Találatok a következő kifejezésre: Mikor járok ha autómat (14 db)

Mivel jár ha nincs az autón biztosítás? (részletezés lent)

Nincs a kocsimon biztosítás, és az édesanyámat megállította egy rendőr. Azt mondta az édesanyám, hogy "feljelentettek". Nos ennek milyen következményei lehetnek?

Legjobb válasz: Én ezt találtam a neten. Mire számítsunk ha egyáltalán nincs érvényes kötelezõ biztosításunk? -Bírság, melynek összege legfeljebb 100.000 Ft -Kötelezõ biztosítás kötés esetén az adásvétel napjától vagy az elõzõ kgfb szerzõdés díj nemfizetés napjától a fedezetlenségi díj visszamenõleges megfizetése -Az Okmányiroda központilag a BM rendszer szerint észleli, hogy nincs a gépjármûvére kötelezõ biztosítás, ezért a szerzõdés bemutatásáig kivonhatja a jármûvét a forgalomból!

Én ezt találtam a neten. Mire számítsunk ha egyáltalán nincs érvényes kötelezõ biztosításunk? -Bírság, melynek összege legfeljebb 100.000 Ft -Kötelezõ biztosítás kötés esetén az adásvétel napjától vagy az elõzõ kgfb szerzõdés díj nemfizetés napjától a fedezetlenségi díj visszamenõleges megfizetése -Az Okmányiroda központilag a BM rendszer szerint észleli, hogy nincs a gépjármûvére kötelezõ biztosítás, ezért a szerzõdés bemutatásáig kivonhatja a jármûvét a forgalomból!
Lehet, hogy téged nem, de aki a balesetkor vezeti, és vétkes, azt erõsen megdorgálják...akkor már nem babra megy a játék...fõleg, ha ilyen a hozzáállásod.. egyáltalán, miért nincs biztosítva, van erre épelméjû magyarázat?
A fentieken kívül, ha véletlenül édes jó anyád vagy te magad balesetet okoztok, aminek én lennék a szenvedõ alanya, akkor Gazsibá és két fia úgy megver, kispajtás, hogy édesanyád sem ismer rád.
Penzbuntetes. Hogyhogy nincs biztositas? A kotelezonek meg kell lennie minimum, es hasznos a Casco is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Kedves második válaszoló az a helyzet hogy nem tudtok megverni :) , de köszi neked is.
A kérdező hozzászólása: Van, persze. És a hozzáàllásom kiváló. Tudod jó gyerek vagyok, csak mindig rám jár a rúd.
Elmeséled, hogy miért nincs biztosítás? Esetleg elmulasztottad befizetni és felmondták?

Mivel jár, ha a banknak visszaadom az autót?

Legjobb válasz: Erre csak a bank tud pontos választ adni.Kiszámolják a befizetett részleteket,kamatokat,kezelési költséget stb...De te biztosan nem jársz jól.

Erre csak a bank tud pontos választ adni.Kiszámolják a befizetett részleteket, kamatokat, kezelési költséget stb...De te biztosan nem jársz jól.
Ha úgy adod vissza, hogy adja el a bank, akkor hatalmasat buksz! Viszont, ha találsz valakit, aki megveszi az autót, vagy átveszi a törlesztõrészleteket, akkor gyakorlatilag semmit nem vesztesz.
A második válaszoló vagyok és üzenem az elsõnek: Ha nem tudod a választ akkor miért válaszolsz? Gondolkodj elõtte!

Ausztriában élünk 2, 5 éve, azota nebenwohnsitz-en vagyunk bejelentve. Magyar rendszámu autoval járunk. Az auton még van hitel és mi csak üzembentartok vagyunk. Àt kell jelenteni vagy nem? Ha igen hol?

Legjobb válasz: Mindenképp át kell jelenteni az autót, vagy venni kell másikat osztrák rendszámmal. Ha életvitelszerûen élsz kint, munkahelyre is ott vagy bejelentve, akkor nem vezethetsz magyar rendszámos kocsit. Ezt biztosra tudom, mert 2 héttel állítottak meg az osztrák rendõrök, és most várom a feljelentést. Szintén magyar rendszámmal közlekedtem, és 3 éve dolgozom itt kint. Az átjelentést a bank nem fogja megengedni, maximum lehet íratni velük kölcsönadási szerzõdést, amit talán elfogad a zsaru közúti ellenõrzésnél.

Mindenképp át kell jelenteni az autót, vagy venni kell másikat osztrák rendszámmal. Ha életvitelszerûen élsz kint, munkahelyre is ott vagy bejelentve, akkor nem vezethetsz magyar rendszámos kocsit. Ezt biztosra tudom, mert 2 héttel állítottak meg az osztrák rendõrök, és most várom a feljelentést. Szintén magyar rendszámmal közlekedtem, és 3 éve dolgozom itt kint. Az átjelentést a bank nem fogja megengedni, maximum lehet íratni velük kölcsönadási szerzõdést, amit talán elfogad a zsaru közúti ellenõrzésnél.
Elviekben a rendõr gond nélkül megvághat. Az autót csak akkor tudod oda bejelenteni, ha ki van fizetve. Addig nem kap Osztrák rendszámot.
Miért kellene átjelenteni? Magyar vagy, használd bátran a magyar rendszámos autót. Csak itthon van ilyen idióta törvény, hogy 24 óráig lehet külföldi rendszámú autóval közlekedni - akár külföldinek is ha van bejelentett magyar lakcíme. Ismerõsöm 5 éve él Spanyolországban múlt héten hazajött pár napra, 2. nap lefoglalták a kocsiját, mondván, hogy jogtalanul használja és kényszer regisztrációra kötelezik - a 800 ezres bírság mellé ...


