy hány adófizetõ és hány eltartott (segélyes, nyugdíjas), továbbá hány adókerülõ keresõ van ebben az országban, illetve hányan húznak el innen, tovább rontva ezzel a fizetõképes keresletet, azáltal pedig a gazdasági teljesítményt, illetve tovább csökkentve a cégek munkahelyteremtõ erejét és hajlandóságát. Azért néha a "nép" is tükörbe nézhetne.
" Mindenki a pártokról beszél. Arról senki, hogy hány adófizetõ és hány eltartott (segélyes, nyugdíjas), továbbá hány adókerülõ keresõ van ebben az országban, illetve hányan húznak el innen, tovább rontva ezzel a fizetõképes keresletet, " Én mindig a disszidensek ellen voltam, de azt azért lássuk be ez tényleg csak egyedül a kormány hibája, senki másé.
Percre pontosan mondjam, vagy elég napra?
Szerintem 2018 után valamikor.A balosok miszlikekre szedték egymást, a liberek most haldokolnak.A Jobbik okozhat meglepit, de csak másodikként 2014-ben.Bár azt szívesen megnézném, ahogy szétfenyítik a millát.
Hat attol fugg a kerdezonekmilyen egy idealis part..
Ugyan, mirõl beszélsz? Mindig a legnormálisabb párt van kormányon - csak négy év fáziskéséssel. ;) A Fidesz pl. négy évvel ezelõtt volt a legnormálisabb párt. Aki meg most normális és jövõre kormányra jut, azt azután fogja mindenki az anyukájukba küldeni.
Ameddig a "nép" a fidesz, bukott ballibeket váltogatja addig érdemi változás pozitív irányban nem lesz! A ballibek elbuktak, jött a 2/3, az legalább olyannyira nem vált be, erre fel a "nép" újra képes lenne visszaültatni a levitézlett gyurcsányt és társait.
Ha nem üt be valami krach akkor kb. még 25-30 év...
Egy 10 éve elkezdet hanyatlani Magyarország gazdasága, azóta évrõl évre csökken az életszínvonala a többségnek.Lehet a világ gazdaság is ludas és mindegy ki lenne hatalmon csak csúsznánk egyre lejeb.Bár a hírekben látni a politikusaink dolgoznak rendesen saját zsebre is:) .Ez igaz a volt MSZP kormányra meg a FIDSZ-re is.
Az emberek azért mennek külföldre dolgozni mert értelmét látják, mert rákényszerülnek és mert LEHET.'90-ig nem mehettél!Fél Európa átjár a másik félhez dolgozni.A tragédia az, ha ki is költöznek és nem is akarnak hazajönni.Nem a kormányok dolga a munkahelyteremtés, ezt csak ösztönözhetik, ha van mibõl.Ebbõl a szempontból mindegy , mikor és ki váltja a Fideszt.
Jó volna konkrétabban megfogalmaznod kedves kérdezõ , hogy mik is azok a normák amiket teljesítenie kellene szerinted egy pártnak a parlamentbe. Hátha tudunk segíteni az igényeid kielégítésében . Vaaagy; olvasván soraidat parlamenti párttagok százai kapnak a fejükhöz és pironkodva mondanak le képviselõi mandátumukról.Sebbel lobbal. Mert ilyen módon általános kritikákat megfogalmazni , beszólogatni nem nagy teljesítmény.Akkor sem ha a te értelmi kapacitásod maximumát kellet hozzá igénybe venned. De még akkor sem ha történetesen igazad van. Neked. Ott. Szerinted.A te helyzeteben.A te perspektívádból. Ám lehet sokan egyetértenénk veled ha legalább példákat mondanál.Milyet szeretnél?Mit szeretnél hogy tevékenykedjen?Vagy szerinted milyen lenne a jó, a normális? Légy szíves taníts minket, meséld el milyen is az a szerinted szalonképes pártpolitikus.Legyen lehetõségünk az okulásra. Bontakozz ki. Mert ez így eddig...amiket lepötyögtél nekünk , nemigazán minõsíthetõ.
A kérdező hozzászólása: ma 18:32 Hát most hogy mondod, jobban örülnék ha század sõt ezred másodpercre pontos lenne:) )
Amint a Jobbik vezeti az Országot. Már közel van.