Mikor járok jobban, ha autómat beszámíttatom egy másik vásárlásánál, vagy készpénzért felvásároltatom?

Legjobb válasz: Add el, és vegyél másikat. Ne számíttasd be, sokkal rosszabbul jársz, mégha csak háromszázezerért adod el és õk ötszázezerért számítanák be... Az új autód vételára sokkal kedvezõbb lesz, ha NEM számíttatod be az autódat.

Add el, és vegyél másikat. Ne számíttasd be, sokkal rosszabbul jársz, mégha csak háromszázezerért adod el és õk ötszázezerért számítanák be... Az új autód vételára sokkal kedvezõbb lesz, ha NEM számíttatod be az autódat.
Inkább add el, ha beszámíttatod átvernek, mert az új autód árához hozzácsapnak pár 100 ezret.

Mit tegyek ha akutyám sétálni viszem huzz a porázon mindennek ami mozog neki akar menni, autó, járó kelők, nem hallgat rám egyálltalán! Mi tegyek hogy ne huzzon, figyeljen rám? Mivel érhetem el a figyelmét? Vagy ezen már nem tudok segíteni?

? egy 1éves am.staffordshire kutyus,az udvaron belül minden feladatot teljesít amire kérem,sétál szorosan láb mellet is!!De amint kilépünk a kapun mint ha elvágták volna tölem!Semmire nem hallgat!

Legjobb válasz: szeret sétálni a kutyus ugye? Kiléptek a kapunk elkezd húzni vagy járókelõknek nekimenni fogod magad és visszafordulsz, nem mentek sétálni. Otthon nem veszel tudomást a kutyáról egy ideig. Másnap elölrõl, elõbb utóbb le fog esni neki, hogy ha húz, akkor nincs séta. Ez így nagyon dióhéjban, de a problémádról nagyon jó leírás van Jan Fennell kutyapszichológia c. könyvében :)

szeret sétálni a kutyus ugye? Kiléptek a kapunk elkezd húzni vagy járókelõknek nekimenni fogod magad és visszafordulsz, nem mentek sétálni. Otthon nem veszel tudomást a kutyáról egy ideig. Másnap elölrõl, elõbb utóbb le fog esni neki, hogy ha húz, akkor nincs séta. Ez így nagyon dióhéjban, de a problémádról nagyon jó leírás van Jan Fennell kutyapszichológia c. könyvében :)
Nézd meg ezeket az anyagokat: http://arm.uw.hu/newsite/downloads.html ...és ha megnézted kezd is el Õket alkalmazni, bár sokkal jobb lenne hogy kutyaiskolába vinnéd de ez a megoldást itt valamiért mindig lehurrogják. :(

Mi vaj lehet akkor ha a maf szenzor csatlakozoóját lehúzom és úgy járok az autóval?

Észre vettem hogy az autó kicsit fullad hirtelen gázadásnál,és mintha kevesebb erő lenne a kocsiban.. kitisztitottam a légszűrőt,csöveket mindent,de akkor is fenn áll a hiba.Aztán lehúztam a maf szenzor csatiját és a hiba megszünt. Próbáltam kitisztitani a szenzort is de nem vezetett eredményre. Igyhát gondoltam addig amig nem nézetem meg egy szerelővel, járok szenzor nélkül. Lehet e valmi baja az autónak szenzor nélkül? Azt hozzá tenném hogy az autó nagyon sokat fogyaszt,de lehet hogy szenzor nélkül a fogyasztás is megjavul?!

Legjobb válasz: *Mi baj lehet* Elnézést a helyesirási hibákért! Siettem :)

A kérdező hozzászólása: *Mi baj lehet* Elnézést a helyesirási hibákért! Siettem :)
megbámul :D
Ha nagyon látható helyen vagytok, és észreveszi egy rendõr, szerintem közszemérem sértésért indulhat eljárás. Sötétített ablak elõny ;)
Beszáll õ is és seggberak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm elsõ válaszoló, de az a lyuk más tevékenységet szolgál!!!
2 lehetõség van. Kivégzés ami a helyszínen végre hajtandó vagy seggberak mint ahogy említették feljebb már. Igen akkor is ha az lyuk nem arra van fenntartva.