Mikor jön el az az idő amikor nem 4-10 ember jut ki a világ űrbe hanem akár több ezer százezres kolóniák más bolygókon? Vagy egyáltalán más galaxisokba mikor jutunk már el?

mikor már bányász űrhajók fognak közlekedni az űrben és más bolygókon fognak bányászni ?Hasonló elképzelések foglalkoztatják szerintem az embereket is De mikor nem hiszem hogy csak 100 év múlva...

Legjobb válasz: Az ûrbe kijutással az a gond, hogy jelenleg nagyon drága és macerás. A mai technológia mellett nagyon komoly fizikai és mentális felkészültséget igényel a dolog. Másik galaxisok pedig... a következõ naprendszer is fényévekre van. Szóval amíg nem lesz drasztikus technikai áttörés, kb akkora mint mondjuk a középkorhoz képest a jelenünk addig ezek gondolatok maradnak csupán.

Az ûrbe kijutással az a gond, hogy jelenleg nagyon drága és macerás. A mai technológia mellett nagyon komoly fizikai és mentális felkészültséget igényel a dolog. Másik galaxisok pedig... a következõ naprendszer is fényévekre van. Szóval amíg nem lesz drasztikus technikai áttörés, kb akkora mint mondjuk a középkorhoz képest a jelenünk addig ezek gondolatok maradnak csupán.
Igazából nem a kijutás a probléma. Hanem a tíz- százezer ember ellátására alkalmas infrastruktúra kijuttatása, felépítése a gond. Most még iszonyatosan drága a teher kijuttatása az ûrbe. Egyetlen kilogramm fellövése is dollár tízezrekbe kerül. Amíg ez így lesz, avagy nincs valami igazán komoly motiváció, ezt nyugodtan elfelejthetjük! maci
Az utolsó sor arra vonatkozott, hogy fel kéne találnunk a fényél gyorsabb utazást, vagy a féreglyukat vagy ki hogy nevezi mindegy.
"Ideje lenne" Másoktól könnyû elvárni. Miért nem találod ki te?
A kérdező hozzászólása: Már ideje lenne valamit kitalálni...
Egyet értek elõttem válaszolóval! Találd fel, gyárts sok elméletet és a legjobbakat váltsd valóra :) Én szurkolok neked ! XD

1 év korkülönbségnél mikor jön el az az idõ amikor már nem látszik rajtuk a korkülönbség? 3-4 évesen kb?

Legjobb válasz: Szerintem kívülröl elég hamar, föleg ha a nagy babásabb és kisebb. De belülröl szerintem majd csak felnött korukra. Nekem barátnöm kisfia 2,5 éves az én lányom 3,5 éves és a kisfiu szerintem korához képest elörébb is van. Nagyságra egyformák, de a lányomat már lekötik a könyvolvasás, már tud puzzelezni, elkezdett szinezni stb... ami a másik fiut nem köti le és még nem képe rá. De ugyan így van pl 4 és 5 évesek között is. Ha nem lenne ennyire fontos 1 év akkor az iskolát is lehetne 5 évesen kezdeni.

Szerintem kívülröl elég hamar, föleg ha a nagy babásabb és kisebb. De belülröl szerintem majd csak felnött korukra. Nekem barátnöm kisfia 2, 5 éves az én lányom 3, 5 éves és a kisfiu szerintem korához képest elörébb is van. Nagyságra egyformák, de a lányomat már lekötik a könyvolvasás, már tud puzzelezni, elkezdett szinezni stb... ami a másik fiut nem köti le és még nem képe rá. De ugyan így van pl 4 és 5 évesek között is. Ha nem lenne ennyire fontos 1 év akkor az iskolát is lehetne 5 évesen kezdeni.
A kérdező hozzászólása: Én most külsõleg gondoltam, tehát ránézésre.
Kisebbik kislányom decemberben lesz 3 éves, a nagyobbik most lett 4 éves, teljesen egyforma magasak, egyforma méretû ruhákat és cipõket hordanak, sokan ikreknek nézik õket. Értelmileg a kisebb kislány fejlettebb, mint nõvére.
Lányom 4 éves, fiam 5 éves. Kb. 2, 5 éves volt a kicsi, amikor nem látszodott a korkülönbség, és ikreknek nézték õket. Lányom most már nagyobb, mint a fiam. Lányom 121cm és 27 kg, fiam 113 cm és 17kg. Mindenki a kislányomat hiszi az idõsebbnek(sõt voltak , akik sulisnak nézték:o) )

Mikor jön el az az idő, amikor már nem kell pépesíteni az ennivalót, hanem elég kis darabkákban odaadni a babának?

Vagy ez a fogaktól függ?8 hónapos a babám, alul jött mégcsak ki két foga.Pici kenyérdarabkákat már adtam neki, de már alig várom, hogy ne kelljen turmixolni az ételeket.Ti mikor adtatok darabos ételt, illetve mikor fogtok adni?

Legjobb válasz: A fogaktól függ... meg attól is hogy milyen foga van a lányomnak egy évesen csak két metszõfoga volt még nem sokra ment velük puha falatkákat már megrágott. ha már vannak/lesznek örlõfogai akkor rágni is tud nem csak harapni. szóval akkor adtam gerezd almát és kocka husit amikor már voltak örlõfogai addig csak icipici darabokat.

A fogaktól függ... meg attól is hogy milyen foga van a lányomnak egy évesen csak két metszõfoga volt még nem sokra ment velük puha falatkákat már megrágott. ha már vannak/lesznek örlõfogai akkor rágni is tud nem csak harapni. szóval akkor adtam gerezd almát és kocka husit amikor már voltak örlõfogai addig csak icipici darabokat.
én az én fiamnak 1 évesen mar sok mindent adtam például virslit szalámit amihez nem szükséges fogak mondjuk hús meg kenyér héját nem mert azokat nem tudta elrágni de amúgy szinte mindent adtam neki
Nekem ne ette a pépeset a lányom!7 hós korától amit csak lehet apró darabokra vágok, és úgy keverem a pépbe!Szóval a husit turmixolom, de a puhára fõtt zöldséget kockázom és összekeverem!A gyümiket is vagy õ harapja, vagy kockárva adom én neki!Most 10 hós, de ha pépeset eszik, akkor utána adnom kell valamit amit saját magának rágcsálhat, és csak így elégedett! Ez is babafüggõ!Barátnõmé 1 éves õ csak pépezik! Nálunk meg nehéz volt rájönni, hogy így szinte bármit megeszik!Nem pedig pépesen, mert úgy csak a barackot!
Fogaktól és temperamentumtól. A lányom 14 hónapos koráig meg akart fulladni minden szilárd falattól, a fiam 8 hónaposan az elsõ próbálkozásnál úgy nyelte a darabos hamit, mint kacsa a nokedlit.
6-7 hónapos kortól nem turmixolom az ételét, akkor még össze-össze törtem villával, de nem mindig. 2 foga volt alul. 8 hónapos korától eszik mindent kockára vágva. Gyümölcsöt, húst, krumplit, zöldséget... Akkor 4 foga volt. Már eszünk szendvicset, jobb fajta felvágottal, kis katonákat.
A kérdező hozzászólása: Köszi Mindegyõtöknek! És az annak a jele lehet, hogy darabosat enne inkább, hogy ma tízóraira is összepépesítettem neki a banánt, és nem kellett neki, de úgy, hogy apró darabokra törtem, és a kezembõl adtam, úgy megette?
Persze, hogy az :) Az én lányomnak 8 hónaposan egyetlen foga sem volt (11 hónaposan jött ki az elsõ), mégsem ette meg a püréket.Ha adtam neki csipetnyi banánt, fõtt répát, krumplit, azt jóízûen megette, "összerágta" az ínyével. Onnan csak villával törtem össze az ételét úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok... azóta semmi pépeset nem eszik meg.
Szinte mint az utolsó hozzászólónál, csak nekem fiam van. 10 hónapos elmúlt jóval, mikor kijött az elsõ 2 foga. Viszont 6 hónaposan kapott már babapiskótát a kezébe, 7 hónaposan kenyeret, zsömlét, kiflit és simán megette. 8 hónapos korától nem pépesítek egyáltalán (elõtte sem tettem, csak jól összetörtem villával), darabolok csak. Most 1 éves a fiam, magától eszik, már az sem tetszik neki, ha én etetem. Falatkák a kis asztalkáján, úgy eszik. 4 foga van...
5 hónapos korában kezdtem a kislányommal a kóstoltatást, és a kezdetektõl fogva amit lehetett, villával törtem össze. Csak a rostos, keményebb gyümölcsöket turmixoltam, meg a salátafõzeléket, és a fõtt húst. De a répát, céklát, krumplit, tököt, puha õszibarackot sose pürésítettem. Nem is tetszenek a bébiételek pudingszerû állaga. Sose volt gond azzal, hogy darabosabbat kap.

Tanúk! Mikor lesz végleges tanításotok ami már nem változik? Mit gondoltok el jön ez az idõ Jézus visszatérése elõtt?