Ha fel engedem a kuplungot, úgy hogy sebességbe van, az autó nem indul csak jár mint ha üresbe lenne, egy autóról van szó! Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: nem lehet vele elindulni? de sebességgben van? lehet beragadt a kuplung és hiába engeded, próbáld meg hogy üresben beindítod, és kuplung benyomása nélkül berakod sebességbe hogy beveszi e reccsenés nélkül, vagy reccsen e! ha nem reccsen akkor valami be van ragadva!

nem lehet vele elindulni? de sebességgben van? lehet beragadt a kuplung és hiába engeded, próbáld meg hogy üresben beindítod, és kuplung benyomása nélkül berakod sebességbe hogy beveszi e reccsenés nélkül, vagy reccsen e! ha nem reccsen akkor valami be van ragadva!
Vicces kérdésed van, hallod-e!
Vagy van egy törött féltengelyed ......
Féltengely!
Vagy szimplán teljesen elkopott a kuplungtárcsa.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Be rakom egyesbe csúsztatom a kuplungot , de csak recseg , és teljesen felengedem úgy hogy sebességbe van és cak recsegõ hangot ad ki
nem megy be sebességbe...
Eltörte / ledarálta a féltengelycsuklót. Annak idején Trabantnál kitekert kormánnyal hátramenetben elindulva sûrûn elõ tudott fordulni. Ha nem cserélik idõben (márkezd hangja lenni), egy mostani kocsi is tud ilyet csinálni.

A törvény értelmében ha egy gyalogos, aki előtte szabálytalanul járt el, belerúg az autómba és én rendőrt hívok, akkor kap büntetést, ha igen, akkor mi lesz számára a következménye?

Először is nem valószínű hogy a helyszínen fog maradni, másodszor az autóban nem keletkezett kár. Úgy történt a dolog, hogy álltam a piros lámpánál az autóval, előttem még legalább 5-6-an szóval nem gyalogátkelő volt előttem. És ismertem a lámpát, tudtam, hogy ah egy másik átvált pirosra, akkor nekünk 3mp és zöld lesz. Egy gyalogos át akart menni előttem ahol semmilyen joga nem lett volna és én kicsit közelebb mentem az előttem álló autóhoz, de ő mégis át szeretett volna menni és én hogy ezt megakadályozzam még előrébb mentem (akkor már piros-sárga volt a lámpa). És ő úgy reagálta le a helyzetet hogy az autómba belerúgott. Tudom, hogy ritka primitív emberek vannak, de ez már mindenen túltesz. Ha lehetőségem van kiszállni és rendőrt hívok, akkor mi történik?

Legjobb válasz: Vagy talán nem kellett volna még elõrébb hajtanod, hanem hagyhattad volna átmenni. Elég paraszt voltál.

Vagy talán nem kellett volna még elõrébb hajtanod, hanem hagyhattad volna átmenni. Elég paraszt voltál.
Semmi. Kárt nem okozott.
nyugodtan hívhatsz rendõrt, állampolgári jogod. az már más kérdés, h ha semmi kár nem keletkezett a kocsiban a kiérkezõ rendõr erre majd mit mond. ha esetleg kár is esik a kocsidban, testi erõvel vissza lehet tartani az illetõt, a rendõrség kiérkezéséig, akár lehet szólni ilyenkor másnak is aki ott van, mint tanú, vagy nézelõdõ, elvileg állampolgári jogod visszatartani, mert õ ott akkor vétséget, vagy bûncselekményt követ el, a jelenlévõknek(tanú, nézelõdõ), pedig állampolgári kötelessége segíteni. ez a jog szerint van. nos a való életben ez h néz ki?? belerúg a kocsidba, jobb esetben megállsz, és vagy lesz vmi vagy nem, vagy meg sem állsz mert visz a forgalom magával...
A kérdező hozzászólása: Mellékesen 3 sávos út volt, ha én kedves vagyok (miért lennék, a mikor ott nem mehetne át) akkor a másik két sávban induló autók közül esetleg még el is üthették volna vagy legalább is kerülgetniük kellett volna mert a forgalomban ragadt volna 2 sáv között. Az rendben van hogy nem okozott kárt, DE: 1. õ volt szabálytalan --bezzeg ha én mennék az autóval nem megengedett helyen rögtön megbüntetnének -jogosan!!! 2. õ volt felháborodva. lásd 1. pont
Elõtted , úgy írtad, 5-6 autó volt. Ha átengeded és utána zárkózol fel, akkor sem maradtál volna le piros-sárgánál az indulásról.
Te MINDENT szabályosan csinálsz? Soha, semmiben nem lazulsz? Nem haladó forgalomban ment át az a gyalogos. Olyan gyerekes az egész, amit tettél.-- Rosszalkodott Pistike, hát majd én rendre tanítom.-- Mindezektõl függetlenül az autóba rúgás bunkó dolog volt a gyalogostól. De, sajnos, van bunkóság bõven körülöttünk.
Ez olyan mintha pl. a pénztárnál a boltban valaki elém tolakszik és én rendõrt hívok.
Egy rosszindulatú gyökér vagy. Semmi elõnyöd nem származott belõle, hogy elõrébb gurultál, és semmi hátrányod nem lett volna, ha ottmaradsz. Az ilyen parasztokat csak jól el kéne verni! És még neked áll feljebb, meg te hívnál rendõrt. Igazi csíra. Remélem, ha egy ilyennél rendõrt hívsz, szétszedik az egész autódat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!