Legjobb válasz: Szegény Tanúk mindig kapják a savat rendesen :D Pedig szegényeknek muszáj prédikálni, ezt parancsba kapták :D

Szegény Tanúk mindig kapják a savat rendesen :D Pedig szegényeknek muszáj prédikálni, ezt parancsba kapták :D
Kedves elsõ! Ha 2000 év alatt nem értették meg a tanítást, és még mindig folynak a "magyarázatok", akkor a nyóc általánost végzett hogy értse meg? Nem kell értenie, csak kövesse vakon a többi birkát? Nem jobb lett volna egyszerûen leírni?
Látod kérdezõ erre a kérdésedre "Jézus visszatérése" szoktam mondani azt, hogy bigottság vagy babonaság! Jézus ember volt és emberként halt, mint mindenki más! Az hogy halhatatlanná lett vagy se azon múlik, mennyire volt igaz mind az amit leírtak róla, és hogy mennyi volt az igaz és õszinte abból amit élete során tett. De bármilyen is volt és bármilyen bárki az életében, az élet csak EGYSZERI itt a Földön és soha nem lesz se visszatérése senkinek, se feltámadása. Sõt az elsõ 10 perc után kb. még az is megszûnik egyes önmaga lenni amely eltávozik a testbõl, mint LÉLEK-energia. Mert eggyé válik a Föld LELKÉVEL!
A kérdező hozzászólása: Szerinted engem érdekel hogy a nagy egyházak mit tanítanak? Egyébként meg az a lényeg hogy amit írt a 14. válaszoló. Az nem lehet igaz. Legalább is abban a formában ahogyan írta biztosan nem. Egy tanítás van igen egy van. De hogy ez soha nem változik az nem igaz. Mert igen is változik. Sõt nem is egyszer változik ugyan az a tanítás. "De ne felejtsd el, hogy a Tanuk alaptanitásai sosem változtak!" Egyébként ez sem igaz! Mert ha alap tanítás akkor vissza kell mennünk a kezdetekhez. Russel pedig egy piramis adataival számolgatott. Áruld már el nekem hogy mi a helyzet ezzel a tanítással napjainkban?
Kedves kérdezö! Látom nem sikerült felfognod, hogy miért voltak kiigazitások Jehova Tanúinál, ezért ujra bemásolom egy régebbi válaszomat! Szerinted mikor lesz olyan végleges tudományos szakkönyv, ami nem avul el, ami többé nem szorul kiigazitásra és ami nem bövül? Igy van ez a Biblia ismeretével is! Van, ami változik, bövül! De ne felejtsd el, hogy a Tanuk alaptanitásai sosem változtak! és ez a lényeges dolog! Mindig tudtuk hogy Isten neve Jehova, az elsö teremtménye Jézus, Isten elhozza az itéletnapját, Jézus megváltotta az emberiséget! A szervezeti finomitások pedig egy fejlödö szervezetben természetesek... Persze a nagyegyházak ahogy régebb tévesen tanitották a lélek halhatatlanságát, a pokol tanitását, Jézus téves születési idöpontját, a felfoghatatlan háromság és a névtelen isten tanitását, pontosan ugyanugy tévesen tanitják, mint 1000 évvel ez elött! Ugyhogy el sem elismerik hogy tévedtek! Hogy hogy biztosan joval igazabbak Isten elött!
A kérdező hozzászólása: "Egy tanítás van, ez soha nem változik. Vannak olyan részei, amiket régebben nem jól értelmeztünk és mertünk változtatásokat eszközölni, nem úgy mint némely nagy egyház." Tisztában vagy azzal hogy ellentmondást írtál? Azt írod. A tanítás soha nem változik. Aztán meg azt hogy mertetek változtatásokat eszklözölni. Hát ez így ebben a formában biztos hogy nem igaz.
Egy tanítás van, ez soha nem változik. Vannak olyan részei, amiket régebben nem jól értelmeztünk és mertünk változtatásokat eszközölni, nem úgy mint némely nagy egyház.
Szia! Igen ez eképzelhetõ :) Vannak fázisok amikor elindul a folyamat, általában az elkeseredetség és a lázadás a kezdet. Én személyszerint örülnék annak ha minél több becsapott tanú felébredne és a valóságot látná a , , ködbe, , és ne azt amit elétesznek.
A kérdező hozzászólása: szabózoli! Igazad lehet. Viszont az elõzõ válaszoló már olyat is lát amit nem is írtam. Szerinted kezd elszakadni a valóságtól?
A kérdező hozzászólása: "Azért elég aljas dolog egy "molesztálási" dolgot úgy beállítani, mintha a Jehova Tanúi errõl lennének ismertek, egy eset miatt, miközben más vallásoknak a vezetõi rendszeresen és aktívan Biblia ellenesen lehetnek homoszexuális beállítottságúak, és gyermekekkel fajtalankodók. S ezeket nem vered ekkora nagy dobra...." Hogy mi van? Az aljas dolog az hogy ezt állítod rólam. Pedig én nem is írtam ilyet. Hol írtam én ilyesmit?
Azért elég aljas dolog egy "molesztálási" dolgot úgy beállítani, mintha a Jehova Tanúi errõl lennének ismertek, egy eset miatt, miközben más vallásoknak a vezetõi rendszeresen és aktívan Biblia ellenesen lehetnek homoszexuális beállítottságúak, és gyermekekkel fajtalankodók. S ezeket nem vered ekkora nagy dobra....
Az utolsónak tisztelettel. Kedves tõled az együttérzés. Ám ezt nem magunknak tulajdonítjuk, hanem annak aki leíratta hogy ezeket is Isten által kinevezett nép fogja végre hajtani, Isten által meghatározott munkát bírálják felül, Õ ezt a munkát gondolta elvégeztetni, és nagyon jól tudta, hogy az emberek ezt "bolondságnak" meg hülyeségnek fogják tartani. "Tetszett az Istennek, hogy az igehirdetés Bolondsága által tartsa meg a Hívõket" Aki ezt a bolondságot végzik azok vannak jó helyen és nem azok akik bolondságnak mondják. Mert Isten bolondsága nagyobb az emberi bölcsességnél. Régen is egy szervezett kiválasztott népe volt, és mindig is így volt ez, soha nem volt olyan hogy mindenki a teremtõnek megfelelõen, vagy az Õ törvényei szerint éltek élnek. Nem nem a saját értelmûkre változtatnak hanem Isten dicsõségére, és megnézik azt, hogy Isten királyságának elérést az adott téma támogatja-e összhangban az írásokkal, vagy kétséges? Ez a lényeg nem az hogy az embernek jó legyen, mert az embernek akkor lesz jó, ha Isten királysága fog uralkodni, és nem az ember, ezért sem lehet az emberek gondolatai szerint érvelni.
„Jézus azt mondta, hogy hogy azok fogják megérteni akiknek megadatott.„ És ki dönti el, hogy kinek adatott meg? Aki azt állítja magáról? „Sajnos nálad, még az a gondolkodás van, hogy csak a "tanult réteg lehet okos, a többi marad "Hülye" „ Nem sajnos, nálam nem az a gondolkodás van, hogy aki nem tanult, az hülye, hanem az egyszerûen nem tanult. De kösz, hogy így látatlanban ítélsz. „A szent szellem bárkit alkalmassá tud tenni Isten dolgainak elvégzésére, Jóel próféciáját idézve maga Péter is azt hangsúlyozta, hogy még a szolgálók is érteni fogják azokat amiket Isten akar tudatni velük” Akkor mi szükség van a Bibliára? És miért magyarázzátok már 2000 éve? „Mert a "nagy embereket" a büszkeségük nem engedi hogy elismerjék Isten elõtti álláspontjukat, hogy egyen rangúak minden emberrel, és ezért ez a büszke magatartás tartja az elméjüket távol az Isten dolgainak megértéséhez, mert az írásokat a maguk értelmére akarják magyarázni és nem Isten dicsõségére(tisztelet a kivételnek)” Inkább a tanult emberek elhagyták azt, hogy elhiggyenek minden sületlenséget, míg a tanulatlan, infantilisek elhiszik. Pont úgy, mint a gyerekek. Ha egy gyereknek azt mondod (hogy ne sírjon), hogy a fertõtlenítõ, amivel bekened a sebét, sárkányvér, elhiszi. De felnõtt korunkra elhagyjuk ezeket a dolgokat. Ha nem, akkor ott pszichológiai gondok vannak. Továbbá: mi az, hogy az írásokat a maguk értelmére akarják magyarázni? Amikor a ti nagyjaitok magyarázzák, az nem saját értelmükre történik? Sokan összeülnek, megvitatják, hogy szerintük ez ezt jelenti, és onnantól azt jelenti?
A kérdező hozzászólása: "Látod kérdezõ erre a kérdésedre "Jézus visszatérése" szoktam mondani azt, hogy bigottság vagy babonaság!" Na látod ez hit kérdése. Vagy elhiszed hogy visszatér vagy nem. "Jézus ember volt és emberként halt, mint mindenki más! Az hogy halhatatlanná lett vagy se azon múlik, mennyire volt igaz mind az amit leírtak róla, és hogy mennyi volt az igaz és õszinte abból amit élete során tett." Hát te ezt nem tudod megállapítani? "De bármilyen is volt és bármilyen bárki az életében, az élet csak EGYSZERI itt a Földön és soha nem lesz se visszatérése senkinek, se feltámadása." Ez ismételten hit kérdése. "Sõt az elsõ 10 perc után kb. még az is megszûnik egyes önmaga lenni amely eltávozik a testbõl, mint LÉLEK-energia. Mert eggyé válik a Föld LELKÉVEL!" Ez is hit kérdése. Már mint az hogy a Földnek van lelke.

Mikor jön el az az idő, amikor teljesen azt eszik a babák, mint mi, nem kell a szárazabb kajákat is valamivel higítani?

Legjobb válasz: Nekem mind a négy gyerekem kb egy évesen már ugyanazt ett, mint mi. Pépesiteni csak egész kicsiknek szükséges - fél év alatt, mert utána már a MEGFÖTT, PUHA ételeket az inyükkel ugyanúgy szét tudják "rágni", mint fogakkal. Igazán rágni csak a nyers dolgokat (gyümölcs, zöldségek) kell, a többit fog nélkü is szét tudják nyomkodni. Mindegyik gyerekemet már kezdettöl (születésétöl) fogva pohárból itattam, eleinte csak egy-egy kortyot, de pár hónaposan már tudott inni, természetesen a pharat nekem kellett tartani. (CSAK a tejpótlást kapták üvegböl, de azt meg nem sokat kellett, mert szoptattam öket.) Szerintem minél elöbb rászoktatod a családi ételekre, annal jobb neked is meg a gyereknek is. (Persze nem erös, meg agyonfüszerezett ételekröl van szó)

Nekem mind a négy gyerekem kb egy évesen már ugyanazt ett, mint mi. Pépesiteni csak egész kicsiknek szükséges - fél év alatt, mert utána már a MEGFÖTT, PUHA ételeket az inyükkel ugyanúgy szét tudják "rágni", mint fogakkal. Igazán rágni csak a nyers dolgokat (gyümölcs, zöldségek) kell, a többit fog nélkü is szét tudják nyomkodni. Mindegyik gyerekemet már kezdettöl (születésétöl) fogva pohárból itattam, eleinte csak egy-egy kortyot, de pár hónaposan már tudott inni, természetesen a pharat nekem kellett tartani. (CSAK a tejpótlást kapták üvegböl, de azt meg nem sokat kellett, mert szoptattam öket.) Szerintem minél elöbb rászoktatod a családi ételekre, annal jobb neked is meg a gyereknek is. (Persze nem erös, meg agyonfüszerezett ételekröl van szó)
Ez korban: kb. egy éves kor körül jön el és nagyban függ a fogak számától. Attól pl. még lehet hogy kell pépesiteni egy 17 hósnak mert nincs v. kevés számú foga van pedig korban már nem lenne szükséges. Egy éves kortól már lehet õket tanitani akár pohárból is inni v. a csörös itatóból és étkezés közben tudnak iszogatni.
Az én kisfiam 1 évesen már azt ette java részt mint mi! Én nem nagyon pürésitettem neki mert már voltak fogai és mondta a védönö hogy ennyi idõsen már nem kell neki mindent turmixolni hogy had tanuljon meg rágni!
:) az enyém 2 éves múlt õsszel, de még mindig nem eszik ilyen sült hús-rántott hús féleségeket, kockára vágott húsokat sem. pedig van 17 foga. nem eszik szendvixcset, kenyérfalatkákat, kolbászt stb. szóval ez nem feltétlenül korfüggõ. ALAPANYAGOKAT tekintve természetesen már réges -régen mindent eszik, legkésõbb a gomba lett bevezetve, 1, 5 éves kor körül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Úgy érzem lassan a mi idõnk is eljön:)
Szelídíteni kell.
Próbáld a kezedbõl a kedvenc csemegéjével kínálni, hamarabb kézhez fog szokni. Úgy fogd a kezedbe, hogy jól lássa, és ha közelít, ne nagyon mozogj, elõbb utóbb el fogja venni. Ezután már napról napra bátrabb lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!